Η “Πράσινη» Νέα Δημοκρατία ίσον το «μπλε» ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μάι 6th, 2009 | | Κατηγορία: Ελλάδα, Πολιτική | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

«Η ταύτιση μιας παράταξης – κόμματος με αρνητικές επιλογές – πραγματικές , η άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής «πράσινης – ΠΑ.ΣΟ.Κ.» ως κακό παράδειγμα είναι ένα «ολοκληρωτικό» επιχείρημα για την ιστορία και τις προθέσεις μιας ιστορικής παράταξης – κόμματος όπως το ΠΑ.ΣΟ.Κ.»
Απόφθεγμα του Γεωργίου Παπούλια, φίλου και πολιτικού συνομιλητή.

(Το άνω απόφθεγμα αποτέλεσε την αφορμή κουβέντας μου με το Γ. Παπούλια πάνω στα διαχρονικά ζητήματα της εθνικής οικονομίας και πολιτικής. Τα συμπεράσματά μου μπορείτε να δείτε διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο.)

Η πολιτική ιστορία της χώρας μας βρίβει από αντιθέσεις και διχασμούς. Σχεδόν η δημιουργία του ελληνικού Κράτους στηρίζεται άμεσα κι έμμεσα σε διχαστικές τάσεις που δεν έπαψαν να ταλανίζουν τους επαναστατημένους Έλληνες. Από μικροί ανατραφήκαμε με την ιδέα πως η διχόνοια κατέστρεψε τους Έλληνες αλλά η ομόνοια ήταν ο καλύτερος σύμμαχός τους για την επίτευξη ανώτερων σκοπών.

Κι όμως σήμερα στην πιο σύγχρονη έκφανση της μικροπολιτικής μας ζωής, ισχυρίζομαι, ότι δεν πάσχομε τόσο από ουσιαστικές διχογνωμίες όσο από αλληλοκαλύψεις θέσεων και πολιτικών πρακτικών μεταξύ των δύο αστικών κομμάτων δηλ. της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Μάλιστα θεωρώ ότι αυτή η αλληλοκάλυψη δίνει μεν στα κόμματα εξουσίας μια ασφάλεια και σιγουριά όσο αφορά τη διαδοχή τους στη διακυβέρνηση της χώρας σε βάρος όμως δυστυχώς σε αναθεωρητικές ή μεταρρυθμιστικές (εκσυγχρονιστικές) επιλογές. Η όσμωση των δυο κομμάτων ,(κατά την περίφημη πρόβλεψη του Anthony Downs, «Οικονομική Θεωρία της Δημοκρατίας», Παπαζήσης, Αθήνα, 1997), βαίνει αργά αλλά σταθερά τροχοπέδη στον εκσυγχρονισμό της πολιτικής μας μεσοπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τα κατά καιρούς προγράμματα των δύο μεγάλων κομμάτων θα έπρεπε χοντρικά να είχαμε τα εξής: Η Νέα Δημοκρατία να είναι ένα δεξιό, συντηρητικό κόμμα βαθιά προσηλωμένο στις αρχές του κράτους Δικαίου, στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, στην παραγωγική δύναμη της αγοράς, να επιθυμεί στην κοινωνία την τάξη και την ασφάλεια, με χρώμα – σύμβολο, όπως γνωρίζουμε το «μπλε».

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την άλλη, όφειλε να είναι ένα κόμμα σοσιαλιστικό, έστω σοσιαλδημοκρατικό, αριστερό, αποδεχόμενο όλους τους αστικούς θεσμούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου σήμερα, προοδευτικό και ανανεωτικό, ευαίσθητο σε κοινωνικά και οικολογικά θέματα, δίνοντας έμφαση στο κοινωνικό Κράτος, στηριζόμενο στην αγορά και τους φορείς της υπό τον έλεγχο ή την ψιλή εποπτεία του Κράτους, με χρώμα σύμβολο το «πράσινο».

Ο πολίτης τώρα γνωρίζει, ότι από όλα τα κόμματα ή τους συνασπισμούς κομμάτων ή κινήματα ή κινήσεις πολιτών, μόνο τα δύο μεγάλα είναι εκείνα τελικώς που θέλουν κι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Δεν υπάρχουν ενδείξεις από μικρά κοινοβουλευτικά κόμματα, ότι έχουν αναπτύξει νοοτροπίες συνεργασίας μετεκλογικής, με συνέπεια όλα αυτά τα κόμματα είτε να γίνονται διαμαρτυρίας και έκφρασης δυσαρέσκειας είτε λαϊκιστικά, επομένως εκ θέσεως μη δυνάμενα να συμβάλλουν δυναμικά στη διακυβέρνηση της χώρας.

όσο κι αν υβρίζονται σε επίπεδο καφενείου οι δυο μεγάλοι, η απάντηση δυστυχώς βρίσκεται, ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι εντός Βουλής που μπορούν κι θέλουν να αναλάβουν ευθύνες. Ο λαός το γνωρίζει τούτο αρκετά καλά κι πολύ σοφά το εκφράζει αυτό με τη ψήφο του

Τελικώς δηλαδή όσο κι αν υβρίζονται σε επίπεδο καφενείου οι δυο μεγάλοι, η απάντηση δυστυχώς βρίσκεται, ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι εντός Βουλής που μπορούν κι θέλουν να αναλάβουν ευθύνες. Ο λαός το γνωρίζει τούτο αρκετά καλά κι πολύ σοφά το εκφράζει αυτό με τη ψήφο του, χωρίς να σημαίνει τούτο διόλου έκφραση του επάρατου δικομματισμού, που τόσο άστοχα δυσφημούν οι μικροί του κοινοβουλίου, όταν στην ουσία αυτοί, οι μικροί, με τις πολιτικές τους στρατηγικές της μη συνεργασίας μεταφέρουν το όλο διακύβευμα της διακυβέρνησης στους μεγάλους του Κοινοβουλίου.

Αναγκαστικά λοιπόν πέφτει το βάρος της ανάλυσής μου στα δύο μεγάλα κόμματα, διότι θεωρώ πως η πολιτική μας ζωή τελικά διαμορφώνεται από την παράλληλη ιδεολογική και πρακτική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Θα ήθελα τέλος να επισημάνω τη θετική εξέλιξη των τελευταίων δεκαετιών όσο αφορά στο ξεπέρασμα διχαστικών στάσεων πολιτών και πολιτικών πάνω στο σχήμα «Δεξιά- Αριστερά» και στα εμφυλιακά συμπλέγματα. Τώρα βέβαια εκ του ασφαλούς γνωρίζουμε, πόσο καταστροφικός στη διαμόρφωση δημοκρατικής νοοτροπίας στην οργάνωση του Κράτους όσο στη διακυβέρνηση του τόπου αλλά όσο και στις στάσεις και δράσεις των πολιτών υπήρξε ο εμφύλιος πόλεμος του 1946-1949 για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ίσως με μοναδικό όφελος τη μη χειραγώγηση της Ελλάδας σε «ερυθρά» ολοκληρωτικά συστήματα σοβιετικού τύπου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει την αποφυγή γενικευμένης πολιτικής αστάθειας όσο και της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967-1974 και την ανάπτυξη, εξαιτίας της προαναφερόμενης καταπίεσης και ελέγχου από πλευράς της κρατικής δραστηριότητας (πατερναλιστική διακυβέρνηση), μιας δραστήριας και παγκοσμίου αναγνώρισης πολιτισμικής αντίδρασης και αντίστασης (ποίηση, δράμα-θέατρο, μουσική, δημοσιογραφία, λογοτεχνία, παντού έχουμε την αντίσταση του πνεύματος: Μ. Θεοδωράκης, Μ. Χατζιδάκις, Γ. Μαρκόπουλος, Σ. Ξαρχάκος, Γ. Ρίτσος, Ο. Ελύτης, Γ. Σεφέρης, Μ. Κατράκης, Ε. Λαμπέτη, Μ. Μερκούρη, Θ. Βέγγος, Ν. Καζαντζάκης, Ε. Παπανούτσος, Γ. Λαμπράκης, Τ. Καρέζη, Π. Φυσούν, κ. λοιποί, είναι ένας ατελείωτος κατάλογος προσωπικοτήτων της δράσης και του πνεύματος από όλους τους καλλιτεχνικούς-ακαδημαϊκούς χώρους).

Όμως η απάλειψη του εμφυλιακού συμπλέγματος από την πολιτική σκηνή με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται ως απάλειψη των πολιτικών διαφορών, στίγματος και κατεύθυνσης των πολιτικών κομμάτων αλλά το εναντίον. Το πνεύμα ανεκτικότητας του άλλου και του διαφορετικού στην πολιτική κάτω από τους γενικούς κανόνες του κράτους Δικαίου αποτελεί τη βασική προϋπόθεση προόδου και αποτελεσματικότητας του πολιτικού μας συστήματος.

Ισχυρίζομαι, όπως κι ο τίτλος υπονοεί, ότι, μετά την περίοδο διακυβέρνησης του κ. Κ. Μητσοτάκη (1990-1993), που υπήρχε ξεκάθαρο ιδεολογικό-πολιτικό στίγμα φιλελεύθερης απόχρωσης της τότε κυβερνητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας αλλά χλιαρής εφαρμογής λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας παρά των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων σε διάστημα ενός έτους που έδινε σημαντική ποσοστιαία διαφορά μεταξύ Ν. Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπέρ της πρώτης, οι διακυβερνήσεις κυρίως του κ. Κ. Σημίτη αλλά και μετέπειτα του κ. Κ. Καραμανλή, δανείζονταν μέτρα, αντιλήψεις και στοχοθεσίες πιο πολύ από τη «φαρέτρα» του αντιπάλου τους όσο από το ιδεολογικό δικό τους οπλοστάσιο.

τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας δε φροντίζουν να έχουν ένα ξεκάθαρο πολιτικό προγραμματικό λόγο και στόχευση πρακτικής πολιτικής, ώστε ο πολίτης να μπορεί ξεκάθαρα να επιλέγει, ανάμεσα παραδείγματος χάριν σε περισσότερους φόρους- λιγότερους φόρους, τόνωση της οικονομίας ή διεύρυνση και εμβάθυνση του κοινωνικού κράτους

Η κριτική που ασκώ τώρα, δεν είναι της μορφής π. χ. , αν οι σοσιαλιστές θέλουν να εφαρμόσουν φιλελεύθερη πολιτική αναγκαστικά θα αποτύχουν ή αν οι συντηρητικοί εφαρμόσουν κοινωνική πολιτική, θα τα θαλασσώσουν. Όχι, δεν εξετάζω αυτή τη διάσταση. Ούτε βλέπω άλλες διαστάσεις, π.χ. της ηθικής (θα ήταν πρέπον να αντιγράφει το ένα το άλλο κόμμα εξουσίας τόσο απλά;) ή της ικανότητας ή της ανικανότητας (γιατί να δανείζονται οι μεν από τους άλλους ιδέες, μέτρα , λογικές..). Δεν εννοώ πως αυτές οι θέσεις είναι ασήμαντες αλλά δεν τις εξετάζω, γιατί με απασχολεί κάτι άλλο. Επίσης δεν ισχυρίζομαι, ότι τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα απέτυχαν πλήρως και σε όλα. Υπάρχουν παραλείψεις και λάθη που από το εκάστοτε κάθε φορά παρελθόν αναφύονται στο παρόν ή πρόκειται να αναφανούν στο μέλλον (δες οικονομικά προβλήματα της χώρας), «τα κληρονομούμενα προβλήματα», τα οποία διαιωνίζονται, εξαιτίας, κατά την προσωπική μου γνώμη, δομικών αντιφάσεων ή ανεπαρκειών που δεν επιτρέπουν στο πολιτικό σύστημα κατά τη διαδοχή κομμάτων εξουσίας να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα.

Κι εδώ εστιάζεται η κριτική μου. Για μένα προσωπικά το κέντρο βάρους τέτοιων είδους προβλημάτων βρίσκεται στο γεγονός, πως τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας δε φροντίζουν να έχουν ένα ξεκάθαρο πολιτικό προγραμματικό λόγο και στόχευση πρακτικής πολιτικής, ώστε ο πολίτης να μπορεί ξεκάθαρα να επιλέγει, ανάμεσα παραδείγματος χάριν σε περισσότερους φόρους- λιγότερους φόρους, τόνωση της οικονομίας ή διεύρυνση και εμβάθυνση του κοινωνικού κράτους. Με φόντο την τετραετία να μπορεί να επιλέγει ο πολίτης το είδος και το εύρος της πολιτικής μέσω των κομμάτων που επιλέγει. Αυτό το ξεκάθαρο ανταγωνιστικό τοπίο είναι που λείπει από την πολιτική μας σκηνή και γι’ αυτό έχουμε την αίσθηση ότι ζούμε σε μια πολιτική θολούρα, όπου το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πότε-πότε μοιάζει να γίνεται «μπλε» και η Νέα Δημοκρατία «πράσινη». «Τα όνειρά μας γκρι!»

Το πολιτικό σύστημα, κατά την άποψή μου, θα χρειαζόταν ισορροπία στο χρόνο διακυβέρνησης, τούτο εστίν ο χρόνος διακυβερνήσεως ακολουθεί τους αριθμούς 4, 8 και εναλλαγή των δυο κομμάτων εξουσίας, τούτο εστί ότι τα 8 χρόνια διακυβερνήσεως θα τείνει να γίνεται το ανώτατο όριο διακυβερνήσεως ενός κόμματος, με την βασική προϋπόθεση βέβαια ότι τα πακέτα πολιτικής μεταξύ των δύο κομμάτων θα είναι ευανάγνωστα, ξεκάθαρα, ιδεολογικά προσανατολισμένα (π.χ. διαπιστώνω το εξής πρόβλημα σύμφωνα με την ανάλυσή μας, η αιτία του βρίσκεται εκεί, θα το αντιμετωπίσω έτσι) εφαρμόσιμα και αξιολογήσιμα. Μην ανησυχούμε, ο πολίτης στο τέλος , όταν το τοπίο είναι καθαρό, ξέρει να δαμάζει τα προσωπικά του συμφέροντα και να κρίνει ή να επιδοκιμάζει τα γενικά, συλλογικά κτλ.. Λοιπές στρατηγικές και κρίσεις των κομμάτων και πολιτικών για το εκλογικό σώμα με πείθουν πιο πολύ για την εμμονή των κομμάτων στην εξουσία παρά για την αγαθή τους πρόθεση περί του καλού της κοινωνίας!!!

Στο τελευταίο ερώτημα μου, αν θα μπορούσαν «οι μεγάλοι» του κοινοβουλίου να μάθουν από τους «μικρούς», η απάντηση είναι: ΝΑΙ. Όχι όμως από τους «μικρούς» εντός του κοινοβουλίου αλλά εκτός αυτού κι από αυτούς μάλιστα που δεν αναμασούν την ίδια αριστερή καραμέλα της διαμαρτυρίας ενάντια στο «φευ!» καπιταλιστικό σύστημα αλλά από εκείνους που έχουν μάθει να εργάζονται συστηματικά, χωρίς να αιθεροβατούν, να ελέγχουν τα πράγματα στο βάθος τους κι επιστημονικά προτείνοντας θαρραλέα τις αναγκαίες λύσεις με δίκαιο τρόπο, όχι τον σύνηθες νεοελληνικό.

Σωκράτης Μεταξάς

16 σχόλια
Leave a comment »

 1. Το απόφθεγμα είναι επιεικώς ασύντακτο.

 2. Μόλις διάβασα και το υπόλοιπο κείμενο. Βρίθει λαθών κάθε είδους (στίξης, γραμματικών, συντακτικών, ύφους). Διορθώστε το, γιατί μάλλον προσπαθείτε να πείτε κάτι ενδιαφέρον.

 3. Το “απόφθεγμα είναι μάλλον ακαταλαβίστικο, αλλά ίσως πράγματικη ελέχθη με σιβυλλική μορφή…….
  – Το άρθρο, αντιληπτόν, αλλά θα ήταν πιό εύπεπτο αν είχε “χτενισθεί” λίγο.
  – Κατα τα άλλα : ίσως οι αντιθέσεις μας κρατάνε εν ζωή…..

 4. Καλά,εσείς από ολόκληρο το κείμενο που διαβάσατε το μόνο που βρήκατε να σχολιάσετε ήταν τους τόνους και τη σύνταξη??Αχ ρε ραγιά,ποτέ δεν θα αλλάξεις

 5. Exw olh thn kalh diathesh na symfwnisw me to arthro “epi ths arxhs”. Dhladh ontws h Nea Dimokratia kai to Pasok exoun arketa koina shmeia stis programmatikes tous theseis kai topothetiseis epi epikairwn thematwn! To mono pou den mporw na katalavw einai giati ayto prepei na apotelei arnhtiko gegonos? Kai oi dyo paratakseis einai paratakseis pou exoun ws stoxo thn diakyvernhsh ths xwras..logiko einai na yparksoun sygkliseis se meizona themata kai apofyges askopwn dogmatismwn tou parelthontos! Eksallou kata thn tapeinh mou apopsh, to kyrio krithrio mias politikhs prwtovoulias den einai oi protheseis (katw apo tis opoies efarmozetai) alla h apotelesmatikothta ths. Gia ayton ton logo pistevw pws an ta dyo kommata efarmozoun epi merous politikes pou den synadoun me thn ideologikh tous taytothta..ayto den einai aparethta kako. Gia paradeigma poios tha mporouse na diafwnhsei pws oi klimatikes allages kai to perivalon einai mia proklhsh (px: aswpos)? Epishs exw thn aithhsh pws den tha mporouse na amfisviththei to gegonos o,ti sthn oikonomia apaitountai oi “pleon perivohtes” metarythmiseis?…En katakleidi loipon proswpika pistevw pws h erwthsh pou paramenei einai poios tha mporesei na kyvernhsei pio apotelesmatika.

 6. Αγαπητέ Ανδρέα,
  συμφωνώ κι εγώ μαζί σου, ότι κατ’ ανάγκην δεν είναι κακό το να υπάρχει μια είδους συναίνεσης και συνεννόησης στα βασικά μεταξύ όλων και κυρίως των δυο μεγάλων κομμάτων. Μάλιστα θα έλεγα ότι είναι κι αναγκαίο! Μια αρχική ομοφωνία είναι αναγκαία προϋπόθεση θεμελίωσης μιας κοινωνίας (δεσ James Buchanan και “τα συνταγματικά οικονομικά του”) Όμως, αν μου επιτρέπεις, ξαναδες τη θέση που προβάλω, ότι δυστυχώς κατά κάποιο τρόπο χάνοντας το δυο μεγάλα κόμματα ή αν θέλεις μη έχοντας ποτέ κατακτήσει ένα συγκροτημένο πολιτικό στίγμα και λόγο μειώνουν την ανταγωνιστηκότητα θέσεων και πρακτικών τους που μοιραία οδηγεί, κατά τη γνώμη μου, εκτός των άλλων κακών (αδιαφάνεια, διαφθορά, τελμάτωση της πολιτικής ζωής…) σε αναποτελεσματικότητα. Αυτή γίνεται δεδομένη!

 7. Γιατι να ειναι κακο Κυριε Ανδρεα το οτι τα δυο μεγαλα κομματα μοιαζουνε?Επειδη μονοπωλουν της ψηφου του ελληνικου λαου και δεν εχει να επιλλεξει μεταξυ δυο αλλα μεταξυ….ενος..και για τη λιστα που θα σας παραθεσω:

  ΝΔ

  Αναδημοσίευση από τη σελίδα http://www.dentnews.net/?p=1406

  Ιούλιος 2004 – χρηματισμός

  – Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας και η Υπόθεση Λιάσκου – Κεραμιδά (από το Υφ. Τουρισμού) για χρηματισμό στιγματίζει τη νέα. εναλλακτική και “καθαρή” κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.

  Σεπτέμβριος 2004 – παράνομη μεταγραφή

  Το πανελλήνιο συγκλονίζεται για την μεταγραφή του γιου του κ. Τσιτουρίδη, υπουργού Απασχόλησης τότε, που παραιτήθηκε για το σκάνδαλο αυτό.

  Ιανουάριος 2005 – βασικός μέτοχος

  Η υπόθεση του βασικού μετόχου, με τις παρεμβάσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να απασχολήσει την επικαιρότητα για αρκετό διάστημα μιας και το MEGA καιγόταν αρκετά με το θέμα, λόγω της ενασχόλησης με τα Δημόσια Έργα του ιδιοκτήτη του καναλιού.

  Μάιος 2005 – προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

  Ο στενός συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου, κ. Χούπης εμπλέκεται στο σκάνδαλο των προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

  Ιούνιος 2005 – πακιστανοί

  Οι απαγωγές και ανακρίσεις των Πακιστανών είναι ένα από τα χτυπητά και καλά ενθυμούμενα σκάνδαλα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Υπουργός τότε; Και ο Πολύδωρας να λέει πως οι Πακιστανοί απάγονται μόνοι τους.

  Ιούνιος 2005 – προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

  Σε συνέχεια των προηγούμενων προσλήψεων έρχονται και οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και για τη στελέχωση της Αγροφυλακής.

  Σεπτέμβριος 2004 – πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ

  Ευθύνη της κυβέρνησης η υπόθεση εφόσον με τα τωρινά στοιχεία γνώριζε την κατάσταση των ελικοπτέρων και τα άφηνε να πετάνε, κάτι που στοίχισε την ζωή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

  Σεπτέμβριος 2005 – καρτέλ γάλατος – Κουμπάροι

  Τις συναλλαγές των επιχειρηματιών για τη μείωση των προστίμων τους εις βάρος των καταναλωτών αφορά το καρτέλ του γάλατος που εμπλέκει τα στελέχη της ΜΕΒΓΑΛ.

  Οκτώβριος 2005 – Ρεγκούζας και κρατικές διαφημίσεις

  Την παραίτηση του Αδάμ Ρεγκούζα προκάλεσε η εμπλοκή του στο σκάνδαλο της παροχής κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο, ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη.

  Οκτώβριος 2005 – Μαντούβαλος – παραδικαστικό

  Την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα πλήρωσε με αποπομπή ο Πέτρος Μαντούβαλος. Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού

  Δεκέμβριος 2005 – Παλαιοκρασσάς και ΔΕΗ

  Για φαγοπότι στη ΔΕΗ επί Παλαιοκρασσά μιλούσαν τα ΜΜΕ την περίοδο εκείνη. Εκείνος απομακρύνθηκε και κανένας υπουργός δεν πήρε την ευθύνη.

  Ιανουάριος 2006 – Μαρκογιαννάκης για Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

  Ηχογραφημένες συνομιλίες και αρνητικοί χαρακτηρισμοί από πλευράς του κρητικού βουλευτή κ. Μαρκογιαννάκη προς τον κ. Σανιδά.

  Φεβρουάριος 2006 – ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Vodafone

  Το μεγαλύτερο, από την αρχή της διακυβέρνησης ως την περίοδο που έγιναν, (που να ξέραμε τι θα επακολουθήσει) σκάνδαλο ήταν αυτό των υποκλοπών κορυφαίων στελεχών της πολιτικής ζωής και όχι μόνο. Ευθύνες ; Καμιά. Παραιτήσεις; Καμιά. Μια “αυτοκτονία.” μόνο

  Ιούνιος 2006 – Ξυλοδαρμοί φοιτητών στα πλαίσια των μεγάλων καταλήψεων στα πανεπιστήμια

  Η πρώτη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά έρχεται το καλοκαίρι του 2006, με προπαγάνδα και πολύ ξύλο από την πλευρά των ΜΑΤ κατά των φοιτητών και λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που εναντιώνεται στο Νέο Νόμο Πλαίσιο.

  Μαριέττα και Πολύδωρας στα τύμπανα του πολέμου και Ρουσόπουλος και λοιποί στα πόστα της προπαγάνδας.

  Αύγουστος 2006 – Πυρκαγιές στη Χαλκιδική

  Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαλκιδική με απολογισμό πέραν των πολλών καμένων στρεμμάτων, ακόμα και ανθρώπους. Παραιτήσεις; Μπα !!!

  Σεπτέμβριος 2006 – Υπόθεση Ζαρντινιέρα

  Ο ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή μπροστά στο ξενοδοχείο ABC στη Θεσσαλονίκη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι επιπτώσεις ήταν . τρομερές. Ευτυχώς σώθηκε ο νέος με αρκετά τραύματα. Οι υπεύθυνοι τάχα . αποπέμφθηκαν !

  Σεπτέμβριος 2006 – Κουμπάροι ξανά.

  Κουμπάροι και πάλι στο προσκήνιο

  Δεκέμβριος 2006 – Εξαγορά ΓΕΡΜΑΝΟΣ από COSMOTE

  Η περίπτωση της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE περιγράφεται ως “η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και δη να ωφελήσει τον Πάνο Γερμανό”

  Μάρτιος 2007 – Ομόλογα.

  Ομόλογα. και το σημαντικότερο σκάνδαλο (πάλι μέχρι το επόμενο) έρχεται στην επικαιρότητα με τα ταμεία να αδειάζουν για χάρη των χρηματιστηριακών συναλλαγών των άμεσα εμπλεκόμενων. Ευθύνες; Καμία και πάλι !

  Απρίλιος 2007 – Τσιτουρίδης και πάλι !

  Ο Τσιτουρίδης πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά με την εμπλοκή συνεργάτη του στο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ με το Χρηματιστήριο. Παραιτείται για άλλη μια φορά, ο τότε Υπουργός Απασχόλησης.

  Ιούνιος 2007 – Βαρβιτσιώτης και σκάνδαλο Μυκόνου

  Αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της χρονιάς είναι η περίφημη πλέον υπόθεση της Μυκόνου. Το όνομα του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καθώς και του πρώην (εξαιτίας αυτού του ρεπορτάζ) ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ευγένιου Παπαδόπουλου, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση έδωσαν στη δημοσιογραφική έρευνα διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου πρώτου μεγέθους!!!

  Ιούνιος 2007 – Πυρκαγιές στην Πάρνηθα

  Ο προάγγελος των μεγάλων προεκλογικών πυρκαγιών έγινε στην Πάρνηθα. Στρέμματα έγιναν καπνός και οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν στο Καζίνο όπως είχε συμφωνηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

  Αύγουστος 2007 – Φωτιές στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια

  Οι πιο αμφιλεγόμενες και πιο πολύνεκρες πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, είναι αυτές που στιγμάτισαν την προεκλογική περίοδο του 2007 και εξαιτίας της τρομοκρατίας έδωσαν τη νίκη και πάλι στη ΝΔ.

  Αύγουστος 2007 – Χρέη του Αλογοσκούφη για τις εκτυπώσεις του προεκλογικού υλικού

  Στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά και της Βουλής θα συνεχιστεί το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του επιχειρηματία Βασίλη Μπρέκου και του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για το χρέος των 280.000 ευρώ.

  Δεκέμβριος 2007 – Μαγγίνα. πιάσε μια λεμονάδα

  Πρόστιμα ύψους 160.000 ευρώ επέβαλε η Πολεοδομία Μαρκοπούλου στο Βασίλη Μαγγίνα για τη βίλα – “αναψυκτήριο” που έχτισε στο Κορωπί (αυτή στην οποία “φιλοξενούσε” και τους Ινδούς).

  Δεκέμβριος 2007 – ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ – Σεξ, ψέματα και DVD

  Το πιο ροζ σκάνδαλο όλων των εποχών αποκαλύπτεται και στοιχειώνει τους πολίτες αυτής της χώρας για πάνω από 4 μήνες, καθημερινά. Παράνομοι διορισμοί, βιντεοταινίες, κομιστές, εκπομπές και λοιπά. έφεραν όλα τα υπόλοιπα σημαντικά θέματα σε δεύτερη μοίρα. Η μόνη που μπήκε φυλακή για όλα ήταν η Τσέκου. . . Αθάνατο ελληνικό κράτος δικαιοσύνης.

  Ιανουάριος 2008 – Κουκοδήμος – Θέμος και Αδριανός

  Ψάχναμε επί μήνες να βρούμε τον κομιστή του DVD και ξαφνικά έρχεται η εμπλοκή του Κουκοδήμου στην υπόθεση, ο οποίος και διαγράφηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ αλλά επανήλθε μετά. λόγω δυσχερειών για να βγαίνει και το 152..

  Απρίλιος 2008 – Αυθαίρετο Σουφλιά

  Στο “μικροσκόπιο” τίθενται οι έως σήμερα ενέργειες των υπηρεσιών της Πολεοδομίας Μαρκόπουλου, όσον αφορά το θέμα της αυθαίρετης εξοχικής κατοικίας του υπουργου ΠΕΧΩΔΕ Γίωργου Σουφλιά.

  Απρίλιος 2008 – Ηλιέλαιο – δηλητήριο

  Σύσσωμοι οι Έλληνες περνάνε από ΚΤΕΟ λόγω του λαδιού που πλασάρανε ως μαγειρικό αλλά μόνο αυτό δεν ήταν. Ευθύνες και πάλι αναζητούνται !

  Μάιος 2008 – Λιμάνια (ΟΛΠ) και Κινέζοι

  Άλλες προσφορές ισχυρίζεται η εταιρία COSCO και άλλα επικαλείται ο μέχρι πρότινος υπουργός Ναυτιλίας, κ. Βουλγαράκης και τα ποσά διαφέρουν κατά 4 δις. ! Ψιλά δηλαδή. Τα συμπεράσματα δικά σας. Ο ΟΛΠ στους Κινέζους και η Ελλάδα ξεπουλιέται.

  Μάιος 2008 – ΝΟΘΕΙΑ στη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος

  Αγοραστός και Πατρωνία σε ρεσιτάλ Νοθείας στη Βουλή το Μάιο και σε ρεσιτάλ υποκριτικής το Σεπτέμβριο όπου αρνούνται τα πάντα. Μα τι χαρτάκια ανταλλάζανε;;; Αυτή είναι η εικόνα της Βουλής εν έτη 2008. σε μια διαδικασία αναθεώρησης του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ

  Μάιος 2008 – ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS

  Τα λόγια είναι περιττά. Μαύρα χρήματα και χρηματισμοί υπουργών, βουλευτών και κομμάτων δείχνει η μέχρι τώρα έρευνα που έκλεισε. προς όφελος των εμπλεκόμενων. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το Μάιο αλλά είναι εν ενεργεία πολλά χρόνια τώρα η σχέση της SIEMENS με τις ελληνικές κυβερνήσεις.

  Ιούνιος 2008 – Λευκίμμη ΧΥΤΑ

  Μια γυναίκα, έγκυος, νεκρή από την βίαιη τρομοκρατία των ΜΑΤ στην αντίθεση των πολιτών στην εγκατάσταση των χωματερών στη Λευκίμμη στην Κέρκυρα. Το κράτος σκοτώνει για άλλη μια φορά

  Ιούνιος 2008 – Μητσοτάκης Κυριάκος και SIEMENS

  Το πρώτο όνομα πολιτικού από τη Νέα Δημοκρατία, μετά από αυτό του Τσουκάτου από το ΠΑΣΟΚ, έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά. Ο Κυριάκος, που πρόσφατα γιαουρτώθηκε σε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, απλά έκανε κάποιες αγορές από τη SIEMENS για τηλεφωνικό κέντρο αξίας … πολλών χιλιάδων ευρώ. Απλά πήρε κάποιες οικιακές συσκευές από τη SIEMENS και ξέχασε να πάει να πληρώσει. Απλά διευκολύνθηκε για την αγορά κάποιου οικοπέδου. Σε σχέση με όσα έχει κάνει ο πατέρας του στην Ελλάδα πάντως αυτός δεν έκανε τίποτα. 🙂

  Ιούλιος 2008 – Λιάπης, Χριστοφοράκος και SIEMENS

  Ταξίδια με τη SIEMENS και τα τζετ του Χριστοφοράκου και άλλες συναλλαγές με ΟΣΕ κλπ. ώστε να κλείσουν οι καλές δουλειές με τη SIEMENS και τα μεγάλα έργα του Δημοσίου.

  Ιούλιος 2008 – Αποπομπή Ζορμπά

  «Δεν με ήθελαν ..με έφαγαν». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Ζορμπάς πρόεδρος της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (αυτός είναι ο θεσμικός τίτλος του) αποχώρησε από το κτήριο που στεγάζεται το γραφείο του και μάλιστα από την πίσω πόρτα.

  Ιούλιος 2008 – Αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμπλέκεται σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700.000 για το C4I

  Όταν αναφερόταν η τότε αρμόδια πολιτική ηγεσία σε «άξιους αξιωματικούς» προκειμένου να δικαιολογήσει επικοινωνιακά την αγωνία της να συγκαλυφθεί και να αποτραπεί οποιαδήποτε ουσιαστική έρευνα της Βουλής στην σκανδαλώδη μεθόδευση παραλαβής των συστημάτων TETRA και AVL, που αποτελούν υποσυστήματα του C4I, εννοούσε αξιωματικούς που κατηγορούνται για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ εν τη υπηρεσία;

  Ιούλιος 2008 – Σκάνδαλο ΟΣΕ

  H τιμή στην οποία αγόραζαν οι έμποροι τα παλαιά σίδερα (σκραπ) ήταν τότε πάνω από 200 ευρώ τον τόνο, ενώ η εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση θα καταβάλει -σύμφωνα με τη σύμβαση- στην EΔEΣY μόλις 57 ευρώ ανά τόνο ζημιώνοντας τον OΣE 1.300.000 ευρώ!

  Αύγουστος 2008 – Αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών

  Με την «προσπάθεια της ΝΔ να παρακάμψει το άρθρο 16 για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών» συνέδεσε την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

  Αύγουστος 2008 – Υπόθεση Παυλίδη – Χρηματισμός

  Ούτε το Σύνταγμα ισχύει, όταν το μέγαρο Μαξίμου αποφασίσει τη συγκάλυψη ενός σκανδάλου και την «προστασία» ενός υπουργού, όπως ο Αρ. Παυλίδης. Η δικογραφία για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή το 2006, μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου, ούτε τώρα έχει φτάσει στη Βουλή, δέκα μήνες μετά την ένορκη κατάθεση Μανούση, ότι πλήρωνε «προστασία» στον κ. Παυλίδη.

  Σεπτέμβριος 2008 – ΜΟΝΗ Βατοπεδίου

  Ο μοναχός Ευφραίμ σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με τις ευχές του Ρουσόπουλου και με μεγάλες παραχωρήσεις πολλών στρεμμάτων οικοπέδων στη Χαλκιδική. Μπράβο στη κυβέρνηση που κατάφερε να ξεπουλήσει τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ.

  ΠΑΣΟΚ
  Αναδημοσίευση από τη σελίδα http://www.dentnews.net/?p=1429

  1. Υπερχρέωση της χώρας, διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114% (το 1981 το δημόσιο χρέος υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού, το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ )

  2. Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους βαρόνους των κατεστημένων συμφερόντων(έξι οικογένειες)

  3. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνής εκθέσεις κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

  4. Έγκλημα χρηματιστηρίου: άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη.

  5. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.

  6. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας και δημιουργία νεόπτωχης τάξης.

  http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/imia.jpg7. Οι ολέθριοι χειρισμοί της «νύχτας των Ιμίων» έστω συγχωρούνται με το αιτιολογικό του μη-πολέμου, η συμφωνία όμως της Μαδρίτης που παραχωρεί για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην περιοχή μάλλον είναι δύσκολο να ξεχαστεί και αποδεικνύει την ανικανότητα Σημίτη και προέδρου Γιώργου.

  8. η σκοτεινή υπόθεση των πυραύλων S-300 που εξασθένισε την άμυνα της Κύπρου από ελληνικής πλευράς ενώ δεν έγινε το ίδιο από τουρκικής πλευράς. Προσπαθούσαμε επί μήνες να τους κρύψουμε σε κάποιο νησί.

  9. Η «νίκη του Ελσίνκι» που παρουσιάστηκε ως επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής Σημίτη, ενώ ποτέ δεν εξήγησαν στους Έλληνες ποιές ήταν οι πραγματικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας.

  10. Συναίνεση Σημίτη – Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, στο βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής(βαλκανικής) χώρας με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής συνόρων στη βαλκανική γειτονιά μας με απρόβλεπτες συνέπειες για χώρες στα σύνορά μας.

  11. Εξοπλιστικά προγράμματα είκοσι δις ? από Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους. Φαίνεται ότι οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τις συμφωνίες ήταν τα λαμόγια-μεσάζοντες, οι έμποροι και οι πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.

  12. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί που πήγαιναν τα λεφτά και ποιος τα έπαιρνε) με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002. Μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3 τέτοιοι λογαριασμοί από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν πάνω από 100 : τα περίφημα διπλά βιβλία του ΠΑΣΟΚ).

  13. TOR-M1 (ρώσικα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς) : πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές και 474 εκ $ και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκ. $.

  14. Το τεράστιο φαγοπότι με τα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβάσεις και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε βαριά πρόστιμα. Με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοί Σημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους νταβατζήδες τους, δηλαδή τους χρηματοδότες τους.

  15. Στα δημόσια έργα κατασκεύαζαν δρόμους καρμανιόλες αλλά φούσκωναν οι τσέπες των ευνοούμενων ‘πράσινων κατασκευαστών’ , κυρίως του Μπομπολικού Άκτωρα ο οποίος έπαιρνε όλα τα έργα και όποιο έργο δεν κατασκεύαζε το έπαιρνε για να το δώσει υπερεργολαβία.

  16. Εθνικό Κτηματολόγιο : φαγώθηκαν αμέτρητα δις από το Λαλιώτη και πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου.

  17. Ο προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5.7%.

  18. εγκληματική υποτίμηση δραχμής πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

  19. Βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες. Υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, «κατασκευάζοντας» ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές ανακλήθηκαν χιλιάδες ελληνοποιήσεις αφού η παρανομία της έκδοσής τους ήταν ολοφάνερη και καραμπινάτη. Είχαν όμως προλάβει να ψηφίσουν. Αποτέλεσμα η νόθευση των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000.

  20. Προδοσία και παράδοση του αρχηγού των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους διώκτες του Τούρκους.

  21. Καθύβριση δικαστών μόλις τολμούσαν να αγγίξουν υποθέσεις διαφθοράς-διαπλοκής παρά του ότι προκαλούσε συνήθως ‘όποιον έχει στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη’.

  22. Υπόθεση Στέγκου: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.

  23. Μανίκας – Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ ? και ο Νεονάκης 64 εκ. ?, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;

  http://www.architecture.org.cy/content/images/Olympiako_Stadio.jpg24. Και η «Ελευθεροτυπία» στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών έργων (Άγιος Κοσμάς) με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Φυντανίδη, Βιργινίας Βεντουράκη, μέσω της Ολλανδικής κατασκευαστικής De Boer.

  25. Φόροι: παρά του ότι η πράσινη υποσχεσιολογία ευαγγελίζονταν πάντα αναδιανομές πλούτου, δικαιότερα συστήματα φορολόγησης και φορολόγηση του έχοντα και κατέχοντα, από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται αύξηση φόρων κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 1981 τα συνολικά φορολογικά έσοδα αντιστοιχούσαν στο 15,8% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 26,6%. Το 1981 οι αυξήσεις άμεσων φόρων αντιστοιχούσαν στο 5% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 11,2%. Το 1995 π.χ. το 66,1% των φόρων ήταν έμμεσοι, το 2000 ήταν 57,6%, το 2001 ήταν 58,9%, το 2002 ήταν 59,4% και το 2003 ήταν 59,4%.

  26. Αγροτικό Ζήτημα : τις δύο τελευταίες δεκαετίες δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας. Οι επιδοτήσεις όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι αναμενόμενες αναδιαρθρώσεις δεν έγιναν ποτέ γιατί τα πολλά χρήματα απορροφούνταν από ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν, απορροφούνταν από απατεώνες, πάντως όλοι, παραπληροφορήθηκαν και εξαπατήθηκαν αφού πίστεψαν ότι θα παίρνουν τις επιδοτήσεις επ’ άπειρον ενώ οι επιδοτήσεις ήταν απλώς τμήμα πακέτων που κάποτε φυσικά απορροφούνται και σταματούν. Εξάλλου η Ευρώπη δεν μπορεί να ενισχύει για πάντα προϊόντα που δεν χρειάζεται(χωματερές) ή προϊόντα υψηλού κόστους παραγωγής σε σύγκριση με άλλες χώρες. Κανένας δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Ήταν λογικό ο Δρυς να βγει και να πει «οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» και ο Σημίτης ότι «η ελληνική γεωργία δεν έχει μέλλον» και ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα». Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις ?. Έτσι φτάσαμε στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους.

  27. Προμήθειες στα νοσοκομεία : εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% – 1500%.

  28. Ανεργία : το 1981 υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού όρου. Μετά το 81 άρχισε να αυξάνεται ενώ το 1998 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό όρο, το 1999 έφτασε το 12% και το 2004 το 12,3%.

  29. Ολυμπιακή αεροπορία : τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002.

  30. ΑΣΕΠ : κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες ‘αποκαταστατικές’ διατάξεις του άρθρου 25 και του Ν. 2190, που ουσιαστικά παραβίαζαν το νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργούσαν την έννομο τάξη και ανάγκαζαν το ίδιο το ΑΣΕΠ να διαπιστώνει με εκθέσεις του χιλιάδες παράνομες κομματικές προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα πασοκοκρατείται, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1 εκ. ‘πράσινα’ παιδιά… Παρόλα αυτά ο σοσιαλιστικός τύπος επιμένει ότι ο δημόσιος τομέας κατακλύστηκε από γαλάζια παιδιά. Καλό το παραμύθι αλλά χωρίς δράκους. Πολύ σωστά επισημαίνει ο Δ. Ρίζος : «πώς συμβαίνει η ΝΔ να διορίζει γαλάζια παιδιά στο δημόσιο και αυτά να τρέχουν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, αφού όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων στο δημόσιο ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ».

  31. Το φιάσκο της οδούς Νιόβη στις 23/9/1998 : με την καταδίωξη του επικίνδυνου Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της αστυνομίας και της ηγεσίας της. Τραγικό θύμα της ιστορίας, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη. Μετά το φιάσκο ο Σημίτης διόρισε αρχηγό της ΕΛ.ΛΑΣ τον αντιστράτηγο Γεωργακόπουλο, την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας Γεράκης ερευνούσε σκάνδαλα που εμπλέκονταν ο Γεωργακόπουλος. Αργότερα τον επιβράβευσαν με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

  32. Υπόθεση Πάσσαρης : δολοφόνησε δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια απόδρασής του από το νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί. Πρέπει να αναφέρουμε και τη μετέπειτα πλήρη αδυναμία σύλληψής του. Γιατί ο αστυνομικός να ριψοκινδυνεύσει τη ζωή του όταν είναι διορισμένος πρασινικαρτούχος;

  33. Διαφθορά : το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Υποστήριξε ότι η δωροδοκία είναι αναπόφευκτη στην Κορέα, Ιταλία, Ελλάδα και Αφρική. Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού ο THALES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7% – 10% και δεν πήρε το έργο. Όσο για τη δωροδοκία ο Έλληνας αντιπρόσωπός τους του υπέδειξε ότι πρέπει να προβλεφτεί μια δωροδοκία ύψους 7%-10% στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Τελικά την ασφάλεια ‘κέρδισε’ η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικής) ο οποίος και απευθύνθηκε κατευθείαν στο Σημίτη και στο Χρυσοχοΐδη και όχι σε υπουργούς του.

  34. Ναυάγιο ‘Σαμίνα’ και οι σχέσεις του με τη διαπλοκή στη ναυτιλία. Αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν 83 νεκροί και δύο μήνες μετά η αυτοκτονία Σφηνιά. Ο Σημίτης ήταν αυτός που ενίσχυσε και υποστήριξε την Minoan Lines ώστε να κατακτήσει σχεδόν μονοπωλιακή θέση στη ναυτιλία. Έτσι η Minoan λειτουργούσε ανεξέλεγκτα και χωρίς τους ιδιαίτερους και απαραίτητους ελέγχους. Τρεις μέρες πριν το ναυάγιο ο μηχανικός του Σαμίνα, Αντώνης Σορώκος στέλνει γραπτή αναφορά στην εταιρεία, κρίνοντας το πλοίο , αναξιόπλοο. Άσχετα από τις απόψεις μελών του πληρώματος δύο είναι οι εκδοχές του ναυαγίου. Ή το πλοίο είχε μηχανική βλάβη και κανείς δεν έδωσε σημασία ή τη βλάβη την παρουσίασε εκείνη τη στιγμή, λόγω της πλημμελούς συντήρησης. Το πλοίο βυθίστηκε 20 λεπτά μετά την πρόσκρουσή του στις Πόρτες, γιατί δε διέθετε στεγανά, που θα καθυστερούσαν ή θα απέτρεπαν τη βύθισή του. Οι χώροι που έπρεπε να είναι στεγανά είχαν μετατραπεί σε καμπίνες, ενώ τα σωστικά μέσα ήταν ανύπαρκτα. Οι μηχανισμοί του υπουργείου από την άλλη είχαν πραγματοποιήσει πλημμελείς ή εικονικούς ελέγχους αξιοπλοΐας που πολλές φορές συνοδεύονταν και από το αντίστοιχο φιλοδώρημα.

  35. Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

  36. Ληστρικό πασοκικό σκάνδαλο 1 δις ? στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!

  37. Το 2001 το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις έστησε τη μεγαλύτερη κομπίνα στην ελληνική ιστορία : το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ’ αυτό “παίχτηκαν” 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δις Ευρώ.

  38. Η λεηλασία των ταμείων από το ΠΑΣΟΚ. Για τα ταμεία αυτά σήμερα κόπτεται. Το 2002 – 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της “Ακρόπολις” χρηματιστηριακής, σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. ?. Συνολικά χάθηκαν από τα σαΐνια του ΠΑΣΟΚ πάνω από 3,5 δις ? (1,3 τρις δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δις ? συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις ?. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείμματα τους.

  39. Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ : το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. ?, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. ?. Το ΠΑΣΟΚ υποχρεούται να απαντήσει : .το ΠΑΣΟΚ σφυρίζει ΚΛΕΦΤΙΚΑ!

 8. Να ποιοι ειναι οι λογοι κυριε Αντρεα

  ΝΔ

  Ένα κόμμα που ξεκίνησε να αλλάξει το χάλι που άφησε στο διάβα του το ΠΑΣΟΚ και κάτι μου λέει ότι τα έκανε χειρότερα

  Αναδημοσίευση από τη σελίδα http://www.dentnews.net/?p=1406

  Ιούλιος 2004 – χρηματισμός

  – Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας και η Υπόθεση Λιάσκου – Κεραμιδά (από το Υφ. Τουρισμού) για χρηματισμό στιγματίζει τη νέα. εναλλακτική και “καθαρή” κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.

  Σεπτέμβριος 2004 – παράνομη μεταγραφή

  Το πανελλήνιο συγκλονίζεται για την μεταγραφή του γιου του κ. Τσιτουρίδη, υπουργού Απασχόλησης τότε, που παραιτήθηκε για το σκάνδαλο αυτό.

  Ιανουάριος 2005 – βασικός μέτοχος

  Η υπόθεση του βασικού μετόχου, με τις παρεμβάσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να απασχολήσει την επικαιρότητα για αρκετό διάστημα μιας και το MEGA καιγόταν αρκετά με το θέμα, λόγω της ενασχόλησης με τα Δημόσια Έργα του ιδιοκτήτη του καναλιού.

  Μάιος 2005 – προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

  Ο στενός συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου, κ. Χούπης εμπλέκεται στο σκάνδαλο των προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

  Ιούνιος 2005 – πακιστανοί

  Οι απαγωγές και ανακρίσεις των Πακιστανών είναι ένα από τα χτυπητά και καλά ενθυμούμενα σκάνδαλα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Υπουργός τότε; Και ο Πολύδωρας να λέει πως οι Πακιστανοί απάγονται μόνοι τους.

  Ιούνιος 2005 – προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

  Σε συνέχεια των προηγούμενων προσλήψεων έρχονται και οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και για τη στελέχωση της Αγροφυλακής.

  Σεπτέμβριος 2004 – πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ

  Ευθύνη της κυβέρνησης η υπόθεση εφόσον με τα τωρινά στοιχεία γνώριζε την κατάσταση των ελικοπτέρων και τα άφηνε να πετάνε, κάτι που στοίχισε την ζωή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

  Σεπτέμβριος 2005 – καρτέλ γάλατος – Κουμπάροι

  Τις συναλλαγές των επιχειρηματιών για τη μείωση των προστίμων τους εις βάρος των καταναλωτών αφορά το καρτέλ του γάλατος που εμπλέκει τα στελέχη της ΜΕΒΓΑΛ.

  Οκτώβριος 2005 – Ρεγκούζας και κρατικές διαφημίσεις

  Την παραίτηση του Αδάμ Ρεγκούζα προκάλεσε η εμπλοκή του στο σκάνδαλο της παροχής κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο, ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη.

  Οκτώβριος 2005 – Μαντούβαλος – παραδικαστικό

  Την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα πλήρωσε με αποπομπή ο Πέτρος Μαντούβαλος. Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού

  Δεκέμβριος 2005 – Παλαιοκρασσάς και ΔΕΗ

  Για φαγοπότι στη ΔΕΗ επί Παλαιοκρασσά μιλούσαν τα ΜΜΕ την περίοδο εκείνη. Εκείνος απομακρύνθηκε και κανένας υπουργός δεν πήρε την ευθύνη.

  Ιανουάριος 2006 – Μαρκογιαννάκης για Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

  Ηχογραφημένες συνομιλίες και αρνητικοί χαρακτηρισμοί από πλευράς του κρητικού βουλευτή κ. Μαρκογιαννάκη προς τον κ. Σανιδά.

  Φεβρουάριος 2006 – ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Vodafone

  Το μεγαλύτερο, από την αρχή της διακυβέρνησης ως την περίοδο που έγιναν, (που να ξέραμε τι θα επακολουθήσει) σκάνδαλο ήταν αυτό των υποκλοπών κορυφαίων στελεχών της πολιτικής ζωής και όχι μόνο. Ευθύνες ; Καμιά. Παραιτήσεις; Καμιά. Μια “αυτοκτονία.” μόνο

  Ιούνιος 2006 – Ξυλοδαρμοί φοιτητών στα πλαίσια των μεγάλων καταλήψεων στα πανεπιστήμια

  Η πρώτη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά έρχεται το καλοκαίρι του 2006, με προπαγάνδα και πολύ ξύλο από την πλευρά των ΜΑΤ κατά των φοιτητών και λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που εναντιώνεται στο Νέο Νόμο Πλαίσιο.

  Μαριέττα και Πολύδωρας στα τύμπανα του πολέμου και Ρουσόπουλος και λοιποί στα πόστα της προπαγάνδας.

  Αύγουστος 2006 – Πυρκαγιές στη Χαλκιδική

  Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαλκιδική με απολογισμό πέραν των πολλών καμένων στρεμμάτων, ακόμα και ανθρώπους. Παραιτήσεις; Μπα !!!

  Σεπτέμβριος 2006 – Υπόθεση Ζαρντινιέρα

  Ο ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή μπροστά στο ξενοδοχείο ABC στη Θεσσαλονίκη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι επιπτώσεις ήταν . τρομερές. Ευτυχώς σώθηκε ο νέος με αρκετά τραύματα. Οι υπεύθυνοι τάχα . αποπέμφθηκαν !

  Σεπτέμβριος 2006 – Κουμπάροι ξανά.

  Κουμπάροι και πάλι στο προσκήνιο

  Δεκέμβριος 2006 – Εξαγορά ΓΕΡΜΑΝΟΣ από COSMOTE

  Η περίπτωση της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE περιγράφεται ως “η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και δη να ωφελήσει τον Πάνο Γερμανό”

  Μάρτιος 2007 – Ομόλογα.

  Ομόλογα. και το σημαντικότερο σκάνδαλο (πάλι μέχρι το επόμενο) έρχεται στην επικαιρότητα με τα ταμεία να αδειάζουν για χάρη των χρηματιστηριακών συναλλαγών των άμεσα εμπλεκόμενων. Ευθύνες; Καμία και πάλι !

  Απρίλιος 2007 – Τσιτουρίδης και πάλι !

  Ο Τσιτουρίδης πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά με την εμπλοκή συνεργάτη του στο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ με το Χρηματιστήριο. Παραιτείται για άλλη μια φορά, ο τότε Υπουργός Απασχόλησης.

  Ιούνιος 2007 – Βαρβιτσιώτης και σκάνδαλο Μυκόνου

  Αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της χρονιάς είναι η περίφημη πλέον υπόθεση της Μυκόνου. Το όνομα του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καθώς και του πρώην (εξαιτίας αυτού του ρεπορτάζ) ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ευγένιου Παπαδόπουλου, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση έδωσαν στη δημοσιογραφική έρευνα διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου πρώτου μεγέθους!!!

  Ιούνιος 2007 – Πυρκαγιές στην Πάρνηθα

  Ο προάγγελος των μεγάλων προεκλογικών πυρκαγιών έγινε στην Πάρνηθα. Στρέμματα έγιναν καπνός και οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν στο Καζίνο όπως είχε συμφωνηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

  Αύγουστος 2007 – Φωτιές στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια

  Οι πιο αμφιλεγόμενες και πιο πολύνεκρες πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, είναι αυτές που στιγμάτισαν την προεκλογική περίοδο του 2007 και εξαιτίας της τρομοκρατίας έδωσαν τη νίκη και πάλι στη ΝΔ.

  Αύγουστος 2007 – Χρέη του Αλογοσκούφη για τις εκτυπώσεις του προεκλογικού υλικού

  Στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά και της Βουλής θα συνεχιστεί το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του επιχειρηματία Βασίλη Μπρέκου και του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για το χρέος των 280.000 ευρώ.

  Δεκέμβριος 2007 – Μαγγίνα. πιάσε μια λεμονάδα

  Πρόστιμα ύψους 160.000 ευρώ επέβαλε η Πολεοδομία Μαρκοπούλου στο Βασίλη Μαγγίνα για τη βίλα – “αναψυκτήριο” που έχτισε στο Κορωπί (αυτή στην οποία “φιλοξενούσε” και τους Ινδούς).

  Δεκέμβριος 2007 – ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ – Σεξ, ψέματα και DVD

  Το πιο ροζ σκάνδαλο όλων των εποχών αποκαλύπτεται και στοιχειώνει τους πολίτες αυτής της χώρας για πάνω από 4 μήνες, καθημερινά. Παράνομοι διορισμοί, βιντεοταινίες, κομιστές, εκπομπές και λοιπά. έφεραν όλα τα υπόλοιπα σημαντικά θέματα σε δεύτερη μοίρα. Η μόνη που μπήκε φυλακή για όλα ήταν η Τσέκου. . . Αθάνατο ελληνικό κράτος δικαιοσύνης.

  Ιανουάριος 2008 – Κουκοδήμος – Θέμος και Αδριανός

  Ψάχναμε επί μήνες να βρούμε τον κομιστή του DVD και ξαφνικά έρχεται η εμπλοκή του Κουκοδήμου στην υπόθεση, ο οποίος και διαγράφηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ αλλά επανήλθε μετά. λόγω δυσχερειών για να βγαίνει και το 152..

  Απρίλιος 2008 – Αυθαίρετο Σουφλιά

  Στο “μικροσκόπιο” τίθενται οι έως σήμερα ενέργειες των υπηρεσιών της Πολεοδομίας Μαρκόπουλου, όσον αφορά το θέμα της αυθαίρετης εξοχικής κατοικίας του υπουργου ΠΕΧΩΔΕ Γίωργου Σουφλιά.

  Απρίλιος 2008 – Ηλιέλαιο – δηλητήριο

  Σύσσωμοι οι Έλληνες περνάνε από ΚΤΕΟ λόγω του λαδιού που πλασάρανε ως μαγειρικό αλλά μόνο αυτό δεν ήταν. Ευθύνες και πάλι αναζητούνται !

  Μάιος 2008 – Λιμάνια (ΟΛΠ) και Κινέζοι

  Άλλες προσφορές ισχυρίζεται η εταιρία COSCO και άλλα επικαλείται ο μέχρι πρότινος υπουργός Ναυτιλίας, κ. Βουλγαράκης και τα ποσά διαφέρουν κατά 4 δις. ! Ψιλά δηλαδή. Τα συμπεράσματα δικά σας. Ο ΟΛΠ στους Κινέζους και η Ελλάδα ξεπουλιέται.

  Μάιος 2008 – ΝΟΘΕΙΑ στη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος

  Αγοραστός και Πατρωνία σε ρεσιτάλ Νοθείας στη Βουλή το Μάιο και σε ρεσιτάλ υποκριτικής το Σεπτέμβριο όπου αρνούνται τα πάντα. Μα τι χαρτάκια ανταλλάζανε;;; Αυτή είναι η εικόνα της Βουλής εν έτη 2008. σε μια διαδικασία αναθεώρησης του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ

  Μάιος 2008 – ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS

  Τα λόγια είναι περιττά. Μαύρα χρήματα και χρηματισμοί υπουργών, βουλευτών και κομμάτων δείχνει η μέχρι τώρα έρευνα που έκλεισε. προς όφελος των εμπλεκόμενων. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το Μάιο αλλά είναι εν ενεργεία πολλά χρόνια τώρα η σχέση της SIEMENS με τις ελληνικές κυβερνήσεις.

  Ιούνιος 2008 – Λευκίμμη ΧΥΤΑ

  Μια γυναίκα, έγκυος, νεκρή από την βίαιη τρομοκρατία των ΜΑΤ στην αντίθεση των πολιτών στην εγκατάσταση των χωματερών στη Λευκίμμη στην Κέρκυρα. Το κράτος σκοτώνει για άλλη μια φορά

  Ιούνιος 2008 – Μητσοτάκης Κυριάκος και SIEMENS

  Το πρώτο όνομα πολιτικού από τη Νέα Δημοκρατία, μετά από αυτό του Τσουκάτου από το ΠΑΣΟΚ, έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά. Ο Κυριάκος, που πρόσφατα γιαουρτώθηκε σε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, απλά έκανε κάποιες αγορές από τη SIEMENS για τηλεφωνικό κέντρο αξίας … πολλών χιλιάδων ευρώ. Απλά πήρε κάποιες οικιακές συσκευές από τη SIEMENS και ξέχασε να πάει να πληρώσει. Απλά διευκολύνθηκε για την αγορά κάποιου οικοπέδου. Σε σχέση με όσα έχει κάνει ο πατέρας του στην Ελλάδα πάντως αυτός δεν έκανε τίποτα. 🙂

  Ιούλιος 2008 – Λιάπης, Χριστοφοράκος και SIEMENS

  Ταξίδια με τη SIEMENS και τα τζετ του Χριστοφοράκου και άλλες συναλλαγές με ΟΣΕ κλπ. ώστε να κλείσουν οι καλές δουλειές με τη SIEMENS και τα μεγάλα έργα του Δημοσίου.

  Ιούλιος 2008 – Αποπομπή Ζορμπά

  «Δεν με ήθελαν ..με έφαγαν». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Ζορμπάς πρόεδρος της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (αυτός είναι ο θεσμικός τίτλος του) αποχώρησε από το κτήριο που στεγάζεται το γραφείο του και μάλιστα από την πίσω πόρτα.

  Ιούλιος 2008 – Αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμπλέκεται σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700.000 για το C4I

  Όταν αναφερόταν η τότε αρμόδια πολιτική ηγεσία σε «άξιους αξιωματικούς» προκειμένου να δικαιολογήσει επικοινωνιακά την αγωνία της να συγκαλυφθεί και να αποτραπεί οποιαδήποτε ουσιαστική έρευνα της Βουλής στην σκανδαλώδη μεθόδευση παραλαβής των συστημάτων TETRA και AVL, που αποτελούν υποσυστήματα του C4I, εννοούσε αξιωματικούς που κατηγορούνται για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ εν τη υπηρεσία;

  Ιούλιος 2008 – Σκάνδαλο ΟΣΕ

  H τιμή στην οποία αγόραζαν οι έμποροι τα παλαιά σίδερα (σκραπ) ήταν τότε πάνω από 200 ευρώ τον τόνο, ενώ η εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση θα καταβάλει -σύμφωνα με τη σύμβαση- στην EΔEΣY μόλις 57 ευρώ ανά τόνο ζημιώνοντας τον OΣE 1.300.000 ευρώ!

  Αύγουστος 2008 – Αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών

  Με την «προσπάθεια της ΝΔ να παρακάμψει το άρθρο 16 για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών» συνέδεσε την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

  Αύγουστος 2008 – Υπόθεση Παυλίδη – Χρηματισμός

  Ούτε το Σύνταγμα ισχύει, όταν το μέγαρο Μαξίμου αποφασίσει τη συγκάλυψη ενός σκανδάλου και την «προστασία» ενός υπουργού, όπως ο Αρ. Παυλίδης. Η δικογραφία για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή το 2006, μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου, ούτε τώρα έχει φτάσει στη Βουλή, δέκα μήνες μετά την ένορκη κατάθεση Μανούση, ότι πλήρωνε «προστασία» στον κ. Παυλίδη.

  Σεπτέμβριος 2008 – ΜΟΝΗ Βατοπεδίου

  Ο μοναχός Ευφραίμ σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με τις ευχές του Ρουσόπουλου και με μεγάλες παραχωρήσεις πολλών στρεμμάτων οικοπέδων στη Χαλκιδική. Μπράβο στη κυβέρνηση που κατάφερε να ξεπουλήσει τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ.

  ΠΑΣΟΚ

  Μόνο και μόνο ότι είχε πάει ο Κ.Σημίτης και είχε ζητήσει τα ελγίνεια μάρμαρα με το σκεπτικό ότι πλησιάζουν εκλογές και έχει ανάγκη από ψήφους ,τα κόκαλα της Μελίνας έτριζαν..

  Αναδημοσίευση από τη σελίδα http://www.dentnews.net/?p=1429

  1. Υπερχρέωση της χώρας, διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114% (το 1981 το δημόσιο χρέος υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού, το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ )

  2. Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους βαρόνους των κατεστημένων συμφερόντων(έξι οικογένειες)

  3. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνής εκθέσεις κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

  4. Έγκλημα χρηματιστηρίου: άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη.

  5. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.

  6. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας και δημιουργία νεόπτωχης τάξης.

  http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/imia.jpg7. Οι ολέθριοι χειρισμοί της «νύχτας των Ιμίων» έστω συγχωρούνται με το αιτιολογικό του μη-πολέμου, η συμφωνία όμως της Μαδρίτης που παραχωρεί για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην περιοχή μάλλον είναι δύσκολο να ξεχαστεί και αποδεικνύει την ανικανότητα Σημίτη και προέδρου Γιώργου.

  8. η σκοτεινή υπόθεση των πυραύλων S-300 που εξασθένισε την άμυνα της Κύπρου από ελληνικής πλευράς ενώ δεν έγινε το ίδιο από τουρκικής πλευράς. Προσπαθούσαμε επί μήνες να τους κρύψουμε σε κάποιο νησί.

  9. Η «νίκη του Ελσίνκι» που παρουσιάστηκε ως επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής Σημίτη, ενώ ποτέ δεν εξήγησαν στους Έλληνες ποιές ήταν οι πραγματικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας.

  10. Συναίνεση Σημίτη – Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, στο βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής(βαλκανικής) χώρας με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής συνόρων στη βαλκανική γειτονιά μας με απρόβλεπτες συνέπειες για χώρες στα σύνορά μας.

  11. Εξοπλιστικά προγράμματα είκοσι δις ? από Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους. Φαίνεται ότι οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τις συμφωνίες ήταν τα λαμόγια-μεσάζοντες, οι έμποροι και οι πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.

  12. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί που πήγαιναν τα λεφτά και ποιος τα έπαιρνε) με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002. Μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3 τέτοιοι λογαριασμοί από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν πάνω από 100 : τα περίφημα διπλά βιβλία του ΠΑΣΟΚ).

  13. TOR-M1 (ρώσικα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς) : πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές και 474 εκ $ και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκ. $.

  14. Το τεράστιο φαγοπότι με τα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβάσεις και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε βαριά πρόστιμα. Με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοί Σημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους νταβατζήδες τους, δηλαδή τους χρηματοδότες τους.

  15. Στα δημόσια έργα κατασκεύαζαν δρόμους καρμανιόλες αλλά φούσκωναν οι τσέπες των ευνοούμενων ‘πράσινων κατασκευαστών’ , κυρίως του Μπομπολικού Άκτωρα ο οποίος έπαιρνε όλα τα έργα και όποιο έργο δεν κατασκεύαζε το έπαιρνε για να το δώσει υπερεργολαβία.

  16. Εθνικό Κτηματολόγιο : φαγώθηκαν αμέτρητα δις από το Λαλιώτη και πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου.

  17. Ο προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5.7%.

  18. εγκληματική υποτίμηση δραχμής πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

  19. Βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες. Υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, «κατασκευάζοντας» ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές ανακλήθηκαν χιλιάδες ελληνοποιήσεις αφού η παρανομία της έκδοσής τους ήταν ολοφάνερη και καραμπινάτη. Είχαν όμως προλάβει να ψηφίσουν. Αποτέλεσμα η νόθευση των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000.

  20. Προδοσία και παράδοση του αρχηγού των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους διώκτες του Τούρκους.

  21. Καθύβριση δικαστών μόλις τολμούσαν να αγγίξουν υποθέσεις διαφθοράς-διαπλοκής παρά του ότι προκαλούσε συνήθως ‘όποιον έχει στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη’.

  22. Υπόθεση Στέγκου: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.

  23. Μανίκας – Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ ? και ο Νεονάκης 64 εκ. ?, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;

  http://www.architecture.org.cy/content/images/Olympiako_Stadio.jpg24. Και η «Ελευθεροτυπία» στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών έργων (Άγιος Κοσμάς) με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Φυντανίδη, Βιργινίας Βεντουράκη, μέσω της Ολλανδικής κατασκευαστικής De Boer.

  25. Φόροι: παρά του ότι η πράσινη υποσχεσιολογία ευαγγελίζονταν πάντα αναδιανομές πλούτου, δικαιότερα συστήματα φορολόγησης και φορολόγηση του έχοντα και κατέχοντα, από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται αύξηση φόρων κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 1981 τα συνολικά φορολογικά έσοδα αντιστοιχούσαν στο 15,8% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 26,6%. Το 1981 οι αυξήσεις άμεσων φόρων αντιστοιχούσαν στο 5% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 11,2%. Το 1995 π.χ. το 66,1% των φόρων ήταν έμμεσοι, το 2000 ήταν 57,6%, το 2001 ήταν 58,9%, το 2002 ήταν 59,4% και το 2003 ήταν 59,4%.

  26. Αγροτικό Ζήτημα : τις δύο τελευταίες δεκαετίες δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας. Οι επιδοτήσεις όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι αναμενόμενες αναδιαρθρώσεις δεν έγιναν ποτέ γιατί τα πολλά χρήματα απορροφούνταν από ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν, απορροφούνταν από απατεώνες, πάντως όλοι, παραπληροφορήθηκαν και εξαπατήθηκαν αφού πίστεψαν ότι θα παίρνουν τις επιδοτήσεις επ’ άπειρον ενώ οι επιδοτήσεις ήταν απλώς τμήμα πακέτων που κάποτε φυσικά απορροφούνται και σταματούν. Εξάλλου η Ευρώπη δεν μπορεί να ενισχύει για πάντα προϊόντα που δεν χρειάζεται(χωματερές) ή προϊόντα υψηλού κόστους παραγωγής σε σύγκριση με άλλες χώρες. Κανένας δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Ήταν λογικό ο Δρυς να βγει και να πει «οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» και ο Σημίτης ότι «η ελληνική γεωργία δεν έχει μέλλον» και ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα». Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις ?. Έτσι φτάσαμε στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους.

  27. Προμήθειες στα νοσοκομεία : εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% – 1500%.

  28. Ανεργία : το 1981 υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού όρου. Μετά το 81 άρχισε να αυξάνεται ενώ το 1998 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό όρο, το 1999 έφτασε το 12% και το 2004 το 12,3%.

  29. Ολυμπιακή αεροπορία : τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002.

  30. ΑΣΕΠ : κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες ‘αποκαταστατικές’ διατάξεις του άρθρου 25 και του Ν. 2190, που ουσιαστικά παραβίαζαν το νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργούσαν την έννομο τάξη και ανάγκαζαν το ίδιο το ΑΣΕΠ να διαπιστώνει με εκθέσεις του χιλιάδες παράνομες κομματικές προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα πασοκοκρατείται, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1 εκ. ‘πράσινα’ παιδιά… Παρόλα αυτά ο σοσιαλιστικός τύπος επιμένει ότι ο δημόσιος τομέας κατακλύστηκε από γαλάζια παιδιά. Καλό το παραμύθι αλλά χωρίς δράκους. Πολύ σωστά επισημαίνει ο Δ. Ρίζος : «πώς συμβαίνει η ΝΔ να διορίζει γαλάζια παιδιά στο δημόσιο και αυτά να τρέχουν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, αφού όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων στο δημόσιο ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ».

  31. Το φιάσκο της οδούς Νιόβη στις 23/9/1998 : με την καταδίωξη του επικίνδυνου Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της αστυνομίας και της ηγεσίας της. Τραγικό θύμα της ιστορίας, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη. Μετά το φιάσκο ο Σημίτης διόρισε αρχηγό της ΕΛ.ΛΑΣ τον αντιστράτηγο Γεωργακόπουλο, την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας Γεράκης ερευνούσε σκάνδαλα που εμπλέκονταν ο Γεωργακόπουλος. Αργότερα τον επιβράβευσαν με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

  32. Υπόθεση Πάσσαρης : δολοφόνησε δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια απόδρασής του από το νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί. Πρέπει να αναφέρουμε και τη μετέπειτα πλήρη αδυναμία σύλληψής του. Γιατί ο αστυνομικός να ριψοκινδυνεύσει τη ζωή του όταν είναι διορισμένος πρασινικαρτούχος;

  33. Διαφθορά : το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Υποστήριξε ότι η δωροδοκία είναι αναπόφευκτη στην Κορέα, Ιταλία, Ελλάδα και Αφρική. Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού ο THALES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7% – 10% και δεν πήρε το έργο. Όσο για τη δωροδοκία ο Έλληνας αντιπρόσωπός τους του υπέδειξε ότι πρέπει να προβλεφτεί μια δωροδοκία ύψους 7%-10% στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Τελικά την ασφάλεια ‘κέρδισε’ η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικής) ο οποίος και απευθύνθηκε κατευθείαν στο Σημίτη και στο Χρυσοχοΐδη και όχι σε υπουργούς του.

  34. Ναυάγιο ‘Σαμίνα’ και οι σχέσεις του με τη διαπλοκή στη ναυτιλία. Αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν 83 νεκροί και δύο μήνες μετά η αυτοκτονία Σφηνιά. Ο Σημίτης ήταν αυτός που ενίσχυσε και υποστήριξε την Minoan Lines ώστε να κατακτήσει σχεδόν μονοπωλιακή θέση στη ναυτιλία. Έτσι η Minoan λειτουργούσε ανεξέλεγκτα και χωρίς τους ιδιαίτερους και απαραίτητους ελέγχους. Τρεις μέρες πριν το ναυάγιο ο μηχανικός του Σαμίνα, Αντώνης Σορώκος στέλνει γραπτή αναφορά στην εταιρεία, κρίνοντας το πλοίο , αναξιόπλοο. Άσχετα από τις απόψεις μελών του πληρώματος δύο είναι οι εκδοχές του ναυαγίου. Ή το πλοίο είχε μηχανική βλάβη και κανείς δεν έδωσε σημασία ή τη βλάβη την παρουσίασε εκείνη τη στιγμή, λόγω της πλημμελούς συντήρησης. Το πλοίο βυθίστηκε 20 λεπτά μετά την πρόσκρουσή του στις Πόρτες, γιατί δε διέθετε στεγανά, που θα καθυστερούσαν ή θα απέτρεπαν τη βύθισή του. Οι χώροι που έπρεπε να είναι στεγανά είχαν μετατραπεί σε καμπίνες, ενώ τα σωστικά μέσα ήταν ανύπαρκτα. Οι μηχανισμοί του υπουργείου από την άλλη είχαν πραγματοποιήσει πλημμελείς ή εικονικούς ελέγχους αξιοπλοΐας που πολλές φορές συνοδεύονταν και από το αντίστοιχο φιλοδώρημα.

  35. Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

  36. Ληστρικό πασοκικό σκάνδαλο 1 δις ? στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!

  37. Το 2001 το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις έστησε τη μεγαλύτερη κομπίνα στην ελληνική ιστορία : το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ’ αυτό “παίχτηκαν” 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δις Ευρώ.

  38. Η λεηλασία των ταμείων από το ΠΑΣΟΚ. Για τα ταμεία αυτά σήμερα κόπτεται. Το 2002 – 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της “Ακρόπολις” χρηματιστηριακής, σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. ?. Συνολικά χάθηκαν από τα σαΐνια του ΠΑΣΟΚ πάνω από 3,5 δις ? (1,3 τρις δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δις ? συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις ?. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείμματα τους.

  39. Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ : το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. ?, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. ?. Το ΠΑΣΟΚ υποχρεούται να απαντήσει : .το ΠΑΣΟΚ σφυρίζει ΚΛΕΦΤΙΚΑ!

 9. – Κατά την γνώμη μου, δεν έχει τόση πολιτική σημασία το πότε έγιναν τα σκάνδαλα ή οι οικονομικές ατασθαλίες αλλά το πότε απεκαλύφθησαν.

  Θεωρώ δεδομένο οτι πάντα γινόντουσαν ατασθαλίες και αυθαιρεσίες απο την εκάστοτε εξουσία..

  – Το πότε έγιναν χαρακτηρίζει την εκάστοτε Κυβέρνηση ως – τουλάχιστον- διεφθαρμένη ΄και ανεξέλεγκτη.
  – Τό πότε απεκαλύφθησαν χαρακτηρίζει μια Κυβέρνηση άν δρά ως “συμμορία” (μη αποκάλυψις εγκαίρως/κουκούλωμμα), ή αν έχει την θέληση για εξυγίανση.

  Εφ΄΄οσον όλοι οι Αντιπρόσωποι του Λαού κόπτονται για εξυγίανση, θα ήθελα να ακούσω και να δω να γίνονται Νόμοι για να προλαμβάνουν ατασθαλίες ή αυθαιρεσίες.

  Το ξύσιμο πληγών μόνον μόλυνση αποφέρει.

 10. Επειδή θεωρω ότι γίνεται μια άδικη επίθεση στο “απόφθεγμα” που αναφέρω στην αρχή του άρθρου, του φίλου μου Γεωργίου Παπούλια, και επειδή θεωρώ ότι σ’ αυτό ευθύνομαι δυστυχώς εγώ, δηλ. στη κακή παρουσίαση και ένταξη του κειμένου του στο άρθρο, θέλω να επισημάνω τα ακόλουθα:
  α) η συζήτησή μας έγινε στη βάση προβληματισμού, που βρίσκεται το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα,
  β) κατά τον ισχυρισμό μου, οφείλεται στο ότι τα δυο μεγάλα κόμμτα συγκίνουν τόσο πολύ που ο πολίτης στο τέλος δεν βρίσκεται σε καλύτερη θέση αλλά σε χειρότερη, διότι δεν μπορεί να επιλέλξει κόμμα σύμφωνα με αρχές και αποτελεσματικότητα σε κατεξοχήν τομείς του κάθε κόμματος που θα όφειλαν να έφερναν ευθύνη,
  γ) ο συνομιλητής μου παρενόησε το επιχείρημά μου στην εξής κατεύθυνση. Αφού η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τη διακυβέρνησή της πάνω στη θεσμική (κατά πνεύμα και γράμμα) βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αφού, κατά τη γνώνη μου δεν πάνε τα πράγματα, όπως θα επιθυμούσαμε (δες, δε βαίνουν καλώς!), άρα, για τον συνομιλητή μου, φταίει πάλι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (δες είτε κυβερνά είτε βρίσκεται στην αντιπολίτευση). Άρα για εκείνον το όλο σκεπτικό μου είναι φασιστικό ή ολοκληρωτικό. (δηλ. ι) για όλα φταίει το ΠΑ.ΣΟ.Κ, ιι) με την ίδια λογική, αν την γενικεύσουμε και τη μεταφέρουμε σε όλο το πλάτος των κοινοβουλευτικών κομμάτων φταίνε εξ ολοκλήρου κάθε κόμμα ξεχωριστά, πχ Ν.Δ., ΚΚΕ κτλ..
  Με αυτή τη λογική χρησιμοποίησα το απόφθεγμά του, δυστυχώς χωρίς να το ερμηνεύσω και να το εντάξω στο σωστό χώρο και χρόνο της συζήτησή μας. Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα μαζί του, είναι παράλογο να φταίει για όλα ένα κόμμα πχ το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μόνο που το είδος αυτού του συμπεράσματος δε θα το χαρακτήριζα “φασιστικό” ή “ολοκληρωτικό”, όπως ήθελε ο συνομιλητής μου αλλά ως “Der naturliche Fehlscluss” του David Hume. Δεν μπορούμε να εξάγουμε ένα συμπέρασμα για το “πρέπον” από το “είναι”. Δηλ. αν πχ το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως παράδειγμα δεν εφάρμοσε στην εικοσαετία της διακυβέρνησής του μια επιτυχημένη σοσιαλιστική πολιτική, δεν βγάζουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα πρώτον για το σοσιαλισμό, δεύτερον για το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο μέλλον, τρίτον για την πολιτική των άλλων κομμάτων.Όμως παρά τη διαμάχη κατά πόσο υπήρξε η διακυβέρνηση κάθε κόμματος εξουσίας στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά επιτυχημένη παραμένω πιστός στη θέση μου που λέει: τότε μόνο μπορούμε να έχει ο πολίτης μια ξεκάθαρη άποψη για την πορεία της διακυβέρνησης, όταν τα κόμματα εξουσίας εκφέρουν καθαρό πολιτικό λόγο και το έργο τους στηρίζεται πάνω σ΄αυτόν, ώστε στο τέλος να μπορεί ο πολίτης, αν μου επιτρέπεται η έκφραση, να επιλέγει πόσο σοσιαλισμό ή πόσο φιλελευθερισμό θέλει και χρειάζεται. Για ναγίνει όμως αυτό πρέπει να έχεις και τα αντίστοιχα κόμματα,

 11. Επειδή θεωρω ότι γίνεται μια άδικη επίθεση στο “απόφθεγμα” που αναφέρω στην αρχή του άρθρου, του φίλου μου Γεωργίου Παπούλια, και επειδή θεωρώ ότι σ’ αυτό ευθύνομαι δυστυχώς εγώ, δηλ. στη κακή παρουσίαση και ένταξη του κειμένου του στο άρθρο, θέλω να επισημάνω τα ακόλουθα:
  α) η συζήτησή μας έγινε στη βάση προβληματισμού, που βρίσκεται το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα,
  β) κατά τον ισχυρισμό μου, οφείλεται στο ότι τα δυο μεγάλα κόμμτα συγκίνουν τόσο πολύ που ο πολίτης στο τέλος δεν βρίσκεται σε καλύτερη θέση αλλά σε χειρότερη, διότι δεν μπορεί να επιλέλξει κόμμα σύμφωνα με αρχές και αποτελεσματικότητα σε κατεξοχήν τομείς του κάθε κόμματος που θα όφειλαν να έφερναν ευθύνη,
  γ) ο συνομιλητής μου παρενόησε το επιχείρημά μου στην εξής κατεύθυνση. Αφού η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τη διακυβέρνησή της πάνω στη θεσμική (κατά πνεύμα και γράμμα) βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αφού, κατά τη γνώνη μου δεν πάνε τα πράγματα, όπως θα επιθυμούσαμε (δες, δε βαίνουν καλώς!), άρα, για τον συνομιλητή μου, φταίει πάλι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (δες είτε κυβερνά είτε βρίσκεται στην αντιπολίτευση). Άρα για εκείνον το όλο σκεπτικό μου είναι φασιστικό ή ολοκληρωτικό. (δηλ. ι) για όλα φταίει το ΠΑ.ΣΟ.Κ, ιι) με την ίδια λογική, αν την γενικεύσουμε και τη μεταφέρουμε σε όλο το πλάτος των κοινοβουλευτικών κομμάτων φταίνε εξ ολοκλήρου κάθε κόμμα ξεχωριστά, πχ Ν.Δ., ΚΚΕ κτλ..
  Με αυτή τη λογική χρησιμοποίησα το απόφθεγμά του, δυστυχώς χωρίς να το ερμηνεύσω και να το εντάξω στο σωστό χώρο και χρόνο της συζήτησή μας. Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα μαζί του, είναι παράλογο να φταίει για όλα ένα κόμμα πχ το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μόνο που το είδος αυτού του συμπεράσματος δε θα το χαρακτήριζα “φασιστικό” ή “ολοκληρωτικό”, όπως ήθελε ο συνομιλητής μου αλλά ως “Der naturliche Fehlscluss” του David Hume. Δεν μπορούμε να εξάγουμε ένα συμπέρασμα για το “πρέπον” από το “είναι”. Δηλ. αν πχ το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως παράδειγμα δεν εφάρμοσε στην εικοσαετία της διακυβέρνησής του μια επιτυχημένη σοσιαλιστική πολιτική, δεν βγάζουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα πρώτον για το σοσιαλισμό, δεύτερον για το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο μέλλον, τρίτον για την πολιτική των άλλων κομμάτων.Όμως παρά τη διαμάχη κατά πόσο υπήρξε η διακυβέρνηση κάθε κόμματος εξουσίας στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά επιτυχημένη παραμένω πιστός στη θέση μου που λέει: τότε μόνο μπορούμε να έχει ο πολίτης μια ξεκάθαρη άποψη για την πορεία της διακυβέρνησης, όταν τα κόμματα εξουσίας εκφέρουν καθαρό πολιτικό λόγο και το έργο τους στηρίζεται πάνω σ΄αυτόν, ώστε στο τέλος να μπορεί ο πολίτης, αν μου επιτρέπεται η έκφραση, να επιλέγει πόσο σοσιαλισμό ή πόσο φιλελευθερισμό θέλει και χρειάζεται. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να έχεις και τα αντίστοιχα κόμματα

 12. Ws apanthsh sto parapanw post mou (18/5) kai stis apopseis pou diatypwthikan: Se genikes grammes nomizw oti exei xathei to noima ths shzhthshs kai exei metaferthei allou. To neo erwthma to opoio prokyptei loipon apo thn analytikh parousiash twn skandalwn einai to: Poia parataksh einai ligotero xeiroterh gia ton topo? Dystyxws den thelw na symfonisw me thn trpoph pou phre h olh shzhthsh, nomizw pws to zhtoumeno einai h apotelesmatikothta twn politikwn epilogwn kai oxi ta skandala. Par’ola ayta tha symfonisw o,ti kai oi dyo paratakseis exoun amavrosei thn fhmh tous sto parelthon. Epi tou thematos omws den nomizw pws me mia parousiash skandalwn (pou se megalo vathmo symfonw o,ti apoteloun plhgma gia thn Ellada) dinetai lysh ston erwthma ths apotesmatikoterhs diakyvernhshs se ideologiko epipedo. Den nomizw oti ta skandala exoun idiaiterh ideologikh protimhsh h xrwma. Alla nomizw kai pistevw vathia pws oi politikes epiloges gia thn poreia tou topou exoun kai ayto pou menei na krithei einai poia politikh epilogh “tairiazei” kalytera sthn riza tou provlimatos. Gia ayto loipon, h prosegkish mou ksekinaei me thn ekshs “yperaploustevmenh” alla kairias shmasias ypothesh: Pws h Nea dhmokratia kai to Pasok tha mporousan na voithisoun ton topo an ypothetame pws oi paratakseis aytes den htan mplegmenes se skandala! Se aythn thn periptwsh pistevw pws mia politkh analysh vrisketai sto swsto shmeio kai dinei thn apanthsh sto erwthma: Poios einai kalyteros kai apotelesmatikoteros gia thn poreia ths xwras. Kai tha hthela na anaptyksw edw ton syllogismo mou. Exwntas dedomena ta diaxronika provlimata ths xwras (oikonomika, politika, oikologika, provlimata sthn Paideia ktl) poia tha htan h swsth prosegkish se ayta? Me filelefthero modelo h me sosialodhmokratiko? Apopsh mou loipon einai pws h apanthsh s’ayto to erwthma eksartatai se megalo vathmo apo thn fysh tou provlimatos. Anaferw ena paradeigma: H dysxerhs oikonomikh thesh ths Ellados me ta xronia elleimata. Milwntas panta se genikes grammes, mia fileleftherh prosegkish profanws tha protimouse ton ameso periorismo ton elleimatwn se syndiasmo me drastikh meiwsh twn dhmosiwn ependysewn. Enw mia sosialistikh prosegkish einai pithano na protimouse mia afksish ths forologias sta ypshla eisodhmata/kerdh kai sthriksh twn mikromesewn epixhrhsewn pou tha mporousan na feroun rythmous anaptykshs. Twra to erwthma einai: Poia prosegkish einai h kalyterh? Kai h apanthsh mou einai: Kamia apo monh ths. Einai h fysh tou provlimatos teteia pou xreiazetai enan syndiasmo filelefterwn kai “sosialistikwn” poltikwn protovouliwn. Kai oi dyo prosegkiseis exoun dynata kai adynata shmeia. Kai oi dyo prosegkiseis an akolouthithoun dogmatika (ksexwrista h mia apo thn allh) den tha mporesoun na feroun ta epithimhta apotelesmata. Gi ayto loipon kata thn apopsh mou, einai anagkaio pleon kathe politikh hgesia na mhn steketai dogmatika se ideologika plaisia. Einai shmantiko na efarmozontai poltikes pou exoun ws krithrio thn apotelesmatikoththa tous kai oxi toso thn ideologikh tous ypostash. Se eklaikeymeno epipedo -epitrepste mou- tha elega pws tha protimousa enan poltiko logo pou tha elege: Nai, exw kata vash px.sosialistiko ideologiko ypovathro alla an krinw anagkaio kai h fush twn provlimatwn einai teteia, tote tha efarmosw kai fileleftherh politikh panw stous tomeis aytous. Par’ola ayta theorw kai thelw na symfonisw me ton Kyrio Metaksa pws ena safes ideologiko stigma apotelei panta to themeliodes kommati twn ekastwte politikwn prwtovouliwn.

 13. Κάπου διάβασα για τα λευκά…

  Να προσμετρωνται μεν, αλλά να ΑΦΑΙΡΟΥΝ έδρες απο την Βουλή, – θά΄χε πλάκα…….

 14. Στην Ευρώπη , σχεδόν παντού σήμερα , Δεξιοί και (νεο)-Σοσιαλιστες απλά διαμοιράζονται την εξουσία έχοντας αφήσει κατά μέρος τις ιδεολογικές ρητορείες . Απλά κάποιοι αφελείς στη μέση δεν θέλουν αυτό να ακούγεται.
  Εδώ οι Γάλλοι θεοποίησαν τον ‘Σοσιαλιστή’ Μιττεράν ο οποίος προπολεμικά ήταν δεδηλωμένος δεξιός και παρασημοφορημένος μάλιστα απ τον χιτλερόφιλο στρατηγό Πεταίν και με ισχυρούς φίλους στον προπολεμικό δεξιό χώρο τον οποίο αλλοίωσε μεταπολεμικά ο Ντε Γκωλ ο οποίος όμως αρνήθηκε την συνεργασία του Μιττεραν στην μεταπολεμική Γαλλία, παρόλο που ο Μιττεραν επεδίωξε θέση στην Γκωλική κυβέρνηση.
  Και σήμερα οι άλλοτε μεγαλο-υπουργοί του Μιττεραν , συντάσσονται με τις τάξεις του κόμματος Σαρκοζύ δηλώνοντας υπερήφανα ‘αιώνιοι αριστεροί’ .
  Από που καταλαβαίνεται να υπάρχει η οποιαδήποτε υποψία ιδεολογίας μέσα σε ολα αυτά ; Απλά κάποια επίθετα του στυλ ‘αριστερός’ , ‘δεξιός’ , ‘προοδευτικός’ κυκλοφορούν και υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην αποκωδικοποίησή τους . Κανένα δεν σχετίζεται με την ιδεολογία και , κυρίως , ούτε καν με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις .

 15. Κ. Μανσόλα,
  σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας, τις οποίες τις θεωρώ καίριες και ουσιαστικές στο θέμα της στάσης και των ιδεολογιών των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών. Κατα κάποια τρόπο η εντιμότητα και η ειλικρίνεια δεν είναι ζητούμενο μόνο διαπροσωπικό σχέσεων αλλά δια αυτών των σχέσεων αναγκαίο στοιχείο και της πολιτικής.

 16. Δεν κάθομαι να διαβάσω το άρθρο και τα σχόλια. Υπάρχει άραγε χειρότερη μορφή δουλείας για τους ανθρώπους από την ελευθερία της αγοράς; Ρητορικό το ερώτημα, η ιστορία έχει αποδείξει πως όχι.

  Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα λοιπόν. Και μιλάω σοβαρά, όχι σαν τον νεοφιλελεύθερο Γιωργάκη.

Σχολιαστε