Πόσο κοστίζει η σημερινή απεργία;

Φεβ 25th, 2010 | | Κατηγορία: Διονύσης Γουσέτης | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

Την αναγγελία της σημερινής απεργίας της ΓΣΕΕ την πρωτοδιάβασα στις 3 του μηνός με ανακοίνωση του προέδρου της: «Θα αγωνιστούμε για να πάρουμε αυξήσεις». Εκπληκτος διάβασα στις 16 του μηνός μιαν άλλη ανακοίνωση όπου, αντί για αυξήσεις, κατέβαζε όλη τη μυθολογία της Αριστεράς: «Η απεργία θα αποτελέσει τη δυναμική και αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων και της κοινωνίας στις παράλογες και εξωφρενικές απαιτήσεις των κερδοσκόπων, των αγορών και των νεοφιλελεύθερων Ευρωπαίων ηγετών, που έχουν βάλει στο στόχαστρο τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Πώς μπορεί να καταγγέλλει η ΓΣΕΕ τους ηγέτες της Ε. Ε. ότι έχουν βάλει στο στόχαστρο τα κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων, όταν έχουν δώσει σ’ αυτή τη χώρα πακτωλούς ευρώ; Πώς μπορεί να καταγγέλλεται από την Ελλάδα η Ε. Ε. τη στιγμή που και η ίδια κινδυνεύει εξαιτίας της ελληνικής ανευθυνότητας, κακοδιαχείρισης και διαφθοράς; Μήπως αποτελεί έγκλημα των «νεοφιλελεύθερων Ευρωπαίων ηγετών» ότι προτείνουν τα παγκόσμια καθιερωμένα σκληρά μέτρα, που είναι έτσι κι αλλιώς υποχρεωμένη να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να βρει άλλα δανεικά ώστε να αποφύγουμε την καταστροφή μας; Δηλαδή, αν δεν πρότεινε η Ε. Ε. τα σκληρά μέτρα, εμείς τι θα κάναμε; Θα τρώγαμε ο ένας τον άλλον μέχρι τελικής εξαφάνισης;

Μήπως ευθύνονται οι αγορές ή μήπως το επάρατο κεφάλαιο για τις ρεμούλες που ξεκίνησαν με το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» και συνεχίζονται με τον διπλασιασμό των υπαλλήλων της Βουλής; Ή μήπως στον επαναστατικό της οίστρο ξεχνάει η ΓΣΕΕ την ποιότητα ζωής των εργαζομένων σε καθεστώτα όπου απουσίαζαν οι αγορές;

Πώς μπορεί να καταγγέλλει η ΓΣΕΕ γενικώς και αορίστως τις αγορές για «παράλογες και εξωφρενικές απαιτήσεις»; Μήπως ευθύνονται οι αγορές ή μήπως το επάρατο κεφάλαιο για τις ρεμούλες που ξεκίνησαν με το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» και συνεχίζονται με τον διπλασιασμό των υπαλλήλων της Βουλής; Ή μήπως στον επαναστατικό της οίστρο ξεχνάει η ΓΣΕΕ την ποιότητα ζωής των εργαζομένων σε καθεστώτα όπου απουσίαζαν οι αγορές;

Πώς μπορεί να καταγγέλλει η ΓΣΕΕ τους ξένους κερδοσκόπους σαν αιτία της οικονομικής καταστροφής, όταν στη Γερμανία μια εγχείρηση καρδιάς κοστίζει γύρω στα 500 ευρώ, ενώ σε μας μεταξύ 2.000 και 2.500; Με τέτοιες παιδαριώδεις εκτιμήσεις και χωρίς καμία πρόταση για το πού θα βρεθούν λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων αν δεν εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης, η ηγεσία της ΓΣΕΕ πραγματοποιεί σήμερα μια απεργία ενάντια σε μέτρα με τα οποία συμφωνεί το 65% των πολιτών. Επειδή δεν στερείται νοημοσύνης, είναι φανερό ότι ούτε η ίδια η ηγεσία πιστεύει στις διακηρύξεις της, όπως δεν πιστεύει στην ανάγκη ή στην αποτελεσματικότητα της απεργίας. Την προκήρυξε από επαγγελματική υποχρέωση και απευθύνεται όχι στην εργατική τάξη, αλλά σε διάφορες κομματικές ομάδες. Πρόκειται για παιχνίδι ρόλων και η ΓΣΕΕ οφείλει να παίξει τον δικό της ρόλο. Μπροστά σ’ αυτόν δεν λογαριάζει το κόστος της απεργίας. Δεν λογαριάζει είτε τη ζημιά που προκαλεί στην παραγωγή, είτε την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλει τους πολίτες είτε τη δυσφήμηση της χώρας στους υποψήφιους δανειστές από τους οποίους περιμένουμε την επιβίωσή μας. Οπως δεν τα λογαριάζουν και τόσοι άλλοι στην κατακερματισμένη κοινωνία μας κι ας κρεμόμαστε όλοι μαζί από μια κλωστή. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Διονύσης Γουσέτης

—————————————————–

Σημειώσεις:
Δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή στις 24/2/2010

24 σχόλια
Leave a comment »

 1. Aποκαλύπτομαι κύριε κύριε Γουσέτη

 2. Το πλείστον των Ι.Υ. αδιαφόρησε τελείως για την απεργία !
  – Οι υπόλοιποι…. δεν είχαν να χάσουν τίποτα……. άλλος πληρώνει………
  – Και, ας μην ξεχνάμε,
  οι “Πρόεδροι” πρέπει να σκεφθούν και την καρριέρα τους……………… Πώς θα γίνουν Βο(υ)λευτές ????????

 3. Ακόμη, η Κυβέρνησις παραμένει “προς την σωστή κατεύθυνσι” αλλά δεν βλέπω να παίρνει μπροστά το όχημα……

  Χθές, στο κανάλι της Βουλής, κάποια Κυρία, προσπαθούσε να δικαιολογήσει την απόσυρσι της αποσυρσης με περίεργα επιχειρήματα (“ήταν εις βάρος των πτωχών”!!!!!), και να εξηγήσει τα νέα τέλη κυκλοφορίας με με πλήρη… ασάφεια…

  Κάτι τέτοια ακούμε, και ξανακουμπονόμαστε…..

 4. Η απόσυρση ήταν όντως εις βάρος των φτωχών, του κράτους και τις λογικής βρε spyridon

 5. kapitalist,

  Δεν ενετρύφησα στα τότε οικονομικά του Γ.Σουφλιά, (έλεγε για κέρδος του Κράτους), ούτε θα επωφελούμην.
  – Αλλά μου φάνηκε λογική και ανταποδοτική, δεδομένης και της αύξησης των τελών κυκλοφορίας.
  – Δεν ξέρω τον ακριβή αριθμό των πινακίδων που κατετέθησαν, αλλά, ισως θα έπρεπε να μας δικαιολογήσουν πως και αν απέδωσε η νέα πολιτική……. (πολλά περιμένω!)

  Και πάλι, δεν θα σταθώ στα μέτρα, αλλά θέλω να τονίσω την ασυνέχεια και ασυνέπεια – προς το παρόν τουλάχιστον, διότι παραμένω αισιόδοξος……………….

 6. Το λάθος που γίνεται με τη ΓΣΕΕ είναι που εκλαμβάνουμε ως πραγματικά τα αρχικά της και τη θεωρούμε ένωση εργατών, ενώ πρόκειται περί οργανώσεως των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, υπαλλήλων μόνο κατ’ όνομα, αφού εργοδότης τους είναι το κράτος, δηλαδή το κόμμα (ΠΑΣΟΚ η ΝΔ αδιάφορο), δηλαδή οι ίδιοι!
  Στην πραγματικότητα πρόκειται περί ενός κράτους εν κράτει, και εν τέλει περί ενός κράτους κατοχής εις βάρος της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που τελεί εν συγχύσει, βοηθούσης και της φρασεολογίας, με “επαναστατικό οίστρο”, που χρησιμοποιεί η ξεσκολισμένη τους ηγεσία, και που επισημαίνει ο κ. Γουσέτης.
  Μπροστά στην κατάσταση όμως, το καθεστώς (κατοχής), που έχει δημιουργηθεί, τα όποια λογικά επιχειρήματα για να πεισθούν αυτοί οι άνθρωποι πέφτουν στο κενό, και το μόνο που μένει είναι η κατάταξή τους στους εχθρούς της κοινωνίας και η ανοιχτή καταγγελία τους με στόχο την περιθωριοποίησή τους και την τελική απαλλαγή από την άθλια δράση τους.

 7. “Πώς μπορεί να καταγγέλλει η ΓΣΕΕ τους ηγέτες της Ε. Ε. ότι έχουν βάλει στο στόχαστρο τα κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων, όταν έχουν δώσει σ’ αυτή τη χώρα πακτωλούς ευρώ;”

  Να ζητήσουμε από τους ωρομίσθιους, τους υποαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους με τον βασικό μισθό και τους συνταξιούχους να επιστρέψουν τους πακτωλούς…

 8. “Ή μήπως στον επαναστατικό της οίστρο ξεχνάει η ΓΣΕΕ την ποιότητα ζωής των εργαζομένων σε καθεστώτα όπου απουσίαζαν οι αγορές;”

  Ή μήπως απλά βλέπει ποια είναι η ποιότητα ζωής της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων που ζουν στο καθεστώς των αγορών;

 9. (7) – Την ΓΣΕΕ απασχολεί η επιβίωση της ηγεσίας της, και οι φανατικοί ακόλουθοι είναι υπάλληλοι άμεσα ή έμμεσα εξαρτώμενοι απο το Κράτος…..
  – Οι “πακτωλοί” ήλθαν, αλλά η ηγεσία της ΓΣΕΕ (μεταξύ άλλων) γνωρίζουν σε ποιές τσέπες πήγαν..

  (8) – Μήπως υπάρχει κάποια παρεξήγησις στην έννοια “ποιότητα ζωής”??
  – Ακόμη και την “ποιότητα” των “πολιτιστικών Κέντρων” (του μακαρίτη) δεν την ονειρεύοντουσαν σε καθεστώτα “μη-αγορών”………………………………

 10. “- Οι «πακτωλοί» ήλθαν, αλλά η ηγεσία της ΓΣΕΕ (μεταξύ άλλων) γνωρίζουν σε ποιές τσέπες πήγαν..”

  Αυτοί που δεν ξέρουν τίποτα είναι οι εργοδότες/επιχειρηματίες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ!

 11. “- Ακόμη και την «ποιότητα» των «πολιτιστικών Κέντρων» (του μακαρίτη) δεν την ονειρεύοντουσαν σε καθεστώτα «μη-αγορών»………………………………”

  Που να δεις στα περισσότερα καθεστώτα των αγορών…

 12. (11) – Επειδή έχω γνωρίσει καθεστώτα πρό-, μετά-, αγορών και μή- , συμπεραίνω οτι δεν κατάλαβες τί εννοώ.

 13. Αν θεωρείς ότι δεν έχω καταλάβει μπορείς να διευκρινίσεις.

 14. (10) – Ουδέν σχόλιο, το λέω στο “μεταξύ άλλων”………..

  (13) Επειδή το “ποιότητα” είναι αυττοπροσδιοριζόμενο, ειρωνεύτικα μεν τα “πολιτιστικά κέντρα”, επειδή , προσωπικά δεν τα θεωρώ “ποιότητα”, αλλά, είναι δε για όσους θέλουν …. ό΄τι θέλουν.
  Δηλαδή, υπάρχει η απόλυτη δυνατότης επιλογής και διαλογής, την οποίαν δυνατότητα δεν την προσέφεραν άλλα καθεστωτα σε άλλους καιρούς, και ελάχιστα καθεστώτα στους καιρούς μας.

  – Γενικώς, όλοι όσοι διακηρύσσουν “καλές προθέσεις” και οτι θα “σώσουν την Ελλάδα”, ή τον “φτωχό και κατατρεγμένο” εργάτη, ουδέποτε κέρδισαν ίχνος εμπιστοσύνης μου, ιδιαίτερα διότι “ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ”………………..

 15. Oυδέποτε χειροδίκησα στην ζωή μου ΚΑΙ καταδικάζω την χειροδικία, αλλά ΚΑΙ κάθε μορφής ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ.
  Η εικόνα (στις φωτογραφίες), όμως, του ΞΥΛΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥ Παναγόπουλου, ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΧΘΡΟΥ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ήταν γιά μένα ΟΡΓΑΣΜΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

 16. Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να τραυματίζεται από γιαούρτωμα. Με την τσανάκα του το πετάξανε;

 17. (16) -Δεν τα ξέρεις καλά……. όπου νάναι θα του δώσουν και ένα μερεμέτ΄ ,
  και μετά θα πάει σίγουρα για Βο(υ)λευτής……..

 18. Της Συμμορίας 1981 εννοείται

 19. Δεν τα ξέρεις καλά……. όπου νάναι θα του δώσουν και ένα μερεμέτ΄

  Δηλαδή θα κάνει πλαστική στο προσωπάκι του;

 20. Μούσι: http://theamapati.wordpress.com/2010/03/06/ergatopateres/

 21. […] http://e-rooster.gr/02/2010/2269 […]

 22. […] 2010 | Διονύσης Γουσέτης| Κατηγορία: Διονύσης Γουσέτης |  Email This Post |  Print This Post […]

 23. […] Γουσέτης| Κατηγορία: Διονύσης Γουσέτης |  Email This Post |  Print This Post […]

 24. Ποια είναι η προταση της ΓΣΕΕ δηλαδή ;τι άλλο να γίνει για τους εργαζόμενους; Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι υπερπροστατευονται ενώ οι επιχειρήσεις αντετωπιζονται ως δυναστες!ελεος πια !βουλιάζει μια χώρα για να μην χαθούν τα κεκτημένα !ε ας βουλιάξει και μετά θα δούμε. Θα τρώμε δικαιώματα

Σχολιαστε