Εμείς και οι μετανάστες

Ιούν 29th, 2009 | | Κατηγορία: Διονύσης Γουσέτης | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

Δεν χωράει αμφισβήτηση για τα ευεργετήματα που απολαμβάνουμε από τους μετανάστες. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε ευρώ στην τσέπη. Δεν θα είχαμε την ανακούφιση που προσφέρουν σε μωρά, ηλικιωμένους, σε όλους μας, αντί πινακίου φακής. Ατυχώς, ορισμένα ακραία στοιχεία μεταναστών αμαυρώνουν την εικόνα. Βλέπουμε μάχες συμμοριών στο κέντρο της Αθήνας. Λαθρεμπόρους ειδών «μαϊμού» που έχουν κατακλύσει τους δρόμους. Trafficking, εμπόριο ναρκωτικών, πορνεία, μαχαιροβγάλτες, τσαντάκηδες, που καθιστούν την περιοχή πίσω από το Δημαρχείο ακατοίκητη.

Η αντιμετώπιση του όλου θέματος από την ελληνική κοινωνία φαίνεται ανάγλυφα στον Αγ. Παντελεήμονα. Προφανώς, δεν πρόκειται για άντρο των ρατσιστών. Κάποιοι όμως κλείδωσαν αυθαίρετα την παιδική χαρά, ως μέτρο εναντίον των μεταναστών. Τραμπούκοι των δύο ομοούσιων ολοκληρωτικών άκρων –Αντιεξουσιαστές και Χρυσή Αυγή– επενέβησαν βίαια. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την ανικανότητα της αστυνομίας. Και στις ευρωεκλογές, το ποσοστό του ΛΑΟΣ έφτασε το 15,79%.

Oλοι συμφωνούν ότι χρειάζονται ριζικά μέτρα. Oμως, οι προτάσεις είναι όπως πάντα ασύμβατες. Η κυβέρνηση σχεδιάζει στρατόπεδα που μοιάζουν περισσότερο κράτησης παρά φιλοξενίας. Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να μην υπάρχει κανένας έλεγχος της μετανάστευσης, να διαλυθούν οι συνοριοφύλακες, να νομιμοποιούνται άμεσα όλοι οι αφικνούμενοι μετανάστες!

Οι μετανάστες δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να προσαρμόζονται στις συνήθειες της χώρας. Στο ελληνικό ξεχαρβάλωμα. Στην αυθαιρεσία. Στην ατιμωρησία. Κατάλαβαν ότι οι νόμοι δεν τηρούνται και το αξιοποιούν, ακριβώς όπως και οι ιθαγενείς. Και δεν θα αλλάξουν όσο θα βλέπουν τους ιθαγενείς ατιμώρητους

Κανένα από τα μέτρα περιορισμού της παραβατικότητας των μεταναστών δεν θα πετύχει αν περιοριστεί στους μετανάστες και δεν συμπληρωθεί από σκληρή αντιμετώπιση των ακροδεξιών και ακροαριστερών ιθαγενών στοιχείων που ασελγούν ανενόχλητα πάνω στην κοινωνία. Οι μετανάστες δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να προσαρμόζονται στις συνήθειες της χώρας. Στο ελληνικό ξεχαρβάλωμα. Στην αυθαιρεσία. Στην ατιμωρησία. Κατάλαβαν ότι οι νόμοι δεν τηρούνται και το αξιοποιούν, ακριβώς όπως και οι ιθαγενείς. Και δεν θα αλλάξουν όσο θα βλέπουν τους ιθαγενείς ατιμώρητους.

Οι τεχνικές περιορισμού του οργανωμένου εγκλήματος υπάρχουν και εφαρμόζονται στην Ευρώπη. Τις αντέχει η καθ’ ημάς Ανατολή; Αντέχει π. χ. τη σύλληψη 1.000 ατόμων ή θα σηκωθούν και οι πέτρες –αριστερές και δεξιές– ότι διώκονται οι «αγωνιστές»; Αντέχει τη συνεχή παρουσία αστυνομίας στα πανεπιστήμια ή θα υποστούμε διαδηλώσεις ότι χτυπιέται η… ελευθερία έκφρασης; Από την άλλη, αντέχει την απαραίτητη απόδοση υπηκοότητας στα παιδιά που γεννιούνται εδώ ή θα υποστούμε την οργή εκείνων που προτιμούν τους μετανάστες στα γκέτο, ανυπεράσπιστους στην άγρια εκμετάλλευση, που όμως κρύβονται πίσω από τις ιδεοληψίες ότι νοθεύουμε το DNA του Περικλέους; Αν αυτά τα μέτρα δεν ληφθούν επειγόντως, το ξεχαρβάλωμα της χώρας θα φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή. Αν δεν έχει ήδη φτάσει. Και η κυβέρνηση, αν κρίνω από το ότι δεν αντέχει ούτε καν το πολιτικό κόστος να μαζεύει τα χιλιάδες παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα (παρά το χρήμα που θα της αποδώσουν), φοβάμαι ότι δεν έχει το σθένος να υπερασπίσει την κοινωνία ενάντια στα οργανωμένα τμήματά της.

Διονύσης Γουσέτης

——————————————————————–

Σημειώσεις:
Δημοσιεύτηκε στις 17/6/2009

4 σχόλια
Leave a comment »

 1. “Οι τεχνικές περιορισμού του οργανωμένου εγκλήματος υπάρχουν και εφαρμόζονται στην Ευρώπη………Αντέχει τη συνεχή παρουσία αστυνομίας στα πανεπιστήμια ή θα υποστούμε διαδηλώσεις ότι χτυπιέται η… ελευθερία έκφρασης;”

  Τα ελληνικά πανεπιστήμια ευθύνονται για την ύπαρξη οργανωμένου εγκλήματος!!! Εντυπωσιακός συλλογισμός…όσο και ανόητος…όσο και επικίνδυνος…που δεν διαφέρει και πολύ από τους αντίστοιχους συλλογισμούς των ελλήνων κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα.

 2. εμεις πλέον δεν θορυβούμαστε … ισα ισα τους κουνάμε το μαντύλι…

 3. Είναι μεγάλη ειρωνία που ο προηγούμενος σχολιαστής που διαστρέφει αυτά που γράφει ο Δ.Γ. έχει διαλέξει το ψευδώνυμο Στρεμμένος. Και ακόμη μεγαλύτερη αν δεν είναι ψευδώνυμο.

 4. “”Δεν χωράει αμφισβήτηση για τα ευεργετήματα που απολαμβάνουμε από τους μετανάστες. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε ευρώ στην τσέπη. Δεν θα είχαμε την ανακούφιση που προσφέρουν σε μωρά, ηλικιωμένους, σε όλους μας, αντί πινακίου φακής.””

  αλήθεια…πιστεύει κανείς κάτι τέτοιο…πως προσφέρουν οι μετανάστες….σε βαθμό που είναι επιτακτική η παρουσία τους?? έχουν τους ίδιους μισθούς με εμάς….μάλλον δεν τα ξέρετε καλά τα πράγματα….εμείς στην Κέρκυρα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι πάει να πει μετανάστης Αλβανός…όσα και να λέτε δεν μας πείθετε…..ρατσιστής δεν είμαι,αγαπάω τους ξένους που έχουν προβλήματα…σε λίγο θα είμαστε μεις ξένοι στον τόπο μας…
  και επειδή έτυχε και είδα και το άρθρο σας στην καθημερινή http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_07/04/2010_396583

  πλέον κατάλαβα καλά τι σκοπούς εξυπηρετείται..(ίσως και εν αγνοία σας….που δεν νομίζω..)

Σχολιαστε