Εξοργιστική ατιμωρισία

Φεβ 3rd, 2009 | | Κατηγορία: Ανδρέας Ανδριανόπουλος | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

Φαίνεται να «ενοχλήθηκε» η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης από την έμμεση δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης πως αποτελεί δική τους ευθύνη το άνοιγμα των Εθνικών Οδών. Και εμβρόνητοι οι πολίτες αναρωτιούνται για το αν κυβερνιέται η χώρα. Αν η αστυνομία δεν είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των νόμων ποιος ακριβώς οφείλει να παρέμβει ώστε Σύνταγμα, Κοινοτική Νομοθεσία και διατάξεις του ποινικού κώδικα να γίνονται σεβαστές; Ακόμα και ξένες χώρες προσέφυγαν στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενες πως στην Ελλάδα παρεμποδίζεται η εφαρμογή βασικών κοινοτικών κανόνων – όπως η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών!!

εμβρόνητοι οι πολίτες αναρωτιούνται για το αν κυβερνιέται η χώρα. Αν η αστυνομία δεν είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των νόμων ποιος ακριβώς οφείλει να παρέμβει ώστε Σύνταγμα, Κοινοτική Νομοθεσία και διατάξεις του ποινικού κώδικα να γίνονται σεβαστές;

Μήπως η αντίληψη των αρμοδίων είναι πως οι πολίτες θα πρέπει να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους; Και με αυτοδικία να επιβάλλουν τον σεβασμό της έννομης τάξης; Tι είδους συντεταγμένη πολιτεία θα είναι και τούτη, όταν ο νόμος της ζούγκλας θα αρχίσει να κυριαρχεί στις σχέσεις μεταξύ των πολιτών;

Oι παρεμποδιζόμενοι όμως να φτάσουν στους προορισμούς τους και εκείνοι που ζημιώνουν οικονομικά από το κλείσιμο των δρόμων έχουν και άλλα όπλα στα χέρια τους. Όπως παλαιότερα, σε απεργία των φορτηγών, η αστυνομία είχε μηνύσει τους ιδιοκτήτες τους για παράνομη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, έτσι και τώρα οι θιγόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους αριθμούς κυκλοφορίας των τρακτέρ και να ζητήσουν την δίωξη των κατόχων τους.

Κάποια στιγμή οφείλουμε να το καταλάβουμε όλοι. Οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Κυρίως από τα όργανα της πολιτείας και από τους προιστάμενους δημόσιους λειτουργούς. Διαφορετικά, ας καταργηθούν. Και ο καθένας ας προσπαθήσει να επιβιώσει όπως μπορεί στις συνθήκες ζούγκλας που θα προκύψουν.

Ανδρέας Ανδριανόπουλος

20 σχόλια
Leave a comment »

 1. Κάπου έχουν ξεφύγει όλοι και οι κραυγές για περισσότερη βία και αντιπαράθεση και η σχετική ρητορική έχουν αποτέλεσμα περισσότερη βία και αντιπαράθεση. Αν κορόνες υπέρ της βίας βγάζουν οι συντηρητικοί σαν τον Α.Ανδριανόπουλο, κορόνες υπέρ της βίας βγάζουν και όλοι οι άλλοι. Η λήξη της συγκρουσιακής ρητορείας θα κάνει καλό σε όλους, ανεξάρτητα εν προκειμένω από την κοινωνική ή ποινική απαξία κάποιων πράξεων. Στο τελευταίο 24ωρο είχαμε:
  α) βίαια επεισόδια στο λιμάνι όπου ο εισαγγελέας έστειλε τα ΜΑΤ για…παραβάσεις του ΚΟΚ από τους Κρητικούς αγρότες και τελικά αποκλεισμό του κεντρικού λιμανιού της χώρας. Προφανώς μια μπάρα, πέντε σακιά άμμος και ένα παραπέτασμα με καρφιά δεν έφταναν για να εμποδίσουν τα τρακτέρ να βγουν από το λιμάνι.
  β) βίαια επεισόδια έξω από το δημαρχείο για το θέμα της παράνομης κοπής δέντρων στα Πατήσια
  γ) βίαια επεισόδια στο ματς Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος
  δ) τρομοκρατική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, πολύ λίγο διάστημα μετά από προηγούμενη τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικών.
  Για να συνεχίσουμε έτσι ή θα πρέπει να ντύσουμε με στολή όλους τους Έλληνες πολίτες, αφού η αστυνομία δεν φτάνει για τόσο γενικευμένη ανομία, και να ξεκινήσουμε εμφύλιο ή να ρίξουν τους τόνους όλοι. Μονομερές ρίξιμο των τόνων δεν είναι δειλία, είναι πράξη πολιτικής γενναιότητα και σωφροσύνης. Αυτού του είδους η ρητορεία δεν βοηθάει κανένα. Όταν η αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην χώρα κάτι δεν πάει καλά. Φυσιολογικά τέτοια φαινόμενα είναι μεταξύ Μουγκάμπε και Τσβανγκιράι στην Ζιμπάμπουε, όχι στην Ελλάδα. Η χρήση της αστυνομίας για να καλύψει μια κυβέρνηση που παραπαίει θα έχει σαν αποτέλεσμα τελικά την πλήρη απαξίωση και κοινωνική απονομιμοποίηση της αστυνομίας. Όχι άλλη εμπρηστική ρητορική.

 2. Συμφωνώ με τα όσα λέτε αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε και τις ευθύνες του κ. Χατζηγάκη.
  Αφού ο υπουργός γνώριζε ότι σε ένα ενδεχόμενο εκβιασμό, όπως το κλείσιμο των δρόμων, θα υπέκυπτε λόγω των πολιτικών συνθηκών, γιατί προτίμησε να ζημιώσει τους πολίτες και την οικονομία του κράτους διπλά;

  Προφανώς αν δεν ικανοποιούσε, εις βάρος των φορολογουμένων, τις απαιτήσεις των αγροτών, η ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις μεταξύ των δύο κομμάτων θα άνοιγε κι άλλο, σε μια περίοδο που όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς εκλογές.

  Τελικά αφενός η κυβέρνηση υποχώρησε μπροστά εκβιασμό των αγροτών και αφετέρου, με το κλείσιμο των δρόμων, ζημίωσε κι’ άλλο την οικονομία, ταλαιπώρησε τους πολίτες και εν τέλει μείωσε ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία και την σοβαρότητά της.

 3. Συμφωνώ μαζί σας, να αρθεί η ασυλία του νυν υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη και να διωχθεί για την κατάλυση του Συντάγματος, της κοινοτικής νομοθεσίας και των διατάξεων του ποινικού κώδικα για όταν ήταν ανεβασμένος στα τρακτέρ και φώναζε “όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά”.

  Και μετά να διωχθεί ο ίδιος για απιστία κατά των φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών, επειδή αποφασίζει ως υπουργός την επιδότηση των αγροτών, της πιο παρασιτικής συντεχνίας εκβιαστών της ελληνικής οικονομίας.

  Οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται, αφενός όμως όχι επιλεκτικά, και αφετέρου όχι όταν δεν νομιμοποιούνται ηθικά στην συνείδηση του ελεύθερου πολίτη και δεν προστατεύουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα. Η αναδιανομή του εισοδήματός μου από πολιτικάντηδες κοπής Χατζηγάκη προς τις οργανωμένες σπείρες παράσιτων της οικονομίας είναι πράξη που καταστρατηγεί θεμελιώδη ατομικά δικαιώματά μου, και είναι χρέος μου να την πολεμήσω ακόμη και αν αποτελεί νόμο του κράτους.

 4. – Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, οτι γίνεται -παγκοσμίως- αναδιανομή εισοδημάτων.
  – 1 δισ στις Ινδίες και 1,5 δισ στην Κινα, π.χ., απο 1 δολλάριο το μήνα, τώρα, βγάζουν 1 δολλ την ημέρα…..
  – Δεν μπορούν οι αγρότες (π.χ.) να ζητούν παραπάνω με το έτσι θέλω – (οι πατάτες της Αιγύπτου είναι φθηνότερες, το βαμβάκι της Αφρικής , επίσης,….) .

  – Αντί να στέλνουμε κουβέρτες στην Ταϋλάνδη και στο Νταρφουρ, καλύτερα να κάνουμε οικονομία οι ίδιοι, και να αφήσουμε να κάνουν ελεύθερο εμπόριο αυτοί.
  – Η γενναιοδωρία είναι εύκολη όταν γίνεται απο άλλων τσέπες, όσων ακόμη έχουν.

 5. ³ Φιλελεύθερος³
  ³…των αγροτών, της πιο παρασιτικής συντεχνίας εκβιαστών της ελληνικής κοινωνίας….³

  Οι αγρότες παρασιτική συντεχνία; τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη; Δεν ξέρω με τι τρέφεσαι αγαπητέ φιλελεύθερε, πάντως εγώ τρέφομαι με ό, τι παράγουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς. Δεν ξέρω αν εσύ ζης μ’ αυτά που παράγουν οι δημοσιογράφοι (κυρίως κουτσομπολιά), οι δικηγόροι, που στην συντριπτική πλειονότητά τους εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες και τα συμπλέγματα των συμπατριωτών μας και την αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, οι δημόσιοι υπάλληλοι που ζουν εις βάρος όλων των άλλων, οι λογιστές, οι κοινωνιολόγοι, οι ψυχολόγοι, κι αν εσύ κατατάσσεις όλους αυτούς στα παραγωγικά επαγγέλματα, εγώ πάντως εξακολουθώ να θεωρώ ότι το επάγγελμα του αγρότη και η αγροτική παραγωγή πρέπει να είναι το κατ΄εξοχήν πρώτο μέλημα οποιασδήποτε σοβαρής πολιτείας.

  Τι φταίνε οι αγρότες όταν οι γεωπόνοι, που υποτίθεται ότι σπουδάζουν γιά να μοχθούν γιά την γη και να συμβουλεύουν τους αγρότες, συνωστίζονται γιά μία θέση στην Αγροτική Τράπεζα, ή να καταλάβουν μία θέση στο υπουργείο γεωργίας, στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε άλλους ‘παραγωγικούς τομείς‘ της ελληνικής οικονομίας και οπουδήποτε αλλού εκτός από τον τομέα τον οποίο επέλεξαν να σπουδάσουν; Τι φταίνε οι αγρότες, που δεν είναι κι ότι καλύτερο από άποψη παιδείας και μόρφωσης, που το κράτος δεν λαμβάνει υπ΄όψιν του σοβαρά αυτήν την παράμετρο και τους έχει παραμελήσει; Ti φταίνε οι αγρότες που οι αποδοχές στα περισσότερα παρασιτικά επαγγέλματα είναι απείρως μεγαλύτερες από αυτές ενός επαγγέλματος που αν σβήσει θα προκαλέσει τριγμούς στα θεμέλεια της χώρας μας;

  Συμφωνώ ότι το κλείσιμο των δρόμων δεν είναι νόμιμο και ότι τα αιτήματα δεν θα έπρεπε να είναι αυτά που προβάλλονται ( δηλ. αποζημιώσεις και μόνον), τι θα έλεγες όμως αν τα αιτήματα που προβάλλονταν ήταν:
  α.- μεγαλύτερο ενδιαφέρον της πολιτείας γιά την αγροτιά,
  β.- εξίσωση των ηλικιών συνταξιοδότησης όλων των πολιτών μ’ αυτό των αγροτών (δεν νομίζω ότι ο υπάλληλος οποιουδήποτε γραφείου κάνει πιό βαρειά δουλειά απ΄αυτή του αγρότη)
  γ.-το κράτος να μην ενδίδει στις πιέσεις και να μην χορηγεί προνόμια στους white collar workers
  δ.- αναθεώρηση και ιεράρχηση του τι είναι αναγκαίο και πρωτεύον γιά μία χώρα.

 6. To θέμα κύριε Ανδριανόπουλε είναι ο ευφυής χειρισμός της κάθε περίπτωσης..

  Όσο δίκαιο κέρδισε με το μέρος της η κυβέρνηση στον βορρά το έχασε στο λιμάνι με τους Κρητικούς…

  Αν ο υπουργός κατέβαινε στο λιμάνι και συσκεπτόταν με τους Αγρότες στο πλοίο μεταφοράς τους θα υπήρχε μια διπλωματική λήξη ή εστω διευθέτηση στο πρόβλημα.

  Οσα έγιναν έδειξαν άγαρμπο χειρισμό…

  Αναγνωρίζω όμως οτι όσα έγιναν είχαν υποκινητές…

  Φτάσαμε στην άθλια περίπτωση, όπως στον εμφύλιο, να προτιμάμε την δική μας πλευρά στην εξουσία πάσει θυσία… και να αδιαφορούμε για το καλό του τόπου…

  Το Τσιπρέϊκο π.χ ανταγωνίζεται πλέον το τίτλο του χαμαιτυπείου ως παράταξη με το να βρωμίζει το Δημαρχείο Αθηνών, τάχατες λόγω των κομμένων δένδρων σε ιδιωτικό οικόπεδο δικαιοδοσίας του Δήμου και γνωστό οτι θα γινόταν Πάρκινγ. Αναρωτήθηκε κανείς πόσα διατίθενται να προσφέρουν ως κομματική ενίσχυση στη ΣΥΡΙΖΑΤΗ παράταξη οι ιδιοκτήτες των ανταγωνιστικών Πάρκινγ;

  Είδε κανείς τους ΣΥΡΙΖΑΤΟΥΣ σε προσπάθειες για το περιβάλλον μέσα στον δήμο της Αθήνας…;

  Πήγαν ως εθελοντές να περιποιηθούν π.χ. τον Εθνικό Κήπο και δεν το γνωρίζω…; Τουλάχιστον το ΕΑΜ φρόντιζε τα συσσίτια επι κατοχής… Αυτοί όμως, οι σημερινοί… θα πούλαγαν και τη μάνα τους για να γίνουν εξουσία…

  Έφθασαν στο σημείο να συστρατεύσουν και μηχανικούς του ΕΜΠ, μέλη της κομματικής τους παράταξης, στο έργο της κομματικής προπαγάντας…

  Η αθλιότητα με την αντίθεσής τους στο έργο του Βωβού στον Βοτανικό, είναι άλλη μια τραγελαφική και πρόστυχη ιστορία καπήλευσης της ιδέας του περιβάλλοντος για κομματικό συμφέρον… Εκεί η χυδαιότης ξεπέρασε όλα τα προηγούμενα επίπεδα…

  Στην υπόθεση των αγροτών της Κρήτης, παρά τον κάκιστο χειρισμό της κυβέρνησης υπήρξε κομματικός υποδαυλισμός απο το ΠΑΣΟΚ χάριν και πάλι της εξουσίας..

  Τέτοια αθλιότητα…

  Το ΠΑΣΟΚ δεν αναλογίζεται ότι η διαχείριση της τωρινής κρίσης θα το σκοτώσει διότι δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τίποτα καλλίτερο απο τον Καραμανλή και θα δώσει στην ΝΔ το καλύτερο χαρτί για την επανάκαμψή της οταν θα έχει περάσει η κρίση…

  Συμπερασματικά, είναι τόσο ανάξιοι οι σημερινοί πολικοί μας που ανατριχιάζω με τη σκέψη οτι μας κυβερνούν ή οτι θα μας κυβερνήσουν…

  Στον αυτόματο πιλότο θα τα καταφέρναμε καλλίτερα…

 7. @SPYRIDON D.TSAMAIDIS (Φεβρουαρίου 4th, 2009 9:01 πμ)

  Συμφωνώ απολυτα…

  Αυτό όμως το απλούστατο γεγονός δεν τους το λέει κανείς… δεν τους το αναφέρει κανείς… και αφήνουν το απόστημα να μεγαλώσει… να θεριέψει και να γίνει ανεξέλεγκτο…

 8. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους σε αυτή τη χώρα,
  οι αγρότες λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο με σκοπό να γίνουν εμμέσως δημόσιοι υπάλληλοι, όπου έχουν ζημιές ζητούν να τις πληρώνουν οι υπόλοιποι φορολογούμενοι, όπου υπάρχουν κέρδη απαιτούν να τα καρπώνονται αυτοί. Σωστά ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ χαρακτηρίζει τους αγρότες ως παρασιτικούς. Τι σχέση έχει η υγιής επιχειρηματική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε σχέση με τους έλληνες κρατικοδίαιτους αγρότες; Μιλάμε για δύο διαφορετικά μοντέλα ανάπτυξης, μιλάμε για δύο διαφορετικές νοοτροπίες. Όσο για τον κ. Τσιούνη, απαντώ πως τρώμε (μεταξύ άλλων) λεμόνια αργεντινής, κρεμμύδια ολλανδίας, πατάτες αιγύπτου, όλα θρεπτικότατα και σε καλές τιμές, έχει σημασία αν είναι ελληνικά; Για ποιό λόγο οι αγρότες μας θα έπρεπε να είναι ανταγωνιστικοί; Αφού εμείς, οι άλλοι, πληρώνουμε τις ζημιές τους έτσι κι αλλιώς. Όταν όμως το 2008 οι τιμές του σιταριού ήταν υψηλές, οι παμπονηρότατοι αγρότες μας δεν το διέθεσαν όλο στην αγορά, κράτησαν στις αποθήκες επαρκείς ποσότητες προκειμένου να πουλήσουν σιτάρι και το 2009 σε ακόμη υψηλότερες τιμές. Υπάρχει Θεός όμως και βλέπει. Οι τιμές κατρακύλησαν φέτος και τα αγροτοτζιμάνια άρχισαν να κλείνουν δρόμους. Δυστυχώς το κράτος δεν φρόντισε να προστατεύσει ως όφειλε τους επαγγελματικούς κλάδους που θίγονταν από το κλείσιμο των δρόμων, έτσι η χώρα έγινε πάλι πρώτη είδηση ανά την υφήλιο, φυσικά για λάθος λόγους και αυτή τη φορά.
  Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως η υποκρισία των πολιτικών ξεπέρασε κάθε όριο, αναφέρομαι κυρίως σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ελέγχουν σε συντριπτικό βαθμό την ψήφο των αγροτών. Πρώην αλλά και νυν υπουργοί, εδώ και χρόνια υπερθεματίζουν και πλειοδοτούν σε παροχές προκειμένου να κερδίσουν ψήφους.
  Πρέπει επίσης, να επισημάνουμε πως η επαρχία εκπροσωπείται καλύτερα από τα αστικά κέντρα στη Βουλή. Οι ψηφοφόροι έπρεπε σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας τους να εγγράφονται ΑΥΤΟΜΑΤΑ στην εκλογική περιφέρεια στην οποία διαμένουν. Επίσης θα έπρεπε να υπάρχει και κάποια διαδικασία ανάκλησης εκλογής βουλευτών, βλέποντας στην ΤV τον υπουργό Αγροτικής υπ-ανάπτυξης το σκέφτηκα…

 9. Διαβάζοντας προσεκτικά το άρθρο του κ. Ανδριανόπουλου δεν βλέπω κορώνες υπέρ βίας όπως αναφέρει ο κ. Πολυμερόπουλος (με όλο το σεβασμό αγαπητέ θα διαφωνήσω μαζί σας).
  Η σύγκριση τέλος μεταξύ Ελλάδος και Ζιμπάμπουε είναι τελείως άδικη, στην Ελλάδα συνέβησαν πολύ χειρότερα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών. Αν μάλιστα δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις της ΕΕ θα μπορούσαμε να υποθέσουμε χωρίς καμμία δυσκολία πως η κατάσταση στη Ζιμπάμπουε θα ήταν πολύ καλύτερη από ότι στην χώρα μας.

 10. @ Τσιούνης Ηρακλής

  “Δεν ξέρω με τι τρέφεσαι αγαπητέ φιλελεύθερε, πάντως εγώ τρέφομαι με ό, τι παράγουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς”.

  Με κάλυψε ο Αντώνης, θα ήθελα να τρέφομαι με φτηνά αγροτικά προιόντα από τρίτες χώρες σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς και όχι να με αναγκάζουν οι κρατικές (ή κοινοτικές) παρεμβάσεις να επιλέγω και να επιδοτώ την εγχώρια (ή κοινοτική) παραγωγή. Πάντως αυτό που είπες είναι άσχετο – δεν θα είχα κανένα λόγο να χαρακτηρίσω τους αγρότες ως παράσιτα εάν δεν ζητούσαν – και δεν έπαιρναν – επιδοτήσεις για να καλύψουν την επιχειρηματική τους αποτυχία: Ας κάνουν τα κουμάντα τους όπως κάθε τάξη επιχειρηματιών και αν δεν βγαίνουν ας το κλείσουν το μαγαζί. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν τα λεμόνια που τρώω είναι Χιλής ή Ελλάδας, με ενδιαφέρει μόνο να είναι φτηνά και καλής ποιότητας.

  “εγώ πάντως εξακολουθώ να θεωρώ ότι το επάγγελμα του αγρότη και η αγροτική παραγωγή πρέπει να είναι το κατ΄εξοχήν πρώτο μέλημα οποιασδήποτε σοβαρής πολιτείας.”

  Άποψή σου είναι και είναι σεβαστή. Εάν όμως διεξάγεις μια οικονομετρική μελέτη και συσχετίσεις τους δείκτες οικονομικής και κοινωνικής ευμάρειας με το ποσοστό συνεισφοράς του πρωτογενούς αγροτικού κλάδου στο ΑΕΠ, θα διαπιστώσεις ότι οι πιο ανεπτυγμένες χώρες (σε δείκτες τόσο οικονομικής όσο και κοινωνικής ανάπτυξης) είναι αυτές που έχουν τον ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ αναλογικά αγροτικό τομέα. Επομένως η δική μου άποψη είναι ότι η συντήρηση (διαμέσου επιδοτήσεων) ενός διογκωμένου πρωτογενούς αγροτικού τομέα αποτελεί τροχοπέδη στην οικονομική και την κοινωνική ανάπτυξη. Μέλημα της πολιτείας θα έπρεπε να είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λένε οι πολιτικάντηδες τύπου Χατζηγάκη: Η ΜΕΙΩΣΗ του αριθμού των αγροτών (και η συνεπαγόμενη αύξηση της μέσης έκτασης των καλλιεργούμενων εκτάσεων για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας) και η απορρόφηση του πλεονάζοντος εργατικού δυναμικού σε υψηλότερης προστιθέμενης αξίας εργασία στον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα.

  Αυτά βέβαια γιατί να τα δεχτούν τα παράσιτα της οικονομίας ? Είναι ωραίο να κάθεσαι στα καφενεία όλη μέρα να παίζεις τάβλι, να βάζεις ανασφάλιστους Αλβανούς και Αφρικανούς να σου δουλεύουν τα χωράφια με 3 ευρώ την ώρα, να σου δίνονται συνεχώς κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις, κι όποτε πάραυτα δεν σου βγαίνουν “οι μπίζνες” να κλείνεις δρόμους και να εκβιάζεις την υπόλοιπη κοινωνία να σου καλύψει την χασούρα…Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο…

 11. Οι εκβιασμοί, είναι παράνομοι, είτε έχουν δίκαιο – οι αγρότες π.χ. – είτε όχι.
  – Η δε κατάντια μας είναι τόση,
  – που ένας Υπουργός πρώην Δικαιοσύνης, πλήρωσε τα λύτρα,
  – που νυν Υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών “εκαναν την π’απια”,
  που και ο κ.Γιαννέλης έκανε τον δικό του εκβιασμό,

  Περιμένω με ανυπομονησία την συνέχεια

 12. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα είναι πολύ ανόητα και ανώριμα αριστερή χώρα. Η τρέχουσα παρακμή είναι προϊόν πολιτικής ανωριμότητας του νεοέλληνος και έλλειψης υγιούς πατριωτισμού. Μακριά από εμέ οι Καρατζαφερισμοί, αλλά είναι γεγονός: Ο υγιής, χωρίς εθνικιστικές μισαλλοδοξίες πατριωτισμός που συναντάται σε άλλες χώρες, εξέλιπε πλέον, θύμα κι αυτός της αριστερής ισοπέδωσης αξιών που επισυνέβη στην μαρτυρική αυτή χώρα την τελευταία τριακονταετία.

  Κατα συνέπεια στον νεοέλληνα (ανεξαρτήτως πολιτικής θέσης) κυριαρχεί το αίσθημα του ατομικού ή συντεχνιακού συμφεροντολογισμού, και λείπει παντελώς το αίσθημα του εθνικού συμφέροντος.

  Ο κακός πολίτης (φορογυγάς, ρυπαίνων, κλπ) δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο καμίας κομματικής παράταξης. Όμως είναι εγκληματική η προσπάθεια της λαϊκίζουσας αριστεράς τις τελευταίες δεκαετίες να προσπαθεί (και εν πολλοίς να έχει καταφέρει) να αποδομήσει, για ιδιοτελείς σκοπούς, κάθε συγκολλητική δύναμη της κοινωνίας που προσφέρουν οι θεσμοί και οι αξίες. Είτε για μικροκομματικά μυωπικό συμφέρον είτε από ανωριμότητα είτε ενσύνειδητα για να υποσκάψει τα θεμέλια της αστικής δημοκρατίας και την επιβολή της δικής τους, δοκιμασμένης και τραγικά αποτυχημένης λύσης.

  Σαν συνέπεια, η χώρα βυθίζεται στην αναρχία, η Ελλάδα προβάλλει ξανά παγκοσμίως ως μαύρο πρόβατο και τεταρτοκοσμική μπανανία υψηλού ρίσκου. Και την λυπητερή δεν θα την πληρώσει ο κος Αλαβάνος και οι ομόσταυλοί του, αλλά οι τόσο παραπληροφορημένες νέες γενιές που καλούνται να επωμιστούν τους λαϊκισμούς, την διαλυμένη παιδεία και οικονομία και την αποσάρθρωση των κοινωνικών δεσμών που τους κληρονόμησαν οι πατεράδες τους.

 13. Το όλο θέμα έχει και την εύθυμη πλευρά του. Σας θυμίζω το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 1988 το οποίο κατέκτησε η Λάρισα.

  Από το επίσημο site:
  «Όταν μάλιστα στις 16 Μαρτίου του ’88 ανακοινώθηκε από τον αθλητικό δικαστή απόφαση αφαίρεσης 4 βαθμών από την ΑΕΛ λόγω της περίφημης υπόθεσης ντόπινγκ του Βούλγαρου επιθετικού με την πολύ μικρή συμμετοχή, Γκιόργκι Τσίγκοφ, η Λάρισα έγινε μια γροθιά και σε χρόνο μηδέν έκοψε την Ελλάδα στα δύο, διεκδικώντας το δίκιο της κι ότι είχε κατακτήσει ως τότε μέσα στα γήπεδα.

  Τα οδοφράγματα στην εθνική οδό κράτησαν 5 ολόκληρες μέρες, ώσπου με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού πάρθηκε μια γενναία απόφαση για την αποκατάσταση της τάξης, με την αλλαγή του επίμαχου άρθρου.»

 14. Αγαπητέ κ. Ανδριανόπουλε,

  Για να κλείσω τις παρεμβάσεις μου με ένα ακόμη σχόλιο, οι πολίτες δεν πρέπει να είναι καθόλου “εμβρόντητοι” και να “αναρωτιούνται για το αν κυβερνιέται η χώρα”. Οι πολίτες επέλεξαν για κυβέρνηση το κόμμα των Μεσαίων και των Λούληδων, το κόμμα που δεν στηρίζεται σε κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο και δεν έχει καμία στρατηγική για την χώρα. Η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης καθορίζει την πολιτική της απέναντι σε όλα τα ζητήματα καιροσκοπικά και με μόνο οδηγό τις εκάστοτε δημοσκοπήσεις. Μια κυβέρνηση – άδειο κοστούμι με μπόλικη “επικοινωνία” . Ας πρόσεχαν οι πολίτες…

 15. Δεν είναι ότι συμφωνώ με τα μπλόκα και τις λοιπές κατ ευφημισμόν, αποκαλούμενες, “ενέργειες εξ αγανάκτησης” αλλά διαβάζοντας τα σχόλια και την ευκολία με την οποία αποδίδονται χαρακτηρισμοί, σε μια πολυπληθή ομάδα συνανθρώπων μας, μου γεννήθηκε μία απορία …

  οι λεγόμενοι (και κατά περίπτωση αμφιλεγόμενοι) “φιλελεύθεροι” σχολιαστές έχουν κάποια επαγγελματική ασχολία ?
  και αν ναι (που είναι και το πιθανότερο) τι κάνουν ΤΩΡΑ ? με τι δηλαδή, πραγματοποιούν τα “προς το ζην” ?

  θα ήθελα να γνωρίζω, αν μου επιτρέπεται, αν έχουμε εδώ μέσα κάποιον αγρότη η έναν βιομηχανικό εργάτη, κάποιον χαμηλού “Ε” δημόσιο υπάλληλο ή έστω κάποιον μικρό επιχειρηματία ….

 16. @periplanomenos

  ένας ταλαίπωρος αεροσυνοδός της Ολυμπιακής είμαι αγαπητέ, έχω απολυτήριο λυκείου, 20 χρόνια προυπηρεσία και παίρνω 8 χιλιάρικα το μήνα…

  τέτοια ατυχία έχω να είμαι “χαμηλού Ε ” δημόσιος υπάλληλος.

  Που να ακούσεις και για τους καημένους τους λιμενεργάτες στον ΟΛΠ, που παίρνουν μόνο 6 χιλιάρικα με απολυτήριο γυμνασίου για όλη την σκληρή δουλειά που κάνουν…

  νομίζεις ότι αστειεύομαι για τους μισθούς ?

 17. Κύριε Ανδριανόπουλε,

  Το νόμιμο είναι και ηθικό?

  Σαν έλλην φορολογούμενος θα μπορούσα να σας ερωτήσω αν θεωρείτε ότι η μηνιαία αποζημίωση που λαμβάνετε ως πρώην βουλευτής, εξόδοις των ελλήνων φορολογουμένων, συνάδει με την φιλελεύθερη ιδεολογία και πεποιθήσεις σας?

  Με τιμή,
  Φιλελευθερος2

 18. @periplanomenos (Φεβρουαρίου 5th, 2009 7:07 μμ )

  Δεν ξέρω αν το ερώτημά σου είναι αυτό που κατάλαβε ο Φιλελεύθερος και έδωσε ειλικρινή πιστεύω εικόνα των δικών του εισοδημάτων… (δεν αποκλείω και την ειρωνεία εκ μέρους του φιλελεύθερου αν και είμαι καλοπροαίρετος)

  Επι τη ευκαιρία, όχι αεροσυνοδός αλλά φροντιστής… Οι αεροσυνοδοί είναι άλλου φύλου…

  Θεωρώ οτι θέλεις να καταλάβεις το πόσο εμείς που γραφούμε εδώ έχουμε ανάγκη ή είμαστε απλά βολεμένα UFO που απο άνοια, γεροντική ή άλλης αιτίας τα βάζουμε με τους φτωχούς Αγρότες…

  Ε λοιπόν, σε ενημερώνω φίλε μου οτι και αυτός οι Γεωργός που έχει ακόμα την δυνατότητα μόλις να γεμίζει με πετρέλαιο το ντεπόζιτο του τρακτέρ του, είναι πολυ καλύτερα απο οικονομικής πλευράς απο εμένα…
  Επιπλέον λόγω ηλικίας δεν έχω και τις ευκαιρίες να βελτιώσω το εισόδημά μου… Στα 58 σε βλέπουν ήδη σαν παππού ακόμα και στην Ελλάδα…

  Τέλος να σου πω οτι έχοντας κάνει πολλές δουλειές και ξέροντας πολύ καλά τι σημαίνει αγροτιά, σε διαβεβαιώ οτι δεν ανήκω, εγώ τουλάχιστον, σε εκείνους που λένε λόγια χωρίς να έχουν επίγνωση των δυσκολιών…

  Μακάρι να ήμουνα και εγώ φροντιστής όπως κάποιοι φίλοι μου συνταξιούχοι πλέον… η ακόμα και λιμενεργάτης απο αυτούς που παίρνουν και 6 και περισσότερα χιλιάρικα τον μήνα γράφοντας 24ωρες υπερωρίες… (πότε κοιμούνται άραγε..) και που όταν πας να τους εκλογικεύσεις υπερ των χαμηλόμισθων συναδέλφων τους (των τσιρακιών τους…) εμφανίζονται έτοιμοι να σε σκοτώσουν…

  Σίγουρα σε μια άθλια και μη παραγωγική οικονομία ξεφτεριών και βολεμένων, ούτε η Ολυμπιακή έχει μέλλον με τους καλοπληρωμένους φροντιστές… ούτε τα λιμάνια με τους λιμανάτους εργατοπατέρες και τα τσιφλίκια τους (τους εργάτες, συχνά αλλοδαπούς) που ξεζουμίζουν ρημάζοντάς τους στη δουλειά ενώ αυτοί, ως παλιοσειρές, απολαμβάνουν πλαστές υπερωρίες εις βάρος του κράτους και όλων μας…

  Ολίγη ντροπή Ελληνάρες… Ολίγη εντροπή… κάνει καλό…

 19. Κύριε Μπαζιωτόπουλε,

  Νόμιζα ότι θα γινόταν άμεσα αντιληπτό, ασφαλώς και δεν είμαι αεροσυνοδός 🙂 χε χε χε

  Επίσης δεν είμαι μόνο απόφοιτος λυκείου, ας πούμε συμβολικά ότι έχω εξαντλήσει τις βαθμίδες σπουδών 🙂

  Το σχόλιο μου ήταν καλοπροαίρετα ειρωνικό – ήθελα να καταδείξω ότι η ταξική διαφοροποίηση που επιχειρεί να κάνει ο periplanomenos ανάμεσα αφενός στην οικονομική και κοινωνική ελίτ (όπως εν πάσει περιπτώσει την αντιλαμβάνεται ο ίδιος και όπου προφανώς με κατατάσσει) και αφετέρου σε “κάποιον αγρότη η έναν βιομηχανικό εργάτη, κάποιον χαμηλού “Ε” δημόσιο υπάλληλο ή έστω κάποιον μικρό επιχειρηματία” είναι τελείως άκυρη στην ελληνική πραγματικότητα.

 20. Μόνο οι αγρότες και οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι παράσιτα η μήπως οι και οι άχρηστοι μικροεπιχειρηματίες
  που χρησιμοποιούν ανασφάλιστους και κακοπληρωμένους μετανάστες για υπαλλήλους κλέβουν το ΦΠΑ των καταναλωτών και το μόνο στο οποίο ειδικεύονται να κάνουν άψογα είναι να αγοράζουν πάμφθηνα και να μεταπουλάνε πανάκριβα προιόντα που παράγουν άλλοι στο εσωτερικό και κυρίως στο εξωτερικό και να προσφέρουν άχρηστες υπηρεσίες.Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα οι επιχειρήσεις τους θα έκλειναν μέσα σε ένα μήνα λόγω του ανταγωνισμού.Οι μόνοι παραγωγικοί σήμερα είναι οι μετανάστες που δουλευουν στις οικοδομές και στα χωράφια και όχι κρατικοδίαιτοι φιλελεύθεροι σαν τον αδριανόπουλο που χέζονται στο τάληρο με τα λεφτά των φορολογούμενων πολύ περισσότερο από από κάθε άλλο συναδελφό τους στο δημόσιο.

Σχολιαστε