Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες πολιτικοί

Ιούλ 30th, 2008 | | Κατηγορία: Τάκης Μίχας | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

Φαντάζεστε να μαθευόταν ότι ο Τζον ΜακΚέιν είχε λάβει μέρος σε μια πανηγυρική εκδήλωση υπέρ του μακαρίτη δικτάτορα της Χιλής Πινοσέτ; Είναι σίγουρο ότι το γεγονός αυτό θα είχε γίνει κύριο θέμα στα αμερικανικά ΜΜΕ και οπωσδήποτε θα επηρέαζε τις εκλογικές του προοπτικές. Και βέβαια, θα είχε προβληθεί από τους Δημοκρατικούς και τον υποψήφιό τους, Μπαράκ Ομπάμα. Στην Ελλάδα, γνωρίζουμε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε παρευρεθεί σε μια πανηγυρική εκδήλωση υπέρ του Ράντοβαν Κάρατζιτς, τον Ιούνιο του 1993. Ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος πολιτικός ηγέτης που έχει παρευρεθεί σε μια τέτοιου είδους εκδήλωση. Να σημειωθεί εδώ ότι η ηθική υποστήριξη του κ. Καραμανλή προς τους κατηγορουμένους για γενοκτονία στη Βοσνία εγκληματίες δεν ήταν ένα «στιγμιαίο» παράπτωμα. Οχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για τη συμμετοχή του σε αυτή τη θλιβερή εκδήλωση, αλλά αργότερα συμπεριέλαβε στις λίστες των υποψηφίων της Ν.Δ. στις εκλογές του 2003 έναν άλλο υποστηρικτή των Σερβοβόσνιων, τον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, που μάλιστα είχε τυπώσει προεκλογικά διαφημιστικά φυλλάδια, στα οποία υπήρχε η φωτογραφία του άλλου κατηγορουμένου ως εγκληματία πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς!

Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση του «νέου» ΠΑΣΟΚ, με ευκαιρία τη σύλληψη του Κάρατζιτς, θα ασκούσε έντονη κριτική στις πράξεις του πρωθυπουργού. Οταν κανείς π.χ. θέτει θέμα πρωθυπουργικής ευθύνης για οικονομικές ατασθαλίες στο υπουργείο Πολιτισμού, είναι αδιανόητο να μην ασκεί κριτική σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η -έστω και έμμεση- ηθική υποστήριξη του σημερινού πρωθυπουργού σε ένα άτομο που βαρύνεται, μεταξύ άλλων, για τον τετραετή καθημερινό βομβαρδισμό αμάχων στο Σαράγεβο,τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Ομάρσκα, στο Μπράτοβατς, το Ντομπόι κ.α. και, τέλος, τη μεγαλύτερη σφαγή στην Ευρώπη μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δηλαδή τη Σρεμπρένιτσα. Θα περίμενε κανείς από τους κ. Λοβέρδο και Μπεγλίτη να βρουν τον χρόνο να κάνουν και μια αναφορά στην πρωθυπουργική παρουσία στις εκδηλώσεις υπέρ του Κάρατζιτς. Ιδιαίτερα όταν ο σημερινός αρχηγός του κόμματός τους, Γιώργος Παπανδρέου, είναι ίσως ο μοναδικός Ελληνας πολιτικός που δεν έχει εμπλακεί σε μια ανάλογη ιστορία. Φυσικά, θα ήταν αδιανόητο για το ΠΑΣΟΚ να κάνει μια τέτοια ενέργεια με αξιοπιστία, αν δεν αποκήρυσσε ταυτόχρονα και την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου. Διότι κατά την επίσκεψη του Κάρατζιτς στην Ελλάδα, ο Ανδρέας Παπανδρέου έστειλε την προσωπική του Μερσεντές να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο Καστρί -παρά τις αντιρρήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που φοβόταν τη διεθνή αντίδραση. Και μετά το πέρας της συνάντησης, ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο του «αγωνιστή της ειρήνης» (!) όπως τον αποκάλεσε, και να καταδικάσει τον διεθνή Τύπο που τολμούσε να ασκεί κριτική στον Κάρατζιτς. Ηταν τόσο στενές οι σχέσεις του Κάρατζιτς με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ που το βράδυ των ελληνικών εκλογών της 10ης Οκτωβρίου 1993, που έφεραν στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, το πρώτο συγχαρητήριο τηλεγράφημα που έλαβε ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν από τον «πρωθυπουργό» Κάρατζιτς.

Ομως και στελέχη που είχαν μια διαφορετική αντίληψη, όπως η Μαριέττα Γιαννάκου, είχαν αναγκαστεί να συμβιβαστούν. Οταν έγινε η εκδήλωση υπέρ του Κάρατζιτς στην Αθήνα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ζήτησε από την κ. Γιαννάκου, που ήταν επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, να τους πληροφορήσει αν αλήθευαν οι φήμες ότι στην εκδήλωση ήταν παρούσες και προσωπικότητες της Ν.Δ. Η κ. Γιαννάκου έσπευσε να απαντήσει ότι αυτό δεν ίσχυε, αποκρύπτοντας έτσι την παρουσία του κ. Καραμανλή από την εκδήλωση. Αν η κ. Γιαννάκου είχε πει την αλήθεια, η Ν.Δ. θα είχε πιθανώς βρεθεί έξω από την οικογένεια των ευρωπαϊκών συντηρητικών και φιλελεύθερων κομμάτων. Με την ενέργειά της η κ. Γιαννάκου βοήθησε το κόμμα της και τον μελλοντικό πρωθυπουργό, όμως ζημίωσε τις αρχές πάνω στις οποίες, υποτίθεται ότι, στηρίζονται τα φιλελεύθερα κόμματα.

37 σχόλια
Leave a comment »

 1. Βρε φιλελεύθερα παιδιά , σταματήστε πια να γελοιοποιήστε. Πιάνεστε συνέχεια από αφορμές για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Το ότι λόγω των περιστάσεων ο Καραμανλής έπρεπε να βρεθεί σε εκείνη την εκδήλωση, ε δεν έγινε και τίποτα. Εδώ ως πρωθυπουργός έχει κάνει άλλα και άλλα, πολύ χειρότερα, πιστέψτε με.
  Και καλά για τα εγκλήματα του Κάρατζιτς, σας έπιασε ο πόνος, για τους Αμερικάνικους ΕυρωΝατοϊκούς βομβαρδισμούς ενάντια στον άμαχο λαό της Σερβίας, δεν βλέπω ποτέ να ενοχληθήκατε ή να ενοχλήστε έστω και τώρα όψιμα. Αλλά βέβαια αυτές ήταν καλές βομβίτσες, κόσμο σκότωναν και αυτές, αλλά αυτές έπεφταν από τους φίλους μας τους Αμερικανούς.
  Η δική μου γνώμη για το θέμα είναι, ΟΧΙ στον εθνικισμό, ΟΧΙ στον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό.

 2. Τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου…. Ας του βουλώσει κάποιος το στόμα του απο πάνω…
  Την απάντηση ηλίθιε στην έδωσε σήμερα ο Ν.Δ.
  http://www.ndimou.gr/newsarticle_gr.asp?news_id=287

  P.S. εγώ να δείτε πως έχω βαρεθεί κ. Δήμου

 3. Ἄλλη φορά, κύριε Μίχα, δὲν χρειάζεται νὰ εἶσθε τόσο συνεσταλμένος. Ἐκτὸς ἀπὸ τοὺς «κατηγορούμενους [ἀπὸ τοὺς Νατοϊκοὺς σφαγεῖς τῆς Σερβίας, γενοκτόνους τῆς Σερβικῆς Βοσνίας, τῆς Κράινα καὶ τοῦ Κοσσυφοπεδίου] γιὰ γενοκτονία» Κάρατζιτς καὶ Μλάντιτς, μπορεῖτε νὰ μᾶς μιλήσετε καὶ γιὰ τοὺς κατηγορούμενους (ἀπὸ τοὺς Ὀθωμανοὺς καὶ τοὺς τουρκοραγιάδες) γιὰ γενοκτονία Κολοκοτρώνη καὶ Καραϊσκάκη, τοὺς κατηγορούμενους (ἀπὸ τοὺς Βρετανοὺς κατακτητὲς καὶ τοὺς γραικύλους) γιὰ ἐγκλήματα πολέμου Γρίβα-Διγενὴ καὶ Αὐξεντίου, τοὺς κατηγορούμενους (ἀπὸ τοὺς Γερμανοὺς κατακτητὲς καὶ τοὺς δωσίλογους) γιὰ ἐγκλήματα πολέμου Βελουχιώτη, Ζέρβα, Περρίκο, Ψαρρό, τοὺς κατηγορούμενους (ἀπὸ τοὺς Βούλγαρους καὶ τοὺς κομιτατζῆδες) γιὰ γενοκτονία Παῦλο Μελά, Ἴωνα Δραγούμη (ἀπόψε ἔγινε μιὰ ὡραία ἐκδήλωσις εἰς μνήμιν του, στὸν τόπο ὅπου ἐδολοφονήθη ἀπό… ἄλλους «προοδευτικούς»), Γερμανό Καραβαγγέλη, κ.ο.κ. Ἐμπρὸς λοιπόν! Δύο αἰῶνες μετὰ τὴν προδοσία, τὴν σύλληψι καὶ τὴν παράδοσι τοῦ Ρήγα Φεραίου καὶ τοῦ Ἀλεξάνδρου Ὑψηλάντη στὰ νύχια τῆς Ἱερᾶς Συμμαχίας, ἡ προδοσία, ἡ σύλληψις καὶ ἡ παράδοσις στὰ νύχια τῆς Ἀνίερης Πλανηταρχίας τῶν ἀγωνιστῶν τῆς ἐλευθερίας τῶν Βαλκανικῶν λαῶν Κάρατζιτς καὶ Μλάντιτς, δὲν προξενεῖ καμμία ἔκπληξι. Ἐμπρὸς λοιπόν, τὴν ἐπόμενη φορὰ μὴν περιορισθεῖτε στοὺς Σέρβους, παρακαλῶ. Ἄλλωστε, ἐσεῖς ὁ ἴδιος, κύριε Μίχα, εἴχατε ἀνακηρύξει τὸν Ἀλέξανδρο τὸν Μέγα «σφαγέα τῶν λαῶν» – χωρίς, πρὸς λύπιν σας, νὰ μπορεῖτε νὰ τὸν παραδώσετε στὴν Ωλμπράιτ καὶ τὴν Ντὲλ Πόντε (παρ᾿ ὅλο ποὺ καὶ ὁ Ἀμερικανὸς διαμεσολαβητὴς γιὰ τὸ Σκοπιανὸ κατέστησε σαφὲς προσφάτως ὅτι πολὺ θὰ τὸ ἤθελε!) Ἀλλὰ μὴν ἀπελπίζεσθε, ἴσως καταφέρετε τελικὰ νὰ στείλετε στὴν φυλακὴ κανέναν γενναῖο Ἕλληνα ἐθελοντή τῆς Σερβίας, καὶ ἰκανοποιηθεῖτε ἐπὶ τέλους.

 4. Ὁ κ. Δήμου ὑποπίπτει σὲ ἕνα σοβαρὸ λογικὸ λάθος. Ναί, τὸ ἐὰν ὁ Κάρατζιτς εἶναι ἐγκληματίας δὲν ἔχει σχέσι, κατ᾿ ἀρχήν, μὲ τὸ ἐὰν ὁ Ἴντι Ἀμίν Νταντὰ εἶναι ἐγκληματίας. Ἀλλά, ἐὰν ἡ κατηγορία κατὰ τοῦ Κάρατζιτς διατυπώνεται ἀπὸ τὸν Ἴντι Ἀμὶν Νταντά, ἐὰν ὁ Κάρατζιτς συλλαμβάνεται ἀπὸ τὸν Ἴντι Ἀμίν Νταντά, ἐὰν ὁ Κάρατζιτς δικάζεται ἀπὸ τὸν Ἴντι Ἀμὶν Νταντά, καὶ ἐὰν ἡ κατηγορία ἀφορᾷ ἀκριβῶς τὴν ἀντίστασι τοῦ Κάρατζιτς στὰ ἐγκλήματα τοῦ Ἴντι Ἀμίν Νταντά, τότε βεβαίως καὶ ἔχει σημασία, καθοριστικὴ σημασία μάλιστα, ἐὰν ὁ Ἴντι Ἀμίν Νταντά εἶναι ἐγκληματίας.

 5. Ωραίο παλικάρι ήταν στα νιάτα του ο Καραμανλής! Δεν είχε γίνει ακόμα θαμώνας του Μπαϊρακτάρη. Οι αρχές και οι ιδεολογίες δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με τα δύο μεγάλα κόμματα.

 6. Το θέμα είναι ότι τον Κάρατζιτς, όπως παλαιότερα και τον Μιλόσεβιτς, τον κατηγορούν για εγκλήματα πολέμου, αυτοί που δεν δικαιούνται να ομιλούν. Τον κατηγορούν αυτοί οι άθλιοι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές που μαζί με την ιμπεριαλιστική ουρά τους την Ε.Ε. έχουν αιματοκυλίσει τον κόσμο. Αυτοί οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι σε όποια γωνία της γης και αν έκαναν παρέμβαση, πάντα με πολεμικά μέσα, και πάντα για τα δικά τους συμφέροντα, άφηναν πίσω τους εμφύλιους πολέμους, νεκρούς, ορφανά, διαλυμένες χώρες, πείνα, στρατόπεδα κατοχής και βασανισμού, δυστυχία.
  Και τώρα θέλουν να δικάσουν αυτοί, ποιόν; Μα από πότε φονιάς αποκτά δικαίωμα να δικάζει άλλον φονιά.
  Εσείς που αυτοαποκαλείστε φιλελεύθεροι, ουδέποτε κατηγορήσατε τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό για τα εγκλήματα του. γιατί άραγε; Και ούτε τώρα θα πείτε τίποτα. Το πολύ πολύ να μου συγκρίνετε τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό με άλλους ιμπεριαλισμούς ή με άλλων χωρών εγκλήματα. Υπεκφυγή σε όλο της το μεγαλείο! Και εγώ σας λέω ΟΧΙ στον εθνικισμό από όπου και αν προέρχεται, ΟΧΙ στους κατακτητικούς πολέμους από όπου και αν προέρχεται, ΟΧΙ στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Αυτό το τελευταίο, εσείς, μπορείτε να το πείτε; Σας αφήνουν τα συμφέροντα και από αυτούς που εξαρτάστε, να φωνάξετε κατά των παγκόσμιων Αμερικανών φονιάδων;
  Όσο για κάποιον που προέτρεψε να μου βουλώσουν το στόμα, έ από κάτι τέτοια φιντάνια καρφώνεστε εσείς οι καμουφλαρισμένοι φιλελεύθεροι και δήθεν οπαδοί της δημοκρατία και του διαλόγου, τι καπνό φουμάρετε.

 7. “Όσο για κάποιον που προέτρεψε να μου βουλώσουν το στόμα, έ από κάτι τέτοια φιντάνια καρφώνεστε εσείς οι καμουφλαρισμένοι φιλελεύθεροι και δήθεν οπαδοί της δημοκρατία και του διαλόγου, τι καπνό φουμάρετε.”

  Το θέμα δεν είναι ότι λες κάτι κακό ή ότι δεν έχεις αγνές προθέσεις. Το θέμα με σένα είναι ότι είσαι Βλάκας. Ελπίζω ο Δαρβίνος να αποδειχθεί σωστός και σε μερικά χρόνια να εξαφανιστεί το είδος σου.
  Και αν υπάρχουν κάποιοι που αναρωτιούνται πως οι παραπάνω “ύβρεις” προάγουν έναν γόνιμο διάλοδο εγώ θα τους πω ότι είναι καιρός πια να αναρωτηθούμε γιατί τόσα χρόνια αναπαράγονται τόσες μαλακίες. Η απάντηση είναι ότι κατά ένα μεγάλο μέρος φταίει η ανθρώπινη ηλιθιότητα. Άντε τώρα λοιπόν τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία. Μπορώ να σου προτείνω και αν θέλεις το http://politikoblog.gr/ Θα βρεις αρκετούς ομοιδεατες σου εκεί για να παίξεις.

  Υ.Σ. Η λέξη Ιμπεριαλισμός εν τω μεταξύ έχει καταντήσει αηδία…. Υπάρχει 6 φορές σε μια μόνο παράγραφο!

  Υ.Σ.2 Είδα και το απιστευτό χθες σε κεντρικό δελτίο είδήσεων. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ είπε (σε ερώτηση σχετικά με την σύλληψη Κάραζιτσ) ότι οι Ιμπεριαστικές (εδώ γελάμε) δυτικές χώρες δεν θα πρέπει να επεμβαίνουν στο εσωτερικό άλλων χωρών. Δηλαδή θα έπρεπε να αφήναμε τον Κάραζιτσ να σφάξει περισσότερους από τους αμάχους από αυτούς που έσφαξε.. Αυτοί σε λίγο μπορεί να υποστηρίξουν τους Ναζί και την γενοκτονία των εβραίων με το πρόσχημα ότι οι Ναζί πολέμησαν εναντιών των “Ιμπεριαλιστικών” Αμερικάνων!

 8. Δημητρη Κ

  σε σενα συνοψιζεται ο Νομος του Γκοντουιν, εν απουσια επιχειρηματων βαζουμε λιγο Χιτλερ, Ναζι και ξεμπλεκουμε. Βεβαια λιγος δαρβινισμος δηλαδη να εξαφανιστουν οι αντιθετες αποψεις, λεξεις επιπεδου οπως βλακας. Φιλελευθερη λεβεντια μου με λιγα λογια.

  Οσο για τον Καρατζιτς. Ηταν εξισου βρωμικος σε εναν πολεμο βρωμιας. Τα περιφημα ηθη του πολεμου ειναι μια υποκρισια, σε καθε πολεμο υπαρχουν σφαγες και γενοκτονιες, ποιος αραγε δικαστηκε για την Δρεσδη? Δικαστηκαν οι στρατιες των Ζουκωφ, Τσουικωφ αφοτου εκαναν πλιατσικο, δολοφονιες, βιασμους αμαχων σε Γερμανια και Αυστρια? Τωρα βρεθηκε ο Καρατζιτς για να ξεπλυνουν οι Ολλανδοι την αβελτηρια τους, οι Αμερικανοι τις ιδεοληψιες των Ολμπραιτ-Χολμπρουκ-Κλιντον (εδω να δεις πολιτικη, στην Βοσνια οι αμερικανοι εκαναν πλατες στο Ιραν να στελνει οπλα και μουτζαχεντιν στους Μουσουλμανους του δημοκραταρου Ιζερμπεκοβιτς) και οι Γερμανο-Αυστριακοι την Σερβοαντιπαθεια τους. Να μην ξεχναμε πως πχ η Σλοβενια σκεφτοταν πολυ σοβαρα τις πρωτες μερες της αποσχισης να γινει αυστριακη επαρχια, δεδομενης και της σλοβενικης μειονοτητας στην Καρινθια. Στο εδωλιο που καθεται ο Καρατζιτς θα επρεπε να καθονται οι κυριοι Τουτζμαν (μεγας δημοκραταρος, ναζι εκ πεποιθησεως), Ιζερμπεκοβιτς, οι δημοκραταροι Ουτσεκαδες (ενας εξ αυτων αθωωθηκε), ο κυριος Γουεσλι Κλαρκ (στρατηγικη ιδιοφυια, βομβαρδιζε αμαχους, νοσοκομεια, πρεσβειες, γεφυρες, σταθμους ηλεκτρικου ρευματος) και αλλοι πολλοι. Και απο την αλλη ας θυμηθουμε τυην κωλοτουμπα της Καργια Ντελ Ποντε με την κροατια. Οταν η Αυστρια απειλουσε οτι θα αποκλεισει την εισοδο της Τουρκιας στην ΕΕ αν δεν αρχιζαν ενταξιακες διαπραγματευσεις με την Κροατια (που ειχαν μπλοκαρει γιατι οι κροατες δεν παρεδιδαν τυπακια σαν τον Καρατζιτς) τοτε εκ του θαυματος η Κρατια εν μια νυχτι ανακοινωσε η Ντε Ποντε συνεργαζεται!!!!! Της τραβηξαν το αυτακι απο την Ουασιγκτον, η οποια Ουασιγκτον δεν αναγνωριζει το ποινικο δικαστηριο!!! Εδω να δεις πλακα. Απαιτουν οι Αμερικανοι αλλοι να δικαζονται και αυτοι στο απυροβλητο. Δικαιωματα τους βεβαια, γιατι η ολη η ιστορια με το ΔΠΔ ειναι αστεια, εδω στις ΗΠΑ αιωνες γραφονται διατριβες για την σωστη αναγνωση του συνταγματος και σε διεθνες περιβαλλον χωρις διακριση εξουσιων, ελεγχο αμεροληψιας του δικαστηριου κλπ χτιζεται ενα υπερεθνικο δικαιο χωρις νομιποιηση. Μια νεα γραφειοκρατια δηλαδη. Φιλελευθεροι υπερ γραφειοκρατιας, coercive and unjust. Ειπαμε η σοσιαλδημοκρατικη Ευρωπη να στοιχιζεται πισω απο Βρυξελλες, ΔΠΔ, ΟΗΕδες κλπ αλλα οι δηθεν κλασσικοι φιλελευθεριστες?

 9. “σε σενα συνοψιζεται ο Νομος του Γκοντουιν, εν απουσια επιχειρηματων βαζουμε λιγο Χιτλερ, Ναζι και ξεμπλεκουμε. Βεβαια λιγος δαρβινισμος δηλαδη να εξαφανιστουν οι αντιθετες αποψεις, λεξεις επιπεδου οπως βλακας. Φιλελευθερη λεβεντια μου με λιγα λογια.”

  Δεν προσπάθησα να επιχειρηματολογήσω. Αυτό το έχουν κάνει άλλοι για εμένα σε αυτό εδώ το blog πάρα πολλές φορές. Όποιος θέλει μπορεί να ψάξει λίγο και να βρει δεκάδες κείμενα που απαντάνε στον …βλάκα. Τα δικά μου κείμενα ήταν απλά μια εκτόνωση και τίποτε άλλο. Ας μην γελιόμαστε ποιος είναι αυτός που ακούει τέτοιες αρλούμπες και δεν του ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Το εκνευριστικό βασικά είναι ότι όλα τα κουμούνια λένε τα ίδια πράματα συνέχεια και με το ίδιο λεξιλόγιο (για όλα φταίει ο ιμπεριαλισμός.. κλπ). Εγώ δεν αισθάνομαι ότι βρίζω άνθρωπο αλλά παπαγάλο!
  Δεν με πειράζουν οι αντίθετες απόψεις, τα κασετόφωνα που παίζουν την ίδια κασέτα με ενοχλούν!

 10. Τα σχολια ειναι ενδιαφεροντα.Πολλα απ αυτα εχουν δυο κοινα σημεια:

  α)Δεν περιεχουν επιχειρηματα αλλα μια σειρα υβρεων που εχουν ως στοχο να τρομοκρατησουν τον συγγραφεα και οσους εχουν αναλογες αποψεις.
  β)Χρησιμοποιουν μια “αριστερη γλωσσα” για να υπερασισθουν ενα πρωθυπουργο της Δεξιας που ακολουθει μια θεωρουμενη στον χωρο της Αριστερας “αντιλαικη” πολτικη. .

  Τα δυο προναφερθεντα στοιχεια (και ορισμενα εκφρασεις που περιεχουτν )με οδηγουν στο συμερασμα οτι δεν προκειται για κειμενα εστω ηλιθιων φανατικων αλλα εκπορευονται απο την ΕΥΠ και εχουν ως στοχο να προστατευσουν τον πρωθυπουργο.Ειναι γνωστο οτι η ΕΥΠ εδω και αρκετο καιρο χρησιμοποιει στα κειμενα που “φυτευει” εδω και εκει μια αριστερη φρασεολογια-με εντονο αντιαμερικανισμο – για να θολωνει τα νερα.Χαρακτηριστικο του “αντιμεριαλιστικου” χαρακτηρα της καραμανλικης ΕΥΠ ειναι τα περιφημα κειμενα για τις μειονοτητες που διοχετευονται τον τελευταιο καιρο σε μεριδα του Τυπου.Το κειμενο μου ενοχλησε ιδιατερα διοτι δειχνει οτι ο πρωθυπουργος μιας χωρας μελυς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ηταν ενας χειροκροτητης ενος θεωρουμενου διεθνως εγκληματια πολεμου.Προφανως το κυρος της ελληνικης κυβερνησης δεν προκειται να ενισχυθει οταν το γεγονος αυτο-μαζι με την φωτογραφια- γινει ευρυτερα γνωστο.
  Κατα τα αλλα¨
  α) Το Δικαστηριο της Χαγης δεν ειναι αμερικανικο κατασκευασμα αλλα εχει συσταθει απο το Συμβουλιο Ασφαλειας οπου συμμετεχουν και “υγεεις” πολτικα χωρες οπως η Ρωσσια και η Κινα.
  β) Οι πιεσεις για παρεμβαση στην Βοσνια προκειμενου να σταματησουν οι σφαγες των Μουσουλμανων δεν ξεκινουσαν απο τις ΗΠΑ αλλα κυριως απο Μουσουλμανικες χωρες οπως το Ιραν αφ ενος και τις Σκανδιναβικες χωρες και την Ολλανδια αφ ετερου.Οι ΗΠΑ (και το ΝΑΤΟ ) παρενεβησαν (με την εγκριση αυτη την φορα του Συμβουλειου Ασαφαλειας-κατι που δεν εγινε στην περιπτωση του Κοσοβου ) οταν πλεον οι Σερβοβσσνιοι αρχισαν να διωχνουν τις ειρηνευτικες δυναμεις του ΟΗΕ να καταλαμβανουν τις περιοχες που υποτιθεται οιτι προστατευε ο ΟΗΕ και να επιδιδονται σε σφαγες.(οπως εγινε στη Σρεμπρενιτσα)

  γ) Τα ατομα που εγραφαν με παθος για τις κτηνωδιες των Σερβων στην Βοσνια οπως π.χ.οι Αμερικανοι δημοσιοgραφοι Ροι Γκουτμαν (newsweek) και Ρει Μπονερ(New York Times) εχοιυν γραψει με το ιδιο καταγγελτικο παθος για την αμερικανικη επεμβατικη πολτικη στη Χιλη την Νικαραγουα και αλλου.Η Επιτροπη Ανθρωπινων Δικαιωματων του ΟΗΕ που εβγαζε την μια εκθεση μετα την αλλη για τους βαισμους των γυναικων της Βοσνιας απο τους Σερβους, τα στρατοπεδα συγκεντρωσης ,την εθνοκαθαρση εχει συνταξει με το ιδιο παθος εκθεσεις για τις παραβιασεις των ανθρωπινων διθκαωματων των Παλαιστινιων απο τους Ισραηλινους(που παρεπιπτοντως στο επιπεδο μυστικων υπηρεσιων εξοπλιζαν τον Μλαντιτς) Και οσο για τον υποφαινομενο μια εστω και επιφανειακη εξοικειωση με τα κειμενα μου δειχνουν οτι περιεχουν το ιδιο καταγγελετικο παθος που τρεφω για τον νεοελληνικο σωβινισμο και για αλλα φαινομενα οπως την ανηθικη πολτικη Μπους,την αποικιακη πολτικη των Ισραηλινων και τις απαραδεκτες πρακτικες του Ισραηλινου λομπι στις ΗΠΑ ,την μη αναγνωριση της γεννοκτονιας των Αρμενιων απο το τουρκικο κρατος,την στερηση βασικων μειονοτικων δικαιωματων στους Κουρδους στην Τουρκια κλπ κλπ
  .

 11. Καλά, ότι δικά μου κείμενα, είναι κείμενα της ΕΥΠ! Ε μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω. Κύριε Μίχα εγώ ούτε τον Καραμανλή υποστηρίζω, ούτε βέβαια και τον Κάρατζιτς. Εγώ απλά υποστηρίζω ότι οι φονιάδες των λαών ιμπεριαλιστές Αμερικάνοι, έχουν μετατρέψει σε σκάκι ολόκληρο τον κόσμο, και κάνουν κινήσεις ανάλογα με τα συμφέροντα τους.
  Την εποχή που ο Σαντάμ και ο Μπιν Λάντεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των Αμερικάνων μια χωρά τους προωθούσαν και τους διατηρούσαν, μετά έγιναν μαύρα πρόβατα. Μα παιδιά των Αμερικανών ήταν και αυτοί οι εγκληματίες (που σας είχε πάρει ο πόνος και τότε για τους λαούς του Ιράκ και του Αφγανιστάν).
  Εμένα η θέση μου είναι ξεκάθαρη, και ελπίζω να μην κινδυνεύω να με εξαφανίσει κανάς πολιτισμένος φιλελεύθερος Δαρβίνος, ΟΧΙ στον εθνικισμό, ΟΧΙ στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

 12. ΟΧΙ στον εθνικισμό, ΟΧΙ στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. ΝΑΙ στην παραδειγματική τιμωρία εγκληματιών πολέμου ΝΑΙ στην τιμωρία των προδοτών της χώρας τους Κάρατζιτς και Μλάντιτς ΝΑΙ στην παραδειγματική τιμωρία των Ελλήνων συνεργατών στα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία

 13. κ. Μίχα, σας ευχαριστώ για το άρθρο σας. Αν ψήφιζα ΝΔ, το άρθρο σας θα με έπειθε να απετήσω εντώς του κόμματος την παραίτηση του κ. Καραμανλή, ή να δώσω την ψήφο μου σε άλλο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Υποθέτω όμως ότι τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ δεν πρόκειται να λάβουν ούτε μία επιστολή διαμαρτυρίας απο μέλος του κόμματος, και ότι κανείς δε θα απαιτήσει την απολογία του προθυπουργού στα ΜΜΕ. Ελπίζω οι εξελίξεις να με διαψεύσουν, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος. Εσείς;

  Κλείνωντας, ένα γενικότερο σχόλιο: Μου κάνει εντύπωση η αγένια με την οποία εκφράζονται διάφοροι στα σχόλιά τους, και αναρωτιέμαι αν είναι εξίσου αγενείς στην καθημερινή τους ζωή. Ελπίζω πως όχι … αλλά δεν είμαι αισιόδοξος.

 14. εδω ο Ραμσφελντ χαριεντιζοταν με τον Σανταμ, ο Μπους με τον Νοριεγκα κλπ κλπ. Ο Καραμανλης σας πειραξε?

 15. Ειλικρινά δεν είχα καμία πρόθεση να σχολιάσω το παραπάνω άρθρο, για να το πω έτσι μου είναι αδιάφορο. Το λέω δίχως να έχω καμία πρόθεση να μειώσω τον συγγραφέα του. Μπαίνω ωστόσο στη διαδικασία να προσθέσω το σχόλιο μου, για τον απλούστατο λόγο ότι ακούω να χρησιμοποιούνται έννοιες και να εκφέρονται κρίσεις με μόνο σκοπό το ξεδίπλωμα μιας πολεμικής που δυστυχώς είναι κοινότοπη. Και αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με τις ειρηνόφιλες προθέσεις απάντων. Οι ειρηνόφιλοι λοιπόν συζητητές μας μοιάζουν να μην κατοίκησαν ποτέ αυτόν τον κόσμο. Τους είναι άγνωστο πως ο άνθρωπος ουδέποτε ήταν κάτοικος κάποιου παραδείσου και ουδέποτε θα γίνει. Πως ο συνειδητά θνητός άνθρωπος είναι στα μύχια του αξίωση ισχύος. Πως κάθε αρχηγός κράτους θέλει να διατηρεί την ενότητα του κράτους του. Ο Lincoln, φιλελεύθερος, ξεκίνησε έναν κοστοφόρο σε ψυχές εμφύλιο πόλεμο με ζήτημα την ενότητα. Η διαφορά με τους Σέρβους είναι πως οι Σέρβοι είχαν, για να το πω έτσι, λιγότερο «καλούς τρόπους», ή μάλλον πως οι «τρόποι» τους ήταν βάρβαροι ως προς τον συγκεκριμένο χρόνο και τόπο –την Ευρώπη του 20ου αι.. Και τούτο ήταν η ανεπάρκεια τους, και αυτό πλήρωσαν. Οι συζητητές ξεχνούν επίσης πως κάθε κυβέρνηση οφείλει για το συμφέρον του κράτους του να έχει φιλικές σχέσεις με τον ισχυρό γείτονα του, μέχρι προφανώς κάποιου ορίου, αλλά αυτό το όριο είναι συγκεκριμένο και δεν έχει να κάνει με αφηρημένες ηθικολογίες. Ο Γάλλος π.χ. μπορούσε να βρίζει δημόσια την πολιτική της Σερβίας, άλλα το ίδιο θα ήταν άστοχο από την πλευρά ενός Έλληνα, όποιες και αν ήταν οι απόψεις του περί Σέρβων. Εξίσου βλακώδες θα ήταν βέβαια να συμμαχούσαν οι Έλληνες με τους Σέρβους όταν είχαν τον υπόλοιπο κόσμο εναντίον τους. Τέλος οι συζητητές μας φαίνεται να μην παίρνουν υπ’ όψιν τους το προφανές, πως το δίκαιο το φτιάχνει ο νικητής. Η απρέπεια των Δυτικών –‘Προοδευτικών’ και ‘Συντηρητικών’- είναι πως δεν το παραδέχονται ανοιχτά. Και αυτό που δεν παραδέχονται κυρίως είναι πως τούτη-δω η απόκρυψη είναι κατεξοχήν αξίωση ισχύος. Αν δεν το γνωρίζουν ελπίζω να το καταλάβουν κάποια στιγμή. Διαφορετικά κάποια άλλη στιγμή θα χάσουν το κύρος τους και κατ’ επέκτασιν την ισχύ που τους παρέχει αυτό το κύρος. Παραδείγματα έχουμε από την τύχη της ‘Κοινότητος των Εθνών’.
  Όσο για τον φιλελευθερισμό που πάει και έρχεται σαν αυτοί που μιλούν γνωρίζουν περι τίνος μιλούν θα ήθελα να πω το εξής : ο κλασσικός, Whig φιλελευθερισμός ουδέποτε έπλεε σε πελάγη ηθικιστικής αφέλειας. Αποδεχόταν πλήρως την παραδομένη πραγματικότητα και δούλευε πάνω σε αυτήν. Ο Constant δεν είπε ποτέ πως ο κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος, αλλά πως αντί ο θέλων την ισχύ άνθρωπος να κάνει πόλεμο είναι καλύτερα να ανταγωνίζεται στο οικονομικό πεδίο. Ο Burke δεν στράφηκε εναντίον της Γαλλικής επανάστασης γιατί σοκαρίστηκε από τη βία της, αλλά γιατί ξερίζωσε κατά ανεπανόρθωτο τρόπο τις κοινωνικές δομές, όπως κάνει οποιοσδήποτε εξωτερικός εχθρός.O Gladstone αρνήθηκε να στείλει στρατό στο Σουδάν, όχι γιατί δεν είχε συνείδηση πως ήταν πρωθυπουργός μιας αυτοκρατορίας, αλλά γιατί το Σουδάν ήταν άχρηστο για την αυτοκρατορία. Ο Macaulay δικαίωσε τον πατριώτη Machiavelli γιατί έβαλε σε πρώτη θέση τις διανοητικές ικανότητες του ανθρώπου και όχι το νταηλίκι ή την δακρυστάλαχτη ηθικολογία.

 16. Αν δεν κάνω λάθος όταν έγινε η επέμβαση των Αμερικανών και των Νατοϊκών, γινόταν ήδη πόλεμος. Και επειδή παραπάνω ειπώθηκε κάτι για αναλογίες Κολοκοτρώνη και Κάραζιτς, τότε υπάρχει και αναλογία Ιμπραϊμ και Ναβαρίνου. Και όπως υπάρχουν και λεωφόροι Κλίντον και Μπους στα τωρινά προτεκτοράτα, έτσι υπάρχει και Πλατεία Κάνιγγος…Για συνοικία ΚονΜπετίντ, δεν έχω ακούσει, μόνο για τον ‘Βύρωνα Αττικής.
  Ακούω ότι οι δυτικοί διάλυσαν τη Γιουγκοσλαβία. Και ποιοί τότε την υπεράσπισαν; Φανατικά μόνο οι Σέρβοι που ήταν και η άρχουσα εθνότητα. Δηλαδή δεν θα έπρεπε να ζητήσουν οι λαοί της Οθωμανικής ή Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας την ανεξαρτησίας τους; Να φανταστείτε ότι οι Γιουγκοσλάβοι (δηλ. οι Σέρβοι) βομβάρδισαν μέχρι και τη Σλοβενία!!! Στο κάτω κάτω βρέθηκε έστω και ένας μη σέρβος πόυ να υπερασπίστηκε τη δήθεν ένωση της Γιουγκοσλαβίας; ΚΑΝΕΙΣ! Ακόμα και στα άλλα πολυεθνικά κράτη, το Ιρακ και το Αφγανιστάν, αρκετές εθνότητες ευνοήθηκαν και συντάχθηκαν με τους αμερικάνους. Ιδιαίτερα οι πλέον ευνοημένοι (μη άραβες) Κούρδοι, οι ημι-άραβες ημι-ιρανοί σιίτες, οι τατζίκοι κτλ. Στη Γιουγκοσλαβία όμως; Μόνο Σέρβοι και ορθόδοξοι έλληνες και κάποιοι ρώσοι φωνάζουν ακόμη για τη διάλυσή της…
  Πριν λίγο καιρό με έγραψαν για κράνος, ενώ δίπλα περνούσαν άλλοι χωρίς κράνος και ζώνες. Το θέμα είναι ότι όπως όλοι ξέρουμε σιγά σιγά οι περισσότεροι φορούν ζώνες (λιγότεροι κράνος, λόγω θέρους). Αρα όσο περισσότεροι πληρώνουν, τόσο θα μειώνεται και η “παρανομία’. Σήμερα ο Κάραζιτς, αύριο ο σουδανός, ίσως ποτέ οι Αμερικάνοι και οι Κινέζοι, αλλά τι να κάνουμε, that’s life… Προτιμάτε να μη πληρώσει κανεις;
  Και τέλος η φωτογραφία: οι άντρες από δω, οι γυναίκες από δώ…Και στη μέση υπερήφανη η ελληνική σημαία και ο δικέφαλος μεταξύ των εθελοντών και του Κάραζιτς . Ε όχι ρε γαμώτο! Και οι άλλοι έκαναν τα ίδια, αλλά όχι και έτσι.. Ελπίζαμε αυτά να είχαν τελειώσει στα Καλάβρυτα…

 17. Οπότε να φανταστώ κύριε Πολυμερόπουλε, μετά και από την τελευταία σωστή σας τοποθέτηση, θεωρείτε ότι την εποχή που δικαζόταν ο Μιλόσεβιτς για εγκλήματα πολέμου, για τον ίδιο ακριβώς λόγω μαζί του θα έπρεπε να δικάζονταν και ο Κλίντον, η Ολμπράιτ και τα υπόλοιπα ιμπεριαλιστικά γεράκια που αιματοκύλησαν τον λαό της Σερβίας.

 18. @isidoros
  Στο ίδιο τσουβάλι ο εκτελών γενοκτονία και εθνοκάθαρση με αυτόν που εκτελώντας εντολή της διεθνούς κοινότητας παρενέβη για να γλυτώσει τους σφαγιαζόμενους ;
  Ας το πάρουν χαμπάρι οι απανταχού χασάπηδες ότι ο ελεύθερος κόσμος δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί. Κι ας διατηρήσουν οι απανταχού καταπιεζόμενοι λαοί τις ελπίδες τους σ’εμάς ,που έχουμε την τύχη να είμαστε ελεύθεροι, ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να τους απαλάξουμε από τους χασάπηδες.
  Τους χασάπηδες δεν τους αντιμετωπίζεις με χάδι αλλά με πόλεμο. Και ο πόλεμος έχει αίμα. Για κάθε γραμμάριο αίματος που χύθηκε κάποιος άνθρωπος γλύτωσε τον σφαγιασμό στην Γιουγκοσλαυία. Αν η διεθνής κοινότητα παρέμενε απαθής μπροστά στο έγκλημα θα ήταν μεγαλύτερο άγος για τις επόμενες γιενιές ακόμη και από το “προπατορικό αμάρτημα ” που ακόμη μας “στοιχειώνει”.

 19. Επειδή ο Τάκης Μίχας μιλάει για «…την ανηθικη πολτικη Μπους, …και τις απαραδεκτες πρακτικες του Ισραηλινου λομπι στις ΗΠΑ ,…».

  …if people are given a chance to live in a free society,

  [Dictatorship nations are outlaws. Any free nation had the right to invade Nazi Germany and, today, has the right to invade Soviet Russia, Cuba or any other slave pen. Whether a free nation chooses to do so or not is a matter of its own self-interest, not of respect for the nonexistent “rights” of gang rulers. It is not a free nation’s duty to liberate other nations at the price of self-sacrifice, but a free nation has the right to do it, when and if it so chooses.]
  AYN RAND “Collectivized ‘Rights,” The Virtue of Selfishness, 104.

  [Σύμφωνα με τις μελέτες μας πάνω στο δίκαιο των Λαών για τους φιλελεύθερους και ευπρεπείς λαούς αυτοί οι λαοί απλώς δεν ανέχονται κράτη εκτός νόμου. Αυτή η άρνησή τους να ανέχονται αυτά τα κράτη είναι μια συνέπεια του φιλελευθερισμού και της ευπρέπειας. Αν η πολιτική αντίληψη του πολιτικού φιλελευθερισμού έχει γερές βάσεις και αν τα βήματα που κάναμε αναπτύσσοντας το Δίκαιο των Λαών είναι και αυτά σταθερά, τότε οι φιλελεύθεροι και ευπρεπείς λαοί έχουν το δικαίωμα κατά το δίκαιο των λαών, να μην ανέχονται τα εκτός νόμου κράτη. Οι φιλελεύθεροι και ευπρεπείς λαοί έχουν κάθε λόγο να τηρούν αυτή τη στάση. Τα εκτός νόμου κράτη είναι επιθετικά και επικίνδυνα. Όλοι οι λαοί θα είναι πιο ασφαλείς και πιο σίγουροι, αν αυτά τα κράτη αλλάξουν, ή εξαναγκαστούν ν’ αλλάξουν, συμπεριφορά. Διαφορετικά επηρεάζουν βαθιά το διεθνές κλίμα ισχύος και βίας….” (σελ. 146-147).
  “Είπα προηγουμένως ότι οφείλουμε κάποια στιγμή να θέσουμε στον εαυτό μας το ερώτημα του κατά πόσο είναι νόμιμο να παρεμβαίνουμε σε εκτός νόμου κράτη, απλώς και μόνο επειδή παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, παρόλο που δεν είναι επικίνδυνα και επιθετικά προς άλλα κράτη, και ίσως πράγματι να είναι και λίγο αδύναμα…….Είναι ποτέ πιθανόν μια βίαιη επέμβαση να κριθεί απαραίτητη; Αν οι προσβολές σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι στυγερές και η κοινωνία δεν ανταποκρίνεται στην επιβολή κυρώσεων, μια τέτοια παρέμβαση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα ήταν αποδεκτή και θα είχε ζητηθεί. Πιο κάτω …θα ασχοληθώ περαιτέρω με την πρόταση ότι σε εύλογο χρόνο, αν οι λαοί διάκεινται θετικά σ’ έναν πολιτισμό φιλελεύθερο και σε βασικές αρχές και ιδεώδη του πολιτισμού, μπορεί να είναι σε θέση να τις αποδεχτούν και να τις υιοθετήσουν, και ενδεχομένως να ελαττωθούν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” (σελ. 168-169, κείμενο από την σημείωση 6).]
  John Rawls «Το Δίκαιο των Λαών»

  [Iraq is now a different place from one year ago.
  ……because I believe all along if people are given a chance to live in a free society, they’ll do the hard work necessary to live in a free society].
  PRESIDENT GEORGE W. BUSH

  Οι Λιμπερταριανοί και ο Πόλεμος

  Ιδιαίτερα αξιόλογο το σημερινό άρθρο του Randy E. Barnett με τον τίτλο «Libertarians and the War» και τον υπότιτλο «Ron Paul doesn’t speak for all of us». Γράφει σχετικά:
  [When it comes to foreign policy, libertarians’ severe skepticism of government planning in the domestic arena carries over to the government’s ability to accomplish anything positive through foreign aid, whether economic or military–a skepticism they share with most Americans. All libertarians, I suspect, oppose military conscription on principle, considering it involuntary servitude. To a libertarian, any effort at “nation building” seems to be just another form of central planning which, however well-motivated, is fraught with unintended consequences and the danger of blowback. And, like most everyone, libertarians oppose any war of aggression. In all these regards, Mr. Paul is a mainstream libertarian.
  But like all libertarians, even Mr. Paul believes in the fundamental, individual right of self-defense, which is why libertarians like him overwhelmingly support the right to keep and bear arms. And most also believe that when the territory of the U.S. is attacked militarily, the government–which claims a monopoly on providing for national defense and extracts billions of tax dollars for this purpose–is justified in using the military in self-defense. For this reason, many libertarians (though not all) who now oppose the war in Iraq supported U.S. military actions against the Taliban regime in Afghanistan, which had aided and harbored the al Qaeda network that organized the 9/11 attack.
  But here is the rub. While all libertarians accept the principle of self-defense, and most accept the role of the U.S. government in defending U.S. territory, libertarian first principles of individual rights and the rule of law tell us little about what constitutes appropriate and effective self-defense after an attack. Devising a military defense strategy is a matter of judgment or prudence about which reasonable libertarians may differ greatly.]
  Έχοντας υπόψη τα σημερινά γεωπολιτικά δεδομένα, διαφωνώ ωστόσο μαζί του, ότι ο σχεδιασμός μιας αμυντικής στρατηγικής αποτελεί απλώς ένα πραγματιστικό κάθε φορά ζήτημα. Όπως γράφει ο John Rawls (“The Law of Peoples”): “Κανείς δεν εξασφαλίζει την ειρήνη διαδηλώνοντας ότι ο πόλεμος είναι παράλογος ή περιττός – παρόλο που πράγματι μπορεί να είναι κι έτσι – αλλά ανοίγοντας τον δρόμο στους λαούς, για να αναπτύξουν μια βασική δομή που να στηρίζει ένα εύλογα δίκαιο ή ευπρεπές καθεστώς και να κάνει εφικτό ένα εύλογο Δίκαιο των Λαών”. Κι αυτό ακριβώς οφείλει να πράξει ο ελεύθερος κόσμος: Να ανοίξει το δρόμο στους λαούς…

  Συνομωσιολογίας το ανάγνωσμα

  Γράφει ο Τάκης Μίχας στο χθεσινό φύλλο της «Ελευθεροτυπίας»: [Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της κρίσης που διαδραματίζεται στη Μέση Ανατολή είναι η ολοκληρωτική και άνευ όρων υποστήριξη του Ισραήλ όχι απλά από την κυβέρνηση Μπους, αλλά από όλη σχεδόν την πολιτική τάξη των ΗΠΑ. Ετσι, πρόσφατα, σύσσωμη η Βουλή των Αντιπροσώπων εξέφρασε σε ψήφισμά της την πλήρη υποστήριξή της προς το Ισραήλ. Η υποστήριξη δεν αντανακλά τις απόψεις των Αμερικανών πολιτών, μια σημαντική μερίδα των οποίων αντιτίθεται στην πολιτική του Ισραήλ. Ομως, από την άλλη πλευρά η συμπεριφορά της πολιτικής τάξης δικαιώνει πλήρως την πρόσφατη πολυσυζητημένη μελέτη των καθηγητών J. Mersheimer (Παν. Σικάγου) και S. Walt (Παν. Χάρβαρντ) με τίτλο «Το Ισραηλινό Λόμπι». Στη μελέτη τους οι δύο πανεπιστημιακοί θέτουν το ερώτημα γιατί οι ΗΠΑ ακολουθούν μια πολιτική στήριξης του Ισραήλ, η οποία είναι καταστροφική για τα εθνικά τους συμφέροντα. Και η απάντηση την οποία δίνουν – που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων – είναι η ύπαρξη ενός πανίσχυρου «ισραηλινού λόμπι», το οποίο στην ουσία χαράζει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.] “I have read about the report and read one summary already, and I am surprised how excellent it is,” είπε σε ένα του e-mail στη «Sun» ο ηγέτης της Ku Klux Klan David Duke “It is quite satisfying to see a body in the premier American University essentially come out and validate every major point I have been making since even before the war even started…the task before us is to wrest control of America’s foreign policy and critical junctures of media from the Jewish extremist Neocons that seek to lead us into what they expectantly call World War IV.” Ο Walt απάντησε: “I have always found Mr. Duke’s views reprehensible, and I am sorry he sees this article as consistent with his view of the world.” Τον ίδιο ενθουσιασμό για τις συνομωσιολογικές απόψεις των δύο αμερικανών καθηγητών καθώς και για την πλήρη υιοθέτησή τους από τον Τάκη Μίχα εκφράζει στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και ο εκεί συνάδελφός του δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης. Και ας τελειώσουμε με ένα ανέκδοτο που αφορά το θέμα μας. Δύο Εβραίοι κάθονται σε έναν πάγκο στο Τελ Αβίβ διαβάζοντας εφημερίδες. Ο ένας διαβάζει μια «κίτρινη» αντισημιτική εφημερίδα. «Γιατί διαβάζεις αυτά τα σκουπίδια;» τον ρωτάει ο άλλος. «Κάποτε συνήθιζα να διαβάζω σοβαρά έντυπα. Όμως με έπιανε κατάθλιψη. Όλα έγραφαν για τους βομβιστές αυτοκτονίας και τον Σαρόν. Όμως η εφημερίδα που διαβάζω σήμερα είναι γεμάτη από καλά νέα: ότι ελέγχουμε το Χόλιγουντ, ότι μας ανήκουν όλες οι τράπεζες του κόσμου, ότι καθορίζουμε την αμερικανική εξωτερική πολιτική…».

 20. Τα παραπάνω κείμενα είναι από το μπλόκ μου http://bourchas.blogspot.com/
  Βρίσκονται
  http://bourchas.blogspot.com/2008/01/if-people-are-given-chance-to-live-in.html
  http://bourchas.blogspot.com/2007/07/blog-post_17.html
  http://bourchas.blogspot.com/2006/07/blog-post_25.html

 21. @Φειδία Μπουρλά

  Ο Κολοκοτρώνης διηγούμενος την σφαγή της Τριπολιτσάς δεν έκρυψε καμιά λεπτομέρεια. Ανάφερε τις 30,000 σφαγμένες γυναίκες, παιδιά και άνδρες, “ένας Υδραίος σκότωσε 90, τελάλη να παύσει ο σφαγμός”, το αλογό του που πατούσε σε πτώματα μόνο από τα τείχη της Τριπολιτσάς μέχρι το σαράι της και στο τέλος όταν βλέπει τον πλάτανο στην αγορά που είχαν κρεμάσει πολλούς κολοκοτρωναίους διατάζει να τον κόψουν “παρηγορήθηκα και για τον χαμό των Τούρκων“. Ο Καραϊσκάκης, μετά την απιστία των ελληνικών στρατευμάτων στον άγιο Σπυρίδωνα στον Πειραιά και την σφαγή 150 Τουρκαλβανών που είχαν παραδοθεί με συνθήκες αρρώστησε και απείλησε να παραιτηθεί και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη όλο το στράτευμα για να μείνει στην θέση του. Αν ήταν άνθρωποι με μεγάλα ελαττώματα, ήταν άνθρωποι και με μεγάλες αρετές και ήξεραν να παραδεχτούν τα λάθη τους και να μην κρύψουν τίποτα. Οι Σέρβοι πολιτικοί όλοι έλεγαν ότι ό,τι έκαναν το έκαναν για το καλό του λαού – πλουτίζοντας αυτοί και καταστρέφοντας τον λαό τους και τους πρώην γειτονές τους – και μόνο μια γυναίκα, η Μπιλιάνα Πλάβσιτς παραδέχτηκε ότι έκαναν λάθος. Σε παρακαλώ, άλλη φορά να μην μαγαρίζεις το τιμημένο όνομα το Καραϊσκάκη και του Κολοκοτρώνη θυμιάζοντας αμετανόητους μαυραγορίτες προδότες του έθνους τους και συγκρίνοντάς του με μεγάλους άνδρες, όπως ο Καραϊσκάκης και ο Κολοκοτρώνης.

 22. […] e-rooster.gr» Τάκης Μίχας » Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες πολιτ

 23. Η γιγας της φιλοσοφια Αυν Ραντ (κατι μεταξυ Ποππερ και Βιττγκενσταιν) ειπε αυτην παρολα. Μονο που λειπει μια δικαιολογηση βεβαια

 24. κ. Μίχα, ξεχνάτε ότι δεν είμαστε προτεκτοράτο καμίας υπερδύναμης, όσο και αν εσείς ενδεχομένως αισθάνεστε ότι πρέπει να προασπίζετε στην Ελλάδα τέτοια συμφέροντα, αλλά και να υβρίζετε την χώρα σας(;) διεθνώς στην Wall Street Journal, όπου έχετε κατά κόρον δημοσιεύσει τέτοια άρθρα στο παρελθόν. Επιτρέψτε παρακαλώ τον ελληνικό λαό να έχει κάπως διαφορετικές απόψεις από εσάς, και στην κριτική έναντι στον Κάρατζιτς, και στην κριτική έναντι αυτών που διετέλεσαν ΠΡΑΓΜΑΤΙ εθνοκάθαρση στα Βαλκάνια. Εθνοκάθαρση έκανε το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, ουδείς το αρνείται αυτό στα σοβαρά. Άραγε για την σφαγή στην Κράϊνα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Σέρβοι σφαγιάστηκαν ή εκδιώχθηκαν, υπάρχει έστω ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ υπευθύνου; Πείτε μας παρακαλώ.

 25. Άραγε για την σφαγή στην Κράϊνα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Σέρβοι σφαγιάστηκαν ή εκδιώχθηκαν, υπάρχει έστω ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ υπευθύνου;

  Ο στρατηγός Γκοτόβινα που τον έδωσαν 3 χρόνια πριν οι Κροάτες στο ICTY καρφώνοντάς τον στους Ισπανούς. Για την ιστορία, μια βδομάδα πριν της εισβολή στην Κράινα δημοσιεύονταν άρθρο σε περιοδικό της Μίρα Μάρκοβιτς – της γυναίκας του Μιλόσεβιτς – που έλεγε ότι οι Σέρβοι της Κράινα πρέπει μόνοι τους να υπερασπιστούν τα σπίτια τους. Εννοείται ότι είχε γίνει συμφωνία με τους δυτικούς: το μέτωπο κατάρρευσε εντός ωρών και οι Σέρβοι δεν έριξαν ούτε τουφεκιά. Και στην Βοσνία προχωρώντας οι Κροάτες σταμάτησαν ακριβώς στο 50% των εδαφών – πιο πριν οι Σέρβοι κατείχαν το 70% – όπως ακριβώς προέβλεπαν οι συμφωνίες που ήταν προς υπογραφή με την συναίνεση των Σέρβων. Αυτοί που πουλούσαν πατριωτισμό στους Σέρβους λοιπόν, τους εγκατάλειψαν στην τύχη τους όταν εξασφάλισαν ικανοποιητικά ανταλλάγματα… Ας μην ηρωοποιούνται οι προδότες του σερβικού λαού. Ας δούμε και το ξεκίνημα του πολέμου: το 1989 ο Μιλόσεβιτς ανακάλεσε την αυτονομία του Κοσόβου, που ο Σερβικός πληθυσμός δεν ξεπερνούσε το 15%. 1,5 χρόνο μετά επιτέθηκε στην Κροατία γιατί οι Σέρβοι δεν είχαν αυτονομία – στην Κροατία ήταν το 10% του πληθυσμού, αλλά τα 2/3 κατοικούσαν στις μεγάλες πόλεις. Όσο μεγάλος ήταν ο Σέρβικος προσφυγικός πληθυσμός, άλλο τόσο μεγαλύτερος ήταν λ.χ. των μουσουλμάνων. Αλλά για τους “πατριώτες” αυτοί απλά δεν είναι άνθρωποι…

  Είναι ενδιαφέρον πώς διάφοροι επικαλούνται τον “ελληνικό λαό”. Συγγνώμη, αλλά ένα ψευδώνυμο στο διαδίκτυο δεν είναι ο ελληνικός λαός. Και το θέμα δεν είναι τι λέει ο ελληνικός λαός, αλλά τι λένε τα θύματα της ιστορίας, αφού κανένας ανώνυμος από την βολή του προσωπικού του υπολογιστή δεν πλήγηκε σε αυτόν οτν πόλεμο. Και στην ματωμένη πορεία τους στην Βοσνία και στην Κροατία ο σέρβικος στρατός και οι σέρβικες πολιτοφυλακές άφησαν πίσω δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους. Πρέπει οι Σέρβοι να είναι υπερήφανοι για αυτά; Ή το ΝΑΤΟ φταίει και γι’αυτά;

 26. Καλα καποιος πρεπει να κοψει τον βηχα του μιχα…

 27. Χολμπρουκ και Καρατζιτς η Ανιερη Συμμαχια. Θα μαθουμε πολλα αυτες τις μερες

 28. Ο κ.Μίχας και οι αντίπαλοι αντιιμπεριαλιστές έχουν ένα κοινό σημείο : Πιστεύουν ότι υπάρχει μία Υπέρτατη Αρχή μεταξύ Ουάσιγκτον και Βρυξελλών αρμόδια να κρίνει την εξωτερική πολτική των άλλων κρατών.Απλώς ο κ.Μίχας θεωρεί την Αρχή αυτή το απαυγασμα της ηθικής ενώ οι αντίπαλοί του την αιτία παντός κακού.
  Δεν υπάρχει παρόμοια αρχή.Υπάρχουν κράτη μεγάλα και μικρα τα οποία ασκούν πολιτική ανάλογα με το συμφέρον τους και τις δυνατότητές τους.Στην περίπτωση του γιουγκοσλαβικού η Ελλάδα θεώρησε ότι το συμφέρον της ήταν να μην αντιταχθεί ευθέως στην πολιτική των συμμάχων της αλλά να στηρίξει εμμέσως τη Σερβία διότι μία ισχυρή Σερβία εκρίθη ότι ήταν προς το συμφέρον της χώρας.
  Οι σύμμαχοι δεν έλαβαν μέτρα κατά της Ελλάδος διότι δεν μπορούσαν ή δεν τους συνέφερε.Θυμούμαι ότι την εποχή του πολέμου ενώ οι ξένες εφημερίδες ήταν γεμάτες δημοσιεύματα κατά της ελληνικής πολτικής,ως μέτρα προτείνονταν η αποβολή της χώρας από την ΕΕ ή η περικοπή κονδυλίων και άλλα παρόμοια.Σχεδόν κανείς δεν πρότεινε την αποβολή της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ.Εάν δε μας θέλουν στη Συμμαχία επειδή είμαστε σερβόφιλοι δεν έχουν παρά να μας το πουν.Ούτε με το ζόρι μπήκαμε ούτε με το ζόρι μας κρατάνε.Ας πάρουν και τη βάση τους από τη Σούδα αν δεν τους αρέσουμε.
  Επειδή λοιπόν οι σχέσεις μεταξύ κρατών είναι σχέσεις συμφέροντος και τα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι το δυτικό αντίστοιχο των “κινημάτων ειρήνης” των πάλαι ποτέ Ανατολικών δεν επρόκειτο ποτέ η ΝΔ να διαγραφεί από το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα ούτε πρόκειται να κατηγορηθεί ο Καραμανλής για την παρουσία του εκτός και αν αποφασίσουν να τα σπάσουν με την Ελλάδα,πράγμα που δεν τους συμφέρει γιατί έχουν πολύ μεγαλύτερους μπελάδες αλλού.

 29. Δεν είχα σκοπό να συμμετάσχω στη συζήτηση γιατί την θεωρώ επανάληψη μιας συζήτησης που βιώνουμε τα τελευταία 17 χρόνια στην Ελλάδα ανάμεσα σε δύο δογματικούς. Από την μία μεριά τους δογματικούς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (“φιλελεύθερους” και συνασπιστές) κι από την άλλη μια δογματική εθνικιστικό-κομμουνιστική συμμαχία (α ρε Στάλιν μεγάλε που ήσουν ο πρώτος που τα συνεδύασες που είσαι να δεις δόξες).

  Μου άρεσε όμως το σχόλιο του Γιώργου Σιβρίδη με το οποίο και συμφωνώ. Νομίζω πως αποτελεί μια λογική φωνή πέρα από δογματισμούς. Και για την επανόρθωση του φιλελευθερισμού να συμπληρώσω σε αυτά που αναφέρει αυτά που ο Mises λέει, ένας άνθρωπος που πολέμησε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο:

  Modern war is merciless, it does not spare pregnant women or infants; it is indiscriminate killing and destroying. It does not respect the rights of neutrals. Millions are killed, enslaved, or expelled from the dwelling places in which their ancestors lived for centuries. Nobody can foretell what will happen in the next chapter of this endless struggle. This has little to do with the atomic bomb. The root of the evil is not the construction of new, more dreadful weapons. It is the spirit of conquest. It is probable that scientists will discover some methods of defense against the atomic bomb. But this will not alter things, it will merely prolong for a short time the process of the complete destruction of civilization.

  Επίσης, να τι λέει για την επέμβαση ώστε να ηττηθεί ο επιτιθέμενος
  To defeat the aggressors is not enough to make peace durable. The main thing is to discard the ideology that generates war.
  Και
  History has witnessed the failure of many endeavors to impose peace by war, cooperation by coercion, unanimity by slaughtering dissidents. . . . A lasting order cannot be established by bayonets.

  Ειρήνη πραγματική δημιουργείται μόνο μέσω του ελεύθερου εμπορίου.
  As long as nations cling to protective tariffs, migration barriers, compulsory education, interventionism and etatism, new conflicts capable of breaking out at any time into open warfare will continually arise to plague mankind.

  ΥΓ. Τη συνωμοσιολογία του κ Μίχα περί κειμένων της ΕΥΠ μόνο στους κομμουνιστές έχω δει και τους φασίστες. Δεν ξέρω ποιός γράφει τα κείμενα στο internet. Αλλά δεν με νοιάζει κιόλας. Κάποιος τα γράφει και με αυτόν συμφωνώ ή αντιπαρατίθεμαι. Η συνωμοσιολογία δεν είναι χαρακτηριστικό του ορθολογισμού, αλλά του πολιτικάντικου ψώνιου.

 30. Δεν αντεχεται ο χαϊβανιαντιαμερικανισμος. Οι Νατοϊκοι βομβαρδισμοι εγιναν για να σταματησει η γενεοκτονια. Η Ελλαδα εστρεψε την πλατη απεναντι στο χειροτερο εγκλημα εναντιον της ανθρωποτητας μετα τον Δευτερο Παγκοσμιο πολεμο και τολμα να καθεται να μιλα για Αμερικανους και Γκουανταναμο, λες και υπαρχει εστω η ελαχιστοτατη συσχετιση μεταξυ αυτων των δυο. Μαζικες δολοφονιες εγιναν στο Γκουανταναμο;

  Καθησε κανεις να σκεφτει γιατι η Νατοϊκη παρεμβαση στηριχτηκε απο την πλειοψηφια των Ευρωπαιων μαζι με τη πνευματικη τους ηγεσια; Διοτι εγινε για να σταματησει η γενεοκτονια, αυτη η ντροπη που ουτε καν αγγιξε τους Ελληνες. Συμφωνα με το σκεπτικο σας, ουτε οι Συμμαχοι στον Δευτερο Παγκοσμιο επρεπε να βομβαρδισουν την Ιταλια ή τη Γερμανια. Αλλα τι περιμενεις απο εναν λαο που στην πλειοψηφια του αρνειται και την εκταση του Ολοκαυτωματος; Που μονο αν προσθετε κανεις τα νουμερα των Εβραιων στη Βαρσοβια πριν και μετα θα επρεπε να το βουλωνει.
  Οσο για τα τραγικα ανρωπινα θυματα, στις περισσοτερες περιπτωσεις προειδοποιησεις ειχαν δωθει. Ποιος τους κρατησε μεσα στα κτιρια παρα τις προειδοποιησεις;
  Οι φιλτατοι προς τον Ελληνικο λαο σφαγεις Μιλοσεβιτς, Καρατζιτς, κτλ.

  Ηταν εκεινη την εποχη που παρακολουθησα εντρομη και αηδιασμενη τη συστρατευση του Εθνους με τους σφαγεις και ειπα “Αυτο εδω δεν ειναι δυνατον να το λεω σπιτι μου.” Ειδα μετα και τα χοροπηδητα με την 11/9 και σηκωθηκα και εφυγα. Και ερριξα μαυρη πετρα.

 31. Κατ αρχήν έγιναν δύο νατοικές παρεμβάσεις : Μία περιορισμένη στη Βοσνία το 1995 και μία μεγάλη κατά της Σερβίας το 1999 για το Κοσοβο.Η μόνη δικαιολογημένη ήταν η πρώτη για την οποία δεν είχε αντίρρηση ούτε ο Μιλόσεβιτς καθώς οι Σερβοβόσνιοι είχαν γίνει ανεξέλεγκτοι.Έπεσαν μερικές βόμβες για λίγες μέρες και ακολούθησε ανακωχή και η συνθηκη του Ντέιτον.
  Η συζήτηση όμως έγινε κυρίως για το Κοσοβο το 1999.Εκεί δεν έγινε καμμία γενοκτονία.Εκείνο που έγινε ήταν ένοπλη εξέγερση των Αλβανών και καταστολή της από τις σερβικές δυνάμεις.Το ΝΑΤΟ επενέβη ως αεροπορία των ανταρτών χωρίς απόφαση του ΟΗΕ και όπως αποδείχθηκε πρόσφατα με στοχο την πρώτη αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη μετά το 1945.

 32. Ksana kai pali, 17 Noembri,

  na’ tan kathe mera 11 Septembri!!!!

 33. Η Ελλαδα εστρεψε την πλατη απεναντι στο χειροτερο εγκλημα εναντιον της ανθρωποτητας μετα τον Δευτερο Παγκοσμιο πολεμο

  Απο που να αρχισει κανεις
  Ο Μπιλ Κλιντον βομβαρδιζει στο Σουδαν εργοστασιο φαρμακων.
  Οι Τουρκοι συμμαχοι μας στο Κουρδισταν.
  Οι Ινδονησιοι φιλοι μας με τις ευλογιες του Κισσινγκερ στο Ανατολικο Τιμορ και με Αμερικανικα οπλα.
  Οι αγνοουμενοι της Κυπρου, μετα απο εθνοκαθαρση και εποικισμο που γνωριζετε στο διεθνες δικαιο πως λεγεται αυτη η συμπεριφορα.
  Οι αλλο Ρωσσοι συμμαχοι μας στην Τσετσενια.
  Η βοηθεια στους δημοκρατες μουτζαχεντιν απο τον Δημοκρατικο Μπρεζινσκι.
  Μερικα πραξικοπηματακια οπως αυτο του Μοσαντεγκ (που εβαλε στο Ιραν στο δρομο του Σαχη και των μουλαδων), το δικο μας με το Παττακο, τον Πινοσετ και βεβαια ολους του τυραννισκους που ανεχοντουσαν οι δημοκρατικες ΗΠΑ για να κανουν τις βρωμοδουλειες τους. Να μην αναφερω μερικους δικτατορισκους τυπου Μουμπαρακ που ειναι τα δικας μας καθαρματα. Ασε που και ο Κανταφι δικος μας γινεται σιγα σιγα. Οποτε αφηστε τα κροκοδιλεια δακρυα για τα δικαιωματα των Αλβανων, τις προπαγανδιστικες φυλλαδες τυπου Νιου Γιορκ Ταιμς, την Κριστιαν Αμανπουρ. Ουαι τοις ηττοιμενοις οπως παντα. Ο Καρατζιτς (τωρα που ξεβρακωθηκε ο Χολμπρουκ) εχει την τυχη του Νοριεγκα.

  Και κλεινω για την εθνοκαθαρση των Σερβων στο Κοσσοβο δεν σας βρισκω και τοσο ευαισθητη.

 34. Και κατι ακομα. Δεν εχω κανενα να παραδεχθω πως για το εθνικο μου συμφερον το να εθνοκαθαριζοταν τον Κοσσυφοπεδιο απο τους Αλβανους δεν θα μου καιγοταν καρφι. Απο τη στιγμη που οι ευαισθητοι Δυτικοι σηκωνουν τον πηχυ των ανθρωπινων δικαιωματων σαν πριαπισμενο πεος να εχουν τον θαρρος πρωτα να κοιτανε τις βρωμιες τους και μετα να κανουν κηρυγμα ηθικης. Εξισου βρωμικοι με τον καθε Καρατζιτς και Μιλοσεβιτς, ηταν απο τον Ντε Γκωλ και τον Κρουστεφ μεχρι τον Κεννεντυ.

 35. Το αρχικό ερώτημα του κ.Μίχα περί σύγκρισης Καραμανλή και ΜακΚέιν ως προς τη σχέση με εθνοεκκαθαριστές πήρε μία απρσδόκητη απάντηση λίγες μέρες από τη διατύπωσή του από τα γεγονότα στη Γεωργία.Ο Μακ Κέιν είναι βασικός υποστηρικτής του προέδρου Σαακασβίλι και ο σύμβουλός του Σάινεμανν αποκαλύφθηκε ότι πληρωνόταν από αυτόν για να υποστηρίξει την ένταξη της χώρας αυτής (και των Σκοπίων) στο ΝΑΤΟ.
  Ο Σαακασβίλι λοιπόν εξαπέλυσε ένα χιτλερικού τύπου κεραυνοβόλο πόλεμο την ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων εναντίον της αποσχισθείσης επαρχίας Νότιας Οσσετίας ελπίζοντας να πιάσει τους Ρώσους στον ύπνο και να εκκαθαρίσει το μικροσκοπικό αυτό ρωσόφιλο πληθυσμό.Ο αποκληθείς από τους Αμερικανούς και “φάρος της ελευθερίας” κατέστρεψε με βομβαρδισμούς την πρωτεύουσα Τσβανχίλι πριν την καταλάβει προκαλώντας πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή.Όταν διεφάνη η επερχόμενη επέμβαση των Ρώσων αμέσως το CNN αρχισε να ορύεται για τους επερχόμενους ρωσικούς βομβαρδισμούς αποφεύγοντας κάθε αναφορά στην κατασυτροφή της Οσσετίας.Σας θυμίζει κάτι αυτό;
  O Χόλμπρουκ που έκλαιγε παλιά για τη μοίρα των Κοσοβάρων και διέταξε τους ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς εμφανίσθηκε κραυγάζοντας κατά της ρωσικής επέμβασης αγνοώντας τελείως τη σφαγή των Οσσετιων.Ο Μκα Κέιν φυσικά τους ξεπέρασε όλους ζητώντας σύγκλιση του ΝΑΤΟ -για να ξεκινήσει ίσως παγκόσμιο πόλεμο- για να υποστηρίξει τον υποψήφιο εθνοεκκαθαριστή Σαακασβίλι.
  Ξαφνικα οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν ότι η εθνική κυριαρχία πρέπει να υποχωρήσει απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα σκιζουν τα ιμάτια τους για την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας ακόμη και αν αυτή επιτευχθεί με σφαγή των Οσσετίων.Και η εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας;Έλα ντε.
  Δεν μας παρατάτε ρε διεθνείς απατεώνες που θα μιλήσετε και για την Ελλάδα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  Οι διυλίζοντες των κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο διεθνείς δολοφόνοι είναι πλέον ορατοί δια γυμνού οφθαλμού από όλους.

 36. Όσο περνούν οι ημέρες τόσο περισσότερο οι συγκρίσεις της συμπεριφοράς ξένων πολιτκών και καναλιών στην κρίση της Γεωργίας με τους Έλληνες επί γιουγκοσλαβικού γίνονται ενδιαφέρουσες.
  Ο Μακ Κέιν π.χ. με τον οποίο ο κ.Μίχας μας ζητεί να συγκρίνουμε τον Καραμανλή δεν έχει πει μία λέξη για τους Οσσέτιους.Για τον Μακ Κέιν δεν έγινε ποτέ επίθεση της Γεωργίας ούτε καταστροφή της πρωτεύουσας της Οσσετίας.Απλώς ξαφνικά οι Ρώσοι επετέθησαν στη Γεωργία χωρίς λόγο.Και φυσικά τα αμερικανικα ΜΜΕ δεν εγκαλούν τον Μακ Κέιν γιαυτό ούτε ο αντίπαλός του Ομπάμα.
  Ο Μακ Κέιν όμως έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον Καραμανλή.Γιατί μπορεί ο Καραμανλής να παραβρέθηκε σε μία εκδήλωση για τον Κάρατζιτς αλλά δεν ανέμιξε τα γεγονότα αυτά σε προεκλογική εκστρατεία ούτε έβγαλε λόγους για ιμπεριαλισμό.Ο Μακ Κέιν χθες σε προεκλογικη συγκέντρωση πήρε σπαραξικάρδιο ύφος και διηγήθηκε στους οπαδούς του πως πήρε τηλέφωνο τον καημένο τον Σαακασβίλι και του έδωσε θάρρος ενώ κόντεψε να κλαψει λέγοντας “Είμαστε όλοι Γεωργιανοί”.Αυτά βέβαια δεν συγκρίνονται με τον Καραμανλή ή άλλο υποψήφιο πρωθυπουργό αλλά με συμπεριφορές αριστερών καλλιτεχνών της πλάκας στην Ελλάδα.Συνέχισε κατηγορώντας το “ρωσικό ιμπεριαλισμό” για ένα πόλεμο που γίνεται στη πατρίδα του Στάλιν ενώ ο δικός του στρατός βρισκεται στο Ιράκ χιλιάδες χιλιόμετρα από την Αμερική και που σκοπεύει κατά δήλωση του αν εκλεγεί να μείνει 100 χρόνια. Το μελό με τον ηρωικό Σαακασβίλι και τα περί ιμπεριαλισμού ασφαλώς βγάζουν τον Μακ Κέιν από την σύγκριση με Καραμανλή ή Παπανδρέου και τον τοποθετούν στη σύγκριση με Κανέλλη ή Καζάκο με τα λαικά δικαστήρια κατά του ιμπεριαλισμού.
  Υπάρχει βέβαι η εξής διαφορά : Οι Έλληνες πολιτικοί δεν πρόκειται ποτέ να έχουν στη διάθεσή τους χιλιάδες πυρηνικά όπλα ενώ ο Μακ Κέιν αν εκλεγεί θα έχει και το χειρότερο παρόμοια όπλα έχουν και αυτοί που απεχθάνεται,δηλαδή οι Ρώσοι.Αυτό θα έπρεπε να ανησυχεί πολύ περισσότερο τον κ.Μίχα από τον “ελληνικό εθνικισμό”.
  Κατά τα άλλα τα ξένα κανάλια και οι πολιτικοί πραγματικά δίνουν ρέστα.Το ρωσικό Russia Today είναι ακριβές αντίγραφο του CNN την εποχή του Κοσόβου.Όπως τότε το CNN δεν έχει καθόλου εικονες των βομβαρδισμών της Ρωσίας αλλά μία ατέλειωτη λιτανεία για τα δεινά των προσφύγων Οσσετίων όπως το CNN το 1999 για τα δεινά των Αλβανών του Κοσόβου.Παρελαύνουν μικρά παιδιά ,γιαγιάδες που κλαίνε και λένε τον πόνο τους για την απανθρωπιά των Γεωργιανών ενώ ο πρώην καγκεμπίτης Πούτιν έχει μεταμορφωθεί σε αδελφή του ελέους και επισκέπτεται τα θύματα της “γενοκτονίας”.Από την άλλη μεριά το CNN αγνοεί τελείως τους Οσσετίους και έχει συνεχείς συνεντεύξεις του ανθρώπου που ξεκίνησε τον πόλεμο Σαακασβίλι που παρουσιάζεται ως θύμα του ιμπεριαλισμού.Ο Χόλμπρουκ χτυπιέται για την “εδαφική ακεραιότητα” της Γεωργίας,ναι ο ίδιος άνθρωπος που έβγαλε το δόγμα ότι η εθνική κυριαρχία είναι υποδεέστερη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την περίπτωση του Κοσόβου.Το βαθυστόχαστο αυτό δόγμα το υιοθετεί αιφνιδίως τώρα ο Πούτιν ο οποίος αποφαίνεται ότι οι Οσσέτιοι δεν μπορούν να “ζήσουν υπό γεωργιανή κυβέρνηση” μετά από όσα έγιναν.
  Κατά τα άλλα οι παράξενοι είναι οι Έλληνες πολιτικοί.

 37. Ηταν εκεινη την εποχη που παρακολουθησα εντρομη και αηδιασμενη τη συστρατευση του Εθνους με τους σφαγεις και ειπα “Αυτο εδω δεν ειναι δυνατον να το λεω σπιτι μου.” Ειδα μετα και τα χοροπηδητα με την 11/9 και σηκωθηκα και εφυγα. Και ερριξα μαυρη πετρα.

  Στα τσακίδια λοιπόν και να (μην) μας γράφεις

Σχολιαστε