Νέα εθνική ομοψυχία

Ιαν 11th, 2009 | | Κατηγορία: Διονύσης Γουσέτης | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

Φαίνεται περίεργο. Από τις 28 του περασμένου Δεκέμβρη, που άρχισαν οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στη Γάζα, μέχρι χτες, η Διεθνής Αμνηστία έχει βγάλει επτά (7) δελτία τύπου. Κανένα, μα κανένα, από αυτά δεν δημοσιεύτηκε στις τόσο πολλές σελίδες που οι τόσο πολλές ελληνικές εφημερίδες αφιέρωσαν και αφιερώνουν για το θέμα. Οποία αντίθεση με τις εκθέσεις της ίδιας οργάνωσης για το Γκουαντάναμο, για τις έκνομες μεταγωγές κρατουμένων από τους Αμερικάνους, για τις αρνητικές συνέπειες του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Εκείνες οι εκθέσεις ευτύχησαν να φιλοξενηθούν όλες, ακόμα και πρωτοσέλιδες. Κάποιος αφελής θα νόμιζε τότε ότι ο καθ’ ημάς τύπος είναι ο μεγαλύτερος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από τις 28 του περασμένου Δεκέμβρη, που άρχισαν οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στη Γάζα, μέχρι χτες, η Διεθνής Αμνηστία έχει βγάλει επτά (7) δελτία τύπου. Κανένα, μα κανένα, από αυτά δεν δημοσιεύτηκε

Τι κακό έγραφαν όμως οι τωρινές ανακοινώσεις της Δ.Α. ώστε να λογοκριθούν από το σύνολο των ΜΜΕ; Απλά, εκτός από τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ, που καταλαμβάνουν το 90% της έκτασης των ανακοινώσεων, υπάρχει και ένα 10% που μιλάει για τις παραβιάσεις από τη Χαμάς. Για παράδειγμα, ότι εκτοξεύουν εκατοντάδες ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ στοχεύοντας αμάχους, κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου (όπως και το Ισραήλ), ή ότι χρησιμοποιούν (όπως και το Ισραήλ) ανθρώπινες ασπίδες.

Έγραψα ότι καμία εφημερίδα δεν δημοσίευσε τις ανακοινώσεις της διεθνούς Αμνηστίας. Ωστόσο υπήρξε μία που τις τίμησε, λοιδορώντας τις. Είναι η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή», που αποτελεί το ένα άκρο της εθνικής ομοψυχίας. Το άλλο άκρο είναι οι αριστεροί βάνδαλοι που βεβήλωσαν παραμονή πρωτοχρονιάς τη συναγωγή του Βόλου και η ιστοσελίδα Indymedia που δημοσίευσε τους βεβηλωμένους τοίχους με λεζάντα: «παρέμβαση (sic) στη συναγωγή του Βόλου». Σχετική επιστολή Βολιώτη Εβραίου, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του, δημοσιεύει το Παρατηρητήριο Ελσίνκι:

«Υπάρχει ένα κλίμα τρομοκράτησης των Εβραίων στην κοινότητά μας μετά από τα συνθήματα στη συναγωγή του Βόλου, …με αποτέλεσμα την αναβολή της λειτουργίας της Παρασκευής και οποιωνδήποτε εκδηλώσεων -συγκεντρώσεων για τις αμέσως επόμενες μέρες. Κάποιοι σκέφτονταν ακόμη και να βγάλουν τα ονόματα από τα κουδούνια των διαμερισμάτων τους! Οι παραπάνω προβληματισμοί επιτείνονται από διάφορες εκπομπές λογοδιάρροιας σε τοπικά και μη κανάλια όπου όλα γίνονται ένας μύλος (εβραίοι, μασόνοι, σιωνισμός, έλευση αντιχρίστου και τέλους του κόσμου με την παγκοσμιοποίηση και άλλα τινά)!».

Μεταξύ των δυο άκρων υπάρχουν όλα τα κόμματα. Κανένα δεν τόλμησε να πει μια κουβέντα για ευθύνη της Χαμάς: θα την πλήρωνε με απώλεια ψήφων. Φαίνεται λοιπόν περίεργη η λογοκρισία της Δ. Αμνηστίας, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για μια ακόμα εκδήλωση της εθνικής ομοψυχίας.

ις αιτίες της σύγκλισης σε αυτή την άποψη μην τις αναζητάτε ούτε στο «συναίσθημα του ελληνικού λαού υπέρ των αδικημένων», ούτε στην ταξική συνείδηση, ούτε οπουδήποτε αλλού. Αναζητήστε τις στον εθνικισμό και την ελληνορθοδοξία

Όταν σε κάποιο μείζον θέμα εμφανίζεται «εθνική ομοψυχία», δηλαδή ομονοούν σε κάποια άποψη όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, τότε τις αιτίες της σύγκλισης σε αυτή την άποψη μην τις αναζητάτε ούτε στο «συναίσθημα του ελληνικού λαού υπέρ των αδικημένων», ούτε στην ταξική συνείδηση, ούτε οπουδήποτε αλλού. Αναζητήστε τις στον εθνικισμό και την ελληνορθοδοξία. Παραδείγματα: ο αντιδυτικισμός, η καταδίκη του αντικομμουνιστικού μνημονίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, το συντριπτικό ποσοστό υποστήριξης των εγκληματιών Οτσαλάν, Κάρατζιτς, Μιλόσεβιτς και παλαιότερα του μακαριστού Χριστόδουλου, η πάγια αντι- ισραηλινή στάση.

Για τη σημερινή ανθρωπιστική κατάντια στη Γάζα, εκτιμώ ότι υπεύθυνο είναι κυρίως το Ισραήλ. Η Χαμάς ανδρώθηκε χάρις στο Ισραήλ που, αρνούμενο συμβιβασμό με τον μετριοπαθή πρόεδρο Αμπάς, έδωσε στους τόσα χρόνια ταλαιπωρημένους Παλαιστίνιους το μήνυμα ότι με τις διαπραγματεύσεις δεν πετυχαίνεται τίποτα. Η αδιαλλαξία των Ισραηλινών τους έσπρωξε στην αγκαλιά της φονταμενταλιστικής Χαμάς. Υποψιάζομαι, χρησιμοποιώντας κι εγώ τη θεωρία της συνωμοσίας, ότι αυτό το έκανε το Ισραήλ συνειδητά, ως τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Και, αν η υποψία μου είναι σωστή, το Ισραήλ -αν και μπορεί- θα αποφύγει να εξολοθρεύσει τη Χαμάς. Θα την αφήσει να συνεχίσει να λεονταρίζει, απειλώντας το εβραϊκό κράτος, τη Φατάχ, τις αραβικές κυβερνήσεις (που σιωπούν εκκωφαντικά στην παρούσα σύγκρουση). Μπορεί να λαθεύω. Αλλά με ποιον να συζητήσω; Οι αναλύσεις στη χώρα μας είναι του τύπου «οι Εβραίοι είναι στη ρίζα του κακού» (Μ. Θεοδωράκης) και «είναι οι Ναζί της εποχής μας» (Μανώλης Γλέζος). Η εθνική ομοψυχία δε σηκώνει συζήτηση.

Ούτε δίνει δυάρα τσακιστή για τις αντιφάσεις της. Εύστοχα έγραψε ο Πάσχος Μανδραβέλης (Καθημερινή, 8/1/09) ότι αυτοί που μπήγουν τις γοερότερες κραυγές για τη σκληρή πολιτική του Ισραήλ είναι οι κήρυκες της σκληρής πολιτικής απέναντι στον «Δαβίδ» της δικής μας διαμάχης, απέναντι στην ακατονόμαστη βόρεια γείτονά μας. Εκείνοι που θρηνούν για τον αποκλεισμό της Γάζας ήταν οι πιο ένθερμοι χειροκροτητές του ελληνικού εμπάργκο κατά της «Φυρομίας».

Διονύσης Γουσέτης

62 σχόλια
Leave a comment »

 1. @Μάριο

  Comment on:

  “…Καταρχήν, ο κ. Pappe είναι Ισραηλινός και όχι Εβραίος απαραίτητα…

  Α! Οχι απαραίτητα…

  Unfortunately Pappe is not the only read and the comment related to “The Ethnic Cleansing of Palestine” is obviously from a different more recent work…

  By the way, I have read Morris too and I am aware for the comments of both men…

  Besides, what Pappe says are very similar with what you will find in other Jewish historians… as a matter of fact they are exactly the same with a documentary produced by the History Channel on recent Jewish (= Israeli) history… and shown on Greek TV (Boulis = Parliament Channel)

  Pappe is clever enough to support anything he says with historic references…

  Possible differences between Morris and Pappe are for the historians and the common reader who may not be interested on an exact day of an event but the actual event…

 2. @Μάριο

  Comment on:

  “…The Birth of the Palestinian Refugee Problem, 1947-1949, 1988…

  Read this:

  “Morris argues that the 700,000 Palestinians who fled their homes in 1947 left mostly due to Israeli military attacks, but also due to fear of impending Israeli attack, fear of being caught up in fighting, and expulsions, but not as the result of an expulsion policy.”

  Now in relation to the expulsion policy which he (Morris) does not think there was…

  Read this:

  “I am for compulsory transfer; I do not see anything immoral in it.”

  David Ben Gurion to the Jewish Agency Executive, June 1938

 3. @ Mario

  Book by Benny Morris

  “The Birth of the Palestinian Refugee Problem, 1947-1949, 1988”

  “The book shows a map of 228 empty Palestinian villages, and attempts to explain why the villagers left. In 41 villages, he writes that the inhabitants were expelled by military forces; in another 90 villages that the inhabitants panicked because of attacks on other villages, and fled. In six villages, he writes, the inhabitants left under instructions from local Palestinian authorities. He was unable to find out why another 46 villages were abandoned….”

  He was unable to find out why the rest left… HE WAS UNABLE TO FIND OUT!!!

  Now Mario ask yourself the same question and feel the Zionist propaganda… filling you up with disgusting arguments of the above type (He – Morris — was unable to find out why the rest of the villagers left… )
  This is of the same quality to the promise of the current Israeli Government that they will investigate if there were any Phosphorous bombs thrown on civilian population, kids and the OHE food supplies…

  Please tell me where to laugh with these comical Israeli arguments and all those historians who have bent their heads to the authority and will of the system…

  Morris, from a polemic became a stooge of the Israeli government…

  I will put it as a quiz to you Mario, WHY?

  Give me a convincing REPLY…

 4. Το θέμα μας ποιο είναι για να καταλάβω… ότι υπάρχει Σιωνιστική προπαγάντα ή τα μη επαληθευμένα γεγονότα που συνέβησαν 1948; Το ότι υπάρχουν πρωτοπόροι στο Ισραήλ δεν χρειάζεται να μας το αποδείξεις εσύ προφανώς και ότι υπάρχει δημοκρατία στο Ισραήλ δεν αμφιβάλλει κανείς. (στη Γάζα έχουν ήδη σφαγιαστεί αυτοι που αμφισβητούν την εξουσία της Χαμάς)

  Stooge είναι βαριά λέξη για να εκφράσεις το σύνολο των ανθρώπων που αντιτείθενται στο κόμμα εξουσίας. Θα έλεγες σπιούνο τον Γιώργο Παπανδρέου ή την κ. Ρεπούση που αναθεώρησε κάποιους αφορισμούς του βιβλίου ιστορίας;

  Pappe is clever enough to support anything he says with historic references… Εγώ δεν αντιτείθεμαι στα λεγόμενα του κ. Πάππε και το δικαιολόγησα προηγουμένως, βέβαια και ο ίδιος δεν αμφέβαλλε για τα λεγόμενα του κ. Μόρρις γιατί γνωρίζει και ο ίδιος ότι βασίζεται σε λεγόμενα και όχι αναφορές… ακόμα.
  Το ότι δεν είναι απαραίτητα Εβραίος το βασίζω στο γεγονός ότι πουθενά δεν επιβεβαιώνει το θρήσκευμά του (μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν θρησκευόμενοι Κομμουνιστές… χαχαχα! τί υποκρισία)

  Θα επαναλάβω και για τελευταία φορά (μακάρι δηλαδή να πάρεις μερικές στροφές):

  Ισραηλινός δεν είναι απαραίτητα Εβραίος, Παλαιστήνιος δεν είναι απαραίτητα Μωαμεθανός ούτε Άραβας και όχι απαραίτητα Χαμάς, Έλληνας δεν είναι απαραίτητα Χριστιανός Ορθόδοξος και ούτε άσχημος σαν εσένα, Αλβανός δεν είναι απαραίτητα κλέφτης, Κούρδος δεν είναι απαραίτητα συμπάσχων με την Ελλάδα, Πωμάκος δεν είναι απαραίτητα Τούρκος κτλ

  Μή μου βάλλεις τίποτα του τύπου… “Α! Οχι απαραίτητα…” γιατί ήδη δεν μπορώ να συγκρατηθώ από τα γέλια.

  Σου αρέσει να βάζεις τίτλους, όπως βάζανε οι Ναζί στους Εβραίους και είναι αδύνατον να φανταστείς ότι οι σημερινές κοινωνίες είναι Παγκοσμιοποιημένες. Για να σε κάνω να καταλάβεις επειδή είσαι και αργόστροφος… Ο μουσακάς που σ’ αρέσει να τρως και το θεωρείς Ελληνικό πιάτο πριν απο 100-150 χρόνια δεν θα μπορούσες να το φτιάξεις επειδή δεν υπήρχαν πατάτες, μπεσαμέλ, μελιτζάνες και πιπέρι! Αλλά προφανώς εσύ θα τρώς “ντελίβερι”… κρίμα ατυχές παράδειγμα.

  Πάντως μου άρεσε το Αγγλικό, το minimum PASS στο Lower το έχεις πολύ άνετα.

 5. “…The Birth of the Palestinian Refugee Problem, 1947-1949, 1988…
  Read this:
  “Morris argues that the 700,000 Palestinians who fled their homes in 1947 left mostly due to Israeli military attacks, but also due to fear of impending Israeli attack, fear of being caught up in fighting, and expulsions, but not as the result of an expulsion policy.”

  «Η πρώτη φάση του πολέμου του 1948, σύμφωνα με τον Μόρρις, ήταν η εμφύλια σύρραξη η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1947, όταν η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε την διχοτόμηση της Παλαιστίνης. Η δεύτερη φάση ήταν η εισβολή των στρατών των Αραβικών χωρών μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Ισραήλ στις 14 Μαΐου του 1948. Οι Ισραηλινοί κέρδισαν και αυτή την σύγκρουση, επεκτείνοντας τα εδάφη του νέου Εβραϊκού κράτους πέρα από τα σύνορα που είχαν αρχικά συμφωνηθεί και εκτοπίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους. Είναι αλήθεια, σημειώνει ο Μόρρις, πως οι Αραβικές χώρες είχαν συλλογικά ένα πληθυσμό 40 εκατομμυρίων ενώ η Εβραϊκή κοινότητα πληθυσμό μόλις εξακοσίων πενήντα χιλιάδων. Οι Εβραίοι όμως, υπό την καθοδήγηση του Νταβίντ Μπεν Γκουριόν «ήταν οργανωμένοι για πόλεμο ενώ οι Άραβες της Παλαιστίνης δεν ήταν».

  «Ο ίδιος ο Μόρρις είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα καθώς το 1988 φυλακίστηκε όταν αρνήθηκε να παρουσιαστεί ως έφεδρος στην επιστράτευση ενάντια στην πρώτη Ιντιφάτα, διαμαρτυρόμενος για την κατοχή της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας. Μετά το ξεκίνημα της Δεύτερης Ιντιφάτα το 2000 όμως, καταδίκασε και αποκάλεσε τους Παλαιστίνιους βομβιστές «βάρβαρους» σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Χαάρετζ, υποστηρίζοντας πως οι Ισραηλινοί έκαναν καλά που έδιωξαν τους Άραβες. «Όταν η επιλογή είναι μεταξύ του να καταστρέψεις ή να καταστραφείς, τότε είναι καλύτερα να καταστρέψεις»
  http://geopolitics-gr.blogspot.com/2008/12/1948-first-arab-israeli-war.html

  .

 6. “Αυτό που συνέβη είναι ότι οι σιωνιστές, οι Εβραίοι, οι Ισραηλινοί, ονομάστε τους όπως θέλετε, σχεδίασαν την εθνική εκκαθάριση της Παλαιστίνης από τον αυτόχθονα πληθυσμό το 1948.

  Οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν είναι όλοι οι νέοι ιστορικοί σύμφωνοι με την ανάλυσή μου. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι οι μισοί Παλαιστίνιοι εκδιώχτηκαν και οι άλλοι μισοί έφυγαν με δική τους πρωτοβουλία. Αλλοι θα μπορούσαν να πουν ότι ο πόλεμος υπήρξε η αιτία όλων αυτών. Εγώ έχω στον νου μου μια καθαρή εικόνα της κατάστασης. Φυσικά δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν να την αποδεχθεί, αλλά είμαι βέβαιος;) ότι ήδη στη δεκαετία του ’30 η ισραηλινή ηγεσία είχε σκεφτεί και είχε προγραμματίσει με τρόπο συστηματικό την εκδίωξη των Παλαιστινίων το ’48”

  ΤΟΥ ΙΛΑΝ ΠΑΠΕ*
  http://www.enet.gr/online/online_issues?pid=51&dt=18/01/2008&id=93538640

 7. Πράγματι, έξοχα… επικροτώ τις δυο τελευταίες αναρτήσεις σχολίων.

  Τώρα, αφού μελετήθηκε ολόκληρη η ιστορία του Ισραήλ για λογαριασμό του ημιμαθή Μπαζιωτόπουλου
  μπορούμε να σχολιάσουμε το άρθρο του κ. Γουσέτη…

 8. @Μάριο

  Comment on:

  «Πράγματι, έξοχα… επικροτώ τις δυο τελευταίες αναρτήσεις σχολίων.

  Τώρα, αφού μελετήθηκε ολόκληρη η ιστορία του Ισραήλ για λογαριασμό του ημιμαθή Μπαζιωτόπουλου μπορούμε να σχολιάσουμε το άρθρο του κ. Γουσέτη…»

  Α! Καταπληκτικό… Το επίπεδο ανεβαίνει το ίδιο και η ακροαματικότητα της Αυγής που γράφει ο κύριος Γουσέτης…

  Μόνο που ο κύριος Γουσέτης έχει την ικανότητα φαντάζομαι, να σχολιάζει μόνος του το ποιος ειναι αναλφάβητος Μάριο..

  Και να είσαι βέβαιος ότι όποιος υποστηρίζει τη δολοφονία παιδιών απο εγκληματίες Σιωνιστές ή υποστηρίζει τα καθάρματα της Ισραηλινής Κυβέρνησης που συνέργησαν σε αυτή την δολοφονία δεν έχει ελπίδες σε αυτό τον τόπο… Δεν τον σηκώνει η Ελλάδα…

  Το κατάλαβες Μάριο…

  Η Ελλάδα δεν σηκώνει τους εγκληματίες πολέμου… και τα φερέφωνα τους…

 9. @ΜΑΡΙΟ,

  Το θέμα Μάριο είναι οτι πετάς απο το ένα θέμα στο άλλο…

  Οι διαφορές μεταξύ Παλαιστινίων και Μωαμεθανών ή Σημιτισμού, Σιωνισμού και Εβραϊσμού ειναι γνωστές αν και γίνεται πολυ κουβέντα τελευταία στο Ισραήλ για τις διαφορές και τι συγκλίσεις ή αποκλίσεις τους…

  Σε γενικές γραμμές, το φαινόμενο «Morris» αυτές τις ημέρες επαναλήφθηκε εντονότερα… δηλαδή η γνώμη των αντιφρονούντων στις πολεμικές επιχειρήσεις αποκλείστηκε απο τα μέσα… ενημέρωσης αν δεν αναθεωρήθηκε στην πηγή της… όπως συνέβη με τα γραφόμενα του Morris.

  Για την ακρίβεια με την έναρξη των επιχειρήσεων η Υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίπβνι, κάλεσε όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου της να καταβάλλουν την μέγιστη προσπάθεια στο να προπαγανδίσουν τις θέσεις του Ισραήλ έναντι εκείνων της Χαμάς…

  Όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου φρίκαραν με τις νέες καθαρά φασιστικής έμπνευσης συμπεριφορές του Ισραήλ…

  Τα λεγόμενα που αναρτάς απο την EUMC για το “δικαίωμα”” του κάθε ανθρώπου να κρίνει την Ισραηλινή πολιτική ή να την κατακρίνει αποτελούν τερτίπια που προκαλούν τον γέλωτα σε κάθε Δημοκράτη Ελληνα…
  Δοκίμασε το και θα δεις…

  Όσον αφορά το πριν απο 150 χρόνια για το Ελληνικό κράτος, άστο φίλε διότι και εδώ έχεις λάθος..
  Για την ακρίβεια ο διαφωτισμός είχε και εβραϊκά μυαλά που συνέργησαν στην απελευθέρωση απο τους Τούρκους όπως είχε και παλατιανούς που έσκυβαν προκαλώντας… τον Αγά…

  Οι σιωνιστές είναι εκείνη η μερίδα των εβραίων που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο… Μερικοί θα πούλαγαν και τη μάνα τους για το χρήμα…

  Άρα με το να επιμένεις στην υποστήριξη μερικών σιωνιστικών καθαρμάτων και εγκληματιών πολέμου δεν προάγεις ούτε τη συζήτηση, ούτε το περί δημοκρατίας αίσθημα των Ελλήνων.

  Άλλωστε οι ίδια η κυβέρνηση του Ισραήλ έδειξε «χαρακτήρα» με το να κρύψει τα ονόματα των στρατηγών ώστε να μην κληθούν απο το ευρωπαϊκό δικαστήριο της Χάγης σε απολογία…

  Φως που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει…

 10. @ enfant de la patrie

  Comment on:

  “Αυτό που συνέβη είναι ότι οι σιωνιστές, οι Εβραίοι, οι Ισραηλινοί, ονομάστε τους όπως θέλετε, σχεδίασαν την εθνική εκκαθάριση της Παλαιστίνης από τον αυτόχθονα πληθυσμό το 1948…”

  Ασφαλώς…

  Οταν ένας ιστορικός είναι αντικειμενικός στον βαθμό που έχει τα στοιχεία και μπορεί να απελευθερωθεί απο επιρροές ετών, εκφράζει και την μια και την άλλη πλευρά.. .

  Στις διαμάχες και του πολέμους ανοησίες λέγονται και εγκλήματα διαπράττονται και απο τις δυο πλευρές… Πάρα πολλές φορές με την δικαιολογία της άμυνας…

  Όσοι όμως έχουν διαβάσει τη ιστορία του Ιργούντ, μιας απο τις πλέον εγκληματικές (εθνικιστικές) οργανώσεις των εβραίων σιωνιστών, θα ξέρει θαύματα και πράγματα … αρκετά για να αισθανθεί άρρωστος απο αηδία…

  Στις μέρες μας η σύγκλιση των πλέον σοβαρών παρατηρητών και αναλυτών των γεγονότων είναι οτι η ειρήνη θα έλθει μόνο οταν παύσουν οι Ισραηλινοί να θεωρούν τον εαυτό τους περιούσιο λαό… και αποδεχτούν τους Παλαιστίνιους σε μια μικτή πολιτισμικά χώρα …

  Όποιος νομίζει οτι υπερτερεί στο τέλος πεθαίνει… διδάσκει η ιστορία της ανθρωπότητας που δεν ανέχεται για πολυ τα smart ashes…

  Άλλωστε υπάρχει προηγούμενο ειρηνικής συμβίωσης… στην Παλαιστίνη..

  Οι πόλεμοι και η έχθρα είναι έργο εκείνων απο τους σιωνιστές που ήλθαν τελευταία, κυρίως απο το 1947 και μετά στο Ισραήλ, ποτισμένοι με την αιώνια μοχθηρότητα που τους πότισε η θρησκεία τους για τους αλλόθρησκους μονοθεϊστές (Μουσουλμάνους και Χριστιανούς)

  Όμως ακόμα και αυτή η βαθύτερη αιτία αποτελεί δικαιολογία διότι το έργο του σιωνισμού σήμερα εξυπηρετεί θαυμάσια άλλους στόχους και για την ακρίβεια τα σκοτεινά γαιοστρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ που όμως ήδη αλλάζουν…

 11. Πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο δεν πείθεις… γράψε 5 σχόλια στην επόμενη γύρα.

  Πες μας όμως ποιος σε πείραξε και βγάζεις τόσο άχτι… τόσο μίσος από πού το βγάζεις;
  ______________________________________________________________________
  Πλανήτες

  Το τελευταίο διάστημα παραμελήσετε κάπως τα επαγγελματικά σας (ΟΝΤΩΣ) *Τα οικονομικά είναι επίσης ένας τομέας που χρειάζεται την αμέριστη προσοχή σας (Α! ΓΙΑ ΑΥΤΟ…)*Ξεπεράστε τον ανταγωνισμό και φροντίστε να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά κάποια στιγμή*Οι πλανήτες σας στηρίζουν… 😉

  Αισθήματα

  Μην βάζετε σε δεύτερη μοίρα την σχέση σας *Να κρατάτε τον έρωτα πάντα δυνατό ανάμεσα σας *Να είστε ρομαντικοί *Οι αδέσμευτοι προσεγγίστε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει και βγείτε για ένα ρομαντικό ραντεβού με τη παλάμη σας*Τα άστρα είναι στο πλευρό σας… (προφητικό;)

  Ζωή

  Βάλτε την άσκηση στην ζωή σας και βελτιώστε την εμφάνιση σας *Μεγάλη προσοχή στην διατροφή σας και στα περιττά κιλά, φίλοι μου… χαχαχαχα!!

  Χαλάρωσε Virgo!

 12. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ/ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

  Πολύς θόρυβος έχει γίνει τελευταία για τον Συνασπισμό, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον αδαή Τσίπρα, τον λαοφιλή Αλαβάνο για τον οποίο χύθηκαν ποτάμια τα δάκρυα, προκειμένου να μην πραγματοποιήσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και από βουλευτής, και για πολλούς άλλους.

  Έτσι έχει πλαστεί ένας μύθος, ότι δήθεν το Συνασπισμός/ ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του λαού, ο εκφραστής και ο υπερασπιστής των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, η εγγύηση των ατομικών ελευθεριών κλπ.

  Όμως έτυχε ποτέ κανείς από τους θρηνούντες για τον Αλαβάνο, τον Τσίπρα, τον Κουβέλη, τον Κωνσταντόπουλο, τον Γιάννη Μπανιά κλπ να έχει υποβάλει αίτηση στη Βουλή και μάλιστα στο συγκεκριμένο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, προκειμένου κάποιος από τους «λαοφιλείς» βουλευτές του να ζητήσει με αναφορά, ερώτηση ή επερώτηση – σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής – να υποχρεωθεί ο αρμόδιος Υπουργός να δώσει εξηγήσεις για κάποια παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των μη κουκουλοφόρων πολιτών, ανθρώπων τα εργατικά δικαιώματα των οποίων παραβιάστηκαν κατά τρόπο που απαγορεύεται από την κοινοτική οδηγία 2000/78/ΕΚ, της Ευρώπης (ναι της μισητής για τους αριστερούς Ευρώπης, που προστατεύει τους εργαζόμενους με τον τρόπο της και με τα δικαστήριά της);

  Ένας Έλληνας πολίτης στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2006 υπέβαλε ένα τέτοιο αίτημα, με τη μορφή αναφοράς, στα Γραφεία του Συνασπισμού στη Βουλή.

  Ο πολίτης, μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών, αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να υποχρεωθεί από την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη να αποχωρήσει από την υπηρεσία σε ηλικία 60 ετών, χωρίς να έχει συμπληρώσει 35ετή υπηρεσία στο δημόσιο, με βάση μια διάταξη νόμου (άρθρο 83, παρ. 1, εδ. α’ του Ν. 2594/1998), αντίθετη στην κοινοτική οδηγία 2000/78/ΕΚ. Οι δόλιοι συντάκτες αυτής της διάταξης, την χρησιμοποιούσαν προκειμένου να απομακρύνουν από την υπηρεσία τέσσερις (4) μόνιμους υπαλλήλους, οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους, ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας ως προς την προαγωγή τους, τις οποίες αρνιόταν να εφαρμόσει η Υπουργός Εξωτερικών, ενώ αν τις εφάρμοζε, δεν θα υπήρχε περίπτωση εφαρμογής της προαναφερθείσας διάταξης του νόμου και, στην περίπτωση αυτή, οι εν λόγω υπάλληλοι θα παρέμεναν στην υπηρεσία μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους ή της τριακονταπενταετίας, όπως όλοι οι λοιποί Έλληνες πολίτες.

  Ο σκοπός της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν να τους απομακρυνθεί από την υπηρεσία πρόωρα, με πρόωρη συνταξιοδότηση και με μειωμένη σύνταξη, και μετά να τους αφήσει να αναλίσκονται με τη δικαιοσύνη (αιτήσεις ακυρώσεως, αναιρέσεις, ευρωπαϊκό δικαστήριο) ώστε να μην μάθε κανείς εγκαίρως, στο διάστημα που θα έλαμπε το φωτοστέφανο της πετυχημένης στο σκοπιανό και στα ελληνοτουρκικά Υπουργού Εξωτερικών, ότι είχε διαπράξει τέτοια ατιμία, βεβαιωμένη με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

  Ο πολίτης που προσέφυγε στο Συνασπισμό και τις τρείς φορές, έλαβε καθυσυχαστική διαβεβαίωση από τον κ. Δ. Χατζησωκράτη, ότι θα ασκηθεί αναφορά ή ερώτηση ενός εκ των βουλευτών του Συνασπισμού στη Βουλή προς την Υπουργό Εξωτερικών, ώστε να υποχρεωθεί να δώσει απαντήσεις στην κατάφωρη αυτή παραβίαση του κοινοτικού δικαίου.

  Όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Δ. Χατζησωκράτη, ο εν λόγω πολίτης, δεν είχε πολιτικό μέσο για να τύχει της προσοχής των βουλευτών του Συνασπισμού.

  Οι βουλευτές του Συνασπισμού και ο Δ. Χατζησωκράτης, που έδινε αφειδώς τις σχετικές διαβεβαιώσεις, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα προς την κατεύθυνση της υποβολής αίτησης ή ερώτησης προς την Υπουργό Εξωτερικών, αλλά δεν απάντησαν ποτέ και στον ενδιαφερόμενο πολίτη, έτσι ώστε συμπληρώθηκε ο χρόνος παραμονής του και υποχρεώθηκε να αποχωρήσει στο τέλος του έτους εκείνου, με πρόωρη συνταξιοδότηση, μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του. Αμέσως μετά η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή και ψήφισε νομοσχέδιο με το οποίο καταργήθηκε η επαίσχυντη διάταξη του άρθρου 83, παρ. 1, εδ. α’ του Ν. 2594/1998, αφού ο σκοπός της ύπαρξής της – η απομάκρυνση των υπαλλήλων που είχαν στα χέρια τους ανεκτέλεστες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας – είχε πραγματοποιηθεί.

  Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από συγκεκριμένες «συνιστώσες», πολλοί θα μπορούσαν να αναρωτηθούν τί ενδιαφέρον θα μπορούσε να έχει κάποια συνιστώσα από αυτές στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του πολίτη (Διευκρινίζουμε ότι ο πολίτης δεν ζήτησε «ρουσφέτι» από το Συνασπισμό):

  Μήπως η «Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ) – ευρωκομμουνιστική/ οικολογική συνιστώσα» θα έδειχνε ενδιαφέρον για το αίτημά του; Μήπως έπρεπε ο πολίτης να είχε απευθυνθεί σ’ αυτούς, προκειμένου να πεισθεί κάποιος κολλητός τους βουλευτής να υποβάλει αίτηση ή ερώτηση προς την Υπουργό Εξωτερικών μέσω της Βουλής; Από την ονομασία τους και μόνο, δείχνουν αν είναι γενειοφόροι, μουσάτοι, με τρύπια τζινς και να μασάνε ρίζες.

  Μήπως το «Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ) – σοσιαλιστές/ σοσιαλδημοκράτες» θα ήταν ο πιο κατάλληλος αποδέκτης ενός τέτοιου αιτήματος; Με ποιά στοιχεία όμως και με ποια εχέγγυα θα ήταν δυνατόν ο πολίτης να πιστέψει ότι τα κατάλοιπα του κόμματος του Τσοβόλα που συστεγάστηκαν, μαζί με τους Τροτσκιστές κάτω από το ίδιο υπόστεγο, θα έδειχναν ενδιαφέρον, για μια ψωροαίτηση του πολίτη;

  Μήπως η «Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ) – τροτσκιστές κομμουνιστές» θα έδειχνε το πιο πηγαίο ενδιαφέρον για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη που θα πήγαζαν από το κοινοτικό δίκαιο και την οδηγία 2000/78/ΕΚ; Έχει σχέση το κοινοτικό δίκαιο με τις διεθνιστικές επιδιώξεις του Λέων Τρότσκι; Θα έπρεπε ο πολίτης να πιάσει συζητήσεις με ένα σωρό γενειοφόρους με μαλλιά και μπερέ σαν του Τσέ Γκουεβάρα, για το πως δολοφονήθηκε ο Τρότσκι με το τσεκούρι και πολλά άλλα που ίσως απομακρύνονταν από το κοινοτικό δίκαιο, το οποίο θα φάνταζε τελείως έξω από τις επιδιώξεις των τροτσκιστών- κομμουνιστών;

  Μήπως οι «Ενεργοί Πολίτες – δημοκρατική πατριωτική αριστερά»; Μα αυτό το μόρφωμα έχει καμία σχέση, έχει καμία επαφή με τους λιγοστούς βουλευτές του Συνασπισμού που εκπροσωπούνται στη Βουλή; Μιλάνε μεταξύ τους;

  Μήπως η «Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ) – ενωτικοί κομμουνιστές/ αριστεροί» θα ήταν η καταλληλότερη, ώστε ο πολίτης να συζητήσει το θέμα του με εκπροσώπους της; Μα είχε σχέση το αίτημα του πολίτη με την «ενότητα της δράσης της αριστεράς»; Μήπως θα τον κοιτούσαν περίεργα;

  Θα μου πείτε ότι έπρεπε να απευθυνθεί στο «Κόκκινο-τροτσκιστές κομμουνιστές»; Όμως ο Τρότσκι δεν είχε πεί ότι θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε το κοινοτικό δίκαιο. Αντίθετα υποστήριζε ότι πρέπει να γίνουν κομμουνιστικές επαναστάσεις σε όλο τον κόσμο και μόνο τότε θα υπάρξει σοσιαλισμός. Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες!

  Μήπως η «Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) – μαοϊκοί κομμουνιστές; Αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει. Φανταστείτε ένα δωμάτιο στα Εξάρχεια, γεμάτο κόκκινες σημαίες και βιβλία του Μάο Τσε Τούνγκ. Φωτογραφίες του Μάο Τσέ Τούνγκ από την εποχή που ήταν 20 χρονών. Φωτογραφίες της χήρας του Μάο, φωτογραφίες από την πολιτιστική επανάσταση, αποκόμματα από εφημερίδες της εποχής («Αθηναϊκό Πρακτορείο: Ταξιδιώτες από τη Σαγκάη αναφέρουν ότι εστιάτορες σερβίριζαν ζωμό από βρασμένο ανθρώπινο κρέας»), κατεστραμμένα μνημεία λόγω ασυμβατότητάς τους με την πολιτιστική επανάσταση. Το να μιλήσεις για κοινοτικό δίκαιο φαντάζει μάλλον «επιστημονική φαντασία».

  Μήπως το «Ξεκίνημα – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση – Ελληνικό τμήμα της CWI (Committee for a Workers’ International) μαρξιστές/ τροτσκιστές»; Το μόνο σοβαρό πρόβλημα που θα είχε ο πολίτης θα ήταν ότι θα έπρεπε να διαβάσει πολύ προτού συναντήσει αυτούς τους ανθρώπους, εκτός του ότι θα έπρεπε να ντυθεί κατάλληλα για να μην τους προκαλέσει.

  Μήπως οι «Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας – πολιτική (αριστερή) οικολογία»; Ο πολίτης θα φοβόταν πολύ. Δεν ήταν οικολόγος. Χρησιμοποιεί νάυλον σακούλες και όταν ήταν μικρός χρησιμοποιούσε τις χαρτοσακούλες για να την φουσκώνει και να τις σκάζει στα αφτιά των συμμαθητών του. Δεν θα έφτανε το γεγονός ότι πετούσε τα ανακυκλώμενα σκουπίδια του στον ειδικό κάδο του Δήμου. Και τι θα απαντούσε στην ερώτηση που θα του υπέβαλαν «τι σχέση έχουν τα αιτήματά σου με την οικολογία»;

  Θα μας πείτε, γιατί δεν απευθύνθηκε στη «Ρόζα – πολιτική ομάδα που βασίζεται στο ριζοσπαστικό αριστερό Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα». Αυτό μοιάζει να έχει σχέση με τα κοινωνικά δικαιώματα του ενδιαφερόμενου. Όμως θα τον κολλούσαν στον τοίχο επειδή δεν θα γνώριζε τίποτα για τη Ρόζα Λούξεμπουργκ. Και να την ήξερε, δεν θα μπορούσε να αιτιολογήσει το αστικουλίστικο αίτημά του μπροστά στο μεγαλείο της Ρόζας.

  Μήπως λοιπόν θα έπρεπε, αντί αυτών, να είχε στραφεί στο «Συνασπισμό της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ)- πολυτασικό κόμμα που περιλαμβάνει από κλασικούς μαρξιστές έως σοσιαλδημοκράτες»; Μα ακριβώς αφού περιλαμβάνει «από κλασικούς μαρξιστές έως σοσιαλδημοκράτες» δεν θα ήξερες αν αυτά που συμφώνησες με τον έναν θα ίσχυαν με το διπλανό του.

  Στη συνέχεια θα πρέπει να αναρωτηθούμε μήπως θα έδειχνε ενδιαφέρον για το αίτημα του πολίτη το «2ο κύμα – Ριζοσπαστική Αριστερά για έναν ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ»; Μάλλον ισχύουν όσα είπαμε και για το προηγούμενο. Ό,τι συμφωνήσεις με το 2ο κύμα, μπορεί να μην ισχύει όταν έρθει πάλι το 1ο κύμα.

  Τέλος, γιατί να μην απευθυνθεί ο πολίτης στους «Ανένταχτους Αριστερούς του Χώρου Διαλόγου»; Εκεί είναι σίγουρο ότι θα υπήρχε αρκετός «διάλογος». Το πρόβλημα όμως θα ήταν ότι εκτός από διάλογο, ο πολίτης θα έπρεπε να διαπιστώσει μήπως τη στιγμή που συμφωνήσει με έναν τέτοιο για το αίτημά του, ο συνομιλητής προλάβει και ενταχθεί κάπου και πάει χαμένη η δουλειά.

  Τελικά ο πολίτης, αφού είχε χάσει τις προθεσμίες και κατόπιν εορτής, εκτός υπηρεσίας πλέον και πρόωρα συνταξιοδοτημένος με μειωμένη σύνταξη, απευθύνθηκε σε δύο έντιμους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και υπέβαλε το αίτημά του. Και οι δύο αυτοί βουλευτές υπέβαλαν έγγραφες αναφορές στην Υπουργό Εξωτερικών, μέσω της Βουλής, και την υποχρέωσαν να δώσει έγγραφη απάντηση, αν και όχι με όσα αποτελέσματα θα ανέμενε ο πολίτης, ο οποίος είχε χάσει το χρόνο του, ένα χρόνο πριν, ικετεύοντας εις μάτην, τον κ. Δ. Χατζησωκράτη και το Κόμμα του Συνασπισμού στη Βουλή (που αποτελείται από όλες τις παραπάνω «συνιστώσες» οι οποίες πρέπει να συμφωνήσουν για να ικανοποιηθεί και το απλούστερο αίτημα ενός πολίτη)

  Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι και το ΠΑΣΟΚ δεν είχε κάνει παρόμοια πράγματα όταν ήταν στην εξουσία. Υπάρχουν όμως και έντιμοι βουλευτές!

Σχολιαστε