Εργατοϋπαλληλοι μ.Μ. (μετά τη «Μαρφίν»)

Μάι 22nd, 2010 | | Κατηγορία: Ελλάδα | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

Τα μέτρα που όλοι ξέρουμε πάρθηκαν και ήδη υλοποιούνται. Αφορούν κατά κύριο λόγο τους απασχολούμενους στο δημόσιο τομέα. Υπάρχει όμως η τάση και η διάχυτη φημολογία ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα, σκληρότερα, για τον ιδιωτικό τομέα. Αυτά, αν όντως σκέφτονται να τα υλοποήσουν οι αρμόδιοι, ας το σκεφτούν δυο φορές. Οι υπάλληλοι και οι εργάτες του ιδιωτικού τομέα, στο συντριπιτικά μεγαλύτερο ποσοστό τους:

ό,τι κοπεί απ’ αυτούς θα το οικειοποιηθεί, τελικά, το «βαθύ δημόσιο» (προνομιούχοι των ΔΕΚΟ, επαγγελματίες πολιτικοί, μιζαδόροι των εξοπλισμών, μητροπολίτες, διάφοροι σύμβουλοι, επιχειρηματίες που λαδώνουν το δημόσιο, παπαδαριό που μουρμουράει πέντε χρυσοφόρες μπούρδες μέσα από τα γένεια του, μεσάζοντες κοινοτικών προγραμμάτων, επιδοτούμενοι αγρότες, εφαπαξίες των € 150.000, παρατρεχάμενοι των κομμάτων, χρήστες υπηρεσιακών αυτοκινήτων, αυτοπριμοδοτούμενοι δικαστές κ.λπ. κ.λπ.). Δηλαδή οι φταίχτες θ’ αρμέξουν τους μη φταίχτες

* Βρίσκονται έξω από το «βαθύ δημόσιο», δεν έχουν συνεπώς καμιά ευθύνη για τα ελλείμματά του.
* Εργάζονται ήδη σκληρότατα και κακοπληρωμένα (η «γενιά των 700 ευρώ» στον κόσμο του ιδιωτικού τομέα αναφέρεται. Και ήδη, ο ελάχιστος μισθός για τους νεοπροσλαμβανόμενους έπεσε στα 560).
* Έχουν να πάρουν αύξηση ένα, δύο ή και τρία χρόνια, συνεπώς είναι ανήθικο οι μισθοί τους να καθηλωθούν γι’ άλλο τόσο.
* Δεν έχουν λάβει λαδώματα, φακελάκια, δωράκια κ.λπ. Ούτε καμιά κράτηση, σε καμιά συναλλαγή, γίνεται ποτέ για λογαριασμό τους.
* Σπάνια κάνουν οικογένεια, υφίστανται πολλαπλούς εξευτελισμούς και ταπεινώσεις, ακόμα και σεξουαλική χρήση, προκειμένου να κρατάνε αυτή τη ρημάδα τη δουλειά τους με νύχια και με δόντια.
* Βλέπουν ήδη το ωράριό τους να επιμηκύνεται σε 10-12 ώρες, απλήρωτα.
* Στηρίζουν με την εργασία τους την πραγματική οικονομία, υφίστανται την οικονομική εκμετάλλευση από τον εργοδότη (υπεραξία το λένε) και πληρώνουν με τους φόρους τους τους μισθούς και τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.
* Ξέρουν ότι τα κόμματα και οι συνδικαλιστές κοιτάνε την πάρτη τους.
* Δεν έχουν τίποτα σταθερό, ούτε δεδομένο στο μισθό και στη ζωή τους.
* Βλέπουν πως ό,τι κοπεί απ’ αυτούς θα το οικειοποιηθεί, τελικά, το «βαθύ δημόσιο» (προνομιούχοι των ΔΕΚΟ, επαγγελματίες πολιτικοί, μιζαδόροι των εξοπλισμών, μητροπολίτες, διάφοροι σύμβουλοι, επιχειρηματίες που λαδώνουν το δημόσιο, παπαδαριό που μουρμουράει πέντε χρυσοφόρες μπούρδες μέσα από τα γένεια του, μεσάζοντες κοινοτικών προγραμμάτων, επιδοτούμενοι αγρότες, εφαπαξίες των € 150.000, παρατρεχάμενοι των κομμάτων, χρήστες υπηρεσιακών αυτοκινήτων, αυτοπριμοδοτούμενοι δικαστές κ.λπ. κ.λπ.). Δηλαδή οι φταίχτες θ’ αρμέξουν τους μη φταίχτες.

Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα (μαζί με τους φτωχούς μετανάστες και τις ανύπαντρες μανάδες) είναι οι αληθινοί προλετάριοι σ’ αυτή τη χώρα. Αντίθετα με κάτι άλλους, είναι αληθινοί εργαζόμενοι (όπως άλλωστε και οι αυτοαπασχολούμενοι) και όχι εικονική πραγματικότητα. Δεν προκαλούν ποτέ την κοινωνία, γιατί δουλεύουν. Δουλεύουν. Βρίσκονται στα γραφεία, στα μαγαζιά, στα εργοτάξια, στη λάντζα, στα σχολεία, στα εργοστάσια, στις σκάλες που καθαρίζουν, στα ναυπηγεία. Δεν έχουν χρόνο να διαδηλώσουν. Δεν παίρνουν σύνταξη μετά από δύο βουλευτικές θητείες. Δεν φέρνουν τρακτέρ στις εθνικές οδούς. Δεν βάζουν λουκέτο στην Ακρόπολη. Δεν ακινητοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν κατεβάζουν τους διακόπτες του ηλεκτρικού. Δεν υποχρεώνουν άλλους ν’ απεργήσουν με τη βία. Δεν κατακρατούν τα κοντέινερ στον Πειραιά. Δεν δηλώνουν συνεχώς ασθένεια. Δεν βρίσκονται μονίμως σε εκπαιδευτική άδεια. Δεν εκτοξεύουν δακρυγόνα και χημικά. Δεν καταλαμβάνουν σχολές. Δεν μπλοκάρουν τουρίστες στα λιμάνια. Δεν αφήνουν τα σκουπίδια αμάζευτα. Δεν κλείνουν τα νοσοκομεία. Δεν διακόπτουν την κίνηση στις λεωφόρους. Δεν τους χτυπάει άλλος την κάρτα. Μόνο δουλεύουν. Και ενίοτε, όπως έδειξε η περίπτωση της «Μαρφίν», χάνουν και τη ζωή τους κυνηγώντας το μεροκάματο, μη θέλοντας ν’ απεργήσουν και/ή υποχρεωμένοι από τον εργοδότη τους να εργαστούν.

Οι τελεωνειακοί θα πάρουν νέα επιδόματα μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ. Οι βουλευτές, ομόφωνα, θα πάρουν επίδομα από € 5.500 έκαστος για αγορά υπολογιστών. Άλλοι 16 υπάλληλοι διορίστηκαν στη Βουλή. Στρατιωτικοί και αστυνομικοί εξαιρέθηκαν από τα μέτρα. Η ορθόδοξη εκκλησία θα πληρώσει ψίχουλα

Οι υπάλληλοι και οι εργάτες του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν παρά δύο στοιχεία στα χέρια τους: την ηθική της εργασίας τους (ήδη ξεφτιλισμένη και μη αναγνωριζόμενη) και την απελπισία. Πολλή απελπισία, που ενισχύεται με τα νέα μέτρα και τις διάχυτες φήμες. Ας προσέξουν και οι εργοδότες, τουλάχιστον όσοι παρουσιάζουν κερδοφορία: είναι ανήθικο να μη μοιράζουν ένα μέρος των κερδών τους με κείνους που το παράγουν. Μακροπρόθεσμα αυτό συμφέρει και τους ίδιους. Γιατί αν η απελπισία φτάσει το “Freedom ’s just another word for nothing left to lose” (Ελευθερία σημαίνει να τα ’χεις χάσει όλα, του Κρις Κριστόφερσον με την Τζάνις Τζόπλιν), τότε ίσως μερικοί να τρίβουν τα μάτια τους. Κι ίσως ζήσουμε τότε αληθινές εξεγέρσεις, όχι «αιτήματα» βολεμένων και μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων.

Υ.Γ. Από την πρόσφατη ειδησεογραφία: Οι τελεωνειακοί θα πάρουν νέα επιδόματα μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ. Οι βουλευτές, ομόφωνα, θα πάρουν επίδομα από € 5.500 έκαστος για αγορά υπολογιστών. Άλλοι 16 υπάλληλοι διορίστηκαν στη Βουλή. Στρατιωτικοί και αστυνομικοί εξαιρέθηκαν από τα μέτρα. Η ορθόδοξη εκκλησία θα πληρώσει ψίχουλα. Οι εξοπλισμοί παραμένουν πλησίστιοι. Με τι μούτρα, εσείς, οι βολεμένοι του βαθέος κράτους, τολμάτε να κοιτάτε στα μάτια τα υπαλληλάκια και τα εργατάκια του ιδιωτικού τομέα;

Δημήτρης Φύσσας

——————————————————-

Σημειώσεις:
Δημοσιεύτηκε στην Athens Voice στις 19/5/2010

159 σχόλια
Leave a comment »

 1. (169) – Το ίδιο το κείμενό σου δεν αποδεικνύει εξαφάνισι του νερού !!!! – Αλλο αν η διαχείρησίς του είναι προβληματική, λόγω διαφορετικών επιπέδων διαβίωσης.
  Δηλαδή, άν εγώ πιώ ένα ποτήρ λιγότερο δεν σημαίνει καθόλου οτι θα πιεί ένα ποτήρι περισσότερο κάποιος στην Σαχάρα…….. (ακραίος!!)

  – Αλλο λίμνες με ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ύδατα και άλλο οι τεχνητές, φραγμάτων κλπ.
  – Αλλο να επαναφέρεις μια λίμνη για λίγα πουλιά , κατακλύζοντας στρέμματα χωραφιών, και άλλο να δημιουργείς νέους υδροβιότοπους.

  – Οπωσδήποτε, εύχομαι να βγεί κάτι καλό απο όλη αυτή την οικολογική κίνηση, αλλοιώς, σε 30 τόσα χρόνια θα βρίζουν τα τότε παιδιά για το τί άφησαν οι γονείς τους……………..

  – Λειψυδρίες, πλημμύρες, υφαίστεια, κυκλώνες , κλπ κλπ ΠΑΝΤΑ υπήρχαν.
  Αυτό που ΔΕΝ υπήρχε ήταν η άφθονη πληροφόρησις………
  – Στο παρελθόν η πληροφόρησις ήταν ή ελλιπής ή καθυστερημένη ή ευκόλως παραποιημένη, ή όλα μαζί, ή και ΑΚΡΙΒΗ και είδος πολυτελείας…………….

 2. Ο,τι και να λέμε ο Ψωμιάδης (ΝΔ) θέλει ένα μπερτάκι ξύλο. Δεν ξέρω ποιος θα βρεθεί να του το ρίξει.

 3. O,τι και να πούμε ο Ψωμιάδης (ΝΔ) θέλει ένα μπερτάκι ξύλο. Δεν ξέρω ποιος θα του το δώσει.

 4. @Spyridon44

  “(169) – Το ίδιο το κείμενό σου δεν αποδεικνύει εξαφάνισι του νερού !!!! – Αλλο αν η διαχείρησίς του είναι προβληματική, λόγω διαφορετικών επιπέδων διαβίωσης.”

  Σπυρίδων, μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε μου φαίνεται. Πως αντιλαμβάνεσαι την παρακάτω πρόταση;

  “Στο 60% των Ευρωπαϊκών πόλεων με πάνω από 100.000 κατοίκους το νερό καταναλώνεται ταχύτερα από ότι αναπληρώνεται. Αν και υπάρχουν και άλλοι τρόποι γιά να συγκεντρωθεί νερό, απαιτείται περισσότερο κόστος γιά κάτι τέτοιο.”

  Το πρόβλημα γιά την Ευρώπη δεν είναι η έλλειψη νερού. Είναι η αύξηση του κόστους του νερού.

  Φυσικά υπάρχει το ζήτημα της αύξησης του πληθυσμού που έθιξες, της άυξησης του επιπέδου διαβίωσης που έθιξα, καθώς και της αύξησης της ενέργειας στην γήινη ατμόσφαιρα από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης λόγω του “φαινομένου του θερμοκηπίου” που αυξάνει τα βίαια φυσικά φαινόμενα και προκαλεί πολλές παρενέργειες.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Tropical_cyclone#Long-term_activity_trends

  “While the number of storms in the Atlantic has increased since 1995, there is no obvious global trend; the annual number of tropical cyclones worldwide remains about 87 ± 10. However, the ability of climatologists to make long-term data analysis in certain basins is limited by the lack of reliable historical data in some basins, primarily in the Southern Hemisphere.[127] In spite of that, there is some evidence that the intensity of hurricanes is increasing. Kerry Emanuel stated, “Records of hurricane activity worldwide show an upswing of both the maximum wind speed in and the duration of hurricanes. The energy released by the average hurricane (again considering all hurricanes worldwide) seems to have increased by around 70% in the past 30 years or so, corresponding to about a 15% increase in the maximum wind speed and a 60% increase in storm lifetime.”

  Με λίγα λόγια:

  Στον Ατλαντικό ωκεανό τα πράγματα χειροτερεύουν από το 1955 και μετά. Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία γιά τον υπόλοιπο πλανήτη, αλλά από τα λίγα που έχουμε γιά τα τελευταία 30 χρόνια, ο μέσος τροπικός κυκλώνας στον πλανήτη έχει αυξήσει την ενέργεια του κατά 70%, την ταχύτητα του κατά 15% και την διάρκεια ζωής του κατά 60%.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Tropical_cyclone#Global_warming

  The U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration Geophysical Fluid Dynamics Laboratory performed a simulation to determine if there is a statistical trend in the frequency or strength of tropical cyclones over time. The simulation concluded “the strongest hurricanes in the present climate may be upstaged by even more intense hurricanes over the next century as the earth’s climate is warmed by increasing levels of greenhouse gases in the atmosphere”.

  Με λίγα λόγια, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει την εμφάνιση και την διάρκεια των τροπικών καταιγίδων.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Tropical_cyclone#Mechanics

  “A tropical cyclone’s primary energy source is the release of the heat of condensation from water vapor condensing at high altitudes, with solar heating being the initial source for evaporation…”

  Η μεγαλύτερη πηγή της ενέργειας ενός τροπικού κυκλώνα είναι η θερμική ενέργεια που εκπέμπεται από τον ήλιο, η οποία δημιουργεί υδρατμούς οι οποίοι φτάνουν σε μεγάλα υψόμετρα (γιά αυτό και έχουμε τροπικούς κυκλώνες συνήθως – αν όχι πάντα – το καλοκαίρι)

  Αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενεργό γιά την Καραϊβική.

  Υπόψιν ότι, αν εξαιρέσουμε τον ορατό κίνδυνο της ερημοποίησης, και την πιθανότητα αυξημένης ηφαιστιακής δραστηριότητας αν ισχύει η θεωρία ότι η Γή εκπέμπει την πλεονάζουσα ενέργεια μέσω των ηφαιστιακών εκρήξεων, Η Ελλάδα δεν απειλείται και τόσο από οικολογικές καταστροφές. Ευελπιστώ ότι θα βγάλουμε άκρη με την μόλυνση του περιβάλλοντος, λόγω βελτίωσης της τεχνολογίας και με άλλα μέσα επίσης.

  Τώρα, όσον αφορά την πληροφόρηση, αυτή έχει όντως αυξηθεί και έχει σώσει πολλές ζωές εκεί που υπήρχε. Εκεί που δεν υπήρχε, τους πήρε το τσουνάμι…

  Οι “Οικολόγοι”, “Πράσινοι”, κ.λ.π. δεν είναι απαραίτητα σοβαρές οικολογικές κινήσεις. Οι Πράσινοι της Γερμανίας είναι μάλλον ένα καιροσκοπικό κόμμα που ενδιαφέρεται μόνο γιά την συγ-κυβέρνηση. Το Άρδην που διάβασα σήμερα είχε μία πάρα πολύ ωραία ανάλυση γιά αυτούς τους δήθεν Οικολόγους…

 5. @ κε Χούχουλη (ή Χουχούλη)
  για τον γιαχβέ αγαπητέ μου. Διασκεδάζω μια καλή μονομαχία με γάντια εν είδει γαλλικής αριστοκρατίας ή ακόμα και βλάχικης α λα Μαρια Πενταγώτισσα ή ακόμα και στο Ελ Πάσο as much as the next person αλλά η διένεξις ανάμεσα σε Χασαπογιάννη-Χουχουλη left much to be desired και δεν επρεπε να καταλήξει ετσι αδοξα. Δεν καταλαβαινω γιατι χαιρεσθε λοιπόν. Ειναι όπως ο Παπαντρέας τότε που εφώναζε για τον χονδρό οταν ηταν αντιπολίτευση (sic) και μετά ειδε τα αγγουρια όταν εγινε “κυβερνηση”. Ποια αγγούρια να μου πείτε-αυτος συνεχίζει να ξημεροβραδιάζεται στο California fitness (όπισθεν Βωβου) για να κάνει σώμα αλλά όπως και να το κάνουμε.. για ενα ιματζ ζούμε-ιδιαιτέρως στα γκομενάκια. Πραγματικά λυπάμαι και εγώ με την σειρά μου για την αποχώρηση του κου Χασαπογιάννη που ηταν το αλάτι της e-roosterικης γης μιας και προϋπηρχε εδώ όπως ο Κρόνος ενα πράγμα και ο χρόνος θα δείξει εαν το πραξικοπημα θα ειναι αντάξιο της βασιλείας. Tα αποτελέσματα αυτήν τη ώρα ειναι αρνητικα πάντως οφείλω να ομολογησω μιας και η κουβέντα στράφηκε προς την εκτροπή του αχελώου. βεβαια δεν βοηθάει κι αυτό το ερμο το δακρύβρεκτο πρωτοσέλιδο με την μαρφίν που έχει κρατησει όσο δεν κράτησαν οι ειδησεις για τους τρεις νεκρούς και για τον αναρχικό σκύλο όλες μαζί αλλά η καλή ημέρα από την ωραία της φαίνεται που λένε και στο χωριό μου

  βέβαια θα μου πειτε “δεσποινίς, (κυρία παρακαλώ απο 7/5), εμένα με ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια. Να πατάξω τους αντιρρησίες. Να αφυπνίσω τον λαό. Να μεταλαμπαδεύσω την γνώση. Να κυρηχτώ βασιλέας πασών των ρωσιών. Να ρίξω τις τιμές στα σουπερμάρκετ. Να γινω παιδονόμος. Να εξυγιάνω το ρουστερ. Να φερω την Ελλάδα στην μετα-γιουροβιζιον εποχη” Διαλέγετε και παίρνετε. Προσοχή ομως-δώστε λίγη σημασία και στο φαινεσθαι. Για να καταλάβετε-η ασπιρίνη ανήκει στην κατηγορία των “ηρωικών φαρμάκων” οπως η μορφίνη, η πενικιλλίνη κλπ-ειναι ενα απο αυτά που αυξησαν το προσδόκιμο ζωής, βελτίωσαν την ποιότητά της κλπ και που γενικα μας εκαναν να γινουμε τοσοι πολλοι οσοι ειμαστε τώρα (συμπεριλαμβάνω και τους μη καυκάσιους-τι να κανω…). Σημερα αν πηγαινε να πάρει εγκριση κυκλοφορίας απο FDA και λοιπους δεν θα εμπαινε ουτε απο το παράθυρο. ουτε καν με την εντοπιότητα της Τζακρή. Δεν ξερω αν με αντιλαμβάνεσθε. δουλεψτε λίγο με το μπρουταλιτέ σας. Οι μετροσέξουαλ παραμένουν ιν! Πχ εκεινο το λογυδριο για τις ασυνεχειες του χασαπογιάννη (βαριέμαι να δω ποιο νουμερο σχολίου ειναι-παντως ενα απο τα παραπανω) dude, that was really NOT cool…. Αυτα τα καναμε στο σχολείο (νηπιαγωγείο) οταν ελεγε η συμαθητρια πως αυτή και οχι εμεις ειμασταν η επισημη συζυγος του τραγουδιστη των A-ha
  οσο για την αριστερη συνιστώσα της περιοχής (κκ μαριος, ρεμπελ ισως και sanctuary-sorry εσενα δεν σε παρακολουθω πολυ-από τους cult το πήρες ε?) ρε παιδιά μην δείχνετε ποσο μικροψυχοι εισθε-ντροπή. γενικά δεν νομίζω πως εισθε μικροί απλά δεν το χρησιμοποιείτε καλά (βεβαια το δειγμα ηταν πολύ μικρό και φοιτητικό για να βγει μια στατιστικά σημαντικη συσχέτιση αλλά όλοι επί προσωπικού μιλάμε στην τελική) τόσο καιρό λουφάζατε που σας την εριχνε στα αυτια ο χασαπογιάννης (ελα μην το αρνειστε σας βλέπει ο νονος ψηλά!) και όταν η φιλελεύθερη παρτίδα υπέστη μειωση βγηκατε σαν τα σαλιγκαράκια-λειμακώνες. Τι να πω με αυτους τους παραδοσιακούς αριστερούς… χειρότερα και από κακή πούστρα στο Pierros-κρατάνε μανιάτικο από τον εμφύλιο. παρακαλω αυτα τα σχόλια μην τα παρετε ως ερεισμα για διάλογο. αρκετα ανεχομαστε τους συνδικαλιστές σας in real time τουλαχιστον στο ιντερνετ εχουμε την πολυτελεια να σας διαγραφουμε. αλλά τι διάλογο φοβάμαι η δυστυχής… το πολύ πολύ να πετάγατε κανένα άσχετο τσιτάτο το οποίο θα αποστόμωνε τον συνομιλητή και ταυτόχρονα θα γιάτρευε και την ποδάγρα. αυτή ειναι ίσως και η μοναδική ομοιότης του εκαστοτε κομμουνιστή με το θεότεκνο Σπαλιάρα-το σύνδρομο Ασπέργκερ.

  αυτά για να καταθέσω και εγώ την δική μου γουτσουγουτσου θηλυκή και γλυκιά ματιά! Στο επόμενο επεισόδιο! καλοκαιρινό μους νισουάζ με κάστανα από την Βέφα και τι θα φορεθει στις πλαζ τον δεκαπενταυγουστο-γιατί προς τα εκεί βλέπω να πηγαινει η θεματολογία της νέας τάξης πραγμάτων
  στην ΝΥ αδερφές μου στην ΝΥ!
  χχχχ

 6. (176) – Χαράς το κουράγιο σου , για το “σεντόνι” που έγραψες…………………..

  Αντιλαμβάνομαι οτι το πρόβλημα δεν είναι η υπάρχουσα ποσότης του νερού , αλλά η ηυξημένη κατανάλωσις, επομένως, ναί, η συγκέντρωσις αυξημένου πληθυσμού σημαίνει και περισσότερα έξοδα για εξεύρεση νερού “εκεί που το θέλει ο άνθρωπος”.

  – Στην μετάφραση λέει “δεν υπάρχει ΕΜΦΑΝΗΣ παγκόσμια τάση”………………………. Και αφού το λέει αυτό το “αν” και “ισως” και “δεν”, χτίζει ολόκληρη θεωρία πάνω σε ΕΝΔΕΙΞΕΙς των τελευταίων 30 ετών.
  – Για να θυμίσω,
  – Εν έτει 1980-1982, (πριν 30 χρόνια), μας διαβεβαίωναν οτι η στάθμη της θάλασσας θα έχει ανέβει το 2000 κατα τουλάχιστον 80 εκατοστά……..
  – (ασε το δούλεμα με τα κομπιο΄θτερς κλπ κλπ)

  – Μην μου ζητάς να πιστέψω τέτοια συνονθυλεύματα “υστεροσκόπων”…………………

  Θα συνεχίσω, εν καιρώ – δεν έχω τα κουράγια σου……

  .

 7. Ενταξει 177 οτι πεις.Καθησες μια ωρα να γραψεις αυτην τη βλακεια?Γιατι περι βλακειας προκειται οταν καθεσαι και ξεκατινιαζεσαι στο μπλογκ.Αν και εχω την αισθηση οτι εχεις γραψει παλιοτερα….Παντως μην εχεις την αισθηση οτι τουλαχιστον οσον αφορα το ατομο μου κοιμαμαι και ξυπναω με την εννοια αν θα γραψει ο κ.Χασαπογιαννης στο μπλογκ και ο καθε Χασαπογιαννης.Δε θελω να σε σοκαρω αλλα στην καθημερινοτητα μου εχω πολυ περισσοτερα και σημαντικοτερα πραγματα να ασχοληθω ξερεις.Απο εκει και επειτα αν θελει ο κ.Χασαπογιαννης να ξαναγραψει στο e-rooster τον εμποδιζει κανεις?Τελος παντων λιγο ακομα και τα απαυτα μου θα γινουν τσουρεκια με το ζητημα αυτο.

 8. Και επιπλεον οι εξυπναδες του στυλ “Ας τους νευριασουμε για να φυγουν και να μην ξαναγραψουν” να ξερουν καποιοι οτι δε θα πιασουν τοπο.Αν καποια στιγμη παψω να σχολιαζω αυτο θα γινει αν το αποφασισω με καθαρα προσωπικα κριτηρια οπως ο διαθεσιμος χρονος μου,το ενδιαφερον που θα παρουσιαζει ενα θεμα και το κατα ποσον κρινω οτι μπορω να σχολιασω ενα θεμα βαση των πολλων η των λιγων γνωσεων που εχω για αυτο.Με αυτα τα κριτηρια σχολιαζω και καποιους μηνες τωρα(και δε “λουφαξα”εξαιτιας κανενος) χωρις να αποβλεπω σε καποιο προσωπικο κερδος παρα μονο την ασκηση μιας δραστηριοτητας που μου αρεσει.Αν καποιος πανω μου και πανω σε καποιους αλλους συνομιλητες διακρινει πρακτορες της CIA,KGB,των ελοχιμ η των νεφελιμ μαλλον πρεπει να αναζητησει τις αιτιες για αυτο στη δικη του ψυχοσυνθεση.
  Υ.Γ Θεωρω περιττο να τονισω πως τις περισσοτερες φορες διαβαζω την αρθογραφια του σαιτ χωρις αυτο να συνοδευεται απο σχολιο.Η ιστοσελιδα αν και δε με βρισκει συμφωνο τουλαχιστον τη θεωρω σοβαρη και χωρις να κολακευσω απολυτως κανεναν θεωρω οτι το επιπεδο πολλων σχολιαστων ειναι υψηλο και τα σχολια τους ακρως ενδιαφεροντα και αν ειναι δοκιμος ο ορος επιμορφωτικα η ενημερωτικα.

 9. Kαι τελος το γελοιο της υποθεσης ειναι οτι καποιοι λενε οτι ο κ.Χασαπογιαννης σας εριχνε στα αυτια κλπ.Ρολο εκπροσωπου ειχε βρε παιδια?Εσεις δηλαδη τι κανατε?Τοσο ακλονητες θεσεις εχετε?Και τωρα δηλαδη βαρεθηκαν καποιοι να ριχνουν στα αυτια και δε σχολιαζουν πια?