Η μπάλα στο δικό σας γήπεδο: Μην πληρώνετε την ΕΡΤ!

Απρ 25th, 2009 | | Κατηγορία: Πέτρος Τατούλης | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

Το ζήτημα της κρατικής τηλέορασης, της φαυλότητας, της ανηθικότητας και της μετριότητας που εξελίσσεται στην “αυλή” της τα τελευταία χρόνια με έχει πολύ απασχολήσει. Αν και συνήθως από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο σπάνια προκύπτουν συγκρεκριμένες απαντήσεις, ακόμη σπανιότερα παράγονται βελτιώσεις σε τεκμαρτές ανομίες ή παρατυπίες του συστήματος, προχώρησα σήμερα σε κατάθεση δύο ερωτήσεων/ αιτήσεων κατάθεσης εγγράφων σχετικά με τη λειτουργία τόσο της ΕΡΤ όσο και του λεγόμενου καναλιού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η μπάλα είναι στο γήπεδο των πολιτών ή έστω εκείνων των ορισμένων που δεν έχουν ταιστεί με το παραμύθι της παραμυθίας της αρπαχτής και της ρεμούλας

Ο λόγος για τον οποίο απευθύνομαι και πάλι στο διαδίκτυο είναι διότι μετά από μια περίοδο περισυλλογής συνεχίζω να τον θεωρώ χώρο δυνατότητων διεκδίκησης ενός καλύτερου ατομικού και συλλογικού μέλλοντος. Το τι είχε προτείνει η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη σχετικά με την ΕΡΤ (είχε προτρέψει τους πολίτες να μην καταβάλουν το σχετικό τέλος, αλλά να καταβάλουν ίσο ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών) είναι γνωστό στους περισσότερους από εμάς. Πολλοί Bloggers έχουν κινηθεί πρόσφατα στην ίδια κατεύθυνση. Δεν ξέρω τους λόγους, αλλά μετά από λίγο η πρωτοβουλία αυτή πάγωσε ή περιορίσθηκε η διασπορά της. Επανέρχομαι στην πρόταση, την προσυπογράφω, δηλώνω ρητά ότι ως πολίτης δεν είμαι καθόλου διατεθειμένος να διαιωνίζω το μικρό αυτό κομμάτι από το σάπιο κάδρο της σημερινής εικόνας της χώρας. Ως πολιτικός απαιτώ απαντήσεις και κάθαρση σε αυτό το απόστημα παλαιοκομματικής μικροπολιτικής και τριτοκοσμικού κυβερνητικού προπαγανδισμού. Η μπάλα είναι στο γήπεδο των πολιτών ή έστω εκείνων των ορισμένων που δεν έχουν ταιστεί με το παραμύθι της παραμυθίας της αρπαχτής και της ρεμούλας. Αυτοί είναι εκείνοι που πρέπει να βάλουν απέναντι τους το σάπιο σύστημα και τους πολίτες που το ανέχονται.

Πέτρος Τατούλης

3 σχόλια
Leave a comment »

 1. Ως άλλος ένας πολίτης δηλώνω ρητά πως αν θεωρεί ο κύριος Τατούλης όμορφη και καθαρή “αυλή” τα κανάλια που επιλέγει να εμφανίζεται τότε προτιμώ την μετριότητα της κρατικής τηλεόρασης και ελπίζω να παραμείνει τόσο μέτρια, πραγματικά το εύχομαι!

 2. Κύριε Τατούλη,
  Ώστε, λοιπόν, τόσο καιρό που μας στερήσατε τον μεστό νοημάτων και υψηλόφρονα λόγο σας, ήταν γιατί βρισκόσαστε σε «περίοδο περισυλλογής» για το αν θα πρέπει να απευθύνεστε στον λαό σας μέσω του διαδικτύου; Και τελικά πειστήκατε ότι έπρεπε, ε;
  Επανήλθατε, λοιπόν, γεμάτος αυτοπεποίθηση και θάρρος, γενναίε Αρκά (το είχε γράψει κάποιος θαυμαστής σας, προφανώς), και μας μπουμπουνίσατε τις γνωστές παρόλες σας. Γράφετε «….η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη σχετικά με την ΕΡΤ (είχε προτρέψει τους πολίτες να μην καταβάλουν το σχετικό τέλος, αλλά να καταβάλουν ίσο ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών)…κλπ.» (τώρα τι νόημα έχουν οι παρενθέσεις που χρησιμοποιείτε, δεν καταλαβαίνω αλλά για να τις βάζετε εσείς κάτι θα ξέρετε, μια και είσαστε και μέλος της Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών….κλπ ).
  Δεν σκεφτήκατε όμως ότι η πρόταση της Μελίνας ήταν κι’αυτή μια παρόλα γιατί δεν είχε ουσιαστικό και πρακτικό αποτέλεσμα για τον πολίτη, αφού είτε στην ΕΡΤ είτε στο Παρακαταθηκών θα πλήρωνε, στην δεύτερη περίπτωση δε, θα υφίστατο και την μεγάλη ταλαιπωρία της διαδικασίας, για όσους γνωρίζουν.
  Αμ’ το άλλο; «Η μπάλα» λέτε, «είναι στο γήπεδο των πολιτών ή έστω εκείνων των ορισμένων που δεν έχουν ταιστεί με το παραμύθι της παραμυθίας της αρπαχτής και της ρεμούλας». Άκου, «ταιστεί με το παραμύθι της παραμυθίας»!! Όσο για την «μπάλα στο γήπεδο των πολιτών» (τι θα πει αυτό;) δείχνει καθαρά ότι χρειάζεστε κι’ άλλη «περισυλλογή», ίσως και «διαλογισμό». γιατί φαίνεται ότι η απασχόλησή σας με Μορφωτικές υποθέσεις, δεν είναι το σουξέ σας και σας κουράζει πολύ.

 3. αν και μερικώς συμφωνώ για τον ανορθόδοξο και ανελαστικό τρόπο επιδότησης της κρατικής τηλεόρασης, απο την άλλη δεν μπορω να αγνοήσω οτι η τρεχουσα ποιότητα της είναι πολλά κλίκ πάνω απο αυτή της πλειοψηφεία των ιδιωτικών καναλιών.

  Μπορει να ειμαι αλεργικός στον έλληνα homo-κρατικοδίαιτους και στην συνυφασμένη ανικανότητα του, αλλά ειμαι και αλεργικός στον λαικισμό τυπου μερκουρης.

  Εχω την εντυπωση οτι η μελίνα τα πληρωσε τελικά όλα τα οφειλόμενα στην ΕΡΤ, σαν υπουργός πολιτισμου, ασκωντας επιμελώς ασκησεις γαργαρας, κατι το οποίο δεν νομιζω να εχει προβλημα τα ασκησει (αντιθετως νομιζω υπαρχει και η προδιαθεση) και ο κυριος τατούλης.

  Εν μεσω λαικιστικών ασκήσεων, ισως τον δουμε και αυτόν καποτε, πανω σε κανα κανόνι, και με αποδόσεις τιμων των ελληνικών όπλων (ασχετο που η μονη σχεση του με την ελλάδα ειναι μια ατυχεστατη εγγραφή σε ένα μητρώο αρρένων).

Σχολιαστε