Τσακίστε, επιτέλους, την αναρχία

Δεκ 10th, 2008 | | Κατηγορία: Ανδρέας Ανδριανόπουλος | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

Να σταματήσουν πλέον τα παιχνίδια. Τα αθώα «παιδάκια» με τα καδρόνια, τα στυλάρια, τις βόμβες Μολότωφ και τις κοτρόνες που στοχεύουν αστυνομικά τμήματα, όργανα της τάξης, καταστήματα και αθώους περαστικούς δεν είναι άδολα οργισμένα νιάτα. Αποτελούν συμμορίες αντιδραστικών και συνήθως καλοβολεμένων βλαστών μεσοαστικών, και σπανιότερα λαικών, οικογενειών που στοχεύουν στην λεηλασία, τους βανδαλισμούς και το χάος. Δεν είναι δυνατόν η δημοκρατία να μείνει αδρανής. Οφείλει να αμυνθεί. Και να υποστηρίξει τα συμφέροντα των πολλών.

Όπως οι αστυνομικοί που αυθαιρετούν η και εγκληματούν συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στην δικαιοσύνη έτσι και οι καταστροφείς των ελληνικών πόλεων δεν είναι δυνατόν να μείνουν ατιμώρητοι

Μηδενική ανοχή. Μοναχά αυτή οφείλει να είναι η κρατική πολιτική. Ανεξάρτητα από τις κραυγές των ΜΜΕ. Και τις υστερίες των αναρχοαυτόνομων ομάδων των Εξαρχείων και των συμπαθούντων της Κουμουνδούρου. Το κράτος πρέπει να κλείσει τα αυτιά. Και να διαμορφώσει αντικειμενικούς στόχους. Τους οποίους οφείλει και να υλοποιήσει.

Επι τέλους οι βάνδαλοι πρέπει να συλληφθούν. Και να μάθουμε ποιοι είναι. Για να σταματήσει το παραμύθι περί δήθεν «γνωστών – αγνώστων». Οι αλήτες έχουν όνομα και διεύθυνση κατοικίας. Και υπεύθυνους γονείς. Να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των «καλών παιδιών», που μαθημένα στην καλοπέραση και την σιγουριά της ατιμωρησίας βάζουν κουκούλες στο κεφάλι και σηκώνουν αυτοσχέδιες «βόμβες» στα χέρια για να καταλύσουν το κράτος δικαίου.

Οι συμμορίες πρέπει άμεσα να διαλυθούν. Και οι εγκληματίες να αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη. Όπως οι αστυνομικοί που αυθαιρετούν η και εγκληματούν συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στην δικαιοσύνη έτσι και οι καταστροφείς των ελληνικών πόλεων δεν είναι δυνατόν να μείνουν ατιμώρητοι. Οφείλουμε όλοι οι έλληνες να αρνηθούμε να καταβάλουμε φόρους εφ’ όσον δεν τιμωρηθούν οι κοπρίτες με τις κουκούλες.

147 σχόλια
Leave a comment »

 1. Κύριοι, έλεος πια με τις θεωρίες συνωμοσίας και τη νομική διδασκαλία που πάντα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι “Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη”. Καταντάτε γραφικοί αναπαράγοντας συμπλεγματικές νοοτροπίες που μας έχουν καθηλώσει στη δεκαετία του 70.

 2. @Cyverius

  Comment on:

  “Κύριοι, έλεος πια με τις θεωρίες συνωμοσίας και τη νομική διδασκαλία που πάντα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι “Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη”. Καταντάτε γραφικοί αναπαράγοντας συμπλεγματικές νοοτροπίες που μας έχουν καθηλώσει στη δεκαετία του 70″

  Σωστός… ΑΠΟΛΥΤΑ Σωστός!!!

  Α!!! να συμπληρώσω… Αρα το δίκαιο του εργάτη είναι και ΗΘΙΚΟΝ…

  Επι τη ευκαιρία… έμαθε κανείς ή ασχολήθηκε κανείς με το γεγονός οτι χθες τελείωσε μετά απο ένα χρόνο σε κώμα ο αστυφύλακας που δεν έβγαλε πιστόλι στα γεγονότα του Ελληνικού πέρυσι το καλοκαίρι (καλά έκανε και δεν έβγαλε πιστόλι…) αλλά δεν του το αναγνώρισαν τα δεκαπεντάχρονα και του τσάκισαν το κεφάλι…

  Περί αυτού παλικάρια μου κανένα σχόλιο;

  Να ακούσω και εδώ μερικές αντρίκειες φωνές διοτι απο γυναικουλίστικα και αυθαίρετες ταξινομήσεις θέσεων που δεν μας αρέσουν ως θεωρίες Συνομωσιολογίας άκουσα πολλά και μπούχτισα…

 3. @sardanapalos: για τα στοιχεία που ζητάς αρκεί να ακούσεις τους εκπροσώπους των εμπόρων στην τηλεόραση, βέβαια δεν τα λένε έτσι χύμα όπως τα είπα εγώ. Αρκεί επίσης να βρεθείς σε μια τέτοια βίαιη διαδήλωση και θα δεις ιδίοις όμμασι.

  Η λογική της κυβέρνησης είναι απλή, πχ θέλω να κάνω ιδιωτικά παν/μια, το μέτρο δεν είναι δημοφιλές και οι φοιτητές βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους με διαδηλώσεις κλπ, ε λοιπόν ας αφήσω τους κουκουλοφόρους να τα κάψουν και το κλίμα της κοινής γνώμης θα μεταστραφεί, ο κόσμος με τη βοήθεια των ΜΜΕ θα τα ρίξει στους φοιτητές και η κυβέρνηση θα βγεί λάδι. Εξάλλου αυτό βολεύει και την αστυνομία που δε διακινδυνεύει.

  Αυτό είναι ένα παλιό κόλπο που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, πλην όμως κάπως επικίνδυνο.

  Παρεπιμπτόντως για να μην παρεξηγηθώ είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων (άσχετο αυτό).

 4. Πάνο, και να ήθελε η Κυβέρνηση να πλέξει τέτοιες προβοκάτσιες που υπαινίσσεσαι, δε νομίζω ότι θα είχε τη δυνατότητα να το κάνει δίχως να διαρρεύσει… μάλλον υπερεκτιμάς τις δυνατότητες του Κρατικού μηχανισμού. Επιπλέον, δεν έχει κανένα λόγο στην παρούσα φάση (ισορροπία τρόμου στο Κοινοβούλιο) να αναμοχλεύσει τόσο ρηξικέλευθα -για το μέσο Έλληνα ζητήματα- όπως φάνηκε και από τον αντίκτυπο στις δημοσκοπήσεις. Καλό είναι να μην ανάγουμε οποιαδήποτε κρίση σε δολοπλοκίες και μυστικές συμφωνίες σκοτεινών δυνάμεων. Μάλλον στην “αντιδραστική-λαϊκιστική” κουλτούρα που επικράτησε στη μεταπολίτευση θα πρέπει να αναχθούν, σε συνδυασμό με το όλο κλίμα “ακυβερνησίας” που επικρατεί τελευταία.

  Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε.

 5. Το κράτος δικαίου είναι αυτό που περιγράφει η κυρία στο μπλόγκ της, http://alepouda.blogspot.com/;

  Ή εκείνο που μου έστειλε μια πέτρα στα πόδια ,μέσω διμοιρίας ΜΑΤ, αφού με είχε πνίξει στα δακρυγόνα στις 7 Δεκέμβρη στη Σταδίου, ενώ έκανα νόμιμη χρήση του δικαιώματός μου να διαμαρτύρομαι ειρηνικά σε πορεία κοινοβουλευτικού κόμματος;

  Mε το συντηρητικό δυτικου τύπου κύριο Ανδριανόπουλο, σεένα από όσα γράφει συμφωνώ…ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤ ΑΠΟ ΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

 6. > Mε το συντηρητικό δυτικου τύπου κύριο Ανδριανόπουλο, σεένα από όσα γράφει συμφωνώ…
  > ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤ ΑΠΟ ΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

  Εσύ κ.Πουλάκη, που προφανώς είσαι προοδευτικός ανατολικού τύπου, καλό θα ήταν να κάνεις και μια έρευνα στο τι ίσχυε στα σοσιαλιστικά καθεστώτα με τις “δυνάμεις καταστολής”, ή γενικά σε όποιο κράτος έχεις ως πρότυπο στο μυαλό σου.

  Με το μίσος δε βγήκε ποτέ άκρη και ούτε οι γενικεύσεις περί συλλογικής ευθύνης όλων των “μπάτσων” έχουν λογική βάση. Η απαξίωση της αστυνομίας είναι σύμπτωμα και όχι η αιτία της γενικότερης διάλυσης μας, συνεπώς μη μπερδεύεις αίτιο και αιτιατό για να δικαιολογήσεις την αντιδραστική συμπλεγματικότητά σου, η οποία είναι διάχυτη στα λεγόμενά σου.

  Ας κοιτάξουμε λοιπόν τη γενικότερη ανομία που επικρατεί στη χώρα, όπως στα χιλιάδες αυθαίρετα, την εκτεταμένη φοροδιαφυγή, το άγριο ρουσφέτι και το χαμό που γίνεται εντός Πανεπιστημιακού ασύλου και μην καταφεύγουμε σε ευπεραπλουστευτικούς αφορισμούς για το τις πταίει.

  Το πρόβλημα είναι συνολικό – διαφορετικά, ας καταργήσουμε/αφοπλίσουμε την αστυνομία

 7. Cyverius: Δεν είπα ότι η κυβέρνηση έχει δικούς της ανθρώπους μέσα στους κουκουλοφόρους, μπορεί να έχει,
  μπορεί και να μην έχει, δεν είμαι σίγουρος ότι θα το μαθαίναμε, αλλά δεν έχει σημασία. Οι κουκουλοφόροι υπάρχουν από μόνοι τους, απλά την κυβέρνηση πάντα τη συνέφερε που υπήρχαν και τους άφηνε. Δεν χρειάζεται και μεγάλη συνομοσιολογική ικανότητα για να το πετύχεις αυτό.

  Εξάλλου πόσα γίνονται στην Ελλάδα που ξέρουμε ότι γίνονται αλλά δε βγαίνει κανείς να τα καταγγείλει.
  Αυτό δεν είναι συνωμοσία, είναι η ελληνική πραγματικότητα. Και μη μου πείς ότι δεν το ήξερες κι αυτό κι ότι είναι συνομοσιολογία γιατί τότε ζείς αλλού.

 8. Μαθαμε πως η κυβερνηση τα χει καλα με τους κουκουλοφορους για να τα σπανε εκεινοι και την αλη μερα να εγκελειται η ιδια για αχρηστια και να δημοσκοπικα να πιανει πατο. Αυτο και αν ειναι συνωμοσιολογια σαν τις σχεσεις 17Ν και ΠΑΣΟΚ ενα πραγμα

 9. @sardanapalos: δεν είπα ότι τα χει καλά, αλλά άμα δε θες να καταλάβεις δεν καταλαβαίνεις.
  Όσο για το αν εγκαλείται εκείνη, στο παρελθόν τα πράγματα ήταν μια χαρά (δημοσκοπικά) όταν οι
  κουκουλοφόροι τα σπάγανε, πλην όμως τώρα έχει παραπάει.

 10. Πάνο, μη συγχέεις την αλλοτινή δημοσκοπική πρωτοκαθεδρία της ΝΔ με παλαιότερες καταστροφές των κουκουλοφόρων που εν γένει έμειναν ατιμώρητες – έτερον εκάτερον. Η άποψη που επικρατεί ευρέως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλές σχέσεις με τους κουκουλοφόρους και το χώρο των αναρχικών εν γένει. Αντίθετα, η Κυβέρνηση, έχοντας καλή σχέση με τους λεγόμενους “νοικοκυραίους” έχει κάθε συμφέρον να μην εκδηλώνουν την καταστροφική τους μανία οι κουκουλοφόροι. Για αυτό το λόγο απέφυγε συστηματικά -σαν τους προκατόχους της- να θίξει την ασυλία τους στα Εξάρχεια κλπ έως που έσπασε το απόστημα με αφορμή την αψυχολόγητη ενέργεια του ειδικού φρουρού. Καλύτερα λοιπόν να προλαμβάνεις, παρά να θεραπεύεις.

 11. @Χρήστος Πουλάκης
  Comment on:

  “Το κράτος δικαίου είναι αυτό που περιγράφει η κυρία στο μπλόγκ της, http://alepouda.blogspot.com/;”

  To κράτος για τους αδαείς είμαστε όλοι εμείς…

  Τα υπολοιπα είναι αντιεξουσιαστικές ανοησίες ατόμων που ούτε δούλεψαν ούτε ασχολήθηκαν με τα κοινά…

  Το οτι το κράτος, δηλαδή εμείς, έχουμε τέτοια αστυνομία οφείλεται στο ότι δεν έχουμε πολιτισμό…

  Ακόμα και σε αυτό το blog, που είναι αναντίρρητα απο τα καλλίτερα που έχουν στηθεί, το διακρίνει κάποιος αυτό…

  Δεν έχουμε πολιτισμό είτε αυτός εκφράζεται απο τους κυβερνώντες είτε απο την αστυνομία είτε απο τον γελοίο ταξιτζή που μας πάει όλους μαζί σαν βόδια καπνίζοντας στο συνήθως βρωμερό ταξί του…

  Δεν έχουμε πολιτισμό οταν ζητάμε χρήματα για την παιδεία και σπάζουμε τα σχολεία…

  Δεν έχουμε πολιτισμό όταν τα σχολεία μας είναι γυμνά απο εκπαιδευτικά μέσα και οταν αποκτούν μερικά τα σπάνε τα κωθώνια οι παρακρατικοί… χωρίς να τους σταματούν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές…

  Δεν έχουμε πολιτισμό διότι σε κάθε δυσκολία, αντι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε για να διορθώσουμε το πρόβλημα, αράζουμε και γκαρίζουμε σαν γαϊδούρια ο ένας ενάντια στον άλλον…

  Τα γαϊδούρια όμως δεν γκαρίζουν το ένα ενάντια στο άλλο αλλά με το άλλο…

  Είναι ένα σκαλί παραπάνω…

  Αυτά να μεταφέρετε στην αλεπού και σε κάθε αλεπού… μπας και γίνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

 12. Τι να καταλαβω ρε Πανο, πετας μια θεωρια συνωμοσιας ανευ αποδειξεως. Περιμενεις να την δεχτω?

 13. Πως αντιμετωπίζει δηλ. ένας φιλελευθεριστής την απειλή κατά της ζωής, της ελευθερίας και της περιουσίας του?

  Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω πως η φιλελεύθερη τάξη αναγνωρίζει δυο τέτοιους τρόπους: την αστυνομία και την αυτοάμυνα.

  If every man has the absolute right to his justly-held property it then follows that he has the right to keep that property – to defend it by violence against violent invasion

  Ethics of Liberty
  Murray Rothbard.

  Όλα τα υπόλοιπα που γράφουν οι διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι “φιλελεύθεροι” ή “φιλελευθεριστές” δε εκφράζουν τον φιλελευθερισμό ούτε κατά ένα εκατοστό του εκατοστού

 14. @sardanapalos

  Comment on:

  “Τι να καταλαβω ρε Πανο, πετας μια θεωρια συνωμοσιας ανευ αποδειξεως. Περιμενεις να την δεχτω?”

  Οι αποκαλούμενες σκόπιμα θεωρίες συνομωσίας, η καραμέλα των αδαών, των βαριεστημένων και των πονηρών…, απαιτούν ουσιαστική και σε βάθος ενασχόληση με το κάθε αντικείμενο… για να ριχθούν στον κάλαθο των αχρήστων…

  Η θεωρούμενη π.χ ως αποτέλεσμα θεωριών συνομωσίας θέση ότι η 9/11 δεν ήταν έργο μουσουλμάνων αλλά μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που ασφαλώς και χρησιμοποίησαν μουσουλμάνους ως προκάλυμμα, για όσους έχουν διαβάσει και εντρυφήσει στο θέμα αντι να ακολουθούν την χαχόλικη θέση των ανόητων υποστηρικτών της νέας Ρώμης, έχει πλέον αποκτήσει ισχύ θέσφατου.

  Είναι πλέον κωμικό να μιλάμε για Al Kaida και για Μπιλ Λάντεν… εκτός αν είμαστε οπαδοί της Κοκκινοσκουφίτσας…

  Όμως πόσοι αφιέρωσαν χρόνο στην τρομακτική πλέον ισχύ των ντοκουμέντων που καθιστούν το παραπάνω ΓΕΓΟΝΟΣ…

  Στην Ελλάδα είναι περιέργως πολύ λίγοι και δεν ανήκουν στους ψευτοαριστερίζοντες που έχουν χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια στο σε τι να πιστεύσουν και σε τι όχι στην εποχή μας…

 15. κ.Μπαζιωτόπουλε, προφανώς κατά τη γνώμη σας και ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία έγινε για το “πλουτώνιο”. Καλά θα ήταν είτε να ρίξετε μπόλικο νερό στο κρασί σας (ή ό,τι πίνετε) είτε να πάρετε τις τραγελαφικές αυτές θεωρίες που με τόσο πάθος προασπίζετε ως την υπέρτατη αλήθεια, εις πείσμα όλου του υπόλοιπου ορθολογικού κόσμου και να μετακομίσετε σε κάποιο φόρουμ με θιασώτες του Λιακόπουλου, όπου υποθέτω είναι και ο φυσικός σας χώρος. Άλλωστε δύσκολα μπορεί να γίνει εποικοδομητική συζήτηση όταν όλοι όσοι διαφωνούν μαζί σας λοιδορούνται καθ’αυτόν τον τρόπο.

  ΥΓ: Και για την ιστορία, Νέα Ρώμη ονομαζόταν το Βυζάντιο πριν μετονομασθεί διαδοχικά σε Κωνσταντινούπολη και Istanbul. Εκτός και αν μας κατηγορείτε και ως πράκτορες της ΜΙΤ…

 16. Υποθετω κυριε Μπαζιωτοπουλε οτι η ΣΙΑ, ΝΤΙΑ κλπ γεμισε με εκρηκτικα το παγκοσμιο κεντρου εμποριου οπως καποιοι λενε στις ΗΠΑ, ειδοποιηθηκαν οι εβραιοι να μην πανε εκεινη τη μερα στους πυργους και τα αεροπλανα ισως να ηταν αδεια απο επιβατες αλλα γεματα με δυναμιτη. Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα αλλα
  1)Δεν υπαρχουν στοιχεια
  2)Ειναι σκετος παραλογισμος οι μυστικες υπηρεσιες να σχεδιασαν ενα τετοιο χτυπημα και μην υπηρχε whistleblower απο μεσα. Εδω για το Γουωτεργκειτ που θα ηταν παρανυχιδα μπροστα στην υποτιθεμενη καταστροφη των πυργων απο τις μυστικες υπηρεσιες, υπηρχαν καρφια που κατεδιδαν τον Νιξον μεσα απο το FBI.
  3)Δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει με την αρχικη συζητηση

  Κοινως συγκρατηθειτε

 17. @ κ. Ανδριανόπουλος:

  κ. Ανδριανόπουλε, γράφετε: «Οφείλουμε όλοι οι έλληνες να αρνηθούμε να καταβάλουμε φόρους εφ’ όσον δεν τιμωρηθούν οι κοπρίτες με τις κουκούλες.»

  Επίσης, γράφετε: «Κι εγώ επιθυμώ να ζώ, να εργάζομαι και να κυκλοφορώ δίχως τον κίνδυνο μια πέτρα να με βρεί στο κεφάλι, αυθόρμητες διαδηλώσεις να μου κλείνουν τον δρόμο και τραμπούκοι να μου καταστρέφουν το μαγαζί. Γι αυτό πληρώνω φόρους ώστε η έννομη τάξη να μου εξασφαλίζει τα αγαθά αυτά – και κάποια άλλα.»

  Συμφωνώ μαζί σας σε αυτά που γράψατε, αν και εγώ προσωπικά πληρώνω φόρους αποκλειστικά και μόνο επειδή οι αντιπρόσωποι του κράτους οπλοφορούν.

  Αναρωτιέμαι όμως, πως συμπεράνατε ότι αν αρνηθούμε να καταβάλουμε φόρους θα οδηγήσει στην τιμωρία των κοπριτών;

  Επίσης, πόσοι (σε ποσοστά) και ποιοί (δημογραφικά) πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν φόρους ώστε να τιμωρηθούν οι κοπρίτες με τις κουκούλες ή οι πολιτικοί που είναι έννοχοι για τα διάφορα σκάνδαλα τύπου Βατοπαιδίου;

  Υποθέτω ότι νομίζετε ότι κάπου κάποιος (ή κάποιοι) με αρκετή πολιτική δύναμη θα φοβηθεί ή θα συγκινηθεί αν αρκετοί έλληνες σταματήσουν να πληρώνουν φόρους. Αναρωτιέμαι, ποιος νομίζετε ότι είναι αυτός (ή αυτοί;)

  Τέλος, μιας και μας παροτρύνετε σε εθελοντισμό, εσείς δηλαδή έχετε ήδη σταματήσει να πληρώνετε φόρους;

 18. @sardanapalos: δεν είμαι fun των θεωριών συνομοσίας, τα μόνα στοιχεία που διαθέτω είναι αυτά που έλεγε οπρόεδρος των εμπόρων στα κανάλια και όσα μου έχουν πει διαδηλωτές (ότι δηλ η αστυνομία προτιμά να αφήνει τους κουκουλοφόρους να τα σπάνε και να συλλαμβάνει άσχετους διαδηλωτές). Επίσης αυτά που έλεγαν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, ότι έχουν κάθε φορά άνωθεν εντολές κλπ.
  Μπορούν όλα να εξηγηθούν διαφορετικά αν θέλει κανείς, αλλά νομίζω ότι η εξήγηση που δίνω είναι πιο πιθανή.
  Αν τώρα περιμένεις να βγεί επίσημα η κυβέρνηση να το επιβεβαιώσει θα περιμένεις πολύ ακόμα.

  Εμένα αυτά μου αρκούν, στο κάτω κάτω αν δε θες δε πιστεύεις και ότι ο αστυνομικός σκόπευσε και πυροβόλησε όπως λένε οι μάρτυρες…

 19. δείτε κι αυτό: http://www.dentnews.net/?p=3010

 20. @sardanapalos

  Comment on:

  “Υποθετω κυριε Μπαζιωτοπουλε οτι η ΣΙΑ, ΝΤΙΑ κλπ γεμισε με εκρηκτικα το παγκοσμιο κεντρου εμποριου οπως καποιοι λενε στις ΗΠΑ, ειδοποιηθηκαν οι εβραιοι να μην πανε εκεινη τη μερα στους πυργους και τα αεροπλανα ισως να ηταν αδεια απο επιβατες αλλα γεματα με δυναμιτη. Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα αλλα”

  Στοιχεία κύριε Σαρδανάπαλε υπάρχουν αρκετά για να σκάσει ο κάθε ενδιαφερόμενος απο την υπερβολική γνώση και ενημέρωση…

  Προφανώς δε θα αναφέρω εδώ τις απειράριθμες μελέτες Αμερικανικών πανεπιστημίων για την φαιδρότητα των εξηγήσεων που έδωσε η σχετική επιτροπή (commission) που συστάθηκε απο την Αμερικανική Κυβέρνηση.

  Έχετε ρίξει μια ματιά στο έργο της 9/11 commission για να καγχάσετε στεντόρεια με τα συμπεράσματά τους ;

  Όμως θα σας κάνω μια απλή ερώτηση…

  Πείτε μου γιατί έπεσε το κτίριο 7 που ούτε κτυπήθηκε ούτε είχε καμιά σοβαρή φωτιά πάνω του… αν βέβαια παρακολουθήσατε τα μυριάδες video που παρακολούθησα εγώ…;

  Ήταν ο τρίτος ουρανοξύστης 70 ορόφων (Οι δυο πύργοι είχαν 110 ορόφους) και έπεσε το απόγευμα της ίδιας μέρας με Ιμπλόσιον

  Για να εγκατασταθούν τα εκρηκτικά για μια τέτοια δουλειά κυριε Σαρδανάπαλε απαιτούνται δύο εβδομάδες

  Άρα προσχεδίαζαν την πτώση του;

  Πείτε μου κύριε Σαρδανάπαλε… την προσχεδίαζαν;

  Στη βιβλιοθήκη μου εχω αρκετά στοιχεία για βγάλει απόφαση το οιοδήποτε δικαστήριο..

  Όμως δεν υπάρχει δικαστήριο που να βγάλει την απόφαση… Καταλάβατε κύριε Σαρδανάπαλε…;

  Το ελπίζω…

  Οσο για τη σχέση με την συζήτηση έχει και μεγάλη διότι αναφερόμαστε σε μια απο τις ρίζες του κακού… στο κτήνος κρατος=παρακράτος…

  Να είστε καλά αλλά να μην είστε αφελής…

  Η αφέλεια δεν κάνει καλό…

 21. @Cyverius

  Comment on:

  “κ.Μπαζιωτόπουλε, προφανώς κατά τη γνώμη σας και ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία έγινε για το “πλουτώνιο”. Καλά θα ήταν είτε να ρίξετε μπόλικο νερό στο κρασί σας (ή ό,τι πίνετε) είτε να πάρετε τις τραγελαφικές αυτές θεωρίες που με τόσο πάθος προασπίζετε ως την υπέρτατη αλήθεια, εις πείσμα όλου του υπόλοιπου ορθολογικού κόσμου και να μετακομίσετε σε κάποιο φόρουμ με θιασώτες του Λιακόπουλου, όπου υποθέτω είναι και ο φυσικός σας χώρος. Άλλωστε δύσκολα μπορεί να γίνει εποικοδομητική συζήτηση όταν όλοι όσοι διαφωνούν μαζί σας λοιδορούνται καθ’αυτόν τον τρόπο”’

  Διαβάστε οτι έγραψα στον Σαρδανάπαλο…

  Να μην επαναλαμβάνω τα ίδια… εκτός του ότι η αφέλεια βλάπτει σοβαρά την υγεία…

  Ελπίζω να με καταλαβαίνετε…

  Έτσι δεν είναι;

 22. κ.Μπαζιωτόπουλε, ο Michael Shermer έγραψε στο Scientific American:

  Η πεποίθηση ότι μια χούφτα μεμονωμένων ανεξήγητων ακόμα γεγονότων μπορεί να υπονομεύσει την καθιερωμένη θεωρία, βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των θεωριών συνωμοσίας. Όλα τα στοιχεία για την “Συνωμοσία της 11ης Σεπτεμβρίου” εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Εύκολα όμως αντικρούονται σημειώνοντας ότι οι επιστημονικές θεωρίες δεν βασίζονται σε μεμονωμένα γεγονότα και μόνο, αλλά στη σύγκλιση στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί από πολλές παραμέτρους ερευνών…

  Να μην επαναλαμβάνω τα ίδια… εκτός του ότι η αφέλεια βλάπτει σοβαρά την υγεία…

  Ελπίζω να με καταλαβαίνετε…

  Έτσι δεν είναι;

  Περαστικά σας.

 23. @Πάνος

  Comment on:

  “δείτε κι αυτό: http://www.dentnews.net/?p=3010

  Συγχαρητήρια φιλε που με μια εικόνα τσακίζεις τα μούτρα όσων εδω ισχυρίζονται οτι έχουμε θεωρίες συνομωσίας…

  Ας τις φάνε τώρα κατάμουτρα τα συνεταιράκια του όποιου παρακράτους που ζει και βασιλεύει… και εχει το θράσος να εμφανίζεται και ως κράτος συνεργαζόμενο ανοιχτά με την Αστυνομία….

 24. @Cyverius

  comment on:

  “κ.Μπαζιωτόπουλε, ο Michael Shermer έγραψε στο Scientific American:
  Η πεποίθηση ότι μια χούφτα μεμονωμένων ανεξήγητων ακόμα γεγονότων μπορεί να υπονομεύσει την καθιερωμένη θεωρία, βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των θεωριών συνωμοσίας. Όλα τα στοιχεία για την “Συνωμοσία της 11ης Σεπτεμβρίου” εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Εύκολα όμως αντικρούονται σημειώνοντας ότι οι επιστημονικές θεωρίες δεν βασίζονται σε μεμονωμένα γεγονότα και μόνο, αλλά στη σύγκλιση στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί από πολλές παραμέτρους ερευνών… “

  Οταν θα μου δώσετε μια λογική απάντηση για το πως και το γιατί έπεσε ο Πύργος 7 κύριε, θα έχετε κάνει ένα φανταστικό βήμα στην πρόοδο της δημοκρατίας στον πλανήτη μας.

  Εάν δεν μου δώσετε αυτή την εξήγηση είστε απλά ένας ακόμα κοκουλοφόρος όπως εκείνοι που συναγελάζονται στο Video που παραθέτει ο Πανος με την αστυνομία…

  Βλέπετε γιατί λέω οτι η αφέλεια κάνει κακό στην υγεία…

  Μη με αναγκάσετε να πω οτι η βλακεία κάνει ακόμα μεγαλύτερο κακό στην υγεία…

 25. κ.Μπαζιωτόπουλε, δε θα ασχοληθώ άλλο με τις εκτός θέματος εμμονές σας.

  Κλασσικά, ο συνομωσιολόγος έχει ήδη την κατάληξη στο νου του όταν βγάζει τη θεωρία του και απλά ερμηνεύει τα πράγματα όπως τον βολεύουν. Δυστυχώς ποτέ δεν του φτάνει να τα κρατήσει για τον εαυτό του. Πρέπει να βρει ικανοποίηση στο ότι το κάνει για να αφυπνίσει τους άλλους, των οποίων και πρήζει τα ούμπαλα.

  Πάω τώρα να βράσω όρυζα, να με συγχωρεί η μεγαλοφυία σας.

 26. @Cyverius

  Comment on:

  “κ. Μπαζιωτόπουλε, δε θα ασχοληθώ άλλο με τις εκτός θέματος εμμονές σας…”

  Πολυ καλά κάνετε κύριε απροσδιόριστε, με την κουκούλα του Cyverius, Blogger…

  Να επισημάνω επίσης οτι ουδεμία εμμονή έχω αλλά παρεμβαίνω όπου διακρίνω την ανοησιολογία, τον μιμητισμό και την άλογη υιοθεσία απόψεων να πρυτανεύουν εις βάρος της αλήθειας και τη λογικής…

  Ναι καλά λετε…

  Βράστε όρυζα διότι με την λογική που διαθέτετε μόνο όρυζα θα βράζετε σε λίγο… άνευ εναλλακτικής τροφής…

  Σας εύχομαι μόνο να καταφέρετε να αποφύγετε την όρυζα και ως πνευματική τροφή…

  Θα ήταν δυστύχημα να σας συμβεί αυτό…

  Καλές γιορτές, ενημέρωση και διάβασμα…

 27. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόση ανακούφιση μου προκαλεί το άρθρο σας, καθώς και η γενικότερη στάση των περισσότερων φιλελεύθερων αυτές τις ταραγμένες μέρες που ζούμε. Επιτέλους, αποδεικνύεται περίτρανα ότι όλα τα μεταπτυχιακά, όλα τα ακριβά κουστούμια και όλοι οι καλοί σας τρόποι εξανεμίζονται μόλις βρεθεί κάποιος να αφυπνίσει τα παλιά καλά αντανακλαστικά του ταγματασφαλίτη που κρύβετε μέσα σας.

  Κοινωνική εξέγερση γίνεται εκεί έξω κυριε Ανδριανόπουλε, όχι επαναστατική γυμναστική κακομαθημένων κωλόπαιδων. Και όχι μόνο θα κρατήσει καιρό, όχι μόνο θα εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο, αλλά – κυρίως – γίνεται ακριβώς γιατί η ελεύθερη αγορά σας χρεωκόπησε (μικρό το κακό για σας αλλά τεράστιο για μας τους υπόλοιπους), γιατί η συντηρητική στροφή της κοινωνίας μας κατέληξε σε δημοκρατικό αδιέξοδο (οι παλιοί το λέγανε χούντα) και γιατί η διαφθορά και η ανικανότητα της μετριοκρατίας έπιασε ταβάνι.

  Καλό ταξίδι στα Μπαρμπέιντος, ή όπου αλλού αποφασίσετε να αυτοεξοριστείτε.

 28. Quoting Elikas>>> Και όχι μόνο θα κρατήσει καιρό, όχι μόνο θα εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο, αλλά – κυρίως – γίνεται ακριβώς γιατί η ελεύθερη αγορά σας χρεωκόπησε

  …και μετά ξύπνησες (μαζί με τα λούμπεν σοβιετικά αντανακλαστικά σου)

 29. Quoting Elikas>>> Κοινωνική εξέγερση γίνεται εκεί έξω κυριε Ανδριανόπουλε, όχι επαναστατική γυμναστική κακομαθημένων κωλόπαιδων.

  Παρ΄ όλες τις προτροπές των μεγαλυτέρων και παρά τις εκστασιαστικές περιγραφές των μέσων ενημέρωσης, η περίφημη «κοινωνική εξέγερση των νέων» μάλλον δεν ήλθε στο ραντεβού. Οι διαδηλώσεις ουδέποτε ξεπέρασαν τις 7.000 ή 8.000 διαδηλωτές, συνήθως κινούνται μεταξύ 2.000 και 3.000… Από άποψη μαζικότητας, τουλάχιστον, η «κοινωνική εξέγερση» θυμίζει περισσότερο Λεβαδειακός- Εργοτέλης.
  (Πρετεντέρης) – ναι, elikas, ξέρουμε, εγκάθετος του “συστήματος”

 30. Διαβάστε κάνα ΝΥΤ και δείτε κάνα CNN να ξεστραβωθείτε λίγο. Μιλάνε για εξέγερση λόγω διαφθοράς, κακοδιαχείρισης, αστυνομικής βίας και παλαιολιθικής παιδείας. Ή μήπως τώρα που συμφέρει θα γίνεται ακόμα κι εσείς αντιαμερικάνοι;

  Υ.Γ. Τα σοβιετικά αντανακλαστικά μου είναι εξίσου ανύπαρκτα με τις δημοκρατικές σας ευαισθησίες.

 31. Όσο για αυτό το “Πρετεντέρης” που μου πετάξατε στο τέλος, σας το επιστρέφω και σας παρακαλώ να μη δώσουμε συνέχεια με τέτοιους υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

 32. >>Διαβάστε κάνα ΝΥΤ και δείτε κάνα CNN να ξεστραβωθείτε λίγο. Μιλάνε για εξέγερση

  Σε όλα τους τα άρθρα, οι αγγλόφωνες εφημερίδες, κ.ξερόλα, αναφέρονται σε “protesterts” και “riots”

  riot
  ουσιαστικό
  1.οχλοκρατική εκδήλωση
  2.οχλαγωγία
  3.ταραχή

  ρήμα
  1.οχλαγωγώ
  2.θορυβώ

  a public act of violence by an unruly mob
  rioting: a state of disorder involving group violence
  take part in a riot; disturb the public peace by engaging in a riot

  ΥΓ: Αναμένω με αγωνία την παγκοσμιοποίηση του “επαναστατικού μας κινήματος” (ίσως με αθρόες εξαγωγές φραπέ) καθώς και την κατάλυση του “επάρατου καπιταλιστικού συστήματος της ελεύθερης αγοράς”. Μαζί με τη δευτέρα παρουσία του Χριστού. Αμήν.

 33. Παραδίδετε μαθήματα αγγλικών και σε ανθρώπους που έχουν σπουδάσει στην Αγγλία βλέπω. Για τις αναλύσεις όσον αφορά τα αίτια και τις διαστάσεις του φαινομένου κουβέντα όμως. Ίσως επειδή δεν αρκούνται στο να πιπιλάνε την καραμέλα των “κακομαθημένων-αστόπαιδων-που-παριστάνουν-τους-αναρχικούς-επειδή-νοσταλγούν-τον-Στάλιν-που-δεν-γνώρισαν”.

  Πείτε μας καμία καλή συνταγή για παντεσπάνι καλύτερα…

  Είσαστε ήδη τόσο ξεπερασμένοι όσο οι αξύριστες κομμουνίστριες με τα ταγάρια ποτέ δεν υπήρξαν. Η Ιστορία δεν θα αναφέρει καν τη θλιβερή ύπαρξη σας.

 34. >> Για τις αναλύσεις όσον αφορά τα αίτια και τις διαστάσεις του φαινομένου κουβέντα όμως. Ίσως επειδή δεν αρκούνται στο να πιπιλάνε την καραμέλα των “κακομαθημένων-αστόπαιδων-που-παριστάνουν-τους-αναρχικούς-επειδή-νοσταλγούν-τον-Στάλιν-που-δεν-γνώρισαν”.

  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλαβάνου και διαφόρων άλλων του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα ζει «μια κοινωνική εξέγερση των νέων». Αν δεν απατώμαι, είναι η τρίτη φορά την τελευταία πενταετία που ο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ότι εξεγέρθηκαν οι νέοι. Και αν η διαπίστωση είναι σωστή, τότε η ελληνική νεολαία βρίσκεται εδώ και χρόνια σε κατάσταση «διαρκούς κοινωνικής εξέγερσης» και «ακατάπαυστης δικαιολογημένης οργής».

  Το πρόβλημα είναι αλλού. Προ διετίας, αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνθρωπο τον οποίο πέρασαν για τρομοκράτη. Απεδείχθη ότι ο άνθρωπος ήταν απλώς ένας φιλήσυχος Βραζιλιάνος. Ολοι εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους γι΄ αυτό το εγκληματικό λάθος, ασκήθηκαν διώξεις και αποδόθηκαν ευθύνες εκεί που έπρεπε να αποδοθούν. Λογικά και ψύχραιμα.

  Στην Ελλάδα, αντιθέτως, έχουμε μια κοινωνία που δεν εμπιστεύεται τον εαυτό της. Και κυρίως μια κοινωνία που δεν εμπιστεύεται την πολιτεία της. Συνήθως καχύποπτη, κατά κανόνα ανασφαλής, σε μόνιμη βάση εκνευρισμένη. Δεν νομίζω, λόγου χάρη, να υπήρχε ποτέ βουλευτής του βρετανικού Εργατικού Κόμματος που να δήλωνε για την καταστροφή της Αθήνας ότι «η βίαιη αντίδραση είναι μια κραυγή κοινωνικής απόγνωσης που θα έπρεπε να εισακούσουν οι ηγέτες» όπως δήλωσε στη «Figaro» βουλευτής του ΠαΣοΚ ονόματι Κουβέλης… Πριν από μερικά χρόνια κάηκε ολόκληρη η Γαλλία και δεν θυμάμαι πολλούς βουλευτές του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος να δηλώνουν ότι η πυρπόληση αυτοκινήτων πρέπει να εισακουστεί από την ηγεσία τους. Ισως επειδή οι πολιτικοί στην άλλη Ευρώπη αισθάνονται μικρότερη την ανάγκη να χαϊδέψουν τα αφτιά των ψηφοφόρων τους. Και ίσως επειδή οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί έχουν πιο αυξημένη την αίσθηση του δημοσίου συμφέροντος και της κοινωνικής ευθύνης.

  >>Είσαστε ήδη τόσο ξεπερασμένοι όσο οι αξύριστες κομμουνίστριες με τα ταγάρια ποτέ δεν υπήρξαν. Η Ιστορία δεν θα αναφέρει καν τη θλιβερή ύπαρξη σας.

  Να το πω με τη μεγαλύτερη σαφήνεια. Δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αφτιά των κουκουλοφόρων, όπως λέει το ΚΚΕ. Πιστεύω ότι κάνει κάτι πολύ χειρότερο: χαϊδεύει τα αφτιά των νέων.

  Υπό αυτή την έννοια, επιδίδεται στη φθηνότερη και αθλιότερη μορφή λαϊκισμού. Οχι μόνον επειδή απευθύνεται σε ανώριμες νοημοσύνες και σε ασχημάτιστες συνειδήσεις. Αλλά κυρίως επειδή καλλιεργεί στους νέους την αίσθηση ότι όλα τα δικαιούνται και για τίποτε δεν υποχρεούνται. Οτι η ζωή τούς ανήκει προτού την κατακτήσουν. Και ότι το μέλλον τους είναι μια υπόθεση διεκδίκησης και όχι προσπάθειας.

  Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς τους νέους και ύστερα από πόσα χρόνια θα ζητήσουν τον λόγο από τον Αλαβάνο. Δεν ξέρω καν αν θα υπάρχει τότε Αλαβάνος ή ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρω όμως ότι πολλά σημερινά παιδιά υποθηκεύουν το μέλλον τους, ίσως να χαραμίσουν τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής τους, επειδή ένα πολιτικό κόμμα ήθελε να ζήσει τις επαναστατικές φαντασιώσεις του ή, ακόμη χειρότερα, επειδή προσπάθησε να τους μετατρέψει σε εμπόρευμα.

 35. @Elikas

  Comment on:

  “Δε μπορείτε να φανταστείτε πόση ανακούφιση μου προκαλεί το άρθρο σας, καθώς και η γενικότερη στάση των περισσότερων φιλελεύθερων αυτές τις ταραγμένες μέρες που ζούμε. Επιτέλους, αποδεικνύεται περίτρανα ότι όλα τα μεταπτυχιακά, όλα τα ακριβά κουστούμια και όλοι οι καλοί σας τρόποι εξανεμίζονται μόλις βρεθεί κάποιος να αφυπνίσει τα παλιά καλά αντανακλαστικά του ταγματασφαλίτη που κρύβετε μέσα σας”

  Θα συμφωνούσα μαζί σου και απέναντι στον κύριο Ανδριανόπουλο εάν τα οσα λες είχαν ίχνος αλήθειας…

  Όμως φίλε μου, με αναρχο–αλήτες σε διατεταγμένη υπηρεσία που εισχωρούν και παρασύρουν τα άδολα ως επι το πλείστον παιδιά των καλοστημένων αστών (διοτι τα άλλα των μονίμων που ζορίζονται οικονομικά δεν παρασύρονται με τίποτα…) δεν γίνεται επανάσταση…

  Δεν πρόκειται για κοινωνική επανάσταση αλλά για κοινωνική παρωδία που ξεκινά απο ενα συγκεκριμένο αληταριό που εκμεταλλεύονται οι παρακρατικοί για να δημιουργήσουν πρόβλημα ώστε να δικαιολογήσουν τα μέτρα καταστολής..

  Αυτά φίλε…

  Άλλωστε το ΚΚΕ έχει πάρει σαφή θέση ενω το αληταριό που υποτίθεται οτι εκφράζει την κοινωνική επανάσταση που λες αποτελείται απο τόσους λίγους που ειλικρινά χεστήκαμε για δαύτους…

  Η δημοκρατία κυβερνά… οχι τα γκρουπούσκουλα των αληταράδων… οι παρακρατικοί… και μερικοί αχαρακτήριστοι που δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ!!! Τρομάρα τους…

 36. @Elikas

  Comment on:

  “Δε μπορείτε να φανταστείτε πόση ανακούφιση μου προκαλεί το άρθρο σας, καθώς και η γενικότερη στάση των περισσότερων φιλελεύθερων αυτές τις ταραγμένες μέρες που ζούμε. Επιτέλους, αποδεικνύεται περίτρανα ότι όλα τα μεταπτυχιακά, όλα τα ακριβά κουστούμια και όλοι οι καλοί σας τρόποι εξανεμίζονται μόλις βρεθεί κάποιος να αφυπνίσει τα παλιά καλά αντανακλαστικά του ταγματασφαλίτη που κρύβετε μέσα σας”

  Θα συμφωνούσα μαζί σου και απέναντι στον κύριο Ανδριανόπουλο εάν τα οσα λες είχαν ίχνος αλήθειας…

  Όμως φίλε μου, με αναρχο–αλήτες σε διατεταγμένη υπηρεσία που εισχωρούν και παρασύρουν τα άδολα ως επι το πλείστον παιδιά των καλοστημένων αστών (διοτι τα άλλα των εργαζομένων που ζορίζονται οικονομικά δεν παρασύρονται με τίποτα…) δεν γίνεται επανάσταση…

  Δεν πρόκειται για κοινωνική επανάσταση αλλά για κοινωνική παρωδία που ξεκινά απο ενα συγκεκριμένο αληταριό που εκμεταλλεύονται οι παρακρατικοί για να δημιουργήσουν πρόβλημα ώστε να δικαιολογήσουν τα μέτρα καταστολής..

  Αυτά φίλε…

  Άλλωστε το ΚΚΕ έχει πάρει σαφή θέση ενω το αληταριό που υποτίθεται οτι εκφράζει την κοινωνική επανάσταση που λες αποτελείται απο τόσους λίγους που ειλικρινά χεστήκαμε για δαύτους…

  Η δημοκρατία κυβερνά… οχι τα γκρουπούσκουλα των αληταράδων… οι παρακρατικοί… και μερικοί αχαρακτήριστοι που δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ!!! Τρομάρα τους…

 37. Σοβαρά τώρα… κάθεστε και σχολιάζετε ένα κείμενο επιπέδου Αυριανής;
  Τώρα δηλαδή αυτό είναι κείμενο φιλελεύθερου;
  Τίγκα στο στερεότυπο.
  Ρηχή/επιφαναιακή προσέγγιση.
  Ψιτ, φιλελεύθεροι σκοτώστε το δεξιό συντηρητικό μικροαστό που κρύβετε μέσα σας.
  Δηλαδή η παρακάτω πρόταση στέκει ως επιχείρημα:
  “Όπως οι αστυνομικοί που αυθαιρετούν η και εγκληματούν συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στην δικαιοσύνη έτσι και οι καταστροφείς των ελληνικών πόλεων δεν είναι δυνατόν να μείνουν ατιμώρητοι.”
  τη στιγμή που η σωστή πρόταση είναι:
  “Όπως μερικοί από τους αστυνομικούς που αυθαιρετούν η και εγκληματούν συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στην δικαιοσύνη όπου και αθωώνονται έτσι και οι καταστροφείς των ελληνικών πόλεων δεν είναι δυνατόν να μείνουν ατιμώρητοι.”
  Είμαι όλος αυτιά να ακούσω ποιος είναι ο τελευταίος αστυνομικός που εγκλημάτισε (σε ώρα υπηρεσίας) και καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη (τελεσίδικη απόφαση). Μήπως θυμάστε εσείς κ. Ανδριανόπουλε γιατί εγώ είμαι σχετικά νέος.

 38. Για να έχει το κράτος το “ηθικό” δικαίωμα να ” τιμωρεί ” (μιλάω για ηθικό δικαίωμα, διότι το νόμιμο το έχει ούτως ει άλλως μέσα από τους νόμους) πρέπει να εξασφαλίσει το ήθος, την τιμιότητα, την ακεραιότητα και το χαρακτήρα μέσα από την υπόσταση του (ήτοι, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, λοιπά κόμματα, δημόσιος τομέας) . Ένας κράτος χρεωμένο στα σκάνδαλα και την ατιμωρησία, στον ασύδωτο πλουτισμό, στην ανικανότητα, στην απραξία και στην αντιπαραγωγικότητα περιορίζεται αυστηρά σα να έχει τύψεις. Και την τιμωρία εγώ δεν την εννοώ σαν εκδίκηση, αλλά σαν τη σχετική αυστηρότητα μέσα από τα πλαίσια του νόμου πάντα και όχι μέσα από τη δικαιοσύνη του δρόμου.
  Η 14η άποψη του κυρίου Costas C. με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Μια κοινωνία αιχμάλωτη του παρελθόντος της, μία κοινωνια που διαιωνίζει το μίσος και τις έχθρες και στήνει ιδεολογικές διαφορές είναι μία κοινωνία καταδικασμένη να σβήσει. Αν εμβαθύναμε λίγο πριν τα επεισόδια λάβουν χώρο, θα παρατηρούσαμε ότι δεν υπήρχε εθνική/λαϊκή σύμπνοια στις απόψεις μας και αισιοδοξία στις σκέψεις μας. Μόνο αντιθέσεις και πεσιμισμός. Όλοι παραπονιούνται για κοινωνική ανισότητα, για απώλεια κεκτημένων, για εργασιακή ανασφάλεια, να και η οικονομική κρίση στη μέση. Όλα αυτά επαναλαμβάνονται μέσω των Μ.Μ.Ε. με μία αναμφισβήτητη απαισιοδοξία και απογοήτευση λες και βαλθήκανε να κάνουν τους ανθρώπους να κλαίνε. Δεν προτείνονται λύσεις. Δημιουργείται μια ανασφάλεια στον πολίτη και ένα άγχος που θα διαιωνίζεται. Έτσι η χαρά της ζωής λιγοστεύει, λίγοι αισθάνονται δυνατοί να αντιδράσουν ή να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Σαν επακόλουθο οι άνθρωποι και κυρίως οι νέοι απογοητεύονται εύκολα, μερικοί μάλιστα ξεσπούν άσχημα. Φαίνεται πως όλο αυτά τα χρόνια συσσωρεύτηκε ένα κακό δυναμικό. Τα συνήθη αποτελέσματα αυτής της αντιπαράθεσης είναι το μίσος που θα φέρει το μίσος, η βία η οποία θα φέρει τη βία, και η οργή η οποία θα φέρει συγκομιδή αίματος και την καταστροφή.
  Δυστυχώς στη σύγχρονη Ελλάδα δεν βρέθηκε άνθρωπος να ενώσει τα πλήθη, να ανεβάσει την κοινωνία σε άλλο επίπεδο. Τα αποτέλεσμα τα είδαμε. Πλήρης σύγχηση για το τι συμβαίνει, κυνηγάμε φαντάσματα και δαίμονες ενώ δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι κοινωνικές μας υποχρεώσεις.
  Δεν θέλω ν κουράσω άλλο. Κλείνοντας να τονίσω πως δεν είναι ώρα να απογοητευόμαστε. Διότι και μετά από μία αποτυχία είναι δυνατόν να ανατείλει η ελπίδα…

 39. περί της τρομερής και φοβερής εξέγερσης , τη ” χαριστική βολή στον καπιταλισμό ¨ όπως λέει και μια αφίσα των επαγγελματιών του είδους : Κάποιος είχε γράψει , πάνω στη βραση των γεγονότων εκεί που γίνονταν τα πάντα γής μαδιάμ , οτι μόλις έρθουν οι γιορτές τα πάντα θα ηρεμήσουν , διότι οι επαναστάτες θα πάνε διακοπές .
  Πόσο δίκιο είχε έ;

 40. @Τσέλιος Β.

  Comment on:

  “Για να έχει το κράτος το “ηθικό” δικαίωμα να ” τιμωρεί ” (μιλάω για ηθικό δικαίωμα, διότι το νόμιμο το έχει ούτως ει άλλως μέσα από τους νόμους) πρέπει να εξασφαλίσει το ήθος, την τιμιότητα, την ακεραιότητα και το χαρακτήρα μέσα από την υπόσταση του (ήτοι, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, λοιπά κόμματα, δημόσιος τομέας)”

  Ακριβώς…

  Όμως πολλοί ομιλούν για ήθος και τιμιότητα αλλά ελάχιστοι, ελαχιστότατοι είναι διατεθειμένοι να εναρμονίσουν τον λόγο με τις πράξεις τους…

  Στα 57 μου χρόνια δεν έχω γνωρίσει αυτόν τον άνθρωπο…

  Παρακαλώ τους εδώ φίλους bloggers να με βοηθήσουν σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια να βρω τον Άνθρωπο… Αυτόν που ορίζει η θέση σας…κύριε Τσέλιο… αυτόν που θα αποτελέσει τον ένα απο το ζητούμενο όλον…

 41. τσακίστε επιτέλους τον Ανδριανόπουλο.

 42. @urfurshlaag

  Comment on:

  “τσακίστε επιτέλους τον Ανδριανόπουλο…”

  Φίλε, με τον Ανδριανόπουλο συχνά διαφωνώ αλλά η φωνή του ειναι απαραίτητη διοτι έχει να πει πράγματα που μαζί με εκείνα των άλλων… και των άλλων… διαμορφώνουν το συστατικό της δημοκρατίας..

  Η δική σου κραυγή θεμελιώνει το συστατικό του φασισμού… και απλά έξω απ’εδώ…

 43. Ο Ανδριανόπουλος είναι ένας παρλαπίπας που έχει κηρύξει τον πόλεμο στον «κρατισμό», όπως αυτός τον αντιλαμβάνεται (δηλαδή είναι καλό το κράτος όταν τσακίζει διαδηλωτές αλλά κακό όταν επιβάλλει φόρους ή δίνει βοήθεια σε παραπαίουσες τράπεζες), στο όνομα της «ανάπτυξης». Αδυνατεί ηλιθιωδώς να αντιληφθεί ότι ο συνομιλητής του Φωτόπουλος δεν είναι σοσιαλδημοκράτης αλλά αναρχικός (βλέπε http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grdialogs/andrianopoulos_exchange.htm), καθώς μες στο μικρό μυαλό του όλοι όσοι αντιστρατεύονται στις «μεταρρυθμίσεις» πρέπει απαραίτητα να είναι «κρατιστές», «λαϊκιστές» κλπ… Προφανώς για τον Ανδριανόπουλο η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων στη θατσερική Αγγλία και στις ρηγκανικές ΗΠΑ οφείλεται στο ότι η αγορά μάλλον δεν ήταν αρκετά ελεύθερη και στο ότι η Θάτσερ υπέφερε ακόμα από «σοσιαλδημοκρατικές αγκυλώσεις». Έλεος πια με τη φιλελεύθερη προπαγάνδα για καθυστερημένους, πλούσιους και παπαγαλάκια…

  Και έλεος πια με το φασισμό, μάθανε όλοι μια λέξη και την κοπανάν συνεχώς. Ένα από τα συστατικά του φασισμού είναι η επισημοποιημένη βία στο όνομα του ΚΡΑΤΟΥΣ, αλλά και πολλά άλλα.

 44. @CostK (Φεβρουαρίου 8th, 2009 3:45 μμ )

  Σχόλιο στο:

  «…Ο Ανδριανόπουλος είναι ένας παρλαπίπας που έχει κηρύξει τον πόλεμο στον «κρατισμό», όπως αυτός τον αντιλαμβάνεται (δηλαδή είναι καλό το κράτος όταν τσακίζει διαδηλωτές αλλά κακό όταν επιβάλλει φόρους ή δίνει βοήθεια σε παραπαίουσες τράπεζες…»

  «…Αδυνατεί ηλιθιωδώς να αντιληφθεί ότι ο συνομιλητής του Φωτόπουλος δεν είναι σοσιαλδημοκράτης αλλά αναρχικός (βλέπε http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grdialogs/andrianopoulos_exchange.htm), καθώς μες στο μικρό μυαλό του όλοι όσοι αντιστρατεύονται στις «μεταρρυθμίσεις» πρέπει απαραίτητα να είναι «κρατιστές», «λαϊκιστές» κλπ…»

  Βέβαια μεγάλε, τρανέ και ανώνυμε Κωστάκη… οταν διαφωνούμε με κάτι όπως ορισμένα απο όσα λεει ο Ανδριανόπουλος, δεν κατηγοριοποιούμε τον Ανδριανόπουλο στους παρλαπίπες διότι έχει τόση γνώση που είναι εξαιρετικά πιθανό ότι δεν θα αποκτήσεις εσύ ούτε με την καλοπροαίρετη επιφοίτηση του όποιου πνεύματος, αναρχικού, ψευτοαριστερίζοντος, καπηλευόμενου την δεξιά ή όποιου άλλου…

  Παρατηρώ ότι χρησιμοποιείς τις μοδάτες καραμέλες της αντίδρασης ενάντια στην χρηματοδότηση των τραπεζίων… αυτές που χρησιμοποιεί και η ανεξέλεγκτη πολιτικαντολογία του Συριζάτου ιδρύματος…

  Αναρωτιέμαι αν γνωρίζεις πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα και γιατί επιβάλλεται η διανομή των χρημάτων μέσα απο τις τράπεζες. Άλλο τώρα αν κάποια απο αυτές συνιστάται, στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία να κρατικοποιηθεί (αν και έχουμε ήδη δυο κρατικές τράπεζες στην Ελλάδα, την ΑΤΕ και το ΤΤ) για επίσπευση των χρηματοδοτήσεων στις παραγωγικές μόνο και με καινοτόμα σκέψη δυνάμεις και όχι σε κάθε μικροεπιχειρηματία, σαρδανάπαλο και χυδαίο εισαγωγέα πολυτελών αγαθών…

  Εσύ, που τάχατες αντιδράς στον Ανδριανόπουλο δεν λες τίποτα το ουσιαστικό… πολυ πιθανό διοτι δεν έχεις τίποτα να προτείνεις… εκτός αν επιμένεις να προτείνεις την ανεξέλεγκτη υποστήριξη του ενός εκατομμυρίου κηφήνων του κράτους που καταβαραθρώνουν την Ελληνική κοινωνία με τις εξωπραγματικές απαιτήσεις τους εν ώρα κρίσης…

  Όσον αφορά τον Φωτόπουλο, αν είχαμε μερικούς αναρχικούς σαν το Φωτόπουλο θα ήμασταν μεγάλη χώρα…

  Η σκέψη του Φωτόπουλου είναι τόσο πλούσια και ριζοσπαστική που θέλει πολύ κόσμο να πατήσει το ελεύθερο σκαλί της ζυγαριάς για να επέλθει στα ίσια της…

 45. Μάλλον μερικοί έχουν πρόβλημα να καταλάβουν στοιχειώδη ελληνικά. Οι πολύ φιλελεύθεροι είναι που αντέδρασαν στη στήριξη των τραπεζών από το σχέδιο Πώλσον γιατί «οι τράπεζες που χρεοκόπησαν απλώς δεν έπαιξαν καλά το παιχνίδι» και «δεν χρειάζεται η επέμβαση του κράτους που προκαλεί στρεβλώσεις».

  Τώρα τα περί κατάταξής μου στους ψηφοθηρικούς πολιτικάντηδες της αμετροεπούς σημερινής σοσιαλδημοκρατίας, μέσω διαστρέβλωσης αυτού που έγραψα, τα προσπερνώ. Μάλλον η στρεψοδικία θα σου έμεινε κατάλοιπο από τις μέρες στην ΟΝΝΕΔ γίγαντα Παναγιώτη [(φάτην:-) –πλάκα κάνω].

  Και ναι, το ότι έχουμε μπόλικους αναρχικούς σαν τον Φωτόπουλο μας κάνει «μεγάλη χώρα». Μπορεί εσύ να μην τον ξέρεις βέβαια γιατί στην τηλεόραση βλέπεις μόνο απολιτίκ, καμμένους συντηρητικούς, ακροδεξιούς, εξαγορασμένους ψευτοφιλελεύθερους, δημαγωγούς ψευδοσοσιαλδημοκράτες και κάτι γραφικούς σαν τον Ανδριανόπουλο να ονειρεύονται την αναρχοκαπιταλιστική επανάσταση.

 46. @CostK (Φεβρουαρίου 9th, 2009 7:34 μμ )

  Μου αρεέουν εκείνοι απου διαφωνούν ή αντιδρούν με χιούμορ.. Εστω με υπερβολή αλλα με χιούμορ…

  Εσυ το πέτυχες και γιαυτό σου βάζω άριστα αλλά φοβάμαι οτι δεν θα παρεις απο έναν ΟΝΝΕΔΙΤΗ (όπως λες.. ) ετσι δεν είναι… ;

  Ομως ποτέ δεν ξέρεις… έλεγα πάντα στον εαυτό μου…

 47. Όχι, όχι, Παναγιώτη μην ανησυχείς, δεν καταδικάζω τα βραβεία απ’ όπου κι αν προέρχονται (sic)… Κατ’ αρχάς θα σου μιλήσω υποθέτοντας ότι είχες στα νιάτα σου αρκετή νοημοσύνη ώστε να μην είσαι ΟΝΝΕΔίτης, ακόμα κι αν δεν είμαι βέβαιος γι’ αυτό.

  Όσον αφορά τις τράπεζες και το σχέδιο στήριξης (όπου μετέθεσες τεχνηέντως τον καυγά για να βρεις επιχειρήματα), συμφωνώ απόλυτα ότι στο πλαίσιο του τρέχοντος συστήματος είναι μονόδρομος για την τόνωση της «ανάπτυξης» και την αποφυγή της ύφεσης (η εναλλακτική επιλογή βέβαια είναι η κεϋνσιανή, οι άμεσες κρατικές επενδύσεις που επί νεοδημοκράτικης λαίλαπας καταβαραθρώθηκαν, αλλά προφανώς ούτε που να τ’ ακούσουν αυτό οι φανατικοί φιλελεύθεροι).

  Ομοίως μονόδρομος είναι η μείωση των άμεσων φόρων και η δραστική περικοπή του κράτους πρόνοιας…

  …Η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας…

  …Η ένταση της κρατικής καταστολής απέναντι στις αυτονόητες αντιδράσεις…

  Το τίμημα βέβαια είναι προφανές και, για την ακρίβεια, ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ για τους γιάπηδες διεθνείς policy-makers: υποαπασχόληση που βαφτίζεται «μείωση της ανεργίας», αισχρή εκμετάλλευση των εργατοϋπαλλήλων που βαφτίζεται «ανάπτυξη», διόγκωση της ανισότητας, διαιώνιση της προπαγανδιστικής μεσαιωνικής λογικής «ζω-για-να-δουλεύω-και-τα-προβλήματά-μου-οφείλονται-στο-ότι-δεν-δουλεύω-αρκετά». Και από πάνω κάτι τύποι σαν τον Ανδριανόπουλο να κραυγάζουν ότι τα προβλήματα αυτά θα λυθούν με περαιτέρω φιλελευθεροποίηση και άνοιγμα της αγοράς…

  Όλα αυτά όμως είναι μονόδρομος μόνο ΑΝ γίνει δεκτή, a priori και αξιωματικά, η διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς (που λέει και ο Φωτόπουλος).

  Μερικοί άνθρωποι έχουν αφήσει πολύ πίσω τους αυτά τα βάρη και προσπαθούν να υπερβούν τους πασιφανείς περιορισμούς και το μεγαλοαστικό ιδεολογικό bias του φιλελευθερισμού. Και σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι «συμμορίες αντιδραστικών και συνήθως καλοβολεμένων βλαστών μεσοαστικών, και σπανιότερα λαϊκών, οικογενειών που στοχεύουν στην λεηλασία, τους βανδαλισμούς και το χάος», όπως λέει το ανδριανοπουλικό λείψανο στο χουντοστρεφές παραλήρημά του, ούτε νοσταλγοί του Στάλιν, κατά τη γνωστή δεξιά προπαγανδιστική καραμέλα που απευθύνεται σε ηλίθιους, αμόρφωτους και απογόνους ταγματασφαλιτών.

Σχολιαστε