Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΣΑΤΙΡΙΚΑ ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ

Φεβ 17th, 2006 | | Κατηγορία: Κόσμος | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

Δυστυχώς η Δύση και ολόκληρος ο μουσουλμανικός κόσμος έπεσε θύμα απάτης με την ιστορία των σκίτσων του Προφήτη Μωάμεθ. Δεν θα ασχοληθώ εδώ με την απαράδεκτη στάση πολλών δυτικών που προσέτρεξαν πρόθυμα να ζητήσουν συγγνώμη επειδή κάποιες εφημερίδες έκαναν ακριβώς αυτό που επιβάλουν οι δυτικές αξίες του Διαφωτισμού και της ανοχής. Αλλά κυρίως με το γεγονός πως η όλη φασαρία προκλήθηκε από σκόπιμες διαστρεβλώσεις του τι ακριβώς δημοσίευσε η γνωστή Δανέζικη εφημερίδα από μια Ισλαμική οργάνωση που έχει σαν έδρα της την Κοπεγχάγη.

Η οργάνωση «Ισλαμική Κοινότητα της Δανίας» που έχει σαν επικεφαλής της ένα γνωστό ακραίο ισλαμιστή και πολέμιο της Δύσης σε ταξίδι μελών της στην Μέση Ανατολή έδωσε στην δημοσιότητα τρία προσβλητικά σκίτσα για το Ισλάμ (τα δύο φαίνονται παρακάτω) που όμως δεν είχαν ποτέ δημοσιευθεί σε δυτικές εφημερίδες. Ηταν κατασκευασμένα αποκλειστικά από τα μέλη της οργάνωσης αυτής με στόχο να ερεθίσουν τους μουσουλμάνους εναντίον της Δύσης. Και είναι φανερό πως το σχετικό τους σχέδιο πέτυχε απόλυτα!!

Ο Μωάμεθ σαν δαίμονας παιδεραστής
Ο Μωάμεθ σαν δαίμονας παιδεραστής

Ενας προσευχόμενος μουσουλμάνος βιάζεται από ένα σκύλο
Ενας προσευχόμενος μουσουλμάνος βιάζεται από ένα σκύλο

Στην όλη ιστορία όμως υπάρχει και κάποια άλλη παρανόηση. Που επιβεβαιώνει έμμεσα τον υπονομευτικό ρόλο της Ισλαμικής αυτής οργάνωσης. Πρώτον, δεν είναι αλήθεια πως στην μουσουλμανική παράδοση απαγορεύεται α απεικόνιση του Προφήτη. Όπως φαίνεται από τις δύο παλιές εικόνες που ενδεικτικά παραθέτω, στη διάρκεια της ιστορίας έχουν υπάρξει πολλές καλλιτεχνικές απεικονίσεις του Προφήτη Μωάμεθ:

Από το Jami Al-Tawarikh (The Universal History του Rashid Al-Din)
Από το Jami Al-Tawarikh (The Universal History του Rashid Al-Din)

Από χειρόγραφο στην Βιβλιοθήκη του Εδιμβούργου (Tabriz, Persia, c. 1315.) (Hat tip: Brett K.)
Από χειρόγραφο στην Βιβλιοθήκη του Εδιμβούργου (Tabriz, Persia, c. 1315.)
(Hat tip: Brett K.)

Το χειρότερο απ’ όλα όμως είναι πως έχουν υπάρξει δεκάδες σκίτσα σατιρικά του Μωάμεθ στην Δύση τα τελευταία τουλάχιστον οκτώ χρόνια (παραθέτω δύο από αυτά παρακάτω) δίχως να έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση.

Το σκίτσο είναι του Steph Bergoul και στα Γαλλικά λέει: Μωάμεθ: «Πρόκειται περί δικαστικού λάθους! Είμαι ο Μωάμεθ, ο Προφήτης!» Αγιος Πέτρος: (με το γιαταγάνι καρφωμένο στο στήθος) «Απόλυτα ΕΝΟΧΟΣ!».
Το σκίτσο είναι του Steph Bergoul και στα Γαλλικά λέει:
Μωάμεθ: «Πρόκειται περί δικαστικού λάθους! Είμαι ο Μωάμεθ, ο Προφήτης!»
Αγιος Πέτρος: (με το γιαταγάνι καρφωμένο στο στήθος) «Απόλυτα ΕΝΟΧΟΣ!».

Από τον σκιτσογράφο Cabu στην σατιρική Γαλλική έκδοση Hebdo το 2002. H ταμπέλα πίσω γράφει: «Εκλογή της Μις Σάκκος με Πατάτες που οργανώνει ο Μωάμεθ».  Ο οποίος, πίνοντας και καπνίζοντας, δηλώνει:«Διάλεξα την Καλλονή του Φοντεναύ». (Αναφέρεται σε είδος πατάτας που προέρχεται από το ομώνυμο Παρισινό  προάστιο, στο οποίο ζούν κυρίως μετανάστες - και στο οποίο ξέσπασαν ταραχές το  2005).
Από τον σκιτσογράφο Cabu στην σατιρική Γαλλική έκδοση Hebdo το 2002.
H ταμπέλα πίσω γράφει: «Εκλογή της Μις Σάκκος με Πατάτες που οργανώνει ο Μωάμεθ».
Ο οποίος, πίνοντας και καπνίζοντας, δηλώνει:«Διάλεξα την Καλλονή του Φοντεναύ».
(Αναφέρεται σε είδος πατάτας που προέρχεται από το ομώνυμο Παρισινό προάστιο, στο οποίο ζούν κυρίως μετανάστες – και στο οποίο ξέσπασαν ταραχές το 2005).

Είναι λοιπόν αυτονόητο πως η σχετική εξέγερση είναι ενορχηστρωμένη με στόχο την διάβρωση των αξιών του Δυτικού πολιτισμού. Με σκοπό δηλαδή η Δύση να αρχίσει να υποχωρεί στις μουσουλμανικές απαιτήσεις αφήνοντας βαθμιαία να διαφανεί η «ανωτερότητα» του Ισλάμ σαν αρχές και αξίες. Θα υποκύψουμε τελικά στον διάφανο και απαράδεκτο αυτό σχεδιασμό;

Δημοσιεύτηκε στο www.andrianopoulos.gr

22 σχόλια
Leave a comment »

  1. Είναι απορίας άξιο το πως ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία με τα σκίτσα. Ήταν φανερό ότι κάποιοι έβαλαν επίτηδες το χεράκι τους και έριξαν λάδι στη φωτιά. Ελπίζω μόνο αυτή η βλακώδης αντίδραση των μουσουλμάνων να σταματήσει εδώ. Δεν νομίζω ότι τους παίρνει για παρακάτω, για πολιτικούς τουλάχιστον λόγους

  2. Είναι λοιπόν αυτονόητο πως η σχετική εξέγερση είναι ενορχηστρωμένη με στόχο την διάβρωση των αξιών του Δυτικού πολιτισμού. Με σκοπό δηλαδή η Δύση να αρχίσει να υποχωρεί στις μουσουλμανικές απαιτήσεις αφήνοντας βαθμιαία να διαφανεί η «ανωτερότητα» του Ισλάμ σαν αρχές και αξίες. Θα υποκύψουμε τελικά στον διάφανο και απαράδεκτο αυτό σχεδιασμό;

    Δυστυχώς έτσι φαίνεται και συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυσή σου. Η όλη ιστορία έβγαλε ντόρο για να οξυθούν οι διαφορές μεταξύ Δυτικών και Μουσουλμάνων. Οι Ισλαμιστές οφείλω να ομολογήσω πως σε μεγάλο βαθμό πέτυχαν. Χθες η δολοφονία του σκηνοθέτη, σήμερα τα σκίτσα, αύριο τι; Φερετζές στην Oxford Street; Όλα να τα περιμένετε… 🙁

  3. Είναι λοιπόν αυτονόητο πως η σχετική εξέγερση είναι ενορχηστρωμένη με στόχο την διάβρωση των αξιών του Δυτικού πολιτισμού. Με σκοπό δηλαδή η Δύση να αρχίσει να υποχωρεί στις μουσουλμανικές απαιτήσεις αφήνοντας βαθμιαία να διαφανεί η «ανωτερότητα» του Ισλάμ σαν αρχές και αξίες. Θα υποκύψουμε τελικά στον διάφανο και απαράδεκτο αυτό σχεδιασμό;

    Δε νομίζω ότι ο στόχος είναι η “διάβρωση του δυτικού πολιτισμού” και η ήπια υποχώρηση της Δύσης. Μου φαίνεται τραβηγμένο και ακόμα παραπάνω υποψιάζομαι ότι οι υποκινητές ποντάρουν σε βίαια αντίποινα από τους δυτικούς και όχι σε παιχνιδάκια πρεστίζ και ανωτερότητας. Η πραγματικότητα κατα τη γνωμη μου ειναι ότι οι ακραίοι ισλαμιστές επιθυμούν να οξύνουν τα πνευματα , να ξεσηκώσουν τους μουσουλμάνους και να τους κατευθυνουν εναντια στη δύση, ενορχηστρώνοντας μια πολυπόθητη για τα αρρωστημένα τους μυαλα Τζιχάντ

  4. Ήδη εχει θεαθεί φερετζές στο Picadilly Circus οπότε μην το πας μακριά και για Oxford Street… 🙁

  5. ΟΠΩΣ σε όλες τις συνομωσιολογίες κ. Α.Α. δεν μπορεί να λείπει η μαύρη τρύπα απ όπου καταρέει η λογική,
    Εστω η Ισλαμική οργάνωση διοχέτευσε τις κωμωδιογραφίες για να προκαλέσει, ΠΩΣ, η δανέζικη εφημερίδα τις αποδεχθηκε;
    Το όνομα του δανέζου γελοιογράφου δημοσιεύτηκε και δεν θεωρείται μουσουλμάνος.
    Συμφωνούμε όλοι πάντως ότι δεν επρόκειτο περί χιούμορ αλλά άλλοθι για προσχεδιασμένες προκλήσεις.
    Το αποτέλεσμα ; να απομονωθούν οι Διαφορετικοί γιατί στη Δυση δεν περισεύει ανοχή και κατανόηση. Ηδη, η Διεύρυνση των χωρών στην Ε.Ε. βάζει σε κρίση το πολιτισμικό της βάθος.
    Αυτό φοβάστε κ. Α.Α. με τη φράση σας; “… η Δύση να αρχίσει να υποχωρεί στις μουσουλμανικές απαιτήσεις αφήνοντας βαθμιαία να διαφανεί η «ανωτερότητα» του Ισλάμ σαν αρχές και αξίες”.. Κάνετε λάθος μάλλον, γιατί η κληρονομιά της Δύσης δεν προέρχεται μόνο απο τον Καρλομάγνο αλλά και απο την ΑΝατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία .

  6. Εγώ δεν καταλαβαίνω οτιδήποτε αν δεν το ανάγω στη σχετικότητα των εμπειριών.
    Αρα αν αλλάξουμε, στις φράσεις που περιέχεται, τη λέξη φερετζές με τη λέξη καλλυντικά μπορούμε να καταλάβουμε το ρατσισμό και τη μη ανοχή, που συνήθως καλύπτονται απο την ημιμάθεια με πολύτιμες λέξεις “δύση”, “διαφωτισμός”, σε ιμιτασιόν βέβαια.

    ¨” Ήδη εχει θεαθεί φερετζές στο Picadilly Circus οπότε μην το πας μακριά και για Oxford Street…” ισούτε με
    Ηδη έχει θεαθεί καλλυντικό στο Picadilly Circus οπότε μην το πάς μακριά και για Oxford Streeτ..

  7. Αυτή η αντιστροφή των ρόλων/λέξεων/[βάλε ό,τι θέλεις] μερικές φορές βοηθά αλλά άλλες φορές είναι τουλάχιστον ατυχής. Δηλαδή εδώ μας λές ότι τα καλλυντικά είναι η άλλη όψη του νομίσματος κι ότι κι αυτά είναι ένα είδος “φερετζέ”; Αυτά τα έχουμε ακούσει κι άλλοτε και τ’ ακούμε συνεχώς παρότι δεν πιάνουν.
    Καλα για Oxford Street σίγουρα δε χρειάζεται να το πάμε μακριά μιας και καλλυντικά υπάρχουν εκεί ήδη. Βασικά υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Είχα ακούσει και το εξής μια φορά και γέλασα: τα καλλυντικά δεν υιοθετήθηκαν από τις Δυτικές γυναίκες επειδή είμαστε πιο απελευθερωμένοι ως Δύση, αλλά επειδή οι εταιρίες καλλυντικών πίεσαν τις κυβερνήσεις να κάνουν τις γυναίκες να πετάξουν τις μαντήλες στην Ευρώπη.

    gb δεν ξέρω που διαμένεις και πόσο συχνά έρχεσαι σε επαφή με τους “διαφορετικούς” όπως τους λες, πιθανόν δηλαδή να τους βλέπεις σε κανένα ντοκυμανταίρ, αλλά μερικοί από μας τους βλέπουμε και τους ζούμε καθημερινά κι έχουμε 5-10 εμπειρίες παραπάνω ούτως ώστε να διαμορφώσουμε πληρέστερη κρίση.

    Τέλος πάντων εγώ για άλλο πήγα να γράψω. Τέτοια διφορούμενα θέματα ξεπετιούνται συνεχώς κι ας μην βλέπουν πολύ το φως της δημοσιότητας. Τέτοια είναι και η περίπτωση του παιχνιδιού “Command and Conquer: Generals” όπου σε ένα σημείο σε μια αποστολή βομβαρδίζεται η πλατεία Τιανανμέν. Κάποιοι Κινέζοι παίχτες είχαν ξεσηκωθεί τότε για το θέμα (λεκτικά, χωρίς καψίματα, απειλές κτλ) και λιγο πολύ επαναλήφθηκαν οι συζητήσεις που γίνονται και τώρα για το θέμα των σκίτσων. Το thread είναι από το 2003.

  8. H ΣΧΕΤΙΚΌΤΗΤΑ φερετζέ-καλλυντικών δυστυχώς δεν ακούγεται συνεχώς αλλά ούτε και σπάνια.
    Είναι γνωστή αρκετά ότι η ανάγκη για αρώματα ξεκίνησε στη Γαλλία απο αριστοκράτες που ζούσαν σε ένα περιβάλλον με χαμηλές θερμοκρασίες και με έλλειψη μέσων υγιεινής ……
    Η χρηστικότητα του φερετζέ για να προστατεύεται απο τον σκονισμένο αέρα και τον άνεμο είναι αρκετά γνωστή, με το χρόνο μετατράπηκε και απέκτησε συμβολικό νόημα στο πολιτισμό τους,
    περίπου όπως κάποιοι στη Δύση φοράνε σταυρό στο στήθος (ή ρολόι στο καρπό), όχι βέβαια απο ανάγκη θρησκευτικότητας, αλλά απο επιδειξιομανία. Η διαφορά βρίσκεται στην επιλογή της Ανεκτικότητας και στη δυνατότητα κατανόησης.Ακόμη μία σχετικότητα λοιπόν.

    Αχ , αυτό το προνόμιο αξιολόγησης, είναι ζήτημα παιδείας των ευγενών ..

  9. Και τα δύο λοιπόν είναι προϊόντα διαφορετικών αναγκών που οδήγησαν στη δημιουργία τους για την κάλυψη αυτών των αναγκών (όπως και τα τουρμπάνια που γορούν σε κάποιες χώρες είναι για να προστατεύεται το κεφάλι από την εκτεταμένη ηλιοφάνεια).

    Άλλο όμως αυτά τα γεγονότα κι άλλο η εξίσωση του π.χ. στρινγκ με τον φερετζέ. Τα καλλυντικά είναι κι άλλα πράγματα εκτός της κολώνιας και παραμένει επιλογή της γυναικας εδώ στη Δύση το να τα χρησιμοποιήσει ή όχι. Το στρινγκ – παρότι υπάρχει σιωπηρή πίεση από διαφημίσεις, τηλεόραση, περιοδικά, ταινίες κτλ να το φορέσει κάποια – παραμένει επιλογή. Ο φερετζές σε πολλές χώρες όμως είναι επιβεβλημένος. Αν στη Δύση κάποιος του τη βαράει να φορά σταυρούς κτλ, το πολύ πολύ να συναντήσει τη χλεύη των υπόλοιπων.

    Βασικά και μόνο η σύγκριση απαξιώνει αιώνες δυτικών κατακτήσεων. Ναι, κατακτήσεων. Μπορεί η Δύση να έχει τα χίλια στραβά, αλλά έχει και τα χίλια καλά κι αυτό αποδεικνύεται κι από τους εν λόγω ανθρώπους οι οποίοι έρχονται εδώ για να αναζητήσουν κάτι καλύτερο. Υπάρχει το επιχείρημα ότι έρχονται εδώ επειδή η Δύση “καταληστεύει” τις πρώτες ύλες ή έμμεσα καταδυναστεύει τις χώρες τους. Αυτό ισχύει αλλά κατά ένα βαθμό. Το σκεπτικό “για όλα φταίει το μίασμα που λέγεται Δυτικός Κόσμος” είναι προϊόν εμπάθειας. Το πώς κάθε χώρα διοικείται ή καταναλώνει τους πόρους της εξαρτάται από ένα σωρό παραμέτρους και είναι πολύ δύσκολο να αναλυθούν σε ένα post, πόσο μάλλον σε σχόλιο. Τι να κάνουμε τώρα, να ακυρώσουμε την πραγματικότητα αιώνων επειδή δε μας βολεύει;

  10. gb, απορώ κιόλας πως έκανες τη σύγκριση. Εντελώς εκτός τόπου.
    Phantasmak, συμφωνώ…

  11. Θέλει φαντασία η ανεκτικότητα …. και ανατροπές .

  12. gb, γράφεις:

    ΟΠΩΣ σε όλες τις συνομωσιολογίες κ. Α.Α. δεν μπορεί να λείπει η μαύρη τρύπα απ όπου καταρέει η λογική,
    Εστω η Ισλαμική οργάνωση διοχέτευσε τις κωμωδιογραφίες για να προκαλέσει, ΠΩΣ, η δανέζικη εφημερίδα τις αποδεχθηκε;

    Μάλλον δεν πρόσεξες ένα σημείο από το άρθρο του κ. Ανδριανόπουλου:
    “σε ταξίδι μελών της στην Μέση Ανατολή”

    Τώρα δε νομίζω να πιστεύεις ότι είναι τεχνικά δύσκολο να τοποθετήσει / αντικαταστήσει κανείς ένα σκίτσο με ένα άλλο! Ή να δείξει “φωτοαντίγραφα” της εφημερίδας αντί για ένα αυθεντικό αντίτυπο!
    Ούτε φαντάζομαι πιστεύεις ότι ο όχλος των φανατισμένων θα αναζητούσε ιδιαίτερες αποδείξεις εγκυρότητας! Αφού “το είπε ο μουλάς / παπάς” ή “το έγραψε η εφημερίδα“, ή “το είπε η τηλεόραση” για τον όχλο των αμαθών αυτή είναι αλήθεια.

    Άρα, η λογική δεν καταρέει καθόλου. Απλά εσύ δεν διάβασες προσεκτικά τι γράφηκε ή/και αφελώς πιστεύεις ότι ο μέσος χαχόλος μπορεί να ξεχωρίσει το ανακριβές από το έγκυρο.

  13. Ν.Μ., κατά γράμμα έχεις δίκιο, αλλά διυλίζουμε το κώνωπα.

    Το άρθρο ανήκει στη συγκρουσιακή κατηγορία του ζητήματος
    και είναι μονοδιάστατο αλά γουέστερν, οι καλοί και οι κακοί.
    Υποδηλώνει αλλαγή ύφους και σκοπιμότητα που δε συνάδει με τις δυνατότητες ανάλυσης που έχει δείξει ο Α.Α.

  14. Γνώμη μου είναι ότι, ακόμα και ο πιο φιλελεύθερος πολίτης στη Δύση πρέπει να αποφασίσει δίνοντας απάντηση στο δίλημμα: “Αφήνεις τις βασικές πολιτισμικές σου αρχές (δημοκρατία, ανθρωπισμός, ανοχή στη διαφορετικότητα) να γίνουν μπούμεραγκ εναντίον τής κοινωνίας σου, όταν φανατικοί εχθροί της χρησιμοποιούν αυτά ακριβώς τα στοιχεία για να την χτυπήσουν, ή αφήνεις κατά μέρος αυτές τις ευαισθησίες, τουλάχιστον μέχρι να περιοριστεί αποφασιστικά ο κίνδυνος?”.

    Εξηγούμαι:

    Πολλοί από τους προερχόμενους από χώρες τού ισλάμ συμπολίτες μας στη Δύση, ποντάρουν σε αυτές ακριβώς τις αξίες της, προκειμένου να τής προκαλούν διαρκή φθορά, ευρισκόμενοι υπό καθεστώς ασύλου, ανοχής, ακόμα και συνδρομής πολλές φορές. Αν δεν αντιμετωπίσουμε το γεγονός με ρεαλισμό και δεν απαντήσουμε με ανάλογο τρόπο σε χτυπήματα “κάτω απ’ τη ζώνη…”, τότε είμαστε υπόλογοι απέναντι και στις επερχόμενες γενιές.

    Παρακαλώ, προσπαθήστε να πληροφορηθήτε την πρόσφατη μεταπολεμική ιστορία τού Ιράν και πιστεύω πως οι λογικοί θα βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα.

    Προσωπικά, δεν πρόκειται ποτέ να υποτιμήσω τον ισλαμικό (και κάθε είδους) φανατισμό, ούτε θα συμφωνήσω με κανενός είδους ανοχή, σε σημείο να απολογούμαστε γι’ αυτά που πρεσβεύουμε και για τα οποία θάπρεπε να είμαστε υπερήφανοι.

    Γ.Π.

  15. Μιλαμε για τον ισλαμικο φανατισμό, για τις αξίες της Δύσης, για φθορά του πολιτισμού μας και μπερδεύομαι. Ο φανατισμός στην Δύση δεν υπάρχει; Υπάρχει αλλά είναι οικονομικός όχι θρησκευτικός. Ποιες είναι οι αξίες της Δύσης; Η δημοκρατία, η ισονομία.
    -Ποια δημοκτρατία; Στις εκλογές κερδίζει αυτός που έχει το μεγαλύτερο προεκλογικό budget.
    -Ποια ισονομία; Οι έχοντες τα μέσα είναι πιο ίσοι απο τους άλλους.
    Οι αξίες της δύσης βρίσκονται m;ono μέσα μας, όχι στο σύστημα. Οργανωμένο σχέδιο φθοράς της δύσης; Είμαστε ήδη διεφθαρμένοι.

  16. Ποια δημοκτρατία; Στις εκλογές κερδίζει αυτός που έχει το μεγαλύτερο προεκλογικό budget.

    Ο Στηβεν Λεβιτ εχει δειξει με μια αρκετα καλη οικονομετρικη μελετη οτι αυτο δεν ισχυει. Λεπτομεριες στο βιβλιο του Φρηκονομικς.

    Αλλα και για την ισονομια, δεν καταλαβαινω αυτον τον ισοπεδωτισμο. Δεν νομιζω οτι ο Ο.Τζ.Σιμπσον ας πουμε εχει ακριβως την ιδια μεταχειριση με εναν μεταναστη δευτερης γενιας στα δικαστηρια, αλλα ειμαστε κοντα στο ιδανικο, σιγουρα πιο κοντα απο μη δημοκρατικες χωρες οπως ειναι οι περισσοτερες ισλαμικες…

  17. Αλλα και για την ισονομια, δεν καταλαβαινω αυτον τον ισοπεδωτισμο. Δεν νομιζω οτι ο Ο.Τζ.Σιμπσον ας πουμε εχει ακριβως την ιδια μεταχειριση με εναν μεταναστη δευτερης γενιας στα δικαστηρια, αλλα ειμαστε κοντα στο ιδανικο

    Δεν είμαι ισοπεδωτικός. Σίγουρα είμαστε καλύτερα από τις μη δημοκρατικές χώρες, αλοίμονο! Δεν έθεσα τέτοιο ζήτημα άλλωστε. ΑΥτό που με ενοχλεί είναι ότι χάνουμε λίγο την ουσία. Ξεχνάμε ότι τους αλλάζουμε τα φώτα από τον μεσαίωνα μέχρι και τώρα. Αλλά τώρα που ξεσηκώθηκαν, γιατί κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό, βλέπουμε από πίσω σκοτεινά σχέδια.

    Αυτό μου με απασχολεί είναι τι γίνεται με εμάς. Εσύ ο ίδιος λες ότι δεν υπάρχει ισονομία για όλους φέρνοντας το παράδειγμα του μετανάστη. Υπάρχουν και πολλα άλλα παραδείγματα που η ισονομία ανάγεται στο πάχος των πορτοφολιών. Και όσο πιο χοντρό το προτοφόλι, τόσο πιο εύκολα θα μπορεί να καταπατήσει το ανθρωπάκι απέναντι.

    Όσον αφορά τα προεκλογικά badget είμαι τουλάχιστον δύσπιστος. Θεωρώ ότι ένα μεγάλο μέρος ψηφίζει επηρεαζόμενος από το περιτύλιγμα και όχι από την ουσία. Και λέγοντας περιτύλιγμα εννοώ από τα διαφημιστικά σποτ, μέχρι και το στήσιμο των υποψήφιων στα debate. Ένα στήσιμο που διαμορφώνεται από ειδικούς για να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

    Επειδή βγήκα λίγο εκτός θέματος να συμπληρώσω ότι το παραπάνω άρθρο δεν μου έπεισε καθόλου. Μέρα με την μέρα χάνουμε τις αρχές τις δημοκρατίας και δεν το καταλαβαίνουμε. Διότι τα αυτιά μας είναι πολύ απασχολημένα να ακούνε τις ρήσεις για τα υψηλά ιδανικά που κατέχει η δύση, για τους κακούς από την ανατολή. Και πριν το καταλάβουμε θα έχουμε γίνει σαν και αυτούς. Ή σαν τις ΗΠΑ (τις οποίες θεωρώ από τα πιο ανελεύθρα κράτη).

  18. I don’t understand your language but I am telling you people this is not right to talking bad or making bad pictures about them Muhammed “Μωάμεθ” (peace be upon him) was perfect person he was last prophet like Moses and Jesus (peace be upon them).
    I hope you will try to learn Islam from right sources Quran and hadeth (prophet’s words for Human being) book

  19. […] σκίτσο που δημοσιεύεται στην αρχή είναι ένα από τα δανικά σκίτσα που προκάλεσαν σάλο στο μουσουλμανικό κόσμο το 2005 και […]

  20. […] σκίτσο που δημοσιεύεται στην αρχή είναι ένα από τα δανικά σκίτσα που προκάλεσαν σάλο στο μουσουλμανικό κόσμο το 2005 και […]

  21. […] διαβάζουμε στο http://e-rooster.gr/02/2006/239 (που αναδημοσίευσε με τη σειρά του στοιχεία από […]

  22. […] διαβάζουμε στο http://e-rooster.gr/02/2006/239 (που αναδημοσίευσε με τη σειρά του στοιχεία από το […]

Σχολιαστε