Ήταν ένα μικρό καράβι…

Δεκ 14th, 2009 | | Κατηγορία: Πέτρος Τατούλης | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

Που ολοένα και βούλιαζε. Οπότε οι ναύτες άρχισαν να πετάνε τους πιο όμορφους στη θάλασσα και έμεινε στο κατάστρωμα η λεγόμενη σαβούρα. Μπορεί να μην λέει αυτό ακριβώς το παιδικό τραγουδάκι, αλλά ταιριάζει γάντι στην δική μας περίσταση. Με αυτά και με άλλα (μετεμφυλιακά σύνδρομα, αριστεριστική ψυχολογία, άκρατος λαϊκισμός και οξεία αναξιοκρατία), φθάσαμε εδώ και καιρό να κυβερνούν οι μέτριοι τους μετρίους. Η χθεσινή ανερυθρίαστη παραδοχή σχεδόν των πασών μετριοπαθών δυνάμεων του τόπου αυτού, ότι η χώρα χρεοκοπεί, ούτε καμία ιδιαίτερη απήχηση βρίσκει κατά την άποψή μου στον λαό, ούτε και συνοδεύεται από εκείνη την βαθιά περισυλλογή που θα περίμενε κανείς από έλλογα όντα που αναζητούν λύσεις για τα προβλήματα της επιβίωσής τους. Αντίθετα, ο τόπος κοιμάται.

Οι αριστεροί συνεχίζουν να λένε τα δικά τους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ζητάει το ΚΚΕ. Για το νέο άνθρωπο που υποφέρει από ημικρανίες και πονοκεφάλους ψευτο-ενδιαφερότανε προχθές σε τηλεοπτικό πάνελ ο κ. Αλαβάνος. Το γεγονός ότι δεν έγιναν έκτροπα κατά τη θλιβερή επέτειο ερμηνεύει ο κ. Τσίπρας ως κρυφή συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ. Και βέβαια, από κοντά έρχεται και η Νέα Δημοκρατία, η οποία ζητεί να ισχύσει η μοριοδότηση των συμβασιούχων της τελευταίας πενταετίας, ενώ το τελευταίο έχει κριθεί ως αντισυνταγματικό από τον ΑΣΕΠ. Από κοντά, τέλος, και το γνωστό «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει να απαιτεί φιλολαϊκή πολιτική και ζεστό χρήμα, διότι «αυτό αιτείται η βάση».

Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να κάνει σήμερα κιόλας την υπέρβαση. Να κλείσει τα αυτιά του στην παραπάνω οχλοβοή. Να πάρει σήμερα κιόλας τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου η ελληνική οικονομία να σταθεί στα πόδια της. Όχι με μισόλογα. Όχι με ατολμία. Όχι με ωραιοποιημένες πραγματικότητες που δεν ισχύουν

Και ο λαός συνεχίζει να κάνει τα δικά του. Όλοι καταγγέλλουν. Το σύστημα. Τους πολιτικούς. Τις Βρυξέλλες. Την παγκοσμιοποίηση και τον καπιταλισμό. Τους επιχειρηματίες. Τις πολυεθνικές. Και πάει λέγοντας. Κανείς δεν καταγγέλλει πρώτα και κύρια τον βασικό υπεύθυνο. Ήτοι, τον εαυτό του. Για την αργομισθία του δημοσίου που μια ζωή επεδίωκε. Για την φοροδιαφυγή που επί πολλά έτη επιχειρεί. Για τις αγροτικές επιδοτήσεις που επέλεξε να κάνει «μερσεντέ». Για τις κοινοτικές επιχορηγήσεις που πήρε για να κάνει ξενώνα και τελικώς έφτιαξε το σπίτι των παιδιών του. Για το συνταξιοδοτικό δικαίωμα που δεν θεμελίωνε, και όμως έλαβε. Για τις αποζημιώσεις που δεν δικαιούτο, και όμως εισέπραξε. Για τα πρόστιμα που σβήνει στην τροχαία. Για τις αποδείξεις που ποτέ δεν ζήτησε. Και ασφαλώς, για την ψήφο του, που χωρίς καμία συνείδηση συλλογικού συμφέροντος, αλλά μόνο προς επιδίωξη των προσωπικών του μικροοφελειών κατά συρροή, στην κάλπη «έριξε».

Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να κάνει σήμερα κιόλας την υπέρβαση. Να κλείσει τα αυτιά του στην παραπάνω οχλοβοή. Να πάρει σήμερα κιόλας τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου η ελληνική οικονομία να σταθεί στα πόδια της. Όχι με μισόλογα. Όχι με ατολμία. Όχι με ωραιοποιημένες πραγματικότητες που δεν ισχύουν. Η ευθύνη του είναι διττή. Αφενός να μην αφήσει κανέναν να τον ρίξει από το καράβι και αφετέρου να πετάξει εκείνος στη θάλασσα τη συσσωρεμένη για δεκαετίες σαβούρα. Το μικρό καράβι δεν βαστά πλέον άλλους ξερόλες, λαμόγια, ανεύθυνους, ιδιοτελείς και ανίκανους. Είτε πολιτικούς. Είτε δημοσιογράφους. Είτε δικαστές. Είτε πολίτες.

Πέτρος Τατούλης

13 σχόλια
Leave a comment »

  1. Καλά, ο κ. Τατούλης εξακολουθεί να δηλώνει βουλευτής της ΝΔ. Τη δική του αξιοπιστία υπονομεύει. Το e-rooster γιατί δέχεται όμως αυτή τη φάρσα η οποία υποσκάπτει την αξιοπιστία του ιστολογίου;

  2. @λ:ηρ
    Διότι όλοι οι αναγνώστες του e-rooster δεν έχουν την ίδια γνώμη με σένα για τον Τατούλη. Επίσης, διότι δέχεται και σχόλια σαν τα δικά σου, που δεν ανεβάζουν ακριβώς και το επίπεδο του ιστολογίου.

  3. Δεν είναι ζήτημα γνώμης αγαπητέ Γιώργο, αλλά ζήτημα πραγματικών δεδομένων (facts) που συνδέονται με την αξιοπιστία. Ο κ. Τατούλης δεν είναι βουλευτής της ΝΔ. Γιατί συνεχίζει να αυτοπροβάλεται έτσι από τον δικό του ιστοτόπου είναι ατομική του υπόθεση – -στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις άλλωστε. Με προβληματίζει όπως που το e-rooster συνεχίζει να δέχεται την προβολή του κ. Τατούλη ως βουλευτού μέσα από το ιστολόγιο αυτό.

    (Μπορείς, σε παρακαλώ, να διευκρινήσεις αν η απάντησή σου παραπάνω ειναι προσωπική ή εκφράζει το e-rooster;)

  4. > Ο κ. Τατούλης δεν είναι βουλευτής της ΝΔ. Γιατί συνεχίζει να αυτοπροβάλεται έτσι
    > από τον δικό του ιστοτόπου είναι ατομική του υπόθεση
    > – -στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις άλλωστε.

    Καταρχάς, δεν είναι καν βουλευτής, άρα λίγο δύσκολο να αυτοπροβάλλεται ως βουλευτής οποιουδήποτε κόμματος.

    Δεύτερον, επειδή διαβάζω και το ιστολόγιό του, υποστηρίζει ότι συνεχίζει να ανήκει στην κεντροδεξιά παράταξη, καθώς και το ότι συνεχίζει να είναι _μέλος_ της ΝΔ. Μήπως μπερδεύτηκες με αυτό;

    Τρίτον, πού στη συγκεκριμένη ανάρτηση αυτοαποκαλείται ή αφήνει να εννοηθεί ότι είναι “βουλευτής της ΝΔ”;

    Τέταρτον, αν _ήταν_ βουλευτής της ΝΔ, τότε θα ήταν εντάξει για το e-rooster να αναρτά τα άρθρα του; Τώρα δεν είναι;

    Πέμπτον, ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται (και έτσι τον κρίνω κι εγώ) και ως φιλελεύθερος και κάτι μου λέει ότι βάσει αυτής της του της ιδεολογίας δημοσιεύονται τα άρθρα του κι εδώ και όχι κάποιας άλλης ιδιότητάς του (βουλευτής ή μέλος ΝΔ).

    > (Μπορείς, σε παρακαλώ, να διευκρινήσεις αν η απάντησή σου παραπάνω
    > ειναι προσωπική ή εκφράζει το e-rooster;)

    Είμαι απλά ένας από τους αναγνώστες που δεν έχουν την ίδια γνώμη με εσένα για τον Τατούλη. Δεν έχω καμία σχέση με το e-rooster.

  5. Γιώργο: σε παραπέμπω στην προσωπική ιστοσελίδα του κ. Τατούλη όπου ο ίδιος αναφέρει: “Το 1990 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία και έκτοτε είναι συνεχής η παρουσία του στη Βουλή των Ελλήνων εφόσον ο αρκαδικός λαός τον τιμά αδιάλειπτα με την ψήφο του.” (βλ. http://www.tatoulis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=29).

    Μέχρι πρόσφατα — μα πάρα πολύ πρόσφατα — το βιογραφικό σημείωμά του στο ιστολόγιο αυτό, πάνω δεξιά στη σελίδα αυτή έγραφε: “Ο Πέτρος Τατούλης είναι βουλευτής της Ν.Δ.”.

    Screenshots υπάρχουν και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

    Η ένστασή μου δηλαδή είχε να κάνει με τα δεδομένα περι της ιδιότητας του κ. Τατούλη κι όχι με τη γνώμη μου για τον ίδιο. Δηλαδή ειτε κάποιος έχει τη γνώμη πως ο κ. Τατούλης είναι βουλευτής ή όχι, η πραγματικότητα είναι μια και αντικειμενική: δεν είναι. Μέχρι πριν λίγες ώρες αυτή η πραγματικότητα δεν αντικατοπτριζόταν στο βιογραφικό σημείωμα του κ. Τατούλη στο ιστολόγιο αυτό. Κι ως αυτή τη στιγμή αυτή η πραγματικότητα δεν αντικατοπτρίζεται στο επίσημο βιογραφικό του κ. Τατούλη.

  6. Ο κ.Τατούλης ήταν μεχρι πριν 2 μήνες βουλευτής. Το βιογραφικό το αλλάζω εγώ, ως διαχειριστής, όχι ο ίδιος. Δεν είχα προσέξει την πρόσφατη αναντιστοιχία. Τώρα που επισημάνθηκε διορθώθηκε.

  7. Μα γιατί όλη αυτή η φαγωμάρα για τις ιδιότητες ?
    Άλλάντάλλα κουτρουβάλα…

  8. Λεωνίδα,

    πάντως αν και συνήθως διαφωνώ με τον Τατούλη το συγκεκριμένο του κείμενο είναι ιδιαίτερα εύστοχο!

  9. Κώστα, εύστοχα μεν κοινότοπα δε. Τα έχουν πει πολλοί πριν από τον κ. Τατούλη αυτά. Μάλιστα κάποιοι τα έλεγαν ακόμη κι όταν ο κ. Τατούλης ήταν υπουργός και τέτοια θέματα δεν τον συγκινούσαν.

    (θα σας δούμε αυτές τις μέρες καθόλου;)

  10. Λεωνίδα,

    συμφωνώ ότι είναι κοινότυπα, κάποιοι λέμε από τη δεκαετία του 1980 ότι θα έρθει αυτή η μέρα, απλως τωρα που ηρθε είναι λίγο δύσκολο να συγκρατήσουμε τα “I told you so”. Βέβαια για να ειμαι ειλικρινής το αν ο κ. Τατούλης “δικαιούται δια να ομιλεί” δεν έχω την απαραίτητη πληροφόρηση για τα πεπραγμένα του ως υπουργού ώστε να το κρίνω.

    Για τα προσωπικά θα σε πάρω τηλέφωνο, το θέλω από τότε που έλαβα το τελευταίο σου η-μέηλ!

  11. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ, ΕΙΔΙΚΑ Η ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ. ΣΥΜΠΥΚΝΩΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΨΥΧΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΟΜΙΖΩ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ (ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟ) ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ.

  12. Μπορεί να είναι κοινότυπα (όπως λέει ο Λεωνίδας) αυτά που λέει ο Πέτρος Τατούλης αλλά αυτό μας έχει απομείνει. Να επαναλαμβάνουμε τα κοινότυπα και αυτά τα αυτονόητα κοινότυπα να λέγονται και να ξαναλέγονται αλλά κανείς από τους κυβερνώντες να μην τα τολμά να τα πει καθαρά στον Ελληνικό λαό.

    Τελικά θα περιμένουμε την Ευρωπαική επιτροπή ή το Διεθνές Νομισματικό ταμείο ή δε ξέρω και γω ποιον άλλον, ως άλλους βάρβαρους να έρθουν να μας σώσουν…

  13. Συγνώμη, ασχολείσθε πολύ με το αν ο Τατούλης είναι Ν.Δ. ή αν αυτοπροβάλλεται κλπ. Η ουσία είναι ότι περιγράφει την σύγχρονη Ελλάδα.

Σχολιαστε