Η Θλιβερή Ελλάδα του Λάκη Λαζόπουλου

Μάι 18th, 2010 | | Κατηγορία: Ελλάδα | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

Αν κάποιος προσπαθούσε να καταλάβει τους Έλληνες παρακολουθώντας μόνο τις εκπομπές του Λάκη Λαζόπουλου θα ανακάλυπτε ξαφνικά μια νέα, περίεργη κοινωνία ανθρώπων. Αυτή η κοινωνία αποτελείτε από μια μεγάλη πλειοψηφία ανύποπτων αλλά ταυτόχρονα πολύ υποψιασμένων πολιτών. Ανύποπτοι όταν συμμετέχουν ενεργά, και ορισμένες φορές με ζήλο, στις διάφορες παθογένειες της κοινωνίας. Ανύποπτοι όταν δηλώνουν την θάλασσα ως αμπέλι, όταν τσιμεντώνουν καμένα δάση, όταν ασύστολα φοροκλεβουν, όταν επίμονα και επανειλημμένα απαιτούν από τον πολιτικό τους διορισμό στο δημόσιο. Ανύποπτοι όταν όντας στο δημόσιο απαιτούν μέσο των συνδικαλιστών από το ίδιο πολιτικό συνθήκες θεσμοποιημένης αργομισθίας και σύνταξη στα 50.

Μπορεί μέχρι πρότινος να ξημεροβραδιάζονταν σε γραφεία πολιτικών για έναν διορισμό ή για ένα ρουσφέτι που θα παρέκαμπτε κάποιο νόμο, αλλά τώρα αυτός ο πολιτικός είναι απατεώνας που φέρνει απίστευτα δεινά στους κατά τα άλλα αθώους και αγαθούς ψηφοφόρους του

Κάποτε έρχονται οι συνέπειες όλων αυτών και τότε οι μέχρι τότε ανυποψίαστοι πολίτες αυτόματα μετατρέπονται στους πιο υποψιασμένους λαούς της ανθρωπότητας. Υποψιασμένοι όχι φυσικά για τις βαθύτερες αιτίες της ελληνικής κακοδαιμονίας, αλλά πάντοτε έτοιμοι να βρουν τους ενόχους σε κάποια ντόπια και ξένα κέντρα αποφάσεων. Μπορεί μέχρι πρότινος να ξημεροβραδιάζονταν σε γραφεία πολιτικών για έναν διορισμό ή για ένα ρουσφέτι που θα παρέκαμπτε κάποιο νόμο, αλλά τώρα αυτός ο πολιτικός είναι απατεώνας που φέρνει απίστευτα δεινά στους κατά τα άλλα αθώους και αγαθούς ψηφοφόρους του. Τώρα τα λεγόμενα λαμόγια πρέπει να μας που που πήγαν τα λεφτά, αλλά είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μέχρι χθες η μεγάλη πλειοψηφία τα είχε ως το κορυφαίο κοινωνικό πρότυπο της μεταπολίτευσης. Στα 30 χρόνια της Αλλαγής οι ανυποψίαστοι εξύμνησαν την αρπαχτή και τώρα οι υποψιασμένοι αγνοούν την τύχη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων. Φαίνεται ότι το 1981 εκατομμύρια μικρών Λαζόπουλων βγήκαν από τη χώρα για περίπατο, επέστρεψαν το 2010 και βρήκαν το σπίτι ανάστατο και αναρωτιούνται τι έγινε. Αυτοί δεν φταίνε, αυτοί δεν συμμετείχαν, φταίει το λαμόγιο, αυτός κερδοσκόπος, ο κ. Κανείς.

Ο κ. Λαζόπουλος ασυνείδητα έχει γίνει ο πλέον καθεστωτικός προπαγανδιστής της μεταπολεμικής Ελλάδας. Η εξουσία είχε πάντα του κολακές της, το διαφορετικό της κολακείας του κ. Λαζόπουλου είναι ότι απευθύνεται σε εκατομμύρια. Όπως πολλά άλλα τις τελευταίες δεκαετίες, π.χ. η διαφθορά, έτσι και η κολακεία μαζικοποιήθηκε και έγινε ένα ακόμα λαϊκό κεκτημένο. Μια κολακεία που φυσικά δεν άρχισε από τους κωμικούς αλλά με τους πολιτικούς της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Είναι αυτοί που αρνήθηκαν να που την αλήθεια στον ελληνικό λαό για να μην τους αποκαλέσουν νεοφιλελεύθερους και αντιλαϊκούς. Ήταν οι ίδιοι που στο φόβο του πολιτικού κόστους άρχισαν να δανείζονται από το τώρα για να πληρώσουν τα «ώριμα συντεχνιακά δικαιώματα» του χθες. Το πρώτιστο έγκλημα της ελληνικής πολιτικής τάξης στην μεταπολίτευση δεν είναι η διαφθορά της, αλλά η αδυναμία που έχει να συμπεριφέρεται στον ελληνικό λαό σαν γονέας κακομαθημένου παιδιού. Θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Λαζόπουλος θα αναγνώριζε τους πολιτικούς που έστω και ανεπιτυχώς, μερικές φορές προσπάθησαν να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί Μητσοτάκης και Σημίτης. Ο κ. Μητσοτάκης έστω και καθυστερημένα προσπάθησε κάπως να αλλάξει τα πράγματα, ενώ ο κ. Σημίτης, μόνο και μόνο επειδή το προσωπικό του στυλ ήταν τόσο διαφορετικό από την πληθωρική και μεγαλομανή δημαγωγία του προκατόχου του, ήταν πάντα κάτι σαν ξένο σώμα μέσα στο κόμμα του. Στην Ελλάδα του άκρατου λαϊκισμού, ακόμα και η στιλιστική διαφορετικότητα του κ. Σημίτη ανησυχούσε το κρατικοδίαιτο καθεστώς. Ο κ. Λαζόπουλος προβάλει τους πιο λαϊκιστές πολιτικούς ως τους πιο επαναστάτες. Χρειάζεται κάποιος που έχει κοινή λογική ισχυρές δόσεις ευπιστίας για να πιστέψει ότι αυτοί που υπόσχονται ευημερία με τα λεφτά των κατά τα άλλα κακών κερδοσκόπων είναι ριζοσπάστες, καινοτόμοι και όχι ότι απλά επαναλαμβάνουν τα γνωστά κλισέ μιας χρεοκοπημένης μεταπολίτευσης.

Όσο περνάει ο καιρός το Αλ Τσαντίρι Νιούζ γίνεται όλο και περισσότερο πολιτικό και λιγότερο χιουμοριστικό. Είναι κάτι αναπόφευκτο μιας και το χιούμορ προϋποθέτει μια κριτική απόσταση από ανθρώπους και καταστάσεις. Η πολιτική παρέμβαση που επιχειρεί ο κ. Λαζόπουλος καταργεί αυτή την απόσταση

Όσο περνάει ο καιρός το Αλ Τσαντίρι Νιούζ γίνεται όλο και περισσότερο πολιτικό και λιγότερο χιουμοριστικό. Είναι κάτι αναπόφευκτο μιας και το χιούμορ προϋποθέτει μια κριτική απόσταση από ανθρώπους και καταστάσεις. Η πολιτική παρέμβαση που επιχειρεί ο κ. Λαζόπουλος καταργεί αυτή την απόσταση. Δεν είναι τυχαίο που τελευταία υπάρχει τόση έντονη ανάγκη να χρησιμοποιεί ανέκδοτα από διάφορες πηγές και όχι δικά του χιουμοριστικά σχόλια. Βέβαια συνεχίζει να χρησιμοποιεί και την παλαιότερη συνταγή, να βάζει λεζάντα στα πιο γελοία και ασήμαντα γεγονότα της τηλεόρασης. Εκεί ο κ. Λαζόπουλος σαν κλασσικός νεοέλληνας λειτουργεί ως ένας ακόμη μεταπράτης, ανακυκλώνοντας την υποκουλτούρα της ελληνικής τηλεόρασης.

Στην τελευταία εκπομπή (11/5) προσπαθώντας να εξηγήσει τον φόνο των τριών υπαλλήλων της Marfin το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να υπονοήσει προβοκάτσια αφού πρώτα πέταξε ένα να δούμε και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αμέσως μετά την σύντομη εισαγωγή που σκοπό είχε να τον καλύψει σε περίπτωση που οι φονιάδες προέρχονται από την αριστερά, άρχισε να μιλάει για προσπάθεια σκοτεινών κέντρων ώστε «να μην μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα να πάμε στην πορεία.» Αυτό σε μια πόλη όπου το κέντρο της παραλύει καθημερινά επειδή διάφοροι κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να συντηρούνται από το κράτος ή όπως το έθεσε ο κ. Λαζόπουλος στην ίδια εκπομπή ομάδες που αγωνιούν για το «πόσα θα μου δώσει το κράτος.»

“Όπως στο 1984 του Όργουελ, η σύγχρονη ελληνική ιστορία σβήνεται και ξαναγράφεται για να μπορέσει να χωρέσει στα καλούπια της αριστερής θεώρησης των πραγμάτων

Φυσικά ο κ. Λαζόπουλος εκμεταλλεύεται στο έπακρον το πλεονέκτημα που του δίνει ο πολύωρος μονόλογος του – δηλαδή η έλλειψη αντίλογου – στο να διαστρεβλώνει συνεχώς τις θέσεις όσων θεωρεί ότι είναι πολιτικοί αντίπαλοι. Έτσι όταν έγινε μια επίθεση σε μετανάστη αμέσως θεώρησε ότι η ρητορική του κ. Καρατζαφέρη εναντίων της λαθρομετανάστευσης συνέδραμε στο γεγονός. Βέβαια όσες φορές και να έχω ακούσει τον κ. Καρατζαφέρη, ποτέ δεν τον έχω ακούσει να καλεί το κόσμο να χρησιμοποιήσει βία, ποτέ δεν τον έχω ακούσει να μιλάει για ανυπακοή στους νόμους ή ότι δεν αναγνωρίζει το σύνταγμα της χώρας. Και τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχω δει μέλη του ΛΑ.Ο.Σ να παραβιάζουν το νόμο απροκάλυπτα και σχεδόν καθημερινά. Αντίθετα όλα αυτά συμβαίνουν στο χώρο της αριστεράς. Αλλά ποτέ ο κ. Λαζόπουλος δεν μπορεί να δει καμία ένοχη σχέση μεταξύ αυτών που λέει η αριστερά και αυτών που γίνονται.

Το χειρότερο που βγαίνει από την εκπομπή του κ. Λαζόπουλου είναι μια Ελλάδα που δεν θέλει να ακούσει, να δει, να σκεφτεί όλα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία 30 χρόνια. Παρερμηνεύει την έλλειψη αυτογνωσίας και αυτοκριτικής ως αντίσταση στο καθεστώς που η ίδια είναι

Μέχρι που η βία να ξεφύγει εντελώς από τα ήδη πολύ χαλαρά όρια της ελληνικής κοινωνίας, είναι έκρηξη οργής και αγανάκτησης του καταπιεσμένου λαού. Όταν η βία ξεπεράσει αυτά τα όρια τότε αυτομάτως μεταβάλλεται σε προβοκάτσια. Ένα σχετικό παράδειγμα είναι αυτό της τρομοκρατίας. Την δεκαετία του 80 οι τρομοκρατικές πράξεις εκλαμβάνονταν από ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ και των πολιτών, εμμέσως πλην σαφώς, ως επαναστατικές πράξεις. Όταν σιγά σιγά στα μέσα της δεκαετίας του 90 το κοινωνικό κλίμα άρχισε να αλλάζει σημαντικά εναντίων των τρομοκρατών, τότε οι ίδιες πράξεις ανακηρύχθηκαν από τους ίδιους κύκλους από επαναστατικές σε προβοκατόρικες. Μετεξελίχθηκαν στα γνωστά άγνωστα σχέδια των σκοτεινών/ξένων κέντρων εξουσίας που σκοπό είχαν να σαμποτάρουν τους λαϊκούς αγώνες. Αργότερα όταν η υπόθεση της 17Ν διελευκάνθηκε αποδείχθηκε ότι πίσω από την τρομοκρατική οργάνωση δεν υπήρχε τίποτε άλλο εκτός από μια ομάδα αριστεριστών που είχαν πάρει στα σοβαρά τις μπαρούφες τους. Και τότε επικράτησε σιωπή από όλους αυτούς που είχαν μιλήσει για προβοκάτσια και ξένα κέντρα. Σιωπή για να ξεχάσουμε όλα όσα είχαν πει για να μπορούν να τα επαναλάβουν στο μέλλον. “Όπως στο 1984 του Όργουελ, η σύγχρονη ελληνική ιστορία σβήνεται και ξαναγράφεται για να μπορέσει να χωρέσει στα καλούπια μιας αριστερής θεώρησης των πραγμάτων.

Λέει ο κ. Λαζόπουλος «εκτός του σοσιαλισμού δεν υπάρχουν απαντήσεις.» Σε μια Ελλάδα κρατικοποιημένη θα περίμενε κάποιος αυτό να λέγεται με μια δόση ειρωνείας, ιδιαίτερα από έναν κωμικό. Οι λεζάντες στις γελοιότητες της τηλεόρασης και τα ανέκδοτα είναι διασκεδαστικά. “Όλα τα άλλα όμως μοιάζουν σαν μια ακόμα επανάληψη ενός χιλιοπαιγμένου έργου. Το χειρότερο που βγαίνει από την εκπομπή του κ. Λαζόπουλου είναι μια Ελλάδα που δεν θέλει να ακούσει, να δει, να σκεφτεί όλα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία 30 χρόνια. Παρερμηνεύει την έλλειψη αυτογνωσίας και αυτοκριτικής ως αντίσταση στο καθεστώς που η ίδια είναι.

Ναπολέων Λιναρδάτος

283 σχόλια
Leave a comment »

 1. Δεν έχετε δει μέλη του ΛΑ.Ο.Σ να παραβιάζουν το νόμο απροκάλυπτα και σχεδόν καθημερινά; Πραγματικά, μού προξενεί φοβερή εντύπωση αυτό που διαβάζω.

  Όσον αφορά το σύνολο του άρθρου, έχετε δίκιο σε πολλά από αυτά που γράφετε, αλλά έχω την εντύπωση ότι βλέπετε μόνο τη μισή αλήθεια και τη μία πλευρά του νομίσματος. Και διελευκάνθηκε η υπόθεση της 17Ν; Πότε;

 2. Συγχαρητήρια για το άρθρο σας! Συμφωνώ και επαυξάνω σε όλα όσα λέτε, αν εξαιρέσουμε την «αθωωτική» διαπίστωση για το ΛΑΟΣ, το οποίο, κατ” εμέ, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά Λαζόπουλο απ” την ανάποδη. Εντούτοις, μπράβο σας!

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Emmanouil Savoidakis. Emmanouil Savoidakis said: Η θλιβερή Ελλάδα του Λάκη Λαζόπουλου http://e-rooster.gr/05/2010/2520 εγώ επιμένω, την κρίση να πληρώσουν οι χειροκροτητές του! […]

 4. Αν και υπάρχουν γενναίες δόσεις αλήθειας στο άρθρο σας, θεωρώ πως υπάρχει μια εσκεμμένη (που διαρρέει την πλειονότητα των άρθρων στο e-rooster) στρέβλωση. Θέτετε ως όριο το 1981, ως χρονικό σημείο έναρξης της καταστροφής, καθώς τα «τρωκτικά της Αλλαγής» διέλυσαν τη χώρα. Εγώ αναρωτιέμαι το εξής-επειδή η πλειονότητα των συγγραφέων των άρθρων του e-rooster έχουν συγκεκριμένη ταξική καταγωγή και πολιτικές προτιμήσεις και δεν προήλθαν από παρθενογένεση, γιατί δεν γίνεται ποτέ λόγος για την παρασιτική αστική τάξη που δεν επένδυσε ποτέ και τίποτε, που βρισκόταν αιωνίως σε μια αέναη διαπλοκή με το κράτος; Κάποιος τους στέρησε το πάρτυ το ’81, αλλά δυστυχώς έστησε ένα δικό του κρατικίστικο. Και οι δυο όμως εκδοχές για τη χώρα είναι καταστροφικές.
  Η μόνη διαφορά ανάμεσα στο καθεστώς του αστικού κράτους της Δεξιάς μέχρι το ’81 και το κρατικίστικο μοντέλο από το ’81 και μετά είναι ότι τουλάχιστον στο δεύτερο καθεστώς εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που ήταν μονίμως αποκλεισμένοι από τον πλούτο, τη μόρφωση (λόγω της τεχνητής διγλωσσίας και των διδάκτρων) και την εργασία (λόγω των πολτικών τους φρονημάτων) είδαν στον ήλιο μοίρα, ενώ το κράτος της Δεξιάς συντηρούσε τον πλούτο για μια αυστηρά επιλεγμένη και ολιγομελή οικονομική ολιγαρχία. Το κακό είναι πως για όλους αυτούς τους χιλιαδες μη προνομιούχους, που πολλοί συνεργάτες του blog σας αποκαλούν απαξιωτικά «λαουτζίκο» (έχοντας τεράστιο έλλειμμα ακαδημαϊκής ενημέρωσης για τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής και της εκπαιδευτικής ανισότητας), αντί να υπάρξει πρόνοια σοβαρής παιδείας, υπήρξε ένα όργιο ρουσφετολογίας και δημοσιουπαλληλικής τακτοποίησης και από τη σκοτεινή εποχή του δεξιού παρακράτους περάσαμε στον αστερισμό του αριστερίστικου λαϊκισμού.
  Επομένως, καλό είναι στις αναλύσεις μας να βλέπουμε και τις δυο όψεις του προβλήματος. Εγώ συμφωνώ με πολλές από τις διαπιστώσεις σας για την τελευταία τριακονταετία και προσυπογράφω την απέχθεια για τον Λαζοπούλειο λαϊκισμό, αντιτίθεμαι όμως στην ταξική σας απέχθεια για τα λαϊκά στρώματα όπως εμμέσως στο άρθρο σας (αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των άρθρων και των σχολίων του e-rooster) εκφράζεται και αντιτίθεμαι ιδιαίτερα στην ισοπεδωτική λογική της επιβολής των όρων της αδίστακτης και αδυσώπητης αγοράς. Όπως κατέρρευσαν τα κρατικίστικα μοντέλα της όποιας Σοβιετίας, τώρα καταρρέει και το νεοφιλελεύθερο δόγμα που στηρίχτηκε στην απληστία και στην προσπάθεια διάλυσης κάθε συλλογικότητας στις κοινωνίες.
  Παρά τις διαφωνίες όμως, οφείλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τη διατύπωση απόψεων όπως οι δικές σας, τη στιγμή που εκφράζονται με μεστά επιχειρήματα και ουσιαστικό πολιτικό λόγο.

 5. Όλα καλά και σωστά στο άρθρο αλλά και ο Σημίτης δεν ήταν κανένας άγιος. Μπορεί να έκανε αποκρατικοποιήσεις και αναθέσεις κρατικών προμηθιών σε ιδιοτικές επιχειρήσεις αλλά πώς? Φωτογραφικές και χωρίς διαφανείς διαγωνισμούς. Μπορεί να προσπάθησε να μειώσει το κράτος αλλά πάντα με τρόπο που συνέφερε συγκεκριμένο κύκλο λαοπρόβλητων επιχειρηματιών που τον στήριζαν, ή που ζημείωνε επιχειρηματίες που δεν τον στήριζαν χαρίζοντας μονοπώλεια στους ανταγωνιστές τους.. Τα ονόματα είναι γνωστά. Ούτε και τα οικονομικά στατιστικά που είχε δώσει η Ελλάδα για να καλύψει τα κριτήρια ένταξης στο ευρώ ήταν αξιόπιστα. Κάθε άλλο. Σοσιαλιστής ίσως να μην ήταν αλλά ούτε και φιλελεύθερος. Απόδειξη ότι μετά απο σειρά μη-σοσιαλιστικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση του ξαφνικά επαν-ανακάλυψαν την κομματική τους ιδεολογία στην εμμονή μη αναθεώρησης του Άρθρου 16 παρά τις οδηγίες της Ευρωπαικής Ένωσης. “Η όταν έκανε γιαλαντζί ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ κρατώντας το Management δημόσιο. Λαικιστής ήταν απλά είχε διαφορετικό modus operandi επειδή του έλειπε το στυλάκι της ηγετικής φυσιογνωμίας που τόσο έχει ανάγκη ο Έλληνας αριστερός ψηφοφόρος. Τελικά ίσως οι άλλοι λαικιστές ήταν πιο συνεπείς σ αυτό που ζητούσε ο λαός ψηφίζοντας τους αφού… λαικιστές ζήταγε – λαικιστές έπαιρνε… αυτοί που ψήφιζαν όμως Σημίτη δεν ζήταγαν λαικισμό… και τελικά αυτό εισέπραξαν.

 6. Η ελληνική κοινωνία, ευεπίφορη παραδοσιακά στον λαϊκισμό, ψάχνει απελπισμένα να βρεί τον νέο δημαγωγό της. Η χώρα που ακόμα δοξάζει ως μεταρρυθμιστή τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενθουσιάστηκε σαν παιδί με την ανάδειξη στην πολιτική σκηνή ενός νέου προσώπου (Τσίπρα), υποκλίθηκε στιγμιαία δημοσκοπικώς στα πόδια του, μέχρι βέβαια να ανακαλύψει το ασυνάρτητο ή το επικίνδυνο των (ωραίων) λόγων του.

  Η ελληνική Δεξιά κατατρύχεται εξίσου απο τα ίδια στερεότυπα. Στο πρόσωπο του Καραμανλή του ήσσονος βρήκε το πρίγκηπα της που θα την έκανε ξανά πρωταγωνίστρια. Για την ουσία του ανδρός ούτε κουβέντα. Όλα τα κάλυπτε η απατηλή χρυσόσκονη της λάμψης και η αδημονία για την εξουσία. Ένα γερό όνομα, πέντε δέκα ωραίοι δεκάρικοι για «επανίδρυση», για «νταβατζήδες», για «αταλάντευτες ρήξεις και τομές» και λοιπά έπεα πτερόεντα αρκούσαν. Η ιστορία προς στιγμή τους δικαίωσε. Αναπόφευκτα όμως, η συνήθως ξεροκέφαλη πραγματικότητα τους εκδικήθηκε σκληρά.

  Η κοινωνία αυτή επιμένει στην γοητεία της λάμψης παρά της ουσίας. Ο αριστερός Λαζόπουλος των παχυλών συμβολαίων και της απαλλαγής από τη στρατιωτική θητεία λόγω …ψυχολογικών προβλημάτων, μαέστρος κυριολεκτικά της επικοινωνίας, εφαρμόζει την πεπατημένη ρητορική του λαού-θύματος, του λαού-περιστεράς, της εξιδανίκευσης μέχρι υστερίας των νέων.

  Σ” αυτό το πλαίσιο, χώρος για ανάδειξη της ουσίας έναντι της επιδερμικής αντιμετώπισης των πραγμάτων, δεν φαίνεται να υπάρχει. Τα δύσκολα προβλήματα στην Ελλάδα «λύνονται» με εύκολες, αριστερής εμπνεύσεως και μηδενικής αποτελεσματικότητας, λύσεις. Οι Γιαννίτσηδες, οι Μάνοι, και πολλοί άλλοι που επιχείρησαν να θίξουν το τέλμα λοιδορούνται. Οι φελλοί όμως επιπλέουν ακόμα.

 7. Καταπληκτικό άρθρο. Πολλά συγχαρητήρια

 8. Χαχαχα…. Αντικρατιστής λέει ο Σημίτης (!!!), έλεος!

  Ενω το κείμενο είναι εύστοχο και λέει αλήθειες, στο συγκεκριμένο σημείο περι Σημίτη χάνει όλη την σοβαρότητα, κρίμα.
  Ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ ο σύντροφος Σημίτης βγαίνει και μιλάει υπερ των Δημοσίων Υπαλλήλων και περι «κεκτημένων» που «κακώς» λέει κόπηκαν…

  Αλήθεια θυμάστε πότε μετατράπηκαν οι ΔΥ σε αριστοκρατία? Θυμάστε ποτε έβγαινε στην βουλή ο Κουρουμπλής (ναι, αυτός ο τυφλός) και ούρλιαζε μεσα στην βουλή περι «αξιοπρέπειας που πρέπει να δώσει το κράτος στους… μεροκαματιάρηδες σκληρά εργαζομενους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ», και ο Σημίτης μοίραζε επιδόματα μεταφοράς φακέλου, προπέλας, κατασκήνωσης, ρουχισμού κτλ?

  Μεγαλύτερος ΚΡΑΤΙΣΤΗΣ απο τον Σημίτη δεν πέρασε απο την Ελλάδα. Μετέτρεψε το Δημόσιο σε παράδεισο και ανέβασε τους μισθούς των ΔΥ σε επίπεδα Λουξεμβούργου, εφήυρε εκατοντάδες επιδόματα την ώρα που ξέσκιζε τον ιδιωτικό τομέα στους φόρους.

  Πρέπει επιτέλους να ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ το μυαλό σας απο αυτο το παραμύθι περι «φιλελεύθερου» Σημίτη, γιατι πολύ απλά δεν ισχύει. Ο Σημίτης διέλυσε τον ιδιωτικό τομέα (οτι είχε μείνει), εκτίναξε την ανεργία στο 12% σε μια περίοδο οπου είχαμε και προετοιμασία Ολυμπιακών Αγώνων, ΓΙΓΑΝΤΩΣΕ την φορολογία και έδωσε τον αγλέουρα στους Δημοσίους Υπαλλήλους. Παρ ότι το ρεκορ διορισμών (880.000) το έχει ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ρεκόρ αύξησης αποδοχών στο δημόσιο και επιδομάτων το έχει δικαιωματικά ο συντροφος Σημίτης.

  1996 εως και σήμερα, η περίοδος οπου η μεση μόνιμη τεμπέλα του Δημοσίου την είδε αριστοκρατία και αγόραζε λουξ 3αρι στην Αγια Παρασκευή, τον Χολαργό και το Χαλάνδρι (Η Λ.Μεσογείων, η πλέον ΔημοσιοΥπαλληλική λεωφόρος). Και όπως είχαμε την Λ.Κηφισίας για την «πλουτοκρατία», επι Σημίτη έγινε η Λ.Μεσογείων η δίοδος για την Νέα Αριστοκρατία των ΔΥ (καθαρα δημιουργημα Σημίτη), και τα Δυτικά προάστια με το κέντρο έμειναν για τους χαμάληδες Ιδιωτικούς Υπαλλήλους.

  Αντικρατιστής λέει ο Σημίτης…. Ε – Λ – Ε – Ο – Σ !!!!!!!!

 9. Συμφωνώ σε όλα εκτός από τον Σημίτη. Ο άνθρωπος ήταν ένας απατεώνας πρώτου μεγέθους, απλώς άφηνε όλες του τις βρωμοδουλειές στους στενούς του συνεργάτες. Παλιό το κόλπο του αγαθού πρωθυπουργού που δεν ξέρει τίποτα και οι κακοί συνεργάτες του τον κλέβουν. Επίσης, προσωπικά δεν έχω δει μέλη του ΛΑ.Ο.Σ να παραβιάζουν τους νόμους. Αν κάποιος έχει δει ας το καταγγείλει. Με το λαθρονομοσχέδιο και τη νομιμοποίηση των «Παπανδρελλήνων» διαφωνώ κάθετα.

  Λίγα λόγια για το άρθρο:

  Στην Ελλάδα, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο δεν υπάρχει δημοκρατία. Υπάρχει ένα πανηγύρι στο οποίο δύο βδομάδες πριν τις εκλογές ο μέσος πολίτης ακούει λίγο την προπαγάνδα των καναλαρχών και τελικά ψηφίζει για να τιμωρήσει τον προηγούμενο ή επειδή φοβάται τον επόμενο. Όσοι έχουν εμπορευματοποιήσει και πουλήσει την ψήφο τους ψηφίζουν μονίμως αυτόν που την έχει αγοράσει.

  Η δημοκρατία δεν σχεδιάστηκε ποτέ για να λειτουργεί έτσι. Στη δημοκρατία αναθέτεις το πιο σημαντικό καθήκον από όλα (τη διακυβέρνηση μιας ολόκληρης χώρας) σε όλους τους πολίτες. Πρόκειται για μια τεράστια ευθύνη η οποία προϋποθέτει ωριμότητα, εκπαίδευση και συνεχή ενασχόληση. Εαν ο λαός είναι αμόρφωτος και άσχετος τότε με τη δημοκρατία έχεις έναν άσχετο κυβερνήτη, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα. Επίσης, εαν κάποιος ψηφίσει ένα διεφθαρμένο κόμμα ή έναν άσχετο πολιτικό και συνεισφέρει έτσι στη διάλυση της χώρας, μπορεί στις επόμενες εκλογές να ψηφίσει κάτι άλλο σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δηλαδή συμβαίνει το παράδοξο: εξουσία χωρίς ευθύνη. Αυτό αντιβαίνει στην κοινή λογική.

  Ακόμα και αν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μπουν στη φυλακή, αυτό δεν μας σώζει. Η δημοκρατία μας είναι αντιπροσωπευτική και οι πολιτικοί είναι εκπρόσωποι. Αυτοί που ψήφισαν τους πολιτικούς που θα φυλακιστούν θα ψηφίσουν άλλους στη θέση τους εξίσου διεφθαρμένους. Με άλλα λόγια ένα κομμάτι της κοινωνίας μας είναι διεφθαρμένο. Εκεί εντοπίζω τη διαφθορά που πρέπει να ξεριζωθεί. Πρέπει να πάψουμε να ανεχόμαστε το διεφθαρμένο συμπολίτη μας και να τον αντιμετωπίζουμε σαν εχθρό μας. Ναι, αυτός που ψηφίζει ΠΑΣΟΚ για να διοριστεί στο δημόσιο είναι εγκληματίας κατά την άποψή μου και ας μην έχει να φάει.

  Τον Οκτώβριο του 2009 με έλλειμα 6% (τόσο ξέραμε επισήμως) ο ελληνικός λαός ψήφισε για πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που του είπε ότι «υπάρχουνε λεφτά». Δηλαδή μπαίναμε μέσα χοντρά και ψηφίσαμε αυτόν που μας έλεγε ένα τεράστιο ψέμα μπροστά στη μούρη μας. Και μη μου πειτε ότι είμαστε τόσο αφελείς που πιστέψαμε ότι με τόσο έλλειμα και τόσο χρέος πραγματικά υπήρχαν λεφτά. Πιο πιθανό θα ήταν να υπάρχουν εξωγήινοι παρά λεφτά. Απλώς ο ελληνικός λαός είναι ένας ανεύθυνος, ανενημέρωτος και ηλίθιος λαός. Δεν είμαι σίγουρος πως ακριβώς γίναμε έτσι αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Με ένα τέτοιο λαό όλα τα πολιτεύματα του κόσμου δεν σε σώζουν. Εϊμαστε πάντως τυχεροί γιατί αν ζούσαμε σε μια άλλη εποχή θα είχαμε σίγουρα κατακτηθεί στρατιωτικά και υποδουλωθεί από κάποιον άλλο λαό.

 10. by dimitris Δεν είμαι σίγουρος πως ακριβώς γίναμε έτσι αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Με ένα τέτοιο λαό όλα τα πολιτεύματα του κόσμου δεν σε σώζουν. Εϊμαστε πάντως τυχεροί γιατί αν ζούσαμε σε μια άλλη εποχή θα είχαμε σίγουρα κατακτηθεί στρατιωτικά και υποδουλωθεί από κάποιον άλλο λαό.

  Εάν διαβάσετε το βιβλίο Collapse κάνει μνεία αναφορά σε κοινωνίες που δεν υπάρχουν πια. Σύμφνωα με τα στοιχεία που υπάρχουν οι μόνες κοινωνίες που επιζουν είναι αυτές που είναι ικανές να συνεχίσουν και να τα καταφέρουν. Ακόμα και στις κοινωνίες βλέπουμε μια εφαρμογή του survival of the fittest!

  Έτσι και η ελληνική κοινωνία έφθασε σε σημείο που απειλείται με εξαφάνιση. Οι πιο ικανοί την έχουν κάνει ήδη και όσι μπορούν θα ακολουθήσουν συντομα. Survival of the fittest my friends!

 11. @zanat0s

  H άποψη ότι είναι οι ισχυρότερες κοινωνίες που επιβιώνουν έχει δεχτεί σφοδρότατη κριτική και είναι αμφίβολο αν στέκει. Είναι ένα πράγμα το «παρακολουθώ τις εξελίξεις, προσαρμόζομαι και επιβιώνω» και άλλο το «επιβιώνω τρώγοντας τους άλλους (το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό». Και υπάρχει επίσης σημαντική διαφορά μεταξύ ζώων και ανθρώπων.

 12. Λαμπρον το αρθρο του εκ Φραγκατων Κεφαλληνος! ΕΥΓΕ

 13. @Χριστόπουλος

  Συμφωνώ και επαυξάνω. Καλώς ή κακώς, οι περισσότεροι εξυπνάκηδες εδώ μέσα δεν ξέρουν τίποτα περισσότερο από το να ουρλιάζουν «1981». Ο «Λαουτζίκος» φταίει γιά όλα ενώ αυτοί είναι οι πεφωτισμένοι. Αμφιβάλλω αν κάποιος από αυτούς είναι εργατικό άτομο και όχι κηφήνας (εγώ είμαι εργατικός ενόσω είμαι στα βαπόρια, όταν γυρίζω Ελλάδα τα λεφτά μου περισσεύουν) Κατά βάθος κοροϊδεύουν αυτό που είναι και οι ίδιοι, απλά τους έτυχε να γεννηθούν με χρυσά κουτάλια.

  Ο Καραμανλής και οι πρίν από αυτόν είχαν μία κρατική μειοψηφία που κυβερνούσε τα πάντα. Από μία άποψη υπήρχε περισσότερη αξιοκρατία στο δημόσιο, επειδή τα προσόντα κάποιου τα υπολόγιζαν περισσότερο, από την άλλη υπήρχε λιγότερη αξιοκρατία επειδή η μισή Ελλάδα δεν μπορούσε να μπεί στο δημόσιο, χώρια το ότι δεν λάμβανε την σωστή εκπαίδευση.

  Ο Ανδρέας εξίσωσε την κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα την ξεχείλωσε, και το ξεχείλωμα μας έφτασε ώς εδώ.

  @ Αθηναίος

  Ο Λαζόπουλος έχει δίκιο σε κάποια πράγματα. Αν υπήρχε κάτι που μας έφτασε ώς εδώ, αυτό ήταν η έλλειψη παιδείας του «Λαουτζίκου», και αυτό όμως – μέσα στα πολλά δεινά – ήταν αυτό που διόρθωσε ο Αντρέας. Όμως μόνο οι νέες γενιές έχουν αυτή την παιδεία, και έτσι μόνο αυτοί μπορούν να σώσουν την παρτίδα, άλλωστε, ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Άρα η εμμονή του Λαζόπουλου στο να βλέπει στους νέους την μόνη ελπίδα, μόνο παράλογη δεν είναι. Φυσικά ο Λαζόπουλος δεν είπε ποτέ του «ψηφίστε Τσίπρα». Αυτό νομίζεις εσύ που έχεις μπερδέψει και την γνώριμη σου Αθήνα (&Θεσσαλονίκη) με την Ελλάδα στο σύνολο της, όπου «Συνασπισμός», «ΦιΣ», «Δράση» κ.τ.λ. σχεδόν δεν υπάρχουν. Θα μπορούσαμε να τα αποκαλούμε και Αθηναϊκά κόμματα…

  Δυστυχώς οι περισσότεροι εδώ μέσα από την μία καταριούνται τον «Λαουτζίκο» και από την άλλη αρνούνται να προσπαθήσουν να τον καταλάβουν. Ο πραγματικός λόγος που δεν κάνουν αυτήν την προσέγγιση όμως, είναι ότι ΔΕΝ τους ενδιαφέρει. Είναι ΟΛΟΙ τους Μεγαλοαστοί του κερατά και δεν ενδιαφέρονται γιά την τύχη της χώρας ή των Ελλήνων. Τώρα που έχουμε και την κρίση, βγαίνει όλη η χαιρεκακία τους προς τα έξω και αποκαλύπτουν το πραγματικό τους προσωπείο. Εάν ενδιαφερόντουσαν πραγματικά γιά την χώρα, θα είχαν συμπεράνει προ πολλού ότι όπως ο καλύτερος τρόπος γιά να αντιταχθείς στο σύστημα είναι να χρησιμοποιήσεις το ίδιο το σύστημα, έτσι και ο καλύτερος τρόπος να αντιταχθείς στους χιουμορίστες είναι να χρησιμοποιήσεις χιούμορ και όχι να παραμένεις αγκυλωμένους στους τύπους και στο «ήθος». Γιά να φτάσεις τόσο μακριά, πρέπει να ενδιαφέρεσαι κιόλας.

  Αν είχατε ήθος, πραγματικό και όχι σχολαστικό, δεν θα υμνούσατε τους βρυκόλακες της διαπλοκής ως «αγίους», ευτυχώς δηλαδή που βγαίνετε και βγάζετε μόνοι σας τα μάτια σας με το να θεωρείτε τον Σημίτη χειρότερο από τον βρυκόλακα επειδή είναι ΠΑΣΟΚος. Η διαπλοκή όμως δεν έπαψε ποτέ σε αυτήν την χώρα, ούτε κατά την περίοδο της «εξιδανικευμένης αρχαιότητας» που αναφέρουν μερικοί αρχαιολάτρες (αλλά όχι εθνικιστές!) και δεν θα εξαρθρωθεί ποτέ σε αποτελεσματικό βαθμό επειδή το ήθος κάθε λαού είναι αποτέλεσμα της γεωγραφίας και του κλίματος της πατρίδας του. Όσο εσείς κρύβετε την διαπλοκή του βρυκόλακα όπως η γάτα κρύβει το σκατό της, μην περιμένετε να πείσετε τον Ελληνικό λαό ότι δεν είσαστε και εσείς διαπλεκόμενοι.

  Κατά τα άλλα φταίει ο λαουτζίκος, ο οποίος δεν διορθώνεται, και οφείλετε να τον κοροϊδεύετε γιά αυτό, και μετά και ο λαουτζίκος θα επιστρέψει την φιλοφρόνηση και θα σας κοροϊδέψει το ίδιο, Δεν θα μπορέσετε να πείσετε έτσι ποτέ παρά μόνο μία μειοψηφία που δεν θα πετύχει πότε τίποτα, η χώρα θα καταστραφεί -αν είσαστε σωστοί και οι θεωρίες σας σώζουν την χώρα όπως πιστεύετε – και θα ησυχάσετε μιά και καλή από τον «λαουτζίκο» σας.

  Θα ήθελα να ήξερα γιατί γράφετε όλα αυτά τα γελοία άρθρα, όταν το μόνο που επιτυγχάνετε μέσα από αυτά είναι να απομακρυνόσαστε όλο και πιό πολύ από τον Ελληνικό λαό. Όχι ότι οι liberals είναι πλειοψηφικό κόμμα οπουδήποτε στην υφήλιο, αλλά εσείς ειδικά είσαστε τρείς και ο κούκος! Αντί να βγαίνετε και να βγάζετε την χολή σας, θα ήταν προτιμότερο να βγαίνετε στους δρόμους και να τραγουδάτε:

  «Είμαι μαλάκας, είμαι μαλάκας, είμαι πολύ πολύ πολύ πολύ μαλάκας»

  Γιατί αυτό πραγματικά είσαστε, το 75% τουλάχιστον… Αναποτελεσματικοί και ηλίθιοι ελιτιστές, με το κλασικό σύνδρομο του Έλληνα που δεν κατηγορεί ποτέ τον εαυτό του γιά την ανεπάρκεια του. κατηγορεί τα ντόπια και ξένα κέντρα, τον Λαζόπουλο, οτιδήποτε εκτός από το κλούβιο του το κεφάλι.

  Υ.Γ.

  Το Λαος δεν διαφέρει από τα άλλα κόμματα στο ότι ο αρχηγός του είναι η αθώα περιστερά και όλοι οι υπόλοιποι τα ρεμάλια του κερατά. Φυσικά και έχουν χρησιμοποιήσει βία, ειδικά απέναντι στους μετανάστες. Δεν τον Ιο της Ελευθεροτυπίας γιά λεπτομέρειες.

  Είτε το πιστεύτε είτε όχι, ο πολιτικός Λαζόπουλος έχει πεί κάποιες φορές ότι εμείς οι Έλληνες πάντα κατηγορούμε τον εαυτό μας και όχι τους άλλους. Στην συγκεκριμένη στιγμή όμως, τον φόνο τριών ανθρώπων, το να αρχίσουμε τις αλληλοκατηγορίες θα πόλωνε το κλίμα σε σημείο που μπορεί να είχαμε ακόμα περισσότερους νεκρούς. Όλο το Ελληνικό διαδίκτυο είχε πάρει φωτιά με όλους να κατηγορούν όλους. Η προβοκάτσια μπορεί να ήταν ένα «ψέμα» του Λαζόπουλου – το υπονόησε, δεν το βροντοφώναζε – αλλά ήταν ένα ωφέλιμο «ψέμα» γιά εκείνη την χρονική περίοδο.

  Τι κάθομαι και σας μιλάω βέβαια γιά τον Λαζόπουλο, αφού στο τέλος τέλος όλοι σας κάνετε τον Λαζόπουλο να «κλάνει μαλλί». Ότι και να γράφετε δεν πρόκειται να το μάθει παραπάνω από μία παρεούλα 100 ατόμων, και δεν πρόκειται να το ενστερνιστούν ούτε οι μισοί…

  Περλικό, πως τους ανέχεσαι και δεν τους διαγράφεις όλους από εδώ μέσα, αντί γιά να δημοσιεύεις και τα άρθρα τους; Όχι απλά πως το κάνεις, πώς το διανοείσαι κάν!

 14. @Petros Houhoulis

  «Περλικό, πως τους ανέχεσαι και δεν τους διαγράφεις όλους από εδώ μέσα, αντί γιά να δημοσιεύεις και τα άρθρα τους; Όχι απλά πως το κάνεις, πώς το διανοείσαι κάν!»

  Πολύ δημοκράτης ο κύριος….!

  «Κατά βάθος κοροϊδεύουν αυτό που είναι και οι ίδιοι, απλά τους έτυχε να γεννηθούν με χρυσά κουτάλια.»

  Μην τους βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι….κρίμα είναι….!

  «Γιατί αυτό πραγματικά είσαστε, το 75% τουλάχιστον… Αναποτελεσματικοί και ηλίθιοι ελιτιστές, με το κλασικό σύνδρομο του Έλληνα που δεν κατηγορεί ποτέ τον εαυτό του γιά την ανεπάρκεια του. κατηγορεί τα ντόπια και ξένα κέντρα, τον Λαζόπουλο, οτιδήποτε εκτός από το κλούβιο του το κεφάλι.»

  Κι εσείς αυτό κάνετε εδώ…κατηγορείτε τους άλλους θεωρώντας την γνώμη σας ορθή!!!!!

  «Θα ήθελα να ήξερα γιατί γράφετε όλα αυτά τα γελοία άρθρα, όταν το μόνο που επιτυγχάνετε μέσα από αυτά είναι να απομακρυνόσαστε όλο και πιό πολύ από τον Ελληνικό λαό. Όχι ότι οι liberals είναι πλειοψηφικό κόμμα οπουδήποτε στην υφήλιο, αλλά εσείς ειδικά είσαστε τρείς και ο κούκος! Αντί να βγαίνετε και να βγάζετε την χολή σας, θα ήταν προτιμότερο να βγαίνετε στους δρόμους και να τραγουδάτε:

  «Είμαι μαλάκας, είμαι μαλάκας, είμαι πολύ πολύ πολύ πολύ μαλάκας»»

  Καλά εδώ σας βγάζω το καπέλο….δημοκρατικός όπως πάντα….

  «και δεν θα εξαρθρωθεί ποτέ σε αποτελεσματικό βαθμό επειδή το ήθος κάθε λαού είναι αποτέλεσμα της γεωγραφίας και του κλίματος της πατρίδας του¨

  και κοινωνιολόγος!!!!!!!!!! Το ανωτέρω δε αποτελεί ότι πιο ηλίθιο και γενικό έχω ακούσει στη ζωή μου. Αυτός από τον οποίο το αντιγράψατε είναι τουλάχιστον αμαθής!!!!!!!!!!!!

  Κύριε μου κάνετε το ίδιο πράγμα για το οποίο κατηγορείτε τους άλλους. Η μόνη διαφορά είναι ότι προφανώς τα βλέπετε από διαφορετική οπτική γωνία. Γράψτε αυτό που θέλετε χωρίς «μαγκιές και υπεροψία έναντι των λοιπών σχολιαστών. Δεν έχει νόημα να βρίζετε και να χυδαιολογείτε. Απλά σχόλια είναι τα οποία μπορεί κανείς είτε να απορρίψει είτε να συμφωνήσει μαζί τους.

 15. Εγώ ρε παιδιά έχω μια απορία;

  Είναι φοβερό πάντως αυτό που συμβαίνει με το e-rooster: Τη δημοσίευση οποιουδήποτε άρθρου διαδέχονται οι επιθέσεις από στίφη αντιθέτων.
  Τώρα όσον αφορά το Λαζόπουλο, είναι σαφώς μονόπλευρος και κάνει προπαγάνδα. Δημοκρατία έχουμε θα μου πεις. Ναι αλλά όσο ισχύει η δημοκρατία γι” αυτόν που λέει ότι θέλει άλλο τόσο ισχύει και για εκείνους που πιστεύουν ότι άλλο πράγμα πρέπει να είναι η σάτιρα και άλλο η προπαγάνδα.

  Και ο Χάρρυ Κλυν είναι κομμουνιστής από όσο γνωρίζω, δεν έβγαζε όμως τέτοια χολή από μέσα του. Περίεργο να βρίζει ένας άνθρωπος τόσο πολύ το σύστημα από το οποίο έχει πλουτίσει.

  Σχετικό και το παρακάτω σχίολιο μου από εδώ:
  http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=56586573&postcount=159

  Τέλος, να σας πω και κάτι άλλο, για να δείτε το πως μας παραπλανούν:

  Έβλεπα χτες την επανάληψη της εκπομπής του Λαζόπουλου. Το Λαζόπουλο, μέχρι τη μέση της εκπομπής του τον πάω γιατί έχει ταλέντο στη σάτιρα. Αυτό που μου τη σπάει όμως είναι το ότι από τη μέση της εκπομπής του και μετά, αρχίζει και έχει, κρίσεις, πως το λένε βρε παιδί μου, επαναλαμβανόμενα ψυχωτικά επεισόδια. Που έρχονται και φεύγουνε.

  Εκεί που μιλάει και καλαμπουρίζει, ξαφνικά ζορίζεται, χαλιέται από μόνος του, το βλέμμα του αρχίζει και γυαλίζει, τα μάτια του στενεύουν, και αρχίζει και εκπέμπει ένα αλλόκοτο μίσος, λες και είμαστε στο 68 και οι χωροφύλακες έχουν μπει στο σπίτι, παίρνουν τον αντιστασιακό πατέρα από την πόρτα με τις πυτζάμες στις 5 το πρωί ενώ εκείνος καθώς τον τρέχουν μπουζουριασμένο ακούγεται να φωνάζει στην εξώπορτα στη γυναίκα που κλαίει με αναφιλητά και την παρακολουθούν αποσβολωμένα τα ανήλικα παιδάκια «Τα παιδιά Σοφία, πρόσεχε τα παιδιά».

  Πολύ μίσος ρε παιδιά.

  Δε θα σχολιάσω εδώ πέρα το πόσο αστήρικτα είναι κατά τη γνώμη μου αυτά που λέει, και εάν αυτά που λέει είναι προπαγάνδα (που είναι). Απλά θέλω να ρωτήσω: Γιατί τόση εμπάθεια; Αυτός μέσα σε αστικό καθεστώς δεν μεγάλωσε, ανδρώθηκε, πλούτισε και ξεσκίστηκε στο τάλαρο; Μέσα στο ίδιο καθεστώς που εξέθρεψε σκάνδαλα αυτός ο άνθρωπος δεν επιβραβεύτηκε, δεν έγινε αποδεκτός σαν ο αιρετικός διασκεδαστής από την αστική τάξη; Δεν ήξερε ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες νυν και πρώην, του καναλιού με το οποίο συνεργάζεται; Γιατι αυτή η υποκριτική εμπάθεια, τη στιγμή που με τη δουλειά του φέρνει λεφτά στο σύστημα που ο ίδιος βρίζει; Προς τι το μίσος, η ξυνίλα, η εμπάθεια;

  Και κάτι άλλο:

  Ο Λαζόπουλος έχει ξεσκίσει τους Γερμανούς από τις εκπομπές του. Και όμως, οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του ΑLFA τον θέλουν λέει. Φέρνει λεφτά. Οι ίδιοι οι οποίοι μπορεί και να δυσφορούν για τα όσα κάνει, οι ίδιοι δεν τον αφήνουν να φύγει. Γιατί φέρνει λεφτά στο κανάλι.

  Παιδιά, μας δουλεύουν ψιλό γαζί με τεχνικές κυβερνητικής κοινωνικής μηχανικής και εμείς καθόμαστε και βριζόμαστε.

 16. @Ακόμα και αν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μπουν στη φυλακή, αυτό δεν μας σώζει. Η δημοκρατία μας είναι αντιπροσωπευτική και οι πολιτικοί είναι εκπρόσωποι. Αυτοί που ψήφισαν τους πολιτικούς που θα φυλακιστούν θα ψηφίσουν άλλους στη θέση τους εξίσου διεφθαρμένους.

  Το πρόβλημα είναι ότι γιά να συμμορφωθούν οι πολίτες, πρέπει να δούν τους πλέον διεφθαρμένους να πληρώνουν ένα πολύ σκληρό τίμημα. Αυτό το τίμημα έχει θεωρηθεί «βάρβαρο» και έχει απαγορευθεί, ακόμα και γιά τους απλούς πολίτες, σχεδόν σε όλο τον δυτικό κόσμο. Ακόμα και εκεί που εφαρμόζεται, τον εφαρμόζουν σε βιαστές και δολοφόνους, όχι σε αυτούς που έχουν κλέψει δισεκατομμύρια.

  Ο μόνος τρόπος γιά να μην εξεγερθούν τα πλήθη εξαιτίας αυτής της τρομακτικής διαφθοράς, τόσο στον κρατικό όσο ΚΑΙ στον ιδιωτικό τομέα (Enron, Μεϊντόφ κ.τ.λ.) είναι η εμφάνιση Σοσιαλιστικών/Κομμουνιστικών μέτρων.

  Ωστόσο αμφιβάλλω εάν αυτά τα μέτρα είναι αρκετά γιά την εξευμενισμό του πλήθους. Πολύ φοβάμαι ότι ο κόσμος δεν θα αντέξει άλλο σε κάποιο σημείο του δυτικού κόσμου, και ότι κάποιοι θα αναγκαστούν να διολισθήσουν σε Φασιστικά μέτρα – τουλάχιστον εναντίον κάποιων εξαιρετικά διεφθαρμένων πολιτικών.

  Μόνο με την παραδειγματική τιμωρία κάποιων θα μπορέσει να πειστεί ο πολύς κόσμος να γίνει δίκαιος. Δυστυχώς, αυτό θα είναι αποτέλεσμα φόβου, και όχι απόρροια λογικής σκέψης. Με άλλα λόγια, δεν θα είναι φιλελεύθερο μέτρο, θα είναι το ακριβώς αντίθετο.

  Το πρόβλημα είναι ότι τα σκληρά μέτρα είναι πιό αποτελεσματικά όταν παίρνονται νωρίς, και αν δεν παρθούν έγκαιρα θα απαιτήσουν ακόμα πιό σκληρά μέτρα στο μέλλον. Αυτό δεν ισχύει μόνο γιά την επέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ισχύει καί γιά τις τιμωρίες των πολιτικών. Όσο περισσότερο καθυστερούν να γίνουν οι «θυσίες» των διαπλεκόμενων, τόσο περισσότερο «αιματηρές» θα είναι αυτές οι «θυσίες», μέχρι το σημείο που να γίνουν πραγματικές αιματηρές θυσίες και λυντσαρίσματα.

  Δυστυχώς, πολλοί εδώ μέσα, σεβόμενοι την Ιερή αγελάδα του φιλελευθερισμού, θα αποκηρύξουν τέτοιες λύσεις, γιά να αναγκαστούν να τις αποδεχτούν σιωπηλοί στο άμεσο μέλλον, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

  Δυστυχώς σήμερα οι πολιτικοί μας δεν θέλουν να πιστέψουν ότι πρέπει να τιμωρήσουν τους δικούς τους ανθρώπους, παρά μόνο τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Αφού δεν ομονοούν στο ότι πρέπει να κυνηγηθούν όλοι και να μην χρησιμοποιείται το κυνήγι τους ως πολιτικό όπλο (δηλ, να μην κατηγορεί ο ένας το παρελθόν του άλλου, αλλά να αντιληφθούν ότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι είναι τα ίδια σκατά και ότι δεν κερδίζουν πόντους με τις αλληλοκατηγορίες πλέον). Μόνο με ένα δικαστικό «ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε» και χωρίς περιττές αλληλοκατηγορίες μπορεί να γίνει κάτι σήμερα. Αλλιώς θα πάμε στο «κρεμάστε, γδάρτε και δεν τελειώνει ποτέ»…

  Ας ελπίσουμε ότι οι Γιωργάκης και Αντωνάκης θα το αντιληφθούν σύντομα, ειδάλλως θα καταλήξουν Γιωργάκης και Αντωνάκης είς τον αιώνα τον άπαντα…

  (Και η Ντορίτα; Ποιά Ντορίτα; Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί.)

 17. Ούπς! Το παραπάνω απευθυνόταν στον @Δημήτρη, και η πρώτη παράγραφος ήτανε αντιγραφή δικής του.

 18. Ο κύριος Χριστόπουλος παραπάνω ούτε λίγο ούτε πολύ παρομοίασε τον ΑΓΠ σαν έναν σύγχρονο ρομπέν των δασών που ήρθε και νίκησε τον κακό (και δεξιό) σερίφη του Νότιγχαμ και έσωσε τους φτωχούς χωρικούς.
  Τελικά αγαπητέ το αποτέλεσμα για αυτούς ποιο ήταν; Εντάξει. Χρεωθήκαμε,τον λατρεψε η ιστορία και όλα αυτά τα κωμικά που κάνουν έναν άνθρωπο της λογικής να εκρήγνυται εγκεφαλικά για όσα ζει σαυτή τη χώρα.
  Εσείς από τότε δεν είδατε καμία δυστυχία στον έλληνα; Καμία σήψη θεσμών; Καμία χρέωση μελλοντικών γενεών; Καμία δυσαναλογία των πράσινων παιδιών; Καμία κατάπτωση της παιδείας και άλλων τομέων εκτός της υγείας που όλες οι συνομοσιολογικές θεωρείες τη θεωρούν ως το βαρύ πυροβολικό του σοσιαλισμού για την υπερχρέωση των λαών και τελικά την υποδούλωσή τους;
  Όλα τυχαία είναι προφανώς για σας…Και οι δείκτες του χρέους επί ΑΓΠ και το «Τσοβόλα δώστα όλα» και το ξεφτίλισμα της οικογένειας μέσω της «περιπετειούλας» του ΑΓΠ και οι δανειστές της βίλας, και η αγορά της ΤΚ από τον Κοσκωτά χωρίς χρήματα !!
  Μα τώρα θα κάνουμε δουλειά ή θα γυρνάμε στα αυτονόητα..;; Βλέπει κανείς σοβαρός άνθρωπος κάτι που να χτίστηκε από το 81 και μετά και να έφερε αποτέλεσμα θετικό για τη χώρα; Το ΚΚΕ καλύτερα θα τα κατάφερνε παρά αυτό το υβρίδιο που λέγεται ΠΑΣΟΚ..Τουλάχιστον με το ΚΚΕ θα είχαμε και μια παρατεταμένη εφηβεία τύπου Κούβας, θα ψαρεύαμε όλη μέρα για να γλεντάμε το βράδυ και θα περιμέναμε τον έλληνα Φιντέλ να πεθάνει για να μπούμε με κάποιον σκληρό έλληνα Πούτιν στο γλυκό κολαστήριο του Καπιταλισμού

 19. Να κάνω άλλη μια επισήμανση χωρίς να θέλω να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω με τα περί προβοκάτσιας του θανάτου των 3 συνανθρώπων μας..

  Για κάποιους καλούς διοικητές , στρατηγούς κλπ που ξέρουν άψογα το στρατό τους, διαβάζουν τα κατάλληλα βιβλία και γνωρίζουν τις ιδιαίτερες συνθήκες είναι στατιστικά και μαθηματικά βέβαιη η ύπαρξη θυμάτων με ακρίβεια ωρών ακόμα αν γίνουν τα πράγματα κατάλληλα (υπό Κ.Σ. πιέσεως και θερμοκρασίας δηλαδή)..

  Με τις κατάλληλες εντολές εκτέλεσης ή μη εκτέλεσης συγκεκριμένων οδηγιών όλα γίνονται όταν ακριβώς τα θέλουμε..

  Πέρυσι πάντως καιγόταν η Αθήνα 1 μήνα και δεν είχαμε θύματα και με νεκρό από πυρά αστυνομικού..

  Φέτος είχαμε τα θύματα γιατί ξαφνικά οι αναρχικοί κόπτονται για το ΔΝΤ και την μη απεργία των υπαλλήλων της Μαρφίν;;;

  Έχετε μιλήσει ποτέ με αναρχικό για το τι πιστεύει, ΜΑΤατζή για τις οδηγίες που παίρνει και πολιτικό για το πως σκέφτεται να χειριστεί την εκάστοτε κρίση;

  Το μάτι του Χρυσοχοίδη σας φαίνεται αγνό και ήπιο προφανώς όπως επίσης και η συνέντευξή του μετά τα επεισόδεια και όπως και όλη αυτή η συσσώρευση θυμού τόσο καιρό από την πίεση που ρίχνει χωρίς να συλλαμβάνει όμως…

 20. Κύριε Λιναρδάτο,

  το κείμενό σας είναι right on! Συγχαρητήρια.

 21. Οι εκφράσεις ΧΑΧΑΧΑ (G.P), ή «είστε τρεις και ο κούκος» ή Είμαι μαλάκας», (@Petros Houhoulis) (κλπ) πραγματικά είναι πεζά και απαράδεκτα.
  Αρχίζοντας να πω ότι οι ριζοσπαστικές ιδέες ή πράξεις πάντα ξεκινούσαν από δύο- τρεις. Αλλιώς δεν θα ήταν ριζοσπαστικές ή καινοτόμες. Και κυρίως αν δεν ήταν ευχάριστες ή εύηχες τότε απαξιώνονταν. Εξάλλου αυτοί οι 2-3 ξεχώριζαν και όχι η μάζα
  Χρέος των πολιτικών είναι να δημιουργούν όραμα και να προσπαθούν να πείσουν γι΄ αυτό και όχι να ακολουθούν την μάζα. Αν ήταν έτσι θα κάναμε δημοψήφισμα για τα πάντα και θα τελειώναμε.
  Για τον Σημίτη αναφέρει το άρθρο την «διαφορετικότητά του με τον Παπανδρέου της έντονης προσωπικότητα, πληθωρικότητας, μεγαλομανή και δημαγωγό και ότι η διαφορετικότητα του κ. Σημίτη ανησυχούσε!!! το κρατικοδίαιτο καθεστώς» και πράγματι έτσι ήταν, μόνο που στην συνέχεια τον ανάγκασαν (Σημίτη), κόμμα και συμφέροντα να υποχωρήσει και να πάει με τα νερά τους. Αφού αυτό θέλαμε. Αυτό θέλανε οι πολλοί.
  Το «αυτά είναι να απομακρυνόσαστε όλο και πιο πολύ από τον Ελληνικό λαό» το έχω ξανακούσει. Μα αυτό το σκεπτικό μας έχει φέρει σε αυτό το σημείο. Καλός νοικοκύρης σημαίνει και αυστηρός νοικοκύρης. Κανένα πολιτισμένο ή επιτυχημένο κράτος δεν έγινε με χαλαράάάάά δημοσιονομικά. Μου θυμίζουμε!!! το παιδάκι που του παίρνουν την καραμέλα από το στόμα και δεν ξέρει τι του φταίει. Καλά ακόμη και τώρα δεν ξέρουμε – λίγο πολύ- τα λάθη που έχουμε κάνει?
  Φωνές που προσπαθούσαν να πουν την αλήθεια περιθωριοποιήθηκαν (άσχετα αν συμφωνούσες πολιτικά μαζί τους), ήταν όμως ρεαλιστές, (Κουλουριάνος ή Λάζαρης (δεν θυμάμαι), Ανδριανόπουλος, Παλαιοκρασσάς και κυρίως Μάνος και αργότερα Ανθόπουλος, Γιαννίτσης (μη κοινοβ) λίγα παραδείγματα. Ποιός από αυτούς άντεξε; Άντεξαν όμως οι ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ Λαλιώτης Τζοχατζόπουλος Παναγιωτόπουλος και σια.
  Όσο για το ’81 είναι αλήθεια ότι η ταξικότητα και πολλά άλλα κακά δεν γεννήθηκαν τότε, αλίμονο, αλλά ο Ανδρέας (ένας είναι) τα έκανε σε επαγγελματικό επίπεδο. Πρώτη φορά το κράτος παραδόθηκε σε συγκεκριμένες ομάδες με την παρότρυνση του αρχηγού. Και με τον Καραμανλή έγιναν λάθη, αλλά δεν έβαλε σε κίνδυνο το μέλλον των επόμενων γενεών- το είπε εξάλλου και το έκανε, παρόλο που τα ΜΟΠ δεν έρεαν, αλλά και άτεγκτος ήταν σε θέματα διαχείρισης.
  Όπως ανέφερε ένα άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ το 2002, ένα χαρακτηριστικό περιστατικό είναι ότι σε άρθρο της ίδιας εφημερίδος το ~1977 διάβασε ο Καραμανλής (ο παλιός για να μην ιεροσυλούμε), όχι ότι χάθηκαν λεφτά ή φαγώθηκαν, αλλά ότι καθυστέρησαν κάποιες αποζημιώσεις (2-3 μήνες) και αμέσως άλλαξε τον υπουργό, το ίδιο πρωί.
  Χρειαζόμασταν λοιπόν βελτίωση και εκδημοκρατισμό εκείνου του πνεύματος.
  Αλλά μας έλαχε ο Ανδρέας με το «καλά έκανε και πήρε 500 εκατ.»
  Και μετά από αυτόν, το μάθανε όλοι το μάθημά τους. Λαϊκισμός για να είμαστε στην εξουσία. Με καλύτερο μαθητή του Ανδρέα, τον Καραμανλή τον νεώτερο (δυστυχώς).
  Εύχομαι τουλάχιστον ο απόγονός του να μπορέσει να βελτιώσει τα πράγματα, εξάλλου «ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ» και δυστυχώς αυτές στοιχειώνουν δυστυχώς και εμάς για το μέλλον που αφήνουμε στα παιδιά μας.
  Δεν είναι πάντως καιρός για αντιδικίες, αλλά για συνεργασίες.
  Πολύ καλό το άρθρο. Καλό μας κουράγιο.

 22. @John

  «Περλικό, πως τους ανέχεσαι και δεν τους διαγράφεις όλους από εδώ μέσα, αντί γιά να δημοσιεύεις και τα άρθρα τους; Όχι απλά πως το κάνεις, πώς το διανοείσαι κάν!»

  Πολύ δημοκράτης ο κύριος….!

  ———————————————————————————————————————————————

  Το παραπάνω ήτανε και λίγο χιουμοριστικό Johnny, όχι τόσο πρός τον Περλικό, άλλα πρός άλλους που είτε φωνάζουν γιά την αποπομπή μου λόγω ύβρεων, και του Χασαπόγιαννη-Terminator που με έχει «διαγράψει».

  Στα σοβαρά τώρα, αυτοί που κλαίγονται γιά την «ποιότητα» του λαού που βλέπει Λαζόπουλο θα έπρεπε μάλλον να ασχολούνται με την δική τους ποιότητα η οποία επιτυγχάνει το να μην τους βλέπει κανένας… Ενώ οι «ουρές» τους που μιλάνε για «λαουτζίκο», και πολύ περισσότερο γιά «δειλό λαουτζίκο» μάλλον πηγαίνουν γυρεύοντας.

  «Μην τους βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι….κρίμα είναι….!»

  Είπαμε, αυτοί που νοιάζονται πραγματικά γιά την κατάσταση αυτής της χώρας δεν μιλάνε γιά «λαουτζίκο». Αυτοί που νοιάζονται δεν αντιμετωπίζουν μεγάλα κομμάτια του Ελληνικού λαού ως διανοητικά καθυστερημένους. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των Λαϊκιστών.

  «Κι εσείς αυτό κάνετε εδώ…κατηγορείτε τους άλλους θεωρώντας την γνώμη σας ορθή!!!!!»

  Κατηγορώ τους άλλους ότι θεωρούν μεγάλη μερίδα του λαού ως ηλίθιους – είτε αυτοί είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980, είτε οι σημερινοί τηλεθεατές του Λαζόπουλου. Δεν θέλουν να παραδεχθούν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ότι και το ΠΑΣΟΚ του 1980 είχε κάποιες καλές πολιτικές, όπως επίσης και το ότι πολλά από αυτά που λέει ο Λαζόπουλος είναι σωστά. Θέλουν να πείσουν (τον εαυτό τους μάλλον) ότι ο Ελληνικός λαός είναι πολύ ηλίθιος, αν όμως έχουν δίκιο, τότε ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι δεν βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, άρα μάλλον θα πρέπει να πάρουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν από την χώρα, αφού αυτή δεν βελτιώνεται. Είναι ανόητο να καταγγέλουν την πραγματικότητα χωρίς να κάνουν κάποια προσπάθεια να δώσουν λύσεις στα προβλήματα. Πολύ καλύτερα δε, να προτείνανε απλά λύσεις και να αφήνανε τις καταγγελίες στην άκρη, γιά να μην θυμίζουν κάτι γριές κουτσομπόλες. Εγώ ως Εθνικιστής δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί, όσο προσπαθούν να βγάλουν τον Ελληνικό λαό ως ηλίθιο.

  «Καλά εδώ σας βγάζω το καπέλο….δημοκρατικός όπως πάντα….»

  Και βέβαια είμαι δημοκρατικός, σέβομαι τον Ελληνικό λαό, όχι τον κάθε Χασαπόγιαννη ή Λιναρδάτο που προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως μαλάκα. Αυτοί είναι οι μαλάκες που – ενώ σε πολλά σημεία έχουν δίκιο – ο τρόπος που μεταφέρουν την άποψη τους προκαλεί την δυσαρέσκεια αυτών ακριβώς που θα έπρεπε να προσπαθήσει να πείσει – εκτός πιά και αν αυτή η ιστοσελίδα υπάρχει απλά και μόνο γιά να «τη βρίσκουν» μερικοί ελιτιστές και τίποτα παραπάνω.

  ————————————————————————————————————————————————–

  «και δεν θα εξαρθρωθεί ποτέ σε αποτελεσματικό βαθμό επειδή το ήθος κάθε λαού είναι αποτέλεσμα της γεωγραφίας και του κλίματος της πατρίδας του¨

  «και κοινωνιολόγος!!!!!!!!!! Το ανωτέρω δε αποτελεί ότι πιο ηλίθιο και γενικό έχω ακούσει στη ζωή μου. Αυτός από τον οποίο το αντιγράψατε είναι τουλάχιστον αμαθής!!!!!!!!!!!!»

  ————————————————————————————————————————————————

  Και όμως, όλοι ΜΑ ΟΛΟΙ οι Ευρωπαίοι μιλάνε γιά τις πολιτικές-κοινωνικές-οικονομικές διαφορές μεταξύ Ευρωπαϊκού βορρά και νότου, με την κατάχρηση του ακρωνυμίου PIGS (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία) στην οποία συχνά προστίθεται και η Ιταλία (PIIGS) Ενώ και ο πιό ηλίθιος γνωρίζει ότι οι Αφρικανοί είναι ακόμα πιό διεφθαρμένοι από τους νοτιοΕυρωπαίους. Δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί μόνο οι νότιοΕυρωπαϊκές χώρες κινδυνεύουν να χρεοκωπήσουν, ενώ οι Αφρικανικές είναι μονίμως υπό καθεστώς χρεοκωπίας; Η Ιρλανδία είναι απλά η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

  Οι ίδιες διαφορές υπάρχουν και μεταξύ Βορρά και Νότου στις ΗΠΑ, άν το έψαχνες λιγάκι, και εκεί επίσης οι Λατινοαμερικάνοι είναι πολύ χειρότεροι από τους κατοίκων των Η.Π.Α. κ.τ.λ. κ.τ.λ.

  Βάλε λίγο το γαμημένο το μυαλό σου να δουλέψει.

  «Η μόνη διαφορά είναι ότι προφανώς τα βλέπετε από διαφορετική οπτική γωνία. »

  Η δικιά μου οπτική γωνία είναι ότι δεν μπορείς να βελτιώσεις έναν λαό, όταν τον βρίζεις και τον υποτιμάς σε κάθε ευκαιρία. Όταν κάνεις κάτι τέτοιο, ο λαός θα σε βρίσει και θα σου γυρίσει την πλάτη, οπότε ο ηλίθιος θα είσαι εσύ διότι θα μιλάς στο κενό χωρίς αποτέλεσμα. Εκτός αν το να βρίζεις ανθρώπους που δεν είναι εδώ και δεν μπορούν να σου απαντήσουν (όπως η συντριπτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚων του 1980 και οι ακροατές του Λαζόπουλου) είναι το προσωπικό σου βίτσιο που τονώνει την αυτοπεποίθηση σου.

  Εγώ τουλάχιστον βρίζω αυτούς που είναι εδώ μέσα και μπορούν να μου απαντήσουν, αν το αντέχουν…

 23. 21.S. Tzokas Μαΐου 18th, 2010 6:39 μμ :
  Χρέος των πολιτικών είναι να δημιουργούν όραμα και να προσπαθούν να πείσουν γι΄ αυτό και όχι να ακολουθούν την μάζα

  Aυτο ακριβως ειναι η πεμπτουσια (quintessence) της ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ (deliberative) κατ” αντιδιαστολην προς την ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ (representative) Δημοκρατιαν. Εμπεριεχει την αντιπροσωπευτικην δημοκρατια, αλλα την υπερβαινει, διοτι δια του διαλογισμου και διαλογου προσπαθει να ΑΡΕΙ τον ΠΟΛΙΤΗ σε κατασταση ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΞΑΡΣΕΩΣ και ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ!

  Σπουδαια η παρατηρηση του κυριου Τζοκα

 24. Οπως ελεγαν οι Λατινοι

  εμεις λεμε

  MINISTRARE SED NON MINISTRARI

  Να ηγεισαι και οχι να αγεσαι

 25. Οι Φιλελευθεροι ΔΕΝ επιδιωκουμε δημιουργιαν εκλογικης πελατειας ΑΛΛΑ Συνειδητοποιημενων Πολιτων που ειναι ΗΓΕΤΕΣ, δηλαδη ο καθενας απολυτως ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ των πραξεων του για τις οποιες ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ καθημερινως!

 26. ΑΛΛΑ ΔΕΝ θα παμε εμεις στον Λαουτζικο. Αυτος θα ερθει σε μας

 27. «…τότε ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι δεν βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, άρα μάλλον θα πρέπει να πάρουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν από την χώρα, αφού αυτή δεν βελτιώνεται. »

  Kapoioi apo emas to katalavame nwris kai to exoume hdh praksei pro pollou… alla ti na kanoume pou gia kapoio anekseighto logo agapame ton topo pou etyxe na gennithoume estw kai apo apostash, estw kai xwris kanena proswpiko symferon pleon… ki as me enoxlei h paradoxh ths ypotaghs mou se ena anorthologiko synaisthima.

  «Η δικιά μου οπτική γωνία είναι ότι δεν μπορείς να βελτιώσεις έναν λαό, όταν τον βρίζεις και τον υποτιμάς σε κάθε ευκαιρία. Όταν κάνεις κάτι τέτοιο, ο λαός θα σε βρίσει και θα σου γυρίσει την πλάτη, οπότε ο ηλίθιος θα είσαι εσύ διότι θα μιλάς στο κενό χωρίς αποτέλεσμα. »

  Den exw vrisei pote kanenan alla me enoxlei h idea oti kapoioi tha arxisoun na grafoun edw exontas sto myalo tous to apotelesma anti gi auto pou eilikrina pisteuoun, peran merikwn ekseraisewn pou hdh to kanoun alla einai gnwstoi se olous afou to mono pou kanoun einai na antigrafoun apo organwmenes phges. Protimw autous pou vrizoun kai ypotimoun… me vash th logikh kai oxi stegna ad hominem, estw ki an den symfwnw panta mazi tous, estw kai an den prokeitai pote na apefthynthoun se laoplhmyres xeirokrothtwn. Perisotera exw na mathw apo autous para apo tous dhmofileis dhmagwgous pou o kathenas mporei panw katw na gnwrizei tis apopseis tous anoigwntas mia thleorash anti na psaxnei sto internet.

 28. @gm2263

  «Έβλεπα χτες την επανάληψη της εκπομπής του Λαζόπουλου. Το Λαζόπουλο, μέχρι τη μέση της εκπομπής του τον πάω γιατί έχει ταλέντο στη σάτιρα. Αυτό που μου τη σπάει όμως είναι το ότι από τη μέση της εκπομπής του και μετά, αρχίζει και έχει, κρίσεις, πως το λένε βρε παιδί μου, επαναλαμβανόμενα ψυχωτικά επεισόδια. Που έρχονται και φεύγουνε.»

  Πόσο μονόλογο μπορεί να αντέχει κανείς; Μισή ώρα; Μία ώρα. Κάπου κουράζεται ο άνθρωπος. Γιά αυτό προτιμάω το Ράδιο Αρβύλα, είναι πιό δημοκρατικό.

  «Γιατι αυτή η υποκριτική εμπάθεια, τη στιγμή που με τη δουλειά του φέρνει λεφτά στο σύστημα που ο ίδιος βρίζει;»

  Γιατί το σύστημα πρέπει να αλλάξει, και αυτό το έχει καταλάβει και ο ίδιος ο Λαζόπουλος. Το σφάλμα σου είναι η μονότονη υπόθεση όλων εδώ μέσα ότι όλοι δουλεύουν γιά τα λεφτά και μόνο. Η υπόθεση ότι ο Λαζόπουλος έχει βγάλει ήδη αρκετά λεφτά και προσπαθεί να ανατρέψει το σύστημα γιατί είναι σάπιο (έστω και προς την λάθος κατεύθυνση) με τα λεγόμενα του, δεν περνάει από το μυαλό σου;

  «Ο Λαζόπουλος έχει ξεσκίσει τους Γερμανούς από τις εκπομπές του.»

  Καί όμως ο ίδιος ο Λαζόπουλος έχει δηλώσει στην εκπομπή του ότι δεν μας φταίει ούτε η Μέρκελ ούτε το ΔΝΤ, και το ξέσκισμα είναι περισσότερο τα σαδομαζοχιστικά της Μέρκελ προς τον Γιωργάκη. Ο μέσος Έλληνας έχει ξεσκίσει την Μέρκελ πολύ περισσότερο από ότι ο Λαζόπουλος:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=163359

  «Η Μέρκελ πρώτη στα… παράπονα των καταναλωτών

  Στην πρώτη θέση της λίστας παραπόνων βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος, για τη στάση που τήρησε απέναντι στη χώρα μας, με καταγγελίες 1.395 καταναλωτών, δηλαδή του 32,54% του συνόλου των αναφορών που έφθασαν στο ΚΕΠΚΑ στο πρώτο τετράμηνο της χρονιάς.»

  Και να μην ακούω μαλακίες, τα παράπονα εναντίον της Μέρκελ ξεκινάνε από κάτι παπατζήδες σαν τον Αφτιά και πολλούς άλλους «αστέρες» της Ελληνικής ειδησεογραφίας, παρά από τον Λαζόπουλο, ο οποίος συνήθως καβαλάει το κύμα άμα το βλέπει να θεριεύει, αντί να αντιστέκεται… Αλλά το τσουνάμι δεν ξεκίνησε από τον Λαζόπουλο. Από κάτι άλλους λαϊκιστές φωστήρες που δεν θέλετε να τους κατονομάσετε ξεκινάει πάντα… Αλλά άμα έχεις αλλεργία στο χιούμορ…

 29. Πάντως, κ. Λιναρδάτε, η στάση απέναντι στο Λαζόπουλο φαίνεται ότι ευθυγραμμίζεται με αυτήν του… ΚΚΕ. Μάλλον κατά λάθος.

 30. @Giorgos73

  «Ο κύριος Χριστόπουλος παραπάνω ούτε λίγο ούτε πολύ παρομοίασε τον ΑΓΠ σαν έναν σύγχρονο ρομπέν των δασών»

  Εγώ που διάβασα στον Χριστόπουλο ήταν αυτό:

  «Κάποιος τους στέρησε το πάρτυ το ‘81, αλλά δυστυχώς έστησε ένα δικό του κρατικίστικο. Και οι δυο όμως εκδοχές για τη χώρα είναι καταστροφικές.»

  Μετά αναρωτιέσαι:

  «…Καμία σήψη θεσμών;»

  Η σήψη των ηθών (γενικότερα) και όχι μόνο των θεσμών ξεκίνησε από τον Μάη του 1968 και έφτασε καθυστερημένα και στην Ελλάδα. Χτύπησε σχεδόν όλον τον δυτικό κόσμο. Το ΠΑΣΟΚ ήταν κατά κάποιο τρόπο αποτέλεσμα της «Ειρηνιστικής αναρχίας» που ξεκίνησε τον Μάη του 1968, οι παλαιότεροι Σοσιαλιστές/Κεντρώοι δεν ήταν τέτοιο χάος.

  «Βλέπει κανείς σοβαρός άνθρωπος κάτι που να χτίστηκε από το 81 και μετά και να έφερε αποτέλεσμα θετικό για τη χώρα;»

  Ναί, χτίστηκε αυτό που ονομάζουμε Εθνική συμφιλίωση. Δεν χρειαζότανε να ήσουν Δεξιός γιά να σε προσλάβουν στο δημόσιο, αλλά και δεν σε διώχνανε από το δημόσιο αν ήσουν Δεξιός (με ελάχιστες εξαιρέσεις) Το δυστύχημα ήταν ότι το δημόσιο έγινε σημείο αναφοράς. Αυξήθηκαν επίσης τα ατομικά δικαιώματα. Πολιτικός γάμος κ.τ.λ.

  «Έχετε μιλήσει ποτέ με αναρχικό για το τι πιστεύει;»

  Πού να τον βρώ παλληκάρι μου στά Σέρρας τον αναρχικό; Εμείς εδώ μόνο κατσίκες έχουμε, άντε και κάτι πρόβατα! Έχω μιλήσει όμως με εργαζόμενο της Vodafone στα Σέρρας και ξέρω ότι όποτε γίνεται πορεία τους λένε να κατεβάσουν τα ρολά και να φύγουν…

  Μαλάκα Βγενόπουλε, ήθελες να το παίξεις και πολιτικός αστέρας.

  @S. Tzokas

  «Χρέος των πολιτικών είναι να δημιουργούν όραμα και να προσπαθούν να πείσουν γι΄ αυτό και όχι να ακολουθούν την μάζα.»

  Δεν δημιουργείς όραμα λοιδορώντας τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 1980 ή τους ακροατές του Λαζόπουλου.

  «Το «αυτά είναι να απομακρυνόσαστε όλο και πιο πολύ από τον Ελληνικό λαό» το έχω ξανακούσει. Μα αυτό το σκεπτικό μας έχει φέρει σε αυτό το σημείο. Καλός νοικοκύρης σημαίνει και αυστηρός νοικοκύρης.»

  Ναί, αλλά ο καλός νοικοκύρης ούτε βρίζει ούτε δέρνει τα παιδιά του. Ο καλός νοικοκύρης δεν λοιδορεί τον Ελληνικό λαό ως «λαουτζίκο».

  «Καλά ακόμη και τώρα δεν ξέρουμε – λίγο πολύ- τα λάθη που έχουμε κάνει?»

  Το ότι το όραμα του Αντρέα ήταν ψεύτικο, και τό ότι κανένας άλλος δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε το μισό όραμα από αυτό του Αντρέα.

  «Χρειαζόμασταν λοιπόν βελτίωση και εκδημοκρατισμό εκείνου του πνεύματος. (του Καραμανλή)»

  Συμφωνώ και επαυξάνω.

 31. @Χασαπογιάννης

  «ΑΛΛΑ ΔΕΝ θα παμε εμεις στον Λαουτζικο. Αυτος θα ερθει σε μας»

  Και όταν έρθει, θα σου σπάσει τα τζάμια, θα σε ληστέψει και παρακάλα να μην σε βιάσει. Μετά από αυτά που του έχεις σούρει του «Λαουτζίκου», δεν υπάρχει άλλη περίπτωση. Εγώ θα βλέπω την σκηνή και θα λέω ότι δεν σε ξέρω.

  Ούτε το βλήμα από το «Καφέ της Χαράς» δεν ήταν τόσο κολλημένο όσο είσαι εσύ… Στόκος με το όνομα!

 32. The Stokos

  you just described is a renowned doctor and has proved his worth, unlike Greece…

 33. @ Houhoulis

  Η κοινωνική συμβολή των σκεπτομένων ανθρώπων δεν μπορεί να περιορίζεται από ψευδεπίγραφους διαχωρισμούς φιλελευθέρων, μαρξιστών, δεξιών, αριστερών, αθηναιοθεσσαλονικιών, σερραιων επαρχιωτών, μουσουλμάνων, χριστιανών. Οι ζυμώσεις εκατομμυρίων αλληλεπιδράσεων (συχνά αντίρροπων) μέσα στην κοινωνία προσφέρουν την μαγιά της κοινωνικής προόδου και είναι σε τελική ανάλυση το ζητούμενο.

  Στο πνεύμα αυτό, ο φιλελευθερισμός δεν διακηρύσσει περιορισμούς έκφρασης. Ο συνειδητοποιημένος φιλελεύθερος είναι ανιδιοτελώς ιδιοτελής. Δεν περιορίζεται να μεγιστοποιήσει το όφελος του, δεν περιορίζει όμως και κανέναν άλλον από το να πράξει το ίδιο.

  Στην Ελλάδα της στρέβλωσης και του λαϊκισμού αυτό δεν το έχουμε επιτύχει. Είχε ο αριστερός επί «επαράτου» τις ίδιες δυνατότητες πρόσβασης στην μόρφωση και την εργασία με τον δεξιό? Ασφαλώς όχι. Επί Ανδρεοπαπανδρεϊσμού δεν αντιστράφηκε η εικόνα, με την κλαδική να αποφασίζει και να διατάσσει? Οι συντεχνίες του δημοσίου είχαν ή όχι μέχρι και σήμερα απείρως περισσότερες δυνατότητες μεγιστοποίησης του οφέλους τους, εις βάρος του απλού ιδιωτικού υπαλλήλου ή του επιχειρηματία, ο οποίος καλείται τώρα να πληρώσει για έναν λογαριασμό που δεν έκανε?

  Το μεγαλείο του φιλελευθερισμού έγκειται στο ότι δεν απαλάσσει κανέναν από τις ευθύνες του. Η μεγιστοποίηση του οφέλους, δηλαδή η ιδιοτέλεια του ατόμου, της κοινωνικής ομάδας, της συντεχνίας, είναι ανεκτή εφόσον δεν αντιβαίνει στα συμφέροντα των υπολοίπων.

  Αθώος λαός δεν υπάρχει, όπως άθλιος λαουτζίκος επίσης δεν υπάρχει. Γενικευμένες νοοτροπίες όμως ναι. Και μια επισήμανση. Μην αποκαθηλώνεις ιδεολογίες επειδή δεν συμφωνείς με κάποιους που τις ακολουθούν. Ο κομμουνισμός σαν ιδεολογία πχ. δεν μπορεί να εξαντλείται και να ερμηνεύεται στο σύνολό του από τα λεγόμενα και τις (συχνότατα άθλιες) πράξεις της κας Παπαρήγα μαι του ΚΚΕ.

 34. @zanat0s

  Εδώ δεν κρίνονται οι ιατρικές μας ικανότητες. Και εγώ μπορώ να λέω ότι είμαι πετυχημένος ναυτικός. Γιά άλλα κρινόμαστε εδώ μέσα όμως… Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το τι δουλειά κάνει και ποιόν γαμάει ο κάθε Χασαπόγιαννης. Αυτά δεν απασχολούν και πολλούς εδώ μέσα.

  @Πράσινη Ανάπτυξη

  Συμφωνώ στα περισσότερα, προπάντως στο ότι οι ταμπέλες της ιδεολογίας κρύβουν την αλήθεια. Εκεί που διαφωνώ είναι στον «Φιλελευθερισμό της παρεούλας»

 35. @Petros Houhoulis

  Κατ’αρχάς να διευκρινίσω ότι δεν είμαι καθαρόαιμος φιλελεύθερος. Σε γενικές γραμμές αυτοπροσδιορίζομαι ως φιλελεύθερος σχετικά με τα οικονομικά και συντηρητικός ως προς τα κοινωνικά θέματα. Επομένως μακριά από μένα ιερές αγελάδες, γάτες, έλληνες πολίτες και λοιπά ζώα. (Δεν κρατήθηκα…) Ψηφίζω ΦιΣ αλλά δεν συμφωνώ 100% με το πρόγραμμά της. Αυτά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

  Η τοποθέτησή σας αφορά την τιμωρία των πολιτικών. Θα ήθελα μια διευκρίνιση όσον αφορά τα «Φασιστικά μέτρα». Εννοείτε βασανιστήρια τύπου Μακρόνησου ή το σύγχρονο ανάλογο της Δίκης των Έξι; Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σας πω ότι προσωπικά ήμουν και είμαι υπερ της Δίκης των Έξι παρ’όλες τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει. Γνωρίζω ότι αυτοί που εκτελέστηκαν δεν ήταν προδότες, απλώς ανίκανοι. Θυμάμαι όμως ότι πριν μερικά χρόνια, όταν ήμουν μαθητής και διάβασα το συγκεκριμένο γεγονός στο βιβλίο, είχα αυθόρμητα συμφωνήσει. Και αυτό για δύο λόγους 1) η ανικανότητα δεν είναι σε καμία περίπτωση δικαιολογία. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει τιμωρία άσχετα με το αν υπάρχει δόλος ή όχι 2)σε μία τεράστια καταστροφή δεν έχει πραγματικά καμία σημασία ο δόλος. Εαν η ανικανότητα κάποιου είναι ικανή να προκαλέσει μια τεράστια καταστροφή τότε αυτός είναι το ίδιο επικίνδυνος με κάποιον που πιθανόν να την προκαλέσει ηθελημένα. Άρα αυτός ο κάποιος, πολύ απλά, δεν έχει θέση ανάμεσά μας.

  Το επιχείρημά σας είναι λογικό αλλά δεν λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους. Λέτε ότι για να υπάρξει δικαιοσύνη αυτή πρέπει να ξεκινήσει από την παραδειγματική τιμωρία κάποιων πολιτικών. Πολύ σωστά. Επίσης λέτε ότι έτσι οι άνθρωποι θα υπακούσουν λόγω του φόβου και όχι επειδή θα πειστούν. Επίσης σωστά. Πολύ κυνικά θα σας πω ότι κατά τη γνώμη μου και ο φόβος είναι απαραίτητος. Η πειθώ δεν είναι πανάκεια. Ας μην ξεχνάμε ότι η θρησκείες περιείχαν μέσα την φιλοσοφία ζωής (τα survival skills αν θέλετε) των προηγούμενων γενεών και χρησιμοποιούσαν το φόβο της τιμωρίας από τον εκάστοτε Θεό για να τα περάσουν στο… ποίμνιο.

  Ας πούμε λοιπόν ότι αγνοούμε την ΕΕ, επαναφέρουμε την θανατική ποινή και αρχίζει η Δίκη των Χιλίων Έξι (σιγά μην είναι τόσοι λίγοι). Πιάνουμε λοιπόν τον Σημίτη και του λέμε: «Έχεις λίγα δευτερόλεπτα ζωής. Πριν συναντήσεις τον Αντρέα θα ήθελες να μας πεις γιατί κατέστρεψες τη χώρα;» Ξέρετε τι θα πει; «Γιατί με ψήφισαν για να το κάνω»!!! Και είναι αλήθεια. Τους έλεγαν ψέμματα, τους έταζαν ρουσφέτια, τους έκλειναν το μάτι, τους έλεγαν ότι θα ευνοηθούν αυτοί σε βάρος όλων των άλλων και αυτοί τους ψήφιζαν. Κανένας δεν τους ψήφισε για να μειώσει το χρέος ή για να μαζέψει το έλλειμα. Τους ψήφισαν για να κάνουν ακριβώς αυτά που έκαναν και ακόμα χειρότερα. Οι πολιτικοί μας ακολουθούν αυτές τις τακτικές γιατί αυτά πιάνουν στο λαό. Δίνεις στον πελάτη το προϊόν που θέλει. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Καταλαβαίνετε το πρόβλημα; Ακόμα και αν τραβήξουμε τη σκανδάλη οι ίδιοι πολίτες θα ψηφίσουν κάποιους άλλους διεφθαρμένους!

  «Μα… τα σκάνδαλα; Οι αρπαχτές;» Κοιτάξτε να δείτε: μας κυβερνούν άτομα τα οποία εξαγόρασαν ψήφους εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων και το δημόσιο έχει γεμίσει από άτομα τα οποία πούλησαν την ψήφο τους και την ατομική τους αξιοπρέπεια. Είναι παράλογο το ότι στο δημόσιο υπάρχει τέτοια διαφθορά; Αφού μπήκαν μέσα τόσοι διεφθαρμένοι, διαφθορά θα υπάρχει. Τι θα υπάρχει;

  Άρα λοιπόν υποπέσατε ο ίδιος στο αδίκημα που καταλογίσατε. Δεν είδατε τα πράγματα από την οπτική γωνία των πολιτικών. Ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης φυσικά καταλαβαίνουν τη νοοτροπία του μέσου πολίτη. Εμείς δεν καταλαβαίνουμε τη νοοτροπία του μέσου πολιτικού. Τα κόμματά μας στήνουν μηχανισμούς για να εξασφαλίζουν όσες περισσότερες ψήφους γίνεται, αυτοί οι μηχανισμοί κοστίζουν πολλά λεφτά (γι’αυτό τα οικονομικά των 2 μεγάλων κομμάτων είναι χάλια) και κατά συνέπεια εαν τα κόμματα αυτά δεν εκλεγούν στην κυβέρνηση για να συντηρήσει το κράτος ένα μέρος του μηχανισμού αυτού θα καταστραφούν οικονομικά. Μιλάμε λοιπόν για επαγγελματίες πολιτικούς οι οποίοι κοιτάνε να «κερδίσουν τη δουλειά» όπως ακριβώς ο αντιπρόσωπος μιας εταιρίας σε έναν διαγωνισμό.

  Από αυτή την οπτική γωνία τα πράγματα βγάζουν πολύ περισσότερο νόημα. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι βλέπουμε άτομα να μεταπηδούν από το υπουργείο Οικονομικών στο Άμυνας και μετά στο Παιδείας σαν κάποιου είδους πανεπιστήμονες. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι οι πολιτικοί μας κάνουν απίθανες συμμαχίες (όπως πρόσφατα ο Σαμαράς με την Αριστερά). Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι λένε τόσο ξεδιάντροπα ψέμματα και δεν έχουν μετά κανέναν ενδοιασμό να κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που γράφει το προεκλογικό τους πρόγραμμα.

  Όλα αυτά ξεκινάνε σε αυτό που εύστοχα εντοπίσατε στην αρχή: η πειθώ και η επικοινωνία είναι επιστήμη και δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές ιδεολογίες. Ο Αντρέας ΔΕΝ τους έπεισε ότι ο σοσιαλισμός είναι καλός. Σιγά μην ήξεραν οι άσχετοι εκείνης της εποχής τον σοσιαλισμό. Τους έπεισε ότι θα πραγματοποιήσει τα όνειρά τους και εκείνοι τον λάτρεψαν γι’αυτό. Πρέπει να μπεις στο σκεπτικό του άλλου, να τον προσεγγίσεις και να τον πείσεις ότι μπορείς να λύσεις τα προβλήματά του. Σε καμία περίπτωση αυτό ΔΕΝ ταυτίζεται με το να συζητάς με τον άλλο επι ώρες μέχρι να τον αναγκάσεις να παραδεχτεί ότι έχεις δίκιο. Μπορεί να το παραδεχτεί αλλά θα τον έχεις εκνευρίσει σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει περίπτωση να σε ψηφίσει. ΔΕΝ προσπαθείς να βγάλεις μαλάκα τον άλλο σε μια λογική συζήτηση. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεγελαστεί κανείς από αυτά που λέει ο εκάστοτε ψηφοφόρος («αυτά δεν πιάνουν σε μένα κλπ). Προφανώς αυτές οι τακτικές δουλεύουν αλλιώς οι πολιτικοί μας δεν θα τις ακολουθούσαν. Απλώς κανένας δεν ομολογεί φανερά ότι τις ακολουθεί.

  Ελπίζω να μην έχω κάνει κανένα σοβαρό λάθος γιατί δεν έχω όρεξη να ξαναδιαβάσω όλο αυτό το κατεβατό.

 36. 33.Πράσινη Ανάπτυξη Μαΐου 18th, 2010 9:31 μμ

  Η μεγιστοποίηση του οφέλους, δηλαδή η ιδιοτέλεια του ατόμου, της κοινωνικής ομάδας, της συντεχνίας, είναι ανεκτή εφόσον δεν αντιβαίνει στα συμφέροντα των υπολοίπων.

  Σε αυτη την προταση συνοψιζεται ο ορισμος της «αρνητικης» εννοιας της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, αγγλιστι LIBERTY, κατ” αντιθεση προς και αντιδιαστολην απο την «θετικην» εννοια της, αγγλιστι FREEDOM.
  Δηλαδη, ο ΧΥΖ μπορει να κανει ο,τι θελει ενοσω ΔΕΝ θιγονται τα συμφεροντα των αλλων. Aλλεως διατυπωμενο, τα συμφεροντα του ΧΥΖ τελειωνουν εκει που αρχιζουν τα συμφεροντα του ΑΒC και vice versa.

  Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΠΑΣΟΚ, η ΑΛΗΤΕΙΑ του ΠΕΡΙΣΣΟΥ και η ΑΛΗΤΕΙΑ της Κουμμουνδουρου [απο 2004 δε και εντευθεν ΚΑΙ η ΣΥΜΜΟΡΙΑ των ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ) ειπε στον λαουτζικον, «Καψε, διαλυσε, τσιμεντωσε τα παντα και λογαριασμο μη δινεις σε κανενα»

 37. Διδαξαν στο ΛΑΟ τo FREEDOM αλλα οχι LIBERTY – και ετσι προεκυψε το ΧΑΟΣ

 38. Εμεις δεσμευομεθα να ΣΤΙΨΟΥΜΕ σαν λεμονια ΑΥΤΟΝ που καταστρεφει την ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΝ η την ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΞΕΝΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ακριβως οπως πραττουν τα αδεφια μας οι Αμερικανοι.

 39. Στα ΛΕΜΟΝΙΑ που θα στιφτουν ΑΝΗΚΟΥΝ και οι ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΔΑΣΩΝ και αυτοι που ασεβουν στην ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ του περιβαλλοντος με την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ τους

 40. Ο μονος πολιτικος που πραγματικα ξεμυαλισε τον Λαο, που εκεινη την περιοδο ηταν καταφρονεμενος, απελπισμενος, ανυποδητος, με οζοντα εκ πεινας χνωτα, αρα ΕΥΑΛΩΤΟΣ και ΕΠΙΔΕΚΤΙΚΟΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ, ηταν ο ΜΑΣΤΡΟΠΟΣ της Πατριδας αρχι-καθαρμα και αρχι-φονιας ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

  Αυτος, ΝΑΙ, εκμαυλισε τον ΛΑΟ, ο οποιος ομως ΞΥΠΝΗΣΕ και εκτοτε ΗΞΕΡΕ πολυ καλα ΤΙ εκανε. Απο Παπανδρεου και εντευθεν, λοιπον, οι «πολιτικοι» δεν ησαν παρα εργαλεια η οχηματα στα χερια και ποδια του ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΥ.
  Ο, μετα Παπανδρεου, αισχρος Λαουτζικος ειναι 100% υπευθυνος για οσα ελαβαν χωρα.
  Οποιος τα βαζει με τους πολιτικους σ” αυτη τη φαση ειναι κατ ελαχιστον ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ.

 41. Oσο ετρωγε ο Λαουτζικος με δεκα μασελες ολα ησαν καλα και ας ανεδεικνυε με την ψηφο του ως βουλευτες ατομα με βεβαιωμενη διανοητικην ανεπαρκεια.

  Καποια κακογλωσση συγγενης σχολιασε πικροχολα το 2000 την εκλογη της λατρευτης ημων πρωτεξαδελφης, αποκαλωντας την ηλιθια. Και τοτε η θυμοσοφη θεια Φωφω ειπε το ιστορικον «Αν ειναι ετσι, τοτε, ηλιθιοι ειναι οι 72.000 ψηφοφοροι που την ανεδειξαν πρωτο βουλευτη στην Α Αθηνων και πρωτη σε αριθμους ψηφων σε ολη την Επικρατεια».

  Να αφησει, λοιπον, ο λαουτζικος την ευκολη λυση της ΑΠΟΔΟΣΗΣ ευθυνων σε τριτους,
  ως ατομα απεκδυονται η αποποιουνται τις ευθυνες τους μετακυλιοντας τες στους πολιτικους,
  συλλογικως, δε, ως λαος, στους διεθνεις συνωμοτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 42. σε τριτους, ως ατομα -> σε τριτους – ως ατομα

 43. @Δημήτρης Μαΐου

  Συμφωνώ με τα περισσότερα, και τα λές πολύ ωραία, άλλα όχι με την διάγνωση σου. Τα πράγματα αλλάζουν. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι το πουγκί το κρατάει η Μέρκελ. Κανένας Γιωργάκης και κανένας Αντωνάκης δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ψεύτικες υποσχέσεις. Η Μέρκελ έκανε κάτι πολύ καλύτερο από την ιδέα της Ντόρας γιά δημοσιονομικό κανόνα: Μας υποχρέωσε να της δίνουμε τα οικονομικά μας στοιχεία. Το παιχνίδι που παιζόταν μέχρι να μπεί το ΔΝΤ στην Ελλάδα ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

  Το αποτέλεσμα είναι ότι όλος ο κόσμος βγαίνει και ζητάει την κεφαλή των υπευθύνων επί πινάκι. Αν δεν με πιστεύεις, δες τον Λαζόπουλο, όπου βγαίνουν όλες οι γριές και ζητάνε να πάνε οι ένοχοι μέσα. Στην πορεία που κάηκαν οι τρείς, ο κόσμος βροντοφώναζε ότι ήθελε να μπεί στην βουλή και να την κάψει! Αυτά έχουν να γίνουν στην Ελλάδα από το 1909, αν θυμάμαι καλά. Πολύ περισσότερο, η Ελλάδα δεν διαιρείται πιά σε αριστερά και δεξιά καφενεία όπως την δεκαετία του 1980, και σίγουρα το πάθος των προεκλογικών συγκεντρώσεων έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Μπορεί η παιδεία να καταρρέει από το 1981 και ύστερα όπως ισχυρίζονται μερικοί, αλλά ο Ελληνικός λαός συμπεριφέρεται όλο και πιό ώριμα με την πάροδο του χρόνου, διότι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ του παιδεία αυξάνει, και λόγω του διαδικτύου, το ίδιο ισχύει και για την ουσιαστική γνώση πλέον.

  Ο κόσμος πλέον ΞΕΡΕΙ ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, ότι όσο περνάει ο καιρός θα μειώνονται τα λεφτά τους, ότι θα απολύονται όλο και πιό πολλοί. Ότι ο νέος κόσμος θα φεύγει στο εξωτερικό. Δεν μπορούν να ζητήσουν τίποτα παραπάνω από την τιμωρία των υπευθύνων! Αν τα μέτρα δεν φέρουν αποτέλεσμα (που δεν πρόκειται να φέρουν σίγουρα) θα χρειαστούν και άλλες περικοπές, θα γίνουν και άλλες πορείες, μπορεί να σκοτωθούν περισσότεροι. Υπόψη ότι η μή προκήρυξη/ανάληψη ευθύνης από καμία οργάνωση ή άτομο πιθανότατα σημαίνει ότι οι δράστες είναι ακροαριστεροί και δεν έχουν μετανιώσει. Εγώ πάντως δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς, η δημοσιότητα της δολοφονίας ήταν τόση που θα την ζήλευε και ο Αμπού Νιντάλ, και είναι εκ πρώτης όψεως παράδοξο τό ότι δεν την εκμεταλλεύεται καμία οργάνωση. Άν ξαναχτυπήσουν, θα γίνει το σώσε… Αν έμαθες, οί κάθε λογής Αλογοσκούφηδες και Βουλγαράκηδες κοντεύουν να φάνε ξύλο, όταν εμφανίζονται στην πιάτσα. Έτσι και προβούν κάποιοι σε αυτοδικία πρίν ξυπνήσει το Ελληνικό δημόσιο και τιμωρήσει κάποιους πολιτικούς, θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα.

  Ούτε εγώ ούτε εσύ θα αποφασίσουμε πώς θα τιμωρηθούν οι πολιτικοί που θα πιαστούν. Η καλύτερη λύση είναι αυτή που θα μας επέστρεφε κάποια από τα λεφτά μας πίσω, αλλά μεταξύ Μακρονήσου/εκτέλεσης των Έξι, η εκτέλεση των Έξι ήταν σαφώς καλύτερη ιδέα. Η ανικανότητα σαφώς και πρέπει να τιμωρείται, αλλά αν πρέπει να τιμωρείται στον δημόσιο τομέα, γιατί να μην τιμωρούνται και οι golden boys που παίζουν και χάνουν τόσα λεφτά, που οδηγούν μέχρι την κατάρρευση κάποιων τραπεζικών οργανισμών; Θυμάσαι ότι δύο traders, ένας Γάλλος και ένας πουστροβάρβαρος ξετίναξαν την αρχαιότερη τράπεζα της Αγγλίας και μία Γαλλικιά αντίστοιχα; Γιατί να μην τιμωρούνται και οι κάθε λογής Μεϊντόφ με τον ίδιο τρόπο;

  Κάπου πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να βάζουμε στην φυλακή κάποιους που κλέβουν μικροποσά, ενώ οι πραγματικοί λωποδύτες μένουν στο απυρόβλητο. Αυτό είναι το δυστύχημα της δημοκρατίας από την εποχή του Σόλωνα, και νομίζω ότι δικό του ήταν ένα ρητό πού έλεγε ότι οι νόμοι είναι ένα δίχτυ που πιάνει τις μύγες, αλλά τα μεγαλύτερα πουλιά το διαπερνούν. Το πρόβλημα είναι ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει ούτε κάν σχετική ισονομία. Ο Κομμουνισμός ήταν αυτός που επιδίωκε την ισονομία πάνω από όλα. Από τότε που κατέρρευσε, έχουν αυξηθεί οι ανισορροπίες μέχρι αηδίας.

  Το σύστημα απέτυχε όχι μόνο επειδή η ελεύθερη αγορά έχασε τον έλεγχο, ή επειδή οι κρατικές παρεμβάσεις οδήγησαν την αγορά στο να χάσει τον έλεγχο, αλλά πολύ περισσότερο επειδή, με δεδομένο ότι όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες μετακινήθηκαν στην ΝοτιοΑνατολική Ασία και αλλού, δεν υπήρχε τίποτα που να μπορεί να στηρίξει την εγχώρια παραγωγή στις Η.Π.Α. εκτός από την παραγωγή… κατοικιών και πολέμων! Αν δεν υπήρχαν οι κρατικές παρεμβάσεις και στρεβλώσεις, το χρήμα (και πιθανόν και ο κόσμος) θα έφευγαν μία ώρα νωρίτερα γιά αλλού. Βασικά δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα, (όπως και στο αντίστοιχο Ελληνικό) και γιά αυτό βλέπουμε όλα αυτά τα παράλογα να γίνονται σε όλη την δύση.

  Αυτό το ήξεραν ΟΛΟΙ (καθηγητάδες, οικονομολόγοι, πολιτικοί, βιομήχανοι, χρηματιστές κ.τ.λ.) και οι περισσότεροι έκαναν μόκο. Το πιό παράλογο όμως ήταν η ύπαρξη χρηματιστών με εξωφρενικές απολαβές σε μία χώρα η οποία δεν παράγει σχεδόν τίποτα – και εισάγει σχεδόν τα πάντα. Με ποιά λογική έκαναν trading όλοι αυτοί; Με τα λεφτά που χρωστούσαν στην Κίνα; Τό σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα έπρεπε να είχε συρρικνωθεί στο επίπεδο της παραγωγής των Η.Π.Α. Παρόλα αυτά, βγαίνουν οι κάθε λογής οικονομολόγοι εδώ μέσα και αλλού και λένε τις ανοησίες τους, αντί γιά να πάνε να κάνουν καμιά σοβαρή δουλειά. Ακόμα και οι διατροφολόγοι και οι ψυχολόγοι είναι πιό χρήσιμοι στην κοινωνία από τους χρηματιστές και τους οικονομολόγους (Hello monsieur Hasapogiannis). Τι νομίζεις, ότι οι Κινέζοι έχουν τόσο πολλούς χρηματιστές και οικονομολόγους; Μάλλον περισσότερους δήμιους έχουν. Και δεν είναι σπάνιο να εκτελούν μέχρι και μεγαλοστελέχη του ΚΚΚ, εάν αποδειχθεί ότι είναι διεφθαρμένα.

  Οπότε, εάν κάποτε ακολουθούσαμε τις Η.Π.Α. επειδή ήταν η πιό επιτυχημένη χώρα του κόσμου, σύντομα και εμείς και η υπόλοιπη δύση θα ακολουθούμε το παράδειγμα της Κίνας. Οι ελευθερίες θα μειωθούν, και θα αποκτήσουμε δήμιους.

  Πρόσεξε τώρα όμως το παλαβό της υπόθεσης:

  Όσο καθυστερούμε εμείς στην δύση να διαλυθούμε οικονομικά (μέσω κρατικού παρεμβατισμού, στρεβλώσεων και ατελείωτων κρατικών χρεών), τόσο περισσότερο δυτικοποιείται η Κίνα, και τόσο λιγότερο θα χρειαστεί να της μοιάσουμε στο τέλος, δηλαδή τόσο πιό ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ θα μπορούμε να είμαστε. Όπως καταλαβαίνεις, άν μπλέξεις σε δικτατορίες και φασισμούς, δύσκολα ξεμπλέκεις. Αν καταφέρουμε και τα αποφύγουμε αυτά, όσο καθυστερήσουμε την κατάρρευση μας, τόσο το καλύτερο. Οπότε ο κρατικός παρεμβατισμός είναι καταστρεπτικός οικονομικά, αλλά ορθολογιστικός πολιτικά. Όταν θα βρεθούν οι Κινέζοι να κατέχουν ένα τρελό ποσό σε χρεόγραφα δυτικών κρατών, τί θα κάνουν; Θα αγοράσουν τις χώρες μας και θα μας πετάξουν έξω; Δεν το νομίζω. Απλά θα κρατήσουν κάποια οικόπεδα και επιχειρήσεις, θα αλλάξουν κάποια πράγματα όπως η είσοδος της Ινδίας στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και άλλα παρόμοια, και το χρέος θα επαναδιαπραγματευτεί γιά όλο τον δυτικό κόσμο. Η εναλλακτική λύση είναι ο πόλεμος μεταξύ ανατολής και δύσης λόγω χρεών, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει, γιατί όλοι έχουν πυρηνικά όπλα! Όπως οι μόνοι πόλεμοι ήτανε περιφερειακές συγκρούσεις μετά τον Β” ΠΠ, έτσι και θα συνεχίσει η ιστορία.

  Η όλη υπόθεση είναι η έλλειψη ισορροπίας που έχει επέλθει στον πλανήτη από την βιομηχανική επανάσταση και ύστερα, μέχρι και την εξισορρόπηση της κατάστασης στον αιώνα που ζούμε. Μόλις τελειώσει αυτή η φασαρία θα πρέπει να ασχοληθούμε και με το περιβάλλον, ή μάλλον το περιβάλλον θα μας αναγκάσει να σταματήσουμε τις οικονομικές διαμάχες και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά σοβαρά προβλήματα, διότι η σημερινή «κρίση» στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα μπροστά στους σεισμούς της Χιλής και της Αϊτής, την προσεχή άνοδο των θαλάσσιων υδάτων και πολλά άλλα…

  …Φυσικά η ισονομία θα παραμείνει όνειρο απατηλό γιά πάντα, αλλά, τουλάχιστον ας γίνει πιό σχετική. Πρέπει να πέσουν μερικά κεφάλια…

 44. Kαι επειδη η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ειναι ΚΟΜΒΙΚΗΣ σημασιας για τους φιλελευθερους αφιερωνω ενα υπεροχο διδυμο του Ray Charles και δεσμευομεθα οτι η ΜΟΥΣΙΚΗ θα γινει πρωτευον μαθημα στα σχολεια, για να αποκτησουν ευαισθησια τα παιδαικια.

 45. @ Πετρος Χουχουλης
  Τωρα γινατε κοσμιος και ευτυχια να βλεπουμε να γραφετε ο,τι και οσο θελετε

 46. Hassapoyannes παρακαλω.

 47. Το σύστημα απέτυχε όχι μόνο επειδή η ελεύθερη αγορά έχασε τον έλεγχο, ή επειδή οι κρατικές παρεμβάσεις οδήγησαν την αγορά στο να χάσει τον έλεγχο, αλλά πολύ περισσότερο επειδή, με δεδομένο ότι όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες μετακινήθηκαν στην ΝοτιοΑνατολική Ασία και αλλού, δεν υπήρχε τίποτα που να μπορεί να στηρίξει την εγχώρια παραγωγή στις Η.Π.Α. εκτός από την παραγωγή… κατοικιών και πολέμων

  Αυτο ειναι ΚΟΜΒΙΚΟ και ανιστορητο λαθος. Οι ΗΠΑ κρατουν τα ΣΚΗΠΤΡΑ του KNOW HOW το οποιον αξιζει τα τρις- τετρακις- πεντακις εκατομμυρια του Κοσμου. Εξ ου και ολοι οι ευποροι και πανω, απο οπουδηποτε στον Κοσμο, οταν απειληθει η ΥΓΕΙΑ τους, το πολυτιμοτερο αγαθο, παιρνουν το πρωτο αεροπλανο για το Manhattan. To χρημα που εισρεει στις ΗΠΑ μονο απο το Μemorial Sloan Kettering Cancer Center ξεπερνα τα εσοδα του προυπολογισμου της Ελλαδος!!

 48. @Κώστας Α. Χασαπογιάννης Μαΐου 19th, 2010 2:14 πμ :

  «Στα ΛΕΜΟΝΙΑ που θα στιφτουν ΑΝΗΚΟΥΝ και οι ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΔΑΣΩΝ και αυτοι που ασεβουν στην ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ του περιβαλλοντος με την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ τους»

  Συμφωνώ, αλλά ξέρεις ποιός είναι ο πρώτος στην λίστα των πολιτικών που τα έδωσαν όλα στην αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων; Ο γνωστός και μη εξαιρετέος βρυκόλακας!!!

  «Ο μονος πολιτικος που πραγματικα ξεμυαλισε τον Λαο…»

  Αυτό που ξεμυάλισε τον λαό δεν ήταν τόσο ο Αντρέας, αλλά οι στερήσεις που πέρασαν όσοι έζησαν τον Β” ΠΠ και την περίοδο αμέσως μετά. Έκαναν υπομονή όσο η Ελλάδα αναπτυσσόταν, άλλα μόλις τους δόθηκε η ευκαιρία να ανατρέψουν την Δεξιά, έπαθαν αμόκ. Πολύ απλά, δεν πίστευαν ποτέ ότι θα το κατάφερναν, και σε αυτό φταίει ο πολυαγαπημένος σου βρυκόλακας, λόγω της αποστασίας.

  «Ο, μετα Παπανδρεου, αισχρος Λαουτζικος ειναι 100% υπευθυνος για οσα ελαβαν χωρα»

  Σιγά σιγά όμως οι παρενέργειες του Εθνικού διχασμού τελειώσανε κατά την μεταπολίτευση. Ο λαός άρχισε αργά αργά να παίρνει τον σωστό δρόμο και να εγκαταλείπει τον φανατισμό, μέχρι που στις μέρες μας φτάσαμε στο να είναι φανατισμένοι εναντίων τον πολιτικών. Ωστόσο υπάρχει και μία παράμετρος που δεν έχεις εξετάσει ποτέ σου: Ο τρόπος που επιλέγονταν οι υποψήφιοι βουλευτές από κάθε κόμμα.

  Είναι αστείο, αλλά μόλις τώρα τελευταία έχει αρχίσει η συνήθεια της εκλογής των αρχηγών, και σε μερικές περιπτώσεις και των υποψήφιων βουλευτών από την βάση. Πιό πρίν, όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές επιλεγόντουσαν από τους αποχωρούντες βουλευτές, τον ίδιο τον αρχηγό του κόμματος ή την τοπική κομματική νομενκλατούρα, και επειδή το σύστημα ήταν πάντοτε φαύλο, αυτοί που έπαιρναν τις υποψηφιότητες ήταν συνήθως οι περισσότερο διεφθαρμένοι.

  Μόλις τώρα τελευταία έχει αρχίσει ο «λαουτζίκος» να κερδίζει το δικαίωμα να επιλέγει ο ίδιος μεταξύ των προσώπων που θέλουν να γίνουν υποψήφιοι βουλευτές, ενώ πιό πρίν είχε να επιλέξει μεταξύ υποψήφιων οι οποίοι δεν διέφεραν και πολύ μεταξύ τους, αφού οι περισσότεροι ήταν διεφθαρμένοι, και η μόνη επιλογή ήταν μεταξύ διεφθαρμένου υποψηφίου, και υποψηφίου με διανοητική ανεπάρκεια; Πόσοι τίμιοι υπήρχαν ακόμα και ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές (ακόμα και σήμερα)

  Δεν φταίει λοιπόν απλά και μόνο ο «λαουτζίκος». Ο «λαουτζίκος» της αριστεράς/κέντρου απλά κέρδισε τα δικαιώματα του (και πολύ περισσότερα) μετά το 1981, αλλά άργησε πολύ να μάθει πώς πρέπει να διαχειρίζεται αυτά τα δικαιώματα, τόσο οι αριστεροί όσο και οι δεξιοί. Σιγά σιγά όμως θα το καταφέρει και αυτό.

  «Να αφησει, λοιπον, ο λαουτζικος την ευκολη λυση της ΑΠΟΔΟΣΗΣ ευθυνων σε τριτους,
  ως ατομα απεκδυονται η αποποιουνται τις ευθυνες τους μετακυλιοντας τες στους πολιτικους,
  συλλογικως, δε, ως λαος, στους διεθνεις συνωμοτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!»

  Δεν μπορεί να αφεθούν οι πιό διεφθαρμένοι πολιτικοί να απαιτούν την ατιμωρησία τους, επειδή μεγάλα τμήματα του λαού ήταν ολίγον διεφθαρμένα (σε σχέση με τους ίδιους τους πολιτικούς) ούτε μπορεί ο λαός να τιμωρηθεί συλλογικά χωρίς να φτάσουμε σε εξέγερση. Κάποια κεφάλια πρέπει να πέσουν, προς παραδειγματισμό.

 49. @Κώστας Α. Χασαπογιάννης Μαΐου 19th, 2010 3:42 πμ :

  «Αυτο ειναι ΚΟΜΒΙΚΟ και ανιστορητο λαθος. Οι ΗΠΑ κρατουν τα ΣΚΗΠΤΡΑ του KNOW HOW το οποιον αξιζει τα τρις- τετρακις- πεντακις εκατομμυρια του Κοσμου. Εξ ου και ολοι οι ευποροι και πανω, απο οπουδηποτε στον Κοσμο, οταν απειληθει η ΥΓΕΙΑ τους, το πολυτιμοτερο αγαθο, παιρνουν το πρωτο αεροπλανο για το Manhattan. To χρημα που εισρεει στις ΗΠΑ μονο απο το Μemorial Sloan Kettering Cancer Center ξεπερνα τα εσοδα του προυπολογισμου της Ελλαδος!!»

  Εντάξει, μαζί με τις κατοικίες και τους πολέμους, ξέχασα να αναφέρω την υγεία και την εκπαίδευση. Μέχρι εκεί φτάνουν οι Η.Π.Α. σήμερα, αλλά το ισοζύγιο των εμπορικών τους συναλλαγών δεν σώνεται. Θανάσιμο σφάλμα να ξεχάσω την επιστήμη σας κύριε Hassapoyannes. Παρόλα αυτά, το Know-How αφορά επιστήμες, όχι θεωρητικές μπαρουφολογίες τύπου οικονομολογίας:

  Πάμε πάλι το ανέκδοτο:

  An economist returns to visit his old school. He’s interested in the current exam questions and asks his old professor to show some. To his surprice they are exactly the same ones to which he had answered 10 years ago! When he asks about this the professor answers: «the questions are always the same – only the answers change!».

  Η πρόοδος στην οικονομολογία δέν είναι ότι αλλάζουν οι ερωτήσεις, αλλά ότι κάθε χρόνο αλλάζουν οι απαντήσεις στίς ίδιες ερωτήσεις. Πέρσι ήταν ο Friedman, Φέτος είναι ο Keynes, Του χρόνου μπορεί να είναι και ο Marx. Άμα το λές αυτό επιστήμη…

 50. Όταν θα βρεθούν οι Κινέζοι να κατέχουν ένα τρελό ποσό σε χρεόγραφα δυτικών κρατών, τί θα κάνουν; Θα αγοράσουν τις χώρες μας και θα μας πετάξουν έξω; Δεν το νομίζω. Απλά θα κρατήσουν κάποια οικόπεδα και επιχειρήσεις, θα αλλάξουν κάποια πράγματα όπως η είσοδος της Ινδίας στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και άλλα παρόμοια, και το χρέος θα επαναδιαπραγματευτεί γιά όλο τον δυτικό κόσμο

  Αυτες οι ανησυχιες εχουν διατυπωθει επανειλημμενα σε fora, συνεδρια κλπ στο Harvard και αλλου. Τιποτα δεν θα γινει, απλουστατα διοτι η ΔΥΣΗ ειναι Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ του προιοντος της ΚΙΝΑΣ και επ αυτου διαμορφωνεται η ρεαλιστικη σχεση που αποκαλειται, economic interdependence, Eλληνιστι, φοβαται ο Γιαννης το θεριο και το θεριο τον Γιαννη.

 51. Δεν μπορεί να αφεθούν οι πιό διεφθαρμένοι πολιτικοί να απαιτούν την ατιμωρησία τους, επειδή μεγάλα τμήματα του λαού ήταν ολίγον διεφθαρμένα (σε σχέση με τους ίδιους τους πολιτικούς) ούτε μπορεί ο λαός να τιμωρηθεί συλλογικά χωρίς να φτάσουμε σε εξέγερση. Κάποια κεφάλια πρέπει να πέσουν, προς παραδειγματισμό.

  Eιπαμε θα διαπομπευθουν (lynching) ορισμενοι πολιτικοι εν μεση Πλατεια Συνταγματος, αλλα χωρις να θιγει η φυσικη τους ακεραιοτης.
  Πρωτος που θα διαπομπευθει θα ειναι ο αρχιτραμπουκος Τσοχατζοπουλος για τους λογους που προανεφερα

 52. @Κώστας Α. Χασαπογιάννης Μαΐου 19th, 2010 3:28 πμ :

  «Kαι επειδη η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ειναι ΚΟΜΒΙΚΗΣ σημασιας για τους φιλελευθερους αφιερωνω ενα υπεροχο διδυμο του Ray Charles και δεσμευομεθα οτι η ΜΟΥΣΙΚΗ θα γινει πρωτευον μαθημα στα σχολεια, για να αποκτησουν ευαισθησια τα παιδαικια.»

  Αυτό πού λές το δοκίμασε ο Όθωνας από την στιγμή που πάτησε στο Ελληνικό κράτος, σύμφωνα με τον Ζουράρι. Υπάρχει ένα κείμενο του Πλάτωνα στο οποίο λέει ότι όταν θέλεις να αλλάξεις έναν λαό, το κάνεις ξεκινώντας από την μουσική.

  Το πείραμα απέτυχε, ο Όθωνας έφυγε, και δεν βλέπω πολλές ελπίδες γιά το μέλλον γιατί ακόμα και οι βόρειοι λαοί ακούνε την μουσική των νότιων πιά, και η πιό δημοφιλής μουσική είναι πλέον η ΛάτινοΑμερικάνικη (άμα παρακολουθείς τις συνήθειες 50+ διαφορετικών εθνοτήτων που εργάζονται μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο, κάτι μαθαίνεις γιά τον κόσμο).

  Εν πάσει περιπτώσει, οι ΝεοΈλληνες ακούνε ήδη τα πάντα από Active Member μέχρι Eminem. Εγώ όμως σου έχω βρεί ένα – άκρως αντιαισθητικό, αλλά εξαιρετικά αποκαλυπτικό – τραγουδάκι/flashback που συνδυάζει την επιστήμη σου και τον ήρωα σου, μαζί με το πώς έγινε «τριπλοθεσίτης» Δικηγόρος/Φαντάρος/Φοιτητής από μικρή ηλικία!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=BzkhyHQ6PoQ

  Υ.Γ.

  Λές να πέθαναν άλλοι δύο στην θέση του από ασιτία όπως λέει η Ελληνοφρένεια; Ελπίζω πώς όχι!

 53. @Κώστας Α. Χασαπογιάννης Μαΐου 19th, 2010 4:13 πμ :

  «Αυτες οι ανησυχιες εχουν διατυπωθει επανειλημμενα σε fora, συνεδρια κλπ στο Harvard και αλλου. Τιποτα δεν θα γινει, απλουστατα διοτι η ΔΥΣΗ ειναι Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ του προιοντος της ΚΙΝΑΣ και επ αυτου διαμορφωνεται η ρεαλιστικη σχεση που αποκαλειται, economic interdependence, Eλληνιστι, φοβαται ο Γιαννης το θεριο και το θεριο τον Γιαννη.»

  Και η σχέση μεταξύ Γερμανίας-Ελλάδας είναι αντίστοιχη της σχέσης Δύσης-Κίνας!!!

  Εάν όμως γιά την Ελλάδα φταίει ο Αντρέας, γιά τις Η.Π.Α. φταίει ο Ρήγκαν, και εκεί δεν τον σταυρώνει κανένας όπως σταυρώνεις εσύ τον Αντρέα, παρότι ήταν πάνω κάτω το ίδιο λαμόγιο σε επικοινωνιακά ζητήματα… Άφησε πίσω του ένα απύθμενο χρέος, και μία νίκη στο Αφγανιστάν απέναντι στους Σοβιετικούς…

  …Γιά την πτώση της Ε.Σ.Σ.Δ. «φταίει» πρωτίστως ο Γκορμπατσώφ πού κατάλαβε ότι δεν πήγαινε άλλο…

  «Eιπαμε θα διαπομπευθουν (lynching) ορισμενοι πολιτικοι εν μεση Πλατεια Συνταγματος, αλλα χωρις να θιγει η φυσικη τους ακεραιοτης.
  Πρωτος που θα διαπομπευθει θα ειναι ο αρχιτραμπουκος Τσοχατζοπουλος για τους λογους που προανεφερα»

  Αν γινότανε η διαπόμπευση σήμερα, ίσως και να ηρεμούσαν τα πράγματα. Όμως οι ΠΑΣΟΚοι κυνηγάνε μόνο τα τελευταία κρίματα της ΝΔ γιά την ώρα. Εγώ βλέπω να έρχεται συμπληρωματικό πακέτο μέτρων πρίν καταδικαστεί κάποιος, και τότε δεν θα φτάνουν μερικές διαπομπεύσεις… Ο κόσμος είναι ανάστατος… Ο Σαμαράς μπορεί να το παίξει Ανδρέας του ’89 αν δεν αποδοθούν σημαντικές ευθύνες και σε ΠΑΣΟΚους… Αν η κυβέρνηση δεν δράσει γρήγορα, το χάνει το παιχνίδι… Το χειρότερο θα ήταν οι αυτοδικίες.

  Έχεις μεγάλη πίστη στην διαπόμπευση σε μία εποχή που η κάθε πορνοστάρ δεν διστάζει να διαπομπεύει τα «αγαθά» της στο Πανελλήνιο (και όχι μόνο). Δεν έχω πολλές ελπίδες ότι η διαπόμπευση θα ηρεμήσει πολύ κόσμο…

 54. Και η σχέση μεταξύ Γερμανίας-Ελλάδας είναι αντίστοιχη της σχέσης Δύσης-Κίνας!!!,/b>

  Βεβαιως και ειναι. Και, η σχεση Ελλαδος-Δυσης ειναι αντιστοιχη της θεσης ΗΠΑ-Κοσμου. Η Ελλαδα ειναι η κοιτις του Δυτικου Πολιτισμου και οι ΗΠΑ η κοιτις του επι της ΓΗΣ Πολιτισμου, μας αρεσει η οχι.

 55. Η πρόοδος στην οικονομολογία δέν είναι ότι αλλάζουν οι ερωτήσεις, αλλά ότι κάθε χρόνο αλλάζουν οι απαντήσεις στίς ίδιες ερωτήσεις. Πέρσι ήταν ο Friedman, Φέτος είναι ο Keynes, Του χρόνου μπορεί να είναι και ο Marx. Άμα το λές αυτό επιστήμη…

  Aυτο τοχει πει πριν απο σας ο John Kenneth Galbraith με διαφορετικη διατυπωση. Ενα ειναι σιγουρο, οτι in the long run, ο μονος τροπος να αποκτησει χρηματα μια χωρα ειναι σκληρη, οργανωμενη και συστηματικη δουλεια σε συνδυασμο με χασαπογιαννεικη frugality και ηθος

 56. Ειναι αληθεια οτι ο Reagan αφησε τεραστιο χρεος πραγμα για το οποιο το εχω καταδικασει εδω μεσα και αυτο διοτι απο εποχης του και εντευθεν, οι Ρεπουμπλικανοι ΞΟΔΕYΟΥΝ χρηματα ωσαν drunken Democrats!!!

 57. Kαι ενας αλλος λογος για τον οποιον τον κατηγορω ειναι οτι εξεθρεψε τον Religious Dominionism – μεγαλη κουβεντα που παρελκει εδω

 58. «Η πρόοδος στην οικονομολογία δέν είναι ότι αλλάζουν οι ερωτήσεις, αλλά ότι κάθε χρόνο αλλάζουν οι απαντήσεις στίς ίδιες ερωτήσεις. Πέρσι ήταν ο Friedman, Φέτος είναι ο Keynes, Του χρόνου μπορεί να είναι και ο Marx. Άμα το λές αυτό επιστήμη..»

  Ούτε στις άλλες επιστήμες αλλάζουν οι ερωτήσεις. Στην ιατρική είναι πχ. πως θα γίνει να θεραπεύονται οι ασθενείς και να αποφεύγεται ο θάνατος. Πριν μερικά χρόνια… κάποιοι είχαν την ιδέα να κάνουν πειράματα ηλεκτροσόκ σε πτώματα ώστε να τα αναστήσουν (από αυτούς προήλθε και η έμπνευση του παραμυθιού του Frankenstein). Τελικά δεν τα κατάφεραν αλλά στον καιρό τους είχαν γίνει διάσημοι και αποδεκτοί από την επιστημονική κοινώτητα επειδή τα πτώματα άνοιγαν τα μάτια τους και έβγαζαν φωνές και φαινόταν σαν να ανέπνεαν και κούναγαν τα χέρια τους κάθε που τους πέρναγαν ηλεκτρικό ρεύμα. Αλλά τώρα το ηλεκτροσόκ χρησιμοποιείται για την επαναλειτουργία της καρδιάς. (Συγχωρέστε με οι ιατροί αν έχω λάθος). Μπορεί στους ιατρούς του μέλλοντος αυτό να φαίνεται περίεργο και λάθος… πάντως η ερώτηση θα παραμένει ίδια και θα αλλάζουν οι απαντήσεις.

  Όσο για τα οικονομικά πιστεύω ότι κάποια μέρα θα καταλήξουν στο παρακάτω

  «The curious task of economics is to demonstrate to men how little they really know about what they imagine they can design. » Hayek

  Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος… είμαστε τόσο μακριά από αυτό τώρα που μου είναι αδύνατο να το δώ όπως θα ήταν αδύνατο να δουν οι ιατροί του 1600 τις συγχρονες μεθόδους. Η προτίμηση μου σ” αυτο δεν είναι τόσο results based όσο based on logical premises.. αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα που δε χρειάζεται να την ανοίξουμε τώρα.

  Συγνώμη για τη διαφήμιση αλλά για τους μή οικονομικούς που θα ήθελαν να ερευνήσουν την φύση αυτής της επιστήμης χωρίς βαρετές θεωρίες και γραφήματα κλπ αλλά με ενδιαφέρουσες αστείες ιστοριούλες θα πρότεινα το Freakonomics, και μετά από αυτό το Superfreakonomics το οποίο είναι καλύτερο του πρώτου αλλά σε πολλά σημεία κάνει αναγκαίες αναφορές στο πρώτο κι έτσι χρειάζεται να διαβαστεί δεύτερο.

 59. @LaissezFaire

  Η ιατρική έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και δεν φημίζεται γιά τις κωλοτούμπες της. Αν κρίνουμε μόνο από την αύξηση του μέσου όρου ζωής τα τελευταία 100 χρόνια, φτάνει και περισσεύει γιά να πεισθούμε ότι αξίζει. Γιά τα οικονομικά δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Δεν βλέπω σοβαρή πρόοδο.

 60. Πράγματι η πρόοδος στα Macroeconomics, είναι ελάχιστη κι αυτό γιατί η ελεύθερη οικονομία δεν είναι invention αλλά discovery. Υπήρχε και χωρίς τους οικονομολόγους και θα συνέχιζε να υπάρχει ακόμη κι αν δεν υπήρχαν οικονομικά βιβλία και οικονομολόγοι. Και επειδή είναι πολύ πιο περίπλοκη από την φυσική ή το ανθρώπινο σώμα δεν είναι εύκολο να γίνουν επεμβάσεις χωρίς να διαταράξουν την ισοροπία της και τελικά να οδηγήσουν σε αποτελέσματα διαφορετικά από τις προθέσεις αυτών που τα σκαρφίστηκαν.

  Αντιθέτως, όσο λιγότερο οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι προσπαθούν να επέμβουν για να τη διορθώσουν τόσο πιο υγειής τείνει να είναι η μάλλον τείνει να κινείται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση που εγώ θεωρώ υγειή. Έχω καταλήξει ότι με το σημερινό γνωστικό επίπεδο του ανθρώπου και με τις δεδομένες υπολογιστικές ικανότητες η Μακρο-οικονομική μελέτη είναι μονάχα χρήσιμη για την συλλογή στατιστικών – που τις πιο πολλές φορές αποδεικνύουν το παραπάνω – και την προσπάθεια εξείγησης του παρελθόντος αντί για τον σχεδιασμό του παρόντος, πόσο μάλλον του μέλλοντος. Επίσης κάποιοι μπορούν να την χρησιμοποιήσουν σε μία προσπάθια πρόβλεψης του μέλλοντος αλλά και πάλι είναι αδύνατο με τα σημερινά μέσα να κάνει κανείς ακριβείς προβλέψεις παρα μόνο προς μία γενική κατεύθυνση. Ένας οικονομολόγος δεν μπορεί στο αντικείμενό του να σχεδιάσει και να προβλέψει με την ίδια ακρίβια που θα μπορούσε ένας φυσικός να το κάνει στέλνοντας ένα πύραυλο στην Σελήνη. Το μόνο που μπορεί να κάνει ώς τώρα είναι να σου πει τί να ΜΗΝ κάνεις, ως πολιτικός/άρχοντας/ έχων μονοπώλειο επιβολής στους υποτακτικούς πολίτες σου με όποιο τρόπο κι αν αυτό το απέκτησες, ώστε να πάει προς τα πάνω αντί για κάτω ή να δει τι σχεδιάζεις και να σου πει περίπου προς τα που μπορεί να πας, ίσως καλύτερα από κάποιον που θα έκανε την επιλογή at random. Δυστιχώς η επέμβαση της πολιτικής (η οποία αλλάζει τις ερωτήσεις – άρα έκανα λάθος όταν πριν ΄συμφώνησα ότι οι ερωτήσεις μένουν ίδιες) στην οικονομική σκέψη την έχει μπασταρδέψει και αυτός είναι ο κύριος λόγος που δυσκολεύονται οι οικονομολόγοι να συμφωνήσουν σε κάποιες βασικές θεωρίες και να προχωρήσουν από εκεί. Επίσης η πολιτική έχει ορίζοντα όσο και η περίοδος μεταξύ των εκλογών, κάτι που επειρεάζει την επιλογή συνταγής. Οι οικονομικές συνταγές χρειάζονται πολύ περισότερα χρόνια για να δοκιμαστούν αφου η προσαρμογή από τη μία στην άλλη είναι δύσκολη υπόθεση.

  Επίσης η διεξαγωγή οικονομικών πειραμάτων υπό ελεγχόμενες συνθήκες στην οικονομία είναι αδύνατη / ανήθικη και αυτό είναι ένα επιπλέον εμπόδιο στην εξέλιξη της οικονομικής σκέψης. Η μόνη επιστήμη με την οποία θα μπορούσα να παρομοιάσω την Μακρο-οικονομική μελέτη στο επίπεδο που είναι σήμερα είναι αυτή της μετεορολογίας αλλά είναι ακόμη πιο χαοτική.

  Στην μίκρο-οικονομία τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Και πάλι επεμβένει η πολιτική αλλά τουλάχιστον οι ερωτήσεις παραμένουν πάνω κάτω ίδιες – από την οπτική του αντικειμένου νοικοκυριού / επιχείρησης / ατόμου). Εκεί οι διαφωνίες και οι κωλοτούμπες είναι λιγότερες.

 61. Half decent arthro, alla to comment gia to LAOS einai teleios asxeto kai lathos.

 62. …η ελεύθερη οικονομία δεν είναι invention αλλά discovery.

  Τι θα πεί αυτό? Αν εννοείς ‘ουτοπία’, θα συμφωνούσα. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο «ελεύθερης οικονομίας», ούτε θα υπάρξουν μελλοντικά καπιταλιστικές αγορές χωρίς αλληλοεξάρτηση οικονομικών πόλων και χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις και επιδράσεις (από το κλίμα και περιβάλλον, τη διαθεσιμότητα πρώτων υλών & φυσικών πόρων, την τεχνολογική πρόοδο, κτλ.). Σε πολλές περιπτώσεις είναι οι ίδιες οι αγορές, ιδιαίτερα σε περιόδους ύφεσης ή κρίσεων ή για το άνοιγμα νέων αγορών ή και τη διαφύλαξη της κερδοφορίας και των αποδόσεων, που ενθαρρύνουν τον κρατικό παρεμβατισμό. Ας είμαστε, λοιπόν, πραγματιστές και άς αναλύουμε την πολιτική οικονομία του καπιταλισμού και τις αντιθέσεις που αναπτύσσονται ως έχουν: με τον κρατικό παρεμβατισμό, με την πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών, με τις σχέσεις εξάρτησης μεταξύ χωρών, με τους περιορισμούς στη διαθεσιμότητα ενέργειας και φυσικών πόρων, με τις κλιματικές αλλαγές.

 63. Ωραία τώρα ας βγάλουμε κυβέρνηση το ΛΑΟΣ που είναι γκαραντι ΟΚ

 64. Ενα ειναι σιγουρο, οτι in the long run, ο μονος τροπος να αποκτησει χρηματα μια χωρα ειναι σκληρη, οργανωμενη και συστηματικη δουλεια σε συνδυασμο με χασαπογιαννεικη frugality και ηθος

  Άρα είστε και σεις θα ήσαστε πρόθυμος να ζήσετε με 600 ευρώ να υποθέσω.

 65. Άρα είστε και σεις θα ήσαστε πρόθυμος—-> Άρα και σεις θα ήσαστε πρόθυμος

 66. Mα ζω με 600 ευρω τον μηνα

 67. Το κινητο μου ειναι pay as you go

 68. H Porsche σε 13 χρονια εχει διανυσει ΜΟΛΙΣ 38.000 μιλια

 69. διοτι παιρνω το subway και στην Αθηνα παντου με τα ποδια

 70. Εχω περιπου 50 ζευγαρια παπουτσια αλλα ειναι ζητημα εαν αγοραζω ενα ζευγαρι το χρονο. Απλα ειναι βαρυτιμα και τα προσεχω. Τους βαζω καλαποδια μολις τα χρησιμοποιησω, αποσμητικο spray και κερι για να μαλακωνει το δερμα και δεν χαλανε ποτε. Μονο σολες αλλαζω καθε 5-7 χρονια. Ετσι συσσωρευεται ο πλουτος. Εαν αντιλαμβανεσθε την μεταφορα

 71. Αλλα εμαθα απο πιτσιρικι να ειμαι υπευθυνος διοτι ο πατερας μου ηταν μεγαλος ανθρωπος και φοβοταν μηπως πεθανει και μεινω μονος. ΚΑΙ με εστελναν μονο μου πακετο στο Παρισι το καλοκαιρι απο ηλικιας 14 ετων.
  Η Μαργαριτα απο την αλλη συνοδευει τον Αποστολο, ενα νταγλαρα δυο μετρα απο του Φιξ οπου μενουν στο Βρεταννικο Συμβουλιο, δηλαδη μια σταση του Μετρο !!!!!! και παει και τον παιρνει μετα, στα 13 του !!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!! Και μετα μου λεει » Ε ειναι παιδακι κυριε Κωστα» Λεω, «Παιδακι κοτζαμ μαντραχαλος;;;»

 72. Δώσε θάρρος στον χωριάτη…

 73. Mr. Hasapoyannes!

  +1! Greek kids(especially boys) are so spoilled and overprotected….

 74. offtopic: Διασκεδάζω περισσότερο διαβάζοντας τα σχόλια στο e-rooster παρά τα κείμενα! Είναι απίθανο το πόσο διαφορετικές απόψεις (και πραγματικότητες) ακούς & μαθαίνεις!!! Ευτυχώς, σχεδόν όλα τα σχόλια έχουν αντίλογο οπότε παίρνεις και μια γεύση από την άλλη πλευρά.

  Παρόλα αυτά, δεν μου αρέσουν τα σχόλια των αναγνωστών που προσπαθούν να σπιλώσουν την ποιότητα & το ήθος των «κλασικών» επισκεπτών του blog, κάνοντας το ίδιο ανόητο λάθος με ακροδεξιούς/ακροαριστερούς: Μας βάζουν όλους στο ίδιο καζάνι. Ναι είναι αλήθεια ότι έχουμε κάποια κοινά χαρακτηριστικά αλλά είμαι σίγουρος, ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πραγματικότητες (βάζω και τον εαυτό μου μέσα φυσικά).

  Σε ότι αφορά το άρθρο, νομίζω πως βλέπει μόνο την μία οπτική γωνία: Είναι πολλές οι φορές που ο Λαζόπουλος έχει κρίνει αρνητικά την ψηφοθηρία των κομμάτων ή τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων. Ο άνθρωπος δεν είναι οικονομολόγος, κωμικός είναι, δεν μπορεί να κάνει τεχνική ανάλυση των προβλημάτων.

  Από εκεί και πέρα είναι δουλειά το καθενός από εμάς να ασκεί αυτοκριτική και να κατανοεί πότε οι στοχασμοί του κωμικού αφορούν τον ίδιο και πότε όχι. Ένας δημόσιος υπάλληλος που δουλεύει σε μια νομαρχία και παίρνει επίδομα «έλευσης στον χώρο εργασίας» μπορεί να γέλασε όταν σχολιάστηκε από τον Λαζόπουλο. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να κλαίει, αλλά αν δεν το κάνει ο ίδιος κανείς δεν πρόκειται να του το πει.

  Δυστυχώς η εκπομπή του, την οποία θεωρώ καλή στο είδος της (μικρογραφία του Ιταλού Beppe Grillo, σε μια πολύ πιο ελαφριά και λαϊκά αρεστή προσέγγιση), γίνεται όλο και πιο βαρετή γιατί ακριβώς ασχολείται όλο και περισσότερο με πολιτικούς μονόλογους, τους οποίους έχω βαρεθεί να κάνω και να ακούω τελευταία…

 75. @ Laissez faire
  Πράγματι η πρόοδος στα Macroeconomics, είναι ελάχιστη κι αυτό γιατί η ελεύθερη οικονομία δεν είναι invention αλλά discovery

  Aυτη ειναι Η ΣΩΣΤΗ διατυπωση. Στα οικονομικα, σε αντιθεση προς τον πειραματισμο της ιατρικης και των βασικων επιστημων, ΔΕΝ εχουμε ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ αλλα ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ. Your remark is exact to the iota

 76. Σε καθε περιπτωση, το στοιχειον της ΔΙΑΨΕΥΣΙΜΟΤΗΤOΣ (falsifiability), δηλαδη το sine qua non της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, απουσιαζει απο τα Οικονομικα.
  Υπ” αυτην την εννοια
  1) Τα οικονομικα δεν ειναι επιστημη και, consequently,
  2) Ο καθεις μπορει να λεει ατιμωρητι οιανδηποτε ΜΠΟΥΡΔΑ (ιδε Money, John Kenneth Galbraith)

 77. Ως προς τον ρολο της Ιατρικης, την ΑΠΟΔΕΙΞΗ δεν την εχουμε ΜΟΝΟΝ over time, δηλαδη την αυξηση του προσδοκιμου οριου επιβιωσης σε ΦΑΣΜΑ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΛΛΑ
  ΚΑΙ εις τον ΑΥΤΟΝ, τον ΠΑΡΟΝΤΑ ΧΡΟΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Πραγματι, απο την μια, στην Δυτικη κοινωνια, μεσα σε 100 χρονια, το προσδοκιμον αυξηθηκε κατα 60% και πλεον, στα 80+ χρονια [καποτε ο 60αρης εννοειτο γερος, σημερα μεσηλιξ], αλλα, ακομα και σημερα, στον ΑΥΤΟ ΧΡΟΝΟ, το προσδοκιμο σε πολλες χωρες της Αφρικης ειναι 40 χρονια, ακομα δε και στην πρωην ΣΟΒΙΕΤΙΑ ειναι μολις και μετα βιας 59-60 χρονια, ενω στην Δυση proper 80+.

 78. Εις δε την Ελλαδα, οι «κακομοιροι» «φτωχοι» συνταξιουχοι μας κοντευουν να ριξουν το συστημα εξω, εν μερει, λογω μακροβιοτητας, ειναι δε τοσο χονδροπυγοι* εκ της «ασιτιας» ωστε η περιφερεια τους απαιτει δυο καθισματα στο αεροπλανο!!!!!!!

  *πΥγη (με υψιλον) = το derriere, Αγγλιστι callipygous ωραιοκ-λος
  Παρενθετικα, η αληθεια ειναι πως και οι Αμερικανοι ειναι πλεον χονδροι και χονδροπυγοι, αλλα λογω συμμετριας το παχος τους δεν ειναι τοσο αντιαισθητικο.
  Το ΧΑΜΗΛΟχονδροπυγον, ομως, του Ελλαδιτη ειναι η απολυτη ναυτια

 79. O Ανδρεας Παπανδρεου παρελαβε ενα αμορφο Lumpen και το μετετρεψε σε Lumpen με λεφτα, γελοιοποιωντας την ανθρωπινη υποσταση. Διακαης ποθος των Φιλελευθερων ειναι να μορφωσουμε τον αξεστο Ελλαδιτη και να τον αρουμε σε κατασταση ψυχικης εξαρσεως και υψηλης αισθητικης.

  Eιναι δε η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ οτι ενοσω αυτος ο κοσμακης ειναι ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ της Δυσης, αναζητει την ευτυχια σε περισσοτερα λεφτα, ΜΗ αντιλαμβανομενος οτι εχει μετατραπει σε ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΡΙΓΕΛΩ λογω της βλαχειας και της αξεστοσυνης του.

  Οταν ως παιδακι κατεβαινα στο Αστρος, με συνηρπαζε η αμεσοτης και ο αυθορμητισμος των γηγενων. Ησαν φτωχοι, αλλα διεθεταν αφοπλιστικη γνησιοτητα και pride. Tωρα βρισκω μπροστα μου τον Μαγουλιανο, που εχει παραμεινει Μαγουλιανος, αλλα με tweed jacket, καρικατουρες ανθρωπων !!!

 80. @ κ.Χασαπογιάννης

  Είναι αλήθεια ότι μας διέπει μια τρομακτική έλλειψη ήθους που δικαιολογεί την τρέχουσα πολύπλευρη παρακμή. Από την εκτεταμένη διαφθορά, την έλλειψη οιουδήποτε σεβασμού, την αποστροφή στον κόπο, για να θυμηθώ λίγα. Και η κοινωνία πλέον λοιδωρεί όποιον επισημαίνει τέτοια φαινόμενα. Η σύγχρονη πνευματική δημιουργία εξαντλείται στα σκουπιδοσκυλολόγια της ιδιωτικής τηλεόρασης και η επιστημονική παρουσία είναι ανεμική. Για την οικονομία δεν χρειάζεται καν σχόλιο.

  Σωστά λοιπόν ο Χάντιγκτον δεν μας κατέτασε στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, αφού δεν συμμετείχαμε (και λόγω τουρκοκρατίας και λόγω γεωγραφικής και πολιτισμικής απόστασης) στην διαμόρφωση της νεώτερης ευρωπαϊκής ιστορίας.

  Αυτό όμως που με εξέπληξε πιό δυσάρεστα, έχοντας επισκεφθεί και ζήσει στις βαλκανικές χώρες, είναι ότι η ελληνική κοινωνική παρακμή είναι πρωτοφανής και σαφώς δυσμενέστερη, ακόμα και σε σχέση μ” αυτούς τους λαούς, που μέχρι πρόσφατα αντιμετωπίζαμε περιφρονητικά, μόνο και μόνο γιατί είμασταν σε πλεονεκτική οικονομική θέση.

  Με εξέπληξε πχ. στα Σκόπια η ευγένεια των οδηγών έναντι των πεζών και η καλή λειτουργία πολλών υπηρεσιών. Στην Τουρκία επίσης η εκπληκτική εξυπηρέτηση στους τομείς υπηρεσιών και η ευγένεια των απλών ανθρώπων στην καθημερινή συμβίωση παρόλο που ήμουν Έλληνας.

  Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επίσης, που δούλευα για ένα διάστημα οι Βούλγαροι είχαν αποσπάσει θετικά σχόλια για την έγκαιρη και επαγγελματική δουλειά τους σε ένα κοινό γιγαντιαίο πανευρωπαϊκό πρότζεκτ πληροφορικής (στο οποίο η Ελλάδα παρεμπιπτόντως ήταν και πάλι ο δακτυλοδεικτούμενος ασυνεπής στα κοινά χρονοδιαγράμματα).

  Ένας σημαντικός σταθμός στη νεοελληνική παρακμή είναι αναντίρρητα το 81. Πόσο εύκολο είναι με τις παρούσες συνθήκες όμως να αντιστραφεί αυτό το κλίμα? Είναι δυνατόν αυτό να γίνει από τον ΓΑΠ, την Ντόρα, τον Αντώνη, την Μπιρμπίλη και την Γκερέκου? Μήπως πρέπει άλλες δυνάμεις της κοινωνίας να αφυπνισθούν?

 81. …Φαντάζομαι ότι, ελλείψει πραγματικής αστικής τάξης, θα αποτελέσουμε failed state ή στην καλύτερη περίπτωση θα πελαγοδρομούμε μεταξύ 2ης και 3ης κατηγορίας της Ευρώπης (με προοπτική περαιτέρω …»υποβιβασμού»).

 82. Ένας σημαντικός σταθμός στη νεοελληνική παρακμή είναι αναντίρρητα το 81. Πόσο εύκολο είναι με τις παρούσες συνθήκες όμως να αντιστραφεί αυτό το κλίμα? Είναι δυνατόν αυτό να γίνει από τον ΓΑΠ, την Ντόρα, τον Αντώνη, την Μπιρμπίλη και την Γκερέκου? Μήπως πρέπει άλλες δυνάμεις της κοινωνίας να αφυπνισθούν?

  Οι «αλλες δυναμεις της κοινωνιας» ειναι αφυπνισμενες και ΔΕΝ σνομπαρουν οπως βολικα ερμηνευουν ορισμενοι, ειδικα εδω μεσα.

  Και για να γελασουμε κομματι. Η αειμνηστη, Φωφω [Γεννηματα] δυσκολευοταν να προφερει το δισυμφωνο ΣΝ, για παραδειγμα, το «δυΣΝοητος» το προφερε “δυΖνοητος» και, επισης, δεν μπορουσε να προφερει το δσυμφωνο ΜΠ μετα απο κλειστο φωνηεν, παραδειγματος χαριν, το ΟΜΠ το προφερε ΟΜ. Ετσι, ελεγε, «Ο ανεψιος μου ειναι ζνομ»

 83. Προσωπικά, η ένσταση μου στην οικονομολογία έγκειται στήν πίστη που αυτή έχει να ανάγει την ευμάρεια και την ευτυχία σε συνιστώσες της οικονομικής επιτυχίας. Μπορεί κάποιες παράμετροι (όπως η υγεία) να εξαρτώνται πάρα πολύ από την οικονομία και τις υποδομές που αυτή επιτρέπει, αλλά το χρήμα δεν φέρνει εξουσία σε έναν άνθρωπό. Αυτό που του δίνει είναι εξουσία, και αν είναι καλός ηγέτης, έχει καλώς, άν όχι…

  Το σφάλμα των σημερινών οικονομολόγων (καί όλων των αυτοκρατοριών ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ) είναι ότι πόνταραν στα κατώτερα ένστικτα κάποιων ηλιθίων, οι οποίοι δεν αναζητούσαν τίποτα περισσότερο από εξουσία, και πίστευαν ότι εκτείνοντας την οικονομική ευμάρεια, τόσο των ίδιων των ελίτ όσο και όλων των Η.Π.Α. και κατά προέκταση του δυτικού κόσμου, θα βελτίωναν συνεχώς την θέση τους, με έναν συνδυασμό βελτίωσης της ποιότητας ζωής αλλά ΚΑΙ της εξουσίας τους απέναντι στον υπόλοιπο πλανήτη.

  Όπως συνέβη και στις αυτοκρατορίες του παρελθόντος, η διαμάχη γιά την εξουσία παραμέρισε την καλλιέργεια των ηθών, της αισθητικής και πολλών άλλων σημαντικών παραμέτρων, με αποτέλεσμα την ποιοτική υποβάθμιση της κοινωνίας, την ίδια στιγμή που οι βάρβαροι έξωθεν αντιλαμβανόντουσαν την υπεροχή της αυτοκρατορίας και αντέγραφαν τόσο τις στρατιωτικές μεθόδους της που θα επέτρεπαν την απόσπαση εξουσίας από την αυτοκρατορία, όπως επίσης και την ηθική και καλαισθησία της αυτοκρατορίας. Έτσι οι αυτοκρατορίες μεταβλήθηκαν σε μπάχαλο και διαλύθηκαν, ενώ οι βάρβαροι εκπολιτίστηκαν και ξεκίνησαν την κατασκευή των δικών τους αυτοκρατοριών.

  Οι οικονομολόγοι σήμερα προσπαθούν να δώσουν οικονομικές λύσεις σε ένα πρόβλημα το οποίο δεν είναι οικονομικό (τουλάχιστον στην δύση) αλλά αυτοκρατορικό. Η αυτοκρατορία καταρρέει υπό το βάρος της ίδιας της της επιτυχίας, και πολύ περισσότερο της οικονομικής της επιτυχίας. Δεν γίνεται να θεραπεύσεις την επιτυχία! Δεν έχει νόημα.

  Αυτό που σίγουρα «λείπει» από εμάς είναι η ηθική και η καλαισθησία. Λείπει όμως; Δεν λείπει πραγματικά, και δεν χρειάζεται να βρεθεί ο κάθε Hasapoyiannes γιά να μου δείξει τον Ray Charles στο διαδίκτυο γιά να ανακαλύψω την αισθητική. Δεν έχει πολλές ημέρες από τότε που αγόρασα το CD «Τραγούδια γιά τους μήνες» της Αρβανιτάκη, και είχα πραγματικά «κολλήσει» στο «Σε παλαιό συμφοιτητή» σε στίχους Καρυωτάκη. Πέρα από την καλαισθησία τόσο σε μουσική και σε στίχο, υπήρξε και κάτι άλλο που με «κόλλησε» στο τραγούδι, στο οποίο θα αναφερθώ σε άλλο ποστ στο μέλλον.

  Έτσι λοιπόν η καλαισθησία δεν είναι κάτι άπιαστο στον σημερινό «Homus Interneticus», είναι όμως από αναιμική έως ανύπαρκτη γιά το προηγούμενο είδος του «Homus Televisicus», με ελάχιστες εξαιρέσεις.

  Ποιός φταίει όμως γιά αυτό το αποτέλεσμα; Ο πρώτος στον οποίο θα δείξω εγώ το δάχτυλο είναι ο Φιλελευθερισμός, γιά δύο τουλάχιστον λόγους.

  Όταν κυβερνούσε η «επάρατη Δεξιά» δεν μπορούσαμε να μιλάμε και γιά καμιά τρομερή ποιότητα στο περιεχόμενο της Ελληνικής τηλεόρασης. Ήταν ωστόσο πολύ ανώτερη της σημερινής τηλεόρασης. Σε καμία περίπτωση δεν απευθυνόταν στα κατώτερα ένστικτα του «λαουτζίκου».

  Αυτό όμως που έδωσε την χαριστική βολή στην ποιότητα δεν ήταν ο πολιτιστικός φιλελευθερισμός, αλλά ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ φιλελευθερισμός. Διότι, πώς είναι δυνατόν να έχουμε ποιότητα όταν κάθε «δημοσιογράφος» καλεί το κάθε πορνίδιο στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού του γιά να το ρωτήσει πως δεν είδε την κάμερα που βιντεοσκοπούσε την πορνοταινία; Πως γίνονται τέτοια, όχι απλά ακαλαίσθητα συμβάντα, αλλά πολύ περισσότερο συμβάντα τα οποία υποτιμούν την νοημοσύνη των τηλεθεατών; Γιατί ο οποιοσδήποτε Έλληνας ο οποίος υποτίθεται ότι βλέπει το δελτίο ειδήσεων γιά να ενημερωθεί, να ενημερώνεται όχι γιά κάποια σημαντικά ζητήματα, αλλά γιά τα αρχίδια του Καράμπελα και το μουνί της Χάϊδως;

  Η απάντηση είναι ότι ένας τηλεοπτικός σταθμός προβάλλει εκείνο το περιεχόμενο το οποίο θα του επιτρέψει να αυξήσει την τηλεθέαση στον μέγιστο βαθμό, γιά να μπορέσει να εισπράξει και τα αντίστοιχα οικονομικά ωφέλη από τις διαφημίσεις. Όλη αυτή η ιστορία γίνεται γιά τα λεφτά, και γιά να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, υπάρχουν κάποιοι οικονομικοί υπεύθυνοι σε κάποια τηλεοπτικά κανάλια που αποφασίζουν γιά το περιεχόμενο των εκπομπών με βάση την οικονομική τους απόδοση, οι ίδιοι άνθρωποι που θα μπορούσαν άνετα να γράφουν περισπούδαστα κείμενα οικονομολογικού περιεχομένου στο e-rooster ή και σε οποιοδήποτε άλλο οικονομιικό περιοδικό ή εφημερίδα, έντυπη ή στο διαδίκτυο.

  Και μετά έρχεται ό κάθε Λαζόπουλος, ο κάθε Κανάκης, και ο κάθε Χουχούλης και αρχίζουν να σιχτιρίζουν και να διαπομπεύουν όλη αυτή την οικονομολαγνεία και τις συνέπειες της. Διότι, σας πληροφορώ δεσποινίδες κυρίες και κύριοι ότι εγώ δεν βλέπω την αντιαισθητική φάτσα του Αιμίλιου Λιάτσου και πολύ περισσότερο το ακαλαίσθητο τηλεοπτικό δελτίο του Στάρ, παρά μόνο μέσα από τα αποσπάσματα του Λαζόπουλου στην δική του εκπομπή, και συμφώνησα 100% με την καταδικαστική ανάλυση που έκανε πάνω σε αυτό.

  Αν γινότανε αυτή η συνέντευξη μπροστά μου, θα άρπαζα το πριόνι και θα κυνηγούσα τον Λιάτσο γιά να τον κάνω κομματάκια. Αυτοί που θα σταματούσαν «τον σχιζοφρενή με το πριόνι, το γύρο του θρίαμβου του να κάνει στο μπαλκόνι» δεν θα ήταν άλλοι από τους πολιτιστικούς φιλελεύθερους που θα ωρύονταν γιά την ελευθερία της τηλεόρασης, ή μήπως από τους οικονομικούς φιλελεύθερους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα και η εξουσία πάνω σε ένα πλοίο που βουλιάζει τελικά, έτσι ώστε να μπορούν αυτοί οι «σχιζοφρενείς με το μικρόφωνο» να κάνουν το δικό τους «γύρο του θριάμβου στο μπαλκόνι»;

  Στο κάτω κάτω της γραφής, ένας από τους ελάχιστους τηλεοπτικούς αστέρες που προωθούν ακόμα και σήμερα κάποιου είδους τηλεοπτική αισθητική δεν είναι άλλος από τον Λαζόπουλο, ο οποίος φροντίζει να αναμεταδίδει διάφορα αξιόλογα τραγούδια προς το τέλος της εκπομπής του, αντί γιά κάποια χαζοπόπ τραγούδια (π.χ. Τσαλίκης) και πολλά άλλα ακαλαίσθητα τραγούδια που αναμεταδίδονται συνεχώς από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης.

  Μετά από όλα αυτά εγώ βρίσκομαι αναγκασμένος να προσφύγω στην τακτική του ψυχολογικού πολέμου, να προσβάλλω το φιλότιμο των αναγνωστών εδώ μέσα, να «προσπαθώ να σπιλώσω την ποιότητα & το ήθος των «κλασικών» επισκεπτών του blog, κάνοντας το ίδιο ανόητο λάθος με ακροδεξιούς/ακροαριστερούς» να «Σας βάζω όλους στο ίδιο καζάνι.» μπάς και φιλοτιμηθεί κάποιος να δηλώσει το αυτονόητο:

  «Σε ότι αφορά το άρθρο, νομίζω πως βλέπει μόνο την μία οπτική γωνία: Είναι πολλές οι φορές που ο Λαζόπουλος έχει κρίνει αρνητικά την ψηφοθηρία των κομμάτων ή τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων. Ο άνθρωπος δεν είναι οικονομολόγος, κωμικός είναι, δεν μπορεί να κάνει τεχνική ανάλυση των προβλημάτων.»

  Ευτυχώς που δεν είμαι ο μόνος εδώ μέσα που πιστεύει ότι ο Λιναρδάτος βλέπει τον Λαζόπουλο μέσα από την παραμορφωτική οπτική της οικονομολαγνείας. Όχι ότι ο Λαζόπουλος είναι τέλειος, είναι όμως πολύ ανώτερος του Λιναρδάτου και του κάθε Λιναρδάτου, ο οποίος αντί να καυτηριάσει τα άπειρα στραβά του Ελληνικού τηλεοπτικού τοπίου, κάθεται και ασχολείται με κάποιον ο οποίος έχει τουλάχιστον κάποια ποιότητα (ή μάλλον πάρα πολλή ποιότητα, αλλά δεν θα τσακώνομαι με όλους και γιά όλα εδώ μέσα) και πολύ περισσότερο γιά έναν άλλο λόγο.

  Αυτόπου με εξοργίζει περισσότερο από όλα στον Λιναρδάτο είναι ότι κάνει ακριβώς το ΑΝΤΙΘΕΤΟ από αυτό που πολύ ορθά επισημαίνει ο Γιάννης Ζηρίνης στο αμέσως προηγούμενο άρθρο:

  «Ας ξεπεράσουμε πια τη γενική επίρριψη ευθυνών, τις εύκολες κατηγόριες και την άγονη γκρίνια.»

  Έχω κουραστεί να τσακώνομαι με τον Hasapoyannes γιά τόν ίδιο λόγο: Την άγονη γκρίνια που δεν οδηγεί πουθενά! Πολύ πριν φτάσουμε στην διαπόμπευση του Τσοχατζόπουλου και τού όποιου Τσοχατζόπουλου, στο Σύνταγμα, εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να αρχίσουμε με την διαπόμπευση του Λιναρδάτου στα σχόλια αυτής της ιστοσελίδας, λόγω βλακείας…

 84. Τοτε δεν εχετε παρα να αρετε τον κρεβατον σας και να περιπατησετε σ αλλη γη σ αλλα μερη κυριε. Ουδεις σας εφερε εδω δια της βιας.

 85. Ο κυριος Λιναδρατος ειναι atout της ιστοσελιδας. Αλλα ΚΑΙ να μην ηταν, το e-rooster εχει τη οποια φημη του ακριβως επειδη δεν λογοκρινει και δεν διαπομπευει.

  Διαπομπευονται αυτοι που βλαπτουν δια της βιας τους αλλους. Τον λογον καποιου αν δεν σας αρεσει τον απορριπτετε και τον πετατε στα σκουπιδια. Αλλα αλλο αυτο αλλο η διαπομπευση. Θα σας το ξαναπω. Ειστε ψυχωσικος και χρειαζεστε υποστηριξη

 86. @83
  «Ποιός φταίει όμως γιά αυτό το αποτέλεσμα; Ο πρώτος στον οποίο θα δείξω εγώ το δάχτυλο είναι ο Φιλελευθερισμός, γιά δύο τουλάχιστον λόγους.»

  Μπορείτε να εξηγήσετε πώς ορίζετε τον Φιλελευθερισμό στο γραπτό σας; Επιπλέον, πώς αποτυπώνονται οι παρατηρήσεις που κάνετε στη συνέχεια του κειμένου σας σε ένα άλλο τηλεοπτικό κανάλι, ας πάρουμε για παράδειγμα, το BBC;

 87. @Petros Houhoulis

  Έχω καταλάβει πολύ καλά το γεγονός ότι οι πολιτικοί μας δεν μπορούν πλέον να κυκλοφορήσουν. Ο κ. Αλογοσκούφης για παράδειγμα έχει περάσει τους τελευταίους μήνες κάποιες καταστάσεις που θα έκαναν τον ίδιο τον Μπένι Χιλ να κυλιέται κάτω από τα γέλια. Το επιχείρημά μου είναι ότι αυτό δεν είναι η λύση του προβλήματος αλλά απλώς ένα κομμάτι της γενικότερης εικόνας.

  Βγαίνουν λοιπόν οι πολίτες στις διάφορες εκπομπές και λένε ότι οι πολιτικοί που φταίνε πρέπει να πάνε φυλακή. Ωραία. Πώς στο καλό συμβαδίζει αυτό με τα ποσοστά του δικομματισμού; Αυτά τα τρία εκατομμύρια που ψήφισαν Γιώργο Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2009 δεν νοιάστηκαν που ο άνθρωπος αυτός δεν είπε μισή κουβέντα για φυλάκιση όσων ΠΑΣΟΚων συνέβαλαν στην κατρακύλα; Πώς μπόρεσαν να τον ψηφίσουν; Ο Σημίτης τον είχε υπουργό εξωτερικών και μάλιστα τον έκανε πρόεδρο με μια εκλογή-παρωδία χωρίς άλλο υποψήφιο! Η «προοδευτική» παράταξη έκανε εκλογές με μόνο έναν υποψήφιο! Και αυτόν τον άνθρωπο τον έκαναν πρωθυπουργό τρία εκατομμύρια συμπολίτες μας οι οποίοι κατά τα άλλα απαιτούν φυλάκιση πολιτικών. Λυπάμαι αλλά δεν. Δεν μου κάθεται καλά, δεν το καταπίνω, δεν το τρώω. Τα γεγονότα υποδεικνύουν ότι κάτι άλλο υπάρχει, κάποιες παράμετροι που δεν έχουν ληφθεί υπόψη.

  Για μένα υπέρτατος κριτής είναι αυτό που υποδεικνύουν οι πράξεις των ανθρώπων και όχι τα λόγια τους. Και εδώ οι πράξεις υποδεικνύουν ότι ναι μεν οι πολίτες θα ήθελαν με κάποιο τρόπο να βελτιωθεί η κατάσταση, δεν καταλαβαίνουν όμως το κόστος που θα υποστούν οι ίδιοι. Αποδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα, καταλαβαίνουν ότι είναι επείγον να βρεθεί μια λύση, κανείς όμως δεν θέλει να πληρώσει τον λογαριασμό. Αλήθεια από αυτούς τους τίμιους συμπολίτες μας πόσοι έχουν μάνα δημόσιο υπάλληλο; Πόσοι έχουν πατέρα ελεύθερο επαγγελματία που δηλώνει εισοδήματα πείνας; Πόσοι έχουν παππού αγρότη που πήρε σύνταξη με πολιτική παρέμβαση ενώ δεν κατέβαλε τις εισφορές που έπρεπε; Πόσοι αγόρασαν σπίτι και δήλωσαν την πραγματική αξία;

  Εκεί είναι η διαφθορά. Ρωτάμε πότε θα αρχίσουν οι πολιτικοί την κάθαρση αλλά εμείς ανεχόμαστε τη διαφθορά καθημερινά γύρω μας. Και τα λέμε για τους πολιτικούς επειδή είναι εύκολο. Δεν έχουμε πατέρα πολιτικό, άρα καλώς να κοπεί ο μισθός των βουλευτών 50%. Δεν κάνει η μάνα μας φοροδιαφυγή, άρα πιάστε επιτέλους τους φοροφυγάδες. Δεν έχουμε συγγενή δημόσιο υπάλληλο, άρα πετάξτε έξω τα παράσιτα. Στο συγγενή μας όμως; Στον πατέρα μας; Αντέχουμε; Όχι. Λογικό είναι. Εκεί που έφτασε πλέον το πράγμα δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Το γεγονός ότι χάσαμε την οικονομική μας ανεξαρτησία απλώς σημαίνει ότι κάποιος άλλος (η Μέρκελ, το ΔΝΤ κλπ) θα μας αναγκάσουν να πάρουμε τις δύσκολες αποφάσεις. Αλλά και αυτοί να μην υπήρχαν θα μας το επέβαλλε η ίδια η ζωή. Η σκληρή πραγματικότητα της χρεωκοπίας θα επέβαλε νομοτελειακά την τιμωρία που μας αξίζει.

  Το σημαντικό λοιπόν για μένα δεν είναι η τιμωρία των πολιτικών αλλά η «άνοδος της ατομικής ποιότητας» του μέσου Έλληνα. Έχουμε ένα πολίτευμα που αναθέτει την εξουσία στον λαό και ως λαός αποδειχθήκαμε διεφθαρμένοι, τεμπέληδες και δειλοί. Δικαίως λοιπόν έρχεται η τιμωρία. Οι φωνές μπροστά στην κάμερα δεν μου λένε τίποτα. Είχαμε αμέτρητες ευκαιρίες να διορθώσουμε τα πράγματα και αποτύχαμε.

  Και τέλος, λίγα λόγια για την οικονομία: η αμερικάνικη κρίση και η ελληνική δεν έχουν καμία σχέση. Στην Αμερική υπήρχαν προϊόντα που δεν άξιζαν τίποτα («τοξικά» ομόλογα από χρέη ανθρώπων που δεν είχαν τη δυνατότητα να τα αποπληρώσουν) τα οποία είχαν πουληθεί πολύ ακριβά. Μόλις συνειδητοποιήθηκε η πραγματική τους αξία άρχισε το ντόμινο. Ήταν μια καθαρά καπιταλιστική κρίση. Στην Ελλάδα έχουμε έναν χρεωκοπημένο σοσιαλισμό. Μιά ζωή ζούσαμε με λεφτά άλλων. Κάποια στιγμή τα λεφτά τελείωσαν και τώρα πρέπει με κάποιο τρόπο να βρούμε άλλα. Είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα. Θα αναφερθώ αναλυτικότερα για την οικονομία σε επόμενο ποστ. Πάντως έχει πολλά κοινά με την πολιτική και την ανθρώπινη ψυχολογία.

 88. Πέτρο, συμφωνώ στο ότι κι εμένα δεν μου αρέσει η ποιότητα των ελληνικών ΜΜΕ και γενικά του δυτικού κόσμου. Συμφωνώ ότι με απογοητεύει η δημοφιλής τέχνη όταν την αναλογίζομαι ώς καθρέπτη των κυρίαρχων αξιών.

  Εκεί που διαφωνούμε είναι ότι εγώ είμαι αρκετά ταπεινός ώστε να μην θεωρώ ότι η γνώμη μου είναι εξ ορισμού ή εκ της ευρύτερης παραδοχής της ανώτερη του κάθε άλλου ανθρώπου. Δεν θέλω να κάνω την προτίμηση μου νόμο, ώστε να γίνει παράνομο η αδύνατο να παρακολουθεί κάποιος άλλος την Πετρούλα.

  Το πιο σημαντικό όμως που θέλω να προσπαθήσεις να δεις, είναι ότι η Πετρούλα και ο Λιάτσος δεν ζουν από τον φιλελευθερισμό, αλλά από το μπασταρδεμμένο σύστημα -σούπα- του “κοινωνικού φιλελεφθερισμού” η “σοσιαλδημοκρατισμου” ή “φιλελεύθερου σοσιαλισμού” ή οποιο άλλο βολικό όνομα τους έχει έρθει που σημαίνει τα πάντα και τίποτα ώστε τα παράσιτά του, από τους πολιτικούς και τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες μέχρι τον αιώνιο φοιτητή και τον αργόσχολο δ.υ. να μπορούν να συνεχίσουν να επιβιώνουν.

  Το κράτος λοιπόν επιλέγει για τον οποιοδήποτε λόγο (αναδιανομή του πλούτου κατά τα γούστα των αρχόντων, ίσες ευκαιρίες, ανάπτυξη υποδομών σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κάθε υπουργού, μεγιστοποίηση των εξωτερικοτήτων κλπ.. δεν εχει σημασια) να “διορθώσει” την αγορά. Κάνοντάς το αυτό αφαιρεί χρήματα όχι μόνο από αυτούς που τα δούλεψαν… αλλά κυρίως από αυτούς στους οποίους αυτοί θα τα ξόδευαν/επένδυαν. Δείνοντάς τα σε κάποιον άλλο, αμέσως του δείνει την ευκαιρία να τα ξοδέψει/επενδύσει αλλού. Έτσι το εισόδημα που αποκτήθικε πλέον απαίδευτα μετατρέπεται σε τηλεόραση και οι μη παραγωγικές ώρες σε τηλεθέαση της Πετρούλας. Πίστεψε με, γιατί δεν μπορώ να το αποδείξω… ο πραγματικός φιλελευθερισμός δεν θα είχε θέση για κανέναν από αυτούς που και τους 2 μας εκνευρίζουν.

  Ο άλλος τρόπος να τουςπεριορίσεις βέβαια είναι δια της βίας της κρατικής εξουσίας αλλά εκεί όχι μόνο δέχεσαι αυταπόδικτα ότι το γούστο σου είναι ανώτερο, αλλά τους κάνεις και μάρτυρες.

  ρεμπελ. Η οικονομία με το κράτος μονάχα να προστατεύει την περιουσία και τις εθελοντικές συναλλαγες είναι μία κατάσταση που ακόμη και αν δεν την βλέπεις μπροστά σου εφαρμωσμένη μπορούν όλοι να κατανοήσουν πως θα λειτουργούσε είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι. Είναι πολύ συγκεκριμένη έννοια. Αντιθέτως οι επεμβάσεις σε αυτή την κατάσταση εξαρτώνται από τα βίτσια/προτιμήσεις του εκάστοτε άρχοντα/πεφωτισμένου ηγέτη εκλεγμένου ή όχι. Έτσι δεν είναι δυνατό κανείς να την ορίσει με ακρίβια θεωριτικά αλλά μονάχα δια της πρακτικής εμπειρίας υπό διαφόρους πολύ διαφορετικούς άρχοντες.
  Να σου φέρω ένα παράδειγμα…
  είτε υπάρχεις να το σκεφτείς και να το δείς μπροστά σου, είτε όχι… 1+1=2 και τα τρίγωνα μπορούν μονάχα να έχουν 180 μοίρες άθροισμα γωνιών. Όταν αυτό δεν σου αρέσει και επεμβαίνεις ώστε να το αλλάξεις έχεις τις επιλογές να το κάνεις 1+1=3, 4 , 5 …. ν. Εγώ θεωρώ ότι είναι αδύνατο… αλλά έστω και να το καταφέρεις μέσω της επέμβασης σου… η διαφορά είναι στην επιλογή και στον τρόπο. Μπορεί να διαλέξεις 3… μπορεί και 13… μπορει να το κάνεις δια της βίας ή να βρεις κάποιον άλλο τρόπο. Δεν μπορώ να το φανταστώ θεωριτικά παρά μόνο να το ορίσω ώς αντίθεση με το 1+1=2 και μετά να παρατηρήσω με ποιους χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους και κατά πόσο αυτό μπορεί να είναι εφικτό.

 89. Ζητώ συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη άλλα αυτή τη στιγμή είμαι στη δουλειά και βρίσκομαι στα σ ένα χωριό πέρα από τα ουράλια όρη και ξεκλέβω από τον ελάχιστο χρόνο για να απαντήσω. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

 90. Αλλα εμαθα απο πιτσιρικι να ειμαι υπευθυνος διοτι ο πατερας μου ηταν μεγαλος ανθρωπος και φοβοταν μηπως πεθανει και μεινω μονος. ΚΑΙ με εστελναν μονο μου πακετο στο Παρισι το καλοκαιρι απο ηλικιας 14 ετων.

  Συγχαρητήρια! Να υποθέσω ότι πλένατε τζάμια στα φανάρια των Παρισίων για να επιβιώσετε, εξ ου και ο λιτός τρόπος ζωής σας.

  Ωστόσο, άλλο βέβαια 600 ευρώ το μήνα έξοδα και άλλο 600 ευρώ εισόδημα. Αν ισχύει για εσάς το 2ο, τότε πρέπει να μα πείτε τι πίνετε και δεν μας δίνετε. (αν και αυτό είναι κάτι για το οποίο ήδη θα έπρεπε να μας ενημερώσετε).

 91. θα έπρεπε να μας ενημερώσετε–. θα έπρεπε να μας είχατε ενημερώσει

  να μα πείτε–.να μας πείτε

 92. Τώρα γιατί κάποιος πρέπει να γράψει άρθρο για την εκπομπή του Λαζόπουλου στο e-rooster, πραγματικά δεν το καταλαβαίνω.
  Θα το γυρίσουμε στην τηλε-κριτική?
  Η εκπομπή του Λαζόπουλου είναι απλά…βαρετή. (Όπως και το 99% αυτών που παίζονται στην τηλεόραση)
  Τώρα αν περιμένατε την εκπομπή του Λαζόπουλου (ή οποιαδήποτε άλλη) για να διαπιστώσετε το επίπεδο των συμπολιτών μας, τότε μάλλον κατοικείτε σε άλλη χώρα.

 93. Μια παρατήρηση!

  τι κοινό έχουν οι περισσότεροι φιλευθέροι? Όλοι βρίσκονται/εργάζονται εκτός της Ν. Ζιμπάμπουε…
  Ευχαριστούμε την ελληνική κοινωνία/κράτος που ώθησε τους ταλαντούχους/ικάνους Έλληνες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ανεπτυγμένο κόσμο…

 94. Με τα ελληνικά, αλλά και τα αγγλικά κάποιων «ταλαντούχων» εδώ μέσα εγείρω αμφιβολίες όσον αφορά στο ταλέντο τους.

 95. Εμένα πάλι αυτήν την περιαυτολογία σε δημόσιους χώρους όπως το e-rooster, από τη μια τη βρίσκω γραφική, πολλές φορές θλιβερή, από την άλλη προκαλεί τον οίκτο.

 96. 90.Sanctuary Μαΐου 20th, 2010 9:38 πμ :

  Mε κομμουνιστες δεν ανοιγω διαλογο διοτι
  1) Ειναι καθαρματα
  2) Ειναι ανθελληνες
  3) Ειναι αγραμματοι

 97. ΚΑΙ διακαης μου ποθος ειναι να τεθειτε εκτος Νομου

 98. Διοτι ΔΗΛΩΣΑΤΕ δημοσιως δια της κυριας Γενικης Γραμματεως και του κυριου Κοινοβουλευτικου σας Εκπροσωπου οτι ειστε ΚΑΤΑ του Συνταγματος αρα εξ ορισμου επιθυμειτε ΕΜΦΥΛΙΟ.
  Τherefore, εξ ιδιας πρωτοβουλιας ΘΕΣΑΤΕ ΕΑΥΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ

 99. Οι μεγαλύτεροι αντικουμμουνιστές είναι αυτοί οι οποίοι τον έχουν ζήσει……..

  Από την άλλη άνθρωποί που ΔΕΝ έχουν ζήσει κουμουνισμό και επιθυμούν να επιβάλουν στους συμπολίτες τους κουμμουνισμό είναι άνθρωποι: κακοί, αμορφωτοί και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία που ζουνε.

  Για μια ακόμη φορά θα προτείνω να πληρώσουμε τα αεροπορικά(χωρίς επιστροφή) για όσους θέλουν να πάνε να ζήσουν στην Β. Κορέα και Κούβα. Έχω παέι στην Β. Κορέα… Ευχαρστώ, αλλά δεν θα πάρω!

  +1 @ ΧΣΠ!

 100. ΚΑΙ η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ πλεει παντα ΚΡΑΤΑΙΗ στα γαλανα νερα της Μεσογειου σε αποσταση 100 μιλιων

 101. Δεν είναι κακό κύριε Χασαπογιάννη να διαφωνούν με το ελληνικό σύνταγμα. Δεν είναι καν ανάγκη να πράττουν σύμφωνα με τα όσα λέει. Απλά στην τελευταία περίπτωση πρέπει να δέχονται τις συνέπειες χωρίς μα και μου. Εκεί είναι το πρόβλημα.

 102. «Με τα ελληνικά, αλλά και τα αγγλικά κάποιων «ταλαντούχων» εδώ μέσα εγείρω αμφιβολίες όσον αφορά στο ταλέντο τους.»

  Ζήτησα συγνώμη για τα λάθη μου. Δεν συνηθίζω να γράφω ελληνικά αλλά επειδή τα γκρικλις κανείς δεν τα διαβάζει κάνω προσπάθια να προσαρμοστώ. Ζω εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Δικαιολογίες, τέλος πάντων… αποδέχομαι ότι είμαι ατάλαντος στην ελληνική ορθογραφία. Μπορούμε να το παραβλέψουμε και να επικεντρωθούμε στο νόημα των όσων ο καθένας γράφει?

 103. Κύριε laissezFaire,

  μην ακούτε τις κακοντρεχείς κριτικές άλλων. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Μπορεί ο κ. σάνκτουαρή να έχει αμφιβολίες, αλλά όχι ο εργοδότης σας.

  Τελεία και παύλα! όλοι κρινομάστε με βάση το έργο μας….

  αυτά!

 104. Αναρωτιέμαι αν αξίζει να ασχολείται κανείς με το παραλήρημα μερικών «διακεκριμένων» συμπολιτών μας. Αλήθεια, τι τους κάνει να πιστεύουν ότι μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές τους ιστορίες; Έχει καταντήσει κουραστικό και αηδία.

 105. @Dimitris P.

  Κάθε χωριό έχει τον τρελλό, τον γραφικό, τον γελοίο, τον ηλίθιό του, κτλ. Ας μην κάνουμε διακρίσεις εις βάρος τους.

 106. Σοβαρή κουβέντα με ad hominem δεν μπορεί να γίνει..

 107. Στην Ελλάδα δυστυχώς οι γραφικοί είναι ο κανόνας..

  π.χ. δημόσιοι υπάλληλοι
  π.χ. βουλευτές
  π.χ. εργατοπατέρες
  π.χ. λοιποί τεμπελχανάδες!

 108. «κακεντρεχείς» και όχι «κακοντρεχείς», καπετάνιε.

 109. 94.Sanctuary Μαΐου 20th, 2010 12:46 μμ :

  Με τα ελληνικά, αλλά και τα αγγλικά κάποιων «ταλαντούχων» εδώ μέσα εγείρω αμφιβολίες όσον αφορά στο ταλέντο τους.

  Πηγατε κυριε να ανοιξετε τον λακκο αλλουνου ΚΑΙ ΣΚΑΨΑΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.
  «Εγειρω υποψιες» η «εγειρω αμφιβολιες» σημαινει δημιουργω υποψιες και αμφιβολιες για τον εαυτον μου. ΕΙΣΤΕ ΤΥΠΙΚΟΣ ΒΛΑΞ και ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ελληνας Κομμουνιστης που ΑΓΝΟΕΙ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

  χαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 110. ΖΩΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 111. «Εγειρω αμφιβολιες για το ταλεντο τους» !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  χααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΒΛΑΧΑΔΕΡΟ

 112. Ορθως σας αποκαλει
  ο Νικολαος ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

  ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ και ΑΞΕΣΤΟΥΣ

 113. Εγειρετε indeed oxi απλως υποψιες ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ για την ΑΓΡΑΜΜΤΟΣΥΝΗ σας, την ΔΙΚΗ σας. Που δεν γνωριζετε τις ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ nuances διοτι απαιτουν ΠΑΙΔΕΙΑ την οποια ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ και δεν την διαθετετε διοτι ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ την ΠΑΙΔΕΙΑ με τα ΧΕΡΑΚΙΑ σας.

  ΑΛΗΤΕΣ

 114. Ειμεθα ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ στην Ελληνικη Γλωσσα διοτι ΒΟΗΘΕΙ να ξεχωριζουμε ΕΜΕΙΣ απο ΣΑΣ

 115. Το εγειρω βρε ΖΩΟΝ αν και ενεργητικης φωνης ειναι ΑΜΕΤΑΒΑΤΟΝ ρημα
  «Εγειρω υποψιες» σημαινει δημιουργω υποψιες ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΟΥ

  ΗΛΙΘΙΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ

 116. Από τη στιγμή που ο Λαζόπουλος εκφέρει πολιτικό λόγο αναλαμβάνοντας ρόλο καλλιτεχνικής εμπροσθοφυλακής των νεφελωδών ΣΥΡΙΖΟΤσιπροσυνιστωσών επόμενο είναι να προκαλεί.

  Χρησιμοποιεί μ” επιτυχία τα παρωχημένα και αναμασημένα μεταπολιτευτικά αριστερά κλισέ. Παίζει με το συναίσθημα και τα παυλοφικά στερεότυπα ενός κομματιού της ελληνικής κοινωνίας πιστώνοντας βέβαια στους Τσιπραίους πάντα τον ρόλο του καλού ενώ οι «κακοί» είναι οι συνήθεις-ύποπτοι, δηλ. μπάτσοι, επιχειρηματίες, κλπ. Ο (αριστερός) λαϊκισμός είναι ανεξάντλητος στην Ελλάδα…

 117. Αγραμματος ηταν ΚΑΙ ο Στρατηγος Μακρυγιαννης αλλα εγραψε ΑΝΕΠΙΤΗΔΕΥΤΑ σε μια γλωσσα απλη που την καταλαβαινε, εξ ου και ΠΡΟΕΚΥΨΕ ενα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!

  . Εσεις, ΨΕΥΤΡΟΝΙΑ, βιαστες ΚΑΙ της γλωσσας ΚΑΙ των ΠΑΝΤΩΝ ειστε ΑΠΛΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

 118. 108.rebel@work Μαΐου 20th, 2010 3:34 μμ :

  ΚΑΙ εσυ ΑΡΧΙΑΓΡΑΜΜΑΤΕ μη διορθωνεις αλλους. ΠΗΓΑΙΝΕ να μαθεις Ελληνικα και να επιστρεψεις με τον κηδεμονα σου.

  ΚΑΙ να παψεις να μεταφερεις εδω μεσα ασυναρτησιες. ΚΑΙ ξερεις ΓΙΑΤΙ ειναι ασυναρτησιες αυτα που γραφεις;;;; ΔΙΟΤΙ απλουστατα παπαγαλιζεις πραγματα που ΔΕΝ εχεις ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ τι σημαινουν – αν ειχες, θαξερες οτι ειναι αρλουμπες

 119. Το να κανει καποιος ΛΑΘΗ δεν ειναι ΚΑΚΟ, ειναι ανθρωπινο. Η ΕΠΙΤΗΔΕΥΣΗ του αγραμματου ειναι που ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ.

 120. «Εγειρω αμφιβολιες για το ταλεντο τους»

  ΣΗΜΕΡΑ, sanctuary, ΔΟΛΟΦΟΝΕ της Ελληνικης Γλωσσας ΕΓΡΑΨΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΝ

 121. Τη γνώμη σου την έχω γραμμένη.

 122. @Χασαπογιάννης
  Το παραλήρημά σας είναι απολαυστικά γραφικό. Προσφέρετε μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας στους αναγνώστες του ρούστερ.

  ΥΓ: Η φράση «εγείρω αμφιβολίες» είναι καθιερωμένη: στο google επιστρέφει 12800 αποτελέσματα στα Ελληνικά. Βέβαια εσείς, όντας παγιδευμένος ανεπιστρεπτί στην εγωπαθή αυτισμό σας, αναζητείτε και την παραμικρή αφορμή για να εκτονώσετε τα ψυχαπαθολογικά απωθημένα σας. Δεν θα σας χαλάσουμε το χατήρι, γιατί, όπως ανέφερα, προσθέτετε ανεπανάληπτα δροσιστικές νότες στην οθόνη μας, ειδικά με το καλοκαίρι προ των πυλών, το οποίο θα είναι καυτό, όχι μόνο θερμοκρασιακά, αλλά και κοινωνικά.

 123. ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟΙ προστατες του Λαου

 124. Αιτούμαι από αύριο κιόλας η φιγούρα σας να τοποθετηθεί στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών στο Μαρούσι, έτσι ώστε να απαθανατιστείτε και να κερδίσετε την υστεροφημία που σας αξίζει.

 125. Λεμε στην Ελληνικη Γλωσσα

  «Ο ΧΥΖ, με τις τεχνικες που χρησιμοποιει, εγειρει υποψιες για την καλη του προαιαρεση»

  «ΕΓΕΙΡΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ, ΕΓΕΙΡΩ ΥΠΟΨΙΕΣ» δηλοι «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ, ΥΠΟΨΙΕΣ στους ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ»

 126. Κύριε σάνκτουάρη,

  μπορεί να θεωρείτε τον Κ. ΧΣΠ γραφικό, αλλά δεν υπάρχει τίποτα γραφικό σε αυτά που λέει. Μιλά με επιχειρήματα. Δεν κατέστρεψε αυτός την ελλάδα, αλλά αυτά που κατηγορεί.

 127. ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ

 128. «Εγειρω αμφιβολιες για το ταλεντο τους»

  ΣΗΜΕΡΑ το ΚΚΕ εγραψε ΙΣΤΟΡΙΑ σε ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ forum με την ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ του

 129. Ο κος Χασαπογιάννης για όποιον διαβάζει για πρώτη φορά τα posts του και υφίσταται τις επιθέσεις του είναι φαινομενικά προκλητικός και χυδαίος, αλλά όταν ξεπεραστεί η αρχική αυτή εντύπωση, αποκαλύπτεται ο ανεπανάληπτος σαλτιμπάγκος που κρύβει μέσα του και αυτό τον καθιστά απίστευτα ψυχαγωγικό!

 130. Ο κύριος Χασαπογιάννης, εφόσον τολμάει να κάνει κριτική στα λαθάκια των άλλων, ας φροντίσει τουλάχιστον να τονίζει σωστά τα δικά του γραπτά με οξείες και περισπώμενες όπου χρειάζεται και βέβαια με ψιλή, δασεία, βαρεία κλπ. όπως απαιτεί το νεοκαθαρευουσιάνικο γλωσσικό του ιδίωμα.

 131. Όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί κινδυνεύει αυτός ο ίδιος πλέον να χαρακτηριστεί «αγράμματος».

 132. Το εγειρω βρε ΖΩΟΝ αν και ενεργητικης φωνης ειναι ΑΜΕΤΑΒΑΤΟΝ ρημα
  «Εγειρω υποψιες» σημαινει δημιουργω υποψιες ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΟΥ

  Αν είναι αμετάβατο, τότε δεν παίρνει αντικείμενο. H λέξη «υποψίες» λοιπόν εδώ (την οποία και εσείς χρησιμοποιείτε με το εγείρω, έστω και με άλλη σημασία) τι είναι συντακτικά;

  Δώστε μας τα φώτα σας δάσκαλε!

 133. AΤΥΧΩΣ εχει χαλασει απο προχθες το συστημα μου και αδυνατω να βαλω τονους. Αποψε θα διορθωθει.

 134. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

  Στην Ελληνική γλώσσα, οι ρηματικοί τύποι έχουν φωνή (=γραμματική πληροφορία) και διάθεση (= λεξική πληροφορία)
  Εχουμε δύο φωνές, ενεργητική (ρήματα που τελειώνουν σε -ω) και μεσοπαθητική (ρηματα που τελειώνουν σε -μαι).
  Και έχουμε τέσσαρες τύπους ως προς την ΔΙΑΘΕΣΗ
  1) Ενεργητική διάθεση, οταν το υποκείμενο, ανεξαρτήτως φωνής, ενεργεί πχ γράφω, καταστρέφω, διπλώνω, στολίζω, διηγούμαι
  2) Παθητική διάθεση όταν το υποκείμενο δέχεται ενέργεια πχ παθαίνω, θεωρούμαι, προσβάλλομαι
  3) Μέση διάθεση, όταν το υποκείμενο δέχεται ενέργεια από τον εαυτό του πχ πλένομαι, ξυρίζομαι, βάφομαι
  4) Ουδέτερη διάθεση όταν το υποκείμενο βρίσκεται σε μιά κατάσταση, πχ κατοικώ, μένω, κείμαι, κοιμάμαι.
  ΚΑΙ συνδυασμοί αυτών

  Στο προκείμενο παράδειγμα,

  Εγώ (υποκείμενο) ΕΓΕΙΡΩ την σημαία (αντικείμενο), την καρέκλα, το ποτήρι, το μαξιλάρι κοκ -> ενεργητική φωνή, ενεργητικη διάθεση
  ΕΓΕΙΡΩ (ενεργητική διάθεση) ΥΠΟΨΙΕΣ σε άλλους, από τους οποίους, θεωρούμαι ύποπτος (παθητική διάθεση), άρα, ομού, η έκφραση εγείρω υποψίες ή εγείρω αμφιβολίες φέρει ενεργο-παθητικη διάθεση.

  Ιci La Capitale de la Civilisation Occidentale. Mesdames et Messieurs, au revoir

 135. Συνεπώς

  ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ -> ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ -> ΤΡΙΣ-ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (διόι επιμένει κιόλας)

  άρα ΚΑΤΑ ΙΣΟΚΡΑΤΗΝ

  ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ -> ΜΗ ΕΛΛΗΝ
  ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ δε -> ΑΝΘΕΛΛΗΝ

 136. Και κακή διάθεση..μην ξεχνιόμαστε…

 137. 131.Dimitris P. Μαΐου 20th, 2010 4:41 μμ :

  132.Sanctuary Μαΐου 20th, 2010 4:49 μμ :

  Oι Αμερικανοί λένε, «΅When Hassapoyannes talks, nobody walks»

 138. O Λαζόπουλος είναι το μοναδικό πρόσωπο της τηλεόρασης που, χωρίς να στέκεται απέναντι στους νέους αλλά δίπλα τους, τους λέει ότι ο σημαντικότερος στόχος στη ζωή τους είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ.

  Και μόνο αυτό αρκεί για να τον καταστήσει το μεγαλύτερο σύγχρονο ευεργέτη της Ελλάδας. Μακάρι να υπήρχε ένας Λαζόπουλος όταν είμασταν κι εμείς νέοι.

 139. Μάνα και πατέρα δεν είχατε να σας πουν ότι τα γράμματα είναι καλό πράγμα;;
  Σοβαρολογείτε;;;
  Τον Λαζόπουλο περιμένατε να σας πει ότι η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι η μόνη οδός κοινωνικής κινητικότητας του φτωχού;

 140. Θεέ μου ΤΙ άλλο θ” ακούσω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 141. Το αρθρο αυτο βασικα τι προσπαθει να περασει ως μηνυμα?Οτι ο Λαζοπουλος ειναι ο διαφθορεας της ελληνικης κοινωνιας?Και ωραια αν ισχυει αυτο τι πρεπει να γινει κ.Λιναρδατε?Οι φιλελευθεροι δεν ειναι κατα της λογοκρισιας θεωρητικα?Και γιατι επικεντρωνετε την κριτικη σας εκει?Μηπως επειδη λεει πραγματα που δεν σας αρεσουν?

 142. To άρθρο προσπαθεί να μας πει ότι ο Λαζόπουλος είναι προπαγανδιστικός φορέας κάποιας αριστερής ιδεολογίας. Να σημειώσω ότι ο Λιναρδάτος δεν εκφράζει φιλελεύθερες απόψεις – οποιασδήποτε απόχρωσης ή συνθετικού, αλλά παλαιοσυντηρητικές. Κάτι ανάλογες ανοησίες περί χειραγώγησης των αμερικάνικων media από “cultural marxism”, έλεγε και έγραφε και ο Buchanan πριν από αρκετά χρόνια.

  Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το νόημα του άρθρου, στην προσπάθεια να πείσει ότι η κυρίαρχη ιδεολογία στα ΜΜΕ είναι η αριστερή – τουλάχιστον όπως την καταλαβαίνει ο Λιναρδάτος. Δεν είναι τυχαίο, ούτε με εκπλήσσει ότι βλέπει με συμπαθητικό μάτι το ΛΑΟΣ και την άκρα δεξιά.

 143. «Μάνα και πατέρα δεν είχατε να σας πουν ότι τα γράμματα είναι καλό πράγμα;;»

  Εξυπνάδες Κάτω Μαγουλά.

  Οι γονείς και οι δάσκαλοι είναι authority figures (όπως λένε στην ψυχιατρική). Δεν είναι εύκολο να προσεγγίσουν τους νέους και συχνά οι νουθεσίες τους έχουν αντίθετο αποτέλεσμα.

  Έφηβος έχετε υπάρξει κύριε; Νιώθω σα να μιλάω με κάποιον που από τα 12 φοράει κοστούμι και περπατάει με μαγκούρα.

 144. Ο Λαζόπουλος είναι η Ελλάδα που δεν θέλει να παραδεχτεί ότι «το πάρτυ τελείωσε». Και που αντί να κλαίει για την κατάντια της προτιμά να πνίγει τις τύψεις της σ’ένα αυτάρεσκο, ατελείωτο χαχανητό.

 145. Σχετικά με την επιλεκτική και βερμπαλιστική ευασθησία της αριστεράς ως θεματοφύλακα των δικαιωμάτων του λαού :

  Κάποιοι απεργοί, «ευσυνείδητοι» αριστεροί συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ σήμερα σε υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων χιώτικου εσπερινού λυκείου (δηλαδή μαθητές που το πρωϊ δουλεύουν) να μπούν στις αίθουσες εξέτασης, προκαλώντας καταστροφική αναστάτωση στην ίσως σημαντικότερη ημέρα της ζωής τους.

 146. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να πείσει κανείς ότι η κυρίαρχη ιδεολογία στα ΜΜΕ είναι αριστερή. Είναι εξ αντικειμένου, ο Λαζόπουλος είναι απλά κι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της ποιότητάς της.

 147. Οι γονείς και οι δάσκαλοι είναι authority figures (όπως λένε στην ψυχιατρική). Δεν είναι εύκολο να προσεγγίσουν τους νέους και συχνά οι νουθεσίες τους έχουν αντίθετο αποτέλεσμα

  Is that right?
  Ο Τέκτων Αντωνάκης μου έλεγε όταν ήμουν πιτσιρικάς, «Αν δεν σου αρέσουν τα γράμματα, θα σε πάω στο Αστρος και θα σου πάρω προβατάκια να τα βόσκεις και μιά φλογερίτσα και θάσαι ευτυχισμένος».
  Οταν αντελήφθη ότι είχα κλίση, τότε άρχισε να μου λέει, «Πρέπει να εντατικκοποιήσεις την προσπάθειά σου. Πρέπει να κάνεις τον εαυτό σου κινητό κεφάλαιο διότι μπορεί να έρθει Κομμουνισμός Κωστάκη μου, οπόταν θα τα χάσουμε όλα και θα πρέπει να φύγουμε».

 148. Γέρος είστε εσεις κύριε με τις βλακείες που λέτε

 149. Στα 12 δεν είχα μαγκούρα ακριβώς. Εκανα πολύζυγο, μονόζυγο και στην συνέχεια έπαιζα volley ball με τον κύριο Φωτιά. Γυμναστική μέχρις εξαντλήσεως, στο σπίτι.

 150. ΚΑΙ στον μακαρίτη πρωτοξάδερφό μου που ήταν πρώτος μαθητής στο Α Αρρένων της Πλάκας έλεγε ο πατέρας του Θεόδωρος Γεννηματάς, «Αν δεν μπεις με την πρωτη στο ΕΜΠ, θα διοριστείς στην τράπεζα να βγάλεις μεροκάματο» ΕΤΣΙ ακριβώς.

 151. ΚΑΙ στην ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ τα παιδιά ΔΕΝ βλέπουν τηλεόραση. Τηλεόραση πάντα έβλεπαν οι κατώτερες τάξεις anyway

 152. Ισα-ίσα, ΟΛΩΝ των καλών οικογενειών τα παιδιά βγήκαν άνθρωποι. ΑΡΑ οι γονείς έπαιξαν ρόλο. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από study-after-study εδώ στας Αμερικάς.
  Στην Ελλάδα, όλα τα παιδιά από τα elite σχολεία, Πειραματικό, Βαρβάκειο, Κολλέγιο Αθηνών, Κολλέγιο Θηλέων, Μωραϊτη, Γερμανική ήσαν παιδιά επιστημόνων με φιλοδοξίες. Δεν θυμάμαι νάχα ποτέ συμμαθητή που νάταν ο πατέρας ή η μάνα του Δημόσιος Υπάλληλος ούτε είχα ποτέ φίλο με γονείς ΔΥ, διότι δεν έτυχε.

 153. Ο ΓΟΝΙΚΟΣ ρόλος είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, μα τεράστιος στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού. Μα τεράστιος ΤΡΙΣΑΝΟΗΤΕ

 154. @ # 142

  Oυδεμιά σχέση έχω με την Δεξιά, άσε πιά την Ακροδεξιά. Γεγονός, όμως, παραμένει ότι το ή ο ΛΑΟΣ πήρε πατριωτική, ΜΗ λαϊκιστική, στάση στην ΤΡΑΓΙΚΗ αυτή ΚΑΜΠΗ. Και αυτό τους τιμά.
  Απεναντίας, οι ΔΙΚΟΙ σας οι ΦΟΝΙΑΔΕΣ, τα ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ θέλουν την ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΟΥΛΗ και θα λογοδοτήσουν γιά τις βρωμιές τους! I promise you that

 155. @147-153

  Συγνώμη, αδυνατώ να αντιπαρατεθώ σε παραληρήματα. Άλλωστε δεν θα ήταν υπεύθυνο εκ μέρους μου. Αν αισθάνεστε ακόμα αναστάτωση καλέστε τη γραμμή «SOS ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ» στο 2107222333.

 156. Παληά σας τέχνη κόσκινο, των κουκουέδων εννοώ.
  Δυστυχώς για σας, εμείς ζούμε στον ελέυθερο κόσμο, στον οποίον by the way, ΔΕΝ είστε ευπροσδεκτοι

 157. Εμείς θα σας εκθέσουμε ΗΘΙΚΩΣ και θα σας αποδομήσουμε διότι είστε ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ και ΤΟΜΑΡΙΑ

 158. @Περαστικός

  Μπορείτε να εξηγήσετε πώς ορίζετε τον Φιλελευθερισμό στο γραπτό σας; Επιπλέον, πώς αποτυπώνονται οι παρατηρήσεις που κάνετε στη συνέχεια του κειμένου σας σε ένα άλλο τηλεοπτικό κανάλι, ας πάρουμε για παράδειγμα, το BBC;

  Νομίζω ότι αναφέρομαι σε Πολιτιστικό και Οικονομικό φιλελευθερισμό με αρκετή σαφήνεια, και καυτηριάζω το πως ο δεύτερος κρύβεται πίσω από τον πρώτο. Όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι ο «οικονομικός φιλελευθερισμός» (με την έννοια «Τσοβόλα δώστα όλα», την οικονομική κατάχρηση των πάντων – όχι έναν πραγματικός οικονομικός φιλελευθερισμός) προηγήθηκε του πολιτιστικού φιλελευθερισμού. Σπαταλήθηκαν άφθονα χρήματα από ανθρώπους (όλης της μεταπολίτευσης) οι οποίοι δεν είχαν καλή παιδεία γιά να κάνουν καλή χρήση αυτών των πόρων, κάτι που δεν θα γινότανε εάν υπήρχε πολιτιστικός φιλελευθερισμός, αλλά αυτό δεν το επέτρεψε η προ-Παπανδρεϊκή δεξιά.

  Δεν βλέπω BBC και έτσι δεν μπορώ να το κρίνω. Υπάρχουν καμιά 50αριά BBC σήμερα, και μόνο κάτι ραδιοφωνικές ειδησεογραφικές εκπομπές αναμεταδίδονται στην Ελλάδα. Είναι αδύνατον να έχεις τόσα πολλά κανάλια (όπως το BBC) χωρίς να έχεις μία τεράστια γκάμα διαφορετικών αποχρώσεων από τον πολιτισμό, την πολιτική, τα αθλητικά κ.τ.λ. η οποία προφανώς είναι αντιφατική εάν τα συμπυκνώσουμε όλα αυτά σε ένα και μόνο BBC. Καλύτερα θα ήταν να γίνεις πιό συγκεκριμένος.

  @Δημήτρης

  «Βγαίνουν λοιπόν οι πολίτες στις διάφορες εκπομπές και λένε ότι οι πολιτικοί που φταίνε πρέπει να πάνε φυλακή. Ωραία. Πώς στο καλό συμβαδίζει αυτό με τα ποσοστά του δικομματισμού;»

  Δεν συμβαδίζουν. Τα ποσοστά του δικομματισμού ξεφουσκώνουν όσο η κατάσταση εκτραχύνεται και οι πολίτες ζητάνε τιμωρίες. Αυτά που λές γιά το πώς ανήλθε ο Παπανδρέου στην εξουσία είναι παρελθόν. Τότε δεν υπήρχε αυτή η κατακραυγή του κόσμου. Εδώ και πολύ καιρό όμως, οι αναποφάσιστοι και αυτοί που απέχουν από τις εκλογές αυξάνονται και πληθύνονται, και σύντομα θα περάσουν το 50%. Αυτό που κάνει κατάπληξη είναι ότι δεν υπάρχουν άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί που να τους απειλούν, και σε αυτό φταίτε και εσείς οι φιλελεύθεροι που τα έχετε κάνει σκατά μέχρι σήμερα με ανούσιες παραφιλολογίες.

  Να γίνω πιό συγκεκριμένος: Έχετε τον πιό μαλάκα πολιτικό σχολιαστή στο σύμπαν, ο οποίος έκατσε και βάφτισε τον Μέγα Αλέξανδρο «σφαγέα των λαών» με αποτέλεσμα τι; Το να βγούν οι ίδιοι οι ιστορικοί και να τον δαιψεύσουν αφού ο τελευταίος μπορεί να έκαψε δύο πόλεις και να σκότωσε πάρα πολλούς, αλλά έχτισε και πάρα πολλές πόλεις (69, οι περισσότερες ασήμαντες), μεταξύ των οποίων και η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου χτίστηκαν και δύο από τα αρχαία θαύματα του κόσμου (φάρος, βιβλιοθήκη) με το δεύτερο να είναι η μεγαλύτερη πηγή γνώσης γιά όλη την περίοδο της αρχαιότητας, και χωρίς να υπολογίσουμε ότι ο ίδιος ο Αλέξανδρος είχε κουβαλήσει στρατιές επιστημόνων οι οποίοι μετέφεραν τις γνώσεις τους, και με βάση αυτές ο Αριστοτέλης έγραψε επιστημονικά βιβλία τα οποία τον προήγαγαν σε αυθεντία σε όλες σχεδόν τις επιστήμες μέχρι και τον ύστερο μεσαίωνα, άν όχι και αργότερα. Και το χειρότερο ήταν ότι υπέπεσε στό ίδιο αμάρτημα το οποίο πέφτουν και όλοι οι Εθνικιστές: στην ατέρμονη συζήτηση και σχολιασμό της αρχαιότητας χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα στον σημερινό κόσμο.

  Εγώ που είμαι άθεος δεν θα έκανα ποτέ την ΜΑΛΑΚΙΑ να βρίσω τον θεό γιά παράδειγμα. Πέρα από το ότι θα αυτοεξευτελιζόμουν με το να βρίζω κάτι το οποίο πιστεύω ότι δεν υπάρχει (άρα τι βρίζω; το τίποτα;) δεν θα καταδεχόμουν να ασχοληθώ με τον ίδιο τον θεό, όπως δεν καταδέχεται και αυτός να ασχοληθεί με εμένα.

  Την ίδια μαλακία κάνει και ο Hasapoyannes αλλά και ο Λιναρδάτος και πολλοί άλλοι, με το να κατηγορούν έναν νεκρό (τον Ανδρέα) με αποτέλεσμα μηδέν. Ο Λιναρδάτος είναι ακόμα πιό χαζός με το να κατηγορεί τον Λαζόπουλο γιά αποθέωση του Ανδρέα (δεν το λέει έτσι ακριβώς, αλλά όλοι ξέρουμε ότι ο Λαζόπουλος αποθεώνει τόσο τον Ανδρέα όσο και τον original Καραμανλή) χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι:

  1) Η λατρεία του Ανδρέα και του Καραμανλή δεν ξεκίνησε από τον Λαζόπουλο. Ήταν υπαρκτή και ο Λαζόπουλος ως ευφυής άνθρωπος διάλεξε να την συνεχίσει αντί να την πολεμήσει, σπάζοντας τα μούτρα του στην προσπάθεια αυτή, εφόσον μεγάλα τμήματα του Ελληνικού πληθυσμού ταυτίζονται ακόμα με αυτούς τους δύο.

  2) Προχώρησε στο να καυτηριάσει τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, αλλά ΧΩΡΙΣ να τα αποδίδει στους ίδιους, (ψηφοθηρία των κομμάτων ή τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων) η σε κάποιες περιπτώσεις με το να καυτηριάζει τους επίδοξους πολιτικούς επιγόνους τους γιά αυτά τα σφάλματα (άρνηση της οικονομικής πραγματικότητας γιά τον Παπανδρέου junior junior ο οποίος έλεγε ότι «υπάρχουν χρήματα», πατριδοκαπηλεία γιά τον Άδωνι)

  Το αποτέλεσμα είναι σαφές: Ο Λαζόπουλος είναι πιό πειστικός από εσάς, έστω και αν δεν έχει κάποιες γνώσεις οικονομολογίας. Έχει όμως κοινό νου, κάτι που λείπει από Μίχαδες, Λιναρδάτους, Χασαπογιάννηδες, κ.λ.π. κ.λ.π. οι οποίοι, παρά τις όποιες γνώσεις έχουν, δεν είναι έξυπνοι αλλά ηλίθιοι. Είναι ΒΑΡΙΔΙΑ σε ένα κόμμα. Εάν ζούσαμε στην δεκαετία του 1930, ο Λαζόπουλος θα έκανε κόμμα, και με τις επικοινωνιακές του ικανότητες θα έπειθε τον λαό ότι ο Ανδρέας ήταν εναντίον του κρατισμού, και ότι ό ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει τον αντικρατισμό του Ανδρέα, με τον ίδιο τρόπο που ο Χίτλερ έπεισε τους Εβραίους ότι ήταν εχθροί της Γερμανίας κατά τον Α” ΠΠ παρότι αυτός που παρότρυνε την χρήση χημικών αερίων στον Γερμανικό στρατό ήταν Εβραίος, και η Γερμανία μπορεί να κέρδιζε τον πόλεμο αν έκανε πιό μαζική χρήση αυτών των αερίων πριν αναπτύξουν οι σύμμαχοι αντίμετρα, κάτι που αποφεύχθηκε χάρη στην αντίσταση των Γερμανών στρατιωτικών στα χημικά αέρια… Με λίγα λόγια παραλίγο οι Γερμανοί να κέρδιζαν τον πόλεμο χάρη σε έναν Εβραίο, αλλά τον έχασαν εξαιτίας των Γερμανών, και ο Χίτλερ έβγαλε τους Εβραίους φταίχτες! Έτσι θα μπορούσε ένας Λαζόπουλος της δεκαετίας του 1930 να βαφτίσει τον Ανδρέα αντικρατιστή, τον εαυτό του κληρονόμο της πολιτικής διαθήκης του Ανδρέα και να κερδίσει τις εκλογές, την ίδια ώρα που οι φιλελεύθεροι θα τον κοίταζαν σαν χάνοι…

  …Αλλά και τώρα να κάνει κόμμα ο Λαζόπουλος, πάλι θα βγάλει δεκαπλάσιες ψήφους από εσάς, και πάλι θα τον κοιτάτε σαν χάνοι, ή μάλλον σαν μαλάκες…

  «Και εδώ οι πράξεις υποδεικνύουν ότι ναι μεν οι πολίτες θα ήθελαν με κάποιο τρόπο να βελτιωθεί η κατάσταση, δεν καταλαβαίνουν όμως το κόστος που θα υποστούν οι ίδιοι.»

  Ο μόνος τρόπος γιά να πειστούν οι πολίτες είναι η τρομοκρατία. Όχι όμως η τρομοκρατία εναντίον αυτών που βγάζουν μερικά κατοστάρικα παραπάνω τον μήνα ως δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά εναντίον αυτών που βγάζουν εκατομμύρια στην κορυφή της πυραμίδας. Εάν κοπούν κεφάλια στην κορυφή της πυραμίδας από ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ τότε και μόνο τότε θα φοβηθεί και ο ελεεινός λωποδυτάκος που κρύβουν οι μισοί Έλληνες μέσα τους και θα αποκτήσουμε ΚΡΑΤΟΣ. Οι πολίτες ξέρουν ότι θα υποστούν το κόστος, αλλά βλέπουν ότι οι αρχιλωποδύτες δεν θα την πληρώσουν, ή ίσως να την πληρώσουν μόνο οι αρχιλωποδύτες της Ν.Δ., οπότε βαδίζουμε γιά νέο εθνικό διχασμό, μόνο που δεν θα πετύχει γιατί ο «λαουτζίκος», ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων, δεν πιστεύει ότι μόνο ένα κόμμα έχει λωποδύτες. Αυτοί που θέλουν να κάψουν την βουλή, δεν θέλουν να κάψουν τους βουλευτές ενός μόνο κόμματος. Θέλουν να κάψουν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ…

  «Το σημαντικό λοιπόν για μένα δεν είναι η τιμωρία των πολιτικών αλλά η «άνοδος της ατομικής ποιότητας» του μέσου Έλληνα.»

  Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ο ποιοτικός Έλληνας, υπάρχει ο Έλληνας λαμόγιο, αλλά αυτό που αναφέρεις ως «μέσο Έλληνα» δεν υπάρχει. Είναι μία στατιστική αυταπάτη. Ας μην γελιόμαστε. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει χαρακτήρα, με τα ίδια μυαλά που γεννήθηκες, με αυτά θα πεθάνεις. Έτσι λοιπόν, αυτοί που ήταν πάντοτε λωποδύτες παραμένουν λωποδύτες. Αυτοί που ήταν τίμιοι παραμένουν τίμιοι. Ελάχιστοι έχουν μεταβληθεί από λωποδύτες σε τίμιους, και αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάσταση. Μόνο ο τρόμος θα εξαναγκάσει τους λωποδύτες να αναδιπλωθούν σκεπτόμενοι ότι η ποιότητα της ζωής τους αξίζει περισσότερο από τα χρήματα. Πρέπει να αντιληφθείς ότι, ενώ μπορείς να δώσεις σε έναν άνθρωπο γνώση, δεν μπορείς να του «αλλάξεις τα μυαλά».

  «η αμερικάνικη κρίση και η ελληνική δεν έχουν καμία σχέση»

  Δεν υπάρχει άμεση σχέση, αλλά και οι δύο ζούμε με τα χρήματα των Κινέζων. Αν γινότανε κάποιο θαύμα σήμερα και εξαφανιζόταν οι υπανάπτυκτες χώρες, τόσο η Ελλάδα όσο και οι Η.Π.Α. θα αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες… λύσεις.

  @LaissezFaire

  «Το πιο σημαντικό όμως που θέλω να προσπαθήσεις να δεις, είναι ότι η Πετρούλα και ο Λιάτσος δεν ζουν από τον φιλελευθερισμό»

  Το πιό σημαντικό είναι ότι έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου. Εγώ δεν ανέφερα πουθενά την Πετρούλα (εκτός από μία γενικόλογη αναφορά στο δελτίο ειδήσεων του Σταρ) και δεν έχω ΚΑΜΜΙΑ ένσταση εναντίων της. Ο στόχος δεν είναι η ίδρυση μιάς αισθητικής αστυνομίας στά πρότυπα των φρουρών της ηθικής του Ιράν, αλλά ή ανάδειξη της «κατηγορίας της υποτίμησης της νοημοσύνης του Ελληνικού λαού» σε βαθμό ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, έτσι ώστε ο κάθε Λιάτσος και ο κάθε Λιάτσος οποιουδήποτε δελτίου ειδήσεων να συλλαμβάνεται επί τω έργο. Να καταργηθούν οι οποιεσδήποτε μη ειδησεογραφικές αναφορές στα δελτία ειδήσεων, όπως modelling και άλλες αηδίες.

  Η Πετρούλα και η οποιαδήποτε Πετρούλα που παρουσιάζει τον καιρό αποδίδει ενημερωτικό έργο. Από την στιγμή που αποδίδει ενημερωτικό έργο, μου είναι αδιάφορο το αν επιδεικνύει τα μπούτια της ταυτόχρονα με την ενημέρωση που παρέχει. Θα μπορούσε κάποιος να κάνει ένα δελτίο ειδήσεων με στρίπερ που κυριολεκτικά ξεβρακώνονται ενώ μεταδίδουν τα νέα, όπως γίνεται στο Αμέρικα. Μου είναι αδιάφορο.

  Μην περιμένεις από τον Έλληνα πολίτη να αποδεχτεί την τάξη στην ζωή του ενόσω βλέπει ότι δεν υπάρχει τάξη στην καθεστωτική Ελληνική τηλεόραση. Πρέπει να δεί την τάξη με τα μάτια του μπροστά στο γυαλί, πρίν αποφασίσει να την μεταφέρει στην ζωή του. Ενόσω βλέπει το χάος με τα μάτια του, θα το αναπαράγει και ό ίδιος.

  Το πρόβλημα είναι ότι ένας τέτοιος νόμος που συνιστά την κοροϊδία μπροστά στην Ελληνική τηλεόραση ως προδοσία, θα πολεμηθεί από τους φιλελεύθερους ως περιορισμός της ελευθερίας του λόγου. Θα πρέπει να ανεχόμαστε δηλαδή τον κάθε Λιάτσο να ρωτάει το κάθε πορνίδιο εάν κατάπιε τα χύσια, κατά την διάρκεια του «δελτίου ειδήσεων», ώς ελευθερία του λόγου! Οι μόνοι που θα το επικροτήσουν θα είναι κάτι Εθνικιστές σαν και εμένα, και κάτι Κουμμούνια… Γιά πολλούς φιλελεύθερους το έθνος είναι παρωχημένη έννοια και πρέπει να καταργηθεί. Εάν όμως δεν υπάρχει έθνος, πώς μπορεί να υπάρχει η έννοια της προδοσίας του έθνους;

  Και μετά από αυτό θα πρέπει να θεσπίσουμε ώς προδοσία και την παραχάραξη του Ελληνικού πολιτισμού από τηλεοράσεως, και να χώσουμε μέσα τον Λιακόπουλο με αυτή την κατηγορία…

  «Το κράτος λοιπόν επιλέγει για τον οποιοδήποτε λόγο»

  Επειδή η Ελλάδα είναι ανεπτυγμένο κράτος, το κράτος δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιά να ανταγωνιστεί τα υπανάπτυκτα κράτη όπου ο κόσμος ζει με λιγότερο από δύο δολάρια την ημέρα, δηλαδή τον μισό πλανήτη και βάλε. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να λάβει Σοσιαλιστικά/Κομμουνιστικά μέτρα γιά να μην καταρρεύσει όπως η Τσαρική Ρωσία, και καταλήξουμε 100% Κομμουνιστικό κράτος με πενταετή κεντρικό οικονομικό σχεδιασμό κ.τ.λ. Ενόσω συμβαίνουν όλα αυτά τα μέτρα (πού είναι εναντίον της αγοράς) εσείς βλέπετε την αγορά και χάνετε το δάσος του ολοκληρωτισμού που πλησιάζει επικίνδυνα… Θα ξανακάνετε τις μαλακίες της δεκαετίας του 1930 και δεν πρέπει να σας έχει κανείς εμπιστοσύνη και να σας ψηφίσει αν δεν κατανοήσετε ότι η πολιτική είναι σημαντικότερη της αγοράς.

  «Ζητώ συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη άλλα αυτή τη στιγμή είμαι στη δουλειά και βρίσκομαι στα σ ένα χωριό πέρα από τα ουράλια όρη…»

  Είμαι διατεθειμένος να σου συγχωρήσω τα ορθογραφικά σου λάθη και ότι άλλο θέλεις, άν μου βρείς μία καλή Ρωσίδα. Ο συνάδελφος Ταρακάνωφ (Ρώσος από Λιθουανία) μού έχει πεί ότι εκεί στα Ουράλια βρίσκονται τα καλύτερα κορίτσια…

  @Sanctuary

  «…πρέπει να μα πείτε τι πίνετε και δεν μας δίνετε….»

  Εγώ στην θέση σου θα τον ρωτούσα εάν έχει καμιά ανύπαντρη κόρη, εγγονή, ανηψιά κ.τ.λ., γιατί αυτές θα του τα φάνε του scrooge τα δολάρια.

  @tanevramou

  «Η εκπομπή του Λαζόπουλου είναι απλά…βαρετή.»

  Αν η εκπομπή του Λαζόπουλου ήταν βαρετή, δεν θα είχε τόση τηλεθέαση και δεν θα την σχολίαζε κανένας (όπως κανένας έξω αυτήν την ιστοσελίδα και μερικές άλλες δεν σχολιάζει τους πολιτικούς σχηματικούς των φιλελευθέρων – και σίγουρα όχι η Ελληνική τηλεόραση). Ας μην κάνουμε κρεμαστάρια ότι δεν φτάνει η αλεπού.

  Και βέβαια δεν φταίει ο Λαζόπουλος που η εκπομπή του είναι βαρετή, φταίνε αυτοί που την τροφοδοτούν με θέματα, και αυτοί που γελάνε όταν την βλέπουν, αντί να κλαίνε με τα χάλια τους…

  @Κώστας Α. Χασαπογιάννης

  «Mε κομμουνιστες δεν ανοιγω διαλογο διοτι
  1) Ειναι καθαρματα
  2) Ειναι ανθελληνες
  3) Ειναι αγραμματοι»

  Αυτό πρέπει να το πεί κάποτε κάποιος στον Hobsbaum. Κρίμα που έχει πεθάνει ό Dashiell Hammett. Ξέρετε ότι ο Dashiell Hammett είχε πεί κάποτε ότι η εθνικότητα που είναι δυσκολότερο να καταδικαστεί σε Η.Π.Αμερικάνικο δικαστήριο είναι οι Έλληνες, επειδή διακήρυσσαν την αθωότητα τους ενώπιον του δικαστηρίου, και επειδή οι ένορκοι πείθονταν περισσότερο από αυτήν την διακήρυξη παρά από οποιαδήποτε ενοχοποιητικά στοιχεία; Είχε μεγάλη πείρα στα εγκληματολογικά ο Dashiell Hammett, ώς πράκτορας των Pinkerton. Αναρωτιέμαι αν ο Hasapoyannes θα τον έκρινε ως ανθέλληνα Κομμουνιστή ή ως προφήτη των σημερινών Ελλήνων που αρνούνται να παραδεχθούν την ενοχή τους στην ελεεινή κατάσταση την οποία έχουν φέρει την χώρα τους. Τι άποψη έχεις monsieur Hasapoyannes γιά τον Dashiell Hammett, μέλος του ΚΚ Η.Π.Α.;

  http://en.wikipedia.org/wiki/Dashiell_Hammett

  «…He was a strong anti-fascist throughout the 1930s and in 1937 he joined the American Communist Party…»

  @Dimitris P.

  «Αναρωτιέμαι αν αξίζει να ασχολείται κανείς με το παραλήρημα μερικών «διακεκριμένων» συμπολιτών μας. Αλήθεια, τι τους κάνει να πιστεύουν ότι μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές τους ιστορίες;»

  Διαφωνώ απόλυτα. Αν ο κύριος Hasapoyannes δεν έβγαζε τα άπλυτα του στην φόρα, πώς θα γινότανε ο περίγελος αυτής της ιστοσελίδας. Monsieur Hasapoyannes, μην πτοείσαι με τίποτα! Συνέχισε ακάθεκτος, και αν μπορείς απάνθισε τις ιστορίες σου και με οποιεσδήποτε αισθησιακές και πιπεράτες στιγμές είχες στην ζωή σου με κυρίες, δεσποινίδες και κυρίους.

  @zanat0s

  «Στην Ελλάδα δυστυχώς οι γραφικοί είναι ο κανόνας..

  π.χ. δημόσιοι υπάλληλοι
  π.χ. βουλευτές
  π.χ. εργατοπατέρες
  π.χ. λοιποί τεμπελχανάδες!»

  Πως φαίνεται ότι δεν έχεις γνωρίσει ναυτικούς; Σου έχει τύχει ποτέ, εκεί που βρίσκεσαι στην τραπεζαρία και πίνεις τον καφέ σου, να πετάγεται ένας καλοκάγαθος ασπρομάλλης παππούλης και να λέει ότι «όλοι εμείς οι ναυτικοί είμαστε μαλάκες, κάποιοι άλλοι γαμάνε τις γυναίκες μας στην στεριά»!!!

  Πραγματικά δεν ξέρεις τίποτα από γραφικούς και… ναυτικούς. Σε παρακαλώ πολύ να μας προσθέσεις στην λίστα των γραφικών ASAP.

  @Athinaios

  Ότι εξήγησα παραπάνω στον Δημήτρη ισχύει και γιά εσένα. Άς κάνω όμως μία ανακεφαλαίωση:

  «Έτσι θα μπορούσε ένας Λαζόπουλος της δεκαετίας του 1930 να βαφτίσει τον Ανδρέα αντικρατιστή, τον εαυτό του κληρονόμο της πολιτικής διαθήκης του Ανδρέα και να κερδίσει τις εκλογές, την ίδια ώρα που οι φιλελεύθεροι θα τον κοίταζαν σαν χάνοι…»

  @Κώστας Α. Χασαπογιάννης

  «Αγραμματος ηταν ΚΑΙ ο Στρατηγος Μακρυγιαννης αλλα εγραψε ΑΝΕΠΙΤΗΔΕΥΤΑ σε μια γλωσσα απλη που την καταλαβαινε, εξ ου και ΠΡΟΕΚΥΨΕ ενα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!»

  Αντίθετα, ότι γράφω εγώ, όντας ξεδιάντροπος, είναι ένα ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ!!!

  ΌΛΕ!!!

  @Sanctuary

  «@Χασαπογιάννης
  Το παραλήρημά σας είναι απολαυστικά γραφικό. Προσφέρετε μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας στους αναγνώστες του ρούστερ.»

  +1

  ΌΛΕ!!!

  Κάποια μέρα θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε. ΛΑΘΟΣ! Εμείς γελάμε από τώρα!!!

  @Κώστας Α. Χασαπογιάννης
  «ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟΙ προστατες του Λαου»

  Κάνεις λάθος κύριε, εμείς δεν είμαστε «διακεκριμένοι» προστάτες του λαού. Είμαστε κοινοί νταβατζήδες…

  @Sanctuary

  «Αιτούμαι από αύριο κιόλας η φιγούρα σας να τοποθετηθεί στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών στο Μαρούσι, έτσι ώστε να απαθανατιστείτε και να κερδίσετε την υστεροφημία που σας αξίζει.»

  Κάποιος πρέπει επειγόντως να συλλέξει και τα γνωμικά του, γιά νά ενσωματωθούν στις παραστάσεις!!!

  @zanat0s

  «Κύριε σάνκτουάρη,
  μπορεί να θεωρείτε τον Κ. ΧΣΠ γραφικό, αλλά δεν υπάρχει τίποτα γραφικό σε αυτά που λέει. Μιλά με επιχειρήματα. Δεν κατέστρεψε αυτός την ελλάδα, αλλά αυτά που κατηγορεί.»

  Κύριε Ζανάτε. Δεν μας απασχολεί καθόλου το πώς καταστράφηκε η Ελλάδα. Μας ενδιαφέρει το πώς θα ανασυγκροτηθεί.

  @Κώστας Α. Χασαπογιάννης

  ««Εγειρω αμφιβολιες για το ταλεντο τους»
  ΣΗΜΕΡΑ το ΚΚΕ εγραψε ΙΣΤΟΡΙΑ σε ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ forum με την ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ του»

  Ρε “συ Sanctuary, είσαι η Παπαντάμα μεταμφιεσμένη, Η Αλέκα Στάλιν και μας το έκρυβες τόσον καιρό; Ντροπή σου!

  @Sanctuary

  «Ο κος Χασαπογιάννης για όποιον διαβάζει για πρώτη φορά τα posts του και υφίσταται τις επιθέσεις του είναι φαινομενικά προκλητικός και χυδαίος…»

  Sancruary, προβαίνω σε διάβημα διαμαρτυρίας εναντίον σου. Εάν ο Hasapoyannes είναι φαινομενικά προκλητικός και χυδαίος, εγώ είμαι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ προκλητικός και χυδαίος, και δεν έχεις πεί κουβέντα γιά “μένα, όπως έχουν κάνει τόσοι άξιοι συνομιλητές εδώ μέσα.

  @Κώστας Α. Χασαπογιάννης

  «131.Dimitris P. Μαΐου 20th, 2010 4:41 μμ :
  132.Sanctuary Μαΐου 20th, 2010 4:49 μμ :
  Oι Αμερικανοί λένε, «΅When Hassapoyannes talks, nobody walks»»

  Καλά τα λές, μόνο που έχω μία απορία δάσκαλε: «What happens when Hassapoyannes farts?»

  Έχουν και γιά αυτό γνωμικό οι Αμερικάνοι; Γιατί εμείς εδώ στο Ελλάδα λέμε ότι ο Χουχούλης, ο Sanctuary, ό τάδε, ό δείνα κ.τ.λ. κλάνει μαλλί όταν μιλάει ο Hasapoyannes…

  @Κώστας Α. Χασαπογιάννης
  «Μάνα και πατέρα δεν είχατε να σας πουν ότι τα γράμματα είναι καλό πράγμα;;
  Σοβαρολογείτε;;;
  Τον Λαζόπουλο περιμένατε να σας πει ότι η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι η μόνη οδός κοινωνικής κινητικότητας του φτωχού;»

  Δυστυχώς όχι monsieur Hasapoyannes, οι σύγχρονοι Έλληνες αλλά και τα Αμερικανάκια δεν έχουν πιά πατέρα και μητέρα. Τους έχουν αντικαταστήσει με την τηλεόραση, το διαδίκτυο και τα βιντεοπαιχνίδια. Έτσι κρίνεται απαραίτητο να έχουμε κάποιον στην τηλεόραση γιά να λέει στα παιδιά γιά την αναγκαιότητα της παιδείας…

  @Κώστας Α. Χασαπογιάννης
  «Θεέ μου ΤΙ άλλο θ’ ακούσω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!»

  Αν είχες λάβει σωστή εκπαίδευση στα νιάτα σου, θα έκανες την ερώτηση «Τι άλλο θα διαβάσω», και δεν θα έκανες αναφορές σε θεούς και δαίμονες.

  @marios

  «Το αρθρο αυτο βασικα τι προσπαθει να περασει ως μηνυμα?Οτι ο Λαζοπουλος ειναι ο διαφθορεας της ελληνικης κοινωνιας?Και ωραια αν ισχυει αυτο τι πρεπει να γινει κ.Λιναρδατε?Οι φιλελευθεροι δεν ειναι κατα της λογοκρισιας θεωρητικα?Και γιατι επικεντρωνετε την κριτικη σας εκει?Μηπως επειδη λεει πραγματα που δεν σας αρεσουν?»

  Το άρθρο αυτό προσπαθεί να περάσει ώς μήνυμα ότι ο κύριος Λιναρδάτος είναι μαλάκας, και πιθανότατα και ακροδεξιό μπουμπούκι του ΛΑΟΣ.

  @rebel@work
  «To άρθρο προσπαθεί να μας πει ότι ο Λαζόπουλος είναι προπαγανδιστικός φορέας κάποιας αριστερής ιδεολογίας…»

  Και δυστυχώς ο Κύριος Λιναρδάτος δεν έχει κατανοήσει ότι οι φιλελεύθεροι (πρέπει να) προσδιορίζονται ώς αριστεροί (εφόσον προσπαθούν να αλλάξουν την κοινωνία και να την κάνουν πιό ανοιχτή)

  @Γιάννης

  «Ο Λαζόπουλος είναι η Ελλάδα που δεν θέλει να παραδεχτεί ότι «το πάρτυ τελείωσε». Και που αντί να κλαίει για την κατάντια της προτιμά να πνίγει τις τύψεις της σ’ένα αυτάρεσκο, ατελείωτο χαχανητό.»

  Δυστυχώς Γιάννη μου, όταν θα τελειώσει το πάρτυ, θα τελειώσει και η Ελλάδα. Ξεχνάς πολύ εύκολα ότι σε μία χώρα στην οποία η #1 «βιομηχανία» είναι ο τουρισμός, δεν γίνεται χωρίς πάρτυ και χαχανητά. Εάν γινόμασταν σοβαροί και μετρημένοι σαν τους Σουηδούς, με δυσθεώρητο δείκτη αυτοκτονιών, κανένας μα κανένας δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα γιά να διασκεδάσει. Πρέπει να το πώ δυστυχώς, γιά όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, ότι η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ, και γιά αυτό δεν πρόκειται να αναμορφωθεί εύκολα. Πρέπει να το αντιληφθούμε εγκαίρως ότι κάθε λαός είναι θύμα της γεωγραφίας και του κλίματος μέσα στο οποίο ζεί, και να ξεχάσουμε τις Δανιμαρκίες του Αιγαίου.

  Τουλάχιστον ο Λαζόπουλος παράγει ένα πολύ καλό, διασκεδαστικό αλλά και επιμορφωτικό πάρτυ.

  @Athinaios Μαΐου 21st, 2010 12:44 πμ :
  «…προκαλώντας καταστροφική αναστάτωση στην ίσως σημαντικότερη ημέρα της ζωής τους.»

  Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι σήμερα η χώρα των 10 εκατομμυρίων νταβατζήδων, οι οποίοι προάγουν αλλήλους ως πουτάνες.

  @Γιάννης

  «Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να πείσει κανείς ότι η κυρίαρχη ιδεολογία στα ΜΜΕ είναι αριστερή.»

  Δεν θα μπορούσε να είναι δεξιά Γιάννη μου. Το έχουν προσπαθήσει άπειρες φορές, μέχρι που ανακάλυψαν ότι τους τηλεθεατές της δεξιάς τηλεόρασης, τους παίρνει ο ύπνος μπροστά στο γυαλί μέσα σε δέκα λεπτά. Έχεις προσπαθήσει ποτέ να παρακολουθήσεις Άδωνι ή Λιακόπουλο; Το χειρότερο το παθαίνουν αυτοί που νομίζουν ότι είναι ξύπνιοι και το παρακολουθούν, αν και στην πραγματικότητα είναι υπνωτισμένοι, με άλλα λόγια κοιμούνται όρθιοι και βιβλιοπωλείο πληρώνουν…

  @Κώστας Α. Χασαπογιάννης

  «Ο Τέκτων Αντωνάκης μου έλεγε όταν ήμουν πιτσιρικάς, «Αν δεν σου αρέσουν τα γράμματα, θα σε πάω στο Αστρος και θα σου πάρω προβατάκια να τα βόσκεις και μιά φλογερίτσα και θάσαι ευτυχισμένος».
  Οταν αντελήφθη ότι είχα κλίση, τότε άρχισε να μου λέει, «Πρέπει να εντατικκοποιήσεις την προσπάθειά σου. Πρέπει να κάνεις τον εαυτό σου κινητό κεφάλαιο διότι μπορεί να έρθει Κομμουνισμός Κωστάκη μου, οπόταν θα τα χάσουμε όλα και θα πρέπει να φύγουμε».»

  Γιατί δεν τον άφηνες τον τσομπάνη μαζί με τα προβατάκια Αντωνάκη μου; ΓΙΑΤΙ; Έτσι και αλλιώς τζάμπα φοβόσουν: Ο Κομμουνισμός δεν ήρθε ποτέ, και αν έρχονταν ποτέ, πάλι θα ήταν καλύτερος από τον Αντρέα και τον «Λαουτζίκον» του (Τουλάχιστον σύμφωνα με τους παλαιότερους ισχυρισμούς του monsieur Hasapoyannes!!!)

  @Κώστας Α. Χασαπογιάννης

  «Στα 12 δεν είχα μαγκούρα ακριβώς. Εκανα πολύζυγο, μονόζυγο και στην συνέχεια έπαιζα volley ball με τον κύριο Φωτιά. Γυμναστική μέχρις εξαντλήσεως, στο σπίτι.»

  Τύφλα να “χει ο Παττακός!!! Μήπως είσαστε δίδυμοι; (Με τον Παττακό εννοείται)

  @Κώστας Α. Χασαπογιάννης

  «ΚΑΙ στην ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ τα παιδιά ΔΕΝ βλέπουν τηλεόραση. Τηλεόραση πάντα έβλεπαν οι κατώτερες τάξεις anyway»

  Ούτε στην όπερα πάνε. Στο διαδίκτυο την βρίσκουνε με παιχνίδια και πορνογραφία.

  @Κώστας Α. Χασαπογιάννης

  «Ισα-ίσα, ΟΛΩΝ των καλών οικογενειών τα παιδιά βγήκαν άνθρωποι. ΑΡΑ οι γονείς έπαιξαν ρόλο. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από study-after-study εδώ στας Αμερικάς.»

  Και πρώτη και καλύτερη η Patty_Hearst

  http://en.wikipedia.org/wiki/Patty_Hearst

  Ο Πρόεδρος Μπούς junior (Γνωστός και ώς «θάμνος», λόγω της διανοητικής του ικανότητας)

  Ο πρώτος αντιπρόεδρος του πατέρα του εν λόγω θάμνου: Dan Quayle (καλά, αυτός έκλεψε την παράσταση!!!)

  http://www.quotationspage.com/quotes/Dan_Quayle/

  Και να μην ξεχάσουμε τον πρόεδρο, John Fitzgerald Kennedy που γαμούσε ότι περπάταγε στα δύο πόδια και έγινε διάσημος επειδή μία στις δέκα λέξεις που άρθρωνε ήταν «δημοκρατία» και τον καθάρισαν πρόωρα.

  Και πολλούς πολλούς άλλους…

  …Θα στο ξαναπώ ξανά ευφυολόγε του κακού καιρού, ο χαρακτήρας δεν μαθαίνεται, διαμορφώνεται με την γέννηση και παύει μόνο με τον θάνατο, εκτός εάν σου κάνουν λοβοτομή όπως έγινε στην Rosemary Kennedy…

 159. το αντιαριστερό και αντικομμουνιστικό μένος/παραλήρημα/υστερία ορισμένων εδώ θυμίζει το δικτάτορα Παπαδόπουλο στα καλύτερά του

 160. Κε Χασαπογιάννη χαρακτηρίσατε το εγείρω ως αμετάβατο ρήμα, ωστόσο το συνετάξατε επανειλημμένως με αντικείμενο. Όταν μας το εξηγήσετε και αυτό, μόνο τότε θα λουστούμε ολοκληρωτικά από το φως του πνεύματός και των γνώσεών σας σας.

  Υ.Γ.: Πέραν της αντιπαράθεσης, επί της ευκαιρίας της ονομαστικής σας εορτής σάς εύχομαι υγεία και μακροημέρευση

 161. από το φως του πνεύματός και των γνώσεών σας σας—->από το φως του πνεύματος και των γνώσεών σας.

 162. @ alex,

  dude. most of us here are anti-communists! like i told you i have been in countries where they had communism! i will gladly pay for your ticket to north Korea. As long as i live i will defend capitalism and the freedom to riches it .

  tata

 163. @ alex Μαΐου 21st, 2010 8:56 πμ :
  Σχόλιο #159

  Θα σας συνιστούσα να αποφύγετε την πεπατημένη της «τρομοκρατίας των χαρακτηρισμών» που μετέρχονται φανατικοί ταλιμπάν της αριστεράς όταν αντιλαμβάνονται τα δύσκολα.

 164. Aπαντηση στο σχολιο 142
  Συμφωνω απολυτα,καλο βεβαια θα ηταν να απαντουσε ο ιδιος ο αρθογραφος στα ερωτηματα για να δουμε τι λαβρακια θα πιαναμε Ρεμπελ.Ισως θα επρεπε το ιστολογιο να καθιερωσει αυτο που ειχε προτεινει παλιοτερα ενας συνομιλητης τακτικος σχολιαστης και να με συγχωρεσει που δε θυμαμαι το ονομα του(νομιζω Σαρηγιαννιδης),να απαντουν δηλαδη οι αρθογραφοι τουλαχιστον σε εναν αριθμο σχολιων τουλαχιστον.Κατα τα αλλα αν ο Λιναρδατος ειναι συντηρητικος που νομιζω αν δεν κανω λαθος το εχει πει ξεκαθαρα στο e-rooster εχει το ρολο ενος guest?Δεν το λεω ειρωνικα εξαλλου το θεωρω καλο αν αρθογραφουν και μη φιλελευθεροι εδω,απλα μια απορια εκφραζω.Αλλα και παλι δημιουργειται η ευλογη απορια αν ο Λιναρδατος δεν ηταν συντηρητικος αλλα μαρξιστης (και οχι μαρξιζων)θα του δινοταν βημα λογου?

 165. Παντως οφειλω να ομολογησω για το Χασαπογιαννειο ζητημα πως αν και με τον εν λογω κυριο εχουμε τετοιο χασμα αποψεων που δεν συζηταμε πλεον και μερικες φορες τα σχολια του με εξοργιζουν τοσο ωστε να ειμαι ετοιμος να σπασω την οθονη του υπολογιστη μου υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις οπου θα διαβασω και δυο φορες σχολια του ακομη και αν διαφωνω με το πνευμα τους.Ειναι η του υψους η του βαθους ο κ.Χασαπογιαννης μου φαινεται.Μια προσωπικη νοτα λιγο στο διαλογο.

 166. Αν η #1 «βιομηχανία» είναι ο τουρισμός, τότε αυτό δεν συμβαδίζει καθόλου με τη λογική του Λαοπλάνου ότι «δεν θα γίνουμε τα γκρασόνια της Ευρώπης». Και πώς θα ζείτε; Με δανεικά φυσικά.
  Το πρόβλημα με αυτή τη στρατηγική είναι το ίδιο με αυτό που είπε η Θάτσερ γενικά για το σοσιαλισμό: κάποια στιγμή σου τελειώνουν τα λεφτά των άλλων.
  Συμφωνώ ότι η γεωγραφία και το κλίμα παίζουν ρόλο όπως και με την ανυπέρβλητη δυσκολία αλλαγής -υπό νορμάλ συνθήκες- του νεοέλληνος χαρακτήρος, γι’αυτό και είμαι της άποψης ότι τα χειρότερα έρχονται.

  Θα μπορούσε και ήταν προ μεταπολίτευσης, όχι «δεξιά» κατ’ανάγκην αλλά αστική και πάντως ανθρώπινη. Θυμίζω ότι η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου ήταν οι δεκαετίες ’50-’60, με ταινίες που ακόμα και σήμερα παίζονται και παρακολουθούνται με ευχαρίστηση. Επί μεταπολίτευσης και αριστερής επέλασης το μόνο που έχει μείνει είναι κάτι νερόβραστα ψυχοδράματα (αυστηρώς ακατάλληλα για άτομα με αυτοκτονικό ιδεασμό) που επιχορηγούνται και από το κράτος για να μην τα βλέπει ούτε η μάνα του σκηνοθέτη. Περί «επιμορφωτικού» Λαζόπουλου δέχομαι το αυτοαναφορικό σας χιούμορ.

 167. Επιτέλους, κάποιος (ο Χουχούλης) βγήκε και φώναξε [στο πλήθος για τον αυτοκράτορα]:

  «But he isn’t wearing anything at all!»

 168. Συμφωνώ με το #166.

  Η Ελλάδα γνώρισε την υποβάθμιση σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτιστικής και πολιτικής ζωής από το 74 και μετά με την επέλαση των «αριστερών».

 169. το αντιαριστερό και αντικομμουνιστικό μένος/παραλήρημα/υστερία ορισμένων εδώ θυμίζει το δικτάτορα Παπαδόπουλο στα καλύτερά του

  Αυτό το μένος και η υστερία και ο τρόπος και χρόνος κατά τους οποίους αναδύονται δεν με εκπλήσσει στο ελάχιστο.

 170. Ο αντικομμουνισμός είναι παρόμοιος με τον αντιφασισμό: χρέος κάθε ελεύθερου ανθρώπου.

 171. Σε ορισμένες χώρες μάλιστα του πρώην υπαρκτου έχουν θέσει τα ΚΚ νομίζω εκτός νόμου (όπως και τα νεοναζιστικά)

 172. @ Γιάννη #170
  Πάλι «έγραψες». Δεν θα μπορούσε άλλος καλύτερα από αυτή τη φράση να βάλει αυτούς τους σαλτιμπάγκους στην θέση τους . Επίσης άσχετα με το ύφος του κου Χασαπογιάννη (με το οποίο διαφωνώ) στην ουσία ο λόγος του είναι μεστός επιχειρημάτων και πικρών για κάποιους αληθειών.

 173. 171.Πράσινη Ανάπτυξη Μαΐου 21st, 2010 3:31 μμ :

  Σε ορισμένες χώρες μάλιστα του πρώην υπαρκτου έχουν θέσει τα ΚΚ νομίζω εκτός νόμου (όπως και τα νεοναζιστικά)

  Mα και στην Ελλάδα, μόλις απελευθερωθεί από τον Λαμογιο-Καπιταλ-Κομμουνισμόν τα Κουμμουνιστικά, αλλά ΚΑΙ τα Ναζιστικά Κόμματα θα τεθούν ΕΚΤΟΣ Νόμου.

 174. ΚΑΙ σε όλους αυτούς τους κυρίους θα δώσουμε one-way tickets για Βόρεια Κορέα, να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους δουλεύοντας χωρίς δικαίωμα στην ιδιοκτησία.

 175. Αν η ιστορία τα είχε φέρει έτσι και στη Γιάλτα η Ελλάδα χωρίζετο στο πρότυπο της Γερμανίας και της Κορέας θα είχαμε την ¨δημοκρατική» Ελλάδα σε επίπεδο όμοιο με των Αλβανών του Χότζα (και μαλλον χειρότερα) και την «αντιδραστική» Ελλάδα με όλους εμάς τους «φασίστες» μεταξύ των πλουσιοτέρων χωρών της ΕΕ και με κοινωνική ηρεμία. Α ρε άτιμε Τσέρτσιλ!

 176. @Γιάννης Μαΐου 21st, 2010 3:00 μμ :

  ΟΚ, but don’t take your eyes off the ball:

  «A jump in jobless claims and continuing European debt jitters drove US markets sharply lower, sending the S&P 500 to its sharpest drop in 13 months, and more than 10 per cent below last month’s high…The US labour department said initial claims for unemployment benefits on a weekly basis rose 25,000 to 471,000, seasonally adjusted, for the week ending May 15, highest since early April.»

  Κι εγώ που νόμιζα ότι βρισκόμαστε σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας…

 177. Η δική μου διεθνής πρόταση είναι, ΙΔΑΝΙΚΑ, να παραγραφουν ΟΛΑ τα χρέη της Ελλάδος και να της επιτραπεί να αρχίσει de novo, AΛΛΑ χωρις δραχμή ΔΑΝΕΙΟΥ από τούδε και στο εξής. Guess what! Σε ένα χρόνο θα πέσει πάλι έξω διότι τα έσοδα θα υπολείπονται των εξόδων.

 178. Το γεγονός ότι έκανε και διαπράττει μεγάλα λάθη ο Καπιταλισμός δεν είναι ικανός λόγος να τον απρρίψουμε διαλεκτικά.
  Μα, αν το πάρουμε έτσι ΚΑΙ η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι απαίσια και τυραννική, διότι ο λαμόγιος και ο τεμπέλης και ο αγράμματος έχουν τα ίδια δικαιώματα στην λήψη των εποφάσεων με τον έντιμο, το εργατικό και τον μορφωμένο, ΑΛΛΑ σε κάποιο σημείο της ιστορίας ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ, εμείς οι Ελληνες in fact και το υιοθέτησαν όλοι οι Λαοί της Δύσης, ότι είναι το πρακτικώς ΕΦΙΚΤΟΤΕΡΟ σύστημα σύστημα διακυβέρνησης.

  ΔΙΟΤΙ, εάν είχαμε επιλέξει, πέστε, την ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ του Αριστοτέλους, πάλιν θαρχόταν ο «εγείρω αμφιβολίες για το ταλέντο σου» και θα αμφισβητούσε ακόμα και την Γλώσσα του ΚΑΙ τα μαθηματικά σίγουρα και θάχαμε χειρότερη ΤΥΡΑΝΝΙΑ .

  Κατ” αναλογίαν, λοιπόν, λέμε ότι ο Καπιταλισμός είναι ΓΑΛΑΞΙΕΣ apart και σαφώς καλύτερος από τους εγείρω αμφιβολίες για το ταλέντο σου.

  Από χθες, κυρίες και κύριοι, εδώ μέσα δεν θα λέμε ο Κομμουνισμός, αλλά ο «εγείρω αμφιβολίες για το ταλέντο σου».

 179. πρακτικώς ΕΦΙΚΤΟΤΕΡΟ σύστημα σύστημα διακυβέρνησης. -> πρακτικώς ΕΦΙΚΤΟΤΕΡΟ από τα προτεινόμενα σύστημα διακυβέρνησης.

 180. Οι διάφοροι «εγείρω αμφιβολίες για το ταλέντο σου» πρέπει να αποδομούνται ΗΘΙΚΩΣ με κάθε μέσο ΚΑΙ να προβάλλεται η ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ τους με κάθε μέσον.

  ΚΑΙ είμεθα ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ by the way, εις τον διαπρεπή Χημικόν Μηχανικόν του ΕΜΠ κύριον κύριον Νικόλαον ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΝ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο οποίος λέει (παραφράζω)

  «Ημουνα παιδάκι και πού με πήγαινε;;;; [εννοεί την θειά του Διδώ Σωτηρίου] ……. στην Σοβιετική Πρεσβεία γιά να παίξω με τον πρέσβη και τους συμβούλους που ήσαν μεγάλοι άνθρωποι !!!! και στα γραφεία της ΕΔΑ ….. γιά να παίξω…………………… και γω παιδάκι, χωρίς να συνειδητοποιώ τότε ότι ήσαν γραμματικές αρλούμπες και ασυναρτησίες, κατέγραφα στο μυαλό μου και αποστήθιζα όσα συζητούσαν».

  Indeed they were ……………….»εγείρω αμφιβολίες για το ταλέντο σου»

 181. Μικρός, ακόμα και γω τους σεβόμουνα τους κομμουνιστές, διότι είχαν με την πλευρά τους τον Ρίτσο, και τον Βάρναλη και τον Θεοδωράκη και και και
  και κοιμώμουνα τον ύπνο του δικαίου (όπως και πολύς αστικός κόσμος) ως προς την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ τους !!!!

 182. Αλλωστε ήσαν παράνομοι και δεν μπορούσαν να μιλήσουν. ΟΛΕΣ όμως τις γραμματικές αρλούμπες τις μάθαμε σιγά-σιγά ξεκινώντας από τα ΑΣΚΙ και τον διαπρεπή Φίλιππο Ηλιού και την Βάσω Ψιμούλη και τότε, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΡΓΑ, άρχισε να καταρρέει ο χάρτινος πύργος της απύθμενης βλακείας και αμάθειας.

 183. ΚΑΙ όμως, κυριες και κύριοι, ΑΥΤΟΣ ο ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ο λειτουργικά αναλφάβητος κόσμος της Αριστεράς ΕΛΕΓΧΕΙ την ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πρέπει να γίνουν ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 184. @ # 182

  ΑΣΚΙ = Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας.

  ΚΑΙ είμεθα βεβαίως ευγνώμονες ΚΑΙ στον κύριο Παναγιωτόπουλον ΚΑΙ στον κύριον Ασδραχάν ΚΑι στον κύριο Ράμφο για την τεράστια συνεισφορά τους στο ξεσκέπασμα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΛΑΝΗΣ

 185. ΚΑΙ καταγγέλλουμε στην Διεθνή Επιστημονική Κοινότητα ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΥΣΗΣ, τολμά το «Εγείρω αμφιβολίες για το ταλέντο σου» Κόμμα Ελλάδος να αποκρύπτει τα ΑΡΧΕΙΑ του, ακόμα και από τους ACADEMICS, διότι φοβούνται την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗΣ τους.

 186. O ΠΑΝΟΥΣΗΣ, ένα άθλιο, αγράμματο, άπλυτο και greasy παληοτόμαρο έκατσε και συνέταξε τον επαίσχυντο Νόμο Πλαίσιο του 1982. Αυτό το αγράμματο σκουλήκι κατάφερε να γίνει και πρύτανης και η γυναίκα να φτιάξει ξενοδοχειακή επιχείρηση, ένας θεός ξέρει πως.
  ΑΛΛΑ, φυσικά, γύφτοι ήσαν, γύφτοι παραμένουν.
  ΑΥΤΟΥΣ θα ΤΟΥΣ ΣΤΙΨΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΕΜΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 187. ΚΑΙ ήρθε το ΦΥΤΟΝ, ο γιός του ΜΑΣΤΡΟΠΟΥ και ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ την βάση του 10, όχι μόνο για να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο όλα τα διανοητικώς καθυστερημένα [που μετά το»παίζουν» επιστήμονες και απαιτούν ανάλογες του status τους εργασίες], αλλά για να ΜΠΟΡΕΙ να ΒΡΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ οι ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ της ΚΟΖΑΝΗΣ!!!

  Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΠΡΒΘΥΠΟΥΡΓΟ !!!!!!!!!!!!!!

 188. ΠΡΒΘΥΠΟΥΡΓΟ -> ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 189. Τα Ελληνόπουλα, ειδικά τα Ελληνόπουλα, τα φτωχά Ελληνόπουλα, ΤΙ σας χρώσταγαν παληοφονιάδες και τους ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ την ΜΟΡΦΩΣΗ και την ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

 190. 1)Μπα το ΑΣΚΙ το ιδρυμα του ΚΚΕ Εσωτερικου και του Συνασπισμου αφυπνισε τον κ.Χασαπογιαννη?Τι αλλο θα δουν τα ματια μου να γραφεται….
  2)Το Κομμουνιστικο Κομμα φτιαχνει προσεχως στον Περισσο το κτιριο που θα φυλαει και θα εκθετει τα αρχεια του.

 191. Βεβαια για να ειμαι πιο ακριβης μιλαμε για ΤΑ ΑΣΚΙ που ειναι αστικη μη κερδοσκοπικη εταιρεια που φτιαχτηκε το 1991 απο το κομμα της ΕΑΡ και κατεχει μεγαλο μερος τουυ αρχειου των ΚΚΕ και ΚΚΕ εσ.

 192. ΔΕν με ενδιαφέρουν εμένα οι Πηγές ή μάλλον ποιοί ήσαν οι δημιουργοί του αρχείου Α ή Β. Σημασία έχει το περιεχόμενο των Αρχείων, τα documents!!!

  ΚΑΙ προκαλούμε την κυρία Γενικό Γραμματέα να ανοίξει τα αρχεία τουλάχιστον στους academics

 193. Σχόλια 177-189: Delirium tremens

  Πόσo άχτι βγάζουν κάποιοι ακόμη και σήμερα για τον κομμουνισμό… ένα φάντασμα πλανιέται στις ψυχές των απανταχού επί γης αντιδραστικών…

  Proletarier aller Länder, vereinigt euch!

 194. Εξακολουθείτε να συντάσσετε ένα κατά τα λεγόμενά σας (#115) αμετάβατο ρήμα με αντικείμενο. Γιατί;

  (Παραγγέλνω πίτσα και αναμένω το επόμενο ρεσιτάλ σας).

 195. Η αλήθεια, φίλτατε Sanctuary, είναι ότι το άχτι μας έναντι του κομμουνισμού οφείλεται στην ζήλεια όλων ημών των ελεύθερων ανθρώπων του δυτικού κόσμου που δεν απήλαυσαν τους επίγειους παραδείσους του Τσαουσέσκου, του Στάλιν, του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του Χότζα, κοκ.

 196. Ως θα έλεγε η αείμνηστη θειά μου Φωτεινή Γεννηματά, «Rέponse payέe», Ελληνιστί, πληρωμένη απάντηση

 197. Ρεπόνς πεγιέ

 198. Πραγματικά,θυμάμαι κι εγώ το κύμα αγανάκτησης έναντι των πολιτικών του ηγεσιών που διακατείχε τον μέσο Νορβηγό, Δανό, Γερμανό, Γάλλο, Άγγλο, Ιταλό, κλπ. κάπου εκεί στο 1990, όταν κατάλαβε τί σοσιαλιστικούς παραδείσους έχανε επί δεκαετίες, στην θέα των ξεδοντιασμένων ρακένδυτων Αλβανών, Βουλγάρων, Πολωνών μεταναστών, πορνών, καθαριστριών, κλπ.

 199. Καλησπέρα σας. Είστε καταπληκτικός κ. Χασαπογιάννη. Πραγματικά μια «κινηματογραφική φιγούρα» για το φαντασιακό μου. Συμφωνώ απόλυτα με τον πυρήνα της σκέψης σας. Αυτός σας οδηγεί σε κάθε σας τοποθέτηση και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα διότι μορφοποιείτε έτσι έναν απόλυτα αυθεντικό τύπο ομιλητή-συνομιλητή ικανό να συγκινεί τους απαιτητικούς πολίτες.
  Ως ταπεινόφρων όμως (η αφεντιά μου) και έμπειρος στα γήινα όπως θέλω να πιστεύω (στα early fifties – αλήθεια μήπως όλοι να κάνουν και μια νύξη για την ηλικία τους, δεν θα ήταν ενδιαφέρον?) σας λέω τούτο που νομίζω: παρασύρεστε ενίοτε σε ισοπεδωτικές κρίσεις. Ας είναι όμως, το πάθος το δικαιούνται οι σκεπτόμενοι και τίμιοι διότι καλού έργου επιθυμούν.
  Στον πυρήνα της δικής μου σκέψης τώρα. Σας ευχαριστώ διότι κωδικοποιήσατε τα σημεία της επιχειρηματολογίας μου για το μεγάλο θέμα του «τις πταίει». Εκεί που προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε στόχο με πολιτικά μέσα, αναλύσεις, πολιτικές θέσεις, ιστορικές διαδρομές κ.λπ., κ.λπ. το επιχείρημά σας με τη φοροδιαφυγή της Μαργαρίτας μου τακτοποίησε τα πάντα. Σήμερα τα επιχειρήματά μου έχουν αποκρυσταλλωθεί και δεν προλαβαίνω να ταξινομώ αλήθειες για να δομώ τον προσωπικό μου λόγο στον κύκλο μου. Μάλιστα, ειδικά στη νεολαία, τέτοια επιχειρήματα μετά το ξαφνικό σοκ που προκαλούν στο πρώτο άκουσμα, αν ο μεγαλύτερος-εμπειρότερος το χειριστεί σωστά, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες διαφυγής αφυπνισμένων εφήβων από την ισοπεδωτική ανευθυνο-αριστεριστικο-αναρχικο-αντιδραστικο-μπαρουφο-γλοιωδο-αερολογία που τους κατακλύζει ακόμα και μέσα στα σχολεία [για τα ΑΕΙ ας μη συζητάμε καλύτερα, οι εκπαιδευτικοί εκεί, ΔΕΠ-ΕΠ δεν τολμούν να είναι (όταν μιλούν δημόσια) τίποτα περισσότερο από οικολόγοι].
  Η δωδεκάχρονη κόρη μου με ρώτησε προχθές:
  Καλά μπαμπά όλοι αυτοί που φωνάζουν να φύγουν οι πολιτικοί τι θέλουν? Αν κανείς δεν θελήσει μετά να γίνει πολιτικός επειδή θα τον βρίζουν, ποιός θα μας κυβερνά?
  Καταπληκτικό. Συγκινήθηκα. Σκέφθηκα ότι ίσως το παιδί μου τη γλυτώσει τελικά και αποφύγει την ένταξη στα τάγματα εφόδου των αναρχο-απατριδο-αριστερο-προοδευτικο-στρατευμένο-θρασύτατων Λαζοπουλάκηδων.
  Και για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις, η κόρη μου είναι μια χαρά όμορφη και κομψή κοπελίτσα.
  Τα ξαναλέμε.

 200. @Γιάννης

  «Αν η #1 «βιομηχανία» είναι ο τουρισμός, τότε αυτό δεν συμβαδίζει καθόλου με τη λογική του Λαοπλάνου ότι «δεν θα γίνουμε τα γκρασόνια της Ευρώπης»»

  Γιάννη, είμαστε τα γκαρσόνια της Ευρώπης! Δεν είμαστε οι βιομηχανικοί εργάτες της Ευρώπης. Ωστόσο θεωρώ πάρα πολύ εύστοχη αυτή την ατάκα του Λαοπλάνου Λαζόπουλου, μπάς και ντροπιαστεί ο Ελληνικός λαός που έχει συνηθίσει να κάνει το γκαρσόνι, και φιλοτιμηθεί να κάνει και τον βιομηχανικό εργάτη, και πολλές άλλες δουλειές ακόμα. Προσωπικά εγώ δεν έχω κάνει ποτέ το γκαρσόνι, και δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η δουλειά. Δεν μπορώ να το παίζω διασκεδαστής, δεν το αντέχω…

  @Γιάννης

  «Αν η ιστορία τα είχε φέρει έτσι και στη Γιάλτα η Ελλάδα χωρίζετο στο πρότυπο της Γερμανίας και της Κορέας θα είχαμε την ¨δημοκρατική» Ελλάδα σε επίπεδο όμοιο με των Αλβανών του Χότζα (και μαλλον χειρότερα) και την «αντιδραστική» Ελλάδα με όλους εμάς τους «φασίστες» μεταξύ των πλουσιοτέρων χωρών της ΕΕ και με κοινωνική ηρεμία. Α ρε άτιμε Τσέρτσιλ!»

  Υπέροχα, τώρα μας έδωσες να καταλάβουμε ότι δεν είσαι Έλληνας, αλλά μία κοινή πουτάνα. Όχι μωρή πουτάνα του κερατά, εμείς εδώ πάνω στα Σέρρας θα ανήκαμε σε αυτήν την «Δημοκρατική» Ελλάδα, και σίγουρα δεν θα μας άρεσε καθόλου. Δεν είσαι ούτε πραγματικός Έλληνας, ούτε καν φιλελεύθερος. Θα ήθελα να ήξερα τι σκατά είσαι. Προφανώς σε ενδιαφέρει μονάχα ο εαυτός σου, και όλοι οι υπόλοιποι να πάνε να γαμηθούν…

  @Κώστας Α. Χασαπογιάννης

  «Η δική μου διεθνής πρόταση είναι, ΙΔΑΝΙΚΑ, να παραγραφουν ΟΛΑ τα χρέη της Ελλάδος και να της επιτραπεί να αρχίσει de novo, AΛΛΑ χωρις δραχμή ΔΑΝΕΙΟΥ από τούδε και στο εξής. Guess what! Σε ένα χρόνο θα πέσει πάλι έξω διότι τα έσοδα θα υπολείπονται των εξόδων.»

  Εσύ στην κοσμάρα σου! Σιγά μην μας χαρίσουν τα χρέη, ειδικά εφόσον γνωρίζουν ότι θα κάνουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον!!!

  @Κώστας Α. Χασαπογιάννης

  «Το γεγονός ότι έκανε και διαπράττει μεγάλα λάθη ο Καπιταλισμός δεν είναι ικανός λόγος να τον απρρίψουμε διαλεκτικά.»

  Και ποιός ήταν αυτός που απέρριψε τον καπιταλισμό, έστω και διαλεκτικά, εδώ μέσα; Ο Κομμουνισμός πέθανε, αλλά κάποιους τους κυνηγάνε ακόμα Κομμουνιστικά φαντάσματα εδώ μέσα.

  @Κώστας Α. Χασαπογιάννης

  «ΚΑΙ καταγγέλλουμε στην Διεθνή Επιστημονική Κοινότητα ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΥΣΗΣ, τολμά το «Εγείρω αμφιβολίες για το ταλέντο σου» Κόμμα Ελλάδος να αποκρύπτει τα ΑΡΧΕΙΑ του, ακόμα και από τους ACADEMICS, διότι φοβούνται την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗΣ τους.»

  Ωραία, να ανοίξουν τα αρχεία του ΚΚΕ, αλλά δεν θα ήταν καλύτερα να δούμε πως θα βελτιώσουμε το μέλλον μας πρώτα;

  «…αλλά για να ΜΠΟΡΕΙ να ΒΡΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ οι ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ της ΚΟΖΑΝΗΣ!!!»

  Εγώ θα πρότεινα να κλείσουν τα πανεπιστήμια εις τας Αθήνας, γιά να δημιουργηθεί λίγη αποσυμφόρηση, να απολυθεί ο Πανούσης και όλη η Πάντειος, στην οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γρίβα το 50% των καθηγητών είναι συγγενείς πρώτου βαθμού, και να αφήσετε την Κοζάνη και τα Σέρρας ήσυχα.

  Τα πανεπιστήμια της Αθήνας καίγονται κάθε χρόνο από εισβολείς – ενίοτε και της Θεσσαλονίκης – στην Αθήνα σκοτώσανε τον Γρηγορόπουλο και μετά κάψανε το μισό κέντρο της πόλης, και τώρα στην Αθήνα κάψανε τους τρείς της Marfin και πολύ περισσότερα. Στον Πειραιά μπλοκάρουν το λιμάνι οι Λιμενεργάτες του ΠΑΜΕ επειδή θέλουν να έχουν σύνταξη 100.000 Ευρώ τον χρόνο, και δεν μπορούν να πλησιάσουν τα κρουαζιερόπλοια κάποιες μέρες. Εξαιτίας αυτής της ΚωλοΑθήνας έχει πέσει ο τουρισμός σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, και στό τέλος θα σας αποκηρύξουμε όλους εσάς τους Αθηναίους ως μη Έλληνες, να σας αφήσουμε να κάνετε ότι θέλετε σε ένα διαφορετικό κράτος, το οποίο θα μετατραπεί τάχιστα στην άλλοτε «Δημοκρατική» Ελλάδα. Άντε και στο διάολο Χασαπόγιαννή, που έβαλες στο βρωμόστομο σου την Κοζάνη και την κάθε Κοζάνη. Να μην σε ξανακούσω να λές λέξη γιά αυτά τα μέρη παλιοτόμαρο, γιατί τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κοζάνης δεν τα καίνε ούτε κάθε χρόνο, ούτε κάθε δεκαετία, ούτε ποτέ οι αναρχικοί και λοιποί ακροαριστεροί. Στην Κοζάνη τον κόπο του Ελληνικού λαού τον σέβονται, Άκουσες Χασαπόγιαννη;

 201. @ κον Χουχούλη
  Θα παρακαλούσα να μην διακόπτετε την θεραπεία (φαρμακευτική ή με ηλεκτροσόκ) προτού γράφετε σε ιστολόγια.

 202. @Γιάννης Β.

  Εγώ θα σε παρακαλούσα να μην χρησιμοποιείς ΚΑΘΟΛΟΥ την Ελληνική γλώσσα, άν νομίζεις ότι ο μισός Ελληνικός λαός άξιζε να ζήσει κάτω από Κομμουνιστικό καθεστώς. Εμείς πληρώσαμε με αίμα γιά την ελευθερία μας Γιαννάκη, οι Κομμουνιστές κάψανε το σπίτι του προπάππου μου, ο παππούς μου έζησε 3 1/2 χρόνια ως «ντουρντουβάκι» (σκλάβος των Βούλγαρων) και άλλο 1 1/2 χρόνο ως δεκανέας του Ελληνικού στρατού, ένας θείος μου σκοτώθηκε από νάρκη, και εσύ εύχεσαι να μας είχαν αφήσει στα χέρια τ ων Κομμουνιστών; Πως σκατά μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου Έλληνα; ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. Μιά Ελληνόγλωσση πουτάνα είσαι.

 203. Πολλοί δεξιοι κι αριστεροι χάσανε τους ανθρώπους τους σε έναν παράλογο εμφύλιο όπου τον δραματικότερο ρόλο διαδραμάτισε δυστυχώς το ΚΚΕ. Αλλά εμείς μιλάμε για την εκ των υστέρων (οδυνηρή) εμπειρία του εφαρμοσμένου σοσιαλισμού στις χώρες της Ανατ. Ευρώπης.

 204. @Hasapoyannes

  Επειδή εσείς τα εσπεριδοειδή (είδος το οποίο προέρχεται από την Εσπερία) έχετε την εντύπωση ότι είσαστε οι μοναδικοί φορείς πολιτισμού στον κόσμο, καλά θα κάνεις να λάβεις και λίγο πολιτισμό από την πραγματική κοιτίδα του, κάτι πού είναι επίκαιρο γιά την πάρτη σου:

  http://www.youtube.com/watch?v=888Pr0eUw7I&feature=related

  Να σου γράψω και τους στίχους:

  http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=1072

  Εδώ στου δρόμου τα μισά
  έφτασε η ώρα να το πω
  άλλα είναι εκείνα που αγαπώ
  γι” αλλού γι” αλλού ξεκίνησα.

  Στ” αληθινά στα ψεύτικα
  το λέω και τ” ομολογώ.
  Σαν να “μουν άλλος κι όχι εγώ
  μες στη ζωή πορεύτηκα.

  Όσο κι αν κανείς προσέχει
  όσο κι αν το κυνηγά,
  πάντα πάντα θα “ναι αργά
  δεύτερη ζωή δεν έχει.

  Και καλά θα κάνεις να το ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ όσο το δυνατόν πιό σύντομα, και να αρχίσεις να το εφαρμόζεις.

  Στο μεσοδιάστημα, μπορείς να απολαύσεις ακόμα περισσότερο Ελληνικό πολιτισμό:

  http://www.youtube.com/watch?v=9IKwQiCevOs&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=MTUHZGU5aRE&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=DN3jgUulhSU

  http://www.youtube.com/watch?v=T5n6JhiVzsU

  http://www.youtube.com/watch?v=_lht3JacrYk&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=a6SeIYjTLEw&feature=PlayList&p=E754B84C86AF6CF4&playnext_from=PL&playnext=1&index=9

  http://www.youtube.com/watch?v=rGateZJqbX4

  http://www.youtube.com/watch?v=U66aBkx0h74&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=k_0KF9sjiNQ

  http://www.youtube.com/watch?v=G_pkKc3gfzI&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=v4Yt2P5vtrc&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=uuyL_bv_E9I&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=eeDIkwVNTiQ&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=yPBIh0JJIiY&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=LHvEquE5klw

  http://www.youtube.com/watch?v=zMonkjavkkU&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=Hk2zBhi-5Cg

  http://www.youtube.com/watch?v=IuGfQmDYfIA&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=2Nv_EyJ4zIs&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=j6haPuSM9fM&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=DEnTBTNt53U&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=OUiOEHKeD_c&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=wTrESDwOuyg

  http://www.youtube.com/watch?v=Ybh2_IWRXpQ&feature=PlayList&p=0F6516E1DB6AB328&playnext_from=PL&playnext=1&index=33

  http://www.youtube.com/watch?v=amKE2O_v8xw&feature=related

  bonus song (Μιά καλημέρα γιά να ξυπνήσεις λιγάκι)

  http://www.youtube.com/watch?v=Z6ucDOEPKGg&feature=related

  Και να παραμείνεις άγρυπνος:

  http://www.youtube.com/watch?v=rcMcCAYIEWs

  Και άν θέλεις να μάθεις γιατί φτάσαμε ώς αυτά τα «χάλια» τραγούδια, αυτό έγινε επειδή ο κυρ-Θάνος πέθανε, από κάτι λίγα χρέη…

  http://www.youtube.com/watch?v=W7rmhyNSxoY&feature=related

  Και αυτό είναι το τέλος. Φρόντισε να μην φτάσεις ποτέ μέχρι αυτό το τραγούδι:
  http://www.youtube.com/watch?v=LK4_O_kR6yk&feature=related

 205. @Γιάννης Β.

  «Πολλοί δεξιοι κι αριστεροι χάσανε τους ανθρώπους τους σε έναν παράλογο εμφύλιο όπου τον δραματικότερο ρόλο διαδραμάτισε δυστυχώς το ΚΚΕ. Αλλά εμείς μιλάμε για την εκ των υστέρων (οδυνηρή) εμπειρία του εφαρμοσμένου σοσιαλισμού στις χώρες της Ανατ. Ευρώπης.»

  Ρε “συ, πλάκα μας κάνεις; Νομίζεις ότι ξεκίνησε το 1944 αυτή η ιστορία; Έχει ξεκινήσει τουλάχιστον από το 1898!!!

  Οι Βούλγαροι κάψανε τα Σέρρας ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ στον Δεύτερο Βαλκανικό και στον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο. Αν χωριζόταν στα δύο η Ελλάδα, το «Δημοκρατικό» κομμάτι θα ήτανε κομμάτι της Βουλγαρίας σήμερα. Γιά σύνελθε σε παρακαλώ, δεν είναι αστείο να λές «Ας χωριζόταν η Ελλάδα στα δύο, όπως η Κορέα». Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ αστείο…

 206. O κύριος κύριος Στέλιος Ράμφος είπε πρόσφατα ότι η Ελλάδα βρίσκεται επί 36 χρόνια σε Εμφύλιο Πόλεμο ΑΝΕΥ ΟΠΛΩΝ. Προσθέτω ότι η ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΑ (ΚΚΕ+ΣΥΝ) χειραγωγούσα την σαθρή εξουσία (ΠΑΣΟΚ+ΝΔ) οδήγησε την Ελλάδα στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΟΣ, την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ και δευτερογενώς στην ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΝ.

  Από 5ης Μαϊου, δε, χρησιμοποιούνται ατάκτως και ΦΟΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. Φυσικοί αυτουργοί των ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ήσαν οι 1500-2000 άγνωστοι-ΓΝΩΣΤΟΙ [όχι γνωστοί-άγνωστοι όπως ισχυρίζονται ορισμένοι] ΚΑΙ ο facilitator Χρυσοχοίδης με την ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ της Αστυνομίας, και ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ, το ΚΚΕ.

  Απόφασή μας είναι τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ αυτά να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ από τα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ως εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητος, ώστε να εκδικασθούν από ad hoc διεθνές δικαστήριο.

 207. @Κώστας Α. Χασαπογιάννης

  Μάθε πρώτα να μετράς, κατάλαβε ότι οι άγνωστοι-ΓΝΩΣΤΟΙ της πορείας δεν ήταν μόνο 1500-2000 αλλά πολύ περισσότεροι, και μετά τράβα και ώς τα Ηνωμένα Έθνη…

  Έγώ θα ήθελα να ξέρω ποιός είναι ο ηθικός αυτουργός γιά την δολοφονία ενός νέου ο οποίος είχε μόνο 10 Ευρώ στο πορτοφόλι του. Έχουμε φτάσει στο σημείο να πεθαίνουν άνθρωποι γιά 10 Ευρώ, και εσύ στην κοσμάρα σου…

 208. Ο Α.Παπαντρέου το είχε πει…(στοιχειώδες). Τέλοσπάντων.
  Και δεν το πε βέβαια για να τους κάνει βιομηχανικούς εργάτες αλλά αργόμισθους ΔΥ.
  Όποιος θέλει πάρτυ αλλά δεν θέλει να είναι το γκαρσόνι θα πρέπει τότε να συμβιβαστεί με τη θέση του κλόουν, δηλαδή να είναι ο περίγελως της Ευρώπης (όπως έχει ήδη γίνει).

 209. “See, in my line of work you got to keep repeating things over and over and over again for the truth to sink in, to kind of catapult the propaganda.” G. W. Bush

 210. ?

 211. @204
  ««Ας χωριζόταν η Ελλάδα στα δύο, όπως η Κορέα». Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ αστείο…»
  Γιατί; Για την ακρίβεια τείνω όλο και περισσότερο να πιστεύω ότι αυτή ακριβώς είναι η λύση.
  Και έτσι θα γλιτώναμε ο ένας από την παρέα του αλλουνού. Και δεν θα είχαμε πια διλήμματα, τύπου σοσιαλισμός ή φιλελευθερισμός κλπ.
  Όλα θα ήταν λυμένα και τακτοποιημένα…

 212. Μα γιατί αντιδράτε στο μοντέλο Β-Ν Κορέας, Α-Δ Γερμανίας?

  Θα ήταν win-win situation. Καταρχήν θα είχε την δυνατότητα το ΚΚΕ να εφαρμόσει την ιδεολογία του. Θα γλυτώναμε κάτι χιλιάδες θύματα του εμφυλίου εκατέρωθεν. Και όπως λεει και ο tanevratou κάθε κατεργάρης θα εκάθετο στο μπάγκο του.

 213. Ωραίες οι παπαρολογίες παληκαρια μού, αλλά πείτε μου που ακριβώς θα ήταν τα σύνορα του νέου διαχωρισμού; Ο Περισσός θα ήταν η νέα Λαϊκή δημοκρατία της Ελλάδος; Το Πασαλιμάνι; Που ακριβώς θα ήτανε τα σύνορα;

  Αυτή είναι η *ανέφικτη* λύση που εσείς προτείνετε στο Ελληνικό πρόβλημα;

 214. Κοίτα δεν έχει σημασία. Επειδή προφανώς εμείς εδώ είμαστε μειοψηφία στην ελλάδα δεν χρειαζόμαστε και πολύ χώρο. Ας πούμε θα μπορούσαμε να πάρουμε την Ν. Αιτωλοακαρνανίας και δυό-τρία νησιά, π.χ την Κεφαλλονιά, την Ζάκυνθο και την Ιθάκη.
  Θα φτιαχνόντουσαν έτσι δύο ξεχωριστά κράτη, που θα ήταν και τα δύο μέλη της ΕΕ με κοινό νόμισμα (το ευρώ) και κοινή γλώσσα.
  Ας πούμε εμείς το δικό μας θα το ονομάζαμε π.χ Ηνωμένες Πολιτείες του Ιονίου. Θα είχαμε το δικό μας σύνταγμα και τους δικούς μας νόμους. Στο οποίο σύνταγμα π.χ θα μπορούσαν να απαγορεύονται οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί, οι οργανωμένες θρησκείες και τα κομμουνιστικά, βασιλικά και φασιστικά κόμματα.
  Τώρα στην Ελλάδα τι σύστημα θα είχατε, δεν με πολυενδιαφέρει. Υποθέτω ότι δεν πρόκειται να έρθει το ΚΚΕ στην εξουσία, αλλά από την άλλη δεν νομίζω να γλιτώσετε και ποτέ από την σοσιαλμανία.
  Αλλά δεν πειράζει. Όσο είσαστε μέλη της ΕΕ και τηρείτε κάποιους βασικούς κανόνες, εμείς θα κάνουμε δουλειές μαζί σας.

  Πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει. Μακάρι δηλαδή.

 215. Το πρόβλημα με όσους υποστηρίζουν τη λύση του εδαφικού διαχωρισμού της Ελλάδας τύπου Κορέας είναι ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να συσταθεί με βάση τη θέληση 50-100 αυτιστικών.

 216. Όσοι ονειρεύονται κάτι τέτοιο ας πάνε στην Τουρκία να ζητήσουν να εξορμήσει και να καταλάβει μερικά νησιά του Αιγαίου, τα εκτοπίσει τον ντόπιο «λαουτζίκο» και να τα αποικίσει με φιλελεύθερους νεογενίτσαρους.

 217. Η απόλυτη γελοιότητα με τους έλληνες κομμουνιστογενείς μαρξιστές που αποδεικνύει πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι αποτελούν τα όσα διαμείβονται με τον Κινέζο κο Cosco,

  Υψηλόβαθμο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας έρχεται για μπίζνες ολκής στην Ευρώπη.

  Αλλά οι φίλοι έλληνες κομμουνιστές στον κόσμο τους.

  Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ακόμα σ” αυτούς τους αναχρονισμούς

 218. τα εκτοπίσει—> να εκτοπίσει

 219. @213

  Να ήταν το Χόνγκ Κόνγκ της Ελλάδος

 220. @taevramou

  Μάλιστα, αυτονομιστής της Ιόνιου πολιτείας ο κύριος taevramou. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η «λύση» σου δεν χωρίζει τους «Σοσιαλμανείς» από τους «Φιλελεύθερους», αλλά τους Επτανήσιους από τους υπόλοιπους Έλληνες. Με λίγα λόγια δεν είναι πολιτική αλλά πολιτιστική διαίρεση.

  Δυστυχώς όμως (γιά εσένα) δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία των Επτανησίων θα τολμούσε να απαγορεύσει τις οργανωμένες θρησκείες και τα κομμουνιστικά, βασιλικά και φασιστικά κόμματα. Δεν θα ήταν καθόλου μα καθόλου ιδεολογικού χαρακτήρα κράτος αυτή η Ιόνιος πολιτεία…

  …Άρα άλλα είναι τα πραγματικά σας κίνητρα κύριε taevramou…

 221. @Γιάννης Β.

  «@213

  Να ήταν το Χόνγκ Κόνγκ της Ελλάδος»

  Αν αναφέρεσαι στο Πασαλιμάνι, ευχαρίστως να σου το χάριζα πασά μου. Εκεί βρίσκονται οι λιμενεργάτες που ζητάνε συντάξεις των 100.000 Ευρώ τον χρόνο… Και να δούμε πως θα τα έβγαζες πέρα…

 222. @Γιάννης Β. Μαΐου

  «Η απόλυτη γελοιότητα με τους έλληνες κομμουνιστογενείς μαρξιστές που αποδεικνύει πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι αποτελούν τα όσα διαμείβονται με τον Κινέζο κο Cosco,

  Υψηλόβαθμο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας έρχεται για μπίζνες ολκής στην Ευρώπη.

  Αλλά οι φίλοι έλληνες κομμουνιστές στον κόσμο τους.

  Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ακόμα σ’ αυτούς τους αναχρονισμούς»

  Κανείς δεν είπε ότι η Κίνα είναι Κομμουνιστικό κράτος. Είναι απλά ένα κράτος το οποίο διοικείται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. Και αυτοί που διαδηλώνουν δεν είναι Κομμουνιστές με την κλασσική έννοια του όρου. Μάλλον «γιά την πάρτη μας όλα» είναι…

 223. Αρα τι εννοείς. Ότι οι μόνοι σωστοί που μας μείνανε είναι οι έλληνες του ΚΚΕ?

 224. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ (Luigi Pirandello)

  Στην ΤΟ ΒΗΜΑ του Σαββάτου δημοσιεύεται άρθρο σχετικό με τον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του 1ου 4μήνου από το Γενικόν Λογιστήριον του Κράτους. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου, λέει η ημικίτρινη φΕλλάδα του ΑΙΣΧΡΟΥ ΔΟΛ, είναι πανευτυχής διότι είχαμε ΚΑΙ πράγματι είχαμε μείωση ελλείμματος 41,5%.

  ΑΛΛΑ ο λογικός Χασαπογιάννης, με το τετράγωνο μυαλό του Αντωνάκη και της διαπρεπούς μαμάς, τάχει βάψει μαύρα.
  ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Επειδή ΔΕΝ είμαστε, εδώ, για να πρσηλυτίσουμε ή αποδομήσουμε ή κακολογήσουμε ή επιδείξουμε κακοπιστίαν και, προ παντός, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ εκάστη/έκαστος εξ ΥΜΩΝ να ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΙΔΙΑΝ ΓΝΩΜΗ, ας πάρουμε τα πράγματα από του Βου Α = Βα, ώστε και άτομα με νοημοσύνην της Εθνικής Αμοιβάδος λατρευτής ημών πρωτεξαδέλφης Υφυπουργού Υποθέσεων Μογγολοειδούς Ιδιωτείας ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ και να μπορούν με την σειρά τους να κάνουν μάθημα σε φίλους και γνωστούς τους.

  ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ = ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ + ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
  ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ = αλγεβρικόν άθροισμα των κατωτέρω =
  (ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΟΔΑ) + (ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ δλδ κυρίως ΜΙΣΘΟΙ ΔΥ) + (ΤΟΚΟΙ ΧΡΕΟΥΣ)

  Ας τα πάρουμε ένα-ένα.
  Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,45 ΔΙΣ, ΑΛΛΑ σ” αυτά συνυπολογίζονται τα 0,757 ΔΙΣ που της έκτακτης εισφοράς, δλδ των χρημάτων που ΕΚΛΕΨΕ ο υιός του ΜΑΣΤΡΟΠΟΥ από τους επιχειρηματίες που είχαν κέρδη το 2009. Επίσης, το κράτος ΠΑΓΩΣΕ περίπου 477.000 ευρώ, δλδ 0.477 οφειλόμενες σε πολίτες επιστροφές φόρων. ΑΡΑ, εάν εξαιρέσουμε την ΕΚΤΑΚΤΗ εισφορά που δεν θα επαναληφθεί το 2010 ΚΑΙ το ποσόν που αντιστοιχεί δτο πάγωμα των χρεωστουμένων σε πολίτες, η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, συνεπεία των μέτρων, ΑΥΞΗΣΗ των ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ήταν,
  1,45 ΔΙΣ – (0,757 ΔΙΣ + 0,477 ΔΙΣ) = 261 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ,
  ήγουν, τουτέστιν δηλαδή ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ –

  Οι ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ δαπάνες, δηλαδή κυρίως μισθοί των απατεώνων τελωνειακών και εφοριακών και πολεοδόμων και έξοδα συντήρησης, υλικά κλπ μειώθηκαν κατά 1,58 ΔΙΣ, ήγουν τουτέστιν δηλαδή ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ

  Προκειμένου δε να αυξηθεί περαιτέρω η μείωση ή οιονεί μείωση, συρρίκνωσαν ΚΑι τις ΔΑΠΑΝΕΣ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ κατά 1,5 ΔΙΣ !!!!

  Συμπερασματικά,
  1) Η «μείωση» επιτεύχθηκε με «ΤΕΧΝΙΚΑ» τερτίπια ΚΑι με καταστρεπτική για την οικονομία σμίκρυνση δαπανών δημοσίων επενδύσεων
  2) Ακόμα και μετά τις ψευδο-περικοπές μισθών (δήθεν), τα καθαρά έσοδα ΠΡΟεπιστροφής φόρων ΚΑΙ χωρίς να λογίζουμε την έκτακτη εισφορά είναι 16,5 ΔΙΣ ενώ τα έξοδα για τα ΡΕΜΑΛΙΑ του Δημοσίου είναι 16,7 ΔΙΣ. Αρα εξακολουθούν οι ΜΙΣΘΟΙ των παρασίτων να υπερακοντίζουν τα καθαρά έσοδα – thence ΟΛΟΤΑΧΩΣ για ΦΑΛΚΟΝΕΡΑ !!!

 225. 477.000 ευρώ -> 477.000.000 ευρώ

 226. Κύριε Χασαπογιάννη,

  Θα ήταν δυνατόν ποτέ αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα να ξεπεράσει τον εαυτό του και να απαλλαγεί από τις διαχρονικές του συνήθειες? Εδώ σε όλοκληρη Ε.Ε. στέλναμε ανερυθρίαστα παραποιημένα στοιχεία για να καταστούμε ο παγκόσμιος περίγελως.

  Το τραγικό είναι ότι οι ανήθικοι, ανίκανοι, λήσταρχοι κρατιστές (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) που ευθύνονται για την πρόκληση της τρέχουσας καταστροφής, καλούνται από τον ανώριμο συνένοχο λαό να παίξουν και τον ρόλο του σωτήρα.

 227. … Σαν να κάνεις πρόεδρο του ΣτΕ τον Αλ Καπόνε και να ελπίζεις ότι η επιλογή σου αυτη θα πετύχει

 228. To αστείον είναι ότι υπάρχει τρόπος, πανεύκολος τρόπος να “συλληφθούν” οι φοφοφυγάδες: Η χασαπογιάννειος μέθοδος. Από στιγμή Χ και πέραν ΟΛΟΙ οι πολίτες θα έχουν ΔΩΡΕΑΝ χορηγούμενη ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΝ ΚΑΡΤΑ. Ολοι οι μισθοί θα κατατίθενται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΣ στον τραπεζικό λογαριασμό εκάστου πολίτη. Πληρωμές οφειλών θα γίνονται επίσης ηλεκτρονικώς. Εστω, στο τέλος του χρόνου θα ξέρει το κράτος ότι το εισόδημα της Μαργαρίτας είναι 39.500, οπόταν θα της πάρει το 10% ήτοι 3.950 ευρώ ΣΥΝ ένα πρόστιμον κακοπιστίας 2.000. ΚΑΙ από κει μετά η Μαργαρίτα θα είναι η πιό καλή μαθήτρια στην τάξη – κατά Ζαμπέταν!

  Λρίνω ότι έτσι θα εισπραχθούν περί τα 6 ΔΙΣ ετησίως.

  Δεύτερον, οι ΜΙΣΘΟΙ πρέπει να μειωθούν. Το θέμα είναι ΠΩΣ θα πεισθεί ο λαός. ΚΑΙ αυτό όμως είναι απλό. Ολο κι όλο πούχει να κάνει είναι να πει στον Λαό πως εάν δεν συγκατατεθεί να χάσει 15-20% του μισθού του, σε 2 χρόνια, ύστερα από δραχμοποίηση, αλλεπάλληλες υποτιμήσεις ΚΑΙ επανείσοδο στο ευρώ, οι ΜΙΣΘΟΙ θάχουν μειωθεί στο 50%.
  Αν τάξερε αυτά ο Λαός είμαι σίγουρος πως θα έδινε συγκατάθεση γιά περικοπή της τάξης του 15-20%.

  Οπως βλέπετε πάντως, οι τόκοι είναι ένα μικρό μέρος του προβλήματος.
  Ενα άλλο περιοριστικό μέτρο θα ήταν ΑΝΤΙ να πληρώνουμε απλώς τόκους σε BALLOON δάνεια, να εισαχθεί η αρχή του τοκοχρεωλυσίου, ώστε να εξοφλείται over time ΚΑΙ το κεφάλαιο και να ΜΗΝ ασφυκτιά το Δημόσιο Ταμείο οσάκις πλησιάζει ο χρόνος ΕΞΟΦΛΗΣΕΩΣ διαφόρων ΠΟΣΩΝ – με την μέθοδο όπως ΚΑΙ στα στεγαστικά, fixed rate, capital and interest monthly payments.

 229. Εστω -> Eτσι

 230. Λρίνω -> Κρίνω

 231. @Γιάννης Β.
  «Αρα τι εννοείς. Ότι οι μόνοι σωστοί που μας μείνανε είναι οι έλληνες του ΚΚΕ?»

  Μου φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις τι γράφω:

  «…Και αυτοί που διαδηλώνουν δεν είναι Κομμουνιστές με την κλασσική έννοια του όρου. Μάλλον «γιά την πάρτη μας όλα» είναι…»

  Αυτοί που διαδηλώνουν είναι το ΠΑΜΕ…

 232. @Hasapoyannes

  Είπαμε ότι τα μέτρα δεν θα πιάσουν τόπο, και ο Παπακωνσταντίνου που είπε ότι δεν θα πάρει σκληρότερα μέτρα, θα πάρει σκληρότερα μέτρα και θα μετονομαστεί σε Παπαροκωσταντίνου.

  Κατανοητόν;

 233. @Γιάννης Β.

  «Θα ήταν δυνατόν ποτέ αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα να ξεπεράσει τον εαυτό του και να απαλλαγεί από τις διαχρονικές του συνήθειες? Εδώ σε όλοκληρη Ε.Ε. στέλναμε ανερυθρίαστα παραποιημένα στοιχεία για να καταστούμε ο παγκόσμιος περίγελως.

  Το τραγικό είναι ότι οι ανήθικοι, ανίκανοι, λήσταρχοι κρατιστές (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) που ευθύνονται για την πρόκληση της τρέχουσας καταστροφής, καλούνται από τον ανώριμο συνένοχο λαό να παίξουν και τον ρόλο του σωτήρα.»

  Είπαμε, πρέπει να πέσουν κεφάλια…

 234. @Hasapoyannes

  «Από στιγμή Χ και πέραν ΟΛΟΙ οι πολίτες θα έχουν ΔΩΡΕΑΝ χορηγούμενη ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΝ ΚΑΡΤΑ. Ολοι οι μισθοί θα κατατίθενται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΣ στον τραπεζικό λογαριασμό εκάστου πολίτη.»

  Και επειδή το είπες εσύ, οι Έλληνες θα πάψουν να κάνουν παράνομες συναλλαγές… Στην κοσμάρα σου εσύ…

 235. Σημασία έχει ΤΙ γίνεται με την συντριπτική πλειοψηφία, ειδικά όταν κάτι είναι απλό, διευκολυντικό ΚΑΙ εμποδίζει και τις ληστείες. Στας Αμερικάς πλεόν 99% των πολτών πληρώνουν με κάρτα στο καθαριστήριο, στο super market, στο φαρμακείο, στο εστιατόριο, στο ταχυφαγείο, στο ταχυδρομείο ….. παντού.
  Αυτο που μας ενδιαφέρει είναι το 95%. Πάντα σε όλες τις κοινωνίες θα υπάρχει η παραβατικότητα.

 236. Στο Freakonomics οι Levitt και Dubner έχουν ένα ωραίο κεφάλαιο σχετικά με την φορολογική συνείδηση των Αμερικανών.

  Είστε περήφανοι που πληρώνετε τους φόρους σας; 97% απάντησαν ναι.
  Ποιο είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να πληρώσετε τους φόρους σας; 90% είπαν πως είναι σε εξαρτημένη σχέση εργασίας, οπότε οι φόροι κατακρατούνται. 93% δήλωσε ο φόβος ελέγχου από την εφοριά.

  1% των απασχολούμενων σε εξαρτημένη σχέση εργασίας κλεβει την εφορία. Το αντίστοιχο ποσοστό στους ελ. επαγγελματιές είναι πάνω απο 50%. Η πιθανότητα ελέγχου από την εφορία είναι 0,4%.

  Σας θυμίζει κάτι;

  (όλα τα νούμερα κατά προσέγγιση).

  ¨Αρα ούτε κάρτες, ούτε τίποτε, εξαρτημένη εργασία για το 90% και όχι το 36% (ΥΠΟΙΚ, ΓΓΠΣ, Στατ. Στοιχεία 2007, Φόροι Φυσικών Προσώπων, Φύλλο Π5.07)

 237. @214
  «Το πρόβλημα με όσους υποστηρίζουν τη λύση του εδαφικού διαχωρισμού της Ελλάδας τύπου Κορέας είναι ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να συσταθεί με βάση τη θέληση 50-100 αυτιστικών.»

  Μα δεν θα είστε 50-100, εκατομμύρια θα είστε! (στην Ελλάδα)

  @12219
  «Δυστυχώς όμως (γιά εσένα) δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία των Επτανησίων θα τολμούσε να απαγορεύσει τις οργανωμένες θρησκείες και τα κομμουνιστικά, βασιλικά και φασιστικά κόμματα. Δεν θα ήταν καθόλου μα καθόλου ιδεολογικού χαρακτήρα κράτος αυτή η Ιόνιος πολιτεία…»

  Δεν με εννόησες, μιλάω για ανταλλαγή πληθυσμών. Όσοι θέλουν να μείνουν και να υπακούσουν στους νόμους και το σύνταγμα του καινούριου κράτους, πολύ ευχαρίστως να μείνουν. Οι υπόλοιποι μπορούν να γυρίσουν στην μητέρα Ελλάδα και να μείνουν στα σπίτια που θα αφήσουμε πίσω.

  Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδράτε. Δεν χαίρεστε που επιτέλους μια και καλή θα μπορέσετε να ξεφορτωθείτε τους βρωμο-νεοφιλελεύθερους και να οικοδομήσετε με την ησυχία σας τον 15ο δρόμο προς τον σοσιαλισμό;
  Τέρμα τα ΔΝΤ, οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις, τα αφεντικά, οι Ανδριανόπουλοι, οι Μάνοι και τα blog τύπου e-rooster. (βέβαια θα μπορείτε πάντα να μας βρίσκεται στο http://www.e-rooster.in). Θα μπορέσετε επιτέλους και εσείς να ανακηρύξετε την πρώτη (φανταστείτε πρωτιά σε όλον τον κόσμο!!!) Σοσιαλιστική Χριστιανική Δημοκρατία! (με σήμα κατατεθέν τον δρεπανο-σταυρό)
  Και το καλύτερο: αν κάποιος από τους πολίτες της ελλάδας σας μολυνθεί με κάποιον νεο-φιλελεύθερο ιό, θα μπορείτε να μας τον στέλνετε πακέτο!

  Γιατί δεν σας φαίνεται ωραία λύση αυτή; Δεν καταλαβαίνω.
  Μήπως γιατί θα χάσετε τα κορόιδα που βάζουν φαγητό στο πιάτο σας;

 238. @12219->@219

 239. se 5 χρόνια θα χανε ψωμολυσσάξει απο την πεινα

 240. Εμ πως…
  Για αυτό, κράτα εδώ τα κορόιδα, βάλτα να δουλεύουν σαν τα σκυλιά, βρίζε τους από το πρωί ως το βράδυ και ενίοτε κάφτους και ζωντανούς για να ξέρουν τι τους περιμένει άμα κουνιούνται.
  Στο ενδιάμεσο:
  «Εβαζε τα τέλη από τα σήματα στην τσέπη του.
  Εφοριακός υπάλληλος χορήγησε 371 σήματα τελών κυκλοφορίας σε πολίτες. Δεν εξέδωσε όμως ούτε τα προβλεπόμενα διπλότυπα είσπραξης, ούτε κατέθεσε τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως όφειλε. Αντιθέτως, έβαλε στην τσέπη του περισσότερα από 116.300 ευρώ από τα τέλη.
  ΠΟΙΝΗ: Έγγραφη επίπληξη »
  (από τα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου)

 241. Καλά μιλάμε του κάνανε την μούρη κρέας….

 242. Πάντως, επί Ελληνιστικής Περιόδου, η Αρκαδία δεν είχε πρόσβαση στον Αργολικό Κόλπο, διότι La Cynourie ή La Cynurie [Κυνός Ουρά -> Κυνόσουρα -> Κυνουρία] ήταν ανεξάρτητον κράτος.

 243. «Εβαζε τα τέλη από τα σήματα στην τσέπη του.
  Εφοριακός υπάλληλος χορήγησε 371 σήματα τελών κυκλοφορίας σε πολίτες. Δεν εξέδωσε όμως ούτε τα προβλεπόμενα διπλότυπα είσπραξης, ούτε κατέθεσε τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως όφειλε. Αντιθέτως, έβαλε στην τσέπη του περισσότερα από 116.300 ευρώ από τα τέλη.
  ΠΟΙΝΗ: Έγγραφη επίπληξη »

  ΕΜΕΙΣ δεσμευόμεθα ότι τέτοιοι τύποι, οι οποίοι invariably προέρχονται από την χυδαία λαϊκή τάξη θα παίρνουν ΙΣΟΒΙΑ ΔΕΣΜΑ άνευ δυνατότητας (μελλοντικής) μετατροπής.

 244. 241.tanevramou Μαΐου 23rd, 2010 8:10 μμ :
  Καλά μιλάμε του κάνανε την μούρη κρέας….

  Καταπληκτική έκφραση, δεν την είχα ξανακούσει.

 245. @ self # 243

  H μάλλον, ακόμα πιό αποτελεσματικά, η χασαπογιάννειος συνεπειοκρατική μέθοδος: «Δημεύεται κύριε απαξάπασα η κινητή και ακίνητη περιουσία σου και των συγγενών σου πρωτου βαθμού, δηλαδή συζύγου και τέκνων»

  ΚΑΙ να δείτε πώς «η στριγγλα γίνεται αρνάκι» – the taming of the shrew

 246. Διαφωνώ κύριε Χασαπογιάννη,

  ούτε δήμευση όυτε δίκη. τέτοιες απόπειρες θα καταπέσουν το αργότερο στο ΕΔΑΔ. Εδώ χρειάζεται τρομοκρατική οργάνωση. Μπούκωμα του στόματος με τις αποδείξεις που έκλεβε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι. Έτσι να τον βρουν την άλλη μέρα οι συνάδελφοι του στο γραφείο.

  Αλλά δυστυχώς η 17Ν προτιμούσε να πυροβολεί αλλοδαπούς εργαζόμενους και εκδότες εφημερίδων που δεν διάβαζε κανείς. Ίσως η ΕΥΠ να είναι μια αχνή ελπίδα.

  (Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το ύφος μου, αλλά κάποια πράγματα με σκάνε).

 247. O χυδαίος και κατώτατος λαουτζίκος είναι πάντα μιά εύπλαστη άμορφη μάζα – indeed λαουτζίκος. Στην Ελλάδα, δε, τα πράγματα είναι χειρότερα, διότι by virtue of necessity και ανάγκη επιβίωσης, προσαρμόσθηκε στην Οθωμανική πραγματικότητα επί 400 έτη.

  Τον είδα, τον θυμάμαι τον ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΝ με τα μάτια μου. Δεν άνοιξε μύτη, δεν βγήκε κιχ όταν οι χουντικοί χωρικοί έστρεψαν τα πολυβόλα εναντίον του. Ακόμα και ο βασιληάς, ως marionette, πόζαρε αδιαμαρτύρητα με την κατώτερη τάξη – πράγμα για το οποίον ουδέποτε θα συγχωρεθεί, διότι πρόδωσε την αστική τάξη.

 248. @Κώστας Α. Χασαπογιάννης

  «Σημασία έχει ΤΙ γίνεται με την συντριπτική πλειοψηφία, ειδικά όταν κάτι είναι απλό, διευκολυντικό ΚΑΙ εμποδίζει και τις ληστείες. Στας Αμερικάς πλεόν 99% των πολτών πληρώνουν με κάρτα στο καθαριστήριο, στο super market, στο φαρμακείο, στο εστιατόριο, στο ταχυφαγείο, στο ταχυδρομείο ….. παντού.
  Αυτο που μας ενδιαφέρει είναι το 95%. Πάντα σε όλες τις κοινωνίες θα υπάρχει η παραβατικότητα.»

  Δηλαδή στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν υπάρχει παραβατικότητα;

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  Εγώ μαθαίνω ότι η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου των δρόμων σε ορισμένες πόλεις των Η.Π.Α. Στην Ελλαδα αυτό δεν συμβαίνει ούτε στο Ζεφύρι…

  @Μίλων Φιρίκης
  «Στο Freakonomics οι Levitt και Dubner έχουν ένα ωραίο κεφάλαιο σχετικά με την φορολογική συνείδηση των Αμερικανών.

  Είστε περήφανοι που πληρώνετε τους φόρους σας; 97% απάντησαν ναι.
  Ποιο είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να πληρώσετε τους φόρους σας; 90% είπαν πως είναι σε εξαρτημένη σχέση εργασίας, οπότε οι φόροι κατακρατούνται. 93% δήλωσε ο φόβος ελέγχου από την εφοριά.

  1% των απασχολούμενων σε εξαρτημένη σχέση εργασίας κλεβει την εφορία. Το αντίστοιχο ποσοστό στους ελ. επαγγελματιές είναι πάνω απο 50%. Η πιθανότητα ελέγχου από την εφορία είναι 0,4%.

  Σας θυμίζει κάτι;

  (όλα τα νούμερα κατά προσέγγιση).

  ¨Αρα ούτε κάρτες, ούτε τίποτε, εξαρτημένη εργασία για το 90% και όχι το 36% (ΥΠΟΙΚ, ΓΓΠΣ, Στατ. Στοιχεία 2007, Φόροι Φυσικών Προσώπων, Φύλλο Π5.07)»

  Ορθότατον. Σε τελική ανάλυση, γιά να πετύχει οτιδήποτε στο σύστημα χρειάζεται φόβέρα…

  @tanevramou

  «Δεν με εννόησες, μιλάω για ανταλλαγή πληθυσμών. Όσοι θέλουν να μείνουν και να υπακούσουν στους νόμους και το σύνταγμα του καινούριου κράτους, πολύ ευχαρίστως να μείνουν. Οι υπόλοιποι μπορούν να γυρίσουν στην μητέρα Ελλάδα και να μείνουν στα σπίτια που θα αφήσουμε πίσω.»

  Τρομερή ιδέα, μόνο που οι ανταλλαγές πληθυσμών δεν είναι εφαρμόσιμες. Ωστόσο υπάρχει ένα άλλο είδος ανταλλαγής πληθυσμών: Η μετανάστευση εκτός Ελλάδος. Και εκεί όμως δεν έχει επιτευχθεί ένα σταθερό φιλελεύθερο ή νεοφιλελεύθερο σχήμα. Παντού υπάρχει δημοκρατία και οι κυβερνήσεις αλλάζουν, με αποτέλεσμα ο Obama να αντικαθιστά τον Θάμνο, και ο Κάμερον τον Μπράουν.

  Το χειρότερο είναι δε ότι ο φιλελευθερισμός δεν είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση πουθενά στον κόσμο, και εκεί όπου ακόμα υπάρχει η ταμπέλα liberal σε κόμμα εξουσίας, (Ιαπωνία, Αυστραλία) ο Φιλελευθερισμός υπάρχει μόνο κατ” όνομα. Οπότε εσύ πιστεύεις ότι θα κατάφερνες να δημιουργήσεις ένα φιλελεύθερο κράτος στα Επτάνησα; Και η πρώτη πράξη του Φιλελεύθερου κράτους θα ήταν να απαγορεύσει τα Κομμουνιστικά/Βασιλικά κόμματα; Αυτό είναι ο φιλελευθερισμός; Και έπειτα, το Κομμουνιστικό κόμμα σας πειράζει, που δεν βρέθηκε ποτέ στην εξουσία στην Ελλάδα;

  Καλά το είπε ο rebel@work. κράτη δεν γίνονται με βάση 50-100 αυτιστικούς…

  @tanevramou

  ««Εβαζε τα τέλη από τα σήματα στην τσέπη του.
  Εφοριακός υπάλληλος χορήγησε 371 σήματα τελών κυκλοφορίας σε πολίτες. Δεν εξέδωσε όμως ούτε τα προβλεπόμενα διπλότυπα είσπραξης, ούτε κατέθεσε τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως όφειλε. Αντιθέτως, έβαλε στην τσέπη του περισσότερα από 116.300 ευρώ από τα τέλη.
  ΠΟΙΝΗ: Έγγραφη επίπληξη »
  (από τα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου)»

  Εγώ θα τον έδερνα μέχρι να μου πεί πού έχει κρύψει τα λεφτά. Και όχι στα κρυφά, μπροστά στις κάμερες.

  @Hasapoyannes

  «ΕΜΕΙΣ δεσμευόμεθα ότι τέτοιοι τύποι, οι οποίοι invariably προέρχονται από την χυδαία λαϊκή τάξη θα παίρνουν ΙΣΟΒΙΑ ΔΕΣΜΑ άνευ δυνατότητας (μελλοντικής) μετατροπής.»

  Εσένα δεν σου φτάνει που μας έφαγε 116.300 Ευρώ, αλλά θα τον τάϊζες και θα τον φιλοξενούσες και γιά το υπόλοιπο της ζωής του κιόλας! Ταμάμ!

  «H μάλλον, ακόμα πιό αποτελεσματικά, η χασαπογιάννειος συνεπειοκρατική μέθοδος: «Δημεύεται κύριε απαξάπασα η κινητή και ακίνητη περιουσία σου και των συγγενών σου πρωτου βαθμού, δηλαδή συζύγου και τέκνων»

  ΚΑΙ να δείτε πώς «η στριγγλα γίνεται αρνάκι» – the taming of the shrew»

  Και γιατί να την πληρώσει η γυναίκα του και τα παιδιά του; Τι φταίνε τα μικρά βρέ παλιάνθρωπε;

  @Μίλων Φιρίκης
  «Διαφωνώ κύριε Χασαπογιάννη,

  ούτε δήμευση όυτε δίκη. τέτοιες απόπειρες θα καταπέσουν το αργότερο στο ΕΔΑΔ. Εδώ χρειάζεται τρομοκρατική οργάνωση. Μπούκωμα του στόματος με τις αποδείξεις που έκλεβε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι. Έτσι να τον βρουν την άλλη μέρα οι συνάδελφοι του στο γραφείο.

  Αλλά δυστυχώς η 17Ν προτιμούσε να πυροβολεί αλλοδαπούς εργαζόμενους και εκδότες εφημερίδων που δεν διάβαζε κανείς. Ίσως η ΕΥΠ να είναι μια αχνή ελπίδα.

  (Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το ύφος μου, αλλά κάποια πράγματα με σκάνε).»

  Μην ζητάς συγγνώμη γιά τίποτα, και η λύση σου δεν γίνεται αποδεκτή. Εμείς θέλουμε ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ αλλιώς το σύστημα θα καταρρεύσει (αν δεν έχει καταρρεύσει ήδη).

  @Κώστας Α. Χασαπογιάννης

  «O χυδαίος και κατώτατος λαουτζίκος είναι πάντα μιά εύπλαστη άμορφη μάζα – indeed λαουτζίκος. Στην Ελλάδα, δε, τα πράγματα είναι χειρότερα, διότι by virtue of necessity και ανάγκη επιβίωσης, προσαρμόσθηκε στην Οθωμανική πραγματικότητα επί 400 έτη.

  Τον είδα, τον θυμάμαι τον ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΝ με τα μάτια μου. Δεν άνοιξε μύτη, δεν βγήκε κιχ όταν οι χουντικοί χωρικοί έστρεψαν τα πολυβόλα εναντίον του. Ακόμα και ο βασιληάς, ως marionette, πόζαρε αδιαμαρτύρητα με την κατώτερη τάξη – πράγμα για το οποίον ουδέποτε θα συγχωρεθεί, διότι πρόδωσε την αστική τάξη.»

  Ποιά Οθωμανική αυτοκρατορία. Δεν έχουν μείνει και πολλά κουσούρια από τότε Κωστίκαααααα.

  Σήμερα η αστική τάξη είναι η πλειοψηφία! Η μισή Ελλάδα ζεί στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Ξύπνα Κωστίκααααααα.

  Βασικά, όλοι εσείς των ανώτερων τάξεων είσαστε φλώροι. Πρώτος και καλύτερος ο Κοκός ο κοκορόμυαλος, ο διανοητικά ευνουχισμένος που ακόμα περιμένει τον Καραμανλή να τον πάρει τηλέφωνο. Άντε να σου αφιερώσω και ένα τραγουδάκι φλώρε:

  http://www.youtube.com/watch?v=r7yEWAvtDKA

  Άντε γιατί θα σου κάψουμε κανένα Gucci φόρεμα στο τέλος τέλος.

 249. σχόλιο 240

  πέρα από τον εφοριακό που τσέπωσε τα 116.000 ευρώ, υπάρχουν και τα εξής

  «Σύμφωνα με πληροφορίες κάθε ένας εξ αυτών (μεγαλοοφοιλέτες δημοσίου, περί τους 3.700) χρωστάει στην Εφορία τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ, ενώ στην κορυφή της λίστας φιγουράρει επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, με οφειλές «μαμούθ» 636 εκατ. ευρώ. Επίσης, συμπεριλαμβάνεται και η χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολις, γνωστή από την εμπλοκή της στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, με βεβαιωμένα χρέη άνω των 550 εκ. ευρώ. Στους μεγαλοοφειλέτες συμπεριλαμβάνονται τόσο φυσικά πρόσωπα, κατά κύριο λόγο επιχειρηματίες, όσο και νομικά πρόσωπα, εταιρείες οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι ενεργές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αθροιστικά το σύνολο των οφειλών και των 3.700 πλησιάζει τα 10 δισ. ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά 4,2% του ΑΕΠ….Ακόμη συμπεριλαμβάνεται πλήθος εταιρειών από όλους τους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως τρόφιμα, ένδυση, τουρισμός, κατασκευές, εκδόσεις, διαφήμιση, διασκέδαση – αναψυχή, ασφαλιστικές υπηρεσίες κ.ά. ….εκτός αυτώ υπάρχουν και 11.000 μεγαλοοφειλέτες, οι οποίοι χρωστούν στην Εφορία από 100.000 ευρώ και πάνω.»

  Τέλος, να υπενθυμίσω ότι συστηματικά φοροδιαφέυγει και η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών, από γιατρούς και δικηγόρους μέχρι τραγουδιστές και υδραυλικούς.

 250. @249
  οκ, αλλά δεν βλέπεις ότι η ατιμωρησία των εφοριακών οδηγεί ακριβώς σε αυτήν την κατάσταση; Αν ένας εφοριακός μπορεί να κλέβει από το ταμείο χωρίς καμία επίπτωση γιατί να μην λαδώνεται κιόλας για να μην εισπράξει τους φόρους;

  Δηλαδή η φοροδιαφυγή οφείλεται στα λαμόγια εφοριακούς.
  Άσε που άμα πάρεις τις λίστες αυτές της εφορίας και εξετάσεις μια μία προσεχτικά τις υποθέσεις θα διαπιστώσεις ότι παραπάνω από τις μισές δεν έχουν καμία τύχη να εισπραχθούν διότι πολύ απλά θα καταπέσουν στα δικαστήρια.
  Είναι συνηθισμένη και ευρέως διαδεδομένη τακτική των εφοριακών όταν αρνείσαι να τους λαδώσεις να σου επιβάλλουν εξοντωτικά και εξωπραγματικά πρόστιμα ώστε α) να μάθεις το μαθηματάκι σου και την επόμενη φορά να τα στάξεις χωρίς πολλά πολλά β) να σε εκβιάζουν ώστε κάποια στιγμή να αναγκαστείς να συμβιβαστείς και να πληρώσεις τσάμπα ένα σωρό λεφτά
  Και βέβαια όλα αυτά μέσα σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας των εφοριακών. Για παράδειγμα, ρωτάω, υπάρχει κάποια επαγγελματική επίπτωση στον εφοριακό που έχει βεβαιώσει παραβάσεις π.χ σε μια επιχείρηση, οι οποίες παραβάσεις καταπέφτουν στο δικαστήριο;
  Τι να λέμε τώρα…
  Όποιος έχει ασχοληθεί με επιχειρήσεις στην Ελλάδα ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει. Οι υπόλοιποι κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου….

 251. TEΛΟΣ να ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ότι 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Μαργαρίτες, «ΦΤΩΧΟΣ» λαουτζίκος, αυτός που κάνει χρήση της Δημόσιας εκπαίδευσης, Δημόσιας παροχής υπηρεσιών Υγείας, Κουπονιών Κοινωνικού Τουρισμού κλπ κλπ χρωστάει ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ στο ΚΡΑΤΟΣ περί τα 120 ΔΙΣ (= 6-8 ΔΙΣ ετησίως επό 20 χρόνια, χωρίς να υπολογίζω τους τόκους).

  ΑΥΤΟΣ ο αισχρός ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ που είχε τεράστιο ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ εισόδημα είναι εκείνος που αγόραζε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ εισαγόμενα είδη με τα περίσσεια, τα κλεμένα, ΚΑΙ έτσι ΕΚΤΙΝΑΞΕ το ΕΛΛΕΙΜΜΑ στο ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ στα ΥΨΗ τα ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ

  ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ = Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Ελλαδος

 252. δεν αμφισβητώ ότι θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά τα λαμόγια οι εφοριακοί. Απλά λέω ότι παράλληλα θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και οι άλλοι (μεγαλοοφοιλέτες, ελευθρεροι επαγγελματιες κλπ) που θα πιαστούν

  «Και βέβαια όλα αυτά μέσα σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας των εφοριακών»

  γενικότερης ατιμωρησίας tanevramou

 253. @alex (252)

  πρώτα τους φύλακες κρεμάς, μετά τους κλέφτες. απλή συστημική λογική.

 254. όχι Μίλωνα

  το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να τους κρεμάσεις παράλληλα…όλως τυχαίως οι μεγαλοαπατεώνες πάντα τη σκαπουλάρουν

 255. Nαι, αλλά ξεχάσατε κύριε Φιρίκη
  ότι άλλο απλή συστημική και άλλο «εγείρω αμφιβολίες για το ταλεντο σου» αγραμματική, καθαρματική λογική.
  Aλλίμονο, ο «φουκαράς» εφοριακός;;;; Μπορεί να βγάζει 10.000 το μήνα αλλά είναι παιδί της εργατικής τάξης. Την επανάστασή του κάνει ο άνθρωπος

  Ετερον εκατέρωθεν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 256. ΟΛΟΙ την σκαπουλάρουν στην Ελλάδα. ΟΛΟΙ. Η καταστροφή της Ελλάδος είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ προσπάθειας,
  το ΜΟΝΟ πράγμα στο οποίο συνεργάσθηκαν με θρησκευτική ευλάβεια ΟΛΟΙ οι Ελληνες – ΠΩΣ να κλέψουν την ΠΑΤΡΙΔΑ τους.

  ΔΙΕΘΝΕΣ REDICOLO Η Ελλάδα. Μέχρι και στην κωμική εκπομπή του Σαββάτου, Saturday Night Live έφθασε η ΛΑΜΟΓΙΑ της Ελληνικής ψευτο-Καπιταλ-Κομμουνισμού.

  Η παρουσιάστρια λέει, «Well my mother is Greek and the other day I asked “Mom, what’s the Greek word for taxes?” and she said, “We don’t have one” «

 257. της -> του

 258. …ενώ ο «φουκαράς» ο δικηγόρος που δήλωνε εισόδημα 16.000 ευρώ και είχε στην κατοχή του πολύτελη αυτοκίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, τι ακριβώς κάνει??? Ή η «ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία με πολλές διακρίσεις» (ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ αραγε?) , καθώς φέρεται να έχει προκύψει πρόβλημα με πλαστά εισιτήρια»? Αυτοί τι είδους επανάσταση έκαναν? Ή μήπως ο άλλος επιχειρηματίας από τη θεσσαλονίκη με οφειλές 636 εκατομμυρίων ευρώ…

  για όσους δεν διαβάζουν προσεκτικά τα σχόλια των άλλων, παραπέμπω εκ νέου στο 252 και επαναλαμβάνω
  «δεν αμφισβητώ ότι θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά τα λαμόγια οι εφοριακοί».

  Ξέρετε, πέρα από το ποιος θα τιμωρηθεί πρώτος και ποιος δεύτερος υπάρχει και η λύση των παράλληλων ερευνών, με την οποία «δένεις» πολύ καλύτερα τους παραβάτες, είτε αυτοί είναι εφοριακοι είτε επιχειρηματίες είτε ελεύθεροι επαγγλματίες. It takes two to tango είτε πρόκειται για ζευγάρι εφοριακού/ελεύθερου επαγγελματία είτε πρόκειται για πολιτική/οικονομική διαπλοκή

 259. «Οι προμηθευτές νοσοκομειακών υλικών και ιατρικών μηχανημάτων, με τη συνεργασία ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων και διοικητών των νοσοκομείων, έχουν στήσει ένα απίστευτο φαγοπότι, το οποίο διπλασίασε τις δαπάνες για την Υγεία από 1,5 δισ. ευρώ σε 3 δισ. ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια. Από παντού, οι πάντες βγάζουν κέρδη. Από το οινόπνευμα και τις γάζες ως τους σπόγγους απορρόφησης και τα νεφροειδή, από τα στεντ και τους απινιδωτές, ως τους καθετήρες, τους τεχνητούς μήνιγγες και τα ορθοπαιδικά υλικά, όλοι βγάζουν κέρδη που αγγίζουν ως και το 1.000% σε ορισμένα δημόσια νοσοκομεία, σε σχέση με τις τιμές των ίδιων υλικών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην Κύπρο.
  Τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές και που παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα» είναι πραγματικά απίστευτα. Το ίδιο υλικό, της ίδιας εταιρείας, που χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία 100 ευρώ από κάθε νοσοκομείο του Λονδίνου ή της Μαδρίτης, στην Ελλάδα χρεώνεται από 300 ως 3.000 ευρώ, ανάλογα με το πόσο θα κερδοσκοπήσουν οι γιατροί και οι προμηθευτές σε κάθε νοσοκομείο! Η ίδια ακτινογραφία ή η ίδια θεραπεία χρεώνεται με άλλο κοστολόγιο στον «Ευαγγελισμό» και με άλλο στην Πάτρα ή στην Αλεξανδρούπολη, επειδή πληρώνουν αδιαμαρτύρητα τα ασφαλιστικά ταμεία! Παρ΄ όλα αυτά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και τα χρέη των νοσοκομείων καθώς στα χειρουργεία, αλλά και στους θαλάμους, επικρατεί καθεστώς απόλυτου χάους και η λογική «ο κλέψας του κλέψαντος». Για μια επέμβαση χρησιμοποιούνται εμφυτεύματα και υλικά πολύ περισσότερα από αυτά που προβλέπουν τα βιβλία της Ιατρικής. Υπάρχουν νοσοκομεία που παραλαμβάνουν εν γνώσει τους άχρηστα υλικά, επειδή μόνο με αυτόν τον τρόπο οι προμηθευτές ρίχνουν τις τιμές στα χρήσιμα.
  Οι νοσηλευτές χρησιμοποιούν τα αναλώσιμα υλικά χωρίς καμιά φειδώ και χωρίς κανέναν έλεγχο, με αποτέλεσμα να παίρνουν υλικά για το σπίτι ακόμη και οι αποκλειστικές νοσοκόμες που δεν ανήκουν στο δυναμικό των νοσοκομείων. …Οπως αποδείχθηκε, ολόκληρες ομάδες στα χειρουργεία και στους θαλάμους των ασθενών υπερκοστολογούν τα νοσοκομειακά υλικά και τα σπαταλούν αλόγιστα. Οι διοικητές των νοσοκομείων έχουν υπογράψει «με καπέλο» όλες τις προμήθειες ιατρικών μηχανημάτων, ενώ οι υπουργοί της ΝΔ υπέγραφαν αδιαμαρτύρητα τους φουσκωμένους προϋπολογισμούς. …* Οι ενδοφακοί στις οφθαλμιατρικές κλινικές. Ενας ακρυλικός υδρόφιλος ενδοφακός χρεώνεται 295 ευρώ στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»,280 ευρώ στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών και 120 ευρώ στην Ευρώπη.

  * Στα νεφρολογικά υλικά. Ενα φίλτρο υψηλής διαπερατότητας αγοράζεται από το ελληνικό Δημόσιο 50 ευρώ,ενώ στην Κύπρο κοστίζει 7 ευρώ και στις ΗΠΑ 8,5 δολάρια.

  * Στα ορθοπαιδικά υλικά. Ενας στειλεός κοστίζει 1.400 ευρώ στην Ελλάδα και 700 στην Κύπρο και μια κοτύλη 960 ευρώ στην Ελλάδα και 300 ευρώ στην Κύπρο. * Στα καρδιολογικά υλικά. Ενας αμφικοιλιακός απινιδωτής χρεώνεται 22.000 ευρώ στην Ελλάδα,12.600 στην Ευρώπη και 13.076 στην Κύπρο και ένας μονοεστιακός ως 34.467 ευρώ στην Ελλάδα,10.800 στην Ευρώπη και 8.590 στην Κύπρο. Με αυτές τις τιμές,η συνολική δαπάνη για την Υγεία στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει πλέον το 10,1% του ΑΕΠ,ενώ ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ είναι 9%.Ταυτόχρονα,για το 2009 η συνολική φαρμακευτική δαπάνη θα φτάσει τα 9,2 δισ.ευρώ, όταν στην Ισπανία,με τετραπλάσιο πληθυσμό,η αντίστοιχη δαπάνη είναι 12 δισ.ευρώ.

  Οι εταιρείες μοσχοπουλάνε με κέρδος ως και 773%! Τέσσερις ελληνικές και ξένες εταιρείες που κυριαρχούν στις προμήθειες νοσοκομειακού υλικού και των ορθοπαιδικών εμφυτευμάτων «δουλεύουν» με κέρδος που αγγίζει ακόμη και το 773%! Πρόκειται για τις εταιρείες ΙΑΜΕΧ ΑΕ, Αρθρωσις ΑΕ, Johnson & Johnson Ηellas ΑΕΒΕ και ΒΙΟΜΕΤ ΑΕ, όπως καταγράφονται σε έκθεση ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

  Ο έλεγχος διενεργήθηκε έπειτα από καταγγελία του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης. Η καταγγελία αφορούσε το κόστος ειδικής ενδοπρόθεσης ισχίου και την προσφορά που έγινε από την εταιρεία ΙΑΜΕΞ Βορείου Ελλάδος. Η προσφορά που έδωσε η ΙΑΜΕΞ Βορείου Ελλάδος για να προμηθεύσει στο νοσοκομείο το συγκεκριμένο είδος ήταν 28.000 ευρώ, χωρίς τον ΦΠΑ.

  Οπως σημειώνεται στο έγγραφο, «ο έλεγχος διαπίστωσε για παραπλήσιο ορθοπαιδικό εμφύτευμα, με βάση παραστατικά στοιχεία (τιμολόγια αγοράς- τιμολόγια πώλησης),ότι η τιμή αγοράς από τον ξένο οίκο ανερχόταν σε 13.650

  ευρώ και τιμολογήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” στην τιμή των 35.000 ευρώ»! Η έρευνα δεν περιορίστηκε μόνο στην αγορά του συγκεκριμένου εμφυτεύματος αλλά «επεκτάθηκε και στη διερεύνηση και άλλων ορθοπαιδικών εμφυτευμάτων για γόνατα και ισχία προκειμένου να διαπιστωθούν το κόστος, η τιμή πώλησης και το μεικτό κέρδος». Και τα ευρήματα ήταν εξόχως αποκαλυπτικά. Ετσι λοιπόν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομίας έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι προϊόν που έχει κόστος αγοράς 99 ευρώ η εταιρεία ΙΑΜΕΧ το πουλούσε 865 ευρώ στο Γενικό Κρατικό Αιγίου κερδίζοντας 773,7%. Την ίδια στιγμή η εταιρεία Αρθρωσις Ιατρικά Είδη ΑΕ είχε… «επιτυχίες» αφού κατόρθωνε (ίσως όχι και με μεγάλη προσπάθεια…) να προμηθεύεται εμφύτευμα με 189,04 ευρώ και να το πουλάει στο ΠΓΝ «Αττικόν» προς 1.290 ευρώ κερδίζοντας το όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό του 582,39%. Ενώ η εταιρεία Johnson & Johnson Ηellas ΑΕΒΕ (βρίσκεται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης η σκανδαλώδης πώληση συγκεκριμένων ειδών) τη μηριαία πρόθεση την προμηθεύεται με 315 ευρώ και την πουλάει προς 2.500 ευρώ σε ιδιωτική κλινική.

 260. Το πρόβλημα στην ελλάδα είναι το κράτος αποκλειστικά και μόνο. Όσο το κράτος συμπεριφέρεται ως κλέφτης δεν μπορείς να περιμένεις από τους πολίτες να είναι άγιοι.
  Σου υπενθυμίζω ότι στην ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να εξαναγκάσεις το κράτος να σου καταβάλει χρήματα που σου οφείλει.
  Αν δηλαδή εγώ κάνω μια αγωγή αποζημίωσης εναντίον του κράτους και την κερδίσω, δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να την εισπράξω.

  Επίσης όσον αφορά τα χρέη των επιχειρήσεων να σου δώσω και ένα άλλο παράδειγμα:
  Εταιρεία λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς του δημοσίου. Ας πούμε κερδίζει ένα διαγωνισμό 100,000 ευρώ. Για να μπεί στην σειρά να πληρωθεί πρέπει να κόψει τιμολόγιο και άρα εντός 1 ή 3 μηνών να αποδώσει στο κράτος 21,000 ευρώ. Οι όροι πληρωμής του διαγωνισμού είναι μετρητά με την παραλαβή.
  Ο δημόσιος οργανισμός πληρώνει μετά από 3 χρόνια!
  Υπάρχουν επιχειρήσεις που χρωστάνε ΦΠΑ π.χ 100,000 και το κράτος τους χρωστάει 1,000,000. Δεν θα μπορούσε δηλαδή αυτή η οφειλή να συμψηφιστεί; Σε κάθε άλλη περίπτωση σε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών δεν θα συμψηφιζόταν;

  Αλλά όχι, αντί να σου δώσουν τα λεφτά που σου χρωστάνε, σε ξεσκίζουνε στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις και σε τρέχουν και για ποινικό στα δικαστήρια.
  Επαναλαμβάνω, όποιος δεν έχει ασχοληθεί με επιχειρήσεις στην ελλάδα δεν έχει ιδέα τι γίνεται και το πως το κράτος γ….εί τον επιχειρηματία καθημερινά.

 261. Και μετά ρωτάς γιατί πουλάνε με 579% κέρδος; Βάλε τις μίζες, βάλε τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, βάλε πρόστιμα και προσαυξήσεις, βάλε το λάδωμα στον εφοριακό κλπ κλπ κλπ κλπ και θα δεις ότι τελικά η εταιρεία πουλάει με το ίδιο περιθώριο όπως και στην ευρώπη.

 262. δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω αυτά που λες, εκτός ίσως από τη πρώτη πρόταση. Γιατί, για παράδειγμα, δεν είναι το «κακό κράτος» που εξανάγκασε αυτές τις 4 φαρμακευτικές εταιρίες να κάνουν ό,τι κάνουν, ούτε είναι το «κακό κράτος» που εξανάγκασε τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες σε υπερκοστολογήσεις και εισφοροδιαφυγή. Δεν είναι με δυο λόγια άμοιρος ευθυνών ο ιδιώτης (μικρός ή μεγάλος, δεν εέχει σημασία)

 263. πολύ εύκολα τους δικαιολογείς tanevramou. Μακάρι να είχαν μπει πρόστιμα στις συγκεκριμένες εταιρίες. Οι εταιρίες αυτές κάνουν υπερκοστολογήσεις όχι για να πουλάνε με το ίδιο περιθώριο όπως και στην ευρώπη αλλά για να βγάλουν περισσοτερα κέρδη. Βεβαίως κάποιος τις «αφήνει και τα κάνουν». Σου υπενθμίζω (και σου αποδεικνύω παράλληλα ότι δεν έχεις δίκιο στο συγκεκριμένο) ότι στην Αγγλία έχει ήδη αρχίσει έρευνα για μία φαρμακευτική εταιρία (depuy)

 264. @alex (262)

  Συνήθως η μεγαλύτερη αδικία προκαλείται από τον ισχυρότερο. Στην σχέση κράτους-ιδιώτη ισχυρότερος είναι το κράτος, άρα…

  Ακόμη και εάν δεχθούμε ότι υπάρχει ισομερισμός ευθύνης, αυτή ισχύει όταν ο αριθμός «παίγνιων» είναι 1.

  Σε περίπτωση όπου ο αριθμός «παίγνιων» είναι n, νομοτελειακά το διεφθαρμένο κράτος διαφθείρει και τον ιδιώτη.

  Παράδειγμα:
  Παίγνιο 1: Διαγωνισμός 1, Κρατική Αρχή Χ (διεφθαρμενη), Ιδιώτης Υ (εγώ, λαμόγιο), Ιδιώτης Ζ (εσύ, άσπιλος)
  Έργο των 100.000

  Αν το πάρω εγώ (Ιδιώτης Υ, λαμόγιο) το έργο ο προϋπολογισμός είναι:
  α) 10.000 μίζα
  β) 20.000 ο Μπάμπης για να κάνει το παραδοτέο (παραλαβή=βέβαιαη λόγω α)
  γ) 70.000 κέρδος.

  Αν το πάρω εγώ (Ιδιώτης Υ, λαμόγιο) το έργο ο προϋπολογισμός είναι:
  α) 10.000 μίζα
  β) 20.000 ο Μπάμπης για να κάνει το παραδοτέο (παραλαβή=βέβαιαη λόγω α)
  γ) 70.000 κέρδος.

  Αν το πάρεις εσύ (Ιδιώτης Ζ, άσπιλος) το έργο ο προϋπολογισμός είναι:
  α) 50.000 αμοιβή των καταρτισμένων επιστημόνων που θα περατώσουν το έργο
  β) 50.000 κέρδος.

  Σχέση Υκέρδος/Ζκέρδος=1,4

  Παίγνιο 2: Διαγωνισμός 2, Κρατική Αρχή Χ (διεφθαρμενη), Ιδιώτης Υ (εγώ, λαμόγιο), Ιδιώτης Ζ (εσύ, άσπιλος)
  Έργο των 100.000

  Αν το πάρω εγώ (Ιδιώτης Υ, λαμόγιο) το έργο ο προϋπολογισμός είναι:
  α) 20.000 έκπτωση (=Υγ-Ζβ)
  β) 20.000 ο Μπάμπης για να κάνει το παραδοτέο (παραλαβή=βέβαιαη λόγω α)
  γ) 60.000 κέρδος.

  Αν το πάρεις εσύ (Ιδιώτης Ζ, άσπιλος) το έργο ο προϋπολογισμός είναι:
  α) 20.000 έκπτωση για να μείνεις στο παιχνίδι
  β) 50.000 αμοιβή των καταρτισμένων επιστημόνων που θα περατώσουν το έργο
  β) 30.000 κέρδος.

  Σχέση Υκέρδος/Ζκέρδος=2

  κ.ο.κ.

  Μια φορά να γίνει η μαλακία, μετά τελείωσε.

 265. Δεν δικαιολογώ κανέναν. Απλώς σου περιγράφω μια κατάσταση η οποία εξαναγκάζει τους πάντες να γίνονται λαμόγια.
  Ο μηχανισμός είναι πολύ απλός. Δες τι γινόταν στις χώρες του ανατολικού μπλοκ. Είναι το κλασικό παράδειγμα. Το διεφθαρμένο κράτος διαφθείρει τους πάντες. Για αυτό και στην Ανατολική Γερμανία το 50% του πληθυσμού και βάλε ήταν συνεργάτες της Στάζι.
  Δεν διαφθείρουν οι επιχειρήσεις το κράτος. Η Siemens δεν έδινε μίζες σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έδινε εκεί που το διεφθαρμένο κράτος επέβαλε τις μίζες ώς τον μόνο τρόπο συναλλαγής.
  Φυσικά σε καμία χώρα δεν είναι όλοι άγιοι. Έχω φίλο που δουλεύει στις ΗΠΑ σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, στο τμήμα των κυβερνητικών συμβολαίων. Έχουν δει τα μάτια του αρκετά. Αλλά όχι αυτό το πράγμα που συμβαίνει εδώ.
  Το ξέρεις για παράδειγμα ότι ακόμα και για προμήθειες στην Βουλή παίζουν λαδώματα; Τι άλλο να πούμε δηλαδή;

  Στην ελλάδα βρίσκουν και τα κάνουν. Ακόμα και αν είσαι τίμιος επιχειρηματίας, αρκεί μια 3ετία για να καταλήξεις να λαδώνεις με χέρια και με πόδια.
  Και ναι, οι υπερτιμολογήσεις, σε μεγάλο ποσοστό, είναι για να καλύπτουν οι επιχειρήσεις τα μαύρα έξοδα που αναγκάζονται να κάνουν λόγω του διεφθαρμένου κράτους.

 266. Παράδειγμα άλλο (από τα χιλιάδες που υπάρχουν):
  Γνωστός μου, υπεύθυνος για το λογιστήριο σε μεγάλη ξένη τράπεζα στην ελλάδα τα πρώτα χρόνια που είχε έρθει εδώ (η τράπεζα). Κλείνουν ισολογισμό και έρχεται η εφορία και τους βάζει πρόστιμα 100,000,000 δραχμές (τότε) για φορολογικές διαφορές. Δυό μέρες μετά έρχεται εντολή από το εξωτερικό να απολυθεί ο γνωστός μου.
  Είδε και έπαθε ο γ.δ της τράπεζας να εξηγήσει στους ξένους πως δουλεύει ακριβώς εδώ στο σύστημα και να γλιτώσει την δουλειά του ο γνωστός μου.

  Όπως καταλαβαίνεις το πρόβλημα οι ξένοι το έλυσαν ώς εξής: αύξησαν τις προμήθειες στις συναλλαγές για να ισορροπήσουν το ετήσιο (αδικαιολόγητο) χαράτσι της εφορίας. Απλά πράγματα.

  Κάπως έτσι όλα τα πράγματα στην ελλάδα κοστίζουν ακριβότερα από ότι στο εξωτερικό.

 267. Η απάτη με τα μη συγκρίσιμα υλικά σε 4 μέρη:
  http://ermippos.blogspot.com/2010/05/blog-post_17.html

 268. Άσε το άλλο, την παγκοσμίου φήμης πατέντα και καμάρι της νομοθεσίας μας, την γνωστή κυλιόμενη παραγραφή.
  Πότε παραγράφονται τα φορολογικά αδικήματα; Στα 5 χρόνια , στα 7 στα 10, στα 500;

  Σιγά που θα σου πούμε. Όποτε του καυ……σει του υπουργού οικονομικών. Κράτος είμαστε ότι θέλουμε κάνουμε. Τραβάμε μια νυχτερινή τροπολογία ετησίως και αλλάζουμε τα χρόνια παραγραφής κατά το δοκούν.

  Τι και αν έχουν βγει δεκάδες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων που ανατρέπουν αυτές τις τροπολογίες.
  Χεστήκαμε. Τι είπες; Ότι υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας; Τράβα στο δικαστήριο να δικαιωθείς. Πότε θα δικαιωθείς; Α, που να ξέρω εγώ, είναι αργή η δικαιοσύνη ας πρόσεχες, αλλά στο ενδιάμεσο πάρε ποινικά δικαστήρια, πάρε δημόσια διαπόμπευση, πάρε αφαίρεση της φορολογικής ενημερότητας, πάρε κατασχέσεις, πάρε να έχεις γενικώς.

  Έτσι καταλήγουν να δικάζονται σε πρώτο βαθμό υποθέσεις που έχουν συμβεί 15 χρόνια πριν. Και για να βγεί τελεσίδικη απόφαση μπορεί να περάσουν και 20 και 25 χρόνια.
  Και αθωώνεσαι. Και; Και τι κατάλαβες; Απλώς βλαστημάς την ώρα και την στιγμή που δεν λάδωσες τον εφοριακό.
  Και κάπως έτσι η ζωή συνεχίζεται…όπως πάντα.

 269. @tanevramou

  Και βέβαια οι εφοριακοί πρέπει να φάνε το πιό πολύ ξύλο από όλους, Αυτά που λες με τα εξοντωτικά πρόστιμα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί στο σκάνδαλο των «κουμπάρων»

  «Άσε που άμα πάρεις τις λίστες αυτές της εφορίας και εξετάσεις μια μία προσεχτικά τις υποθέσεις θα διαπιστώσεις ότι παραπάνω από τις μισές δεν έχουν καμία τύχη να εισπραχθούν διότι πολύ απλά θα καταπέσουν στα δικαστήρια.»

  Κανονικά θα έπρεπε να γινότανε αυτά τα δικαστήρια, και σε περίπτωση που κατέπεφταν οι υποθέσεις, να έπεφταν και τα κεφάλια των εφοριακών μαζί τους.

  @Φωφώ, Θεομήτωρ της Ελλάδος

  «TEΛΟΣ να ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ότι 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Μαργαρίτες, «ΦΤΩΧΟΣ» λαουτζίκος, αυτός που κάνει χρήση της Δημόσιας εκπαίδευσης, Δημόσιας παροχής υπηρεσιών Υγείας, Κουπονιών Κοινωνικού Τουρισμού κλπ κλπ χρωστάει ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ στο ΚΡΑΤΟΣ περί τα 120 ΔΙΣ (= 6-8 ΔΙΣ ετησίως επό 20 χρόνια, χωρίς να υπολογίζω τους τόκους).

  ΑΥΤΟΣ ο αισχρός ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ που είχε τεράστιο ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ εισόδημα είναι εκείνος που αγόραζε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ εισαγόμενα είδη με τα περίσσεια, τα κλεμένα, ΚΑΙ έτσι ΕΚΤΙΝΑΞΕ το ΕΛΛΕΙΜΜΑ στο ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ στα ΥΨΗ τα ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ

  ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ = Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Ελλαδος»

  Εντάξει μπρέ Χασαπόγιαννη, είπαμε να αυξηθούν οι φόροι, αλλά βγές σαν άντρας και υποστήριξε την θέση σου. Μην βάζεις φουστάνι απάνω στο καλύτερο!

  @alex

  «δεν αμφισβητώ ότι θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά τα λαμόγια οι εφοριακοί. Απλά λέω ότι παράλληλα θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και οι άλλοι (μεγαλοοφοιλέτες, ελευθρεροι επαγγελματιες κλπ) που θα πιαστούν

  «Και βέβαια όλα αυτά μέσα σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας των εφοριακών»

  γενικότερης ατιμωρησίας tanevramou»

  Πρώτα πρέπει να πέσουν τα κεφάλια των εφοριακών, και πρίν από αυτά, των πολιτικών προϊσταμένων τους. Την πρώτη ευθύνη έχει πάντοτε το ΚΡΑΤΟΣ και οι ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ του.

  @alex

  ««Οι προμηθευτές νοσοκομειακών υλικών και ιατρικών μηχανημάτων, με τη συνεργασία ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων και διοικητών των νοσοκομείων, έχουν στήσει ένα απίστευτο φαγοπότι, το οποίο διπλασίασε τις δαπάνες για την Υγεία από 1,5 δισ. ευρώ σε 3 δισ. ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια….»

  Τα τελευταία 5 χρόνια δεν υπήρχε κυβέρνηση στην Ελλάδα, μήτε πρωθυπουργός. Μας διοικούσαν εγκληματίες…

  @tanevramou

  «Το πρόβλημα στην ελλάδα είναι το κράτος αποκλειστικά και μόνο. Όσο το κράτος συμπεριφέρεται ως κλέφτης δεν μπορείς να περιμένεις από τους πολίτες να είναι άγιοι.»

  Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η παντελής έλλειψη του κράτους. Όποια και να είναι η πηγή του προβλήματος (κράτος ή ιδιώτες) η μόνη λύση θα είναι ένα σοβαρό κράτος στο οποίο θα είμαστε συμμέτοχοι ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

  «Υπάρχουν επιχειρήσεις που χρωστάνε ΦΠΑ π.χ 100,000 και το κράτος τους χρωστάει 1,000,000. Δεν θα μπορούσε δηλαδή αυτή η οφειλή να συμψηφιστεί; Σε κάθε άλλη περίπτωση σε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών δεν θα συμψηφιζόταν;

  Αλλά όχι, αντί να σου δώσουν τα λεφτά που σου χρωστάνε, σε ξεσκίζουνε στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις και σε τρέχουν και για ποινικό στα δικαστήρια.
  Επαναλαμβάνω, όποιος δεν έχει ασχοληθεί με επιχειρήσεις στην ελλάδα δεν έχει ιδέα τι γίνεται και το πως το κράτος γ….εί τον επιχειρηματία καθημερινά.»

  Πολύ σωστά τα λές. Και δεν ξεσκίζει όλες τις επιχειρήσεις. Ξεσκίζει τις κομματικά εχθρικές επιχειρήσεις περισσότερο από τα κομματικά φιλαράκια. Αυτά πρέπει να κοπούν μαχαίρι.

  @alex

  «Δεν είναι με δυο λόγια άμοιρος ευθυνών ο ιδιώτης.»

  Γιά όσο δεν πέφτουν κεφάλια στην κρατική μηχανή, ο ιδιώτης είναι άμοιρος ευθυνών γιατί δεν μπορεί να βρεί το δίκιο του, και δεν τολμάει να το διεκδικήσει καν!

 270. προς όλους…

  η συζήτηση στα τελευταία σχόλια (και των δικών μου συμπεριλαμβανομένων) κατέληξε να θυμίζει την αντίστοιχη για το αυγό και τη κότα. Πάντως επιμένω πως εάν η siemens για παράδειγμα δεν ήθελε να παίξει σε αυτό το παιχνίδι της διαφθοράς, πολύ απλά δεν θα έπαιζε. Το ότι επέλεξε να το παίξει κάτι λέει για την ίδια τη siemens, για την DePuy κλπ. Η τεράστια διαφθορά που παρατηρείται στις αναπτυσσόμενες χώρες, χώρες του τρίτου κόσμου κλπ δεν οφείλεται στο ότι οι μεγάλες πολυεθνικές διεφθάρησαν από τους κακούς δικτάτορες…..

  @tanevramou
  δες ειδικότερα το σημείο 6 (τηρουμένων των αναλογιών και στην αγγλία ισχύει η ίδια κατάσταση διαφθοράς και χρηματισμού, εκεί όμως δεν αναγνωριζουν «παραπλανηθείσα εταιρια»)

  συμφωνούμε λοιπον υποθέτω στα εξής:
  1. παραδειγματική τιμωρία διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών, εφοριακών, διευθυντών νοσοκομίων, γ. γραμματέων κλπ
  2. αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών
  3. πραγματικό πόθεν έσχες σε πολιτικούς, δημόσιους λειτουργους κλπ
  4. καθιέρωση σαφούς νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση περιστατικών σαν κι αυτά που ανέφερε ο tanevramou
  5. «σοβαρό κράτος στο οποίο θα είμαστε συμμέτοχοι ΟΛΟΙ ΜΑΣ»
  6. κάτι αντιστοιχο ενδεχομένως με αυτό που θα ισχύσει στην Αγγλία…(Whereas in the past companies could plead ignorance of the actions of their employees, a proposed new law in the United Kingdom will introduce, for the first time, a specific corporate offence of failing to prevent bribery. The Bribery Bill was published in draft on 25 March 2009 for pre-legislative scrutiny by a Joint Committee of both Houses of Parliament and introduced in the House of Lords on 19 November 2009. It is currently being reviewed in the House of Commons. Anticipating the wide-ranging implications the bill will have, many UK companies are now scrambling to review their internal procedures and ensure that their staff are fully aware of their obligations when the bill becomes law. However, recent media reports have revealed that a worrying number of UK companies are still unaware of the tough penalties they face if they do not comply with the new regulations. The introduction of the new bill comes at a time when the UK authorities are already cracking down on companies that are found guilty of bribery. In September last year, following an investigation by the UK’s Serious Fraud Office, British bridge-building firm Mabey & Johnson was convicted of bribery of foreign officials in Ghana and fined over GBP 6 million. Under the new bribery law, employees can face up to ten years in prison if they are found guilty of such offences, meaning that in the case of Mabey & Johnson, the company was lucky to escape with a fine. When the new laws come into force, there are likely to be a number of high profile cases in which both companies and employees are made an example of using both custodial sentences and huge fines.)

 271. @alex (270)

  Το αντίθετο του καλού είναι η καλή πρόθεση. Θετική η προσπάθεια των Βρεττανών αλλά μου θυμίζει το «Lawyers Full Employment Act». Κοινώς σε δουλεία να βρισκόμαστε (κυρίως οι δικηγόροι).

  Εγώ θα εστίαζα και πάλι στους Gatekeepers αντί να ψάχνω στους αγρούς. Κατά βάση δεν είναι απαραίτητο να δω έαν τα πήρε ο ΔΥ. Θα πρέπει να αρκεί ότι επιλέχθει η καλύτερη προσφορά και ότι το παραδοτέο καλύπτει τις απαιτήσεις του τεύχους προδιαγραφών. Μαζί με καρροτάκι για τον συνεπή και αποτελεσματικό ΔΥ.

  (Για να μην λέμε μόνο για την Ελλάδα, σε ένα αλλοδαπό Υπουργείο έλεγαν, «πείτε μας ποιός πρέπει να πάρει το έργο και σας εγγυώμαστε ότι θα το πάρει ο καλύτερος»_

 272. Βασικα Φιρικη(ψευδωνυμο απ βιβλιο του Τσιφορου?) τι πρεπει να γινει κατα τη γνωμη σας σε υποθεσεις τυπου Ζημενς?Πως θα πρεπει η νομολογια να αντιμετωπιζει μια εταιρεια που δωροδοκει?Σας βλεπω να λετε» ναι αλλα» για τις εταιρειες,θεωρειτε αναποτελεσματικη την αγγλικη νομοθεσια,η προταση σας λοιπον ποια ειναι?Να μην τιμωρουνται καθολου?Και επισης για τον χρηστη tanevramou ισχυει το ερωτημα αυτο αν θελει να απαντησει.

 273. @marios (272)

  Για να πω την αμαρτία μου δεν ξέρω. Σκέψεις ανταλλάσσουμε. Θεωρώ όμως οτι το προλαμβάνειν βέλτιον του θεραπεύειν.

  ΄Οσον αφορά την ηθική πλευρά (ως μην μας ακούσει ο ρέμπελος) είμαι μεν σύμφωνος. Από πρακτικής πλευράς όμως εισάγουμε ένα εκ των υστέρων ελεγκτικό επίπεδο στο σύστημα, αντί να βελτιώσουμε το σημείο εισρροής, ήτοι το σύστημα ανάθεσης.

  Οι αρχές Καλής Διακυβέρνησης δίνουν κάποιες ενδείξεις όσον αφορά στην διαφάνεια και την accountability (παρακαλώ για μια καλή ελληνική λέξη).

  Στα πλαίσια της επαγγελματικής μου εμπειρίας, έχω δει π.χ. διαδικασία ανάθεσης στην Δανία με ανοιχτή διαπραγμάτευση παρουσία όλων των υποψήφιων αναδόχων.
  Στην Βουργαρία έχω κατεβάσει προσφορά με 15 δηλώσεις αποκύρηξης της διαφθοράς και των παραφυάδων αυτής, έχω αξιολογηθεί με βάση 353 κριτήρια και έχω κοπεί γιατί το αντίγραφο ποινικού μητρώου ενός των μελών του ΔΣ ήταν μη επικυρωμένο αντίγραφο.

  Εννοείτε;

  ΥΓ: nick=yes

 274. @marios

  Τι εννοείς; Νόμοι υπάρχουν στην ελλάδα και για αυτούς που δωροδοκούν και για αυτούς που δωροδοκούνται. Εννοείται ότι και οι δύο διαπράττουν εγκληματικές πράξεις.
  Το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Το ζητούμενο είναι να σταματήσει η κουλτούρα της παραβατικότητας που διατρέχει κάθετα και οριζόντια ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ούτε απλό είναι ούτε εύκολο. Πρόκειται για ένα ιστορικό φαινόμενο στην ελλάδα με καταβολές αντίστοιχες π.χ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. (βλ. Καποδίστριας – καλλιέργεια πατάτας)
  Τι απαιτείται κατά την γνώμη μου; Σε αυτήν την φάση δύσκολα μέτρα. Επιγραμματικά:

  1) Δραστική μείωση της πηγής της διαφθοράς, δηλαδή του κράτους. Όσο το κράτος διαχειρίζεται το 60% της οικονομικής δραστηριότητας τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

  2) Κατάργηση περίπου του 70-80% της ελληνικής νομοθεσίας. Αντικατάστασής της με ένα σύγχρονο απλό και καθαρό νομοθετικό σύστημα που θα μπορεί να ακολουθηθεί κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από νόμους που δεν εφαρμόζονται ποτέ.

  Τώρα το καθένα από τα δύο προηγούμενα έχει από 70 υποσημειώσεις, πολλά από τα οποία έχουν ειπωθεί αρκετές φορές εδώ. Να μην επεκταθώ προς το παρόν.

 275. Ευχαριστω και του δυο σας για τις απαντησεις.Δε θα πω τιποτα περισσοτερο γιατι δε διαφωνω με την ουσια οσων γραψατε.Η ερωτηση μου ηταν κυριως διευκρινιστικου χαρακτηρα.Κυριε Φιρικη η αντιστοιχη ελληνικη λεξη της accountability ειναι μετρησιμοτητα.Οσον αφορα παντως το παραδειγμα σας ειναι ενδεικτικο του γεγονοτος πως ηδη διεφθαρμενες χωρες οπως η Βουλγαρια και η Ελλαδα για να καταπολεμησουν αυτο το προβλημα αυξανουν τη γραφειοκρατια και εν τελει αυτο οδηγει σε χειροτερευση της χωρας.Επομενως αυτο που δε χρειαζεται ειναι οι αυστηροι νομοι,ουτε ειναι απαραιτητο να πεσουν κεφαλια οπως λενε καποιοι συνομιλητες αλλα αυτο που χρειαζεται ειναι αυτο που περιγραφει ο tanevramou σχηματικα με το παραδειγμα του Καποδιστρια.Να δημιουργηθει ενα πλαισιο με κινητρα και αντικινητρα και απο εκει και επειτα να βρεθει εκεινο το γεγονος που θα δρασει σαν καταλυτης ωστε ολα να παρουν το δρομο τους.

 276. Πρέπει το γραφείο του πρωθυπουργού να προσεγγίσει τις ιδιωτικές εταιρίες και να τις ρωτήσει ποιοί εφοριακοί κλπ δημόσιοι υπάλληλοι χρηματίζονται γιά να κάνουν την δουλειά τους. Μετά πρέπει να πιαστούν στα πράσα αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι, να τιμωρηθούν παραδειγματικά, να δοθούν ελαφρυντικά/μειώσεις προστίμων στις εταιρίες στις προηγούμενες συναλλαγές τους με διεφθαρμένους υπαλλήλους, και μετά όποια ιδιωτική επιχείρηση χρηματίσει θα πρέπει να τιμωρείται ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ παραδειγματικά (εκτός αν καταγγείλει τον χρηματισμό από πριν)

  Η νομοθεσία/φορολογία πρέπει να απλοποιηθεί όσο το δυνατόν πιό σύντομα, γιά γίνεται κατανοητή από όλους μας και να μην χρειάζεται να προσλαμβάνει κανείς δέκα δικηγόρους και να περιμένει πενήντα χρόνια γιά μία απόφαση.

  Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τις προτάσεις του alex (270)

 277. Από ΤΑ ΝΕΑ σήμερα:

  «…..το υπουργείο Οικονομικών έλαβε σειρά αποφάσεων που περιλαμβάνουν :

  *Έλεγχος «πόθεν έσχες» και φορολογικές ασυνέπειες υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Για τον έλεγχο των ελεγχόντων, έχει ήδη διαταχθεί έλεγχος σε 234 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι εμφανίζονται να μην έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση την περίοδο 2007-2008 ή δεν έχει εκκαθαριστεί η δήλωσή τους.

  Από έναν πρώτο έλεγχο της ακίνητης περιουσίας όλων των υπαλλήλων προκύπτει ότι 70 υπάλληλοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία από 800 χιλ. ευρώ ως και 3 εκατ. ευρώ. …»

  Και ξέρεις, αυτοί είναι οι βλάκες που δεν μπόρεσαν να τα κρύψουν….

 278. «Το πιό σημαντικό είναι ότι έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου. »
  Πέτρο τα μπούτια μου τα είχα μπερδεμένα όταν παπαγάλιζα αυτά που εσύ υποστηρίζεις.
  Την Πετρούλα την ανέφερα ως παράδειγμα γιατι είχα αυτή τη συζήτηση με κάποιον αλλόν. Μπες σε παρακαλώ στην ουσία όσων γράφω και όχι στο αν κάνω λάθος στα ονόματα.

  «Θα πρέπει να ανεχόμαστε δηλαδή τον κάθε Λιάτσο να ρωτάει το κάθε πορνίδιο εάν κατάπιε τα χύσια, κατά την διάρκεια του «δελτίου ειδήσεων», ώς ελευθερία του λόγου! »

  Ναι. Αυτό που σου λέω είναι ότι δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε αυτή την συζήτηση αν δεν υπήρχαν μέτρα τα οποία παίρνουν χρήματα από αυτόν που δεν θέλει να δει τον Λιάτσο και τα δείνουν σ αυτόν που θέλει να δει τον Λιάτσο. Έτσι διατηρεί τους πελάτες του ο Λιάτσος και όσο αυτά τα μέτρα διευρύνονται, τόσο πιο μεγάλη επιτυχία θα γνωρίζει. Εσύ θες πρώτα να του δείνουμε τα λεφτά και μετά να πληρώνουμε και 100 επιτροπές να ελέγχουν τι κάνει με αυτά τα λεφτά σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια. Και γιατί όχι τα δικά του ή κάποιου άλλου. Τι είναι αυτό που κάνει τα δικά σου ανώτερα? Η μόνη εναλλακτική της αγοράς είναι η βία…

  Όσο για το ότι η Ελλάδα είναι ανεπτυγμένη χώρα και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί αυτές με χαμηλότερο κόστος εργασίας… απο πού κι ως πού? Δηλαδή επειδή κάποιος γεννήθηκε μέσα απο τον φράχτη αξίζει αυτομάτως €20 την μέρα ενώ αν ήταν έξω τα €2 θα έπρεπε να του είναι αρκετά?

  Πράγματι, είναι πολύ καλές οι Ρωσίδες πέρα από τα Ουράλια αλλά όχι του γούστου μου. Προτειμώ ξηπασμένες Μοσχοβίτησες :)

 279. «Ναι. Αυτό που σου λέω είναι ότι δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε αυτή την συζήτηση αν δεν υπήρχαν μέτρα τα οποία παίρνουν χρήματα από αυτόν που δεν θέλει να δει τον Λιάτσο και τα δείνουν σ αυτόν που θέλει να δει τον Λιάτσο.»

  Από τεχνική άποψη, οι πωλήσεις του DVD της Τζούλιας σημαίνουν ότι ο Λιάτσος θα έπρεπε να την προσκαλεί κάθε μέρα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να δοθεί λύση στο φαινόμενο, και – όσο και αν μπορεί να σου φαίνεται παράξενο – και εγώ έχω μία τεράστια συλλογή από DVD στυλ Τζούλιας (εκτός από το δικό της που μου είπανε ότι είναι κακής ποιότητας) και παρόλα αυτά δεν με συγκινεί να βλέπω άτομα σαν και του λόγου της στα δελτία ειδήσεων.

  Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχει επιτροπή ελέγχου της ποιότητας των ΜΜΕ, αλλά είναι της πλάκας (αφού έχουνε μέχρι και παπάδες μέσα) και αν έκανε καλά την δουλειά της, δεν θα γινότανε αυτά. Ο λόγος που έγιναν ήταν επειδή κάποιοι έπρεπε να τραβήξουν την προσοχή των Ελλήνων από τα νέα οικονομικά μέτρα λόγω ΔΝΤ. Δεν χρειάζονται 100 επιτροπές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να υποχρεωθεί η υπάρχουσα επιτροπή να εξαναγκάσει τα τηλεοπτικά κανάλια, να μεταδίδουν δελτία ειδήσεων όταν ισχυρίζονται ότι μεταδίδουν δελτία ειδήσεων. Ας κάνουν ότι θέλουν με τις μεσημεριανές ή τις μεταμεσονύκτιες «ενημερωτικές» ή διασκεδαστικές εκπομπές. Ζητάω πολλά;

  «Όσο για το ότι η Ελλάδα είναι ανεπτυγμένη χώρα και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί αυτές με χαμηλότερο κόστος εργασίας… απο πού κι ως πού? Δηλαδή επειδή κάποιος γεννήθηκε μέσα απο τον φράχτη αξίζει αυτομάτως €20 την μέρα ενώ αν ήταν έξω τα €2 θα έπρεπε να του είναι αρκετά?»

  Όχι βέβαια, αλλά ο μέσος Έλληνας δεν θέλει να συνειδητοποιήσει αυτό που λές, και γιά αυτό η οικονομία μας βυθίζεται αύτανδρη. Έχουμε «ξιπαστεί» από την πίστη ότι είμαστε «ανεπτυγμένοι». Πρέπει να σοβαρέψουμε.

  Λυπάμαι γιά το μπέρδεμα γιά την Πετρούλα. Ειλικρινά δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι μιλούσες γιά αυτήν με κάποιον άλλον πιό πρίν.

  Έτσι λοιπόν, καλές οι δεσποινίδες πέρα από τα Ουράλια. Δεν τις έχω γνωρίσει, αλλά από αυτές που έχω γνωρίσει προσωπικά, αλλά από αυτές που γνωρίζω, οι γυναίκες της Βαλτικής είναι οι καλύτερες.

 280. Και πάλι συγχαρητήρια στον κ. Λαζόπουλο γιατί είναι ο μοναδικός που μιλάει για τα δικαιώματα των φυλακισμένων.

 281. So in the light of the massive fraud by wall street and the governments, you lash out at the poor people that are fighting to survive.??….you are not a libertarian…you are more of a conservative liberal.

  The root of all the problems is governments not the people. The people can be controlled through government and made to think whatever their crony governments want them to think…if the government thinks socialism is the way to go they are all made socialists, if government thinks that far right is the way to go they are all made fascists….so dont blame the people. It is people like you that leveraged up the system and induced a recession and used the government to take the peoples money away to save your Lamborghinis……. Greek people are not very well informed when it comes to political systems or the economy so you cannot blame them for reacting the way they do. The blame is on crony government and greek phony capitalists…they control the system and the people which you lash out at.

  If libertarianism ever comes to Greece (Ron Paul’s style), all scum will be phased out very very quickly…all those far right wingers that use libertarianism as a trojan horse because it sounds sexy will eat dirt.

 282. Μπήκα αργά στην κουβέντα που άρχισε με αναφορά στον γνωστό παρουσιαστή ( συγγνώμη, αλλά δεν μου πάει να γράψω ούτε το όνομά του), και εκεί στο αρχικό άρθρο επανέρχομαι.
  Πρόκειται ( κατά την προσωπική μου άποψη), για το πλέον σιχαμερό και επικίνδυνο τηλεοπτικό πρόβλημα.
  Υπάρχει ένας απόλυτος , άρα και φασιστικός μονόλογος, χωρίς περιθώρια παράθεσης άλλων απόψεων, με κατ΄αρχήν θύματα, τα νέα παιδιά που (με μυαλό σφουγγάρι) εκεί παρευρίσκονται, καθώς και μετά τις απίστευτες στρατιές των συμπολιτών μας που τους αρέσει να ακούν το πόσο όμορφοι είναι και τελείως αυτάρεσκα και ανεύθυνα, μπορεί να εξακολουθήσουν να είναι.
  Εκτός από τις υποκριτικές ικανότητες του … τάδε… , αναδύωνται θλιβερά στοιχεία της προσωπικότητας του, που έχουν να κάνουν με μιά ανυπόφορη δειλία και αδυναμία, να καταφέρει να ξεφύγει από την ανάγκη του για παλαμάκια και τον υποχρεώνουν να διαλέξει ότι το επικοινωνιακά ευκολότερο.
  Πέραν όμως αλλά και μακρυά απ” αυτόν, το πρόβλημα που αναδεικνύεται μέσα από όλα αυτά, είναι ο μέσος ελλαδίτης ( * εξηγώ την λέξη στο τέλος) πολίτης, ο ευνουχισμένος πλέον, που ζητάει παλαμάκια για την μούρη του, και που φταίχτες είναι μόνο «οι άλλοι».
  Αρα ο συγκεκριμένος, είναι το σύμπτωμα του προβλήματος.
  Υ.Γ. Εξήγηση του «ελλαδίτη».
  ελλαδίτης είναι ο κάτοικος=υπήκοος του κρατικού μορφώματος που βαφτίστηκς ελλάδα.
  Σε αντιδιαστολή: Ελληνας είναι ο πολίτης ( ίσως κάθε τόπου της γής μας), που διακρίνεται από τις «των Ελλήνων αξίες», με τις σκέψεις και με τις πράξεις του,

 283. Vasika to arthro me vriskei apolita simfono.

Σχολιαστε