…του Αλεξάνδρου χώρα

Μαρ 8th, 2008 | | Κατηγορία: Ελλάδα | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

του Διονύση Γουσέτη1

Η χώρα ετοιμάζεται πάλι πυρετωδώς για την κρίσιμη μάχη με τους γυφτοσκοπιανούς, που έχουν το θράσος να θέλουν να ονομάζονται όπως τους γουστάρει.

Την εθνική θωράκιση άρχισαν τα «ΝΕΑ». Εμφάνισαν πρωτοσέλιδα (20/10/2007) την εμπρηστική δήλωση «Βάλτε βέτο, δεν αλλάζουμε όνομα» του ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας. Ωστόσο, το «Ουράνιο Τόξο» διευκρινίζει ότι ουδέποτε έδωσε ο ΥΠΕΞ συνέντευξη στα «ΝΕΑ».

Συνέχισε ο πρώην υφυπουργός ανάπτυξης κ. Σαλαγκούδης, ο οποίος με έπαρση δήλωσε ότι «δεν θα δεχθεί σύνθετη ονομασία». Το έκανε για να αντιπολιτευθεί το κόμμα του, την ώρα που ζορίζεται να «πουλήσει» επικοινωνιακά το πικρό ποτήρι, ή έμεινε μερικούς μήνες πίσω, όταν η ΝΔ, για να αντιμετωπίσει τις διαρροές προς τον απόγονο του Περικλέους κ. Καρατζαφέρη, έβγαλε τον κ. Ψωμιάδη και άλλους υπερέλληνες με τα λάβαρα στο μεϊντάνι;

Τη σκυτάλη πήρε ο στρατός μας που παρήλαυνε στις 28 Οκτωβρίου τραγουδώντας το εθνικιστικό «Μακεδονία ξακουστή».

Τη χώρα έχουν αναγνωρίσει 120 χώρες, περισσότερες από τις μισές της γης

Μέγιστη συμβολή αποτέλεσε μια δημοσκόπηση, κατά την οποία 65% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προτιμά στο όνομα της γείτονος χώρας να μην περιέχεται η λέξη «Μακεδονία», ούτε παράγωγό της. Πάλι καλά, αφού οι ίδιοι, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, προτιμούν επίσης να είναι πλούσιοι και υγιείς παρά φτωχοί και άρρωστοι. Φτηνά κόλπα ντοπαρίσματος πολιτών.

Η ελληνική εθνικοφροσύνη, με συνεχείς λεονταρισμούς έκανε ό,τι μπορούσε -μέχρι επιβολή εμπάργκο- για την αποσταθεροποίηση ενός κράτους που επί χρόνια βρισκόταν σε εσωτερική κρίση. Κρίση ασύμφορη για τη χώρα μας, τόσο γεωπολιτικά όσο και οικονομικά: ο ΟΤΕ π.χ. ελέγχει την κινητή τηλεφωνία τους. Επιστρατεύτηκε και ο αρχιεπίσκοπος με επιστολή προς τους αρχηγούς των κρατών μελών της Ε.Ε. Επιστρατεύτηκε και ο νομπελίστας Οδυσσέας Ελύτης να κραυγάζει ότι το όνομά τους είναι η ψυχή μας. Επιστρατεύτηκε και ο πολύς γλωσσολόγος κ. Μπαμπινιώτης, να μας εξηγήσει ότι τα μακεδόνικα δεν είναι γλώσσα, αντίθετα με τον γλωσσολόγο Τσόμσκυ, που χαρακτήρισε το επιχείρημα «γελοίο». Επιστρατεύτηκαν Μεγαλέξανδροι και Βουκεφάλες. Μόλις πέρυσι ο άγιος Θεσσαλονίκης προπαγάνδιζε τον διαμελισμό της χώρας στα τέσσερα.

Ευτυχώς, με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η εσωτερική κρίση μάλλον ξεπεράστηκε και οι ελληνικοί λεονταρισμοί υπέκυψαν στις διεθνείς σφαλιάρες. Η ελληνική εξωτερική πολιτική έκανε πολλές μοίρες στροφή από την αρχική αδιαλλαξία και σέρνεται πίσω από αυτό που έφτυνε: τη σύνθετη ονομασία. Είναι όμως αργά. Τη χώρα έχουν αναγνωρίσει 120 χώρες, περισσότερες από τις μισές της γης, με συνολικό πληθυσμό και επιρροή πολύ μεγαλύτερη, αφού σ’ αυτές περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, ο Καναδάς. Αν λοιπόν η Μακεδονία μουλαρώσει και προσφύγει στον ΟΗΕ για αναγνώριση με το συνταγματικό της όνομα, η αναγνώριση είναι δεδομένη. Γι’ αυτό, είναι αστεία η απειλή ότι τάχα θα προβάλουμε βέτο στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

χώρες όπως η Κούβα, το Βιετνάμ, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισαν τους γείτονες με το συνταγματικό τους όνομα

Όσο για την αριστερά, ξέχασε τις δικές της ευθύνες. Στον εμφύλιο στρατολόγησε τους ντόπιους Μακεδόνες με το δέλεαρ της αυτονομίας, αλλά σήμερα δεν βρίσκει να προβάλει ούτε ένα λόγο διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της επιστροφής των συναγωνιστών της του ΔΣΕ, όσων ανήκουν σ’ αυτή τη μειονότητα. Προβάλλει όμως τη δική της ιδιότυπη εθνικοφροσύνη, καταγγέλλοντας τους… Αμερικάνους. «Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί τον αξιόπιστο οργανισμό που μπορεί να συμβάλει στη σταθερότητα της περιοχής» συμβούλευε τους Μακεδόνες παλαιότερα ο αντιιμπεριαλιστής τέως πρόεδρος του ΣΥΝ. «Το κρατίδιο της Φυρόμ το κατασκεύασαν οι Αμερικανοί για να μας δημιουργεί προβλήματα», μας εξηγούσε πρόσφατα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Κατά τα λοιπά, η Αριστερά μετέχει στην κυβερνητική θέση περί σύνθετου ονόματος. Δυστυχώς γι’ αυτήν, τη θέση της δεν συμμερίζονται «αδελφές» χώρες όπως η Κούβα, το Βιετνάμ, η Βόρεια Κορέα, που αναγνώρισαν τους γείτονες με το συνταγματικό τους όνομα.

Ό,τι δεν κάνει η επίσημη αριστερά, το έκαναν πέρυσι 55 άνθρωποι, κυρίως αριστεροί, όταν τόλμησαν να δηλώσουν ότι θα αποκαλούν τη γείτονα με το συνταγματικό της όνομα. Άκουσαν τότε τα μύρια όσα: είναι προδότες, ξεπούλησαν την πατρίδα κλπ. Ο αναγνώστης μπορεί να κρίνει αν αυτοί υπερασπίζονται την πατρίδα μας ή οι δημαγωγοί που υπονομεύουν τα συμφέροντα και την αξιοπρέπειά της, είτε έναντι ολίγων ψήφων, είτε λόγω μιας αρρωστημένης ιδεοληψίας.

Φαίνεται ότι η δημοκρατία της Μακεδονίας είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει μέχρι του σημείου της διπλής ονομασίας. Είναι η τελευταία ευκαιρία για έναν έντιμο συμβιβασμό, που θα σώζει τα προσχήματα, πριν την ολοσχερή ξεφτίλα και απομόνωση που καραδοκεί. Και ας πληρώσει η κυβέρνηση το «πολιτικό κόστος» των φανατισμένων, στο οποίο βέβαια συνέβαλε.

———————————————————————————

Σημειώσεις:

  1. Δημοσιεύτηκε στην Αυγή στις 03/11/2007 []

5 σχόλια
Leave a comment »

  1. Όλα καλά, μόνο ένα σχόλιο θέλω να κάνω στο θέμα του ΝΑΤΟ και της αριστεράς. Είναι τιμή και καμάρι όλων των πραγματικών αριστερών που εναντιώνονται στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και στο ΝΑΤΟ. Βέβαια αυτό, για κάποιους δήθεν αριστερούς, μοιάζει παράλογο και εξωφρενικό.
    Το θέμα δεν είναι η ονομασία. Το θέμα είναι να σταματήσουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να επεμβαίνουν στα βαλκάνια διότι μόνο κακό προκαλούν. Να σταματήσουν να αλλάζουν τα σύνορα στα βαλκάνια με βάση τα συμφέροντα τους, και να σταματήσουν να δημιουργούν κράτη προτεκτοράτα. Με βάση αυτή την λογική, τα Σκόπια δεν θα πρέπει να μπουν στο ΝΑΤΟ.

  2. Σέβομαι απόλυτα την διαφαινόμενη ιδεολογική ταυτότητα του γράφοντος, η οποία φαίνεται ξεκάθαρα από το πνεύμα της ανωτέρω δημοσίευσης, όμως μάλλον κάπου το μέτρο χάνεται. Απεγνωσμένη η προσπάθεια να επιτεθεί στους “εθνικόφρονες”, χωρίς όμως ένα σοβαρό επιχείρημα που να αντιπρόσωπεύει το συμφέρον της χώρας και της ευρύτερης Βαλκανικής, παρά μόνο το εφεύρηαμ της πιθανής μελλοντικής απομόνωσης.(ανάλογη με αυτή που υπέστη η Κύπρος;)Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω αν οι αρνητές του δικαιώματος των Σκοπιανών να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες υποστηρίζουν την θέση τους αυτή από πολικάντικα και μόνο οφέλη, όμως τουλάχιστον είναι σε θέση να επιχειρηαμτολογήσουν σοβαρά υπέρ της θέσης τους αυτής, κάτι που μέχρι τώρα οι έχοντες την άλλη άποψη δεν έχουν καταφέρει. Αλίμονο αν δεν καταλαβαίνουμε το πόσο πλήττονται τα Εθνικά μας συμφέροντα και αυτή ακόμα η Εθνική μας ταυτότητα από το ξεπούλημα άνευ όρων της Μακεδονίας. Δεν αντιλέγω, με Εθνικά κριτήρια και η γείτονα χώρα αποτελεί κομμάτι της Μακεδονίας, για αυτό και κάποτε προτάθηκε και το όνομα “Σλαβομακεδονία”, κάτι που αντικειμενικά δεν μπορεί να σταθεί λόγω της εθνοτικής σύστασης των Σκοπίων(Αλβανοί και Σλάβοι). Οπότε ο δικαιότερος τίτλος για τις διεθνείς και διμερείς σχέσεις του κρατιδίου θα ήταν ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, η προτεινόμενη “Άνω Μακεδονία”. Άλλωστε η δικιά μας Μακεδονία είναι εκ των προτέρων προσδιορίσμένη ς τμήμα της Ελλάδος, ως Ελληνική Μακεδονία. Τα Σκόπια αποτελούν άλλωστε κομμάτι το γεωγραφικού διαμερίσματος και μόνο. Πως θα ήταν δίκαιο λοιπόν το μέρος να σφετεριστεί το όλον; Ο Ελληνικός λαός αρνούμενος τον όρο “Μακεδονία” το κάνει κινούμενος από Εθνική μνήμη και σεβασμό στην ιστορία του και όχι υποκινούμενος όπως αφήνετε να διαφανεί. Άλλωστε το όλο θέμα έχει και ποικίλα παρακλάδια, διαφόρων ενδιαφερόντων (εμπορικών, επιχειρηματικών, διεθνών κτλ) και όχι απλά Εθνικής φύσεως, στα οποία οι υποστηρικτές του “Άνω Μακεδονία” έχουν πειχειρηματολογήσει σωστά ως τώρα.

  3. Θέμα: Ένας Κατωμακεδών στην οδό Βουκουρεστίου
    Συντάκτης: Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
    Ημερομηνία καταχώρησης: 9η Μαρτίου 2008

    Περπατώ στην οδό Βουκουρεστίου των Αθηνών και συλλογίζομαι τί σημαίνει για μένα η ονομασία αυτού του δρόμου. Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη με ρίζες του πατέρα μου και των παππούδων μου από την Δυτική Μακεδονία σημειώνω με συγκίνηση ότι ο δρόμος οφείλει την ονομασία του στην Συνθήκη του Βουκουρεστίου της 17-7-1913. Τότε που η διπλωματία του Βενιζέλου αξιοποίησε την γενναιότητα του Ελληνικού Στρατού και τις νίκες μας στους δύο Βαλκανικούς Πολέμους και κέρδισε με την υπογραφή συμμάχων και αντιπάλων την ελευθερία της Μακεδονίας.

    Κι τώρα κατά μία περίεργη συγκυρία καλείται η ηγεσία μας πάλι στο Βουκουρέστι , στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις αρχές Απριλίου, να ξαναδώσει μάχη διπλωματική και να κατοχυρώσει με ένα ξεκάθαρο ΒΕΤΟ την αξιοπρέπειά μας και την ιστορική κληρονομιά της Μακεδονίας μας.

    Ναι, είναι σαφές ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς το ΒΕΤΟ κατά της ένταξης των Σκοπίων στην Ατλαντική Συμμαχία. Αφού ασκήσουμε αυτό το δικαίωμά μας ας καθήσουμε ήρεμα όλοι μαζί, ηγεσία και λαός, και ας ξανασκεφθούμε. Είναι σωστό να δίνουμε τη μάχη οχυρωμένοι πίσω από το όνομα Άνω Μακεδονία; Το λέω αυτό διότι από πολλά χείλη πολιτικών και από γραφίδες δημοσιογράφων αυτή την πρόταση ακούω και διαβάζω. Νομίζουν καλοπροαίρετα όσοι υποστηρίζουν αυτή την ονομασία ότι θα διασφαλίσει τα εθνικά μας συμφέροντα. Πιστεύω ότι έχουμε αυτοπαγιδευθεί πίσω από το όνομα Άνω Μακεδονία και δεν βλέπουμε τα προβλήματα. Θυμίζω ορισμένα:

    1. Το όνομα Άνω Μακεδονία, ως προτεινόμενο επίσημο όνομα του γειτονικού κρατιδίου, δεν μας συμφέρει από πλευράς ιστορικής –αρχαιολογικής. Είναι οδυνηρή παραχώρηση ιστορικών τίτλων που ανήκουν από την πρώιμη αρχαιότητα στην σημερινή ελληνική περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Η κ. Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη, Δρ Αρχαιολογίας και υπεύθυνη των ανασκαφών της Αιανής Κοζάνης, καταγράφει τις ιστορικές μαρτυρίες σε ένα πολύ τεκμηριωμένο άρθρο της στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΚΟΖΑΝΗ (www.efkozani.gr) στίς 25-2-2008. Η εκλεκτή αρχαιολόγος μάς θυμίζει ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Άνω Μακεδονία την περιοχή που αντιστοιχεί στους σημερινούς νομούς Φλωρίνης ( αρχαία Λυγκηστίς και μέρος της Πελαγονίας), Καστορίας ( αρχαία Ορεστίς), Κοζάνης (αρχαία Ελίμεια και Εορδαία) καί Γρεβενών (αρχαία Τυμφαία). Η Άνω Μακεδονία μνημονεύεται για πρώτη φορά στον Ηρόδοτο και συγκεκριμένα σε δύο χωρία, στο 7.134.4 και στο 8.137-139. Σχετικές αναφορές του όρου υπάρχουν και στον Θουκυδίδη και στον Στράβωνα. Οι Άνω Μακεδόνες-σημερινοί Δυτικομακεδόνες- είχαν καθοριστική συμμετοχή στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως ο ταξίαρχος Κοίνος ο Πολεμοκράτους, αρχηγός της Ελιμειώτιδος Φάλαγγος. Αυτόν τον ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε σε ένα πολυεθνικό και θνησιγενές κατασκεύασμα του τιτοϊκού ολοκληρωτισμού;

    2. Διαφωνώ με την παραχώρηση του όρου Άνω Μακεδονία, διότι και αυτό το όνομα όπως και κάθε άλλο σύνθετοι όνομα ενισχύει και νομιμοποιεί τον σκοπιανό αλυτρωτισμό. Υποτίθεται ότι κάνουμε τόσες συζητήσεις και τόσες διπλωματικές προσπάθειες για να ακυρώσουμε το εθνικιστικό ιδεολόγημα του μακεδονισμού που έχει ως όχημα το όνομα του κράτους. Η παραχώρηση του ονόματος Άνω Μακεδονία με την υπογραφή μας πλέον –εδώ είναι το κλειδί- θα τους δώσει το δικαίωμα να διακηρύσσουν διεθνώς ότι αυτοί είναι η Άνω Μακεδονία που θα έλθει να «ελευθερώσει» τα καταπιεσμένα αδέλφια στην Κάτω Μακεδονία, δηλαδή στην «Μακεδονία του Αιγαίου», όπως οι ίδιοι ονομάζουν την Βόρειο Ελλάδα. Κακά τα ψέμματα. Κάθε σύνθετη ονομασία ενθαρρύνει την σκοπιανή προπαγάνδα. Τουλάχιστον τώρα δεν έχουν την υπογραφή μας. Αν υπογράψουμε, όμως, νομιμοποιούμε αυτά που μας ενοχλούσαν και θα συνεχίσουν ακόμη πιο έντονα να μας ενοχλούν.

    3. Η Ελλάς δεν πρέπει να παραχωρήσει το όνομα Άνω Μακεδονία για λόγους εθνολογικούς. Έστω –υπόθεση εργασίας – ότι δέχονται να λέγονται διεθνώς και έναντι πάντων Άνω Μακεδονία. Αυτό θα είναι το όνομα του κράτους. Το έθνος όμως δεν θα λέγεται ανωμακεδονικό, θα λέγεται σκέτο «μακεδονικό» και μάλιστα με την συναίνεσή μας πλέον. Κανείς δεν μιλά για λαό Μεγαλοβρετανών ή για Μεγαλοβρετανούς υπηκόους . Όλοι τους λένε απλά Βρετανούς αν και η χώρα λέγεται Μεγάλη Βρετανία. Θα έχουμε από τη μία πλευρά ένα κράτος που θα διαφημίζεται διεθνώς και με ελληνική αποδοχή ως κράτος (Ανω) Μακεδόνων, και από την άλλη μία ελληνική γεωγραφική και διοικητική περιοχή που θα προσπαθεί να θυμίζει στους ξένους ότι λέγεται Μακεδονία, αλλά δεν θα πείθει σχεδόν κανένα. Παντού θα ακούεται η διεθνής ονομασία Άνω Μακεδονία και μετά από λίγα χρόνια θα εκπέσει ο αδύναμος όρος (Άνω) και θα παραμείνει ο ισχυρός (Μακεδονία). Εμείς δε οι πραγματικοί Μακεδόνες δεν αποκλείεται να υποχρεωθούμε να δηλώνουμε Κατωμακεδόνες για να μην ενοχλούμε το κρατίδιο που θα χρησιμοποιεί διεθνώς τον όρο Μακεδονία και μάλιστα –ό μή γένοιτο- με δική μας υπογραφή. Είμαστε έτοιμοι να μετονομάσουμε τα ιδρύματά μας σε Αεροδρόμιο Κάτω Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Κάτω Μακεδονίας, Μουσείο Κατωμακεδονικού Αγώνος κλπ; Μήπως και εγώ πρέπει να δηλώνω Κατωμακεδών για να συμφωνώ με την «πολιτική ορθότητα»; Εάν δεν θέλουμε κάτι τέτοιο τότε ας απορρίψουμε το όνομα Άνω Μακεδονία για τα Σκόπια.

    4. Εξάλλου πιστεύω ότι η διάθεσή μας να τους δώσουμε το όνομα Άνω Μακεδονία αποτελεί λάθος διαπραγματευτικό. Τον Δεκέμβριο του 1991 και τον Ιούνιο του 1992 κερδίσαμε δύο αποφάσεις της Ευρ. Ενώσεως που υποδήλωναν ότι το νεογέννητο κράτος των Σκοπίων πρέπει να αναζητήσει όνομα χωρίς τον όρο Μακεδονία. Δυστυχώς μόνοι μας υποχωρήσαμε από αυτές τις αποφάσεις και δεν τις αξιοποιήσαμε. Τώρα δεχόμαστε την σύνθετη ονομασία, Τα Σκόπια βλέποντας ότι κάναμε ήδη ένα βήμα πίσω περιμένουν να κάνουμε άλλο ένα τέτοιο βήμα και να δεχθούμε την διπλή ονομασία που τους βολεύει. Δηλαδή ένα όνομα που θα χρησιμοποιεί μόνο η Ελλάδα και το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για κάθε άλλη χρήση. Γι΄αυτό η σκοπιανή ηγεσία φαίνεται σήμερα αδιάλλακτη. Διότι τους δώσαμε μηνύματα υποχωρητικότητος και περιμένουν την επόμενη ευγενική χειρονομία μας!

    ΟΧΙ , λοιπόν, στην παραχώρηση του όρου Άνω Μακεδονία και σε οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία.

  4. Για να ειναι ειλικρινης η βαση της μεταξυ μας συζητησης οφειλουμε να ξεκαθαρισουμε την αφετηρια μας.

    Η δικη μου αφετηρια ως πολιτης που ζω στη Β Ελλαδα ειναι οτι δεν επιθυμω αλλαγη συνορων, επιθυμω η λυση που θα δοθει να προστατευει στο μελλον την ασφαλεια της περιοχης στην οποια ζω, εργαζομαι και εχω τα οικονομικα μου συμφεροντα.

    Με βαση αυτην την αφετηρια και μονο – την οποια θεωρω απολυτα λογικη – θεωρω οτι η ονομασια της γειτονικης χωρας ως Μακεδονια θα ειναι λαθος.

    Για να επιχειρηματολογησω θα επιθυμουσα πρωτα απο τον συγγραφεα και απο τους συνομιλητες μου να ξεκαθαρισουν αν εχουν την ιδια αφετηρια η αν αντιμετωπιζουν το ολο θεμα αποστασιοποιημενα και καθαρα θεωρητικα.

    Ειναι δεδομενο οτι αν ο συγγραφεας η οι συνομιλητες θεωρουν οτι η αλλαγη των ελληνικων συνορων στο μελλον ενδεχομενως να μην ειναι και κατι τοσο τραγικο η αν το δικαιωμα του αυτοπροσδιορισμου (sic) εν ονοματι μιας ακαδημαικης-θεωρητικης προσεγγισης του ολου ζητηματος υπερβαινει πρακτικα θεματα ασφαλειας και διαβιωσης ελληνων πολιτων που ζουν στη βορεια Ελλαδα τοτε δεν ξεκινουμε απο την ιδια αφετηρια. Εχουμε διαφορετικη ατζεντα και αρα δεν μπορουμε να επιχειρηματολογησουμε ως προς το ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να επιτευχθει ο στοχος. Εχουμε διαφορετικους στοχους στο συγκεκριμενο θεμα.

  5. Είμαι βαθιά απογοητευμένη από όλη αυτή την κατάσταση που διαρκεί περισσότερο από 50 χρόνια.
    Συμφωνώ με τις περισσότερες απόψεις που έχουν γραφτεί,όμως σκεπτείτε και το άλλο:

    Γνωρίζετε τι γράφεται για την σύγχρονη ελληνική ιστορία στα ακαδημαϊκά εγχειρίδια; Τεράστιες ανακρίβειες που μάλλον ενισχύουν όλο αυτό το αρνητικό κλίμα και καλλιεργούν την αμφιβολία και την αμφισβήτηση.

    Το θέμα των μειονοτήτων μόνοι μας το δημιουργούμε.Αντί τους μουσουλμάνους της Θράκης,να τους αποκαλούμε απλώς “μουσουλμάνους”,τους αναγνωρίζουμε ως τουρκική μειονότητα.Και φυσικά οι Γείτονες μας επωφελούνται από τα δικά μας πολιτικά ατοπήματα.
    Γνωρίζετε πόσες χιλίαδες,αν όχι εκατομμύρια,Έλληνες και Τούρκοι είναι μετανάστες σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης;Εκεί φυσικά ούτε εμείς ούτε κανείς δεν τολμάει να εγείρει θέμα μειονοτήτων.
    Ακριβώς το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και στην Ελλάδα.
    Μου φαίνεται αδιανόητο στην Ελλάδα του 2008 να υπάρχουν ζητήματα μειονότητας,ιδιαίτερα μιας ανύπαρκτης εθνικά μειονότητας της (σλαβικής)”μακεδονικής”.
    Μεγάλο το ατόπημα του δικού μας έθνους,όταν στις πολιτικές εκλογές ψηφίζουμε πολιτικούς που είναι παντελώς άσχετοι με την επιστήμη της πολιτικής και ακόμα και με την έννοια της πολιτικής.
    Φταίμε!Όταν ψηφίζουμε αθλητές,οδοντιατρούς,αρχιτέκτονες,ηθοποιούς,και διάφορους άλλους άσχετους που δεν έχουν ανοίξει βιβλίο ιστορίας,κι απλά εκλέγονται γιατί είναι απλώς συμπαθητικοί και αρέσουν στον κόσμο.
    Σπουδαία κριτήρια έχουμε!Άντε τώρα αυτοί οι άσχετοι να υπερασπιστούν τα δίκαια της χώρας μας στους Εταίρους!Η γνώση είναι αλήθεια,όμως αυτοί ουδεμία σχέση έχουν μ’ αυτήν.
    Σίγουρα η σημερινή αρνησικυρία θα έχει συνέχεια.Τα πράγματα είναι δύσκολα και οι διαπραγματεύσεις σκληρές.Ελπίζω η κυβέρνηση να τα καταφέρει.Το εύχομαι ολόψυχα,αν και δεν είμαι αισιόδοξη.
    Συμφωνώ με την άποψη ότι το F.Y.R.O.M. είναι ένα “κατασκεύασμα”,εξώτερων δυνάμεων.Μια κρίση στα Βαλκάνια και μια σύρραξη είναι ότι “καλύτερο” μπορούν να προκαλέσουν οι Η.Π.Α. τη δεδομένη στιγμή,αφού η οικονομία τους βουλιάζει,επιχειρήσεις και τράπεζες βάζουν λουκέτο,οπότε το να πουλήσουν όπλα θα ήταν ένα άνοιγμα στην αμερικανική οικονομία που φθίνει.

Σχολιαστε