Υπό καθεστώς πολέμων

Νοέ 6th, 2009 | | Κατηγορία: Διονύσης Γουσέτης | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

Στην Ελλάδα ζούμε υπό καθεστώς διαφόρων πολέμων που διεξάγονται με σφοδρότητα. Ένας τέτοιος πόλεμος είναι ο «ταξικός». Για «ταξικό μίσος» γράφει ο Ριζοσπάστης, όπως και το βιβλίο που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλιοπωλείο των Εξαρχείων, λίγο πριν την επέμβαση της αστυνομίας. Σύνηθες πεδίο μάχης είναι τα υπό άσυλο τελούντα πανεπιστήμια, όπου το «ταξικό μίσος» κοσμεί τους τοίχους. Ο πόλεμος εκδηλώνεται με βίαιες πράξεις, όπως καταλήψεις ή χτίσιμο γραφείων καθηγητών. Οι προλετάριοι των πανεπιστημίων έχουν συμμάχους μέρος του τύπου και τον εισαγγελέα που τους αθωώνει, φοβούμενος ίσως για τη ζωή και την ακεραιότητά του.

Πόλεμο έχουν κηρύξει εναντίον των αστυνομικών σέχτες, συνωμοσίες, ΟΠΛΑ και άλλες επαναστατικές οργανώσεις που απαιτούν την απελευθέρωση των Εξαρχείων και ολόκληρης της χώρας από την αστυνομική κατοχή. Στα θύματα του πολέμου, μέχρι τώρα, μετρώνται 2-3 νεκροί και αρκετοί τραυματίες αστυνομικοί, όπως και καμένα κτίρια, σπασμένες βιτρίνες. Οι απώλειες της άλλης πλευράς είναι τέσσερις συλλήψεις, για τις οποίες κινητοποιήθηκε άμεσα η «πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων». Στους συμμάχους συγκαταλέγεται μερίδα της αριστεράς, υπό τον κ. Τσίπρα, που παρομοίασε τα Εξάρχεια με τη λωρίδα της Γάζας.

Ένας τρίτος πόλεμος είναι εκείνος που διεξάγεται για τη σωτηρία του έθνους από τους Τούρκους, τους Βούλγαρους, τους Αλβανούς, τους Γυφτοσκοπιανούς, όλους δηλαδή τους γείτονες που μας επιβουλεύονται, καθώς και τον ιμπεριαλισμό, το διεθνή σιωνισμό και την ΕΕ που τους καθοδηγούν. Σ’ αυτό τον πόλεμο συσπειρώνονται στρατιωτικοί εν αποστρατεία, ιερείς και υπερπατριώτες πολιτικοί από όλα τα κόμματα. Σημαντική θέση κατέχει ο διεκδικητής της αρχηγίας της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Υπάρχει και ένας πόλεμος που διαφέρει από αυτούς. Είναι ο πόλεμος για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Σ’ αυτό τον πόλεμο είναι συσπειρωμένοι στο ίδιο στρατόπεδο σχεδόν όλα τα εμπόλεμα μέρη των παραπάνω πολέμων

Ένας τέταρτος πόλεμος έχει εκραγεί εναντίον των μεταναστών, που καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια, που φτιάχνουν συμμορίες και αποκλείουν περιοχές της Αθήνας τρομοκρατώντας τους περαστικούς, που μας βρομίζουν. Στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών συχνά διεξάγονται μάχες μεταξύ Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών.

Υπάρχει και ένας πόλεμος που διαφέρει από αυτούς. Είναι ο πόλεμος για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Σ’ αυτό τον πόλεμο είναι συσπειρωμένοι στο ίδιο στρατόπεδο σχεδόν όλα τα εμπόλεμα μέρη των παραπάνω πολέμων. Οι προλετάριοι των πανεπιστημίων, οι οργανώσεις των επαναστατών, οι υπερπατριώτες στρατιωτικοί και πολιτικοί, η Χρυσή Αυγή, οι αντιεξουσιαστές, οι μετανάστες των συμμοριών, αγωνίζονται όλοι μαζί για την καθήλωση της χώρας στην κακομοιριά και την υπανάπτυξη. Στο ίδιο χαράκωμα βρίσκονται οι εργατοπατέρες του δημοσίου, που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια τα παχυλά «κεκτημένα». Αντίπαλοί τους είναι η μειοψηφία της κοινωνίας, η υβριζόμενη ως πράκτορες των Αμερικάνων, του Σόρος, της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και άλλων φαντασμάτων της ελληνικής παράνοιας. Σ’ αυτή τη μειοψηφία ήρθε εσχάτως να προστεθεί μια αξιόλογη προσπάθεια. Το ανεξάρτητο περιοδικό The Athens Review of Books. Μακάρι να υπάρξουν και άλλα τέτοια.

Διονύσης Γουσέτης

——————————————————————-

Σημειώσεις:
Δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή στις 4/11/2009

121 σχόλια
Leave a comment »

 1. Μου άρεσε το laissέε faire χαααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχα

 2. Ακομα και για τα πανεπιστημια που μπορει να εφαρμοζεται η Μαγκνα Καρτα, εχουν λυθει τα θεσμικα τους ζητηματα, οπως ασυλο, τραμπουκισμοι και αξιολογηση. Οι εδω θρασεις με προφασεις προσπαθουν να υπερασπιστουν το ραχατι τους και τον κοπροσκυλισμο τους. Στην πραγματικοτητα ειδικα συντηρητικο βρισκω να αντιτιθεται καποιος με το συστημα των πιστωτικων μοναδων. ects.

 3. @ daydream

  Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν και μπορούν βα προστεθούν, πέραν των κριτηρίων τυποποίησης σπουδών και άλλοι μηχανισμοί.
  Βασικός γνώμονας πρέπει να είναι πάντα η τεκμηρίωση του γνωστικού επιπέδου των αποφοίτων και όχι “το δίκαιο” με βάση κατοχύρωση των κεκτημένων (πχ “είναι άδικο αφού μπήκα στην Νομική Αθηνών να μπω στην ίδια μοίρα με τον απόφοιτο της Βουλγαρίας”) – τα γνωστά..

  Στας Αμερικάς γιά παράδειγμα, εάν θες να ασκήσεις το επάγγελμα του δικηγόρου, πεστε, στην Πολιτεία Arkansas, υποχρεούσαι να δώσεις εξετάσεις σε Arkansas State Bar είτε έχεις τελειώσει την Νομκή του Harvard είτε την Νομική του Παν. Αθηνών και μόλις περάσεις, αποκτάς άδεια άσκησης. Αυτό όχι μόνο λειτουργεί ως προσθετος τρόπος αξιολόγησης σπουδών καθ έκαστα πανεπιστημίων, αλλά μέσω ανατροφοδότησης (feedback) προκαλεί λειτουργικές προσαρμογές στις σχολές προέλευσης (curricula, χρηματοδότηση, ζήτηση, αριθμό εισαγομένων κλπ) .

  Κάτι καλό που έχουμε στην Ελλάδα (ή σχεδόν καλό) είναι το ΑΣΕΠ. Εάν οι εξετάσεις είναι σωστές (ως προς το περιεχόμενο) και αδιάβλητες, ο καλός θα πρωτεύσει και είναι άνευ σημασίας αν τέλειωσε την Σχολή Κομμωτικής Πέτρου Αμαράντου ή την Μπερμπάντειον Κατωτάτην ή την Χαροκόπειον Κατωτάτη Οικιακών Βοηθών – irrelevant. Σωστά;

  Εξ αιτίας δε αυτού (να το κάλλος του φιλελευθερισμού) θα προκύψει ΑΥΤΟΡΡΥΘΜΙΣΗ. Εάν οι πρωτοι εισερχόμενοι, χρόνο με χρόνο, προέρχονται από την Σχολή Κομμωτικής, ο Αμάραντος θα γίνει περιζήτητος και θα αναβαθμισθεί σε Universitέ Pierre Amarant, τα δίδακτρα θα πάνε στα ύψη και η κρατική αντίστοιχη σχολή θα περιπέσει σε αφάνεια και ΠΛΗΡΗ ανυποληψία.

 4. erraum
  βα -> να

 5. Αυτή δε η τελευταία μορφή αξιολόγησης, έμμεσης, πλην απολύτως αντικειμενικής είναι σε διάφορες παραλλαγές κομβική στην μεθοδολογία αξιολόγησης πανεπιστημίων κλπ. ΚΑΙ ο λόγος που την φοβούνται τα λαμόγια είναι η αντικειμενικότητά της που ΔΕΝ επιδέχεται μήτε αμφισβήτηση μήτε ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ με λογής-λογής εκπτώσεις και ελαφρυντικά.

  Θα πει ο άλλος, “Μα πώς να αποδώσω με ηλιθίους ή αδιάφορους φοιτητές;” Απάντηση, “Να μη τους περάσεις και να προσπαθήσεις να κάνεις την διδασκαλία σου ελκυστική, συναρπαστική, να τους εμπνεύσεις Η να ανεβάσεις τα κριτήρια εισόδου στο Τμήμα σου” κλπ κλπ

  Να, λοιπόν, ένα άλλο καλό της ανεξαρτητοποίησης – ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ τις ΤΥΧΕΣ τους.

 6. ΚΑΙ, ιστορικά, όταν ο ΕΛΛΗΝΑΣ ελέγχει απόλυτα και αποκλειστικά την ΤΥΧΗ του, μεγαλουργεί

 7. C’ est tres simple ως θα έλεγε ο αγαπητός κ. Σιβρίδης.

 8. Katalipseis agglikon panepistimion
  http://occupations.org.uk/
  http://en-gb.facebook.com/group.php?gid=46788527758
  http://en-gb.facebook.com/group.php?gid=126620265110
  http://lseoccupation.blogspot.com/
  http://reoccupied.wordpress.com/
  ki alles polles
  gia na min legontai malakies gia ta panepistimia

 9. Οι προλετάριοι των πανεπιστημίων, οι οργανώσεις των επαναστατών, οι υπερπατριώτες στρατιωτικοί και πολιτικοί, η Χρυσή Αυγή, οι αντιεξουσιαστές, οι μετανάστες των συμμοριών, αγωνίζονται όλοι μαζί για την καθήλωση της χώρας στην κακομοιριά και την υπανάπτυξη.

  O Δ. Γουσέτης ξέχασε να προσθέσει στις παραπάνω ομάδες του συμβασιούχους του Δημοσίου… Περίεργο.

  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1073978&lngDtrID=244

 10. Τα stages (μαθητείες) του Δημοσίου και οι stagiaires (“μαθητευόμενοι”) είναι μιά
  περίπτωση ΠΡΟΪΟΥΣΑΣ ΑΠΑΤΗΣ
  με συνενόχους
  1) τις άθλιες κυβερνήσεις των ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ του ΠΑΣΟΚ και των ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ της ΝΔ
  ΚΑΙ
  2) τον ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ λαουτζίκο.

  Θεραπεία: Απόλυση αυθωρεί και παραχρήμα. Η ΕΕ εντέλλεται “Λαμογιά τέλος”. Το Κόμμα της Μείζονος Σχετικής Πλειοψηφίας, δηλαδή το 34% των Ελλήνων με δικαίωμα του εκλέγειν ΣΥΜΦΩΝΕΙ. Συνεπώς, το Κόμμα της Ελάσσονος Σχετικής Πλειοψηφίας, δλδ το ΠΑΣΟΚ, οφείλει να το εκτελέσει

 11. Ιn line with the above,
  η Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρεί ότι το Επίδομα Αλληλεγγύης συνιστά ΑΠΑΤΗ
  η Μείζων Σχετική Πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού θεωρεί επίσης ότι το Επίδομα Αλληλεγγύης συνιστά ΑΠΑΤΗ

  Συνεπώς, η Ελάσσων Σχετική Πλειοψηφία οφείλει να εκτελέσει τις εντολές της ΕΕ ΚΑΙ της πλειοψηφίας του Λαού και να άρει το ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ επίδομα.

  Η οικιακή βοηθός μου, η Μαργαρίτα και ο σύζυγός της που ανήκουν στους “ΦΤΩΧΟΥΣ” που θα λάβουν αυτό το επίδομα, έχουν on paper εισόδημα 10.600 ευρώ ετησίως, αλλά in actuality, 39.500 ευρώ ετησίως.

  Εχουν αυτοκίνητο 2000 κυβικών, πάνε στην Αλβανία 4 φορές το χρόνο, πάνε στην Αράχωβα την Πρωτοχρονιά (200 ευρώ την βραδυά), πάνε σε τετράστερο στο Πορτο-Χέλι το καλοκαίρι (200 ευρώ την βραδυά χ 10 μέρες) και στέλνουν τον ρέμπελο κανακάρη στο Βρεταννικό Συμβούλιο για Αγγλικά (250 ευρώ το μήνα).

  ΚΑΙ ΜΟΝΟ τα χρήματα που πληρώνουν για τα Αγγλικά του γιού (και πληρώνουν και άλλα για κιθάρα κλπ κλπ) ΑΠΟΔΕΙΚΥΝΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΩΣ ότι ΔΕΝ μπορεί να έχουν εισόδημα μόνο 10.600 ευρώ το χρόνο.

  Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του 1981 ΔΕΝ μπορεί να εμπαίζει τον Ελληνικό Λαό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Τέλος οι εμπαιγμοί. Από τώρα και στο εξής, ΟΛΑ, καθημερινώς θα πηγαίνουν χαρτί και καλαμάρι στη ΕΕ.

 12. Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του 1981 πρέπει να βάλει ΚΑΛΑ στο μυαλό της πως ΔΕΝ υπάρχουν απόλυτα φτωχοί στην Ελλάδα. Υπάρχουν μόνο λειτουργικά φτωχοί (δηλαδή άτομα που απλώς ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ χωρίς να ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΝ άνετα) και αυτοί είναι περίπου 5-8% του Λαού. For a fact!

 13. Επειδή δε λειτουργική φτώχεια είναι θόλωμα, όρος flou artistique, καθότι αποτελεί θέμα ερμηνείας του καθενός, ΔΕΝ νομιμοποιείται καμμιά κυβέρνηση, οπουδήποτε στην Δύση, να τροφοδοτεί την λειτουργική φτώχεια – την απόλυτη φτώχεια ασφαλώς, την λειτουργική φτώχεια ΟΧΙ.

  Επί πλέον, ουδείς νομιμοποιείται να παίρνει χρήματα από αυτούς που έχουν on paper εισόδημα 40.000 και να τα δίνει σ’ αυτούς πούχουν on paper 10, αλλά in actuality, επίσης 40.

  ΑΥΤΟ είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΙΣΧΡΟΤΗΣ!

 14. Μόνο ποὺ δὲν άνατρέπεται μὲ σχόλια σὲ φόρουμ. Εἶναι κανένας ἕτοιμος γιὰ καταλήψεις ἐφοριῶν καὶ ΙΚΑ ; Ἂν ὄχι, εἶναι ἄξιος τῆς τύχης του.

 15. Εγώ είμαι. Και στις 6 Δεκεμβρίου φθάνω στας Αθήνας. Να καταλάβουμε την Εφορία Μονίμων Κατοίκων Εξωτερικού. Πόσοι απαιτούνται για να έχει legitimacy η κατάληψη;

 16. Ἐδῶ θὰ σᾶς γελάσω. Τὴν τεχνογνωσία τὴν ἔχει ὁ κύριος Τσίπρας. Συνεπῶς, πρῶτα πρέπει νὰ γραφτοῦμε σὲ καμμιὰ συνιστῶσα τοῦ ΣΥΡΙΖΑ γιὰ νὰ μάθουμε τήν τέχνη. Ὅπως βλέπετε, στὴν Ἑλλάδα τἀγαθὰ κόποις κτῶνται.

 17. Xααααααααααααααχαχαχαχαχα.
  Πάντως το εννοώ κύριε Γεωργάνα και θέλω να πιστεύω πως και σεις το εννοείτε.

 18. Τὶ καθόμαστε, λοιπόν ;

 19. Τις διευθύνσεις, τα τηλέφωνά και e-mail διεύθυνσή μου έχει η σελίδα μου στο facebook, αλλά δεν έχω πρόβλημα (χαρά μου, in fact) να επικοινωνήσω μαζί σας αν μου δώσετε τα δικά σας

 20. Προηγεῖται ἡ δρᾶσις ἀγαπητέ. Θὰ ἐγγραφῶ στὴν συνιστῶσα καὶ σᾶς ἐνημερώνω …

 21. χρειάζεστε για τους λογαριασμούς σας, εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας στο dora.financialcenter @ gmail.com με τις απαιτούμενες ποσό και διάρκεια .

Σχολιαστε