“Μαύρισε ο τόπος”

Φεβ 21st, 2010 | | Κατηγορία: Ελλάδα | Email This Post Email This Post | Print This Post Print This Post |

Τότε ἐρεῖ καὶ τοῖς ἐξ εὐωνύμων· πορεύεσθε ἀπ’ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ· ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ οὐ περιεβάλετέ με.
Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον 25.41

Πάντα με μπέρδευε αυτή η περικοπή. Ενώ ο ίδιος ο Ιησούς είναι σαφέστατος και προειδοποιεί και τους καλούς και τους κακούς πού θα καταλήξουν ανάλογα με τον τρόπο που θα συμπεριφερθούν στους συνανθρώπους τους, ταυτόχρονα προβλέπει ότι την ημέρα της κρίσης όλοι θα τον κοιτάνε με απορία. Ούτε οι δίκαιοι θα καταλαβαίνουν γιατί τους έχει εκ δεξιών ούτε οι «καταραμένοι» γιατί τους περιμένει το «πυρ το αιώνιον». Αλλά μετά τις δηλώσεις του Άνθιμου Θεσσαλονίκης δεν έχω πλέον καμία απορία. Απλά την περιέργεια να δω τον κ. Άνθιμο την ημέρα της κρίσης να εξηγεί στον Ιησού τι εννοούσε όταν έλεγε πως μαύρισε η Ομόνοια.

Δεν ξέρω πόσο απασχολεί τον Αντώνη Σαμαρά η Ημέρα της Κρίσεως. Όχι και τόσο, αν κρίνω από την παρακάτω περικοπή από την επιστολή του στον Υπουργό Εσωτερικών:

«Είναι ένα νομοσχέδιο που διευκολύνει την είσοδο μεταναστών παράνομα, ώστε να κάνουν παιδιά στην Ελλάδα, στη συνέχεια να παίρνουν τα παιδιά τους αυτόματα ιθαγένεια και να νομιμοποιούνται έτσι αναγκαστικά και οι γονείς τους».

Δεν νομίζω να πείσει τον Ιησού αυτό το επιχείρημα, είμαι όμως σίγουρος με ποιον τρόπο θα το αντιμετωπίσουν οι μετανάστες, με ελληνική πλέον υπηκοότητα, όταν θα ακούνε τον Αντώνη Σαμαρά να προσπαθεί να τους εξηγήσει τι εννοούσε πριν την «ημέρα της κρίσεως» των εκλογών. Μπορώ επίσης να υποθέσω τι θα σκέφτεται ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, όταν μετά από πολλά χρόνια, συνταξιούχος πολιτικός πλέον, θα γράφει τα απομνημονεύματά του και θα προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί το 2010 πόνταρε κι αυτός στον φόβο, την άγνοια και την προκατάληψη.

Ο φόβος για οτιδήποτε δεν μας μοιάζει, η προκατάληψη έναντι όλων όσων δεν γνωρίζουμε και είναι δύσκολο να καταλάβουμε, η άγνοια για το τι συμβαίνει πραγματικά γύρω μας και ποιες είναι οι συνέπειες των λόγων και των έργων μας – αυτά θα έπρεπε να θλίβουν τον κ. Άνθιμο και αυτά θα έπρεπε να φοβάται ο κ. Σαμαράς.

Οι μισοί έλληνες είναι ήδη έτοιμοι (παρά το κλίμα υστερίας) να μοιραστούν με τους μετανάστες τα πολιτικά τους δικαιώματα και το 65% και με τα παιδιά τους. Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ ορθολογικών ισότιμων ατόμων που θα ρυθμίσει τους νέους όρους της κοινωνικής συμβίωσης

Αλλά υπάρχει κάτι ακόμα πιο θλιβερό, επικίνδυνο και ταυτόχρονα γελοίο. Αν διαβάσει κανείς όλες τις φοβικές δημόσιες παρεμβάσεις για το μεταναστευτικό, για τον διορισμό της Καθ. Θάλειας Δραγώνα στο Υπουργείο Παιδείας, για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και αλλού ή ακόμα και για την πρόσφατη ελληνική ιστορία, θα δει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι, από όπου κι αν προέρχονται, από τα Αριστερά ή από τα Δεξιά, είναι όλοι τους απόλυτα βέβαιοι για ένα πράγμα: για το σκοτεινό σχέδιο αφελληνισμού, απαξίωσης της ελληνικής ιστορίας, εξαφάνισης της ελληνικής ταυτότητας και γενικά αποδόμησης αυτού που ονομάζεται «ελληνική ιδιαιτερότητα».

Όμως η ελληνική κοινωνία φαίνεται να προσπαθεί να τα ξεπεράσει όλα αυτά και να αντιδράσει με αυτοπεποίθηση και ακριβοδικία σ’ αυτούς που θέλουν να αποτελέσουν μέρος της. Οι μισοί έλληνες είναι ήδη έτοιμοι (παρά το κλίμα υστερίας) να μοιραστούν με τους μετανάστες τα πολιτικά τους δικαιώματα και το 65% και με τα παιδιά τους. Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ ορθολογικών ισότιμων ατόμων που θα ρυθμίσει τους νέους όρους της κοινωνικής συμβίωσης.

Αντίθετα η αντίδραση που προκαλεί ο φόβος, η άγνοια και η προκατάληψη μόνο βίαιη μπορεί να είναι. Βία κατά διανοουμένων, βία κατά μεταναστών, βία κατά των ανθρώπων που προσπαθούν να ρίξουν λίγο φως στη μαυρίλα. Ναι, η πλατεία Ομόνοιας όταν την επισκέφτηκε ο κ. Άνθιμος είχε μαυρίσει. Αλλά η μαυρίλα δεν βρίσκονταν στα δέρματα των ανθρώπων αλλά αλλού, εκεί που ο ίδιος, δυστυχώς, δεν μπορούσε να την δει.

Αριστείδης Χατζής

—————————————————————

Σημειώσεις:
Δημοσιεύτηκε στο newstime.gr στις 10/2/2010

25 σχόλια
Leave a comment »

 1. Ακούστε κύριε Χατζή μου, για να εξηγούμεθα εξ αρχής. Ο μπαμπάς μου ήταν προσωπικός φίλος του Ζαν-Ζάκ Ρουσώ. Ο ευγενέστατος κύριος Ρουσώ μας εκχώρησε τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του Κοινωνικού Συμβολαίου στην Ελλάδα, εξ ου και θα ονομάζεται καθ’ ημάς, από τούδε και στο εξής, Contrat Fofial Apateonique(c). ΚΑΙ αυτό το manifesto θα απορρέει εκ του Πατρός (πατερούλη Ανδρέα), του Υιού (ιδιοφυούς Γιώργου μας που θα σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή) και του Αγίου Πνεύματος (του μπαμπά μου, του μεγαλύτερου ανθρωπιστή που έβγαλε η Ελλάδα).
  Εμείς θα πολιτογραφήσουμε όλους τους μετανάστες γιά να εργάζονται ανενόχλητοι στα χωράφια μας, στις οικοδομές, στα δημόσια έργα, στα σκουπιδιάρικα, στις δημόσιες τουαλέτες, στη φασίνα στα νοσοκομεία και σε άλλες κατώτερες δουλειές, που δεν αρμόζουν σε σοσιαλιστές του δικού μας βεληνεκούς, ώστε να μπορεί ο ανώτερος Ελληνικός Λαός να απασχολείται διανοητικώς επί 24ώρου βάσεως.
  Επίσης, σας γνωστοποιώ ότι κατοχυρώσαμε και αποκτήσαμε copyright γιά το motto μας:
  Porsche, Prada και ΠΑΣΟΚ

  Ο φασισμός ΔΕΝ θα περάσει. Θα απελευθερώσουμε τους Ελληνες από την δουλειά-δουλεία. Υψηλή διανόηση γιά μας και δουλειά στους μετανάστες γιά να πηγαίνουμε το βράδυ στην ακρογιαλιά και νάμαστε όλοι ευτυχισμένοι.

 2. Μπραβο κ. Χατζη,το αρθρο/ποιημα σας αποδεικνυει ποσο προοδευτικος και θρησκευομενος ανθρωπος ειστε. Ξανα μπραβο.

  Βεβαια η λογικη σας ειναι λιγο προβληματικη: κατηγορειτε τον Σαμαρα που αντιδραει σε ενα νομοσχεδιο το οποιο εχει σκοπο να κανει τη ΝΔ μονιμη αντιπολιτευση, καθοτι ολοι ξερουμε οτι 9 στους 10 απο τους νεους ‘Ελληνες’ θα ψηφιζουν παντα ΠΑΣΟΚ, οτι και να γινει. Ισως θα προτιμουσατε αν ο κ. Σαμαρας και η ΝΔ εσκυβαν το κεφαλι και συναινουσαν στο σχεδιο αλλοιωσης του εκλογικου σωματος και μετατροπης του ΠΑΣΟΚ σε μονιμη κυβερνηση. Το σκυλι κουναει την ουρα χαρουμενα καθως ο αφεντης του σερβιρει τη φωλα – αυτο δεν θελετε κ. Χατζη; …ΠΑΣΟΚ forever

  Οσο για την Ομονοια, γιατι δεν δινετε εσεις ο ιδιος πρωτος το καλο παραδειγμα μετακομιζοντας σε αυτον τον πολυπολιτισμικο παραδεισο; Αφηστε λιγο την ποιηση και δειξτε μας εμπρακτα ποσο προοδευτικος ειστε.

 3. Κατα τη γνώμη ο Α.Χατζής είναι πολύ λάθος και ο Α.Σαμαρας πολύ σωστός σε αυτή την περιπτωση. Δεν μπορει η τεκνοποίηση να αποτελεί και πράσινη καρτα παραμονής. Στις ΗΠΑ είναι γνωστά τα προβλήματα που προκαλουν τεοιοι νόμοι.

 4. @ Φώφη Curie:
  …..”chapeau!..”

 5. otan ida pos itan ta pragmata kai pou tha odigouse o sosialismos (autes tis meres dikeonome mallon) tin ekana apo tin ellada prin 10 xronia.

  I aggli os sosti mou dosan tin vretaniki ipikootita (afou perasa ena tipiko test vretanosinis) i opii mou eksigisan oti otan vriskome stin ellada den the ime vretanos alla ellinas kai etsi den the mporoun na mou dosoun diplomatiki voithia.

  Gi auto ekana etisi sto proksenio tin opia estilan sto ipourgio gia apopiisi tis ellinikis ipikootitas (ama ise afganos kai kataferis ke paris elliniki ipikootita ti na tin kanis tin afganiki – sosta?)

  I apantisi tou ipourgiou? Arnitiki! Me to zori diladi ellinas (ipikootita tin opia den dialeksa). E ma ti tha gini epitelous? Tha apofasisoun pote auti i ellines ti theloun i ti kritiria xrisimopioun?

 6. Είναι τόσο άξιος – και ταυτόχρονα τόσο ευάλωτος – ο ελληνικός πολιτισμός;

  Τι αξίζει επιτέλους αυτή η ελληνική υπηκοότητα; Εμένα πάντως μόνο προβλήματα – και στιγμές ντροπής και αμηχανίας – μου φέρνει.

  Κύριε Χατζή, πολύ ωραίο το άρθρο σας.

 7. K. Χατζή,
  ξέρεται, μπορεί κανείς να είναι και φιλελεύθερος και να διαφωνεί με τις ρατσιστικές κορώνες του Άνθιμου και άλλων και ταυτόχρονα να μην είναι υπερ της άνευ ορίων μετανάστευσης. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι το νομοσχέσιο για την ιθαγένεια είναι κατ’ αρχήν σωστό (και για όσους το σχολίασαν πριν, αν δεν κάνω λάθος, δεν δίνει αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια σε παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα – πρέπει να έχουν πάει σε Ελληνικό σχολείο για πολλά χρόνια). Το πρόβλημα με το νομοσχέδιο αυτό είναι ότι έπρεπε να κατατεθεί ταυτόχρονα με ένα νομοσχέδιο για την μετανάστευση. Όσο συνεχίζεται η χωρίς όρια λαθρομετανάστευση στην χώρα μας και όσο κάθε μερικά χρόνια οι κυβερνήσεις αναγκαστικά νομιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς, νομοσχέδια για την ιθαγένεια είναι όντως εκ του πονηρού.

 8. @Alkis
  Τη δινει αυτόματα και χωρίς σχολείο αρκεί οι γονείς να είναι “νόμιμοι επί 5ετία”. Βέβαια ανέκαθεν ελάχιστοι ήταν οι νόμιμοι, όλοι νομιμοποιούνται εκ των υστέρων. Οπότε βγαίνει μεθαύριο το φιλεύσπλαχνο ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ, νομιμοποιεί άλλο 1 εκατ. αυτοί κάνουν παιδί και σε 5 χρόνια το πολύ έχει την ιθαγένεια. Μετά αναπόφευκτα την παίρνουν κι οι γονείς του. Είναι τόσο απλό.

  Εγώ είμαι κατά του νεοελληνικού πολιτισμού, αρκεί βέβαια να πάμε σε κάτι καλύτερο. Αν είναι να πάμε σε Μπαγκλαντές και περίχωρα, ε άσε καλύτερα.

 9. – Η μετανάστευση και η λαθρομετανάστευση θα συνεχιστεί, θέλουμε-δεν θέλουμε, διότι είναι η θέσις της Ελλάδος “βολική”., και άλλοι παράγοντες θα την σταματήσουν, όχι η FRONTEX.
  – Επομένως,πρέπει να βρούμε τρόπο να την διαχειριστούμε (ακούμε εφαρμόσιμες ιδέες….)

  – Κάποιος σχολιαστής είχε προτείνει την άμεση πώλησι της Υπηκοότητος/Διαβατηρίου έναντι αμοιβής 10000-30χιλ ευρώ,, με διπλό κέρδος, δηλαδή, την αποπληρωμή του Δημοσίου Χρέους, και την δυνατότητά τους να φύγουν ελεύθερα απο την Ελλάδα και να πάνε κάπου στην υπόλοιπη Ευρώπη (και μόλις καταργήσει η Ντορούλα την βίζα…. και αλλού…)

  – Η ελληνικότητα ΔΕΝ χάνεται, παρά τις παράξενες ιδέες πολλών, και το κυριώτερο επιχείρημα είναι η επιβίωσίς της ανα τους αιώνες
  – Με κάθε σεβασμό, ο κ.Ανθιμος μάλλον δείχνει σημάδια ηλικίας (αλτσχάϊμερ), όχι τόσο απο αυτά που λέει αλλά απο την αντιφατικότητα των λόγων του.

 10. @ A.V.
  Γιατί άραγε 9 στους 10 μετανάστες που θα ελληνοποιηθούν θα υποστήριζαν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές; Μήπως επειδή το Πασοκ, (και η Αριστερα, και οι φιλελεύθεροι) είναι θετικοί απεναντί τους;
  Και εδώ βρίσκουμε μια λάθος θέση των συντηριτικών κομμάτων. Ενώ οι μετανάστες είναι φύσει συντηριτικά άτομα, αποζητούν αξίες όπως ο πατριωτισμός, η θρησκεία και η οικογένεια προκειμένου να διατηρήσουν την ταυτότητά τους σε μια ξένη κοινωνία (και ναι μιλώ και για τους μουσουλμάνους) , αξίες συντηριτικές, τα συντηριτικά κόμματα στέκονται αρνητικά απεναντί τους.
  Αναγκαστικά οι μετανάστες θα στραφούν σε άλλα κόμματα, το συντηριτικότερο των οποίων είναι το ΠΑΣΟΚ.

 11. @Νίκος Χαραλάμπους

  Το ίδιο νόμιζε και ο Μπους.

 12. Ἐγκυκλοπαιδικῶς, ἠ φράση «μαύρισ` ὁ τόπος» σημαίνει ὅτι ὁ τόπος γέμισε κόσμο, ὄχι ἀναγκαστικὰ μὲ μαύρους. Συγχωρεῖται ὁ κύριος Χατζῆς νὰ τὸ ἀγνοεῖ διότι, ἀντίθετα ἀπὸ τὸν κύριο Ρούσσα-Θεσσαλονίκης δὲν φαίνεται νὰ εἶναι τόσον ἐγκρατὴς τῶν Ἑλληνικῶν γραμμάτων.
  Ἐπί τῆς οὐσίας, τὸ δικαίωμα ἰθαγενείας καὶ ὑπηκοοότητος δὲν περιλαμβάνεται στὰ άνθρώπινα δικαιώματα. Οἱ μετανάστες, ὀρθολογικῶς σκεπτόμενοι, θὰ προτιμοῦσαν νὰ γίνονται σεβαστὰ τὰ ἀνθρώπινα διακιώματά τους άπὸ τὸ νὰ παραβιάζονται σὲ ἴσο βαθμό μὲ τὰ ἀνθρώπινα δικαιώματα τῶν γηγενῶν.

 13. Mάλλον αδίκως καταφέρεσθαι εναντίον τού Μητροπολίτου Ανθίμου διότι αυτός περιθάλπει μετανάστες, ίσως επιλεκτικά αλλά ποίος να κρίνει, ως ιεράρχης. Εξ άλλου ο Χριστός παίρνει μαζί του τον ληστή που μετανοεί, εξάλλου ουδείς αναμάρτητος ή καλός ή κακός.

 14. Υπαρχει η αισθηση οτι ο Σαμαρας αν ηταν κυβερνηση δε θα ψηφιζε το νομοσχεδιο?Ο ιδιος το αρνηθει οταν σε συνδιασκεψη της νεολαιας του ειχε πει οτι ειναι υπερ του γερμανικου μοντελου δηλαδη του μοντελου που ο Παπανδρεου προσπαθει να υιοθετησει με πιο αυστηρες μαλιστα διαταξεις.Τωρα κατα τα αλλα επειδη και εδω ακουγονται φωνες για αλλοιωση του εκλογικου αποτελεσματος και αθροα νομιμοποιηση λαθρομεταναστων εχω να πω πως δεν ειναι βασιμα αυτα τα επιχειρηματα.Γιατι?Επειδη πρωτα απο ολα οσον αφορα τις πολιτογραφησεις προβλεπεται μονο για νομιμους μεταναστες με 8 ετη συνεχους παραμονης στη χωρα μας με συγκεκριμενο αριθμο ενσημων αν θυμαμαι καλα κατι που ειναι δυσκολο να επιτευχθει αν σκεφτουμε με ποση ευκολια ειδικα το τρεχον διαστημα και ειδικα οσον αφορα τους αλλοδαπους οι εργοδοτες κολλανε ενσημα,χρειαζεται επισης για την πολιτογραφηση ο αιτων να εχει τρεις συστατικες επιστολες απο ελληνες υπηκοους και συγκεκριμενη περιουσιακη κατασταση κατι που επισης για προφανεις λογους ειναι δυσκολο.Επισης δεν θα πρεπει να εχει προβει στην τελεση αδικηματων στα οποια συμπεριλαμβανεται και η πωληση CD.Δηλαδη εδω εχουμε το νομικο προηγουμενο να εξομοιωνεται η πωληση CD με το φονο.Απαιτειται επισης ο αιτων να δωσει εξετασεις ελληνομαθειας.Και εδω τιθεται το εξης ερωτημα.Θα ειναι διαβλητες οι εξετασεις?Και εφοσον ειναι τι θα τους ρωτανε τους ανθρωπους?Ποιος ηταν ο 10ος αυτοκρατορας του Βυζαντιου?Τελος παντων αφου ολα αυτα πληρουνται ο αιτων με δυο μαρτυρες θα πρεπει στο πλησιεστερη διευθυνση για τους αλλοδαπους συνοδεια δυο μαρτυρων να καταθεσει την αιτηση η οποια μετα απο δυο χρονια το πολυ αφοτου περασει απο την αστυνομια και το δημαρχο δηλαδη απο τους οργανισμους που τοσα χρονια δινουν το παραδειγμα της αμεροληψιας,της εντιμοτητας κτλ θα μπορει να πολιτογραφηθει ελληνας.Αυτα για οσους μιλανε για αθροες ελληνοποιησεις.Και τελος οσον αφορα τις εκλογες ο νομος παρεχει το δικαιωμα στους πολιτες τριτων χωρων του εκλεγειν στις δημαρχιακες εκλογες.Αυτο σημαινει οτι δε θα μπορουν να ψηφιζουν ουτε στις εθνικες εκλογες ουτε στις νομαρχιακες αλλα και το σημαντικοτερο ακομη και στις δημοτικες δε θα εχουν το δικαιωμα να βαλουν υποψηφιοτητα.Αυτα οσον αφορα το νομοσχεδιο που οπως καταλαβαινει ο καθενας απορριπτει τους ισχυρισμους που εχουν διατυπωθει στο ιστολογιο απο καποιους που ειτε επειδη φερετε κομματικες-γαλαζιες ετικετες ειτε επειδη δεν εχετε ενημερωθει σωστα εκφραζετε καποιοι αξιοτιμοι συνομιλητες.

 15. “Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ ορθολογικών ισότιμων ατόμων που θα ρυθμίσει τους νέους όρους της κοινωνικής συμβίωσης”λέτε Κε Χατζή! Υπάρχει ‘ομως ορθολογισμός όπως ο δυτικος κόσμος το εννοει,στο “ισλάμ”?,όταν υπέρτατος νόμος στο ισλάμ είναι το κοράνι και η σαρία? Υπάρχει όπως λέτε κοινωνικό συμβόλαιο στο ισλάμ, έξω από τις επιταγές των χαντίθ? και τη ζωή του Μωάμεθ, τη ‘σούνα’

 16. Re # 13

  Πολλές εξαιρετικές παρατηρήσεις. Ενα ΔΙΑΤΡΗΤΟ και πρωτόγονο νομοσχέδιο χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες μπορεί να καταλήξει σε “business” μεγάλου βεληνεκούς, ειδικά στην επαρχία όπου ο δήμαρχος θα γνωρίζει ένα προς ένα τους μειονοτικούς κλπ κλπ.

  ΑΠΑΙΤΕΙ μέγιστη σοβαρότητα η οποιαδήποτε πρωτοβουλία της κυβέρνησης και εν ουδεμιά περιπτώσει πρέπει να ληφθούν αποφάσεις χωρίς συναίνεση.

  Βεβαίως και πρέπει να βεβαιωθεί η γνώση της Ελληνικής (προφορικής και γραπτής), ΑΛΛΑ με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήριαμε τυποοίηση (standadization), που θα πρέπει κανονικά να περιορίζεται στην ικανότητα του υποψηφίου να διαβάσει και να καταλάβει ένα άρθρο εφημερίδας ΚΑΙ να μπορεί να διατυπώσει γραπτώς μιά σκέψη χωρίς απαραίτητα ορθογραφικές απαιτήσεις – βάσει της αρχής της ισότητας, ενόσω 99% των Ελλήνων ΔΕΝ γνωρίζουν την γλώσσα, κλπ κλπ

  Νομίζω ότι τα ένσημα ΚΑΙ η δήλωση εισοδήματος εν συνδυασμώ ΚΑΙ επί 8 συνεχόμενα χρόνια μπορούν να δώσουν μιά καλή εικόνα, κατά προσέγγιση πάντα. Ατομα που επί 8 χρόνια ΔΕΝ νοιάστηκαν ή δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν ένσημα ή δεν κάνουν φορολογική δήλωση, προφανώς ΔΕΝ έχουν σοβαρό ενδιαφέρον για πολιτογράφηση και μονιμότητα.

 17. Είναι ενδιαφέρον ότι μερικοί θεωρούν τη συναίνεση απαραίτητη για νομοσχέδια που αναφέρονται στους μειονοτικούς, αλλά όχι για νομοσχέδια για την φορολογία, για παράδειγμα.

  Η ενημέρωση και η μόρφωση είναι τα μόνα απαραίτητα, αλλά η κυβέρνηση και οι νομοθέτες πρέπει επιτέλους να παίξουν το ρόλο που τους αρμόζει σε αυτόν τον τόπο. Ο ρόλος τους είναι διαμορφωτικός, είναι ρόλος μπροστάρη. ΔΕΝ είναι ρόλος υπαλληλάκου πελατειακών σχέσεων, είτε αυτές οι σχέσεις είναι με ιθαγενείς είτε όχι.

  Ο δημοκρατικός πολιτισμός μας, τον οποίο θα προστατεύσουμε ωσάν κόρη οφθαλμού και θα υπαρασπιστούμε μέχρις εσχάτων, έχει τέσσερις και μόνο τέσσερις στόχους, με την προτεραιότητα που τους αναφέρω.

  1) Ελευθερία

  2) Ισότητα

  3) Παιδεία

  4) Υγεία

  Ο ένας οδηγεί στον άλλο και όλοι μαζί σε όλα όσα είναι αναγκαία για να τους διασφαλισουμε.

  Αυτοπροσδιορισμός, εθνική ταυτότητα, θρησκεία και τα συναφή, ΔΕΝ είναι έννοιες που η πολιτεία μας αλλά και η κοινωνία μας είναι αρμόδιες να ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ή ακόμη και να προστατεύσουν ΗΘΙΚΑ. Είναι ΜΟΝΟ υποχρεωμένες να τις ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ, στα πλαίσια των τεσσάρων στόχων μας.

  Αυτό είναι το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ του πολιτισμού μας. Όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες. Σεις μπορείτε να το εκτιμήσετε ή όχι.

  Ο βάρβαρος άνθιμος δεν αντιλαμβάνεται τους στόχους του πολιτισμού μας.

 18. Ελευθερία

  2) Ισότητα

  3) Παιδεία

  4) Υγεία

  Θέλατε να πείτε

  1) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ as in LIBERTY διότι από freedom έχουμε με το τσουβάλι
  2) ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ – ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ – ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
  2) ΙΣΟΝΟΜΙΑ – ισότης είναι αδύνατη σε οιαδήποτε κοινωνία, ένας είναι βλαξ, άλλος έξυπνος, ένας είναι επιμελής άλλος νωθρός, ένας είναι εργατικός άλλος ρέμπελος, ΙΣΟΙ λοιπόν ΔΕΝ μπορεί να είναι οι άνθρωποι, ΑΛΛΑ υα δίδονται ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ σε ΟΛΟΥΣ
  3) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (γιά να μπορέσει ο Λαουτζίκος να δεχθεί τα μέτρα ΚΑι θα τα δεχθεί, πρέπει να ΜΠΕΙ στην ΦΥΛΑΚΗ ο FOUR SEASONS που έχει ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΗΣΕΙ, ως υπουργός, ΩΜΑ και ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ το Ελληνικό Κράτος
  4) ΠΑΙΔΕΙΑ υψηλοτάτων, δηλαδή Αμερικανικών προδιαγραφών – με ίσες ευκαιρίες γιά ΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ υπό ΟΡΟΥΣ και ΟΡΙΑ, και όχι αναγκαστικά ΚΡΑΤΙΚΗ αλλά δημόσια.
  5) ΥΓΕΙΑ όπου όλοι οι ΠΟΛΙΤΕΣ θα είναι ασφαλισμένοι ΑΛΛΑ οι πάροχοι (γιατροί και νοσοκομεία) όχι αναγκαστικά κρατικοί

 19. Άρθρο 2
  Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΛΑΜΕ:
  1.Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
  2.Η Ελλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των κρατών.
  [Επεξεργασία] ΤΜΗΜΑ Β’: Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας
  [Επεξεργασία] Άρθρο 3
  1.Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού· τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ’ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.
  2.Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
  3.Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.
  [Επεξεργασία] ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα
  [Επεξεργασία] Άρθρο 4
  1.Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
  2.Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

  ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.Τι γίνεται όμως με τους Μωμεθανούς? Προσοχή , οι Μωαμεθανοί όπου στο πλανήτη και εάν ευρίσκονται έχουν υπέρτατο σύνταγμα το “κοράνι”, υπέρτατο νόμο τη “σαρία” και τις επιταγές των “χαντίθ” και τη ζωή του Μωάμεθ, τη ‘σούνα’, και επί ποινή θανάτου υποχρέωη να τα τηρούν!
  Τι γίνεται λοιπόν, οι Μωαμεθανοί μας έχουν για ίσους τους?
  Εμείς οι ¨Ελληνες θεωρούμε τους άλλους ίσους, οι ισλαμιστές μας θεωρούν ίσους τους? Αλλα γράφει το κοράνι

  Και κάτι άλλο. Φαντάζομαι ότι ο δημοκρατκός μας πολιτισμός δεν μας επιτρέπει εκφράσεις ΌΠΩΣ; πχ¨”υπαλληλάκους” ή βάρβαρος άνθιμος

  Εμείς οι ¨Ελληνες θεωρούμε τους άλλους ίσους, οι ισλαμιστές μας θεωρούν ίσους τους? Αλλα γράφει το κοράνι
  Αυτά για τον Κο ΚΠ

 20. Please merge (2) and (3) above

 21. To ΣΥΝΤΑΓΜΑ πρέπει να επανασυνταχθεί de novo και να είναι σχεδόν ΟΜΟΙΟ με το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ κυρίως vis-a-vis στις 3 ΕΞΟΥΣΙΕΣ και τον ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ κράτους και θρησκείας.
  Ο Διαχωρισμός όμως θηρσκείας/εκκλησίας και κράτους, εν ουδεμιά περιπτώσει, σημαίνει τραπεζομάντηλα στο κεφάλι και γυναίκες με μπούρκα στην Ελλάδα – never ever ever.

  KAI o καλύτερο τρόπος ΛΥΣΗΣ αυτού του θέματος ΘΑ είναι ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ και ουδείς θα μπορεί να τον αμφισβητήσει ως ΑΔΙΚΟΝ,
  ΗΤΟΙ
  1) το ΘΡΗΣΚΕΥΕΣΘΑΙ και
  2) ο ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ εκάστου
  είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ προσωπικές υποθέσεις του καθενός μας – that is, for behind closed doors.

 22. Η δικαιοσύνη προκύπτει από τα δύο πρώτα.

  Η ιδιοκτησία δεν είναι ΣΤΟΧΟΣ του πολιτισμού μας. Είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της ανάγκης επίτευξης των στόχων του.

  Η ισότητα νοείται ως προς το νόμο. Ας μη κολλάμε στα αυτονόητα.

  Το ελληνικό σύνταγμα δεν είναι ταυτόσημο με τον πολιτισμό που περιγράφω, με τον πολιτισμό που θέλει να πρεσβεύει.

  Ο δημοκρατικός πολιτισμός μας επιτρέπει και παραεπιτρέπει όλες τις εκφράσεις που χρησιμοποίησα.

  .-

 23. H ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ δεν είναι στόχος, μήτε αποτέλεσμα
  είναι ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ εν τριαδισμώ ομού μετά της
  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 24. Είπα και ελάλησα. Ξαναδιαβάστε.

 25. Θα πρέπει δε να ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΓΜΑ και προαπαιτούμενο η ΡΗΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ διότι αλλιώς θα σου την φάει σιγά-σιγά η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΝΑΝΔΡΕΟΥ με ΦΜΑΠ για να δίνει ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην φέρουσα εισόδημα 39.500 ευρώ in facto, αλλά 10.000 ευρώ επί χάρτου, άρα “φτωχή”, πελάτισά του Μαργαρίτα προκειμένου να πηγαίνει στην Αράχωβα για παραχειμασμόν και σε πεντάστερο στο Πόρτο-Χέλι γιά παραθερισμόν
  ΚΑΙ
  γιά να παντρεύεται ο γιός του εργάτη στις φάμπρικες της Γερμανίας στο Georges V (= Four Seasons)

Σχολιαστε