Από τις νεοελληνικές μαγκιές στην Κόζα Νόστρα

Αυγ 23rd, 2009 | | Κατηγορία: Πέτρος Τατούλης | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

Νεόπλουτοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και αδιευκρινίστων δραστηριοτήτων άλλοι επαγγελματίες και ανεπάγγελτοι, διψασμένοι για εξουσία και βαθύτατα κομπλεξαρισμένοι από την αιφνίδια και εύκολη ευπορία τους, κυκλοφορούν με τις ευλογίες του ελληνικού κράτους με σειρήνες στα αυτοκίνητα τους, φάρους, ασφάλειες και άλλα καταγέλαστα πομπώδη συναφή. Αυτό είναι για την κουλτούρα μας δυστυχές. Δυστυχέστερο είναι ωστόσο το γεγονός ότι έχουν ανακαλύψει μιμητές στα πρόσωπα και άλλων Ελλήνων πολιτών που παρανόμως εγκαθιστούν τέτοια συστήματα στα αυτοκίνητά τους προκειμένου να μεταπωλήσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους λίγη από τη μαγκιά που η δήθεν ελίτ του τόπου τους πουλάει καθημερινά στους δρόμους της χώρας.

ο ίδιος αυτός πολιτικός ανδρωνε ένα κόμμα άκρως σταλινικών δομών, που άπλωνε τα πλοκάμια του στο υπερτροφικό ελληνικό κράτος, κληροδοτώντας στις επόμενες γενιές δυσβάσταχτα χρέη, κομματισμό και άκρατο κορπορατισμό

Θα μου πείτε, αυτό να ήταν το πρόβλημά μας… Η διαπίστωση αυτή είναι πέρα για πέρα αληθινή. Το παραπάνω ωστόσο παράδειγμα είναι ένα μικρό δείγμα της υποκουλτούρας που διαφεντεύει το νεοελληνικό κράτος και την ιδιοσυγκρασία του νεοέλληνα. Η τήρηση του νόμου εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό από τα κιλά μαγκιάς που ο καθένας κουβαλά πάνω του.

Στην Ελλάδα η μικρή διαφθορά λειτούργησε ως προπομπός της μεγάλης διαφθοράς που σύντομα θα ακολούθουσε. Η ψευτο-αστική τάξη που ανέδειξε η λαϊκιστική σοσιαλδημοκρατία του Ανδρέα Παπανδρέου ανέθρεψε ταυτόχρονα μια ολόκληρη γενιά πολιτών με τη διδαχή της μίζας και της ρεμούλας, μέσα από μια άτυπη, πλην όμως διάχυτη νομιμοποίηση της αρπαχτής και του μαύρου χρηματος. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος αυτός πολιτικός ανδρωνε ένα κόμμα άκρως σταλινικών δομών, που άπλωνε τα πλοκάμια του στο υπερτροφικό ελληνικό κράτος, κληροδοτώντας στις επόμενες γενιές δυσβάσταχτα χρέη, κομματισμό και άκρατο κορπορατισμό. Μια κοινωνία χωρίς κοινωνική συνείδηση και συνοχή, υποτελή στην ατομική ιδιοτέλεια. Πολιτικοί χωρίς συνείδηση καθήκοντος και μέριμνας δημοσίου συμφέροντος, υπόδουλοι στο κυνήγι της προσωπικής τους ευπορίας. Αυτή ηταν η παρακαταθήκη του πολιτικού ανδρός.

Κακέκτυπο μιμητή του, θα ανακάλυπτε σήμερα ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου στον κ. Κώστα Καραμανλή, βήμα – βήμα, η μικρή διαφθορά έφερε τη μεγάλη και η διαπλοκή σήμερα εκτυλίσσεται στην γνωστή πλέον τριγωνική σχέση: οι πολιτικοί διαπλέκονται με τους επιχειρηματίες και από κοινού επιβάλουν την διαιώνιση της ύπαρξής τους μέσα από δομές οργανωμένου εγκλήματος, συμπαραστατούντων των καλοπληρωμένων από τον κρατικό κορβανά μεγαλοεκδοτών, μεγαλοκαναλαρχών και μεγαλοδημοσιογραφίσκων.

οι πολιτικοί διαπλέκονται με τους επιχειρηματίες και από κοινού επιβάλουν την διαιώνιση της ύπαρξής τους μέσα από δομές οργανωμένου εγκλήματος, συμπαραστατούντων των καλοπληρωμένων από τον κρατικό κορβανά μεγαλοεκδοτών, μεγαλοκαναλαρχών και μεγαλοδημοσιογραφίσκων

Σε πολιτικό επίπεδο, τα κόμματα παραμένουν τσιφλίκια του ενός ή του άλλου ηγεμονίσκου. Οι τελευταίοι επιλέγουν στην αυλή τους, τους πλέον επιρρεπείς στην ανομία και τους πλέον ασύδοτους για πλούτη, προκειμένου εύκολα να τους κρατούν υποτελείς τους και χειραγωγίσιμους συνεργούς στις προσωπικές τους παρανομίες. Ας μη γελιόμαστε. Αν πάρουμε αποστάσεις από τον έμφυτο νεοελληνικό ραγιαδισμό μας και έναν άσκοπο, ματαίοδοξο συναισθηματισμό μας που θέλει τους εκάστοτε ηγέτες μας αδιάφθορους με διεφθαρμενους συνεργάτες, τότε η αλήθεια ξεδιπλώνεται με ευκολία εμπρός μας. Οι διεφθαρμένοι ηγέτες ηγούνται διεφθαρμένων κομμάτων. «Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι», λέει ο θυμόσοφος λαός. Και συμπληρώνω εδώ: όποιο βαρύγδουπο όνομα κι αν φέρει το ψάρι…

Την εικόνα της προχωρημένης σηψαιμίας της νεο-ελλάδας συμπληρώνει η συνένοχη κοινωνία των νεοελλήνων ψυθιριστών που βολεύονται να παρακολουθούν ανενόχλητα τη μεγάλη διαφθορά, προκειμένου να μην διαταραχθεί καθόλου η προοπτική της δικής τους προσωπικής διαφθοράς. Από τα «μαύρα» του υδραυλικού, του καθηγητή ή του γιατρού έως τους στημένους διαγωνισμούς του δημοσίου για τους εργολάβους και τους επιχειρηματίες, η νεοελληνική κοινωνία σιωπά μπροστά στην κατρακύλα του πολιτικού συστήματος, από φόβο ότι αν τελικώς το σύστημα αλλάξει τότε μαζί με τον πολιτικό οχετό θα συμπαρασυρθεί και ένα μεγάλο μέρος κοινωνικών αποβλήτων. Την ίδια στιγμή, η πνευματική ελίτ απόλυτα παραδομένη κι αυτή στον νεοελληνικό υλισμό, αδυνατεί να κρατήσει το πηδάλιο μιας κάποιας εξόδου από την ολιστική μας κρίση, προτιμώντας να κρατήσει τα κεκτημένα μπροστά στον κίνδυνο να απωλέσει κομμάτι τους. Και επανέρχομαι. Οι διεφθαρμένοι ηγέτες ηγούνται διεφθαρμένων κομμάτων – αντανακλαστικού καθρέπτη της διεφθαρμένης κοινωνίας που επιλέγει αυτού του είδους τη θλιβερή εκπροσώπηση.

Το νεοελληνικό κράτος αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή περισσότερο από ποτέ ένα μεγάλο πρόβλημα. Εναποθέτει την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας στα χέρια εκείνων που αποτελούν την βασική πηγή του προβλήματος

Δεν θα μπω στην συζήτηση να αναλύσω προτάσεις που έχω καταθέσει εδώ και καιρό για την αντιμετώπιση του ζητήματος της διαφθοράς, που έχω θέσει εξαρχής στην κορυφή της προσωπικής πολιτικής μου ατζέντας και βρίσκονται συγκεντρωμένες στις πολιτικές μου παρεμβάσεις στο διαδίκτυο. Οι λύσεις είναι γνωστές και δοκιμασμένες σε αναπτυγμένα, αλλά ακόμη και σε τριτοκοσμικά κράτη. Άλλωστε, χορτάσαμε τις αποπροσανατολιστικές συζητήσεις από διαφόρους προπαγανδιστές της πολιτικής και της ενημέρωσης. Τα παραδείγματα πολλά. Αντί να βάλουμε στη φυλακή τους πολιτικούς που παρανόμησαν, ανοίξαμε δήθεν το διάλογο για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Αντί να ανοίξουμε τα μαύρα βιβλία των κομμάτων, προτιμήσαμε να παραστήσουμε τους κατάπληκτους για το ένα εκατομμύριο του κ. Τσουκάτου.

Το νεοελληνικό κράτος αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή περισσότερο από ποτέ ένα μεγάλο πρόβλημα. Εναποθέτει την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας στα χέρια εκείνων που αποτελούν την βασική πηγή του προβλήματος. Και εκεί τους βρίσκουμε όλους: Διεφθαρμένους ηγέτες. Διαπλεκόμενους επιχειρηματίες. Εξαγορασμένα Μίντια. Ψευτόμαγκες πολίτες. Κάπως έτσι από το κράτος του μάγκα καπάτσου πολίτη που εξαπατά το κράτος φθάσαμε σήμερα να κυβερνά το κράτος το παρακράτος της μαφίας. Και αυτή η ολιστική κρίση είναι η παρακαταθήκη του σημερινού πρωθυπουργού.

Πέτρος Τατούλης

9 σχόλια
Leave a comment »

 1. Εχουμε ξεφυγει τελειως
  Ενα μιντιακο και πολιτικο παρακρατος προστατευει τους μικρους τσαρους που εχουν φυτρωσει σε ολη την Ελληνικη επικρατεια

  Στο Ηρακλειο ενας 25χρονος γιος δημαρχου εχει ενα σωρο νυχτερινα μαγαζια, με γνωστα φυντανια που εχουν διωχθει για καταχρηση οπως ο Γκαγκατσης και δεν μιλαει κανενας

  http://ixnos1.blogspot.com/2009/08/blog-post_18.html ?lngEntityID=890702

  Ο εν λογω δημαρχος εχει διωχθει για βλαβη 2 εκ ευρω του Ελληνικου δημοσιου, η υποθεση εχει κουκουλωθει και τα πληρωμενα δημοσιογραφικα παπαγαλακια κανουν πως δεν γνωρίζουν

  http://liberalcreta.pblogs.gr/2008/07/10-septembrioy-h-dikh-gia-to-skandalo-sto-xenia-hrakleioy.html

  Πιεζει εξωθεσμικα για την απελευθερωση πλιατσικολογων που τα εσπαγαν στο κεντρο του Ηρακλειου ξανα κωφευουν τα τοπικα ΜΜΕ

  http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/05/ypothalpsh-egklhmatia-apo-politika-proswpa-moygga-ta-mme.html

  http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/04/o-dhmarhos-hrakleioy-prostaths-pliatsikologwn-den-einai-prwtapri.html

  Τελικα πιο ”Αμερικανικο ονειρο”… το ”Ελληνικο ονειρο΄΄ δεν πιάνεται με τιποτα, γιατι μόνο σε αυτη την χώρα μπορει να βρεθει κάποιος απο εκεί που έβοσκε πρόβατα, να έχει μερικες δεκαδες μαγαζια και σπιτια στην κατοχη του….

 2. Και εχουμε και τον μοναδικο πολιτικο που καταδικαστηκε μεταπολιτευτικα για διαφθορα, υπόθαλψη εγκληματια παρακαλω, να κανει και υποδειξεις περι ηθικης στον πρωθυπουργο!

  http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/07/o-katadikastheis-gia-ypothalpsh-egklhmatiwn-kefalogiannhs-kanei-.html

  Σε τετοιο απυθμενο θρασος εχει οδηγησει καποιους η αδρανεια του Ελληνικου λαου, που θα επρεπε να εχει παρει με τις ντοματες και τα σκουποξυλα τον καθε μαφιοζο πολιτικο που κανει πλατες σε εγκληματιες

 3. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΖΑ! & ΜΕΤΑ Η ΑΠΑΘΕΙΑ .ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣ ΤΟ ΠΟΛΕΜΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΛΟΣΗ ΣΤΟ DNA MAΣ!

 4. Το ότι τον ”Σοσιαλιστή” δήμαρχο Κουράκη τον έχει βαφτίσει ο ”Δεξιός” προστάτης εγκληματιών Κεφαλογιάννης (στον Μυλοπόταμο δεν κοιτάζουν ιδεολογία…) το γνωρίζεις φίλε Defkalion?
  Για αυτό πήρε και τα ποσοστά που πήρε ο Κουράκης. Έκανε ο Κεφαλογιάννης ως σύμβουλος του πρωθυπουργού κρυφά ”πλάτες” στο βαφτιστήρι του.
  Για αυτό και άτομα που κατέβηκαν με το ”Σοσιαλιστικό” ψηφοδέλτιο στον δήμο, βρέθηκαν να είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές με την ΝΔ!!!

  ”Σοσιαλιστές” ”Τραμπούκοι” ”Δεξιοί” ”Προστάτες εγκληματιών” ένα κουβάρι στο…. ”Δημοκρατικό” Ηράκλειο…

 5. Προσωπικά, πιστεύω με πάθος ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ του ΕΘΝΟΥΣ!!!

  Νομίζω, όμως, ή μάλλον γνωρίζω, ότι σεις κύριε Τατούλη δεν είστε αρμόδιος να σχολιάζετε την διαφθορά κανενός. Διεφθαρμένος, ξέρετε, δεν είναι μόνο αυτός που τα τσεπώνει, ΑΛΛΑ και αυτός που ενδίδει στον λαϊκισμό, δηλαδή σε άδικες, άνομες, ανήθικες και παράλογες απαιτήσεις τρίτων, προκειμένου να εξασφαλίσει την μακροημέρευσή του.

  Το λοιπόν, επί θητείας σας ως υφυπουργού Πολιτισμού, δώσατε, με αυστηρώς πελατειακά κριτήρια, διάφορα κονδύλια σε quasi-πολιτιστικούς συλλόγους της Κυνουρίας.

  Το τρισχειρότερο, επί θητείας σας, ορθώθηκαν τεράστιοι πυλώνες φωτισμού επί ποδοσφαιρικού γηπέδου δίπλα, μα ακριβώς δίπλα, στον ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ όπου υπεγράφη το Β’ ΣΥΝΤΑΓΜΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ.

  Για τον τελευταίο λόγο σας έχω καταδικάσει στο πυρ το εξώτερο και, ειλικρινά, αν ποτέ βρεθείτε μπροστά μου, φοβάμαι πως θα χειροδικήσω – και θάναι η πρώτη φορά στη ζωή μου. Καλό, λοιπόν, είναι να αποφεύεγετε τις μεγαλοστομίες και, επίσης, να αποφεύγετε τις γειτονιές μου, ήτοι την Πλατεία Ρηγίλλης, το Αστρος και το Manhattan, διότι άνθρωπος είμαι και γω με πεπερασμένα όρια αντοχής.

 6. Όμιλος Φιλάθλων Ηρακλείου: Το Τελευταίο Καταφύγιο..

  … για το λαμόγιο τον Κουράκη.

  Αφού τον μυρίστηκαν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, τον κατάλαβαν οι σκεπτόμενοι Ηρακλειώτες, ψάχνει απεγνωσμένα πλάτες.

  Έννοια σας όμως και τελειώνει η χάρη του θρασύδειλου αυτού απατεώνα. Για πες μας ρε μεγάλε δήμαρχε, πως μόνο εσύ έχεις παράνομη καφετέρια σε περιοχή γενικής κατοικίας; Ξέρεις καλά για τι μιλάω… μα για το ΠΑΡΑΝΟΜΟ εμπορικό κέντρο της παραλιακής του Ηρακλείου, δήμαρχε. Εκεί που έχεις 3 μαγαζάκια…

  Υπομονή φίλοι μου, ελπίζω ότι αυτό που ακούγεται είναι αλήθεια… και μετά ίσως πάς και στη φυλακή Γιάννη Κουράκη.

  Ένας Ηρακλειώτης

 7. Διόρθωση: O πατερας του Μανώλη Κεφαλογιάννη έχει βαφτίσει τον Κουράκη και όχι ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

 8. Svsta

 9. opoios exei stoixeia gia ton gianni koyraki kai tis katapatiseis toy aigialou apenanti apo to emporiko kentro ths paraliakis toy irakliioy -talos pllazza- poy exei magazi o giokas toy – giati kati exeo akousei gia ayto apo th ktimatiki eteria sto irakleio na to katathesi sto http://www.tvxs.gr/v24499 pou exei kksekinisei na bgenei sti fora ta pramata pou hei kanei o koura,kkis

  exo akousei oit toy exoyn kanei “exosi”giati to parking poy exipiretie me ekptosi (!!!!!) o dimos toys pelates ton “magazion”tis paraliakis einai paranomo – tha mo y peite mono ayto…..

  GAP akou!! to lao soy!!!! k steile ton koyraki STI FILAKI EKEI POY TOY AKSIZEI – dialise ti MAFIA TOU IRAKLEIOY gia ayto se psifisame!!!!!!! ta kseroun ololi pia…….. OXI ALLES LAMOGIES!!!!!!!

Σχολιαστε