ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ;

Οκτ 20th, 2004 | | Κατηγορία: Ελλάδα | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |
«Το κράτος να αναλάβει συντήρηση και λειτουργία… Καμία πώληση και παραχώρηση σε ιδιώτες δε γίνεται δεκτή.» Σπύρος Χαλβατζής – ΚΚΕ.

Είναι εκπληκτική η ικανότητα των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος με την οποία αποφεύγουν τα «εγκλήματα-σκέψης». Τίποτα δεν μπορεί να τους κάνει να υιοθετήσουν απόψεις που είναι έξω από την γραμμή του Κόμματος και τις εντολές του Μεγάλου Προφήτη τους.

«Τέσσερα πόδια Καλό, Δύο πόδια Κακό,
Τέσσερα πόδια Καλό, Δύο πόδια Κακό…»

Με ζήλο, σαν και αυτόν της Φάρμας των Ζώων, μας δηλώνουν «Κρατικοποίηση Καλό, ιδιωτικοποίηση Κακό». Το ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι το απόλυτο Κακό είναι μια αναντίρρητη Αλήθεια του Κόμματος που δεν σηκώνει καμία αμφισβήτηση. Αδυνατούν να σκεφτούν το ενδεχόμενο ότι μπορεί να μην είναι στο συμφέρον του πολίτη να αναλάβει το Κράτος τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Εκτός και αν θεωρούν την Κρατικοποίηση των πάντων, αυτοσκοπό και όχι μέσο για την ευημερία των ατόμων. Η ιστορία έχει δείξει τι είδους «ευημερία» παράγει μια τέτοια τακτική (βλέπε ΕΣΣΔ, Κίνα, Βόρεια Κορέα, Κούβα, … , Βιετνάμ.)

Για να δούμε όμως, συμφέρει τους έλληνες να σηκώσουν όλο αυτό το βάρος που θα επιφέρει μια τέτοια επιλογή; (Διότι όταν το ΚΚΕ λέει ότι πρέπει να αναλάβει το Κράτος τις εγκαταστάσεις, στην ουσία εννοεί τους έλληνες φορολογούμενους. Το Κράτος δεν είναι κάποιο τρίτο άτομο που έχει δικά του χρήματα και που θα μας κάνει την χάρη να πληρώσει, αντλεί τα χρήματα από τον καθένα μας, μέσω της φορολογίας. Δηλαδή το Κομμουνιστικό Κόμμα, μας ζητάει, να πληρώσουμε εμείς το φέσι της συντήρησης…)

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα, το δημοσιονομικό κόστος των Αγώνων, υπολογίζεται να ανέλθει στα 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2004 αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το 4% του ΑΕΠ. Το κόστος συντήρησης και λειτουργίας, των σταδίων και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων, υπολογίζεται ότι θα κοστίζει στον κρατικό Προϋπολογισμό, από 25 έως 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Οι εγκαταστάσεις εκπλήρωσαν τον σκοπό –την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων- για το οποίον φτιάχτηκαν μια χαρά, αξίζει όμως, δεδομένου του κόστους, να τις κρατήσουμε;

Υπάρχει τέτοια ζήτηση, από τον ελληνικό λαό, για αθλήματα όπως το χόκεϊ επί χόρτου, που να δικαιολογεί το κόστος, ή μήπως θα ήμασταν και τυχεροί αν καταφέρναμε να ξεφορτωθούμε μερικές από τις παρακάτω εγκαταστάσεις;

Ολυμπιακό Κέντρο Χόκεϊ επί χόρτου
Έκταση εγκατάστασης: 115.173 τ.μ

Ολυμπιακό Κέντρο Κάνοε / Καγιάκ Σλάλομ
Έκταση εγκατάστασης: 288.000 τ.μ

Κλειστό Γήπεδο & στην Αίθουσα Ξιφασκίας
Έκταση εγκατάστασης: 58.600 τ.μ.

Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Αγίου Κοσμά
Έκταση εγκατάστασης: 336.289 τ.μ.

Ολυμπιακό Κέντρο Σκοποβολής Μαρκόπουλου
Έκταση εγκατάστασης: 312.000 τ.μ.

Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκόπουλου
Έκταση εγκατάστασης: 940.000 τ.μ.

Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά
Έκταση εγκατάστασης: 1.240 τ.χλμ.

Ολυμπιακό Κέντρο Μπέιζμπολ,
Έκταση εγκατάστασης: 120.000 τ.μ.

Ολυμπιακό Γήπεδο Σόφτμπολ
Έκταση εγκατάστασης: 57.492 τ.μ.

Υπάρχει τέτοια δίψα από την κομμουνιστική νεολαία για baseball, ώστε να μην εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να κάνουμε απόσβεση των Ολυμπιακών Αγώνων, πωλώντας εγκαταστάσεις που μας είναι άχρηστες;

Αν τις κρατήσουμε απλά στα έξοδα της διοργάνωσης έχουν να προστεθούν και αυτά τις συντήρησης τους. Εκτός και αν τελικά αξίζει να πληρώνουμε 100 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, για να έχουμε την δυνατότητα να παίζουμε Μπάντμιντον (για όσους δεν κατάλαβαν, Αντιπτέριση).

Δαμηλάκης Νίκος
Οκτώβριος 2004

Σχολιαστε